Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Gradnja in opremljanje stanovanja je lahko prijetna izkušnja, če imaš nekoga, ki zna svetovati. Dobri in slabi izvajalci. Se zadeve lahko lotim sam? Vse od belil, parketa, ograj, oken do cementa.

Škarpa

avatar mismis 27.10.03 06:49
Pozdravljeni!

Pred začetkom gradnje hiše moramo pod dvoriščem najprej narediti škarpo, ki pa ne sme biti iz škarpnikov. Škarpa bo velika 65m2. Kakšno gradnjo škarpe predlagate, da ne bi bila predraga oz. kam se naj obrnem, da pridem do približne cene?

Hvala in lep dan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sith 29.10.03 09:51
Verjetno gre za gradnjo podpornega zidu. Vprašanje se ne sme glasiti "da ne bo predrago?" pač pa je rešitev odvisna od višine, vrste obremenitev zalednega terena in lastnosti zasipnega materiala. Če boste gradili, ste očitno že uredili tudi potrebno dokumentacijo, katere del je tudi statični račun objekta. Podporni zid bi moral biti obdelan v statiki, če ni, naj ga statik izračuna in zdimenzionira. Tudi cena je potem razvidna iz projektne dokumentacije (popis del s predračunskim elaboratom).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, doc, pdf
  • Datoteka ne sme biti večja od 1000 KB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 12 minus 2?
Na vrh