Pozdravljeni,
noro sva se zaljubila pred dvemi leti in pol. Za oba je to prva resna zveza. Prvo leto sva imela uspešno zvezo na daljavo, nato sem pustila službo, moje stanovanje, ki sem ga dala v najem, in se preselila k njemu, čez 1000 km daleč. Želel se je celo poročiti. Verjela sem mu, da želi zvezo po teoriji o zavestni ljubezni idr. Do tedaj sva vse sproti razčiščevala, se pogovarjala tudi o pogovarjanju. Ko sem se preselila, je bil za oba velik šok, posebno zame. Tudi najin odnos, ki se je začel spreminjati. Pričakovala sem, da ga bova gradila, posebno s pogovori in skupnimi dejavnostmi, vendar se je vse začelo zapletati. Ugotovila sem, da nanj vplivajo moj in njegov odnos iz primarnih družin. Sama sem se odločila za psihoterapijo, on se je začel zapirati, pred mano in svetom. Začela sem se počutiti odveč, neljubljeno, nespoštovano in nerazumljeno. Ker sem bila večino časa nezadovoljna, se je počutil ne-dovolj-dobrega, krivega.. V resnici mi je šlo bolje: našla sem hobije in prijatelje, s katerimi sem zapolnila čas in izboljšala kvaliteto mojega življenja.
Pred mesecem je (zopet) izrazil željo, da bi bil sam, češ da oba trpiva. Dogovorila sva se, da grem za 2 meseca na počitnice v Slovenijo in bova po tem videla, kako naprej. Pred tednom dni sem ga poklicala in želela samo klepetati. Na krut način mi je povedal, da je ugotovil, da mu je veliko bolje, če živi sam, da ne želi, da se vrnem. Najbrž bi morala spoštovati njegove želje, vendar .. Skrbi me zanj, saj cele dneve in noči sedi za računalnikom, nehal se je ukvarjati s športom, nima socialnih stikov. Skrbi me tudi zase, saj bom brez njega ostala brez dohodkov, ne bom mogla končati stvari v tujini, se tam družiti s prijatelji. Še vedno se mi zdi vredno truditi se, zaradi lepih trenutkov, ljubezni, ki je še med nama. Tudi biološka ura tiktaka - stara sem 31, on 35.
Moja dilema je naslednja: naj se sprijaznim, da je konec, ga začnem prebolevati ali naj vztrajam in se ne izselim ter ga na lep način, s časom, poskusim prepričati, da nama je lahko lepo?
Hvala in lep dan,
bibi