Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Gradnja in opremljanje stanovanja je lahko prijetna izkušnja, če imaš nekoga, ki zna svetovati. Dobri in slabi izvajalci. Se zadeve lahko lotim sam? Vse od belil, parketa, ograj, oken do cementa.

snežna freza

avatar Igor 01.03.04 14:31
Letošnja zima nas je pošteno utrudila. Ker imamo kar nekaj poti in dvorišč za odkidati, smo se trije sosedje zmenili, da kupimo za prihodnjo zimo snežno frezo. Sedaj vas pa prosim za pomoč! Katera firma jih prodaja, kje ta firma je in katera znamka je primerna za naše potrebe? Prosim lastnike dobrih snežnih frez, da nam pomagajo z nasveti. Hvala že vnaprej in lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Don 01.03.04 16:39
Odvisno, kaj pomeni zate dobra snežna freza. Tista pod 200.000 SIT zagotovo to ni...Tudi za nas je to bil cel projekt, ko smo se odločali za nakup.
"Dobre" snežne freze za "gospodinjsko uporabo" morajo dobro grabiti tako moker in težek, kot suh sneg tudi na tlakovcih ne samo na asfaltu, izpuhalo za pobrani sneg mora biti vrtljivo za vsaj 120 stopinj, samodejni izklop v primeru zagrabitve tršega telesa, gume morajo biti napihljive, prednje vilice gibljive, ......
Izogibaj se čeških, madžarskih in italijanskih proizvajalcev, (slabe izkušnje naših sosedov - italijanska je preko hrambe "zarostala", kljub mazanju z oljem po navodilih!!); dobre so skoraj vse ameriške in skandinavske firme (mi imamo ameriško, kupljeno pred 4 leti v Shopping districtu ob avtocesti proti Graz-u - tam kjer imajo vrtne zadeve in pa postavljene montažne hiše, če kaj poznaš ). Imamo še priključek za frezanje in "štihanje", kar pride prav spomladi na našem vrtu.... Cena je bila takrat preračunano v evre cca. 1200 EUR s 25% popustom. Smo jo pa tam lahko preizkusili na kupu mivke....

Nakup ti priporočam izven sezone, (zgodaj spomladi do poletja), saj so takrat popusti veliki, kar se pri mašini, ki drugače stane cca 300.000 SIT zelo pozna - tudi do 30%. Edini problem je, ker pri nas takrat zadeve umaknejo iz vidnega polja kupcev v skladišča, tdijo, da jih nimajo na zalogi, ker v resnici čakajo na novo sezono s polnimi cenami.... Trgovske finte! V Sloveniji se splača pogledat v Bauhaus-u, Baumax-u, Obi-ju, Merkurju, tudi tam, kjer prodajajo elekrtične in motorne žage (npr. Husqvarna....).

Upam, da je kaj v pomoč -

Lp,

Don

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Igor 01.03.04 17:59
Don, hvala ti, ker si se tako potrudil. Tvoje informacije so nam zelo prav
prišle, ker nameravamo frezo kupiti zdaj pomladi in se bomo kar takoj podali na oglede in, če bo sreča zdravje imela, stroj tudi kupili, morda celo s popustom. Imamo pa namen kupiti za podobno ceno, kot ste jo kupili vi.
Hvala še enkrat in lepo pozdravljen!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 18 minus 2?
Na vrh