Forum: Zdravstvo pri nas?

Prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji. Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude.

Koloidno srebro - naravni antibiotik

Nova tema
Default avatar srebro 24 Jul 2008 21:31

Imamo zelo bolehnega otroka in nekje sem zasledila, da je super zadeva raztopina koloidnega srebra (colloidal silver). Naj bi pomagala pri zdravljenju celega kupa zadev. Na internetu sem ze prebrala par stvari - me pa zanima, ce ima katera izkusnje iz prve roke.
Pa prosim, ne me takoj spljuvat: ce imas bolnega otroka, pac zbiras vse mozne informacije. Hvala vsem, ki boste kaj povedale.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar previdno 24 Jul 2008 22:19

Ja, koloidno srebro je res naravni antibiotik, ima pa tudi precej neprijeten stranski učinek - če ga preveč vnesemo v organizem, se koža TRAJNO obarva v sivo/modro barvo. Ni pa nobene formule, po kateri bi lahko izračunal, kaj je ravno prav, kaj pa preveč za organizem. Poleg obarvane kože pa lahko vpliva negativno tudi na jetra in na ledvice.
Toliko na kratko - zadeva me je precej zanimala pred nekaj leti in to so strnjene informacije, ki sem jih nabrala na verodostojnih spletnih straneh (ameriška FDA, neodvisne raziskave, študije, ...) - nikjer ne zanikajo, da ima zadeva zelo širok spekter delovanja, opozarjajo pa na zelo neprijetne stranske učinke.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar srebro 24 Jul 2008 22:30

Previdno - res hvala za ta odgovor. Ocitno imam sreco, da sem naletela nate. Tega o obarvanju koze nisem nikjer zasledila, poleg tega pa ima hci tezave tudi z jetri in ta varianta torej odpade.
A ves, da sem zaradi tebe kar malo boljse volje postala zdajle? Ker vidim, da zna kdo na monu tudi se prijazno odgovarjat na vprasanja, o katerih nekaj ve...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Odgovor 25 Jul 2008 07:12

Zelo pomembno: Ko zbiraš informacije o določeni zadevi, nikoli ne beri strani, kjer to prodajajo ali tržijo, temveč neodvisne in objektivne.

To o koži recimo lepo piše na wikipedii.

http://en.wikipedia.org/wiki/Colloidal_silver

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
 
Default avatar metkamarjetka-nepr 25 Jul 2008 08:02

na tej strani imaš npr. eno sliko, ki pokaže kako se koža lahko obarva.

http://www.quackwatch.com/01QuackeryRel ... verad.html

meni je bioenergetik predlagal to reč, pa sem malo brskala po netu in našla kar nekaj negativnih na to temo.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar modri dirkač 25 Jul 2008 09:30

Dandanes, ko se še Radovan Karadžić sili med bioenergetike, je kaj takega čisto mogoče:

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar najina ljubezen 25 Jul 2008 09:48

Jaz ga imam doma in ga uporabljam predvsem za zunanjo uporabo - Pri hčeri, ki je dobila glivice na nogah med prsti, se je v parih dneh stanje popravilo v nulo! Po obrazu kakšne izpuščajčke posuši, kakršnekoli rane v ustih, na koži zelo hitro pozdravi.

Ker gre za lokalno uporabo, ni bilo nobenih neželenih učinkov na koži. Sem pa pošpricala tudi na ustno sluznico, kadar je bil otrok - mlajši bolan (viroze, bakt. okužbe...) in se je hitreje zdravil.

Nikoli ga pa ne uporabljam za sistemsko zdravljenje.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ju3 25 Jul 2008 10:40

vem da je v nekaterih sodobnih oblogah za rane, se pa ga daje na rane ki se morajo sčistit (preležanine, ulcusi). ma je lahko nevarne saj s ev telesu tudi kopiči. zato ne vem, kako je z varno uporabo sploh pri otrocih.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Pi-kica -neprijavljena 25 Jul 2008 14:09

Jaz ga pa uporabljam za mojega otroka in zaenkrat nima nobenih posledic. Seveda ne pretiravam, a ko se kažejo znaki bolezni, ga uporabim, a v zelo zmernih dozah. Zaenkrat mu je še vedno pomagalo. Pravzaprav ga uporablja cela družina.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar previdno 25 Jul 2008 15:25

Srebro, me veseli, da ti je moj odgovor prišel prav. Veš, forumi so pač taki, da vsak malo po svoje komentira, ampak informacij je pa res ogromno in večina forumašev je prav prijazna :)
Tudi jaz ga uporabljam zunanje (odpravljanje glivic (tudi pri psu), čiščenje, itd), za kaj drugega pa raje ne. Sem preveč prebrala o njem in res nimam želje, da bi postala modra tudi navzven :))
Se pa strinjam, da ne spremeniš barve kar takoj in pri minimalnih količinah - pri enem primeru, o katerem sem brala, je ženska več kot eno leto vsak dan jemala kapljice za oči s koloidnim srebrom in šele potem je začela spreminjati barvo. Mene moti predvsem to, da gre pri tem za kumulativni učinek in da ni poti nazaj (ženska je poskusila tudi s kemičnim luščenjem vrhnjih plasti kože, ampak je bila potem še lisasta povrhu vsega, modrosive barve pa ni odpravilo).

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pozor 27 Okt 2008 23:54

Spoštovani,

bojte se vsega, kar se lepo sliši. Marketing. Brez etike!

Peroralno uživanje srebra, tudi ujetega v aminokisline, je dokazano škodljivo.

Toliko o koloidnem srebru.

LP,

M.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar cvetka132 28 Okt 2008 22:12

Enkrat je bil v Oprah show-u gost en možakar, ki je bil dejansko čisto moder, celo lasje so bili sivo-modrikasti, je pa menda dalj časa uporabljal to koloidno srebro, tako notranje, kot tudi zunanje, na kožo! In je dr. Oz, ki je prav tako gostoval, posvaril pred tem, tako da se res ni za igrati s tem, še posebej pri otrocih!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar pikica7 19 Jan 2009 21:42

Mene zanima, kje ste kupili koloidno srebro in koliko časa ter v kakšnih količinah se ga lahko uživa za odraslega in za otroka?
Se naredi npr. določena preventivna kura ali naj bi se ga redno jemalo?
Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar AnnaP. 03 Avg 2009 00:49

Glede na stranske učinke vseh ostalih kemičnih farmacevtskih produktov je koloidno srebro prav nedolžno. Edini stranski učinek je Argirija - obarvanje kože modro. Do tega pa pride pri konzumiranju izredno velikih količin. Možakar iz TV, ki se omenja, je vsak dan popil več kot 2L raztopljenega srebra in to več let.
Osebno uporabljam koloidno srebro pri ranah (se veliko hitreje zaceli, ne pušča brazgotin), vnetjih ( res zelo dober antibiotik)... Je pa res, da se srebro s strani farmacevtskih pojeti ne more patentirat in uporabljat kot znamaka, zato na njem ni zaslužka in se ne promovira...
V 1.svetovni vojni je bila njegova uporaba zelo razširjena ( check web).

LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar hmmmm 05 Avg 2009 23:04

Zdravo punce... kaj mi lahko katera zaupa, kje v slo nabavljate to stvarco? Ali si naročate v ameriki ali znotraj europske unije. Nekako nimam želje, da se na veliko igram s carinskimi postopki pa še denar imam bolj na knap...

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ivan 08 Avg 2009 13:56

Vsi tu gor lepo pozdravljeni.
Sam imam težko ozdravljivega raka pa me zanima če ima kdo izkušnje kako uporabljat srebro .
Hvala vsem za odgovor.

Ivan

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Evgen 14 Sep 2009 22:37

Lep pozdrav
Sam že skoraj 10 let redno uživam raztopino koloidnega srebra. Redno pomeni vsak dan in sicer zjutraj in sicer cca 20 ml. V vseh teh letih nisem opazil nobene spremembe v barvi kože in tudi vsi jetrni testi so v mejah normale. Torej ne beležem zaradi uživanja koloidnega srebra nobenih stranskih učinkov. Nasprotno pa lahko potrdim, da v vseh teh letih rednega uživanja, nisem zbolel, za nobenim virusnim obolenjem raznih grip ( nikoli do sedaj nisem bil cepljen proti gripi) in podobnih prehladov, Kljub temu, da je moje delo vsakodneven stik z ljudmi, ki so potencialni prenašalci različnih virusnih obolenj. Pred začetkom uživanja koloidnega srebra sem bil vsako leto udeleženec raznih virusnih epidemij. Vsekakor se strinjam, da prekomerno uživanje koloidnega srebra lahko pušča tudi stranske učinke, a to velja za vse vrste zdravil tudi antibiotike, katere nam predpiše ZDRAVNIK. Lahko poizkusite: če se zdravite npr. zOSPENOM ali drugim antibiotikom pojejte vsak dan trojno količino, to počenjajte dovolj dolgo - ni treba 10 let in opazujte posledice.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar AL1 25 Okt 2009 11:33

Pozdravljeni!

Opažam, da se na teh forumih veliko piše o nanosrebru in nanotehnologijah. V tem kontekstu bi sam želel dodati nekaj informacij za tiste, ki jim je nanotehnologija tuja.

Ni namreč vprašanje ali srebro, bodisi v koloidnem ali kakšnem drugem stanju, pomaga, temveč ali je potrjeno, da je zdravju neškodljivo!!

In odgovor: NI DOKAZANO, da je uživanje srebra ZDRAVJU NEŠKODLJIVO!

Nasprotno, ene zadnjih znanstvenih študij kažejo, da so srebrovi nanodelci že v nizkih koncentracijah CITOTOKSIČNI, GENOTOKSIČNI IN ANTIPROLIFERATIVNI!! Povzročajo okvare DNA, kromosomske poškodbe, ipd., kar so predispozicijski dejavniki karcinogeneze (razvoja rakastih obolenj). (Citirano iz članka "Cytotoxicity and Genotoxicity of Silver Nanoparticles in Human Cells" - kdor želi, mu ga lahko pošljem).
Kot opozorilo: Z nanosrebrom celo impregnirajo dude za dojencke in brita filtre za vodo!!

Tudi Ameriška agencija FDA ("The Food and Drug Administration" [www.fda.gov]) odsvetuje uporabo koloidnega srebra v zdravilne namene.

Citirano iz FDA Federal Register/Vol 64, No.158/Tuesday, Avgust 17, 1999/page 44653: (http://www.fda.gov/OHRMS/DOCKETS/98fr/081799a.pdf):

The Food and Drug Administration (FDA) is issuing a final rule establishing that all over-the-counter (OTC) drug products containing colloidal silver or silver salts for internal or external use are not generally recognized as safe and effective and are misbranded. FDA is issuing this final rule because many OTC drug products containing colloidal silver ingredients or silver salts are being marketed for numerous serious disease conditions and FDA is not aware of any substantial scientific evidence that supports the use of OTC colloidal silver ingredients or silver salts for these disease conditions.

Nadalje:

FDA has not approved a new drug application (NDA) for any colloidal silver product. None of the silver salts evaluated as part of FDA’s OTC drug review was found to be generally recognized as safe and effective for its intended use(s).
After September 16, 1999, any such OTC drug product containing colloidal silver or silver salts initially introduced or initially delivered for introduction into interstate commerce that is not in compliance with this section is subject to regulatory action.

Tudi neposredni vplivi katerih drugih nanodelcev, ne le srebra, na zdravje ljudi niso raziskani, saj trenutno še ne obstaja ustrezna regulativa na tem področju!!

ZATO - Previdnost ni odveč!!

AL

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Klemen Tresk 03 Nov 2009 22:32

Zakaj FDA ne odobri Koloidnega srebra, genetsko spremenjeno hrano pa gladko spusti skozi? Čeprav v obeh primerih ni znanstvenih študij o odsotnosti stranskih učinkov na dolgi rok.

Ni denarja v koloidnem srebru v primerjavi z patentiranimi zdravili. Če bi ena država investirala 1% proračuna za zdravstvo za raziskave učinkov coloidnega srebra na zdrave in bolne ljudi, bi več kot 50% farmacevtov propadl. Ali pa nasprotno obogatel, ker bi dokazal, da ima srebro hujše stranske učinke od antibiotikov.

In zakaj ni takšne študije? Ni interesa? Pa zdravstveni stroški letijo v nebo in še vedno ni interesa?
Lobiranje farmacevtov in moč mednarodne zdravstvene organizacije, da sarlatanizira tiste, ki si drznejo proučevat karkoli alternativnega. To je edin logičen odgovor.

Celo, ko hoče naš klinični center kakšne študije v smeri alternativnih metod zdravljenja naredit, ga v primeru pozitivnih rezultatov (Domančič) zaustavijo, da bi odkrili izvor oz. nadaljevali raziskave. Zdravstvo je zelo hierarhično organiziran ceh na svetovni ravni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Bojan 123 21 Nov 2009 17:02

Pozdravljeni!
Tudi za cepivo proti novi gripi niso dokazali, da nima stranskih učinkov (nasprotno vse več je trditev, da ima hude stranske učinke), pa ga vseeno uporabljajo in uradna medicina še celo vsak dan priporoča, čeprav vsebuje živo srebro.

Nadalje nikoli niso dokazali, da pijače v plastenkah niso zdravju škodljive (vsebujejo hormonske motilce, ki se izločajo iz plastike), pa se te pijače veselo reklamirajo in prodajajo. Prosim Vas ljudje, ne bodite taki slepi nejeverni Tomaži. Za božjo voljo uporabite glavo za razmišljanje. Naj vsak sam razmisli, ali je hujši stranski učinek obarvana koža (ob nenormalno visokih dnevnih odmerkih koloidnega srebra), ali stranski učinki, ki jih povzročajo ostala zdravila, pa čeprav vam jih predpiše zdravnik.

Lp bojan

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Bojan123 21 Nov 2009 17:15

Ivan pozdravljen!
Sam imam izkušnje (same pozitivne) z uporabo koloidnega srebra, vendar ne v primeru raka. Bi pa na Vašem mestu vsekakor poskusil z njim poleg uradne terapije. Kombiniral pa bi ga v kombinaciji z alkalizacijo telesa ( 1 žlička sode bikarbone v kozarcu vode dvakrat dnevno) Zraven si merite pH urina. Idealno pri Vaši diagnozi je, da dosežete pH 8,5. Zraven pa potrebujete zvrhano mero pozitivne naravnanosti in dobre volje. Pri tem pa Vam lahko pomaga film The secret (skrivnost).
Pa srečno.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Gordana-mb 05 Jan 2010 23:03

pozdravljeni.

Sama uporabljam koloidno srebro že nekaj mesecev, ker hodim na bioresonanco v rogaško slatino in imam za ušesi luskasto kožo, enako tudi na lasišču. s tem si mažem 2x na dan in mi ne pomaga nevem kako. Na začetku se mi je zdelo, da mi pomaga, sedaj pa ni nekega izboljšanja. Je pa res, da se vačasih pozabim namzat. Tudi meni je rekla ženska, ki izvaja bioresonco, da se lahko uporablja za rane in vnetja, vendar nikoli ni omenila, da bi to tudi uživala. Jaz si nalijem koloidno raztopino na vato in potem z njo namažem te dele kože.
Jaz sem to dobila na bioresonanci, tako da ne vem, če se da kupiti tudi v lekarni.

lp, Gordana

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar silverlea 25 Jan 2010 00:35

Pozdravljeni vsi skupaj,

Sama koloidno srebro uporabljam že kar nekaj let in glej ga zlomka, prehladov ni, herpesi na ustnicah so zgodovina in ko zaboli grlo, srebro pogrgram in še isti dan bolečina zgine in nobene sledi o vnetju ali prehladu. Pa tudi obarvana nisem modro! Zadeva resnično pomaga! Pa čeprav ga naročim preko g maila-proizveden je v sloveniji!
Farmacevtski lobi je žal prevelik in premočen, da bi resnica o koloidnem srebru prišla na dan. Resnica pa je ta, da je uživanje koloidnega srebra v raztopini cca 30 ppm (30 delcev srebra na milijon delcev vode) alternativa vsem antibiotikom, razlika je le ta, da po uživanju koloidnega srebra ni nobenih stranskih učinkov. Medtem, ko se po prenehanju jemanja antibiotikov telo čisti še več tednov.
Srebro se jemlje v majhnih količinah, po žličkah, če je bolezen resna pa majhne količine do 3x dnevno, dokler se ne pozdraviš. Moj mož ga uživa vsak dan, preventivno, in o prejšnjih ponavljajočih prehladih ni več sledi. Prav tako sem opazila pri opeklini, ki sem jo hladila z koloidnim srebrom na gazi, da se je pozdravila presenetljivo hitro in brez brazgotine.

Ivan, Vam in vsem ostalim, bi priporočala uporabo koloidnega srebra, odločite se pa sami. Jaz, moj mož in vsi prijatelji, ki sva jim koloidno srebro priporočala, imamo same dobre izkušnje z njim. Stranskih učinkov nobenih, in nihče od nas še ni modre barve!!
Lep pozdrav in srečno
Lea

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar kaja ja 09 Mar 2010 23:29

Pozdravljena ga.Lea,
zanima me kje nabavljate koloidno srebro?
hvala in lep pozdrav vsem,
kaja

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ra_del 16 Apr 2010 11:15

Vas lahko prosim za kontakt, kjer bi lahko naročili koloidno srebro?
Hvala in LP.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Finolina 22 Apr 2010 14:20

na spletu poiščite Agenki.de. To je podjetje g. Golenhofna, ki dela v Murglah. Zelo hitro in brez težav dobite KS po pošti iz Nemčije. Sem pa slišala, da ga prodaja tudi nekdo v Ljubljani, mogoče najdete kje na internetu...
Moram pa dodati, da se nam zadeva ni izkazala kot učinkovita.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Lar 08 Maj 2010 11:20

Razmišljam o nakupu KS, uporabljal pa bi ga v preventivne namene. Zanima pa me, v kolikšnih količinah naj ga uporabljam in koliko časa. Prav tako me zanima, kakšne so razlike v sestavi med proizvajalci, na netu sem namreč opazil več ponudnikov.

Hvala za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar okavtor 25 Jul 2010 05:16

zbudil sem se ker me je pekla zgaga pa sem spil en pokrvček koloidnega in glej ga zlomka v petih minutah se je stanje normaliziralo
zadeva je res univerzalna

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Pierrre 12 Nov 2010 13:14

Jaz sem ga ravno začel uporabljati. Za izsledke še ne vem. Sem se pa pogovarjal, z gospo, katere brat si je zamenjana ledvica pozdravil. Pač telo jih ne sprejme rado, razne infekcije itd. Po redni uporabi kaloidnega srebra, so težave z ledvicami takoj pojenjale. Sedaj ga vsi redno uporabljajo in nimajo več nikakršnih prehladov, angin,itd. Bo pa nekaj sigurno na tem, saj imam jaz srebro v jogiju tovarniško vgrajeno. Proti pršicam in raznim miniaturnim mrgolaznim. Tko, da stvar pije vodo. Stranske učinke pa ne poznam. Mislim pa, da je neka zdrava mera razuma ok. Pač npr. ne pojej 5 čokolad na dan. Sem pa tja kateri košček prav pride. ;)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar kemik 01 Dec 2010 19:24

Preberite knjigo dr. Maje Remškar "Naodelci in nanonevarnost", da ne boste kvasali takih bedarij na forumih in se izpostavljali tako nevarnim in mnogo še neodkritim nevarnostim oz. njihovim stranskim učinkom.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Na vrh