Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Gradnja in opremljanje stanovanja je lahko prijetna izkušnja, če imaš nekoga, ki zna svetovati. Dobri in slabi izvajalci. Se zadeve lahko lotim sam? Vse od belil, parketa, ograj, oken do cementa.
V bodoči hišici bomo imeli talno ogrevanje, do zdaj sva razmišljala o parketu v dnevnih in nočnih prostorih, zdaj pa sva se odločila za porcelangrez v dnevnih in za laminat v nočnih prostorih. Predvsem zaradi stroškov.

Zanima me ali ima kdo navaden laminat (cca 2.500 SIT/kv.m) na talnem gretju? Upam, da ni potrebno dati kakih dragih laminatov...
Živjo,

mi imamo po celi hiši talno gretje.V kopalnici in hodnikih so ploščice povsod drugje pa laminat po ceni nekje od 2.500 do 3.000 in je v redu.......samo ko boste laminat polagali se dobi pena za talno gretje( pena ki pride pod laminat)....to je vse.....

aja,pa da ne boš razočarana če ti pozimi ko se malo bolj kuri laminat na določenih delih šel bolj narazen....špranje med stiki....spomladi gre vse nazaj....
Laminat ni za talno gretje ker slabo prevaja toploto, pa dovolj debelo peno dajta na tla pred polaganjem bo manj "škripalo":))
tudi v zdajšnjem stanovanju imam v spalnicah laminat in me prav nič ne moti - ne vem zakaj toliko komplicirajo okrog laminatov, pa da škripajo... haha... to se pri nas še ni zgodilo pa smo že 4 leta tukaj... verjetno je odvisno od majstrov, ki ga postavljajo.

Kar se pa prevajanja toplote tiče... kurjava bo "laufala" non stop - bo solarno ogrevanje (kurjava na dnevno svetlobo, ne le na sonce) in ne bo treba šparat... težava pri prevodnosti toplote je takrat kadar kurjavo izklopiš in moraš "na novo" ogrevat že ohlajen prostor (npr. zjutraj, ker si ponoči šparal s kurivom).
Laminat je eno veliko sranje!!
Ti se pa odloči kakor želiš, js ti strokovno svetujem, da laminat ni za talno gretje.
Pa še nekaj imate solarno gretje in ne vem kaj še, pa varčujete pri parketu, to se je pa za vprašat ali tukaj ljudi okoli prenašate ali pa res pojma nimate!!!
Pa lep pozdrav!
Za talno gretje je menda najbolj priporočljiv gotovi dvojslojni parket; tako sem vsaj jaz zasledila na internetu. Doma imamo sicer že 7 let navaden lamelni parket in talno gretje, pa ni nekih strašnih razpok, malce je le razsušen; res pa, da je ena vrsta lesa bolj oz. manj primerna; odsvetujejo bukev, kanadski javor,... Gre za to, da je klasični parket 21 mm predebel in je potrebno vzeti tanjšega.

Lp.
A. vidim da nimaš pojma o materialih. Laminat je narejen iz fino zmletega lesa z dodatkom smol in veziv, nakar ga stisnejo v laminat. Na vrh mu dajo papir v imitaciji lesa, nakar ga prevlečejo s plastiko in to je tvoj laminat, hladen in brezčuten. Pač material za "siromake", na koncu ga tako ali tako vsi zmečejo ven in vgradijo parket, seveda potem ko vidijo da so si z laminatom kupili pamet! Bog ne daj upoštevat star pregovor NISEM TAKO BOGAT, DA BI POCENI KUPOVAL.
Lep dan vsem.
A.  

Re: LAMINAT + TALNO GRETJE

29.01.07 19:40

Nihče ni spraševal iz česa je laminat. Andreja sprašuje kako se obnese laminat pri talnem gretju.
Ne razumem, zakaj nekateri tako sovražite laminat, da se jih vedno najde nekaj, ki vztrajajo, da je umeten, hladen... skratka poden. Se najde en kup parketov, ki znajo tudi bit za en drek.

Pri naših prijateljih imajo v spalnicah, kjer imajo tudi talno gretje, laminat (za cca 3.500 sit/m2) in so zdaj že tretje leto zelo zadovoljni. Hodijo pa v copatah (tako kot mi!) in se v toplih dnevih, ko je talno izklopljeno, čisto v redu hodi, pozimi pa res nič ne zebe, če si bos.
A., najlepša hvala, ti si mi edini dal odgovor, ki ga iščem... mene ne zanima kakšno mnenje imate na splošno o laminatu - meni osebno so laminati dosti bolj všeč kot vsak parket, ki se v par letih odrgne (sem živela večino življenja s parketi v sobah, zdaj pa z lamininati že 4 leta) in moram povedat, da mi je laminat mnogo bolj všeč. Bojim se le zaradi vzdržnosti pri talnem gretju.

A. hvala, torej obstajajo ljudje ki so s talnim gretjem + laminat zadovoljni.

Lojzek ,kar se pa stroškov tiče... solarno ogrevanje je zelo ugodna varianta, povrh vsega ti pa še računa vsak mesec ne pošlje :-) tako da sploh ne razmišljam (kar se stroškov tiče, pa tudi ekologije - subvencije !!!) da bi dala kako drugo vrsto gretja...
hvala za odgovor.
Temperatura vode v talnem gretju ne sme biti višja od 26 stopinj!
mar  

Re: LAMINAT + TALNO GRETJE

06.02.07 15:52

Andreja76, mi imamo po celem stanovanju talno gretje in laminat (seveda razen kopalnica in predsoba). Cena je bila cca 2.000 sit/m2. Zadovoljni!! Tudi v novi hiši nameravamo v spalnih prostorih položit laminat (mansarda).
Pene mi nismo dajali, ker nam je bilo rečeno, da je izolator in da prepreči prenos toplote. Problem je edino ta, da estrih ni povsem raven in da na nekaterih točkah laminat ne "sede" povsem. Tukaj je potrebna velika natančnost, da je estrih res povsem raven.

A mi lahko prosim napišeš glede solarnega gretja? Praviš da je ugodno... kako in kaj ste uporabili? Za kakšno ceno?

Hvala in lep pozdrav
INDUSTRIESTRASSE 1
84048 MAINBURG-WAMBACH
NEMČIJA
Telefon: 0049/875174-1434
Telefax: 0049/875174-1611
e-mail: pro.commerce@siol.net
Spletna stran: wolf-heiztechnik.de, procommerce.si

Wolf GmbH je vodilni dobavitelj klimatskih naprav in ogrevalne tehnologije. S svojimi izdelki opremljajo operne hiše, letališča in pisarniške komplekse. Ker so njihovi izdelki okolju prijazni in omogočajo učinkovito ogrevanje, so si zelo hitro ustvarili ime kot ena ustreznih blagovnih znamk s poudarkom na kakovosti. Njihova ponudba je pestra saj s svojimi izdelki pokrivajo štiri različne sektorje: ogrevanje, klimatizacijo, prezračevanje in solarne sisteme. Njihov edini proizvodni obrat se nahaja v mestu Mainburg pri Münchnu na Bavarskem.

Zastopstvo v Sloveniji za ogrevalno tehniko:
Professional Commerce
Tržaška cesta 118, 1000 Ljubljana
Tel.: 04 2041 450
E-mail: [email protected]

Zastopstvo v Sloveniji za prezračevalno in klimatsko tehniko:
Wolf Celje
Arnovski gozd, Žalec
Gsm: 041 798 199
 

Avtor: Naslov teme:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 plus 17?