Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Gradnja in opremljanje stanovanja je lahko prijetna izkušnja, če imaš nekoga, ki zna svetovati. Dobri in slabi izvajalci. Se zadeve lahko lotim sam? Vse od belil, parketa, ograj, oken do cementa.

Cena za temelje?

avatar M1 09.09.04 09:26
Pozdravljeni!

V oktobru bomo začeli graditi hišo. Začeli bomo s temelji. Ali mo zna kdo povedati, koliko cca. pride izgradnja temeljev, brez izkopa, za hišo veliko cca. 17x9m. Najin zidar je naračunal 1.200.000 sit za temelje širine 0,60m in višine 0,80m, vendar pravi, da ni potrebno delati tako visokih temeljev. Kakšno mnenje?

Hvala za pomoč in lep dan,
M1
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar s.o.s 09.09.04 20:35
Pokličite nas v S.O.S Klub na tel.:051/259-662 ali pišite na mail.


lp Klemen
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sith 10.09.04 14:35
Kaj pa pravi projektant?
Mogoče pa pozna kakšno skrivnost, ki je zidarju nedoumljiva? Vprašajte zidarja, če so temelji sploh potrebni, kdo pa je videl, da se hišo začne graditi pri temeljih. Kaj pa zidar meni o oceni dopustnih napetosti v tleh? Mogoče pa je na vaši lokaciji območje zmrzovanja nižje kot povsod drugje in zidar to ve? Mogoče ti bo zidar preračunal novo upogibno armaturo v temeljih, če ti hoče zmanjšati statično višino? Je temelj kje izrazito koncentrirano obremenjen - vprašaj zidarja ali so izkoriščene mejne strižne napetosti, aja mogoče pa bo specifično povečanje strigov nadomestil z ustreznim povečanjem stremenske armature (v kolikor ni po njegovem mnenju samo za okras). Aja mogoče pa so stene nad temelji iz takšnega materiala, ki ga je možno upogibno in strižno obremenjevati, pa bo zidar določil ustrezne parametre nosilnosti.
Pa reči zidarju naj se pod projekt podpiše, udari svojo strokovno štempiljko in prevzame vse vrste odgovornosti, ki se nanašajo na štempiljko in podpis.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar as 12.09.04 22:36
bravo sith
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar toma 11.10.04 22:36
Tudi mene zanima koliko bi temeljenje stalo
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 17 minus 16?
Na vrh