Ljubezenski nasveti

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.
Moderator: Primož C.
mucamaca26

ohjej sem žalostna...

08.05.12 21:52
Že eno se nič ne dogaja.. takrat sem namreč šla narazen s tipom ki mi je pomenil največ na svetu.. z njim sem doživela pravo ljubezen. Trajala je 3 leta in imava otroka in groza me je, ker enostavno trenutno nisem srečna:// dogaja se popolnoma nič, z otrokom sicer uživam, amak je vsak dan isto. Se vstanem, pelem v vrtec, pridem iz šihta, pol se igrama in gremo spat... s fanti je pa kriza... stara sem 26 let ampak spoznavam same take neresne in sm že obupaala, da je še kje normalen tip pa da bi mi blo do njega... čudno je to, da fant takoj dobi punco za resno zvezo, a punce ne dobijo, oziroma težje. Sploh več ne vem al si zbira napačne al kaj, ampak zgodi se dda sm jim zanimiva, pol pa še pokličejo ne več.... znorela bom, tako me stsika v prsih, hudo mi je, niti hobiji ne pomagajo ker sem človek ki krvvao noro rabi nekoga ob sebi.... o kdaj bolše???

Re: ohjej sem žalostna...

09.05.12 08:38
Si bom vzel malo časa in poiskusil odgovoriti malo širše. Nasveti v stilu naredi takole, saj bo že in tako naprej, se obnesejo samo kratek čas. Glede na to, da si še zelo mlada in je razvidno da je glavni problem, da se ti ne dogaja nič in si zato nesrečna. Se pravi, da človek dobi občutek da živi, samo če se mu nekaj dogaja, da je nonstop v pogonu, četudi v prepiru, gre samo za notranji občutek.
In vse se ti vrti samo okoli tega, da bi nekoga imela. Ampak pojdiva raje nazaj pogledati, kaj te je v prvi meri sililo k fantu s katerim sta se razšla. Praviš, da je bila prava ljubezen? Kaj pa je prava ljubezen, če pa sta narazen?
Se pravi, da so pomešani pojmi o tem kaj je ljubezen, še posebej prava.

Ljubezen pomeni dva človeka. Je tako?

Velikokrat rečem najprej moraš ljubiti samega sebe. Kaj je to? Ljubezen je izkušnja zate. Če tale trenutek jaz rečem, da te ljubim. Ni nobene razlike zate. To je lepo zame. Ti niti ne veš da te ljubim. če ti ljubiš mene, je to čudovito zate.

Če ti ljubiš, je to nekaj lepega, a ni tako. Se pravi, če želiš ljubiti nekoga, sta za to potrebna dva. Tako je tudi, če ljubiš samega sebe. Ni pa nobene potrebe, da bi se razdeljevali na dva dela, ni potrebno govoriti, da ljubim samega sebe, kdo torej ljubi mene? če torej ljubiš, je super.

vse kar delaš je del tebe, vse si ti in samo ti. Če to počneš zaradi kogarkoli, prijatelja, družino, ali sovražnike, to delaš zato, ker to nekaj pomeni tebi.
ta trenutek moraš ugotoviti, da si resnično odgovorna za vse stvari okoli tebe, potem imaš sposobnost, da si to kar si.
vsako živo bitje skrbi za lastno blagostanje, za lastno dobrobit.To je osnova, v osnovi si zainteresirana za svoje blagostanje. Tako je z vsakim človekom, vsak je zainteresiran za svoje lastno blagostanje. Vsak želi isto, samo lestvica in obseg varirata od človeka do človeka. Za nekoga pomeni blagostanje izključno zanj, za drugega pa njegova familija, za druge skupnost, za tretje država, za četrte celo človeštvo ali celo življenje. Nobene razlike ni, samo lestvica je malo drugačno, ni nobenega, ki ga ne bi skrbelo njegovo blagostanje.

In ti si lahko resnično dobro, samo če je vse okoli tebe v redu. Danes vsi govorimo o tem, da moramo rešiti okolje? Če se ne bi z njim zajeb....li bi bilo z okoljem vse v redu. Samo če so tudi drevesa okoli tebe v redu, si tudi ti v redu. če torej to razumeva, potem če želiš,d a se to zgodi, potem narediš največ kar lahko. Ne rabiš skrbeti, ali koga ljubiš, ali tebe kdo ljubi. NI pa takšne stvari, kot ljubiti samega sebe, je samo ideja.

Ljubezen je samo izkušnja, ki se je zgodila tebi, zaradi katerega koli razloga, tvoja čustva so postala prijetna. To se zgodi, če pride tvoj otrok in te poljubi ali če samo pes maha z repom pred tabo. To se lahko zgodi v obe smeri. NI važno zaradi katerega razloga se zgodi, zgodi se zato, ker tvoje emocije, čustva, postanejo sladka.
Ti temu praviš ljubezen.
Če nekdo izkaže ljubezen tebi, si ti srečna, ampak to ni nikoli zanesljivo. NI važno ali ti koga ljubiš ali on tebe, ti samo želiš, da bi bilo tvoje telo zadovoljno, tvoji občutki bi bili zadovoljni, tvoj um bi bil zadovljen. To je vse kar si želiš. Ne rabiš nikogar ljubiti ali on tebe, če želiš ljubiti kogarkoli, je to kar ti si. Da to govorimo, ljubim te, ljubim te, je samo misel ki jo ponavljamo, ker vemo, da se brez tega marsikaj ne bi zgodilo.

Ljubezen je nekaj kar se zgodi znotraj tebe, ne nekaj kar se dogaja zunaj tebe. Če torej ljubiš, ljubi zato ker je to tvoje naravno stanje. Ti pa si nesrečna, ker se ne dogaja nekaj zunaj tebe. Nujno potrebuješ neke zunanje elemente, da boš imela občutek, da se kaj dogaja.

Torej nisi srečna sama po sebi, nonstop iščeš mašila, namesto da bi se ukvarjala sama s seboj in se naredila srečno.
če preidem v tiste splošne floskule, ki jih vsi poznamo, boš ugotovila, da takoj ko dobiš fanta, imaš en kup ponudb? Kolikokrat se je že to zgodilo vsakemu izmed nas. Zakaj, ker si zadovoljna sama po sebi. Sedaj ko nisi, tudi tega ni. To pa lahko postaneš brez zunanjih elementov in vse ostale stvari bodo prišle.

No to je bilo malo širše razmišljanje glede bistva tvojega problema. morda se ti utrne kakšna ideja za življenje.

Primož

Srečnga pa zdravga!!!

090 30 41 Imate težave? Bi radi kaj vprašali, se pogovorili, imate težave, ste osamljeni? Pokličite lahko vam pomagamo.

http://galerija.over.net/mon/main.php/v/javnagalerija/Primo__
http://pino.blog.siol.net/ Poglej kaj pišem
Resnica je ta da so tvoji standardi NAJVERJETNEJE previsoki in zato ti vsak fant zgleda neresen.

Vprašaj se prvo kaj vse pričakuješ od 26 letnega ''moškega'' če so na tvojem spisku več kot 2 alineje je to absolutno preveč,

Sploh pa oprosti naslednji stvari, ni mišljeno poniževalno ampak jaz vem da nebi mel punce ki je rodila otroka enemu ki jo je pol zapusto že pri 25tih. To pove nekaj o tvoji inteligenci.... oprosti taka je pač resnica. Pa saj o IQju tvojega bivšega tudi :) da nebo pomote
mucamaca26

09.05.12 10:01
Primož res se ti hvaležna da si si vzel toliko časa in mi napisal ta občutja.. tudi sama sem
e velikokrat prebrala o tem kako more človek najprej ljubiti sam sebe, in nisem nikoli tega raumela, sedaj vedno bolj to razumem.. res sem takšna oseba, ki non stop išče nekja zunaj sveta, ki je srečna le ko vidi, da ji nekdo daje pozornost.. in to ni prav... se pa mi zdi da smo ljudje že v primarnem takšni, da nas osrečuje pozornost drugih, delno je to v redu, znam se ceitsicer pa se mi zdi da more znat človek sam sebi narediti srečo... mogoče tudi širim to čudno karmo v okolje, kar ljudje seveda občutijo... res je težko, da si kar naenkrat rečeš: sebe moreš ljubit pa ertik, pa vendar je treba nekako pozabit na pretekle ljudi in okolico.. ker sama opažam, da ko je nekdo z menoj na primer prijazen, magari se mi samo nasmehne nekje v nakupovalnem središču, sem jaz čisto druga, za hipec občutim tisto ljubezen od ljudi, tisto da si sprejet v okolico in nisi sam n a tem svetu. Naj ti pa povem Primož, da mi je bilo vedno čudno to, da ko sem bila srečna v neki zvezi, četudi je to bila samo moja sreča in ne od njega,sem se počutila kot da bi ja bila središče sveta.. kot da vsi držijo z nama in nisem pogrešala odzivov in sodelovanja drugih ljudi z menoj... zdaj ko sem samska, krvavo rabim tople poglede, četudi od starke na klopci v parku, četudi uslužbenca na pošti, skratka rabš nekaj da te nafila z energijo.. vem pa da to ni prav.. bojim se, da sama s seboj ne znam živet, sa sama sebe ne znam osrečit..

sem pa trdno prepričana da, kot si rekel, je to samo v moji podzavesti, ki me moti da bi normalno delovala. Vem,da ko bom prišla na to raven in nehala non sto iskati v ljudeh krivce in čakat da me kdo ogovori, bom srečna.. in bo mogoče potem ok... je pa zanimivo to, akko smo ljudje čudna bitja, da smo srečni v paru, pa četudi se kregamo... samo da nekaj dogaja... kar seveda ni prav... me pa včasih kar štihne pri srcu ko pomislim, da zame ni takega ki bi ga jaz imela.. in je škoda da srečam veliko fantov ki so mi všeč in bi si jih želela spoznat, pa sloh me ne opazijo... :OO in pol mislim da je spet celi svet čudaški in misteriozen... ahjej... enkrat bo, jaz pravim... ko se sestavim skupaj kot lego kocke:)) še sreča da ma Primož potrpljenje in živce s takimi bejbami kot sem jaz hehe .....
Živjo,

Navedeno
mucamaca26
stara sem 26 let ampak spoznavam same take neresne in sm že obupaala, da je še kje normalen tip pa da bi mi blo do njega... čudno je to, da fant takoj dobi punco za resno zvezo, a punce ne dobijo, oziroma težje.
Odvisno sicer koliko tem fantom poveš o sebi oz., da vedo, da si samohranilka, da imaš otroka, ker lahko, da se ustrašijo oz. naredijo neresne, ker mislijo, da ti ne iščeš fanta, temveč nadomestnega Očeta za svojega otroka. Tudi to je možno.
Je tudi kar nekaj komentarjev (po MON-u) oz. izkušenj nekaterih (fantov), ki ne morejo dobiti punce (afera/otherwise), tako da ne vem od kje tebi takšna opažanja. Je pa sigurno razlika, če iščeš samsko (žensko), brez "fizične prtljage" kot pa če naletiš nekoga, ki vozi še avtodom za seboj.

Navedeno
Primož
Danes vsi govorimo o tem, da moramo rešiti okolje? Če se ne bi z njim zajeb....li bi bilo z okoljem vse v redu.
Drži, to je že res epidemija, vendar če omeniš kemične repe (ki tudi onesnažujejo okolje, da ne omenim počasnega genocida), si pa že takoj pristaš teorij zarot. Drugače pa kar uničimo tiste H.A.A.R.P. postavitve anten in bo tudi vreme takoj bolj normalno. Vemo, da se s skalarnimi valovi oz. mikrovalovi segreva ionosfero, ki pa pač povzroča raznorazne ekstremne vremenske pojave, na podlagi katerih potem ZN ipd. organizacije sprejemajo različne predpise "v korist planetu" (na dolgi rok pa na škodo človeštvu). Vse je farsa, to je že Mišo Alkalaj dobro opisal v svoji knjigi med drugim.
Vseeno pa ni slaba ideja, če se stari papir reciklira, steklenice ponovno uporabi, itn., vendar naj prvo objavijo gospodje vse skrite patente "free energy" naprav (vsaj) zadnjih 200 let, pa bo marsikaj boljše. Fat chance of that happening. :|

Navedeno
Primož
če preidem v tiste splošne floskule, ki jih vsi poznamo, boš ugotovila, da takoj ko dobiš fanta, imaš en kup ponudb? Kolikokrat se je že to zgodilo vsakemu izmed nas. Zakaj, ker si zadovoljna sama po sebi. Sedaj ko nisi, tudi tega ni.
Never happened 2 me before & I'm currently pretty much content with myself, tako da...
Verjetno spet odvisno na kateri ravni se meri to zadovoljstvo oz. koliko ti to kažeš navzven. Lahko si ti zadovoljen s seboj, a ker nekako ni tvoja narava, da tega zadovoljstva oz. sreče kažeš navzven, drugi tega ne bodo opazili in bodo mislili, da si melanholičen oz. žalosten (čeprav pa nisi) in ne bodo pristopali do tebe.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

(ɐןsǝ⊥ ɐןoʞıᴎ) ˙nɾıɔɐɹqıʌ ı nɾıɔuǝʌʞǝɹɟ nɾɐɯı ıɹɐʌʇs ǝʌS

Vedno na preži za:
http://med.over.net/forum5/read.php?63,8392456
http://med.over.net/forum5/read.php?63,8392503
http://med.over.net/forum5/read.php?63,8403628
Navedeno
mucamaca26
...čudno je to, da fant takoj dobi punco za resno zvezo, a punce ne dobijo, oziroma težje.

Tule si pa mimo usekala. Mam popolnoma enake težave kot ti. Le z nasprotnim spolom.

Navedeno
mucamaca26
stara sem 26 let ampak spoznavam same take neresne in sm že obupaala

Se bo treba naučiti ločevati zrnje od plev (saj se reče tako ne?) :) Ker materiala je precej. Le zrnja je bolj malo (govorim iz izkušenj) :)
Aja. Ne me spraševat kako se to naredi. Tega znanja še nisem osvojil :) Ampak delam na tem :)

Navedeno
mucamaca26
...ki mi je pomenil največ na svetu.. z njim sem doživela pravo ljubezen. ...da je še kje normalen tip pa da bi mi blo do njega...
Da nimaš mogoče kakšnih nemogočih zahtev in kriterijev. Če primerjaš aktualne z bivšim je že napaka. Če bivšega kuješ v zvezde, tudi verjetno ni to najboljša stvar. Tudi jaz bi jo popihal stran, če bi začutil, da v meni punca išče bivšega.
"čudno je to, da fant takoj dobi punco za resno zvezo, a punce ne dobijo, oziroma težje."

Kaj se ti hecaš ? Jaz bi rekel, da to velja samo za mati samohranilke. Ker come on, kdo bo skrbel za otroka, ki ni njegov, sploh pa kakšen 20 letnik ? Sama si si kriva za nastalo situacijo ( tako kot ti je napisal Matkić ).

Sicer pa zdaj bo itak vsak neresen, ki ne misli skrbet za otroka. Prej je bil pa tudi neresen dovolj dober. Zanimivo ane ?
Navedeno
Primož

če preidem v tiste splošne floskule, ki jih vsi poznamo, boš ugotovila, da takoj ko dobiš fanta, imaš en kup ponudb? Kolikokrat se je že to zgodilo vsakemu izmed nas. Zakaj, ker si zadovoljna sama po sebi. Sedaj ko nisi, tudi tega ni.
Jst pa mislm, da se to dogaja samo pri ženskah. Tako te zelo hitro oceni in si misli :"tako srečna je z njim, le kaj je tako posebnega na njemu ?" Kar od enkrat si 2krat bolj privlačen za njo, kot če bi bil samski. Pri nas pa se to ravno ne dogaja, vsaj jaz nisem naletel na kak tak primer. V bistvu je pri moških ravno obratno. Če jo vidiš s tipom, jo že avtomatično odpišeš in si rečeš : "aha, ta je pa že oddana" in gledaš naprej, medtem ko bi ženska sanjarila o tebi še cel mesec in si predstavljala kako bi ji bilo lepo, če bi bila na njenem mestu.
mucamaca - imam prijateljico, ki ravno tako išče resnega fanta. Pa ga ne dobi, in to že osem let. Ja, in ima otroka - starega osem let. In vi fantje, ki mislite da otrok ženski pade pod noge - a je otrok kaj kriv? To je čisto, pošteno bitjece, nič krivo, ki vas bo imelo rado, vam bo naklonjeno brez nekih pričakovanj. Hvaležno bo za vsako malenkost. Prijateljica je imela resnega fanta sedem let, ko je zanosla, jo je pustil, o otroku ne želi slišati, čeprav je njegov. In ni bila neka frkla najstniška, niti on ne. Govorila sta o skupnem domu, družini, potem pa.... Kdo je zdaj tu kriv? Kdor trdi, da tujega otroka nebi sprejel, tak tudi te osebe ne moreimeti resnično rad, saj je ta "nebodigatreba" otrok del te "kao" ljubljene osebe. Nalašč rečem osebe, ker se zgodi, da tudi moški ostane sam z otrokom. In bog ne daj, da tak človek, ki ne more sprejeti tujega otroka otroka ugotovi, da ba svojih ne more imeti. Malce več življenske etike, razumevanja pa bi človek že lahko premogel. Kruta primerjava, pa vendar...- še živali sprejmejo mladičke druge pasme, brezkompromisno pomagajo, človek pa nebi? A smo res postali taki egoisti, da je samo naš princip najboljši? Upam, da se bo našel kak moški/fant, ki pa bo le drugače gledal na stvar!
Druga resnica pa je, da mogoče greš s prevelikimi pričakovanji vnek kontakt. Najprej spoznaj malce fanta, potem pa ga obvesti, da imaš otroka. Samo resen moški, ki stoji na tleh z obema nogama, bo prenesel tudi otroka takoj, taki mladički okoli 25 let pa so žal preveč razvajeni in gledajo samo na svojo rit. In ja - imamo v družini enega takega, ki ima zelo rad otroke, ampak dokler jih vozi samo na sladoled in malce nori z njimi, potem pa gre po svojih poteh za otroke pa naj starši skrbijo naprej. In njegove besede so - nisem še za otroke, če pride prava, bom pa takoj vedel kako in kaj.
Miskolinkica30

12.05.12 11:47
mucamaca26, sočustvujem s tabo. Sem pa mnenja da je ljubezen usojena, torej ali se zgodi ali pa pač ne. In, ne, ne govorim o telesni ljubezni in strasti, govorim o pravi ljubezni, ko si z nekom prijatelj in se potem razvije ljubezen in tudi, ko mine tista telesna strast, ostane veliko stvari, veliko pogovorov..itd..

Glede tvoje situacije, imaš komaj 26 let in otroka, kar ni nič narobe. Sicer ni veliko žensk v razvitem svetu, ki se pri teh letih torej zgodnja 20 odloči imeti otroka, ti časi so pač mimo. Žalostna resnica je ta, da danes vsak hoče zase najboljše. Poznam tipe stare 45 let, s 3, 4 otroki, ki hočejo imeti 20 letnico BREZ OTROK, zato ker se jim zdijo tiste z otroci zmešane, to mi je par takih celo reklo.

Resnica je taka, da zate je najbolje da si iščeš moške, ki imajo tudi že otroke iz prejšnje veze. Mislim da boš s takim najbolje klapala, ker te bo razumel in ti njega. Sama osebno sem bila že v vezi z moškim z otrokom, sama jih nimam, in ti lahko povem da je bila to ena izmed najtežjih vez. Sem bila hvaležna za to izkušnjo, ne bi pa več imela moškega z otrokom od prej. Ti želim vso srečo in pogumno naprej, pa ne ukvarjaj se z 20 letniki, ampak si poišči kakega zrelega 30 letnika z otrokom od prej.
Navedeno
pupapupa
mucamaca - imam prijateljico, ki ravno tako išče resnega fanta. Pa ga ne dobi, in to že osem let. Ja, in ima otroka - starega osem let. In vi fantje, ki mislite da otrok ženski pade pod noge - a je otrok kaj kriv? To je čisto, pošteno bitjece, nič krivo, ki vas bo imelo rado, vam bo naklonjeno brez nekih pričakovanj. Hvaležno bo za vsako malenkost. Prijateljica je imela resnega fanta sedem let, ko je zanosla, jo je pustil, o otroku ne želi slišati, čeprav je njegov. In ni bila neka frkla najstniška, niti on ne. Govorila sta o skupnem domu, družini, potem pa.... Kdo je zdaj tu kriv? Kdor trdi, da tujega otroka nebi sprejel, tak tudi te osebe ne moreimeti resnično rad, saj je ta "nebodigatreba" otrok del te "kao" ljubljene osebe. Nalašč rečem osebe, ker se zgodi, da tudi moški ostane sam z otrokom. In bog ne daj, da tak človek, ki ne more sprejeti tujega otroka otroka ugotovi, da ba svojih ne more imeti. Malce več življenske etike, razumevanja pa bi človek že lahko premogel. Kruta primerjava, pa vendar...- še živali sprejmejo mladičke druge pasme, brezkompromisno pomagajo, človek pa nebi? A smo res postali taki egoisti, da je samo naš princip najboljši? Upam, da se bo našel kak moški/fant, ki pa bo le drugače gledal na stvar!
Druga resnica pa je, da mogoče greš s prevelikimi pričakovanji vnek kontakt. Najprej spoznaj malce fanta, potem pa ga obvesti, da imaš otroka. Samo resen moški, ki stoji na tleh z obema nogama, bo prenesel tudi otroka takoj, taki mladički okoli 25 let pa so žal preveč razvajeni in gledajo samo na svojo rit. In ja - imamo v družini enega takega, ki ima zelo rad otroke, ampak dokler jih vozi samo na sladoled in malce nori z njimi, potem pa gre po svojih poteh za otroke pa naj starši skrbijo naprej. In njegove besede so - nisem še za otroke, če pride prava, bom pa takoj vedel kako in kaj.
No ok, recimo, da ti verjamem glede tiste tvoje prijateljice samo ravno tako moraš tudi ti razumet, da nismo vsi pripravljeni na otroka že pri 25ih. Zdej kdo je tu kriv, zakaj je ona samska, ali pa da ma otroka ni važno, jaz še vedno ne želim skrbeti za nobenega otroka, sploh pa ne za takšnega, ki ni moj. Lahko ga vzljubim s časom ja, samo zakaj bi se sploh podal v to, če si ne želim tega že na samem začetku ? Tako, da evo zdaj veš zakaj je samska že 8 let. Meni je stvar popolnoma logična za razumet
menepani

12.05.12 18:54
mucamaca26

Veš, veliko je moških, ki bi imeli resen odnos z žensko, a je tudi na tej strani bolj slaba izbira, še posebno če iščeš nekoga, ki ti bo partner in ne samo nekdo, ki ga imaš pri sebi v zakonu.

Poleg tega so pa ljudje danes odlični manipulatorji in na žalost živimo v dobi, ko veliko ljudi gleda večinoma na svoje lastne užitke.

Evo, še malo in bom star 37 let. Bi lahko rekel, da poznam vsaj eno resno žensko, ki bi jo lahko imel za partnerko? Ne, ne poznam, sem namreč že ujet v "prekletstvo", da pričakujem resen odnos in zrelo osebo. Bi mi bil otrok ovira? Niti ne, odvisno od starosti in predvsem kvalitete bodoče partnerke. Razlog za to je, da smo vsi naredili napake v življenju, napačne odločitve in ne vidim razloga, da bi me otrok odvrnil od izdelane ženske, ki ima v glavi pošlihtave stvari.

Biti z nekom je super, a ne pozabi. Veliko ljudi je v vezah in so sami, le velik del si tega noče priznati.

Želim ti, da spoznaš nekoga s katerim boš lahko šla naprej in bosta oba "dobila krila".
Neva_

12.05.12 19:56
Čeprav se v nekaterih stvareh ne strinjam z Matkicem ampak ženske resno no... VSAK človek ima pravico se zase odločit kako si želi živeti. In če nekateri (ali večina) 25letniki pač ne želijo skrbeti za otroka ne vem zakaj bi jim kdo sploh hotel zbujat neko slabo vest zdej. Kdo pa pravi, da so dolžni? Vsak posameznik se sam odloči in če se nek 20/25/30...letni moški odloči za zvezo z žensko, ki že ima otroke se prav tako lahko kdo odloči, da ne gre v tako zvezo. Če že v štartu ve, da na takšno odgovornost ni pripravljen je fer, da je odkrit in punci to pove in pač verjetno ne bosta nadaljevala s spoznavanjem al kakrkol se bosta pač že zmenila. Zase vem, da še nisem pripravljena imet otrok in da bi najverjetneje šla opravit splav, če bi zanosila (kar seveda skušam preprečiti z redno uporabo kontracepcije) čeprav sem stara 25 let, finančno mi zaenkrat nič ne manjka in sem s partnerjem že par let. Si jih pač še ne želim imet.
Avtorica teme jaz ti priporočam, da ne "iščeš" partnerja. Ne bom rekla, da bo sam prišel...je pa res (po mojih izkušnjah), da če je človek sam s sabo zadovoljen in v "sebi najde vir svoje sreče" se vse postavi na pravo mesto in si potem srečen samski/v zvezi/poročen...
mucamaca26

14.05.12 19:49
eh brez veze debatirat z vami.. mladi ste in vam mladim pebekom pred 30 gre itak sam fuzbal pa žurke po glavi..žal taki res ne morejo met družine.. mi je pa skrajno smešno vidva(Matkic in Sadni) ko pravita da smo si nakoale skrbi in da smo zdj najebale za ceu live:) kje pa piše oziroma od kod vidva črpata dejstvo, da ko maš otroka, da se vse konča in recimo da nekdo ki ima mamico z otrokom od prej ne more več gledat fuzbala? haha

in matkic te po eni strani razumem, da je vsakmu kdaj fajn bit na komot in fraj, ampak zavedaj se da tudi služba je odgovornost.. jst pa teb recimo služb niti mal ne zavidam.. sm mlada študentka ki ji noro aše da še ni treba 8 ur na dan trpet na šihtu... razen če opravlja kak poklic, recimo da opravljaš kakšne erotične masaže :))))

skratka meni se zdi, da je precej oziroma v največji možni meri odvisno, kako na to gleda osameznik.. nekdo ki je rad kamot, ki nemara preveč otrok, ki pač se ne vidi niti z svojim otrokom, kaj šele z drugim valda ne bo rinu v zvezo s tako žensko.. če pa ma tip te stvari poštimane, pa ki je razgledav tej smeri, da ve, da mamica ima vez z očetm samo zaradi otroka ne pa ker bi do njega gojila čustva... saj pa otrok ni pes, valda mora met stik z oetom otroka... in če ta njen partner pač zaupa tej ženski ne vidim problema.. to je pol problem v tem očimu, da ne zaupa svoji ženski in je po nepotrebnem ljubosumen... skratka po eni strani vas razumem, ker vsakmu paše bit kdaaj na kamot, da ni otroškega dretja itd.. ampak verjamite mi, da pač ko boste enkrat zreli in odgovorni za otroka da bi se vm spremenil poged.. pač si trenutno ne želite, mate raj eno fraj brez otroka.. zavedat se pa morta vidva, da so take ponavadi neresne, oziroma mamica ena bo mogoče se bolk potrudla zza eno zvezo, ker se ne želi spet zajebat ko pa ena 20 letna frklja brez otroka, ki ji hodijo samo bedarije še po glavi... jasno, s tako bi se najbrž ujela vidva, če imata sama podobne interese..

pa skos poudarjata kok je to sramotno, pa da jo je tip pust z otrokom pa take.. zakaj je prasec? kaj če je na začetku vse štimalo in sta si otroka srčno želela, potem pa sta ugotovila da ne gre več?? pač se zgodi, enim po 2 letih, enim pač po 10... veliko je takih parov, in čemu bi vztrajal v vezi ki ne vodi nikamor, samo zato da bi za družbo bil sprejemljiv in po vajinem mnenju ''normalen' in bil v srečni družinici. Kje piše in kje je zagotovilo, da so družine ki so skupaj srečne??? lahko je mamica sama z otrokom veliko bolj srečna kot ena familija ki je skup sam zato, ker se bojijo da bi bilo sramotno, da se razidejo, zaradi okolice in družbe? to so men smešne hipoteze... in tudi ko se človek zaljubi in ko ljubi, sprejme partnerja takšnega kot je.. pač če bi po vajinem svet razvnal se, pomeni da bi vsi očki in vse mamice ki majo otroka od prej ostale same.. ble bi zavržene in vsem bi se smilili in smilile in bi vsak reku.. eh ti ljudje so za v koš, itak so si sami krivi da so šli narazen, in bi bli odpisani.. pa ni res, lahko si anjdejo še boljše partnerje, ki so v glavi zreli in sprejmejo otroka od prej.. in ne mislijo samo na sex 24/ dan, ker tud to si lahka privoščita dva ki ma eden otroka od prej.. e bolj zanimivo zna bit, kot pa da maš cel dan na voljo in niti ni privlačno za mene da maš skos možnost sexat.. čeprav pr 20, 25 jim res gre sam še to po glavi.... oh ja, takle mamo ja.. mal zakomleksan svet:) zato pa je ena rekla: punce pejte v tujino iskat tipa, slovenčki so sami kekci... in se strinjam, eni so res:)))
Naj še jaz nekaj povem o tej temi. Sem očka 11 letnika, ni že 8let živim sam z otrokom in iščem kakšno samsko mamico za resno vezo in tako, ki bi sprejela tudi mojega otroka pa je tudi ne moram najti.
Mogoče pa jo tukaj najdem. Če te zanima se oglasi preko zasebnega sporočila.
Pa lep pozdrav!
Tudi jaz bom dodal nekaj k tej temi. Sem očka 11letnika, in že 8 let sam živim z otrokom in tudi sam skrbim zanj. Tudi jaz ne moram najti resne mamice, ki bi bila pripravljena za kako resno vezo in, ki bi sprejela mojega otroka.
Mogoče pa se tukaj kakšna najde.

Če te zanima se oglasi z zasebnim sporočilom.
Lep pozdrav!
Navedeno
mucamaca26

zavedat se pa morta vidva, da so take ponavadi neresne, oziroma mamica ena bo mogoče se bolk potrudla zza eno zvezo, ker se ne želi spet zajebat ko pa ena 20 letna frklja brez otroka, ki ji hodijo samo bedarije še po glavi... jasno, s tako bi se najbrž ujela vidva, če imata sama podobne interese..
Zakaj mi usta kar narazen lezejo ? :) Logično, da se bo mamica hotela potrudit za zvezo, katera bi pa hotela vzgajat otroka sama ( prostovoljno ). Saj to so vam pa ja sanje, da si ustvarite en tak happy family, hkrati se pa tudi zavedate, da otrok rabi pri vzgoji tako fotra kot tudi mt. Takšne se boste šele takrat začele trudit v zvezi ja, ko boste zanosile, ker čene itak veste kaj vas čaka - 8 let brez partnerja. Pač sorry, če sem bil prekrut, ampak tako pač jaz vidim te stvari. Hkrati vas ogromno samohranilk trdi tu gor, da si iščete samo partnerja, ne pa očeta svojih otrok. No po načinu kako pišete ne deluje tako, ne ujema se lih...
Navedeno
mucamaca26

pa skos poudarjata kok je to sramotno, pa da jo je tip pust z otrokom pa take.. zakaj je prasec?
kok je to sramotno, pa da jo je tip pust z otrokom pa take ( vzrok ).. zakaj je prasec ( posledica ). Kot vidiš si si že sama odgovorila :)
Navedeno
mucamaca26

mi je pa skrajno smešno vidva(Matkic in Sadni) ko pravita da smo si nakoale skrbi in da smo zdj najebale za ceu live:) kje pa piše oziroma od kod vidva črpata dejstvo, da ko maš otroka, da se vse konča in recimo da nekdo ki ima mamico z otrokom od prej ne more več gledat fuzbala? haha

Kdo pa je to reko? Ampak veš včasih jaz do 12tih dopoldan pospravim vso stanovanje potem si naročim PICO in potem gledam od 12tih do polnoči v soboto nogomet... v popolni tišini(razen komentatorja in vzdušja) in miru.... tega si z malim otrokom ne morem privoščit in še druge.

Navedeno
mucamaca26

in matkic te po eni strani razumem, da je vsakmu kdaj fajn bit na komot in fraj, ampak zavedaj se da tudi služba je odgovornost.. jst pa teb recimo služb niti mal ne zavidam.. sm mlada študentka ki ji noro aše da še ni treba 8 ur na dan trpet na šihtu... razen če opravlja kak poklic, recimo da opravljaš kakšne erotične masaže :))))

Torej predvidevam da si študentka in imaš otroka(po napisanem) torej si tisti tip človeka ki ji jaz pravim @#$%& in ki živi na ''moje'' stroške.... Meni pa je to skrajno smešno in celo žalostno si kaj razmišljala o tem?

Navedeno
mucamaca26

nekdo ki je rad kamot, ki nemara preveč otrok, ki pač se ne vidi niti z svojim otrokom, kaj šele z drugim valda ne bo rinu v zvezo s tako žensko.. če pa ma tip te stvari poštimane, pa ki je razgledav tej smeri,

Torej hočeš povedat da vsi ki nimamo otrok in jih ne želimo smo nerazgledani oziroma nimamo stvari poštimanih?

Hvala ;)

Navedeno
mucamaca26

ampak verjamite mi, da pač ko boste enkrat zreli in odgovorni za otroka da bi se vm spremenil poged.. pač si trenutno ne želite, mate raj eno fraj brez otroka..

Torej iz tega sklepam da če si slučajno nebom NIKOLI želel otrok bom pač po tvoje nebom nikoli zrel?

še 1x HVALA :)

Navedeno
mucamaca26

zavedat se pa morta vidva, da so take ponavadi neresne, oziroma mamica ena bo mogoče se bolk potrudla zza eno zvezo, ker se ne želi spet zajebat ko pa ena 20 letna frklja brez otroka, ki ji hodijo samo bedarije še po glavi...

Za mene je eden glavnih razlogov da se oseba trudi za zvezo spolnost torej da nikoli ali pa IZJEMNO redko ni pripravljena na spolne odnose drugi kriterij je negodovanje, in ''tečnarjenje'' partnerju. To dvoje mi pomeni 90%.....

Navedeno
mucamaca26

pa skos poudarjata kok je to sramotno, pa da jo je tip pust z otrokom pa take.. zakaj je prasec? kaj če je na začetku vse štimalo in sta si otroka srčno želela, potem pa sta ugotovila da ne gre več?? pač se zgodi, enim po 2 letih, enim pač po 10... veliko je takih parov,

Sploh se ne gre za tole kar pišeš gre se za dejstvo da tale mlada mamica(in še kera) se sprašuje v tej temi kako to da ni več nobenih resnih zrelih karkoli tipov ampak otroka pa je VEČ KOT OČITNO spočela z ravno takim nezrelim in neresnim tipom....

Torej pred zanositvijo je bil nezreli moški( PO VAŠE) čisto ok zdaj pa več ne?

Zdaj pa bo pa verjetno dolgo iskala in čakala in pojedla juho ki jo je skuhala(spočela)

Vsaka šola nekaj stane so rekli, njena bo kot zgleda zelo dosti ;)

Navedeno
mucamaca26

pač če bi po vajinem svet razvnal se, pomeni da bi vsi očki in vse mamice ki majo otroka od prej ostale same.. ble bi zavržene in vsem bi se smilili in smilile in bi vsak reku.. eh ti ljudje so za v koš, itak so si sami krivi da so šli narazen, in bi bli odpisani..

Po najinem? Gre se zato da so si same/mi naredli to godljo počakala bi do 30+ in tega problema skoraj zagotovo nebi imela....ali pa bi bila verjetnost bistveno nižja...

Navedeno
mucamaca26

pa ni res, lahko si anjdejo še boljše partnerje, ki so v glavi zreli in sprejmejo otroka od prej..

Ja res je LAHKO si verjetnost pa je nizka.... ne igramo se ničelne hipoteze ampak gledamo na večino upam da razumeš kaj ničelna hipoteza pomeni?

Navedeno
mucamaca26

in ne mislijo samo na sex 24/ dan, ker tud to si lahka privoščita dva ki ma eden otroka od prej.. e bolj zanimivo zna bit, kot pa da maš cel dan na voljo in niti ni privlačno za mene da maš skos možnost sexat.. čeprav pr 20, 25 jim res gre sam še to po glavi....

Se vidi da si ženska ;) Ni lepšega kot si privoščit celodnevno razvajanje brez motenj od okolice(torej tudi otroka) ....

Navedeno
mucamaca26

oh ja, takle mamo ja.. mal zakomleksan svet:) zato pa je ena rekla: punce pejte v tujino iskat tipa, slovenčki so sami kekci... in se strinjam, eni so res:)))

Potem pa še dobro da nisem slovenec oziroma sem slovenec le po državljanstvu torej bom sprejel kot da ta trditev ni mišljena name in je ne mislim komentirat... Bom pa rekel do ta so Slovenke ene izmed najbolj sramežljivih deklet SPLOH vsaj tiste generacije ki so danes nad 25+

Je pa res da so te 16-19 pa total kontra ampak že v negativno. na žalost
Navedeno
mucamaca26

ja sprašujem te, zakaj je PO TVOJEM prasec? to si sam izjavu :))))

Oprosti zdaj sem prebral še 1x vse moje stvari v tej temi in nikakor ne najdem kje sem napisal da je kdorkoli po moje ''prasec'' ?

Si tak dobra pa mi poveš kje sem to napisal?

Bi pa ti postavil vprašanje kako to da je za to osebo ki je odprla temo(zdaj sem malo zmeden si to ti?) bil prvi(ali peti) torej moški s kerim je zanosla čisto vredu ko je bil nezrel in OČITNO tudi neresen. kar dokazuje dejstvo da je spočel otroka in potem odšel?

Namreč odit potem ko nardiš otroka je za moje pojme SKRAJNO neresno in nezrelo in absolutno bolj neresno in nezrelo kot ko jaz rečem da take mamice nebi mel....

Torej kdo je bolj nezrel in neres? Jaz ali moški ki naredi otroka in odide?(ali ženska če je ona odišla od moškega ki ji je naredo otroka)
pikicaaaaamiška

16.05.12 10:18
matkic.. meni se je isto zgodilo kot avtorici, sem nekje v eni drugi temi pisala... drugače pa ne vem kako je bilo pri njej, pri meni je bilo tako, da sva imela vse in sva si otroka želela, po 2 letih sva pač ugotovila da ne gre več (različni pogledi na svet) poglej samo koliko je takih primerov(tudi inteligentni in izobraženi ljudje pa grejo vsak svojo pot) sej pa to ne moreš naprej vedet če se bo obneslo. če greš narazen z nekom ne pomeni dobesedno da ga zapustiš. Sej pa nikjer ne piše da oče ne skrbi za otroka.. mogoče se odlično razumejo le družina ni več skupaj... in sm prepričana da je lahka taka družina kjer sta starša ločena tudi ok in je otrok srečen, če se starša razumeta čeprav nista skupaj..
Navedeno
pikicamiška

matkic.. meni se je isto zgodilo kot avtorici, sem nekje v eni drugi temi pisala... drugače pa ne vem kako je bilo pri njej, pri meni je bilo tako, da sva imela vse in sva si otroka želela, po 2 letih sva pač ugotovila da ne gre več (različni pogledi na svet) poglej samo koliko je takih primerov(tudi inteligentni in izobraženi ljudje pa grejo vsak svojo pot) sej pa to ne moreš naprej vedet če se bo obneslo. če greš narazen z nekom ne pomeni dobesedno da ga zapustiš. Sej pa nikjer ne piše da oče ne skrbi za otroka.. mogoče se odlično razumejo le družina ni več skupaj... in sm prepričana da je lahka taka družina kjer sta starša ločena tudi ok in je otrok srečen, če se starša razumeta čeprav nista skupaj..

Zato pa se otroka ne gre delat dokler nisi vsaj 8+ let v zvezi(in to potem ko si ven z srednje komaj začne to veljat)..... Če v 8 letih ne ugotoviš da to ni to oz. da imata različne poglede na svet potem moraš bit le bedak in takrat več ni izgovora da zapustiš nekoga po zanositvi oz. rojstvu...

Če pa maš otroka po 2 letih zveze pri 2x letih potem pa itak da je verjetnost 50-50 da nebo laufalo pri 25 +/- 3 leta so le redki dovolj zreli in le redki zelo razumni in izkušeni za takšne podvige sploh generacija ki je zdaj blizu 25tim.

Za mene je večina ljudi parov ki so stari manj kot 28 let in imajo otroke ter so za povrhu še samski se pravi samohranilci skrajno NEODGOVORNE in NEZRELE osebe. Zato ker grejo delat otroka na ''blef''(pa ne me dobesedno vzet)

No rekla sta da sta imela vse, jaz bi rekel da razuma pač nista imela, sicer nevem oz se ne spomnim koliko si stara ampak mi zaupaj prosim kolko let si bila z partnerjem v zvezi in koliko let sta živela skupaj preden sta se odločla za otroka... če je manj kot 5 let življenja skupaj in manj kot 8 let zveze potem sta se neodgovorno lotla zadeve pomoje. Kajti nihče nebo reko da je z nekom bil 5+ let in potem naredo otroka in potem pa naenkrat več nista bla za skup.... lahko pa to reče nehče ki je bil v zvezi manj kot 5 let.... kot izgovor seveda

Sploh pa se jaz ne pogovarjam o tem govorim o tem da zdaj punca sama sebe naglas sprašuje če ni več zrelih odgovornih moških okoli za njo oz je potem ''užaljena'' ali pa se počutijo užaljene njene vrstnice ko rečemo da pa take ki nardi pred 30tim otroka pa da vse nekomu ki jo potem zapusti(pa četudi je vzajemna odločitev ali samo njena) da takih pa nebi meli.... Če bi počakale z otrokom do 30tega leta nebi nobena izmed vas imela teh težav oz verjetnost da bi jo mele bi bila vsaj 50% nižja GARANT.
On_ 

16.05.12 14:59
Joooooj Matkič!!!
Saj si ne morem, da se ne bi obregnil spet vate in še Voćko je tu.
Vajino norčevanje iz teh žensk, ki so postale mamice in ostale brez partnerjev je "rahlo" neokusno. Govorita o nečem česar še probala nista in solita pamet nekomu, ki je bil v vajinem položaju, vidva pa ne v njenem. Zraven tega nista v odraščanju razvila nekih sposobnosti čutenja zato res ni bojazni, da bi se lahko znašla v njeni situaciji. Vidva enostavno nista sposobna ljubezni, empatije do sočloveka. To sva že debatirala v neki drugi temi s pomočjo one gospe. Saj nisi pozabil? Nisi, pa tudi nič nisi odnesel od tam kot vidim, enostavno ne dojemaš k ti manjka nekaj zobnikov in vsaj dve osovini v glavi, da bi se ti stanje popravilo....
Vajino pisanje pripoveduje o tem, da so vama drugi ljudje samo na "uslugo" in postanejo takoj, ko niso več "koristni " nepotreben balast, prtlaga, breme, ki se ga je tereba znebit, losat. Takoj ko se na ekranu pojavi fuzbal, napr. To je način vajinega razmišljanja in ne bo nikoli drugačen. Verjamem, da se bo našla kje kakšna "sirotica", ki se bo slepila s tem, da takšen pač si in ti bo nastrezala, clo otroka bi ti znala rodit samo, da bi se "spremenil".... Tebi bo pa že ona v breme kaj šele "pankrt"... Ta bo šele zažru tvoj "gnar", itak ga bo morala sama fotrat, tepka k ga je hotla met, ker za tvoj mantr ne bo nihče "žru", živel......Več od materialnega pogleda na svet žal ne premoreta, zato sta neuporabna v čustveni dimenziji.

Verjamem, da se je avtorica v svoji lahkomiselnosti, nevednosti... zapletla z enim takim "zasilnim oplojevalcem, pezdetkom" po R., materialistom in sedaj išče nekaj več, nekoga ki bi jo imel vsaj rad in ona njega in mu to, da ima otroka ne bo predstavljalo bremena. Vidva pač nista tista, oba skupaj ne, pa če si prerežeta oba semenovoda in še tiste frnikule izrežeta, ki vama nagajajo, da sploh pisarta tu...
Navedeno
On_

Verjamem, da se je avtorica v svoji lahkomiselnosti, nevednosti... zapletla z enim takim "zasilnim oplojevalcem, pezdetkom" po R., materialistom in sedaj išče nekaj več, nekoga ki bi jo imel vsaj rad in ona njega in mu to, da ima otroka ne bo predstavljalo bremena.

Bom spregledal vse tvoje osebne ''napade'' na mene (spet) pa bom probal izluščit tistih par stavkov ki se tičejo te teme (ker več jih ni blo si preokupiran z mano kot kaže)

Točno tu je point tega kar si tudi ti bil sposoben dojet.... naredla je otroka z kr enim ki ga ni poznala dovolj in zdaj jamra da ni resnih tipov.... ampak v začetku pa je neresen bil dober al kak.

btw sploh nimaš pojma kaj je materialist... jaz sem z mojo plačo čist zadovoln, pa mam relativno nizko plačo(cca800 evrov) torej če sem jaz materialist potem pa naj bo tako po tvoje haha meni so ponudli službo pred parimi leti za 1000 evrov + stroške prevoza in malco pa nisem vzel ker mi več pomenijo 2 uri fraj ekstra na dan kot pa 200 evrov na mesec.

Tolko o meni kot materialistu!
pikicaaaaamiška

16.05.12 17:08
On_ tebi ploskam, ker si odlično napisal;)

Matkic, ne bom več igubbljala besed, k ne dojameš pointa. Un ta drug sadje&zelenjava pa tud me ne zanima več... in tole kar si pisaru v prejšnjem post je ena največja budalaščina kar sem jih kdaj slišala. Kje si ti dobu t. 8 let?? a misliš da je garancija kje da ostaneš ol skpaj? so tudi po 10 letih srečni, v 11 gre pa nekja narobe pa se razidejo.. to je nesmisel.. po tvojem se bodo vsi razšli ki niso najmanj 5 let skupaj in so se odločili za otroka... no sense res
Nisem bral vsega, pa vendarle...
Moje mnenje je da mora otrok imeti oba, očeta in mamo in oba morata oz. bi morala pri tem sodelovati. Problem pa je če je kdo od staršev še "otrok" oz. iz kakršnih koli razlogov ni zanesljiv. Zraven pa seveda spada še alkohol, nasilje in še bi se lahko kaj našlo.

Je pa tudi res da pri 30 drugače razmišljamo kot pri 20, pri 40 drugače kot pri 30. In ideali iz 20 se tudi radi spremenijo.

Lp
Matkič ne, ti nisi materialist. Ti samo živiš sam zase in si s tem zadovoljen, kar pa ni nič narobe. Ne obsojaj pa drugih, ki razmišljajo drugače in imajo drugačno življenje. Mogoče boš drugače razmišljal ko boš malo starejši in boš dal kakšno krizo (tako ali drugačno) skozi.

Pa lep pozdrav
Hahaha, gospod zaščitnik žensk, ravno ti me najbolj nasmejejo ! Mene bolj zanima kakšna je tvoja vloga na tem forumu. Prav fascinantno se mi že zdi kako hitro skočiš v zrak, ko se nekdo ne strinja s katero izmed uporabnic. Seveda, superman ON_ prileti to the rescue, takoj za tem ji pa še napiše mail in jo prosi, da bi se dobila na kavici ;)

Kakorkoli že, jaz se ne norčujem iz žensk, se pa velikokrat ne strinjam z njimi. Đ I guess je to zaradi tega ker sem moškega spola ? Ampak ok, pustimo zdaj to ob strani, ker ni važno. Super jaz nisem sposoben ljubezni in empatije do sočloveka zato, ker si ne želim imeti otrok. Dost logično se to prebere prijatelj ! Pa, da si se še ti spravil na temo nogomet, kako je to možno ? Kaj pa ti rad počneš v prostem času, si lakiraš nohtke, bereš cosmpolitan, samozadovoljuješ z vibratorjem, ali pa preživiš ravno toliko ur ob gledanju telenovel na kanalu Romantika, kot midva ob gledanju nogometa ? Sorry, ampak deluješ mi precej poženščen. Naj te vprašam nekaj. Imaš ti več prijateljic kot prijateljev ?
Navedeno
pikicaaaaamiška

Matkic, ne bom več igubbljala besed, k ne dojameš pointa. Un ta drug sadje&zelenjava pa tud me ne zanima več...
Ne sekiraj se, tako in tako in tako smo si že vse povedali. Če ne dojameš, da si nekateri pri 20ih ne želimo imeti otrok, potem ti jaz tu nič ne morem. Pač ni ti pomoči ane.
Navedeno
pikicamiška

in tole kar si pisaru v prejšnjem post je ena največja budalaščina kar sem jih kdaj slišala. Kje si ti dobu t. 8 let?? a misliš da je garancija kje da ostaneš ol skpaj? so tudi po 10 letih srečni, v 11 gre pa nekja narobe pa se razidejo.. to je nesmisel.. po tvojem se bodo vsi razšli ki niso najmanj 5 let skupaj in so se odločili za otroka... no sense res

Vidi se da je tvoje dojemanje kakršnekoli debate čustveno in zamegljeno če boš še enkrat temeljito prebrala kaj sem napisal je v stavku omenjena VERJETNOST.... DLJE kot boš počakala z moškim preden bi mela otroka MANJŠA bi bila VERJETNOST da bo pa po porodu odšel,.,,

torej še enkrat

VERJETNOST da se boš razšla se z leti MANJŠA.... neda se mi iskat raziskav ampak po 20tih letih skupnega življenja je VERJETNOST da se bo par razšel BISTVENO nižja kot po 1 letu.

Zdaj pa uporabi svoj n...i IQ in pomisli še 1x kaj si mi odpisala. Spet iščeš absolute in ničelno teoriji in spet neznaš debatirat.

Navedeno
muri24

Je pa tudi res da pri 30 drugače razmišljamo kot pri 20, pri 40 drugače kot pri 30. In ideali iz 20 se tudi radi spremenijo.

Se strinjam muri24 zato pa pravim da se počaka vsaj do 30tih+ kajti takrat se začne razmišljanje in ideali spreminjat vedno manj(glede na izkušnje mojih starejših prijateljev in znancev)

Navedeno
muri24

Matkič ne, ti nisi materialist. Ti samo živiš sam zase in si s tem zadovoljen, kar pa ni nič narobe. Ne obsojaj pa drugih, ki razmišljajo drugače in imajo drugačno življenje. Mogoče boš drugače razmišljal ko boš malo starejši in boš dal kakšno krizo (tako ali drugačno) skozi.

Pa lep pozdrav

No vsaj eden ki mu ni narobe da živim sam zase ;) Zraven Sadnega edini v celi temi! Hvala!

Jaz ne OBSOJAM nikogar :) meni osebno je VSEENO če ma ta punca otroka pri 17tih, 24tih, 37tih....al pa 50tih če lahko! Samo ne govorit neumnosti da ma zdaj enako svobodo in da ni razlike če maš za punco mamico ali ne-mamico pa bistvo mojega pisanja SPLOH v tej temi je da bi prikazal zanimivo ironijo da je ta oseba ''pojamrala da ni več ZRELIH in/ali RESNIH moških medtem ko se meni osebno zdi da je točno z NEZRELIM in NERESNIM moškim naredila otroka.

Torej če povzamem bistvo vsega jamranja v začetku te teme: Za otroka nardit je bil nezreli in neresen dovolj dober zdaj pa več ni... Kriva pa si je sama kot je že dejal Dr. Rugelj ker si je zbrala tak glupega plojevalca....

Navedeno
Sadni

Hahaha, gospod zaščitnik žensk, ravno ti me najbolj nasmejejo !

Meni se osebno vedno bolj zdi da to ni moški ampak pomoščena feministka ki ji ne rata v krizi prit do direktorskega položaja in trosi svoj gnev nad moškimi ki so kao neresni tu po MONu

Navedeno
Sadni

Pa, da si se še ti spravil na temo nogomet, kako je to možno ? Kaj pa ti rad počneš v prostem času, si lakiraš nohtke, bereš cosmpolitan, samozadovoljuješ z vibratorjem, ali pa preživiš ravno toliko ur ob gledanju telenovel na kanalu Romantika, kot midva ob gledanju nogometa ? Sorry, ampak deluješ mi precej poženščen. Naj te vprašam nekaj. Imaš ti več prijateljic kot prijateljev ?

Taki pač so dandanes moški Sadni.... gledajo telenovele, berejo cosmopolitan itd... to se dogaja vedno bolj zadnja leta ko ni več pravila ''survival of the fittest'' in potem tako šibki členi v družbi torej poženščeni moški metroseksualci itd.... preiživijo in vegitirajo in uničujejo celotno moško populacijo ki zgleda katastrofalno!
On_ 

17.05.12 09:53
Navedeno
Matkic
Navedeno
On_

Verjamem, da se je avtorica v svoji lahkomiselnosti, nevednosti... zapletla z enim takim "zasilnim oplojevalcem, pezdetkom" po R., materialistom in sedaj išče nekaj več, nekoga ki bi jo imel vsaj rad in ona njega in mu to, da ima otroka ne bo predstavljalo bremena.

Bom spregledal vse tvoje osebne ''napade'' na mene (spet) pa bom probal izluščit tistih par stavkov ki se tičejo te teme (ker več jih ni blo si preokupiran z mano kot kaže)

Točno tu je point tega kar si tudi ti bil sposoben dojet.... naredla je otroka z kr enim ki ga ni poznala dovolj in zdaj jamra da ni resnih tipov.... ampak v začetku pa je neresen bil dober al kak.
Seveda je bil dober, ker jo je nekaj oz nekdo prepričal v to, da je to vse kar rabi. Da je nekdo ki mu služi "pipi" dovolj da bo tudi dober oče njunemu otroku. Omejila sta se samo na ta "vidik" in ko sta se ga zasitila je ona postala "tečna", ko je "iskala" tisto "nekaj", on v svoji omejenosti te govorice ni razumel in je "podegnil" od take "coprnice" na katero ga ni vezalo nič duhovnega, nič kar bi lahko čutil z njo niti otrok ne!
Tudi druge mu lahko dajo tisto kar je imel pri njej, mali problem jih je najt. In "očka" je odšel. To je materialistični pogled ravno tako kot tvoj k ti je bilo pretežko se "žrtvovat" nekaj ur za boljšo plačo, ki bi ti posledično lahko nudila nekaj "več".
Sedaj se ona "sama" z otrokom prebija skozi življenje in si želi nekoga. Ne v tem smislu, da ji bo nudil materialne dobrine (čeprav brez njih ne gre), bolj rabi nekoga, ki jo bo znal slišat, nekoga, ki ne bo preslišal njenih prošenj, ko se bo začel "fuzbal" oz mu bo fuzbal pomenil več-prioriteto. Nekoga, ki mu bo ona in otrok pomenil več kot pa žogobrc, gostilna, pivski prijatelji..., nekoga ki mu zanjo ne bo škoda ne gnarja ne cajta. Verjamem da je to nekomu težko dojet, kot je težko dojet kaj je tako dobrega v potici, če celo življenje suh kruh glodaš. Enostavno nimaš izkušnje.
Ona je postama MAMA in ima (zelo!) čustveno izkušnjo z otrokom. In si želi še nekoga ob sebi, da bosta skupaj zmogla dat tisto najboljše kar lahko dasta otroku za to da postane odrasla oseba v pravem pomenu besede! In za to morata bit s partnerjem predvsem čustveno povezana.
Malo pomisli kaj imaš v spominu od svojega zgodnjega otroštva, od staršev? Dogodki, ki so nekaj pomenili v materialnem smislu ali so to kakšne čustvene zadeve?

Otrok je življensko odvisen od svojih staršev in v njegovem interesu je da se starša razumeta, sta povezana in vsaka "grožnja" te povezave v otroku vzbudi neprijerne občutke, ki jih mora nekako predelat. Ko rasteš se ti v glavi ustvarjajo povezava in otrok, ki odrašča v "nesoglasju" med staršema razvije neke druge povezave med sinapsami v možganih. Isto kot nekdo, ki ni igral inštrumenta, se ni ukvarjal z glazbo od malega ne bo nikoli nek super virtuoz.
Kaj se zgodi ko otrok odrašča z nasiljem imaš nebroj primerov v zgodovini, tudi zelo krutih (Hitler).

Te zadeve so v nas vgrajene že v "harwer" in se je škoda sprenevedat, da to ne obstaja oz da lahko deluješ drugače brez posledic za ljudi okoli nas, sploh, če so zraven še otroci, ki nujno rabijo "tisto nekaj" kar se ne meri z materialnim. ;)

Voćkotu je to še dlje kot špansko selo, on je še nekje pri mamici (malo dete), ki mu v vsem ustreže in on misli, da bodo tudi drugi nadaljevali njeno "požrtvovalnost" in vsako krnjenje teh "pravic" zasluži, da plune po "kršitelju" z vso pravico....
A ne Voćko?
Je kdo tole bral/videl ? :|

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
ofak

18.05.12 07:17
Mislim,da se lahko izognem vsem tem dolgovezju. So tipi, ki iščejo resno žensko pa je ne dobijo ker so vse bolj ženske tiste, ki ne vejo več kaj bi s svojim življenjem in ne samo moški. Torej imaš tudi moške, ki bi rade imeli resna dekleta pa jih ni. Malo razširi svoj "filter" spusti v ožji izbor tudi osebke, ki jih do sedaj nisi. Po moje si izbrala okvir ki ti po "fasadi ustreza" ko pa pride do česa resnejšega pa splava po vodi.
On_ 

18.05.12 08:21
Navedeno
Matkic
Navedeno
Sadni
Hahaha, gospod zaščitnik žensk, ravno ti me najbolj nasmejejo !
Meni se osebno vedno bolj zdi da to ni moški ampak pomoščena feministka ki ji ne rata v krizi prit do direktorskega položaja in trosi svoj gnev nad moškimi ki so kao neresni tu po MONu
Navedeno
Sadni
Pa, da si se še ti spravil na temo nogomet, kako je to možno ? Kaj pa ti rad počneš v prostem času, si lakiraš nohtke, bereš cosmpolitan, samozadovoljuješ z vibratorjem, ali pa preživiš ravno toliko ur ob gledanju telenovel na kanalu Romantika, kot midva ob gledanju nogometa ? Sorry, ampak deluješ mi precej poženščen. Naj te vprašam nekaj. Imaš ti več prijateljic kot prijateljev ?
Taki pač so dandanes moški Sadni.... gledajo telenovele, berejo cosmopolitan itd... to se dogaja vedno bolj zadnja leta ko ni več pravila ''survival of the fittest'' in potem tako šibki členi v družbi torej poženščeni moški metroseksualci itd.... preiživijo in vegitirajo in uničujejo celotno moško populacijo ki zgleda katastrofalno!
In ti si se našel kazat ironijo uporabnici, ki ima otroka z enim takim kot sta vidva z Voćkotom? Samozadostna, samovšečna, ne empatibna, narcisa....

Da pišeš take sestavke z tako omejeno/kratkovidno argumentacijo moraš razmišljat na način, ki ti ne dopušča možnosti, da imajo tudi drugi svoje potrebe in to ni fuzbal, fitnes, pijančevanje....
In to naj bi bil moški in ne samo "pezdetek - zasilni osemenjevalec" po R.??
Taki bodo odgovorno skrbeli za lastne otroke tudi tako, da bodo spoštovali njeno mamo??

Daj reci Matkic, da samo provociraš in ne misliš resno, čeprav dvomim, da si samo "humorist"...
:/ :\\ :(
Navedeno
On_

Seveda je bil dober, ker jo je nekaj oz nekdo prepričal v to, da je to vse kar rabi. Da je nekdo ki mu služi "pipi" dovolj da bo tudi dober oče njunemu otroku. Omejila sta se samo na ta "vidik" in ko sta se ga zasitila je ona postala "tečna", ko je "iskala" tisto "nekaj", on v svoji omejenosti te govorice ni razumel in je "podegnil" od take "coprnice" na katero ga ni vezalo nič duhovnega, nič kar bi lahko čutil z njo niti otrok ne!

Torej se moraš strinjat z mano da je kriva ona ker se pusti na tak lahek in naiven način prepričat v nekaj za kar sama ni dovolj ziher osebno ...

Se pravi je moje osnovno bistvo vsega (torej da si je za vse to danes kriva sama) točno! zanimiv pa mi je tvoj stil razmišljana a ona pa na začetku ni bla omejena po tvoji logiki? Je bil glede na pisanje omejen samo on.

Tvoj stil je več kot očitno pristranski in za vse te ''probleme'' ki jih ta mamica ima(in vse ostale v podobni situaciji) niso same krive 0% tisti pezdetki(po tvoje) in po oni opici ki jo tako rad omenjaš(se bom vrno še k materialistu kmalu) pa 100% ???

A mi lahko to mojo tezo potrdiš/zanikaš?

Ker če resno tak misliš potem je tvoje mnenje pristransko in totalno nerelevantno.

Navedeno
On_

Tudi druge mu lahko dajo tisto kar je imel pri njej, mali problem jih je najt. In "očka" je odšel. To je materialistični pogled ravno tako kot tvoj k ti je bilo pretežko se "žrtvovat" nekaj ur za boljšo plačo, ki bi ti posledično lahko nudila nekaj "več".

Zanimiva teorija... glede na to da so nas vedno učili da so materialisti tisti ki ga zanimajo samo dobrine torej nekaj kar se da ''kupit'' ... časa ne moreš kupit in po tvoje sem jaz materialist ki sem vzel čas namesto več dobrin ;) Pa naj bo tako tak za razmislek pa tole:

Vir Wikipedia:
V sociologiji materializem označuje teorije, pri katerih so ekonomski odnosi osnovni vzrok družbenim fenomenom. Na splošno velja, da materialistične razlage predstavljajo konkretne družbene odnose kot determinantne, kar je v nasprotju z idealističnimi pogledi, pri katerih so ideje končni vzrok družbenih odnosov.

Vir http://www.thefreedictionary.com/materialist
ma·te·ri·al·ism (m-tîr--lzm)
n.
1. Philosophy The theory that physical matter is the only reality and that everything, including thought, feeling, mind, and will, can be explained in terms of matter and physical phenomena.
2. The theory or attitude that physical well-being and worldly possessions constitute the greatest good and highest value in life.
3. A great or excessive regard for worldly concerns.

Navedeno
On_

Sedaj se ona "sama" z otrokom prebija skozi življenje in si želi nekoga. Ne v tem smislu, da ji bo nudil materialne dobrine (čeprav brez njih ne gre), bolj rabi nekoga, ki jo bo znal slišat, nekoga, ki ne bo preslišal njenih prošenj, ko se bo začel "fuzbal" oz mu bo fuzbal pomenil več-prioriteto. Nekoga, ki mu bo ona in otrok pomenil več kot pa žogobrc, gostilna, pivski prijatelji..., nekoga ki mu zanjo ne bo škoda ne gnarja ne cajta.

Za vse to si je kriva sama ker že prvič ni našla takega oz ker ni prvo bila 101% da je z moškim s kerim bo naredla otroka ''čustveno povezana'' Vse njene težave so plod njene ''naivnosti'' nizkega IQja, nerazmišljanja, karkoli.... Upam da se v tem strinjaš... (seveda se neboš ziher je pezdetek kriv 100% al pa ''mali otrok'' ker jo je ''posilo'' z otrokom haha)

Navedeno
On_

Ona je postama MAMA in ima (zelo!) čustveno izkušnjo z otrokom. In si želi še nekoga ob sebi, da bosta skupaj zmogla dat tisto najboljše kar lahko dasta otroku za to da postane odrasla oseba v pravem pomenu besede! In za to morata bit s partnerjem predvsem čustveno povezana.
Malo pomisli kaj imaš v spominu od svojega zgodnjega otroštva, od staršev? Dogodki, ki so nekaj pomenili v materialnem smislu ali so to kakšne čustvene zadeve?

Vidiš in tu je point zakaj je večina 23-27 letnikoh verjetno nebo želela ''met'' zato ker bo v prvi vrsti MAMA(kar je postala za povrhu še z enim luzerjem) in šele potem Punca/Žena/Parnterica. VELIKA VEČINA moških/fantov pa pri 25 +/-2 ne POTREBUJE še ene MAME zraven sebe oz. v svojem življenju ampak prvo potrebuje ŽENSKO nekaj let.

Navedeno
On_

Otrok je življensko odvisen od svojih staršev in v njegovem interesu je da se starša razumeta, sta povezana in vsaka "grožnja" te povezave v otroku vzbudi neprijerne občutke, ki jih mora nekako predelat. Ko rasteš se ti v glavi ustvarjajo povezava in otrok, ki odrašča v "nesoglasju" med staršema razvije neke druge povezave med sinapsami v možganih. Isto kot nekdo, ki ni igral inštrumenta, se ni ukvarjal z glazbo od malega ne bo nikoli nek super virtuoz.
Kaj se zgodi ko otrok odrašča z nasiljem imaš nebroj primerov v zgodovini, tudi zelo krutih (Hitler).

TOČNO TAK :) se absolutno strinjam, ampak povej mi kdo bi moral o tem pomislit? Bodoča MAMA in bodoči ATA.... in šele potem nardit otroka, ko bi bla obadva 101% da sta čustveno zrela, da si želita bit do konca življenja ATA IN MAMA oz vsaj naslednjih 16-20 let PRVO ATA IN MAMA in šele potem MOŽ IN ŽENA....

Ker tega oseba zgoraj ni naredila si je/bo kriva sama nismo pa krivi tisti ki se v to nebi z tako osebo spustli (ker pač nismo pripravljeni oz si ne želimo tega)

Jaz bi samo rad da vsi tu razumete/jo da ne krivit osebe ki bi zavrnila tako zvezo zato ker ma sama ''poštimano v glavi'' česa ne želi(v tem primeru biti očim/partner osebi ki bo PRVO MAMA!) ampak je treba krivit tu obe osebi ki sta bili tak naivni da sta naredli otroka ta 1 izmed teh dveh pa še potem tu ''jamra'' kako ni več resnih tipov.... medtem ko si je kriva sama zato da ne dobi nobenega(ali bo imela možnosti BISTVENO okrnjene) vsaj do 30tih.

Nisem jaz kriv če ma ena ženska otroka in je zato jaz ne želim za partnerico ker sem se pač tak odločo (saj mam to pravico ane?) ampak je kriva ženska ki ima otroka z enim luzerjem ki je odšel(v tem primeru)

Pa da nebo pomote pa se bo kaka opica našla ki bo začela govorit kaj pa če bi ata umrl itd itd.... To je drugo... če je bil do konca z njo in je umrl ali karkoli potem moje besede seveda niso relevantne ampak v tem primeru(kot je več kot očitno) ni tako zatorej so vse moje besede RELEVANTNE in držijo!

Navedeno
On_

Voćkotu je to še dlje kot špansko selo, on je še nekje pri mamici (malo dete), ki mu v vsem ustreže in on misli, da bodo tudi drugi nadaljevali njeno "požrtvovalnost" in vsako krnjenje teh "pravic" zasluži, da plune po "kršitelju" z vso pravico....
A ne Voćko?

Kdo je Voćko ?
Matkič, določene poglede razumem, tudi niso napačni, samo tvoja predstavitev in razlaga tvojih pogledov ima na trenutke tako zaničevalen zvok v oziru te mamice in otroka, da nas, ki smo "malce" odraslejši boli.
Ti pač ugaja trenuten stil življenja (čeprav, če ti uživancija in brzskrbnost toliko pomeni, ne vem zakaj sodeluješ na Mon-u v raznih temah. Pa ne da me moti, ampak eni posvetijo čas otroku, partnerju, družini, prijateljem,... ti pač na forumu? Ne da se mi gledati ur, vseh prispevkov pa vendar - to dokazuje, da tvoje življenje le ni tako izpolnjeno z zabavo, prijatelji, puncami, fuzbalom...pa tudi ne s službo, kajti eni samo sanjajo o kakem pisanju na forume med delovnim časom.
Torej - ali si dvojna osebnost, ali pa se delaš frajerja, ker si bil prizadet, v otroštvu za kaj prikrajšan. Ampak veš, mislim, da vseeno v sebi nisi slab človek, samo pokazati ne znaš-
Pa se opravičujem za to analizo tebe. Ni mišljeno slabo.
emanuel

18.05.12 14:23
nobena
me ne mara
Navedeno
On_
In ti si se našel kazat ironijo uporabnici, ki ima otroka z enim takim kot sta vidva z Voćkotom? Samozadostna, samovšečna, ne empatibna, narcisa....

http://www.burnout.si/sl/psihopedija/o-psihicnih-motnjah/osebnostne-motnje/79-narcisticna-osebnostna-struktura.html

- narcistično osebnostno motnjo prepoznamo po izredni občutljivosti za vsakršno kritiko
- a to masko visokega samozaupanja leži krhka samopodoba
- partnerske zveze takih osebnosti so funkcionalne in služijo samopotrjevanju. Večinoma so kratkotrajne
- Ker so nesposobni ustvariti in vzdrževati kvalitetne in zrele čustvene odnose, je partnerstvo z narcistično motenim človekom zelo težavno.
- Zato v čustvenem odnosu do partnerja močno nihajo - od idealizacije do izničenja
- se hladno ali pretirano praktično odzivajo v medosebnih odnosih, dajejo občutek oddaljenosti ali se površno čustveno odzivajo;
- lahko so nagnjeni k hudim izbruhom jeze;
- Njihova slika sveta in ljudi je črno-bela,
- So brez vsake empatije in vzvišeni do drugih.
- poniževalni, cinični, ignorantski
- Narcistična oseba ni zmožna razumeli tujih čustvenih potreb,

M/Ž čvek
Jasno in glasno

18.05.12 18:37
Najprej samo moje obstransko mnenje na splošno: tako slabih prispevkov na eno temo - ki se sicer v nedogled ponavljajo, ampak vsak je pač "nesrečen po svoje" - pa že dolgo ne. Saj se najdejo nebuloze povsod, ampak tako zgoščenega fuzbalersko-gostilniškega lapanja se pa tu najbrž še ni našlo.

Ampak moje obstransko mnenje je očitno zadelo v srčiko: punce, take desce same hočete! In kar je še huje: take desce same vzgajate! In najhuje: brez takih descev se nič ne dogaja, dogaja se popolnoma nič, je vsak dan isto!

Avtorica joka, da krvavo noro rabi nekoga ob sebi, in tudi načelno ugotovi, da je k tej kravavi rani veliko prispevala njena zavožena psiha. Ampak potem gredo vprašanja in razčiščevanja v povsem neuporabno smer (če ima smrkavec a la Matkic toliko za povedat, je to več kot očiten znak, da nekaj ni v redu).

Prvo kot prvo: avtorica, zapomni si - NIHČE ne bo tebi postavljal kriterijev niti ti NIHČE nima kaj predlagati, da jih znižaj!! Kakšen interes pa ima nek xy, da v tvojem imenu izoblikuje tvoje kriterije??! Tvoji kriteriji so samo tvoji in postavljala si jih boš sama! O višini ali čemerkoli ti nima nihče kaj soliti pameti! Poleg tega pa, kaj pa pomeni "previsoki kriteriji" ipd.?? Desc, ki si ti drzne klamfat o previsokih kriterijih, naj naredi luknjo v zid in naj se teši vanjo. To je zanj edini kriterij, ki ga bo sploh kdaj dosegel!

Ampak problem kriterijev je v resnici velik. Zato je kot drugo v času takihle stisk, ko se počutiš od vseh zapuščen in je svet en sam dolgčas, nujno priti do spoznanja, kako plehko je vse, kar nas obdaja! Ni dovolj spregledati plehkosti sebičnih riti a la Matkic & Co., treba je videti, kaj je tisto, kar nas dela udeležence v tej vsesplošni plehkosti. Avtorica sicer nič ne govori o tem in mogoče zanjo to sploh ne velja, pa vseeno: prva, največja in vodilna plehkost našega časa je TELEVIZIJA! Če hočeš storiti vsaj prvi korak v smeri da je še kje normalen tip pa da bi mi blo do njega, se najprej normaliziraj sama tako, da NEHAŠ GLEDAT TELEVIZIJO! Kako se danes res večina že ne zaveda, da jih televizija s svojimi nagnusnimi, sadističnimi šovi, s svojimi montažiranimi zaslužkarskimi "dokumentarci", perverznimi športnimi prenosi, ki gledalce fascinirajo z milijonskimi zneski za to, da se par budal z avtočki vozi v krogu, in najhuje, s topoumnimi, psihološko klišejskimi in zato čustveno praznimi, manipulatorsko seksapilnimi (večinoma anglojezičnimi) nadaljevankami spreminja v intelektualni zdriz in doživljajski pleh, ti gre kar srh po telesu! Avtorica, če kaj lahko najprej narediš sama, je to, da svoje življenje očistiš vsega tega televizijskega gnoja in vseh teh potrošniških, brezokusnih, možgane uničujočih ameriških nadaljevank, ki s svojimi "punch-line" kvaziduhovitostmi, "antologijskimi" izreki in kurbirskimi predstavami medčloveških odnosov vsiljujejo tebi in tvojim potencialnim fantom ravno tiste potrošniško brezosebne kriterije, ki skušajo tvoje pristno človeške, globoko občutene kriterije predstaviti kot moteče in "previsoke"! Takoj se nehaj o svojih čustvih in človeških potrebah učiti s televizije in zlasti iz debilnih ameriških nadaljevank! In ko se boš tako enkrat ozrla okoli sebe in videla več od vse te pop televizijske kanalizacije, boš, če ne drugega, imela vsaj prvi najresnejši kriterij za svoje fante: kdor bo citiral ameriške nadaljevanke, da bi si nabral točke pri tebi, avtomatično odpade! In ko bo odpadla vsa ta čustvena nesnaga, ki ti zdaj dopoveduje, da imaš "previsoke kriterije", boš prvič zagledala, koliko je pravzaprav še normalnih ljudi.

Nobena profitistična TV nadaljevanka te ne bo naučila izreka: THE SHIT MUST GO!
pikicaaaaamiška

18.05.12 18:48
on_ super si napisal. Se vidi da imaš poštimano v glavi, da si imel najbrž zelo lepo urejen primarni dom in skrbne starše itd... pupapupa Matkič pa sADNI ne bota tega razumela, ker se ne morta na ''naš nivo'' spustit :)

Matkič v redu mej svoj čudovit,nebeški in ''urejen''' pogled na svet, nehaj pa že enkrat trosti oslarij v smisu da skos govoriš kak pezdetek je bil oče otroka. A smo kje to omenli, pa kje piše da jo je zapustil po rojstvu???? pač sta se razšla.... pa ti si tak sveto prepričan da potem po 5 al pa 10 letih pa pozna u nulo partnerja in je vse super... koliko parom je melo otroka po čist kratkem času pa so skupaj, koliko pa po 10 letih paiču so šli vsak svojo pot. Ne neki govorit brez veze v tri dni.. in tle se vidi tvoja zafrustriranost, ko omenjaš skos da ma oseba ki je nardila napako(čeprav ni zdej mišljeno da je otrok napaka) ampak vsi vemo kaj sem mislila s tem, pač nizek iq.. kak sploh ma to veze??? v življenju vsi nardimo napako, tako ali drugačno.. mogoče boš ti nardiu napako ker se boš dolgo odločal za partnerstvo, v ospredje boš postavu fuzbal, in glej ga zlomka pri 30 ostal sam.. in pol boš tle gor visel pa jamru kak ni nobene.... ker te tiste 20 letnce ne bojo osrečle.) malo se zamisli,ko take primere čudne daješ... dojel smo, da hočeš uživancijo, pir, fuzbal, frende, kave.. kar te ne prpeljal do dolgoročne sreče... vrjemi... pa si lahko zaj največji frajer... ženske takih luzerjev ne nucamo... preveč vas je takih na vsakem koraku... in kdo tebe nuca za očima? ko se greš neki razburjat kak te hočmo prsilt da boš se zresnu.. deli kar hočeš, pa nehi srat po drugih, kot da veš vse in si pojedu pamet celega sveta.. lepo te prosim...
majiiii

18.05.12 19:06
ojjo sem tole brala pa je kr zanimivo ti matkić pojma nimaš kaj ma veze ženska in otrok če ti je ženska všeč boš sprejel tudi otroka.saj po mojem no očitno si pa sam k hodiš mogoče delat ali pa ne in ti je trenutno pomembno da gledaš tv in uživaš .sam pospraviš in očitno ženske ne rabiš pa nima veze a ma otroka ali ne.ja delaš se frajerja kot piše pupapupa to je to fej taki tipi niso nič vredni sam tok jih poznam malo morje očitno imaš velike probleme sam s sabo in upam da jih kdaj rešiš in pospraviš podstrešje ajd čavvvvv
Navedeno
pupapupa

Matkič, določene poglede razumem, tudi niso napačni, samo tvoja predstavitev in razlaga tvojih pogledov ima na trenutke tako zaničevalen zvok v oziru te mamice in otroka, da nas, ki smo "malce" odraslejši boli.

Resnica boli :)

Navedeno
pupapupa

Ti pač ugaja trenuten stil življenja (čeprav, če ti uživancija in brzskrbnost toliko pomeni, ne vem zakaj sodeluješ na Mon-u v raznih temah. Pa ne da me moti, ampak eni posvetijo čas otroku, partnerju, družini, prijateljem,... ti pač na forumu? Ne da se mi gledati ur, vseh prispevkov pa vendar - to dokazuje, da tvoje življenje le ni tako izpolnjeno z zabavo, prijatelji, puncami, fuzbalom...pa tudi ne s službo, kajti eni samo sanjajo o kakem pisanju na forume med delovnim časom.
Torej - ali si dvojna osebnost, ali pa se delaš frajerja, ker si bil prizadet, v otroštvu za kaj prikrajšan. Ampak veš, mislim, da vseeno v sebi nisi slab človek, samo pokazati ne znaš-
Pa se opravičujem za to analizo tebe. Ni mišljeno slabo.

Prvo kot prvo nisem vzel SLABO :)

Zdaj pa glede te analize. Če bi pogledala bi videla da jaz sodelujem v zelo ozkem naboru tem... torej v parih temah in še to samo v kategoriji ljubezenskih nasvetov.... Da preberem novosti mi vzame na dan cca 10 min da odpišem tudi cca10 min to je dovolj časa da spijem osvežilne napitke(sveže stisnjene pomaranče) se spočijem ko pridem od zunaj itd.

Treba je tudi vedet da v tem času nimam kaj dosti za počet. Vreme zunaj je relativno spremenljivo in hladno torej na košarko in nogomet še ne hodimo redno... Kolesa še nimam zrihtanega torej v tem času (dokler nebo lepo vreme bolj konstantno) imam relativno zelo dosti prostega časa ki ga preživim za računalnikom. Ko bo pa 1x 25 stopinj konstanta +/- pa bom tudi jaz imel dosti manj časa za ukvarjati se z monom.

Tak da ne vzamem za slabo ker je tvoja analiza pravilna če predvidevaš da bo celo leto tak zato ker pa je samo teh par tednov pa ti lahko trdim da ni prava :) z junijom bo moja aktivnost zelo upadla
16.05.12 17:08
Navedeno
pikicaaaaamiška

Un ta drug sadje&zelenjava pa tud me ne zanima več...

18.05.12 18:48
Navedeno
pikicaaaaamiška

pupapupa Matkič pa sADNI ne bota tega razumela, ker se ne morta na ''naš nivo'' spustit :)

Toliko je ne zanimam, da me je čez 2 dni mogla spet oment :)
Navedeno
"Jasno in Glasno"

Kako se danes res večina že ne zaveda, da jih televizija s svojimi nagnusnimi, sadističnimi šovi, s svojimi montažiranimi zaslužkarskimi "dokumentarci", perverznimi športnimi prenosi, ki gledalce fascinirajo z milijonskimi zneski za to, da se par budal z avtočki vozi v krogu, in najhuje, s topoumnimi, psihološko klišejskimi in zato čustveno praznimi, manipulatorsko seksapilnimi (večinoma anglojezičnimi) nadaljevankami spreminja v intelektualni zdriz in doživljajski pleh, ti gre kar srh po telesu!
S televizijo je ravno toliko narobe kot s tvojim računalnikom, ki ga uporabljaš, da lahko napišeš vse te tvoje idiotske komentarje, ki jih potem objavljaš po forumih.
Perverznimi športnimi prenosi ? haha, saj ne morem verjet kaj vse še nebom prebral tu gor ! Šport kot šport, ali si grem tekmo ogledat gor na tribune, ali pa pred malimi zasloni, kje je zdaj razlika ? Za showe kot so big brother, bar ipd budalaščine se strinjam, to je res izguba časa in jih nikoli nisem gledal. Z dokumentarci pa ni prav nič narobe, Discovery channel rulles !

Jaz ti predlagam, da se spraviš v en gozd živet, kjer se boš po cele dneve prehranjevala z listjem. Edino tako boš bila varna pred zaslužkarji :)

Pa Matkića kličeš, da je smrkavc, a tip je že prej napisal, da hodi v službo, se pravi ima svoj denar in sam skrbi za svojo rit. Aja sorry, šele zdaj sem dojel, trenutno igramo igro med dvema ognjema. Na eni strani so ženske, ki so nezadovoljne s svojim življenjem, na drugi strani pa moški, ki se jim fučka za to in furajo svoje. Zaradi tega smo pa mi narcisti ( napisal On_ ) saj nismo zmožni furat razmerja ( vir, ki ga je gor pripopal matjazko ) in so naše zveze večinoma kratkotrajne. Jaz sem bil v resnem razmerju, ki je trajal 2 leti, to ravno ni kratkotrajno razmerje, vsaj če se primerjam z večino mojih vrstnikov, ki menjajo punce na vsake 3 mesece.

Skratka trololol :)
mucamaca26

19.05.12 15:11
Jasno& glasno svaka čast,samo to lahko rečem. Se vidi, da premoreš visoko stopnjo inteligence in da maš razjasnjen pogled na svet.
Navedeno
Jasno in glasno
prva, največja in vodilna plehkost našega časa je TELEVIZIJA! Če hočeš storiti vsaj prvi korak v smeri da je še kje normalen tip pa da bi mi blo do njega, se najprej normaliziraj sama tako, da NEHAŠ GLEDAT TELEVIZIJO! Kako se danes res večina že ne zaveda, da jih televizija s svojimi nagnusnimi, sadističnimi šovi, s svojimi montažiranimi zaslužkarskimi "dokumentarci", perverznimi športnimi prenosi, ki gledalce fascinirajo z milijonskimi zneski za to, da se par budal z avtočki vozi v krogu, in najhuje, s topoumnimi, psihološko klišejskimi in zato čustveno praznimi, manipulatorsko seksapilnimi (večinoma anglojezičnimi) nadaljevankami spreminja v intelektualni zdriz in doživljajski pleh, ti gre kar srh po telesu! Avtorica, če kaj lahko najprej narediš sama, je to, da svoje življenje očistiš vsega tega televizijskega gnoja in vseh teh potrošniških, brezokusnih, možgane uničujočih ameriških nadaljevank, ki s svojimi "punch-line" kvaziduhovitostmi, "antologijskimi" izreki in kurbirskimi predstavami medčloveških odnosov vsiljujejo tebi in tvojim potencialnim fantom ravno tiste potrošniško brezosebne kriterije, ki skušajo tvoje pristno človeške, globoko občutene kriterije predstaviti kot moteče in "previsoke"!
Hear, hear ! :D
TV = "kip zveri" (če hočeš versko konotacijo, ampak drži pa)

Pa ne samo TV, tudi MS. Finta v vsem tem je pa ta, da bolj ko to folk gleda (in časti), bolj hranimo tiste, ki so ne samo to krizo na platinastem vozu pripeljali sem, temveč nas bodo tudi rešili nje (primer Primorje; strateški partner je "ami" -> problem-reaction-solution any1 ?) ! Sam že ne bom kupil niti ene delnice FB-ja ! :D

PS: Kdo je res Voćko ?

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
majiiii

ojjo sem tole brala pa je kr zanimivo ti matkić pojma nimaš kaj ma veze ženska in otrok če ti je ženska všeč boš sprejel tudi otroka.saj po mojem no očitno si pa sam k hodiš mogoče delat ali pa ne in ti je trenutno pomembno da gledaš tv in uživaš .sam pospraviš in očitno ženske ne rabiš pa nima veze a ma otroka ali ne.ja delaš se frajerja kot piše pupapupa to je to fej taki tipi niso nič vredni sam tok jih poznam malo morje očitno imaš velike probleme sam s sabo in upam da jih kdaj rešiš in pospraviš podstrešje ajd čavvvvv

delam se frajerja? hahahaha no super....

Takega kot sem jaz ne poznaš nobenega, ampak dobro brezveze razlagat takim kot si ti :D
On_ 

21.05.12 09:34
Navedeno
pikicaaaaamiška
on_ super si napisal. Se vidi da imaš poštimano v glavi, da si imel najbrž zelo lepo urejen primarni dom in skrbne starše itd...
Uf, raje ti ne razlagam kako smo se imeli doma :( , ne privoščim nikomur. Sem se kar nekaj časa spraševal zakaj se vse v strup sprevrača kar srce si sladkega obeta. Tudi zato so mi "znani" taki kot je Matkić & co, In nekako vem kam pes taco moli.
Oni so imeli relativno srečno otroštvo, polno (čustvenega) zadovoljstva njihovih mamic s svojimi otroki, le otrok je iz teh pogojev, ki sta jih ustvarjala starša (bolj mama, ata je bil le na brojnom stanju in se je očitno bolj malo udejstvoval v vzgoji sina) odnesel veliko premalo, da bi sam bil sposoben resnega odgovornega razmerja. Ne rečem, da nekoč tega ne bo sposoben samo rabi se zavestno prisilit v to in v tem vztrajat, kar pa mu predstavlja (pre)velik napor glede na njegov pridobljeni način razmišljanja.

Zveze takih moških trajajo največ 2-3leta, to je tisto obdobje, ko si še zaljubljen, potem ta evforija popusti in če se mu slučajno vmes "zgodi" otrok, brez slabe vesti pusti tečno babo in pamžka in se preda novim evforijam naproti z veeeeliko bolj razumevajočimi ženskani. Te punce morajo bit čimbolj podobne ženski s katero so ti fantje preživeli največji del svojega življenja - njegovo mamico.
Ona (mamica) ne zahteva NIČ oz zelo malo v zameno za njeno naklonjenost, ustrežljivost, požrtvovalnost..... Sine lahko počne karkoli (on gleda fuzbal, ko ona puca stanovanje, kuha, lika... napr.) in ona ga ima še vedno rada. Tega (dolgo) ne zmore nobena druga ženska zato nobena ne zdrži dlje kot tistih nekaj prvih mesecev zaljubljenosti, ko itak ne dojemamo svet realno. Potem se puncam začne dozdevat, da tako ne bo šlo in začnejo bit "sitne". Še sama ne ve točno zakaj je tako "našpičena" in jo motijo stvari, ki jo včasih niso. Resnica je ta, da od svojega partnerja ne dobijo nič "nazaj", nobene pohvale, objema, poljuba, pozornosti..., on ne opazi, da se je ona trudila (napr.) s kosilom, pospravila stanovanje.... On opazi da ni več dalinca tam kjer ga je pustil in jo nadere kam ga je dala, k zdej bo fuzbal in ga ne sme motit.... On gleda fuzbal, ona stoji kot pribita nekje in ne more verjet, da ni nič drugega opazil... in je TEČNA, je sitna.... Zahteva pa od nje f*k in celo misli, da jo s tem osrečuje, ona se pa počuti kot najbolj cenena k*rba.....

Nekomu, ki razume, da imajo tudi drugi svoje potrebe to, da ona začne "tečnarit" ne predstavlja težave in se ji bo posvetil in bosta rešila stvar, ostali bodo zamenjali "tečno" za "prijazno"...dokler tudi ta ne bo začela tečnarit. Če ima ta otroka je še veliko bolj "tečna", ker skrbi še zanj in mamin sinček takšno "stopnjo tečnarjanja" še težje prenaša (niti pod razno ne), in ima še večji razlog za beg oz je taka ženska "neužitna" ;)

Ja Matkic, moški je kriv, moški je glava družine (kar tisti ki te je naredil, vidim po tvojem pisanju, ni bil...sori;), ženska je "le" vrat, ki glavo obrača..... ;) In tudi "vrat" v vaši družini ni najbolje vedel kam "glavo" obrnit in je raje sama naredila...... to je ta NAPAKA, ki jo boš TI (drago) plačal ;)

Ps
Kdo je Voćko?
To je nekdo ki veliko pisari po monu in je hitro užaljen in žali in misli, da je upravičen, do tega, da žali, ker je bil "izzvan", napake drugih so njegovo opravičilo, ne razume, da nekateri razmišljajo drugače in trdi da njegove pisarije niso plod njegovih misli in ga zato nihče ne more "prebrat" kaj/kako on razmišlja. Vse druge on "prebere" njega nihče ne more.
Je kot hitro pokvarljivo sadje, najprej je še okusno in dišeče, a žal zelo hitro zgnije in postane neužitno, neprebavljivo....postane nekaj kar največkrat vržemo na kup gnoja in se ne ukvarjamo več z njim ;)
Zeeh. Naj nekdo spravi tega bumbarja dol iz foruma, ker moti debato. In nobenega ne zanima ( vsaj mene ne ) kakšno otroštvo je imel in kakšni temačni spomini mu privrejo na dan, ko ga je še kot otroka očka šlatal za genetalije in ko od mame ni bil deležen dovolj ljubezni, ko mu je ta nekega dne za rojstni dan namesto legokock podarila svoj vibrator. Mislim to je pa že res too much no, en kup poženščenih tipov visi na tem forumu, đizskrajst. Bo kr treba nehat gor hodt počasi :/
Hvala On_ za pojasnilo. :D

Bo treba uvesti MON Slovar.

Drugače pa "good point nevertheless". :|

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
On_ 

22.05.12 08:47
Dodal bi še nekaj na tole:
Navedeno

največja in vodilna plehkost našega časa je TELEVIZIJA!
Načeloma se strinjam s tem. Trditev je podobna temu, da človek reče, da poln sod vina povzroča odvisnost od alkohola in de je treba vse polne sode izpraznit v kanal.....
Mislim, da z TV ni nič narobe če jo "znaš gledat".
Smo kapitalistično potrošniška družba in tej družbi je eno figo mar kako ljudje v njej živijo, pomembno je le, da trošijo, zato je cel sistem naravnan tako, da dela iz ljudi potrošnike materialnih dobrin. Vse je podvrženo temu od izobraževanja dalje. Tam nas učijo (predvsem) kako prit do denarja in kako ga trošit. Čustvena plat človeka jih ne zanima oz jo skušajo prikazat skozi materialistični vidik. TV je odlično pomagalo pri tem. V filmih vidiš razne "bogataše" ki ti sporočajo kaj je "smisel" življenja, prevarante, ljubimce, prikazani so novi trendi oblačenja, obutve, avtomobilov in vsi, ki ne sledijo tem novotarijam so največji bebci..... Ženske so povečini prikazane kot spolni objekt in potem ne čudi, da se najstnice tudi tako obnašajo predvsem tiste, ki doma nimajo staršev, ki bi jim bili vodilo, vzor, ki bi jim dali potrditev, da so vredne več kot jih hoče prepričat TV.
Tako se potem pustijo zapeljati raznim "sadno zelenjavnim", hitro pokvarljivim fantičkom (hi, hi, hi...), ki jih v skladu z propagando na TV po "uporabi" zavržejo, ker je na tržišču našel novi model.... Vse v duhu materialistično potrošniške družbe, kjer je pomembno samo to da se imaš fino čeprav živiš na kreditu, samo da se vidi....
Tako ti tudi otrok pomeni le nepotrebno breme, nepotreben stranski produkt seksa.
Ženske greste z nosečnostjo in porodom čez "nekoliko" drugačno izkušnjo in nekako dojamete tudi čustven vidik povezanosti. Fantički ostajajo pri TV.... :/ :\\

Ps
Kdo je Voćko?
Pozabil sem pripisat, da Voćko vedno napiše komentar, ki se nanaša na začetno vprašanje in nikoli ne moti teme.... Ima precej široko obzorje v katerega lahko vstavi vsakršen komentar v kontekst debate in obilo izgovorov zanje, da opraviči sebe in svoje ravnanje, ker on je, on je......prvi in edini, ki se mu naj klanja ves svet (predvsem ženski). ;)
Navedeno
"Jasno in Glasno"

Prvo kot prvo: avtorica, zapomni si - NIHČE ne bo tebi postavljal kriterijev niti ti NIHČE nima kaj predlagati, da jih znižaj!! Kakšen interes pa ima nek xy, da v tvojem imenu izoblikuje tvoje kriterije??! Tvoji kriteriji so samo tvoji in postavljala si jih boš sama! O višini ali čemerkoli ti nima nihče kaj soliti pameti! Poleg tega pa, kaj pa pomeni "previsoki kriteriji" ipd.?? Desc, ki si ti drzne klamfat o previsokih kriterijih, naj naredi luknjo v zid in naj se teši vanjo. To je zanj edini kriterij, ki ga bo sploh kdaj dosegel!

HAHA... no prvo naj povem da bom spregledal spet vse OSEBNE napade na mene.... kar se pa tiče bistva v tem odstavku, naj povem da maš prav, NIHČE naj nebi delal tega, ampak če NEKDO OBJAVI SVOJ PROBLEM ali POTARNA na JAVNEM PORTALU potem LAHKO IN MORA PRIČAKOVAT da bo nekdo ali večina POSKUŠALA rešit njegov/njen problem.

Navedeno
12th_Dna

Hear, hear ! :D
TV = "kip zveri" (če hočeš versko konotacijo, ampak drži pa)

Pa ne samo TV, tudi MS. Finta v vsem tem je pa ta, da bolj ko to folk gleda (in časti), bolj hranimo tiste, ki so ne samo to krizo na platinastem vozu pripeljali sem, temveč nas bodo tudi rešili nje (primer Primorje; strateški partner je "ami" -> problem-reaction-solution any1 ?) ! Sam že ne bom kupil niti ene delnice FB-ja ! :D

Kak je fino ko Jasno in Glasno uporabnik piše kakšen HUDIČ je TV... pozabi pa napisat da sedi za vsaj enakim hudičem ko piše svoje nebuloze po forumu...

@On_

prav nasmejal sem se ob opisu mojega otroštva. Ampak se vidi da ne poznaš dosti ker če bi vedel kaj o ljubezni bi vedel da se zaljubljenost ne konča oz traja 2-3 leta ampak BISTVENO MANJ. 3-9 mesecev.

Hvala da si to zapisal in pokazal svoje neznanje vsem !

Aha pa še tole:

Navedeno
On_

Ja Matkic, moški je kriv, moški je glava družine (kar tisti ki te je naredil, vidim po tvojem pisanju, ni bil...sori;), ženska je "le" vrat, ki glavo obrača..... ;) In tudi "vrat" v vaši družini ni najbolje vedel kam "glavo" obrnit in je raje sama naredila...... to je ta NAPAKA, ki jo boš TI (drago) plačal ;)

Hvala da mam tvojo diagnozo moje družine res.... škoda da skorajda nič ni res. Ampak razumem ker ko sem prebral tvoj spis vidim da si pač FAUŠ takim kot sem jaz(vidiš kako lahko je obračat stvari da postanejo komično-resnične?) za lepo otroštvo (ki sem si ga sam naredil btw)

Ampak saj bo On_ nekoč boš razumel da smo na svetu le DOLOČEN čas, in da če nisi ti osebno srečen ne moreš osrečit nikogar.... to kar si mislite taki na forumu pač ni pomembno na dolgi rok, kajti jaz pač napisem stvar ki je res samo drugi jo zavijejo v lepo folijo.

Dejstvo je da če narediš otroka preden RESNIČNO spoznaš partnerja si za mene NEODGOVORNA oseba. Ta oseba OČITNO ni spoznala partnerja dovolj zato pa zdaj jamra.

Dajala se je dol z NEODGOVORNO in NEZRELO osebo (torej tako osebo ki jo vsi tako radi zaničujete na tem forumu predvsem On_) potem pa branite mamico kako pa ona ni kriva za svojo situacijo.

Grem stavit kišto piva da če bi enako temo odprl moški bi polovico odgovorov blo v stilu ''potrudo bi se bolj za žensko pa ti nebi odšla''

Torej demoniziranje moških na vseh frontah kar pa je najbolj žalostno da neki osebki MOŠKEGA spola to podpirajo ampak dobro to so le osebki moškega spola ne pa MOŠKI ali FANTJE.
On_ 

22.05.12 15:08
Matkic me veseli da se zabavaš :)

Kaj človek razmišlja v svoji glavi, da napiše mladi mamici, da je NEODGOVORNA oseba, ker je spočela otroka?
Kaj se mu plete po glavi, da jo tako zlahka, brez slabe vesti obsodi?
Zame ni dvoma, lahko samo rečem EGOIST.
Kako mora bit šele oni "tup" da nasede taki "neodgovorni babi", a? Koje budalo....

Za spočetje sta potrebna dva. In mirno lahko tvoje trditve obrnem in rečem zakaj ga ni zadržal v hlačah, zakaj je moral "pobrazdat"....NEODGOVORNEŽ.
Samo takim, ki so ohranili otroški egoizem (infantilno razmišljanje), je ženska le še eden izmed mnogih sredstev za njegovo potešitev - objekt za užitke.
Nič več, ostalo je nepotrebno zlo.

Vsi se rodimo kot egoisti na starših pa je, da nam ta egoizem "potolčejo", da ga zamenjamo za empatijo, moralo, sočutje.... Enim staršem to uspeva bolje, drugim slabše, vsi se trudijo(mo) po svojih najboljših močeh. Glavni del vzgoje poteka do otrokovega 5-6leta starosti in vse se zaključi z vstopom v puberteto, potem lahko le opazuješ "sadove svojega (ne)dela.
Matkič tvojim ni najbolje uspelo, se mi zdi.
Daj se sam popravi, če ne želiš nekoč bit kot ta oče avtoričinega otroka.

Mene ni sram mojega neznanja, ne rabiš skrbet, vprašaj se raje kaj si sam pokazal "vsem" s svojimi pisarijami. ;)
xxxyyy

22.05.12 16:46
jao, jao, jao.Skoraj sami egoisti, sploh pa je najlažje solit pamet ženski, ki je ostala na dnu in to z otrokom.Kdo je kriv sploh ni pomembno, ponavadi oba.
Vživljenju sem imel vse, dobre avtomobile, ženske mlajše, starejše, mojih let, predvsem sem bil z njimi v resnih vezah, da ne bo zgledalo, da sem bil k.......!
Zadnjo vezo sem imel z dekletom vizualnega videza no1, bila sva 5 let v vezi, ampak težki vezi. Svojih otrok nimam, ker se nisem čutil nikoli do sedaj dovolj zrel, da bi prevzel tako odgovornost v tej meri, kot se v življenju pričakuje od tebe.
Kot že rečeno, služba, denar, navezovanje stikov, ničesar mi ne dela preglavic v življenju, še danes ne.
Potem pa se je zgodilo...
Spoznal sem jo nepričakovano, nenačrtovano.Pogovori z njo so mi dali vedeti, da je ženska, ki ima jasne cilje pred sabo, ki ne klone pred življenjem, ki se zna boriti in ne pričakuje nagrad od življenja.Preprosto živi svoje življenje, ne glede na svoj položaj. Zame je borec in to mi veliko pomeni v življenju.
In kaj želim povedat?
Je mati 2 otrok, 8 in 10 let, samohranilka 5 let, od očeta razen preživnine nič.Moram priznati, da z otrokoma nimam težav, imam se za strogega , a poštenega in predvsem pravičnega do njiju.
Poznava se slabo leto, sva poročena in imamo se čudovito.Čeprav imam občutek, da od otrok ne dobivam pričakovano nazaj,ali pa pričakujem preveč, sem srečen.
Človek je vreden toliko, kot se sam ceni.Če te je življenje prikrajšalo za srečo v zakonu ali vezi na prvo žogo, to še ne pomeni, da si ne zaslužiš druge priložnosti...In tretje..., če le nimaš ne vem kakih vedenjskih napak, ha ha .
Otroci vsakomur niso ovira, podučen sem bil s strani svoje žene,da kolikor imam občutek, da mi bosta v življenju kaj vzela, ti posta na drugačen način tudi dala.
Gre za razmišljanje in inteligenco posameznega človeka, zato drugačno mislečih ne obsojam.Briga me samo moja sreča, zato je to samo moja odločitev.
Vam dekleta in žene pa...predvsem z otroki,ne glede na to, kako se včasih počlutite same in na tleh, izkoriščene ali prevarane...vse to so lastnosti vsakega človeka, nič manj niste vredne in lepe in nič manj si ne zaslužite iskrenega partnerja ob sebi.Le verjeti morate vase, si dovoliti sanjati o tem in v to verjeti...In kaj pa veš, nekega dne ...Je pa res, ne bit prevečkrat naivne, moški svet in čustva so vsekakor narejena malo drugače od vašega.Kdor je iskren , bo počakal, to pa je tudi dovolj časa, da dobiš občutek, kam pes taco moli.
Navedeno
On_

Kaj človek razmišlja v svoji glavi, da napiše mladi mamici, da je NEODGOVORNA oseba, ker je spočela otroka?
Kaj se mu plete po glavi, da jo tako zlahka, brez slabe vesti obsodi?
Zame ni dvoma, lahko samo rečem EGOIST.
Kako mora bit šele oni "tup" da nasede taki "neodgovorni babi", a? Koje budalo....

Spet si se lepo znašel ven iz zapisanega... Torej kako lahko tako ''NAGLAS'' govoriš da smo nekateri ostali v fazi malega otroka (poo oni opici) a potem pa ko je več kot očitno da je tudi oče tega otroka mali otrok(po tvoje) pa ne priznaš da je bil taka mamica pač neodgovorna?

Torej povej mi kaj je po tvoje mamica tega otroka in kaj oče tega otroka... al sta obadva odgovorne osebe po tvojem al pa nobena srednje poti ni... ne moreš branit te kao uboge mamice in govorit o moških da s(m)o nezreli in nevem kaj še vse, to je ta demonizacija moških ki se dogaja že vrsto let...

Če tip pusti žensko je prasec in nečutna oseba in še mali otrok če punca gre vstran od tipa je pametna in je to ok ker je uvidela da je bolše tak

Torej naredila sta otroka... potem je on odšel ... zakaj je odšel tu sploh ni važno (razen če je umrl kar pa ni) Kdo je kriv za tole? Obadva je tak? Kdo jamra zdaj da ni drugega partnerja? Ona je tak? kolko je ona stara? 30- Kdo je VSAJ delno ''kriv'' da ni partnerja za njo? OTROK oz tista oseba ki zdaj oz je jamrala da ni partnerja za njo.

Povej mi kaj tu ni res prosim.

Če bi razmišljala malo prej bi mogoče blo bolše

No nekaj za tebe da ti vrnem direkt kontra na tole zapisano.

Navedeno
Matkic

Kaj človek razmišlja v svoji glavi, da napiše mlademu moškemu, da je NEODGOVORNA oseba, ker ne želi skrbeti za otroka/živeti življenje na polno in uživati <vstavi poljubno>?
Kaj se mu plete po glavi, da jo tako zlahka, brez slabe vesti obsodi??????
Zame ni dvoma, lahko samo rečem človek ki je fauš da se mamo eni zlo fajn.
Kako mora bit šele oni "tup" da nasede taki faušiji namesto da bi privoščo da se majo eni super in se veselijo vsakega novega dne....

za xxxyyy

22.05.12 21:08
Bravo! vsaka čast, takšnih moških je malo in ko berem tiste budalaščine tle gor da kok je oh in sploh fajn bit brez obveznosti in bog ne daj met mamico z otrokom me kr mine... in tle se vidi inteligenca moškega. Vsak normalen človek ve, da otrok ni strup in da je to sveto bitje ki je vredno več kot tone zlata! in hvala Bogu, za takšne moške kot si ti... ko bi jih le bilo čim več...
On_ 

23.05.12 08:33
Navedeno
xxxyyy
...moški svet in čustva so vsekakor narejena malo drugače od vašega.Kdor je iskren , bo počakal, to pa je tudi dovolj časa, da dobiš občutek, kam pes taco moli.
Tole je bistveno pri tej temi vse ostalo pa "nakladancija!"...... ;)

Matkic otrok niti pod RAZNO ni NIČ kriv, niti pod razno!!!
Ti pač uživaj v tem kar ti predstavlja užitek in se ne mešaj med mlade mamice, to je nek drug svet, ki ga žal ne razumeš. Lahko se greš z dekleti mečkat kaj več od tega pa raje (še) ne.
Veš ko ženska nosi otroka je z njim tudi zelo čustveno povezana in ta vez ostane za vedno. Tudi porod je svojevrstna izkušnja, ki je nam moškim nedoumljiva, če se še tako trudimo in mlada mamica z novorojenčkom je svet zase, na moškem pa je če si je/bo prislužil "vstopnico" v to svetišče, če ju bo želel, hotel...razumet in jima stat ob strani. Od njega je odvisno ali bo zraven ali bo raje pri fuzbalu, pivskih prijateljih in kelnarci.....

Kaj več se mi ne zdi vredno pisat zate, ki ne moreš/nočeš še tega razumet da ste nekateri ostali v fazi malega otroka (poo oni opici)... :(((
xxxyyy

23.05.12 08:42
Ha, Ha , tnx.Ženi dostikrat v veliki šali pravim, kakšno srečo si imela, da si me dobila, sama , z 2 otrokoma, služba, pa domov, materialnih dobrin pa ravno lepo za sprot...In mi odgovorila, ti pa sam nisi več ob vikendih, ko je večina lokalov zaprtih, pa dolgčas ti ni, pa tudi ti nisi dobil slabo...Poanta njenega odgovora je, da verjame , da so vredni, da smo sedaj družina, da se ne počuti nič manjvredna!
Kar pa se tiče moških s takim razmišljanjem , kot sem ga bral zgoraj...Ravno taki me največkrat sprašujejo za nasvet...
Star sem 40, bil sem v resnih vezah, kot sem povedal,ampak živel in dajal vtis velikega frajerja, od jutra do večera povsod dosti, v službo na srečo mi ni potrebno hodit, sem se znašel drugače, a nič nezakonitega.
Dejstvo je, da sem čez teden tak imidž fural na velikem zvonu, a moji vikendi, predvsem nedelja, je bila moja past in ni me sram povedat, da sem jih večino preživel pred tv in v solzah.Vsi so nekam šli, vsi so nekoga imeli, jaz pa...imel sem vse...le družine ne , družine za vsak dan , tudi ob vikendih.
Kako to, da pa ravno ženska z 2 otrokoma?
Ni mi težko dobit lepotic,tud sam se nimam za ne vem kako slabega-povprečen, a lepotic s srcem in pametjo, inteligenco, zvestobo, stabilnostjo-teh je malo.Veliko marmelade in nič kruha!
Ko srce izbere, in če pri tem sodeluje še pamet, otroci niso ovira...veliko vzamejo, res je, a veliko dajo.Vsega ne moremo imeti, kadar se kako počutimo.
Zakaj sem bil do 40 . leta samski?
Ravno moj način življenja je to dobo potegnil daleč.Važno je bilo, kakšen frajer bom in to čim dlje brez obveznosti.
Potem začutiš v sebi, da tako vedno ne bo, prihajajo leta,ko ne boš zmogel več sam, zaželel si boš stabilne družbe, nekoga ob sebi, nekoga , ki te bo objel, te stisnil.Nisem bil sedaj primoran, to spremeniti, ampak naklučje je izbralo,da je to prišlo sedaj, zaradi nje.
Je pač mama 2 otrok, čudovita mama, pridna mama, zelooo lepa in privlačna mama, sedaj tudi moja žena.Čudovito je, ko ob nekom zaspiš, se zbudiš, ko z nekom živiš z mislijo, da bo to trajalo in da je lepo, da imajo nadvlado drugačne stvari in lastnost, pogovori,iskrenost, nič skrivanja...Tudi onadva čutita, da dajem več.
Pride čas, ko je treba obrnit drug list v življenju, zaužit še kaj drugega, bolj pristnega in stabilnega, BOLJ VARNEGA.
Ni mi žal, da je tako kot je sedaj, skrbim za 2 otroka, ki NISTA MOJA,a njuna ljubezen ni nič drugačna, kot bi bila, če bi bila moja, vsaj v biti ne.Otroci niso krivi, starši ja, če je ženska ostala sama po svoji ali njegovi krivdi, ali pa po krivdi obeh, je vse breme ostalo na njej, kakorkoli obrneš.
Pa da zaključim...Poznam frajerje, ki se imajo za frajerje, ki razmišljajo zelo egoistično po moško, kot tile tukaj, a ker poznam tudi njihove težave, ko se na momente zlomijo, jih je sam gobec in nič drugega v življenju.
Jaz sem na svojo družino ponosen, tudi povečali jo bomo, ko se vsi malo spočijemo od vsega...In velikokrat grem sam na pijačo oz. imam športni dan, se tudi v trenutkih, ko imam družino ali pa ženo ob sebi ravno v teh lokalih počutim še vedno veliki frajer...Še več...včasih za sabo slišim, zanj si ne bi mislili, svaka mu čast.
Jaz pa pravim,ha ha ha, imam družino, 2 otroka ki nista moje krvi in nikoli ne bosta, a sem kljub temu najsrečnejši.
Pa bom še poudaril: Ravno ta čudovita mamica 2 otrok, ravno ta samska ženska z napako 2 otrok, kot bi rekli fantje zgoraj napisani, je bila in je v marsičem boljša in NAJBOLJŠA od vseh samskih in lepo na zunaj urejenih lepotic.In boli me k....c, če ima prikolico, hvala bogu, da ima tud pamet, da se ji ta prikolica ni odpela.
Waw On_ dosegel boš, da se večina anonimnežev strinja s tabo, res vredno truda. Za to se je pa vredno borit in na vsake 3 minutke pisat stvari, ki si jih obrazložil že v svojem prvem komentarju. Ponavljaš se in resnično obupan mi že deluješ. GET A LIFE !!!
Navedeno
Matkic

Hvala da mam tvojo diagnozo moje družine res.... škoda da skorajda nič ni res. Ampak razumem ker ko sem prebral tvoj spis vidim da si pač FAUŠ takim kot sem jaz(vidiš kako lahko je obračat stvari da postanejo komično-resnične?) za lepo otroštvo (ki sem si ga sam naredil btw)
Maš moj respect. Marsikdo izmed nas je imel / ima probleme v družini, še marsikje drugje se lahko pojavijo. Je pa potem tvoj problem, če si zaradi tega zamorjen še cel dan. Najlažje se je zgovarjat na svoje počutje zaradi zunanjih okoliščin, na katera tako in tako nimamo vpliva. Potem pa gordnjanje, sem tak pa tak zaradi tega pa tega, medtem ko sam pa nič narediš v tej smeri, da bi bilo kaj drugače.

Kar dobro lekcijo si dobil On_
Navedeno
On_

Matkic otrok niti pod RAZNO ni NIČ kriv, niti pod razno!!!
Ti pač uživaj v tem kar ti predstavlja užitek in se ne mešaj med mlade mamice, to je nek drug svet, ki ga žal ne razumeš. Lahko se greš z dekleti mečkat kaj več od tega pa raje (še) ne.
Veš ko ženska nosi otroka je z njim tudi zelo čustveno povezana in ta vez ostane za vedno. Tudi porod je svojevrstna izkušnja, ki je nam moškim nedoumljiva, če se še tako trudimo in mlada mamica z novorojenčkom je svet zase, na moškem pa je če si je/bo prislužil "vstopnico" v to svetišče, če ju bo želel, hotel...razumet in jima stat ob strani. Od njega je odvisno ali bo zraven ali bo raje pri fuzbalu, pivskih prijateljih in kelnarci.....

Kaj več se mi ne zdi vredno pisat zate, ki ne moreš/nočeš še tega razumet da ste nekateri ostali v fazi malega otroka (poo oni opici)... :(((

Še kar eno in isto nabijaš tule namesto da bi debatiral o mojem delu kaj sem napisal ti osebno spet navališ na mene...

Spet si se izogno VSEMU kar sem vprašal in vsem mojim hipotezam.

Navedeno
On_

Tole je bistveno pri tej temi vse ostalo pa "nakladancija!"...... ;)

No dobro da priznaš da tudi ti le in samo ''nakladaš''
Navedeno
On_

Samo takim, ki so ohranili otroški egoizem (infantilno razmišljanje), je ženska le še eden izmed mnogih sredstev za njegovo potešitev - objekt za užitke.
A obratno pa nemore bit ? Mogoče zdaj razumeš zakaj te vsi zajebavamo, da si poženščen, ker se na vse pretege trudiš, da bi žensko zaščitil, vso moško populacijo bi dal pa v drek ( vključno s samim sabo ). Verjel ali ne tudi ženska ima lahko moškega kot za objekt za njeno potešitev. Samo to v tvojem svetu pač ni mogoče, ker ti gledaš samo iz enega zornega kota.
xxxyyy

23.05.12 13:39
Navedeno
Sadni
Navedeno
On_

A obratno pa nemore bit ? Mogoče zdaj razumeš zakaj te vsi zajebavamo, da si poženščen, ker se na vse pretege trudiš, da bi žensko zaščitil, vso moško populacijo bi dal pa v drek ( vključno s samim sabo ). Verjel ali ne tudi ženska ima lahko moškega kot za objekt za njeno potešitev. Samo to v tvojem svetu pač ni mogoče, ker ti gledaš samo iz enega zornega kota.

No sadni, tukaj se strinjam s tabo, odnosi so dvosmerna pot!
Dokler so potešitve strinjanje obeh, je to kul, kaj pa je narobe, če sa 2 iz užitka dol fukneta.Ko pa gre za zaupanje, je pa stvar drugačna, nekdo je izigran za svoja čustva, čeprav v tem garancije ni in nikoli ne bo, smo pač ljudje in življenje včas kaj prinese, kdaj odnese al pa spodnese, tu ni kaj.Rdeča nit te punce-mamice je, če sem prav kapiral, da ženska z otrokom ima pa sedaj manjše možnosti in kvalitete za odličen zakon ali vezo itd.Njihov problem je, če se kljub temu počuti manjvredno ali pa želi sedaj na silo kao kolk sem že stara v neko vezo , da pa ni ostalo nič pametnega in resnega.To je zmota.
Bom pa nekaj priznal, sicer tega nisem izkoriščakl, sem se pa stem soočal:
Ženske, ki so že bile razočarane in izigrane so-zdaj bom pa grdo povedal-lahek plen za tiste, ki iščejo potešitev, a za njo in otroka jim je malo mar, so glumci in jim to z lahkoto uspeva.Ne vsi, ampak večina.Pri njih najdejo ,
potešitev, take ženske znajo še mal finančno al pa tud kako drugače poskrbet za njih, mal jim kuhajo, ne težijo itd.Nič lepšega, nobene odgovornosti, pa še steraš jo lahko kadarkoli brez kake velike izgube, če te v j.....h ne tišči preveč.
JBG, TKO PAČ TO NAJVEČKRAT JE.
So si pa tud same največkrat krive, ker tako prizadeto razmišljajo in reagirajo.
Pamet v glavo, času čas pa bo na dolgi rok...Če se same ne boste cenile...Sam obupat ne, bolje da si sam, ko da si budalo nakoplješ in probleme z njim na glavo!
On_ 

23.05.12 15:15
Navedeno
Sadni
Navedeno
On_

Seveda in tudi ima ga samo za spolno potešitev, vprašaj avtorico kako to potem izgleda, ko "pride otrok".....
On je dobila tisto čustveno izkušnjo, ki jo je prej "tjila" (beri je verjela Metkic&Sadni principu) z nosečnostjo in porodom, "očka" je ostal čustveno neprizadet, hladen, užitkarki. Enostavno ko je bilo "užitkov" konec je zapel šlic in popihal..... in tako vse do takrat dokler si ne moreš več lagat, ne moreš pobegnit temu. Preberi si "izdajalca moške vrste" xxxyyy, lahko bi vama bil oče po letih in je bil tudi veliki učivač.... Uživač česa?
Tistega v kar te drugi prepričujejo, da je užitek, oni že vedo zakaj in kakšno korist imajo od tega... Tisti ki nasedejo pa nisem prepričan, da resnično vedo kaj je užitek ;)
xxxyyy

23.05.12 16:16
on_ si zakompliciral!
Navedeno
On_
Mislim, da z TV ni nič narobe če jo "znaš gledat".
Ej (zase pišem), ko enkrat poznaš vse te finte, kako poskušajo s teboj manipulirati, te mine, da bi to gledal, a te ne ? Ker je... dolgčas, nobenega izziva. Ok, je fino, ko v filmu najdeš različne filmske napake in kritiziraš o in po dolgem čez to (kariera - filmski kritik), samo je konec. :|

Smo kapitalistično potrošniška družba in tej družbi je eno figo mar kako ljudje v njej živijo, pomembno je le, da trošijo, zato je cel sistem naravnan tako, da dela iz ljudi potrošnike materialnih dobrin. Vse je podvrženo temu od izobraževanja dalje. Tam nas učijo (predvsem) kako prit do denarja in kako ga trošit. Čustvena plat človeka jih ne zanima oz jo skušajo prikazat skozi materialistični vidik. TV je odlično pomagalo pri tem. V filmih vidiš razne "bogataše" ki ti sporočajo kaj je "smisel" življenja, prevarante, ljubimce, prikazani so novi trendi oblačenja, obutve, avtomobilov in vsi, ki ne sledijo tem novotarijam so največji bebci.....

Navedeno
On_
Ženske so povečini prikazane kot spolni objekt in potem ne čudi, da se najstnice tudi tako obnašajo predvsem tiste, ki doma nimajo staršev, ki bi jim bili vodilo, vzor, ki bi jim dali potrditev, da so vredne več kot jih hoče prepričat TV.
Starši pa ne morejo vzgajati svojih otrok, ker so od jutra do večera v službah, kjer so na trnih zaradi "metanja polen pod noge". Ko pa pridejo domov, je pa že čas za spanec skoraj. Vzgoja otrok je tako prepuščena šoli, sistemu in sosedovemu vsevednemu mulcu, ki pridiga preko MSN-ja. :|
On je že vse dobro povedal (34:55 -> 37:15). Vse ostalo kar se je dogajalo naprej je pa logika glede na izbrani vidik znanosti, pa naj bo ekonomija, psihologija,...

Navedeno
On_
Tako se potem pustijo zapeljati raznim "sadno zelenjavnim", hitro pokvarljivim fantičkom (hi, hi, hi...), ki jih v skladu z propagando na TV po "uporabi" zavržejo, ker je na tržišču našel novi model....
Yup, vendar obstaja nek načrt za to (točka 1 recimo, pa 9) kako se bo mladino (po)kvarilo. Tako da tudi tisti, ki še "niso imeli izkušenj" (teme na MON-u) so samo posamezniki, ki se jih ni dalo sprogramirati tako kot bi "naše nadrejeni" radi celotno družbo. Vendar sčasoma bodo ravno oni postali "tarča",... že sedaj so. :|

Navedeno
On_
Tako ti tudi otrok pomeni le nepotrebno breme, nepotreben stranski produkt seksa.
Potem pa njih vzgajajo varuške in ne starši (ti se borijo za slabo plačane službe; nove in obdržanje obstoječe). Načrtovano starševstvo je drugače cilj, čeprav finta je pa itak v tem, da če bi danes koga povprašal o tem, bi se kar večina strinjala oz. pač "prvo štalca pol pa krauca".
Tole je super za brati.

Navedeno
Matkic
...piše kakšen HUDIČ je TV... pozabi pa napisat da sedi za vsaj enakim hudičem ko piše svoje nebuloze po forumu...
Verjetno misliš na tole, ne ? Ali to ?

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Mene sploh ne zanima koliko let nekdo šteje tu gor, to je zame nepomemben podatek, ker bi si ga lahko tudi izmislil, če bi hotel. Poleg tega pa leta tako in tako niso zagotovilo za izkušenost.

Pa moji vikendi prav tako niso takšni kot njegovi, da sem sam in se jokcam, ker ni nobene ob meni. Kaj bo pa čez 20 let me pa b*li ku*ac tako kot njega zdaj.

Navedeno
xxxyyy

Ženske, ki so že bile razočarane in izigrane so-zdaj bom pa grdo povedal-lahek plen za tiste, ki iščejo potešitev, a za njo in otroka jim je malo mar, so glumci in jim to z lahkoto uspeva.Ne vsi, ampak večina.Pri njih najdejo ,
potešitev, take ženske znajo še mal finančno al pa tud kako drugače poskrbet za njih, mal jim kuhajo, ne težijo itd.Nič lepšega, nobene odgovornosti, pa še steraš jo lahko kadarkoli brez kake velike izgube, če te v j.....h ne tišči preveč.
Da si nisi slučajno ti ravno takšno na koncu izbral in se zdaj tolažiš na forumu, da si srečen v zvezi. Mamico 2eh otrok si pumpal, potem pa, ko ji je nekako uspelo te prepričat, da bi lahko ostala skupaj za vedno si pa pristal na to, ker si tako in tako tudi sam že v letih in se ti neda več iskat drugje. Zraven je pa pač prišla še prikolica ( njena 2 otroka ), na katera si se pa tako in tako navadil in ju kasneje vzljubil Se opravičujem, če se motim, samo to je prvo kar mi je padlo na pamet iz te tvoje zgodbice lol
Navedeno
On_

Seveda in tudi ima ga samo za spolno potešitev, vprašaj avtorico kako to potem izgleda, ko "pride otrok".....

Zato pa pač eni ne želimo otrok dokler se ne nauživamo v življenju ampak ne to je nezrelo in neodgovorno po vaše ali ne?

Poglejte dejstvo ostaja... kriva si je mamica sama saj si je z otrokom omejila potencialne partnerje... več kot očitno je da ji to ne paše ker je zato napisala temo na MON!

Torej one je čustveno odrasla oseba ker si pač več ne more(oz nebi bilo prav) privoščit takega življenja kot mi brez otroka, in VEČINA teh ki pri 30tih nimajo otroke si jih ne želijo ( VEČINA)

Torej je verjetnost da bo našla partnerja ki bo star okrog 30 in si jo bo želel z otrokom RELATIVNO majhna

To je vse kar je treba povedat v tej temi resnično.

Kriva pa si je ona da je pustla si življenje uničit zaradi enega luzerja ki ni razumel kaj pomeni otroka met... Ampak to ne pomeni da je ona kaj bistveno pametnejša od njega za moje pojme.

Ampak to je le in samo moje mnenje!

25.05.12 07:29
Navedeno
Matkic
Navedeno
On_

Zato pa pač eni ne želimo otrok dokler se ne nauživamo v življenju ampak ne to je nezrelo in neodgovorno po vaše ali ne?

Poglejte dejstvo ostaja... kriva si je mamica sama saj si je z otrokom omejila potencialne partnerje... več kot očitno je da ji to ne paše ker je zato napisala temo na MON!

Torej one je čustveno odrasla oseba ker si pač več ne more(oz nebi bilo prav) privoščit takega življenja kot mi brez otroka, in VEČINA teh ki pri 30tih nimajo otroke si jih ne želijo ( VEČINA)

Torej je verjetnost da bo našla partnerja ki bo star okrog 30 in si jo bo želel z otrokom RELATIVNO majhna

To je vse kar je treba povedat v tej temi resnično.

Kriva pa si je ona da je pustla si življenje uničit zaradi enega luzerja ki ni razumel kaj pomeni otroka met... Ampak to ne pomeni da je ona kaj bistveno pametnejša od njega za moje pojme.

Ampak to je le in samo moje mnenje!

Naj bodo vsi zapisi samo vaša mnenja, saj je dejstvo,d a izhajate pri svojih izpovedih izključno iz svojih lastnih izkušnjah in predvidevanjih. kaj dosti pojma tako ali tako nimamo, kaj je resnica, ker nismo v njihovi situaciji. Domišljija in pogled na situacijo, pa naredijo svojo zgodbo.

Dokler ne izkusimo podobne situacije, ker enake ne moremo, ne moremo popolnoma nič pametnega povedati in analizirati. So samo vaši občutki. cel svet dojemate izključno preko 5 svojih čutil. In samo tako ga tudi razumete.

Kaj je prav in kaj narobe? O tem je nesmiselno postavljati trditve, kdo je zrel in kdo ni, kdo je pripravljen za otroka in kdaj. Obstajajo samo jasna dejstva, nekdo ima problem in mi lahko povemo svoj pogled na situacijo. ne moremo mi nikomur pomagati, človek mora sam razbrati ali mu to kar smo napisali ustreza ali ne in ali lahko iz tega zapisa kaj potegne za svoje življenje.
Potem je lahko vedno zaključek enak. vsak si je za svojo situacijo kriv sam, seveda tudi zaslužen je zgolj sam, za vse kar se mu dobrega zgodi. Ker nihče ne more živeti namesto nas, torej je vse na nas, da storimo.
To je čista resnica, zakaj pa je kdo prišel v takšno situacijo, o tem pa se da debatirati. Ampak prav vse odločitve sprejmemo sami in tega se moramo zavedati. Torej moramo sprejeti tudi posledice.

nekateri ste še dokaj mladi in verjemite, da samo to da živite, vas bo kam pripeljalo in naučilo.

Pri tem življenju pa upoštevajte sledeče zakonitosti:
- kar daješ, to prejemaš
- tako kot daješ, tako boš tudi prejemal
- biti strpen in spravljiv do drugih, je velika vrlina
- ne pričakovati v zameno, ker dajemo je tudi lastnost, ki jo je dobro imeti
- vesolje se obrača tako kot razmišljate
- če želite biti srečni, morate skrbeti, da bodo tudi ljudje okoli vas

No to je samo nekaj osnovnih, če se bo koga kaj dotaknilo, potem je bil post vreden zapisa.

primož

Srečnga pa zdravga!!!

090 30 41 Imate težave? Bi radi kaj vprašali, se pogovorili, imate težave, ste osamljeni? Pokličite lahko vam pomagamo.

xxxyyy

25.05.12 07:34
Kosobrinc ima v stilu horoskopa prav!
Navedeno
Primož

Naj bodo vsi zapisi samo vaša mnenja, saj je dejstvo,d a izhajate pri svojih izpovedih izključno iz svojih lastnih izkušnjah in predvidevanjih. kaj dosti pojma tako ali tako nimamo, kaj je resnica, ker nismo v njihovi situaciji. Domišljija in pogled na situacijo, pa naredijo svojo zgodbo.

Dokler ne izkusimo podobne situacije, ker enake ne moremo, ne moremo popolnoma nič pametnega povedati in analizirati. So samo vaši občutki. cel svet dojemate izključno preko 5 svojih čutil. In samo tako ga tudi razumete.

Kaj je prav in kaj narobe? O tem je nesmiselno postavljati trditve, kdo je zrel in kdo ni, kdo je pripravljen za otroka in kdaj. Obstajajo samo jasna dejstva, nekdo ima problem in mi lahko povemo svoj pogled na situacijo. ne moremo mi nikomur pomagati, človek mora sam razbrati ali mu to kar smo napisali ustreza ali ne in ali lahko iz tega zapisa kaj potegne za svoje življenje.
Potem je lahko vedno zaključek enak. vsak si je za svojo situacijo kriv sam, seveda tudi zaslužen je zgolj sam, za vse kar se mu dobrega zgodi. Ker nihče ne more živeti namesto nas, torej je vse na nas, da storimo.
To je čista resnica, zakaj pa je kdo prišel v takšno situacijo, o tem pa se da debatirati. Ampak prav vse odločitve sprejmemo sami in tega se moramo zavedati. Torej moramo sprejeti tudi posledice.

nekateri ste še dokaj mladi in verjemite, da samo to da živite, vas bo kam pripeljalo in naučilo.

Pri tem življenju pa upoštevajte sledeče zakonitosti:
- kar daješ, to prejemaš
- tako kot daješ, tako boš tudi prejemal
- biti strpen in spravljiv do drugih, je velika vrlina
- ne pričakovati v zameno, ker dajemo je tudi lastnost, ki jo je dobro imeti
- vesolje se obrača tako kot razmišljate
- če želite biti srečni, morate skrbeti, da bodo tudi ljudje okoli vas

No to je samo nekaj osnovnih, če se bo koga kaj dotaknilo, potem je bil post vreden zapisa.

primož

Vse to se strinjam ampak poglej dejanski vzrok za problem je v tem primeru(in še mnogih zelo enostaven)

Vsak vzrok se išče po principu vprašanja zakaj? In vedno je treba prvo vzrok iska v sebi.

Torej če poenostavim

1. imam problem (želim si nekoga zraven mene aka partnerja)
2. kaj je problem (zdi se mi kot da jih ni)
3. Zakaj je tak problem (ker sem stara tolko pa tolko in v tem času si marsikdo ne želi tega kar imam jaz)
4. Kje je vzrok mojega problema? (otrok)
5 Rešitev? (Je ni, vsaj nobena taka kot bi jo jaz sprejela torej moram počakat in ne jamrat ker sem si vzrok zakrivila sama)

Tako se iščejo vzroki vseh človeških problemov ampak ljudje so postali tako subjektivni da ne zmorejo več rečt ''Jaz sem kriv da je to tak'' ampak vedno pričakujejo in celo ZAHTEVAJO da se drugi spremeni. Tale mamica pričakuje da ker je pač zanosila tako ''hitro'' da bi morali vsi moški zdaj bit odrasli in odgovorni in družinsko usmerjeni pri 26tih... a nikoli pa nebi pogledala da pa mogoče ona odstopa od ''povprečja'' v za 26 letnike NEGATIVNO smer ...

Samo to hočem pokazat ljudem da če se ti zdi da nekaj ni potem NAČELOMA problem obstaja pri tvojem dojemanju in ali standartih.

Lp

25.05.12 12:53
Problem pri tvojem načinu pisanja je točno to, da hočeš pokazat ljudem, ker potem izpadeš, da jim soliš pamet, da pametuješ, da ti veš oni pa ne. Ti lahko samo podaš svoje razmišljanje, kako ti vidiš situacijo. Energija namena je popolnoma drugače sprejeta.

primož

Srečnga pa zdravga!!!

renatkaaa

25.05.12 14:25
točno to kot je reku Primož.. ti zdj avtomatsko podcenjuješ vse mlade mamice, ki so nardile napako in pač zanosile, sedaj je otrok tu, ki pa še zdaleč ni kriv za to da je na svetu, in tudi mamica ga je sedaj najbrž zelo vesela, ker to je njena kri, nekaj s čimer bo povezana celo življenje, za moje pojme nekaj najlepšega v življenju. Torej t Matkič za moje pojme ne boš nikoli na strani mlade mamice in jo razumel, ker si pač bil tako vzgojen, ali je nate vplivala slaba družba pivskih kolegov, skratka ne znaš biti inteligenten v to smer, da bi razumel proporcijo problema, ki je mimogrede čisto naravna... to se zgodi, da ostaneš sam z otrokom in če dobiš pravega partnerja, ki mu ne gredo v glavo le zabave in ve kaj je prioriteta v živjenju bo tega otroka sprejel z mamico vred, četudi ne takoj na začetku...

Ne moreš pa grdo obsojat in žalit vsevprek da kak so glupe, nespamentne, da naj si znižajo kriterije in podobno.. ena mamica ki je sama z otrokom e niti zdaleč ne pomeni da si bo zdej morala enga tko bolj na hojladri najt, češ drug je itak ne bo vzel, ker lahko ''kao'' ''zbira'' med ženskami.. lahko se zgodi in čisto velika verjetnost je, da se bo v to mamico noro zaljubil in si z njo še vedno lahko ustvari novo družinico kljub njenemu rvemu otroku... ampak jaz osebno si tebe Matkič predstavljam kot enga težkega frajerja ki s kolegi samo debatira o fuzbalu in o ovršinskih, plitkih stvareh, ko pa pride kaka mamica mimo pa že kar vidim kako z veseljem pošinfavaš in blatiš oslarije itd... to meni deluje zelo razvajeno kar ti pišeš.. veš Matkič, še še ne veš, življenje ni vedno sestavljeno tako, da se dogodki nizajo kot po maslu in da si ga načrtno ustavrimo po nekih standardih in je to to.. potem dandanes več nebi bilo ločitev, razhodov,vojn... vse bi bio kot po tvoje brez napak... kaar pa žal ne gre... malo se moreš vprašat, ne da kot po tekočem traku mečeš vse ženske tega koba v isti koš... še zdaleč ni tako..
Navedeno
renatkaaa

Torej t Matkič za moje pojme ne boš nikoli na strani mlade mamice in jo razumel, ker si pač bil tako vzgojen, ali je nate vplivala slaba družba pivskih kolegov, skratka ne znaš biti inteligenten v to smer, da bi razumel proporcijo problema, ki je mimogrede čisto naravna.
No evo spet smo tu. Zaradi tega, ker si ne želimo otrok smo pa manj inteligentni od ostalih, ki si jih želijo, poleg tega so nas pa še razvajali celo otroštvo in smo zaradi tega takšnega mišljenja. Važno da je zmeraj vzgoja kriva. No kaj pa, če jaz nisem bil tako vzgojen in sem se tako pač sam odločil ( ker uporabljam svoje možgane in nisem ovca ), da ne bom imel otrok in ne zaradi tega, ker mi to predstavlja nevem kakšno odgovornost, ampak da za tem stojijo še kakšni drugi razlogi. Recimo, da ne privoščim otroku živet v teh časih in v okolju v katerem živimo in da ga morda zaradi tega nebi hotel imet ? A zaradi tega sem potem jaz manj inteligenten, egoist, otročji...? Jst zase vem, da če bi se že odločil za otroka, da bi mu stal ob strani celo življenje, nekateri jih pa naredijo pa ravnajo z njimi kot s kilo dreka. Kaj pa takšni starci, ki pretepajo svoje otroke, so tudi oni bolj zreli od mene ?

Ne želim napadat nikogar tu gor, ampak nekateri komentarji so pa res smešni, še posebej od teh samskih mamic. Kaj zdaj si pa mislite, da ko ste rodile otroka pri tako zgodnjih letih, da bi se pa kr vsi deci mogli postavt v kolono in se tekmovat medsabo kdo bo prvi na vrsti ? In potem tisti, ki nebo vstopil v igro je pa že takoj otročji in manj inteligenten po vaše. Jup, to se kar smešno prebere. Ker s tem ste samo dokazale, da ne spoštujete izbire drugih in da gledate samo nase. Tudi moški lahko izbiramo s kom bi radi nadaljevali svojo pot. Torej kdo je zdaj tu egoist ? :)

Zdaj vam bom jaz povedal svoje mnenje, pa me bk kakšen bo odgovor. V preteklosti so vas sramežljivi, tihi, "nepopularni" tipi odbijali, ker se vam niso zdeli dovolj zanimivi, danes bi pa tudi takšnega vzele, glede na to kako zagreto si iščete partnerja, tega pa nikjer naokoli. Po vrhu tega se pa še zavedate, da ravno tisti, ki ste jih pred rojstvom otroka odčrtale bi se zdaj pa lahko izkazali kot za odlično izbiro. Ker bodimo realni, to ni nobena znanost, da so ravno tisti tatihi, sramežljivi, "nepopularni" moški v takšni vlogi v večini primerov izkažejo kot za super očetje, saj so že po naravi bolj taki tipični prajvt & družinski ljudje. Tako bi se bolj posvetil otroku, kot pa nekdo, ki gleda samo na svojo rit, ki mu je pomembno več ali manj samo kakšen imiđ fura navzven, torej kako ga družba pogrunta, kako se pa on dejansko razume z ženo in otrokom doma pa pitaj boga.

Ne bodimo tok pristranski. Ta tema se ni odprla zato, da bomo zdaj mi tolažili samske mamice in jih ujčkali, ker si ne morejo več najti partnerja, ampak da povemo stvari tako kot stojijo. Pa vsak ima svoje mnenje, torej... ?
Navedeno
Primož

Problem pri tvojem načinu pisanja je točno to, da hočeš pokazat ljudem, ker potem izpadeš, da jim soliš pamet, da pametuješ, da ti veš oni pa ne. Ti lahko samo podaš svoje razmišljanje, kako ti vidiš situacijo. Energija namena je popolnoma drugače sprejeta.

primož

Vsaka oseba dovolj samokritična bo razumela da meni osebno je čisto vseeno za to če me upošteva da pa pogled z zunanjega vidika je dosti bolj enostaven in lahko ZELO pomaga.

Problem pa je ker mam občutek da osebe sploh ne potrebujejo ali celo NOČEJO pomoči (dostikrat) ampak bolj tolažbo, torej oseb ki jim rečejo... saj bo bo prišo ko bo tak, ne skrbi ni te vreden rešla si se takih in tega bla bla bla.

Če rabijo samo prijazno besedo jaz predlagam da pišejo v drug podforum ki je namenjen temu in tolaženju.

Navedeno
renatkaaa

ti zdj avtomatsko podcenjuješ vse mlade mamice, ki so nardile napako in pač zanosile, sedaj je otrok tu, ki pa še zdaleč ni kriv za to da je na svetu, in tudi mamica ga je sedaj najbrž zelo vesela, ker to je njena kri, nekaj s čimer bo povezana celo življenje, za moje pojme nekaj najlepšega v življenju.

Pa kje ti vidiš da sem jaz reko VSE (torej 100%) da so naredile napako. Večina pa res... večina tistih ki je zanosila pred 25tim letom starosti in je ostala sama (izvzemši smrt in podobne zadeve) pač je tako da se negre delat otroka ''kar tak'' (spet me bodo dobesedno vzele)

Navedeno
renatkaaa

Torej t Matkič za moje pojme ne boš nikoli na strani mlade mamice in jo razumel, ker si pač bil tako vzgojen, ali je nate vplivala slaba družba pivskih kolegov, skratka ne znaš biti inteligenten v to smer, da bi razumel proporcijo problema, ki je mimogrede čisto naravna... to se zgodi, da ostaneš sam z otrokom in če dobiš pravega partnerja, ki mu ne gredo v glavo le zabave in ve kaj je prioriteta v živjenju bo tega otroka sprejel z mamico vred, četudi ne takoj na začetku...

prvo glede odebeljenega prioritete si v življenju sami postavimo... nič na svetu ni prioriteta ABSOLUTNO (ja NIČ tudi preživetje ne če se tako odločiš)

heh... si sploh prebrala prvo sporočilo te osebe? naj ti osvežim spomin

Navedeno
mucamaca26

Že eno se nič ne dogaja.. takrat sem namreč šla narazen s tipom ki mi je pomenil največ na svetu.. z njim sem doživela pravo ljubezen. Trajala je 3 leta in imava otroka in groza me je, ker enostavno trenutno nisem srečna:// dogaja se popolnoma nič, z otrokom sicer uživam, amak je vsak dan isto. Se vstanem, pelem v vrtec, pridem iz šihta, pol se igrama in gremo spat... s fanti je pa kriza... stara sem 26 let ampak spoznavam same take neresne in sm že obupaala, da je še kje normalen tip pa da bi mi blo do njega... čudno je to, da fant takoj dobi punco za resno zvezo, a punce ne dobijo, oziroma težje. Sploh več ne vem al si zbira napačne al kaj, ampak zgodi se dda sm jim zanimiva, pol pa še pokličejo ne več.... znorela bom, tako me stsika v prsih, hudo mi je, niti hobiji ne pomagajo ker sem človek ki krvvao noro rabi nekoga ob sebi.... o kdaj bolše???

Torej trenutno ni srečna... ZAKAJ ni srečna? Ker si kot zgleda želi moškega v življenju
Torej zakaj ne najde moškega v življenju? Ker se ji ZDI da so sami NERESNI. Kar ni res ampak njena definicija resnosti se pač ne sklada z povprečnim oz kar večinsko 26 letno +/- 4 leta populacijo moškega v 2012

TOREJ ... KJE je PROBLEM? Pri njej.

konec debate ... Zakaj pa jaz najdem polno punc pa nisem neki lepotec... pa sem mel zvezo nekaj časa...

Navedeno
renatkaaa

Ne moreš pa grdo obsojat in žalit vsevprek da kak so glupe, nespamentne, da naj si znižajo kriterije in podobno.. ena mamica ki je sama z otrokom e niti zdaleč ne pomeni da si bo zdej morala enga tko bolj na hojladri najt, češ drug je itak ne bo vzel, ker lahko ''kao'' ''zbira'' med ženskami..

Kje sem ŽALIL ... VSEVPREK? jaz povem kruto resnico... in kruta resnica je verjetno ta da moškega pri teh letih nebo našla enostavno PREDVSEM zaradi otroka...

Navedeno
renatkaaa

lahko se zgodi in čisto velika verjetnost je

Za drugi del trditve mi prosim navedi vir kje je izračunana ta VELIKA verjetnost...

Navedeno
renatkaaa

ampak jaz osebno si tebe Matkič predstavljam kot enga težkega frajerja ki s kolegi samo debatira o fuzbalu in o ovršinskih, plitkih stvareh, ko pa pride kaka mamica mimo pa že kar vidim kako z veseljem pošinfavaš in blatiš oslarije itd.

Težkega frajerja? HAHA, jaz sem drugače zelo ''skromen'' moški... prispevam v gospodinjstvo, pomagam doma, hodim v službo, star sem 25 let... jaz nimam nič proti mladim mamicam, ampak hočem pa da se zavedajo da pač z otrokom pridejo neke druge omejitve kot je recimo ta ... in da niso krivi drugi da je ta omejitev prišla ampak da je pač to kriva mamica sama(in oče no)

Navedeno
renatkaaa

veš Matkič, še še ne veš, življenje ni vedno sestavljeno tako, da se dogodki nizajo kot po maslu in da si ga načrtno ustavrimo po nekih standardih in je to to.. potem dandanes več nebi bilo ločitev, razhodov,vojn... vse bi bio kot po tvoje brez napak...

Hvala da si mi to pojasnila kar že vem, ampak če pa pri 2x letih ne moreš ali nisi sposoben načrtovat otroka ki je morda celo največja odločitev celotnega življenja potem si pa resnično neumen.

Vsak dela napake ampak jamrat zato ker si naredil napako je neodgovorno ampak požri in se nekaj iz tega nauči... seveda je otrok LAHKO ena taka ''NAPAKA'' (NAREKOVAJI) iz katere se lahko veliko naučiš popravit pa jo je praktično nemogoče

Navedeno
renatkaaa

malo se moreš vprašat, ne da kot po tekočem traku mečeš vse ženske tega koba v isti koš... še zdaleč ni tako..

Pokaži kje sem napisal VSE (torej 100%)

Hvala

26.05.12 18:35
Vseeno boš moral malo spremeniti način, vsaj v nekem odtenku.

Saj si dovolj pameten.

Primož

Srečnga pa zdravga!!!

Sadni - kar dobro opredeljeno. :)

Problem, ki se lahko tudi pojavi je ta, če se zapleteš s samohranilcem-ko, da če se res vse vnaprej ne pojasni otroku, ko zveza med novim partnerjem-ico in partnerico-jem raste, lahko otrok dobi občutek, da izgublja Mamo/Očeta in potem se pa (lahko !) začnejo razne "otroške igrice" kako se znebiti sovražnika v taboru. Mnogi filmi tudi to vzpodbujajo mimogrede.

To je eden rizik, čeprav ni samo pomembno da takrat, ko misliš v dom, družino pripeljati novega partnerja-ko, takrat pojasniti otroku kako in kaj, pomembno je tudi tvoje obnašanje, govor o partnerju-ki, ki te je zapustil, ko si še sam z otrokom. Namreč če ženska veliko slabega govori o partnerju, ki jo je zapustil pred otrokom in četudi se potem, ko spozna novega, drugače obnaša, bo otrok prevzel njeno miselnost in bo agresiven do novega partnerja, itn.

Recimo - lahko se motim. :|

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
bogec M

30.05.12 20:10
Zato pa se otroka ne gre delat dokler nisi vsaj 8+ let v zvezi(in to potem ko si ven z srednje komaj začne to veljat)..... Če v 8 letih ne ugotoviš da to ni to oz. da imata različne poglede na svet potem moraš bit le bedak in takrat več ni izgovora da zapustiš nekoga po zanositvi oz. rojstvu...

Če pa maš otroka po 2 letih zveze pri 2x letih potem pa itak da je verjetnost 50-50 da nebo laufalo pri 25 +/- 3 leta so le redki dovolj zreli in le redki zelo razumni in izkušeni za takšne podvige sploh generacija ki je zdaj blizu 25tim.

Za mene je večina ljudi parov ki so stari manj kot 28 let in imajo otroke ter so za povrhu še samski se pravi samohranilci skrajno NEODGOVORNE in NEZRELE osebe. Zato ker grejo delat otroka na ''blef''(pa ne me dobesedno vzet)

No rekla sta da sta imela vse, jaz bi rekel da razuma pač nista imela, sicer nevem oz se ne spomnim koliko si stara ampak mi zaupaj prosim kolko let si bila z partnerjem v zvezi in koliko let sta živela skupaj preden sta se odločla za otroka... če je manj kot 5 let življenja skupaj in manj kot 8 let zveze potem sta se neodgovorno lotla zadeve pomoje. Kajti nihče nebo reko da je z nekom bil 5+ let in potem naredo otroka in potem pa naenkrat več nista bla za skup.... lahko pa to reče nehče ki je bil v zvezi manj kot 5 let.... kot izgovor seveda

Sploh pa se jaz ne pogovarjam o tem govorim o tem da zdaj punca sama sebe naglas sprašuje če ni več zrelih odgovornih moških okoli za njo oz je potem ''užaljena'' ali pa se počutijo užaljene njene vrstnice ko rečemo da pa take ki nardi pred 30tim otroka pa da vse nekomu ki jo potem zapusti(pa četudi je vzajemna odločitev ali samo njena) da takih pa nebi meli.... Če bi počakale z otrokom do 30tega leta nebi nobena izmed vas imela teh težav oz verjetnost da bi jo mele bi bila vsaj 50% nižja GARANT.[/quote]

:-D cjooo,kako si ti ena uboga duša :'-D maš srečo,da se lahko s takim postom anonimno skriješ za svojim nickom. Prosim,ne poročaj se,ne delaj otroka pred 50,ker še nisi zrel. :-)

lp
xxxyyy

04.06.12 11:11
Nema veze, sama , otrok gor, dva dol.nema veze, če te ženska privlači in ti po domače sede, da lahko živiš z njo in seveda ona s tabo in vsi otroc , ki so al pa jih ni zraven, je to to.Jaz sem svoji reku, ljubim te, čeprav imaš 2, ljubil bi te , četudi ne bi imela nobenega.To je vsa zgodba tega natolcevanja.
Je pa zanimivo, da v svetu znanih in bogatih otroc in leta sploh nimejo veze, sam da je denar...jbg, sto ljudi, sto čudi, sto kriterijev, sam da smo skup!
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, dot,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1,95 MB
  • Dodate lahko še 5 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 25 minus 8?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.