Ljubezenski nasveti

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.
Moderator: Primož C.
Živjo
Pred kratkim sem preko oglasa spoznal punco. Jaz sem oglas napisal, ona se je odzvala. Problem je pa v tem, da gre mnogim v nos to, kako sva se spoznala. Npr. sošolka mi očita, da se zanjo sploh nisem potrudil, da nisem bil lovec kajti po njenem je tako, da mora moški pristopiti k ženski. Spet bratovi punci se zdi smešno, da sem na tak način spoznal punco.
Bojim se, da ne bom zdržal tega pritiska in bom punci primoran dati konec. Se je kdo od vas že soočil s tako situacijo?
Prilagodila sta se času, čestitke.

primož

Srečnga pa zdravga!!!

090 30 41 Imate težave? Bi radi kaj vprašali, se pogovorili, imate težave, ste osamljeni? Pokličite lahko vam pomagamo.

http://galerija.over.net/mon/main.php/v/javnagalerija/Primo__
http://pino.blog.siol.net/ Poglej kaj pišem
Ne razumem zakaj bi dal nekomu s katerim se dobro počutiš, s katerim sta se ujela, zaradi pripomb ostalih ljudi, konec? Hallo!!! Upam da nisi resen!!! Ni pomembno KAKO nekoga spoznaš, pomembnejše je tisto kar temu sledi - vajin odnos, povezanost, čustvna, itd...

srečno!!
Kakorkoli sta se spoznala, ni pomembno, kaj si drugi mislijo. S tem, da sploh postavljas to vprašanje očitno nisi zelo zaljubljen v njo IN ŠE POSEBEj nisi samozavestna in močna oseba. Če bi bil tak, te sploh nebi zanimalo KAJ si drugi mislijo. Počel bi to, kaj ti paše. Take osebe si zaslužijo spoštovanje, ne pa tisti, ki se podrejajo mišljenju drugim. Zakaj bi jo pustil? Komu na čast? Zaradi tega, kar si misli bratova punca? ooooooo mooooj bog, YouR pathetic. Sori, ni bilo mišljeno žaljivo, ampak toliko, da se zamislis nad svojimi besedami.

Srečno v zvezi.
LP
Kaj pa pomeni bit lovec? Kaj pa, če bi jo spoznal v knjižnjici in bi se nekdo smejal temu? Ali pa, če bi jo spoznall v družbi in bi se nekdo smejal temu. Boš vedno podlegel očitkom drugim ali se bom zanašal na občutke, ki jih ob željeni osebi doživljaš? Če je res tako malo vredna v tvojih očeh, potem jo le brž zapusti.
Čustveno si vezan na te ljudi in zato te njihove pripombe prizadanejo, čeprav resnično niso pomembne.
Čestitam, da sta se našla in pomembna je ona/ti, vidva ne pa ostali "cepci" s svojimi pripombami.... :((

Na koga se boš sedaj oziral na vse ostale ali na njo?
Kaj bo šele ko bosta živela skupaj (z to ali bilokatero drugo) boš se tudi stalno oziral okrog, da ti kdo pove, da ti dlaka štrli narobe?
Ne bo zadovoljna nobena s takim cagavim mezgetom.....kaj šele zadovoljena ;))
Navedeno
kdorkoli_že_si
Zakaj bi jo pustil? Komu na čast? Zaradi tega, kar si misli bratova punca?
Iz glave mi ne grejo besede sošolke ko mi je rekla, da če bom hotel imeti punco, da bom jaz moral iti do nje, da naj ne pričakujem da bo ona prišla do mene. V mojem primeru pa ne vem, če bi lahko rekel da sem jaz šel do nje. Saj drži da sem jaz napisal oglas, toda ona se je odzvala. Še sam ne vem, kdo je tukaj lovec in kdo plen.
Navedeno
oglas
Navedeno
kdorkoli_že_si
Zakaj bi jo pustil? Komu na čast? Zaradi tega, kar si misli bratova punca?
Iz glave mi ne grejo besede sošolke ko mi je rekla, da če bom hotel imeti punco, da bom jaz moral iti do nje, da naj ne pričakujem da bo ona prišla do mene. V mojem primeru pa ne vem, če bi lahko rekel da sem jaz šel do nje. Saj drži da sem jaz napisal oglas, toda ona se je odzvala. Še sam ne vem, kdo je tukaj lovec in kdo plen.

Lahko nekaj predlagam? Misli s svojo glavo in ne pusti, da mnenje ene osebe vpliva nate. Ja fantje so lovci, a vendar vidimo tudi ženske, ki storijo prvi korak. Kaj pa zdaj? Raje pusti to jago in uživaj s punco.
aja...še to. moje mnenje pač :) Meni so besede tvoje sošolke butaste. Resno :D (21. stoletje pa to ;) )

*˙ )
¸.·´¸.·*´¨ ) ¸.·*¨ )
( ¸.·´ ( ¸.·´ Cordy.si
Osredotoči se na občutke, ki jih doživljaš ob njej, ne pa to, kdo je lovec in kdo je plen. Bolli te k***c, kdo je lovec. Kaj ti bo to? Jaz pravim, da si lovec, ko se boriš za njo, za svoje občutke, namesto da se oziraš na to, kar drugi govorijo. Seveda se boš zdaj spet oziral na to, kar ti mi tu govorimo. Ne oziraj se na nič.
Pomembno je, kar sam verjameš. Mogoče pa boš moral kaj izgubiti, da boš spoznal njeno vrednost in boš potem drugače razmišljal.
Navedeno
Marko
Kaj pa pomeni bit lovec? Kaj pa, če bi jo spoznal v knjižnjici in bi se nekdo smejal temu? Ali pa, če bi jo spoznall v družbi in bi se nekdo smejal temu. Boš vedno podlegel očitkom drugim ali se bom zanašal na občutke, ki jih ob željeni osebi doživljaš? Če je res tako malo vredna v tvojih očeh, potem jo le brž zapusti.
Sem že zgoraj napisal, da mi sošolkine besede ne grejo iz glave. V mojem primeru pa sploh ne vem, kdo je bil lovec. Jaz sem napisal oglas, ona se je na oglas odzvala. Komu pripada vloga lovca in komu plena?
Poleg tega me je sram komu povedat, da sva se na tak način spoznala, sploh ker sva še čisto mlada (jaz 19, ona 17 let). Jaz ne poznam nikogar, ki bi se pri teh letih spoznal preko oglasa. Bojim se da bi me smatrali za nekoga, ki si ni sposoben najti punco v vsakdanjem življenju.
Navedeno
oglas
Še sam ne vem, kdo je tukaj lovec in kdo plen.

In zakaj, lepo prosim, je to sploh pomembno?

Oziroma, če ti je ... zakaj si sploh dal oglas in zakaj si sploh odgovoril punci, ki se je odzvala?

Daj se malo vzemi k sebi, resno. Kje je tvoja samozavest? Spoznal si v redu človeka, zdaj te pa moti, ker se nista spoznala po nekih tujih obrazcih? Bi moral k njej pristopiti s tremi piri v riti na gasilski veselici in jo zavrteti v polko?
Navedeno
oglas
Npr. sošolka mi očita, da se zanjo sploh nisem potrudil, da nisem bil lovec kajti po njenem je tako, da mora moški pristopiti k ženski. Bojim se, da ne bom zdržal tega pritiska in bom punci primoran dati konec.
Navedeno

Navedeno
oglas
Iz glave mi ne grejo besede sošolke ko mi je rekla, da če bom hotel imeti punco, da bom jaz moral iti do nje, da naj ne pričakujem da bo ona prišla do mene.
Navedeno

Tvoja sošolka je malo omejena, da ima tak način razmišljanja. Ti pa si neumen, da daješ njenim neumnim izjavam, (ki so brž ko ne posledica njenega ljubosumja) kakršnokoli veljavo.
Jebela cesta!! A maš hrbtenico al ne!?? Pošlji jo v 3 PM! (sošolko mislim in ne te tvoje aktualne bejbe) :)
^.^premlad in nezrel za vezo

Re: V nos jim gre način, preko katerega sva se spoznala

21.03.12 22:01
premlad in nezrel za vezo.že sedaj slediš črednemu nagonu drugih mnenj. če bi ti ona bila res TOP potem niti pomislis ne bi da bi đelel zaljučiti z njo zaradi tega.
Jaz svetujem, da poslušaš sošolko in pustiš svojo punco. Ampak to samo zato, da jo rešiš gumbca, s katerim se je spečala. Ne res! Prav smili se mi tvoja punca, ker ima tako smolo, da naleti na kretena, ki dejansko razmišlja, da bi jo dal na čevelj zaradi take neumnosti.
Tvoja sošolka je smotana. Ma fanta? Da ji nisi mogoče celo ti ušeč..
Živjo,

Navedeno
oglas
Tako kot so ti že drugi napisali, ti lahko tudi sam pritrdim, da če nisi osebnostno dovolj močen, da se lahko spoprijemaš s takšnimi škodoželjnimi ljudmi, potem tudi res vprašanje kako bosta druge probleme (recimo) vidva enkrat (v prihodnosti) reševala. :|
No mogoče bo uspešno - dokler ne bodo drugi začeli dajati pripomb, potem pa...
Gre se za nevošljivost v osnovi, niti ne toliko zaradi vsebine svetovanega (s strani sošolke in drugih "kekcev"). Nekdo (na MON-u) je imel zanimiv podpis: Slovenec ti bo odpustil vse, razen uspeha. In ti si ga doživel - na nek svoj način. Na "lahek" način si prišel do punce, čeprav kakšna, se bo pa sčasoma pokazala, je pa druga zadeva. Pa vendar.

Tukaj tudi sam dvomim, če se je šlo za lovca/lovkinjo in plen, mogoče se je preprosto vzpostavilo tržno ravnovesje (ekonomija) ? :D
Ti si dal ponudbo (na trg), povpraševanje (glede na tvoje specifike dobrine) je pa obstajalo - dobrina "kupljena". Cena, ki si jo plačal za to, se bo pa sčasoma razkrila. ;-)
Tako da za moje pojme te je ona pač izbrala iz police mesnih izdelkov (recimo, da se "fleshy type") iz množice konkurenčnih ponudb.

Vsi ostali so samo nezadovoljneži, vendar dobro - sedaj si vsaj videl kdo ti privošči oz. neprivošči sreče. Kdo je pravi prijatelj. Vse je za nekaj dobro, right ? :|

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

(ɐןsǝ⊥ ɐןoʞıᴎ) ˙nɾıɔɐɹqıʌ ı nɾıɔuǝʌʞǝɹɟ nɾɐɯı ıɹɐʌʇs ǝʌS

Vedno na preži za:
http://med.over.net/forum5/read.php?63,8392456
http://med.over.net/forum5/read.php?63,8392503
http://med.over.net/forum5/read.php?63,8403628
Navedeno
kr neki333
Ja, ima fanta. Zagotovo ne gre za to, da bi ji bil všeč. Pač je mnenja da vse to ne more iti skozi, da sem na tak "lahek" način prišel do punce.
Navedeno
JohnDoe
Jaz svetujem, da poslušaš sošolko in pustiš svojo punco. Ampak to samo zato, da jo rešiš gumbca, s katerim se je spečala. Ne res! Prav smili se mi tvoja punca, ker ima tako smolo, da naleti na kretena, ki dejansko razmišlja, da bi jo dal na čevelj zaradi take neumnosti.

Se pridružujem napisanemu. Punce nisi vreden. Pa kaj imaš komu (sošoki) za razlagat, kako in kje ste se spoznala.
Navedeno
oglas
Navedeno
Marko
Sem že zgoraj napisal, da mi sošolkine besede ne grejo iz glave. V mojem primeru pa sploh ne vem, kdo je bil lovec. Jaz sem napisal oglas, ona se je na oglas odzvala. Komu pripada vloga lovca in komu plena?
Poleg tega me je sram komu povedat, da sva se na tak način spoznala, sploh ker sva še čisto mlada (jaz 19, ona 17 let). Jaz ne poznam nikogar, ki bi se pri teh letih spoznal preko oglasa. Bojim se da bi me smatrali za nekoga, ki si ni sposoben najti punco v vsakdanjem življenju.

Očitno je, da nisi lovec ampak ribič. Z oglasom si vrgel trnek in ona se je ujela.
Navedeno
oglas
Navedeno
kr neki333
Ja, ima fanta. Zagotovo ne gre za to, da bi ji bil všeč. Pač je mnenja da vse to ne more iti skozi, da sem na tak "lahek" način prišel do punce.

Če bi mel kaj "jajc", bil moški v pravem pomenu, bi se tudi postavil na stran svoje punce in jo zaščitl pred strupenimi jeziki, in bi takoj pustil take "prijatelje", kot pa da še celo pustiš, da ti solijo pamet, ker jih eno figo briga, kako si ti dobil dekle. Ampak ker ti daš več na menja drugih, se mi "smili" tvoja punca, ker je z "cmeravo-vodljivim brezjajčnikom",pa brez zamere, ki še svoje punce ne zna zaščititi prek obrekovalci, ki posegajo v tvoj/vajin odnos, ampak dopušča vplivanje, ker sam ni(si) dovolj moški...

M/Ž čvek
Boom - right on ! :D

Oglas - a navedeš link oz. povezavo do te strani ? Je bila ona-on.com ali kaj drugega ?
Drugače pa čedalje več ljudi, zaradi poslovnih obveznosti, posega po tej obliki spoznavanja (bodočega) partnerja-ke - če odštejem(o) kolega Matkiča. :D
Ne vem zakaj bi se moral sramovati tega. To je nekako tako, kot bi (hipotetično) vsi mene v mojem predmestju zaničevali, ker sem "kmet" in ne malomeščan (kot oni). Ne bi pa vedeli, da sam imam tako internet oz. da ga uporabljam, berem knjige, imam svetlobo v prostorih, ko jo potrebujem, ogrevanje, ko me zebe, ipd., predvsem pa da imam nek "free energy device" in da mi ni treba plačevati računov za elektriko, vodo, plin, ogrevanje,... za razliko od drugih. ;-)
Ti si se pač znašel po svoje, to kar si si želel, si dosegel (vsaj upam, da ti je še do nje) in to je edino kar bi ti moralo biti pomembno. Z ostalimi pa lahko tudi stike prekineš, če ne bodo odnehali. :|

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
12th_DNA
Boom - right on ! :D

Oglas - a navedeš link oz. povezavo do te strani ? Je bila ona-on.com ali kaj drugega ?
Drugače pa čedalje več ljudi, zaradi poslovnih obveznosti, posega po tej obliki spoznavanja (bodočega) partnerja-ke - če odštejem(o) kolega Matkiča. :D
Ja res je, glede na to, koliko on neažurno spremlja svoja ZS, se interneta ne poslužuje v ta namen :) :)
Zakaj pa tebe zanima, kateri portal je bil to... pa ne da si ti tudi raje ribič kot lovec :) :)
Navedeno

Ne vem zakaj bi se moral sramovati tega. To je nekako tako, kot bi (hipotetično) vsi mene v mojem predmestju zaničevali, ker sem "kmet" in ne malomeščan (kot oni).
To je stara slovenska fora, da je vska malomeščan s svojo hinavščino več vreden kot kmet, (pa ne uni v narekovajih)

"Samo en cvet, en češnjev cvet...

Jaz bom ljudem poslal ta cvet, vsakomur, ki na križ pripet 
trpi v pomladi tej. 
In glej! Ta cvet, ta drobni češnjev cvet 
bo v njih izbrisal malodušja sled 
in spet razžaril tožni jim pogled."
karel destovnik kajuh (1922-1944)
Navedeno
katenjka
Zakaj pa tebe zanima, kateri portal je bil to... pa ne da si ti tudi raje ribič kot lovec
Je to slučajno norčevanje, zasmehovanje?
Navedeno
katenjka
Ja res je, glede na to, koliko on neažurno spremlja svoja ZS, se interneta ne poslužuje v ta namen :) :)
Moj vzratno-psihološki IC (ki se je ravnokar spet vklopil) bi rekel, da mogoče je tudi kakšno ZS od tebe romalo k njemu,... ;-)
Se motim ?
Matkič je oblegano bitje potemtakem.

Navedeno
katenjka
Zakaj pa tebe zanima, kateri portal je bil to... pa ne da si ti tudi raje ribič kot lovec :) :)
Malo zaloge si je treba narediti, ne ? Sicer pa itak veva, da je lenoba lahko zelo koristna (v rokah prave osebe), a ne ? ;-) Sicer pa, če v nekem ribniku dobro "prijemlje", zakaj pa ne bi še nek "neroden geeko" kakšno leskovo palico (s cvernom na njej) pristavil zraven ? Pa še kakšno rečemo med sabo - (profesionalni) ribiči in amaterji.
Torej ti si mislila, da sem jaz lovec ? :D No, nisem (še), ker nimam orožnega lista kot eno. :P

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas
Navedeno
katenjka
Zakaj pa tebe zanima, kateri portal je bil to... pa ne da si ti tudi raje ribič kot lovec
Je to slučajno norčevanje, zasmehovanje?
Ne. Ti si tako super fant, probaj sprejti to,d a si pač... ribič a ne :) :)
Navedeno
12th_DNA

Se motim ?
Ja motiš se, res. Preveč kvačkaš, spet.
Navedeno

Torej ti si mislila, da sem jaz lovec ? :D No, nisem (še), ker nimam orožnega lista kot eno. :P
Z ali brez orožnega lista, tebi se jasno vidi, no bere, da to nisi :) :)[/quote]
Imaš pa dobre predispozicije,d a postnaeš profi ribič :) :) če ti to kaj pomaga :) :)

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
katenjka
Ti si tako super fant, probaj sprejti to,d a si pač... ribič a ne :) :)
Mogoče sem, mogoče pa spet nisem (super fant). :P
Lahko sem ribič, lovec ali pa tudi smetar - tako kot on. ;-)

Navedeno
katenjka
Imaš pa dobre predispozicije,d a postnaeš profi ribič :) :) če ti to kaj pomaga :) :)
Explain plz. :D
Da bo še drugim pomagalo (iz ženskega vidika) kako moški postane dober ribič, če še zračne puške ne zna uporabljati.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
12th_DNA

Navedeno
katenjka
Explain plz. :D
It is beyond my competence :) :)

trpi v pomladi tej. 
Offtopic
Samo da vprašam:
Kaj lovci lovijo stnice, zato ker imajo tako lepe nogice ali zato ker so tako kosmate?
In ribiči ribece, ker so tiho ali zato ker so tako spolzke?
;)) :/
No, jaz sem se s partnerjem spoznala preko takratnega IRCa in sem bila jaz pobudnik. Čisto po naključju. Pred 10leti je bilo to še bolj nenavadno početje kot je zdaj. Vendar mi ni nikoli žal, da sva se tako spoznala. Poleg tega nihče ne ve kako sva se spoznala...zakaj bi to razlagala.

Mislim, da moraš sam v sebi najti moč in odgovore, kaj ti to dekle pomeni in dati vedeti vsem "nevoščljivcem", da ti ni mar kaj mislijo.

Če jo imaš rad, boš tudi to dal skozi, ker to ni nekaj tako groznega, da ne se ne bi dalo dati skozi.

Vse dobro!
Tem ljudem, ki ti oporekajo znanstvo s punco kar krepko pokaži sredinec! In jim povej, da so navadni pezdeti. Kar pogumno naprej. Kar počneš je eleganca tega časa.
Navedeno
oglas

Koga boli k. kdo je bil lovec ? Povej ti raje meni, kaj pa če bi plesal v diskaču, brez majice, kazal mišice in bi se kakšni punci zdel neverjetno zanimiv in bi kar sama pristopila do tebe ? No v mojih očeh bi se v tem primeru zapisal še kot večji jebać, kot pa če bi sam mogel pristopiti do katere.
Navedeno
oglas

Bojim se da bi me smatrali za nekoga, ki si ni sposoben najti punco v vsakdanjem življenju.
Zanimivo, da ni še nihče komentiral tega. Se ti zavedaš zakaj se bojiš tega ? No stvar je čisto preprosta. Tega se bojiš ravno zaradi tega, ker v to tudi verjameš. Verjameš, da bi si v vsakdanjem življenju težko našel punco.

...

Kot drugo pa, če so te stavki tvojih "prijateljev", znancev tako zelo prizadeli, da bi zaradi tega pustil punco, potem da, tako kot so ti že ostali napisali, več kot očitno je da je nimaš dovolj rad. Po drugi strani pa si lahko tudi sam začel verjeti tem govoricam in tako ti te punce sploh ne vidiš več tako posebne, kot si jo na začetku. Pri sebi si recimo govoriš ( predvidevam ) -> "Preko oglasa sem si jo našel, to pa res ni nikakršen uspeh".

No kar boš zdaj naredil je popolnoma tvoja izbira. Naj ti pa povem, da se problem nahaja samo v tebi in da drugi pri tem nimajo popolnoma nič. Ti si tisti, ki te stvari tako doživljaš in jih na takšen način tudi sprejemaš.

Moj nasvet - Delaj na samozavesti and don't be such a ph*ggot.
Navedeno
Sadni
Povej ti raje meni, kaj pa če bi plesal v diskaču, brez majice, kazal mišice in bi se kakšni punci zdel neverjetno zanimiv in bi kar sama pristopila do tebe ? No v mojih očeh bi se v tem primeru zapisal še kot večji jebać, kot pa če bi sam mogel pristopiti do katere.
Vprašanje kakšno bi potemtakem dobil glede na izbrano metodo (značajsko mislim) - plehko/"globoko" ?
Ampak še zmeraj bi bi bil oz. izpadel kot ribič, a ne ?

Navedeno
Sadni
Zanimivo, da ni še nihče komentiral tega. Se ti zavedaš zakaj se bojiš tega ? No stvar je čisto preprosta. Tega se bojiš ravno zaradi tega, ker v to tudi verjameš. Verjameš, da bi si v vsakdanjem življenju težko našel punco.
Ali je bil pa preprosto (pre)len, da bi ubral tvojo metodo ? Sigurno, da ima kakšne težave glede samozavesti (kdo jih nima), vendar ne toliko, da bi še "falil" v oglasu, ker če bi imel ornk nizko samopodobo, jo še preko oglasa ne bi spoznal (verjetno). Copywriting metoda je vse, da pritegneš prave "stranke". ;-)

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
12th_DNA

Vprašanje kakšno bi potemtakem dobil glede na izbrano metodo (značajsko mislim) - plehko/"globoko" ?
Ampak še zmeraj bi bi bil oz. izpadel kot ribič, a ne ?
Odvisno kakšne so ti všeč. Če napišem zate ( v eni prejšnji temi si že navedel kakšne se tebi dopadejo ), bi bil kar visok % ja, da bi naletel na "napačno".
Ne, nebi izpadel kot ribič, ker se sploh nebi odpravil tja s tem namenom, da bi si katero našel.
Navedeno
12th_DNA

Ali je bil pa preprosto (pre)len, da bi ubral tvojo metodo ? Sigurno, da ima kakšne težave glede samozavesti (kdo jih nima), vendar ne toliko, da bi še "falil" v oglasu, ker če bi imel ornk nizko samopodobo, jo še preko oglasa ne bi spoznal (verjetno).
Tipa sicer ne poznam, mi pa po napisanem deluje precej nesamozavesten. Aja si prepričan ? Ker zgoraj je pisal ravno o tem, kako zelo se sekira kaj si drugi mislijo o njegovem življenju. Potem bi lahko tudi bilo možno, da bi mu kakšen "prijatelj" pripomnil - "kdaj si boš pa ti našel punco, to da si toliko časa samski je že malce čudno". Ta ga je pa potem vzel resno in takoj šel v akcijo. Nato pa the easiest way kako priti do punce - preko oglasa.
Navedeno
Sredinec jim daj
Tem ljudem, ki ti oporekajo znanstvo s punco kar krepko pokaži sredinec! In jim povej, da so navadni pezdeti. Kar pogumno naprej. Kar počneš je eleganca tega časa.

O jezus brezmadežno spočet, iz katerega sela si se pa ti vzel? Sredinec jim pokaži. Fakiča model. haha

Kakorkoli, če bi jim ga res pokazal, bi jim šele dal materiala za kurit in zadovoljstva ob špikanju. Špikanje v šoli je način odraščanja, bolje da se oglas čimprej nauči spopadat s tem, da kasneje v službi in drugih medosebnih odnosih ne bo imel težav. Bi se lahko pripetila banalna nevšečnost, ki bi jo on vzel preresno, potem pa posledic takega afekta ne moreš več zakrit ali popravit.
Navedeno
12th_DNA
Ali je bil pa preprosto (pre)len, da bi ubral tvojo metodo ?
Kdo da je prelen? Jaz?
Recimo, ja.
Meni je sicer jasno zakaj (verjetno) is ubral metodo oglasa, pa vseeno me zanima ozadje izbire omenjenega. Zakaj ti recimo metoda od Sadnega ne bi odgovarjala ?
Aja a je bilo to na ona-on, glasujzame.com ali kje si dal ta oglas ? Me zanima ribnik.

Navedeno
malenkosti
...da kasneje v službi in drugih medosebnih odnosih ne bo imel težav.
Bo pa sodelavcu v službi (npr.) vodni balon zlil na glavo ali pa tipke na tipkovnici premazal z epoksi smolo, itd. :D

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Neverjetno, koliko lokalnega uboštva premore Slovenija.

Ampak, da se ne prenaglim: koliko točno ljudi pa lahko našteješ, za katere meniš, da jim gre zadeva v nos? Naštel si samo dve punci. Lokalni bunki, ali lokalni muzi?

Skratka: tvoji dvomi o načinu, kako sta se s punco spoznala, so zelo škodljivi, to pa zato, ker ti jih je vsadila ženska (dve punci, no). Ne gre toliko za to, da sta ti jih vsadili zaradi nevoščljivosti, ljubosumnosti in svojih frustracij (ti upata povedati, koliko sta bili nažrti, ko sta onidve spoznali svoja fanta .... ali koliko sta bila fanta nažrta, ko sta se jima prislinila ... ali kako bedno so se šlatali in zalizovali kje za gostilno, preden so postali "par" ...?), ampak gre za to, da si ti dojemljiv za ženski dvom. Ženska vzbuja dvom. Ženska je dvom, in dvom je travma ("kaj bodo pa drugi rekli?" "ali sem lovec ali ne?"). To je značilno slovensko okolje, ki moškega travmatizira z žensko. Rečeno preprosto: če dvomiš zdaj, zato ker te je prizadel "ženski dvom" (Iz glave mi ne grejo besede sošolke), boš dvomil tudi kasneje, ko se boš vprašal, zakaj pa se je punca sploh javila na oglas! Pri rosnih 19 letih nakazuješ globok dvom v žensko. Tvoja sošolka in bratova punca sta najbrž šli po liniji najmanjšega odpora in se prilagodili ponižujočemu statusu "plena", zdaj pa iz svojega obupa skušata s posmehom zastrupiti še tebe - zastrupiti tako, da te prepričata, da punci ne smeš verjeti, če se javi na oglas, zato ker je punca/ženska bitje dvomljive sorte, ki jo lahko nadzoruje in obvlada samo moški-lovec. Kot plaho srno, ki se umiri šele, ko ima prerezan vrat. V svojem doživljajskem uboštvu obe punci, ki sta ti tako škodoželjno povzročili toliko dvomov, ne bosta nikoli dojeli in priznali, kako pogumno in čudovito je bilo tvoje dejanje, ko si se za svojo srečo potrudil sam, se izpostavil in prevzel odgovornost. Namesto tega pa te zdaj v svoje kremplje vabi zagamana mentaliteta lokalne pasivnosti, ki vse izgovore (za podrejanje) in izmikanja (od odgovornosti) izpelje iz ene same razlage: da mora moški pristopiti k ženski. Kaj pa ti zares čutiš?
Navedeno
12th_DNA
Recimo, ja.
Meni je sicer jasno zakaj (verjetno) is ubral metodo oglasa, pa vseeno me zanima ozadje izbire omenjenega. Zakaj ti recimo metoda od Sadnega ne bi odgovarjala ?
Kakšno metodo omenja Sadni?

Navedeno
Jasno in glasno
Ampak, da se ne prenaglim: koliko točno ljudi pa lahko našteješ, za katere meniš, da jim gre zadeva v nos? Naštel si samo dve punci.
Naštel sem dve od 15 žensk in še nekaj tipov, ki mi naprej mečejo to. Kako naj ne bom potem dvomil v pravilnost moje poteze.
Navedeno
oglas
Evo poba, spodaj:
Navedeno
Sadni
Povej ti raje meni, kaj pa če bi plesal v diskaču, brez majice, kazal mišice in bi se kakšni punci zdel neverjetno zanimiv in bi kar sama pristopila do tebe ? No v mojih očeh bi se v tem primeru zapisal še kot večji jebać, kot pa če bi sam mogel pristopiti do katere.
Da/Ne in če slednje zakaj (pa tudi, če prvo, torej da). :D

Navedeno
oglas
Kako naj ne bom potem dvomil v pravilnost moje poteze.
Saj ti pišem(o) raznorazne teorije, od tega, da so ljubosumni, ker si se takole znašel, ali pa si kateri všeč, ipd.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Pa je sploh kdo od teh utemeljil svoje dvome al kar neka pametujejo brez pravega smisla? Zakaj bi to bilo slabo, spoznati dekle prek oglasa? Kaj se bo zgodilo zdaj? Ali je ona zaradi tega manj vredna od drugih?
Marko, zato ker on ni moški, če se pusti takole "ujet". Ker to pomeni, da je slabič, nesposoben dobit žensko, nevreden ljubezni, ker jo je dobil na "prelahek" način (in ja, ona s tem postane ničvreden objekt - pri njemu velja razmišljanje, da je samo tisto, kar dobiš s trudom, nekaj vredno). Ne pomisli pa, da je obstajala točno 50% možnost, da se pa iskrica ne bi zgodila in da je spoznavanje preko oglasa šele prvi most, vse ostalo pa poteka na isti ravni kot pri spoznavanju v živo.
Navedeno
12th_DNA
Navedeno
oglas
Evo poba, spodaj:
Navedeno
Sadni
Da/Ne in če slednje zakaj (pa tudi, če prvo, torej da). :D
Če že grem v disko (kjer nisem bil že nekaj let), tam nimam neke korajže ogovorit punce oz. sploh ne vem, kaj bi ji rekel. Tudi ne igram mačota. Tudi ko grem kam ven, npr. v domačem kraju imamo 1x letno prireditev, kjer se zbere veliko mladih, pa vendar ne spoznam nobene punce. Enostavno ne vem, kako naj pristopim. Zato sem se pa odločil za oglas.

Navedeno
12th_DNA
Navedeno
oglas
Kako naj ne bom potem dvomil v pravilnost moje poteze.
Saj ti pišem(o) raznorazne teorije, od tega, da so ljubosumni, ker si se takole znašel, ali pa si kateri všeč, ipd.
So me že vprašali, ali res ne spoznam nobene punce v vsakdanjem življenju, glede na to da sem moral dati oglas.
Navedeno
malenkosti
Marko, zato ker on ni moški, če se pusti takole "ujet". Ker to pomeni, da je slabič, nesposoben dobit žensko, nevreden ljubezni, ker jo je dobil na "prelahek" način (in ja, ona s tem postane ničvreden objekt - pri njemu velja razmišljanje, da je samo tisto, kar dobiš s trudom, nekaj vredno.
S tem si zadela žebelj na glavico.

Navedeno
malenkosti
Ne pomisli pa, da je obstajala točno 50% možnost, da se pa iskrica ne bi zgodila
Kaj hočeš s tem povedat?
Navedeno
oglas
Če že grem v disko (kjer nisem bil že nekaj let), tam nimam neke korajže ogovorit punce oz. sploh ne vem, kaj bi ji rekel. Tudi ne igram mačota. Tudi ko grem kam ven, npr. v domačem kraju imamo 1x letno prireditev, kjer se zbere veliko mladih, pa vendar ne spoznam nobene punce. Enostavno ne vem, kako naj pristopim. Zato sem se pa odločil za oglas.
E, potem si se pač znajdel oz. znašel - naredil si neko "SWOT analizo" (ti vs. okolica) in izbral tebi bolj primerno metodo za iskanje tega kar bi rad. Pika. Zmagal si. :D
Sam vem, da recimo z ogovarjanjem oz. pristopom (do punc) nimam problema, je pa mogoče lažje že z oglasom (spletnim) določene dejavnika apriori izločiti kot pa če bi to moral početi na fizični ravni. Pa še cenejša je e-raven med drugim in verjetno tudi večja stopnja sproščenosti med vpletenimi kot pa na fizični ravni, čeprav spet odvisno od človeka. Eni se počutijo "varne" samo če so si (recimo) predhodno MAC naslov na WLAN kartici spremenili preden so se povezali v WAP oddaljeno cca. 500 m v bližnjo picerijo, potem se še povezali v TOR in šele nato komunicirajo s svetom. :D
(Da ne omenjam še nadaljnih korakih zaščite) Drugi se pa ne ukvarjajo s temi zadevami, lahko razlagajo te in one zadeve iz svojega življenja prostodušno, medtem ko je za druge že ime tvoje najljubše glasbene skupine preveč osebna zadeva. V osnovi zadeva zavisi od "daj-dam" principa, iz katerega se potem razvija zaupanje, čeprav odvisno tudi od pričakovanj ene in druge osebe do drugega oz. prvega.
Pri meni je bolj problem lenoba, da bi zadeve naprej peljal (ker me bolj zanimajo druge stvari med drugim). Pristop ni problem, peljanje pogovora tudi ne, vendar če ne razviješ nekih pričakovanj do osebe (prijateljske/otherwise), potem lahko pride do upada elana oz. zanimanja. Zakaj si pa izgubil pričakovanja je pa lahko posledica mnogih stvari - eno je zafrknjen prvi vtis, drugo so (že) pridobljeni odgovori na neka vprašanja, iz katerih pač že veš, da določenega tipa odnosa ne boš mogel vzpostaviti z osebo zaradi lastnih vedenjskih vzorcev, vzgoje, izobrazbe, itn.
No evo, pa smo se opredelili glede oglasa metode. I hope clearly enough, if not, ask me 4 details. :D

Navedeno
oglas
So me že vprašali, ali res ne spoznam nobene punce v vsakdanjem življenju, glede na to da sem moral dati oglas.
A ji "njim" mogoče povedal tole kar si nam napisal (citat zgoraj) in če kakšen je bil njihov odziv ? Vendar pa po drugi strani nevem zakaj bi jim bil dolžan pojasnjevati to - se bojiš, da jih boš zaradi svoje metode pristopa izgubil kot prijatelje ? Se tega bojiš oz. misliš, da si jim dolžan zaradi tega dajati pojasnila ?

malenkosti dobro si/ste napisal-a-i. Med drugim so nam princip "metode najmanjšega linearnega odpora" že prevečkrat omenjali na fakulteti recimo. Takratni dekan nam je to zelo metal naprej, češ kakšni so, smo študentje. :)
Čeprav njim je lažje, ker čičkajo na svojih titulcah oz. habilitacijskih nazivih (nič ne raziskujejo, nam pa nabijajo horde SN za delati) in nimajo realno nobenega stika s trgom dela med drugim. So pa izjeme, ker zakaj bi se za nekaj po nepotrebnem matral, ko pa lahko to ali nekaj storiš tako, da bo učinek oz. kakovost narejenega podobna, če ne celo boljša od prvotnega, arhaičnega pristopa, right ?

Ok koliko je takšnih izmed Vas, ki imajo rajši matranje oz. metodo najmanjšega lienarnega odpora ? Dajmo to v kontekst osvajanja - koliko je ribičev in kdo je lovec ? Zame se že ve. ;-)

PS: Oglas a boš potem zaupal "ime ribnika" oz. URL naslov ? :)

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas
Navedeno
malenkosti
Ne pomisli pa, da je obstajala točno 50% možnost, da se pa iskrica ne bi zgodila
Kaj hočeš s tem povedat?

Ja, lahko se ne bi ujela in ne bi bila skup. Kot sem že rekla, spoznavanje preko neta je samo 1. korak, vse ostalo (kemija, druženje, spoznavanje, delo na odnosu, ujemanje) pa je povsem identično kot pri tistih, ki se spoznajo v živo.

S tem, ko si jo ti spoznal na netu, je nisi kupil in nisi s tem avtomatično kupil njene ljubezni in ujemanja (lahko da se ne bi ujela), nisi kupil garancije za uspešno dejtanje in s tega vidika se ne rabiš počutit nič manj kot tisti, ki so punco spoznali v živo, saj morajo tudi oni skozi isti "postopek" druženja, spoznavanja ...
Navedeno
12th_DNA
Oglas sem oddal v eno mladinsko revijo.

Navedeno
malenkosti
Navedeno
oglas
Navedeno
malenkosti
Kaj hočeš s tem povedat?

Ja, lahko se ne bi ujela in ne bi bila skup.

S tem, ko si jo ti spoznal na netu, je nisi kupil in nisi s tem avtomatično kupil njene ljubezni in ujemanja (lahko da se ne bi ujela), nisi kupil garancije za uspešno dejtanje
Saj to se mi trenutno dogaja. Pa si ne znam odgovoriti, zakaj do nje ne čutim tiste želje, da bi se še naprej videvala, se spoznavala in navsezadnje imela tudi kaj več. Je to zato, ker me dejansko ne privlači, ali pa zato, ker sem obremenjen z vsemi temi dejstvi: to da mi je oglas bil zadnja rešitev in zaradi tega občutek nesposobnosti oz. nezmožnosti navezovanja stikov s puncami, nadalje obremenjevanje s tem, kaj si bo okolica in predvsem moji najbližji mislili (namreč doma nihče ne ve za to punco razen starejšega brata, pa še njemu sem se zlagal, da sva se s to punco spoznala v rl lajfu in ne preko oglasa), v bistvu se je pa vse to začelo, ko sem začel razmišljati o sošolkinih besedah. Sprašujem se, če nemara ona ima prav. Da nemara dejansko drži to:
Navedeno
malenkosti
ker on ni moški, če se pusti takole "ujet". Ker to pomeni, da je slabič, nesposoben dobit žensko, nevreden ljubezni, ker jo je dobil na "prelahek" način (in ja, ona s tem postane ničvreden objekt - pri njemu velja razmišljanje, da je samo tisto, kar dobiš s trudom, nekaj vredno).
Navedeno
malenkosti
..., saj morajo tudi oni skozi isti "postopek" druženja, spoznavanja ...
Odvisno sedaj seveda kako resnično in pravilno je on napisal svoj oglas in kako je bila oz. je ona iskrena do tega kar bi rada in tega kar ji on ponuja. Do nekega tržnega ravnovesja še ni prišlo bi rekel, čeprav ne vem pa kdaj je oddal oglas, kdaj je dobil ponudbo, kdaj sta se srečala, koliko časa sta že preživela skupaj, katere dejavnosti že izvajata,... Tudi on gre skozi postopek druženja, spoznavanja, samo mogoče bolj lažje kot vsi ostali. Ni pa nujno. :|

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas
v bistvu se je pa vse to začelo, ko sem začel razmišljati o sošolkinih besedah. Sprašujem se, če nemara ona ima prav. Da nemara dejansko drži to:
Navedeno
malenkosti
ker on ni moški, če se pusti takole "ujet". Ker to pomeni, da je slabič, nesposoben dobit žensko, nevreden ljubezni, ker jo je dobil na "prelahek" način (in ja, ona s tem postane ničvreden objekt - pri njemu velja razmišljanje, da je samo tisto, kar dobiš s trudom, nekaj vredno).

Definitivno še nisi zrel za resno vezo. Pusti te stvari za čas, ko boš bolj odločen, kaj bi rad in ko boš sposoben delat na nekem odnosu. Tole so čist preveč banalne stvari, okoli katerih se sprašuješ in o katerih dvomiš, življenje ima polno hujših stvari v svoji malhi.

Ne sili se v veze. Zdaj je jasno, da si šel v vezo zaradi družbenih pričakovanj.

Navedeno

Pa si ne znam odgovoriti, zakaj do nje ne čutim tiste želje, da bi se še naprej videvala, se spoznavala in navsezadnje imela tudi kaj več

Kaj to pomeni, kaj več? Do kam sta pa sploh prišla? In skrivaš jo še pred družino ... da ni ona tvoja punca samo v tvoji glavi. Čedalje bolj se mi dozdeva, da je tako.
Navedeno
oglas
Navedeno
12th_DNA
Oglas sem oddal v eno mladinsko revijo.
:) :)))))
Katero? Smrklja? :) :)

Verjetnost je pa pač manjša od 50%, to še v realnem življenju ni. Niti približno.

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
malenkosti
Kaj to pomeni, kaj več? Do kam sta pa sploh prišla? In skrivaš jo še pred družino ... da ni ona tvoja punca samo v tvoji glavi. Čedalje bolj se mi dozdeva, da je tako.
Prišla sva do srečanja v živo. Sedaj sva na vezi preko mobitela in FB. Nisem rekel, da sva že par. Lahko pa samo tlesknem s prsti in postaneva par, saj punca kaže interes.

Navedeno
katenjka
:) :)))))
Katero? Smrklja? :) :)
Ni Smrklja. So ti smeški mogoče zasmehovanje/posmehovanje/norčevanje?

Navedeno
katenjka
Verjetnost je pa pač manjša od 50%, to še v realnem življenju ni. Niti približno.
Verjetnost česa?
Navedeno
oglas
Navedeno
malenkosti
Prišla sva do srečanja v živo. Sedaj sva na vezi preko mobitela in FB. Nisem rekel, da sva že par. Lahko pa samo tlesknem s prsti in postaneva par, saj punca kaže interes.
Ah malo ti sekajo ven večvrednostni kompleksi, da bi zakamufliral svojo, oprosti, bedo, ki se je še preveč zavedaš. Kaj je narobe s to punco, da bi bila s tabo? Je tako obupana, tako neumna ali samo tako iskrena in naivna? Povej ji za svoj "problem"... in ne bo ti treba ničesar spraševati tukaj.

Navedeno

Ni Smrklja. So ti smeški mogoče zasmehovanje/posmehovanje/norčevanje?
Ne. Res ne. Se ne norčujem iz ljudi, ki imajo pač resne probleme. In ti jih imaš, hočeš namreč preko sebe. Z oglasom ali brez-- ponavadi to ne gre. Zbudi se, napravi kako dobro delo, preberi kako knjigo, pojdi k maši,... po možnosti s tisto punco, da jo sploh spoznaš, ne pa špekulirati o tem, kaj bi drugi radi, to je usodna napaka za nekoga s takimi kompleksi.

Navedeno

Verjetnost česa?
Da se z nekom, ki ga naključno vidiš, v toliko zaštekaš, da pomisliš (sploh pomisliš!) da bi lahko bila resna zveza. Oglas zaradi "kvazi pričakovanj" samo še zniža verjetnost. Za vse ostalo so pa določene instant bližnjice, kakor komu drago.

Če ti punca ni všeč(iz oglasa ali ne) in iščeš potrdilo pri drugih, in ga pri njih ne dobiš, je to edino prav. In očitno se kdaj pa kdaj izkaže, da ti drugi hočejo samo dobro.

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
katenjka
Kaj je narobe s to punco, da bi bila s tabo? Je tako obupana, tako neumna ali samo tako iskrena in naivna?
Nikoli nisva debatirala o tem, zakaj se je na oglas sploh odzvala. Sicer mi je rekla, da ni ravno družabna, pravega razloga pa ne poznam.

Navedeno
katenjka
Se ne norčujem iz ljudi, ki imajo pač resne probleme. In ti jih imaš, hočeš namreč preko sebe.
S čim oz. kako grem preko sebe? S tem, da sem poskusil preko oglasa?

Navedeno
katenjka
Da se z nekom, ki ga naključno vidiš, v toliko zaštekaš, da pomisliš (sploh pomisliš!) da bi lahko bila resna zveza.
Pozorno preberi: v vsakdanjem življenju punc domala ne srečujem, če pa že srečam kakšno in predvsem če imam srečo, jo mogoče še kdaj v življenju srečam.

Navedeno
katenjka
Če ti punca ni všeč(iz oglasa ali ne) in iščeš potrdilo pri drugih, in ga pri njih ne dobiš, je to edino prav. In očitno se kdaj pa kdaj izkaže, da ti drugi hočejo samo dobro.
Torej mi okolica hoče dobro s tem, da mi naprej meče vso zadevo? Si tudi ti stopila na stran sošolk, znank, kolegic, okolice? Sem napisal, da še meni ni povsem jasno, zakaj do nje ne začutim tiste prave želje. Je to zato, ker me ne privlači kot potencialna partnerica, ali pa zato, ker me obremenjuje okolica in občutek nesposobnosti, vendar bi kot par odlično funkcionirala, da mi je ona zares všeč, le da je to zaradi naštetih stvari potlačeno.
Navedeno
oglas
Sem napisal, da še meni ni povsem jasno, zakaj do nje ne začutim tiste prave želje. Je to zato, ker me ne privlači kot potencialna partnerica, ali pa zato, ker me obremenjuje okolica in občutek nesposobnosti, vendar bi kot par odlično funkcionirala, da mi je ona zares všeč, le da je to zaradi naštetih stvari potlačeno.

je prav vseeno, kakšen je razlog, da ti ni več všeč. Še sam dobro ne veš. Najprej pišeš, da ti ni všeč, v drugi sapi pa zatrjuješ, da bi kot par odlično funckionirala. Po čem to sklepaš? Misliš da so veze neke vrsta poslovne pogodbe?

V tvojem pisanju nisem zasledila niti trohice čustev. Odrasti!
Navedeno
oglas
Sem napisal, da še meni ni povsem jasno, zakaj do nje ne začutim tiste prave želje. Je to zato, ker me ne privlači kot potencialna partnerica, ali pa zato, ker me obremenjuje okolica in občutek nesposobnosti, vendar bi kot par odlično funkcionirala, da mi je ona zares všeč, le da je to zaradi naštetih stvari potlačeno.
A prej si čutil tako (preden so te drugi "oblajali") ? No ko boš to tvoje razločil, potem boš že vedel.

Kakšna imaš ti sploh pričakovanja do vsega tega sedaj in kakšna si imel prej, preden si oddal oglas ? Zakaj si ga sploh oddal, čemu ? Ne ker, če te lahko okolica takole znervira, potem je vprašanje, če so tvoje želje res tvoje (in iskrene) - da ti ni bila vse skupaj vsajeno vate". :|

Ti je že kaj bolj jasno vse skupaj ?

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
malenkosti
Po čem to sklepaš?
Glede na to, da je ona ostala v stikih z mano, je očitno zainteresirana. Tudi karakterno sva si zelo podobna.

Navedeno
malenkosti
V tvojem pisanju nisem zasledila niti trohice čustev.
Zato ker je nastala zmeda na celi črti.

Navedeno
12th_DNA
Kakšna imaš ti sploh pričakovanja do vsega tega sedaj in kakšna si imel prej, preden si oddal oglas?
Ko sva navezala stik, sem bil res vesel, da sem končno začel navezovati stike s puncami. Ko pa je prišel dan srečanja, sem bil tako nervozen, da sem bil 50:50, da bi srečanje odpovedal. Kljub temu sem se dobil z njo, saj če bi jo pustil na cedilu, si tega ne bi nikoli odpustil, predvsem zato, ker bi me žrl tisti občutek da bi bil reva, če si ne bi upal sestati z njo.
Navedeno
oglas

S čim oz. kako grem preko sebe? S tem, da sem poskusil preko oglasa?
Ne. S tem, ker študiraš, da bi bil s punco, pri kateri te očitno nekaj moti. Če pa že ne, te pa moti na tebi samem, torej, nisi še za resno zvezo. Nekateri so pri 15, nekateri niso še pri 30, nekateri niso nikoli.

Navedeno

Pozorno preberi: v vsakdanjem življenju punc domala ne srečujem, če pa že srečam kakšno in predvsem če imam srečo, jo mogoče še kdaj v življenju srečam.
Ja, saj... argumentiraj to samemu sebi, ne pa opravičuj tukaj. Načeloma se to nikomur na tem forumu to ne zdi sporno. (Res pa je, da tu ni ravno najbolj primernih vzorcev da bi sklepali na celotno populacijo, ali pač?)
Navedeno

Torej mi okolica hoče dobro s tem, da mi naprej meče vso zadevo? Si tudi ti stopila na stran sošolk, znank, kolegic, okolice?
Ne, nisem. Tvoja okolica, čeprav je mogoče od zadaj zavist ali kakšno drugo neplemenito čustvo, zate deluje prav terapevtsko, pri tebi nekaj ne štima, si v nekem nasprotju s samim sabo, saj jih sprašuješ to, če je ok, kje si spoznal punco. To sploh ni pomembno, a veš... pa četudi bi jo spoznal kjerkoli, razumeš...??

Navedeno
12th_DNA

Kakšna imaš ti sploh pričakovanja do vsega tega sedaj in kakšna si imel prej, preden si oddal oglas ? Zakaj si ga sploh oddal, čemu ?
Ja, zakaj si oddal oglas, (oglas)? A takrat pa nisi študiral, da je to zate neprimerno... da se preko oglasa ne boš mogel nikoli zares zaljubiti? Ali je do tega prišlo zdaj, ko imaš pred sabo to punco "z napako" ?
Navedeno

Ne ker, če te lahko okolica takole znervira, potem je vprašanje, če so tvoje želje res tvoje (in iskrene) - da ti ni bila vse skupaj vsajeno vate". :|
Mogoče pa ti sploh ni do tega, da bi imel punco, (oglas), pač pa ker jih drugi imajo, torej okolica, jo moraš imeti tudi ti...

Glej, pusti vse skupaj, pusti ta forum in oglase vsaj za nekaj časa, po možnosti za stalno, in pojdi s to punco nekam no... da boš z njo in ob njej spoznal, ali ti je všeč in si sam sebi všeč, ko si z njo... ali pač ne.

trpi v pomladi tej. 
Pišeš brez kančka "čustvene vpletenosti", hladno, brez strasti, "matematično precizno" in brez vsakršne življenjske barvitosti nizaš hladno razumske pretpostavke, se oziraš na mnenja okolice, kaj si bodo drugi mislili... Skratka takšen moški je gorje za žensko, ki je bolj čustvena, ker jo že s tem, kar si, prizadevaš, ponižuješ in žališ. Torej razvijaj bolj toplo"srčno področje" pri sebi, ki je onkraj razuma. Ta se ne ozira na mnenja drugih, ne razčlenjuje, analizira, se ne opira na drobnjakarstvo, ampak čuti.

M/Ž čvek
Strinjam se z matjažkom do zadnje pike. Fant (oglas), vzemi se malo v roke in poglej resnici v obraz. Nehaj se motati okoli punce kot mačka okrog vrele kaše, ampak končaj to limonado.
Navedeno
oglas
Ko sva navezala stik, sem bil res vesel, da sem končno začel navezovati stike s puncami. Ko pa je prišel dan srečanja, sem bil tako nervozen, da sem bil 50:50, da bi srečanje odpovedal. Kljub temu sem se dobil z njo, saj če bi jo pustil na cedilu, si tega ne bi nikoli odpustil, predvsem zato, ker bi me žrl tisti občutek da bi bil reva, če si ne bi upal sestati z njo.
Pravilo št. 1 - ko se meniš za "fizični susret", naj bo lokacija javna, kjer je pretočnost XY in XX kromosomskih osebkov dovolj velika v primeru, če bi se izkazalo, da je oseba nek psihopat recimo. Zakaj si bil nervozen recimo, kaj se ti je podilo po glavi ? Če je manjša od tebe, ima očala, je debela,... kaj ?
Iz tega tvojega strahu lahko sklepam, da se na elektronski ravni ni vzpostavilo dovolj zaupanja, da bi se spuščal na fizično ali pa si videl, da ta tvoja želja v resnici ni tako iskrena kot bi morala biti. Mene sploh ne bi bilo strah v tem primeru, da bi vse pustil - mogoče bi me bilo pozitivno strah, ne pa negativno kot tebe. :|

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
12th_DNA
Pravilo št. 1 - ko se meniš za "fizični susret", naj bo lokacija javna, kjer je pretočnost XY in XX kromosomskih osebkov dovolj velika v primeru, če bi se izkazalo, da je oseba nek psihopat recimo.
Saj lokacija je bila javna, center Ljubljane.

Navedeno
12th_DNA
Zakaj si bil nervozen recimo, kaj se ti je podilo po glavi ? Če je manjša od tebe, ima očala, je debela,... kaj ?
Nima nič opraviti z njenim videzom. Še sam ne vem, zakaj sem bil nervozen. Ko je prišel dan srečanja, so me prežemali neprijetni občutki. Ko sem bil na poti do kraja srečanja, sem se spraševal sam pri sebi, v kaj se spuščam. Po srečanju ni bilo kaj boljše. Saj ne vem, ali sem bil bolj nervozen pred ali po srečanju.

Navedeno
12th_DNA
Iz tega tvojega strahu lahko sklepam, da se na elektronski ravni ni vzpostavilo dovolj zaupanja
Pojma nimam, odkod ta strah. Pa sva si 1,5 tedna pred srečanjem vsak dan pošiljala sms sporočila, tudi slišala sva se.

Navedeno
12th_DNA
Mene sploh ne bi bilo strah v tem primeru, da bi vse pustil - mogoče bi me bilo pozitivno strah, ne pa negativno kot tebe. :|
To je tisto, zaradi česar sem v dilemi. Vsakdo bi pričakoval, da mi bo to sprožalo pozitivna občutenja in da bom komaj čakal, da se bova spet videla. Zgodilo se je pa ravno obratno. :/
Navedeno
oglas
Vsakdo bi pričakoval, da mi bo to sprožalo pozitivna občutenja in da bom komaj čakal, da se bova spet videla. Zgodilo se je pa ravno obratno. :/

Torej tebi punca sploh ni všeč, se pa siliš v neko spoznavanje, kvazi vezo, ker si prepričan, da je "čas da imaš punco". A pri punci ne doživljaš metruljčkov, dejansko ti ni do druženaj z njo, poleg tega si še obremenjen z mnenjem okolice.

Torej, ne it v vezo z njo. Sploh pa mislim da živiš v oblakih, ker se obremenjuješ s stvarmi, do katerih še prišel nisi!!! Ona NI tvoja punca, tebe pa skrbijo odzivi okolice o njej kot tvoji punci.

Ti samo predvidevaš, da je ona toliko zainteresirana, da če bi samo tlesknil s prsti da bi bila skupaj, poskusi pa boš videl. Izpade kot da si si ves ta kaos napletel v svoji glavi, vključno s pričakovanji, željami, občutki. BREZVEZE. Sploh ne veš, kaj čutiš ne česa si želiš, pa rineš v eno partnerstvo, ki niti ne kaže da bi to lahko bilo kaj več. Že jaz se zapletam pa nisem v tvoji glavi, kako mora bit šele tebi?
Navedeno
kiks
Torej tebi punca sploh ni všeč, se pa siliš v neko spoznavanje, kvazi vezo, ker si prepričan, da je "čas da imaš punco". A pri punci ne doživljaš metruljčkov, dejansko ti ni do druženaj z njo, poleg tega si še obremenjen z mnenjem okolice.
Pravim da še sam ne vem, če je to zato, ker mi ona dejansko ni všeč, ali pa je vse skupaj posledica obremenjevanja in da če tega ne bi bilo, bi ob njej doživljal metuljčke in se hotel družit z njo.

Navedeno
kiks
Že jaz se zapletam pa nisem v tvoji glavi
Lahko bolj podrobno razložiš, kako se ti že zapletaš?
Navedeno
oglas
Pravim da še sam ne vem, če je to zato, ker mi ona dejansko ni všeč, ali pa je vse skupaj posledica obremenjevanja in da če tega ne bi bilo, bi ob njej doživljal metuljčke in se hotel družit z njo.

A ni bloody vseeno, kakšen razlog stoji za tem? Dejstvo je, da ti punca ni všeč in da se ti siliš nekam, do česar ti sploh ni. To je posiljevanje samega sebe in definitivno napačna smer za karkoli.

Navedeno
oglas
Navedeno
kiks

O tem zapletanju govorim, o verbalnem. Težko je že samo zapisat, kak šmoren si naredu, kaj šele ta šmoren doživljat.
Navedeno
kiks
Sploh ne veš, kaj čutiš ne česa si želiš, pa rineš v eno partnerstvo, ki niti ne kaže da bi to lahko bilo kaj več
Navedeno
oglas
Prav, pa naredi eden manjši znanstveni poizkus, da boš videl ali je bil Reason No. ali Reason No. 2. Tisto sošolko in še ostalo "Brady Bunch", ki ti je bila oz. ti je nevoščljiva začasno daj na "Ignore" in se bolj druži s to tvojo simpatijo. Če se bodo razvili metuljčki oz. če se boš ob njeni bližini sčasoma počutil manj neprijetno, potem boš dobil potrditev za katero teorijo se gre. Glede časovnega intervala za poskus ti pa ne bi znal svetovati. :|

Vsaj nekaj ne ? :D

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas
Ja nič, dejstvo je, da jih ne. Drugo dejstvo spet je, da si-vama nočeš dati možnosti za to, raje se opravičuješ tu na forumu, ampak žal si našel napačno publiko, ker, kot sem že napisala, se tu to nikomur ne zdi sporno.

Navedeno

Navedeno
kiks
Ciklaš se v neskončni zanki, nimaš izstopnega pogoja, (trivialne rešitve). To bi v tvojem primeru bilo, da bi skenslal ta forum in nekam povabil punco. Pa ni videti, da delaš na tem, se mi zdi, da raje programiraš, deluješ nekam tehnično :) :)

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
kiks
A ni bloody vseeno, kakšen razlog stoji za tem? Dejstvo je, da ti punca ni všeč in da se ti siliš nekam, do česar ti sploh ni. To je posiljevanje samega sebe in definitivno napačna smer za karkoli.
Če bi mi pa ona bila všeč, pa vseh teh problemov ne bi bilo, ali kako?

Navedeno
katenjka
Ciklaš se v neskončni zanki, nimaš izstopnega pogoja, (trivialne rešitve). To bi v tvojem primeru bilo, da bi skenslal ta forum in nekam povabil punco. Pa ni videti, da delaš na tem, se mi zdi, da raje programiraš, deluješ nekam tehnično :) :)
Zato, ker je nastala cela zmeda okoli tega in ne vem, kaj naj naredim.
Navedeno
oglas
Naredi ta eksperiment, potem se pa ponovno javi, sicer pa ne vem ali si mi recimo odgovoril na par vprašanj, ki sem ti jih zastavil nekaj objav nazaj:

Navedeno
oglas
Navedeno
12th_DNA
A ji "njim" mogoče povedal tole kar si nam napisal (citat zgoraj) in če kakšen je bil njihov odziv ? Vendar pa po drugi strani nevem zakaj bi jim bil dolžan pojasnjevati to - se bojiš, da jih boš zaradi svoje metode pristopa izgubil kot prijatelje ? Se tega bojiš oz. misliš, da si jim dolžan zaradi tega dajati pojasnila ?

Očitno ima ta tvoja sošolka in ostali "kimavci" neko valenco pri tebi, da te lahko spravijo v dvome ali si nasplošno takšen, da se te da "iztiriti" ? Če velja drugo, potem se ti ne piše dobro v življenju, ker če te bodo lahko vsi takole obračali kot napol surovo polpet v woku (prevlečenim z PTFE recimo), boš čisto zmešan od vsega. In če velja drugo, potem se moraš vprašati ali imaš nizko stopnjo samozavesti in ker jo imaš, bi rad vsem ugajal, nobenemu se pa zameril. Načeloma je dobro, da si kompromisen, samo včasih moraš pa tudi vedeti kdaj se umakniti iz ringa. Ni vsak umik (iz bitke) poraz, lahko je zmaga. ;-)

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas

Navedeno
katenjka
Zmeda je v tvoji glavi, edino tam je. Meni se nič kaj takšnega ne zdi. Si ti sploh že kdaj doživel zmedo v dobesednem pomenu, recimo v službi ali kje ? Dej povab to žensko vn pa bod tih, prosm te. Folk ti je napisal že vse ti pa še kar utrujaš z enim in istim. Nared neki pa nehi jokcat k ena pi*kica.

Lp
Navedeno
oglas
Navedeno
kiks
Če bi mi pa ona bila všeč, pa vseh teh problemov ne bi bilo, ali kako?

Precej bi jih odpadlo, seveda. Ali samo ti ne vidiš v vsem tem nesmisla?

Se ti tole prvič dogaja?
Sicer mogoče ti je punca všeč, ampak ti enostavno zablokiraš, ker misliš, da bi se pa zdaj moral obnašati do nje kot do nekega nebeškega bitja ne pa do normalnega človeka. Probaj biti znjo najprej prijatelj. S prijateljem se želiš videti, se želiš pogovarjati.. pa imejta nekja časa samo to. Pozabi, da moraš z njo zdaj takoj pod nujno začeti hoditi. Itak nimaš nobene iskrene prijateljice.

Navedeno
12th_DNA
Če velja drugo, potem se ti ne piše dobro v življenju, ker če te bodo lahko vsi takole obračali kot napol surovo polpet v woku (prevlečenim z PTFE recimo),
Glej, ne moreš tako pisati, brez da stvari pojasniš, po možnosti s povezavami na drugo stran. Namreč PTFE je politetrafluoroetilen, s trivialnim imenom teflon, kemijska formula monomera je -F2C-CF2-, njegovo tališče je pri 327st, je sicer strupen, ampak šele pri višji temperaturi, ki jo dosežemo na plošči, (450 st in več) tako da načeloma lahko uporabljamo tudi vilice med mešanjem, priporočila bi pa vseeno pa vseeno lesene kuhlje.
:) :)

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
12th_DNA
Naredi ta eksperiment, potem se pa ponovno javi
Kako naj to naredim? Mislim, kako naj okolico odrežem?

Navedeno
Sadni
Nared neki pa nehi jokcat k ena pi*kica.
Slučajno to pišeš drugim prek zasebnih sporočil? Kolikor sem zasledil, ti že 2 leti travmiraš zaradi bivše. Kaj ko bi najprej pometel pred svojim pragom?

Navedeno
kiks
Se ti tole prvič dogaja?
Če misliš v zvezi s puncami, da.

Navedeno
katenjka
Probaj biti znjo najprej prijatelj. S prijateljem se želiš videti, se želiš pogovarjati.. pa imejta nekja časa samo to.
Fora je v tem, da če neko punco vidim le kot prijateljico in ta živi kje oddaljeno od mene, mi je povsem dovolj dopisovanje prek msnja, maila, facebooka, mobitela. Šele tukaj bi prišlo do tega, da bi mi bilo videvanje z njo v živo odveč, tako da ne vem, koliko smisla ima tvoj nasvet. Kot sem že napisal, če vsega tega metanja polen pod noge ne bi bilo, bi imel prosto pot, da imava s to punco kaj več in tudi želja po videvanju ne bi bila zabremzana.
Navedeno
oglas
Kot sem že napisal, če vsega tega metanja polen pod noge ne bi bilo, bi imel prosto pot, da imava s to punco kaj več in tudi želja po videvanju ne bi bila zabremzana.

Ja, drugi so krivi, da ti do te punce ne čutiš česa več. Kako nezrelo! Se upaš sploh o čem odločat čisto sam ali vedno rabiš potrdilo od drugih?

Po moje se njej tudi sanja ne, s kakšnimi vprašanji se ti ubadaš in resno dvomim, da si ji tako zelo všeč. Se namreč čuti ta odpor in zadržanost. Razen če je ona ravno tako naivna in nezrela.
Navedeno
kiks
Ja, drugi so krivi, da ti do te punce ne čutiš česa več. Kako nezrelo! Se upaš sploh o čem odločat čisto sam ali vedno rabiš potrdilo od drugih?
Zato ker nikakor ne uspem iti čez to, da poslušam pritožbe drugih ter tisto mišljenje o sebi, da nisem "kvalitetna roba", če sem moral punco poiskati preko oglasa.

Navedeno
kiks
Po moje se njej tudi sanja ne, s kakšnimi vprašanji se ti ubadaš in resno dvomim, da si ji tako zelo všeč. Se namreč čuti ta odpor in zadržanost. Razen če je ona ravno tako naivna in nezrela.
Ni videt da ona sploh kaj sluti, kaj vse se je pojavilo. Če ji ne bi bil všeč, zakaj potem ohranja stike z mano? Zakaj se ona še vedno želi videvat z mano? Da se čuti zadržanost - v kakem smislu?
Navedeno
oglas
Če ji ne bi bil všeč, zakaj potem ohranja stike z mano? Zakaj se ona še vedno želi videvat z mano? Da se čuti zadržanost - v kakem smislu?

Lahko da si ji čist ok kot oseba, kot nekdo, ki jo razume v določeni zadevi (praviš, da je tudi sama bolj sramežljiva), kar pa sploh še ne pomeni, da v tebi vidi potencialnega fanta!

Zadržanost človeka se čuti v mimiki, v besedah, v dejanjih. kolikokrat sta se sploh dobila?
Waw nekoga smo razjezili. S tem odgovorom si ravnokar pokazal, da si še večja pi*kica, kot sicer. Congratulation !
Navedeno
oglas
Kako naj to naredim? Mislim, kako naj okolico odrežem?
Odvisno prvo spet kakšne odnose imaš z okolico, koliko nujna je komunikacija z njo (časovno pogosto in intenzivno). S to sošolko, če jo "ne potrebuješ" (za zapiske, itn.), lahko sigurno malce zmanjšaš komunikacijo (zgovori se na nekaj, če te bo kaj "hakljala"), za ostale se pa znajdi kako jim boš malce otežil dostop do tvojih osebnih zadev.
Torej ni nujno, da vse, ki so te zamorili, da jih pošlješ nekam v... (u know where)..., ker pač najlažje je odnose zategniti, vendar lahko se narediš časovno nedostopnega ali pa če bodo kaj vrtali vate, preprosto preusmeriš temo, itn.

Navedeno
oglas
Kot sem že napisal, če vsega tega metanja polen pod noge ne bi bilo, bi imel prosto pot, da imava s to punco kaj več in tudi želja po videvanju ne bi bila zabremzana.
Si potrdil, da je Reason No. 2, vendar sedaj je treba ugotoviti ali se da njegov učinek izničiti ali so posledice trajne. :|

Če pa hočeš boljšo rešitev, potem mi lepo prosim odgovori na vprašanja iz komentarja 14.04.12 16:45.

Kiks - dobro pišete, sklepate, analizirate. :D

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas
Fora je v tem, da če neko punco vidim le kot prijateljico in ta živi kje oddaljeno od mene, mi je povsem dovolj dopisovanje prek msnja, maila, facebooka, mobitela. Šele tukaj bi prišlo do tega, da bi mi bilo videvanje z njo v živo odveč, tako da ne vem, koliko smisla ima tvoj nasvet. Kot sem že napisal, če vsega tega metanja polen pod noge ne bi bilo, bi imel prosto pot, da imava s to punco kaj več in tudi želja po videvanju ne bi bila zabremzana.
Ti si bolj asocialen ne samo zadržan? In to se tepe eno z drugim, kar si napisal. Očitno ne rabiš punce, očitno si je ne želiš v smislu veze s punco, in te dotične punce tudi ne. Premakni ta hobi s puncami za kako leto pa potem probaj spet z oglasom ali brez. Za zdaj se ukvarjaj pa s čim drugim, s puncami so itak sam težave, v kolikor malo bereš ta forum. Saj si prebral, kaj se je zgodilo Sadnemu, pa še za ostale kolege kaj podobnega poišči.

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
kiks
Lahko da si ji čist ok kot oseba, kot nekdo, ki jo razume v določeni zadevi (praviš, da je tudi sama bolj sramežljiva), kar pa sploh še ne pomeni, da v tebi vidi potencialnega fanta!
To bova pa jaz in ona razčistila. Že to da me je spraševala, koliko izkušenj imam s puncami, nakazuje kam pes taco moli.

Navedeno
Sadni
Waw nekoga smo razjezili. S tem odgovorom si ravnokar pokazal, da si še večja pi*kica, kot sicer. Congratulation !
Saj si bogi. Vsi na forumu so te že pogruntali.

Navedeno
12th_DNA
Odvisno prvo spet kakšne odnose imaš z okolico, koliko nujna je komunikacija z njo (časovno pogosto in intenzivno). S to sošolko, če jo "ne potrebuješ" (za zapiske, itn.), lahko sigurno malce zmanjšaš komunikacijo (zgovori se na nekaj, če te bo kaj "hakljala"), za ostale se pa znajdi kako jim boš malce otežil dostop do tvojih osebnih zadev.
Torej ni nujno, da vse, ki so te zamorili, da jih pošlješ nekam v... (u know where)..., ker pač najlažje je odnose zategniti, vendar lahko se narediš časovno nedostopnega ali pa če bodo kaj vrtali vate, preprosto preusmeriš temo, itn.
Problem je, da sem vse te ljudi primoran vsakodnevno videvat (šola, obveznosti, bivanje).

Navedeno
12th_DNA
Si potrdil, da je Reason No. 2, vendar sedaj je treba ugotoviti ali se da njegov učinek izničiti ali so posledice trajne. :|

Če pa hočeš boljšo rešitev, potem mi lepo prosim odgovori na vprašanja iz komentarja 14.04.12 16:45.
In kako naj ugotovim, če je zagotovo morda drugi razlog?
Sem pogledal in vidim, da sem ti sproti odgovarjal na vprašanja. Mogoče si kaj spregledal.

Navedeno
katenjka
Ti si bolj asocialen ne samo zadržan? In to se tepe eno z drugim, kar si napisal.
Ja, tudi nisem najbolj družaben oz. imam težave pri navezovanju stikov, predvsem s puncami. Zato sem se tudi zatekel k oglasu, ker ni bilo videt da bom v vsakdanjem življenju navezal neke trajne stike s puncami.

Navedeno
katenjka
Premakni ta hobi s puncami za kako leto pa potem probaj spet z oglasom ali brez. Za zdaj se ukvarjaj pa s čim drugim
Hočeš reči, da moram čakat? Že tako me žre, da s puncami nimam izkušenj, zdaj pa to.

Navedeno
katenjka
Saj si prebral, kaj se je zgodilo Sadnemu, pa še za ostale kolege kaj podobnega poišči.
Sadni, vidiš zdaj? Resno, najprej pometi pred svojim pragom.
Navedeno
oglas
Navedeno
kiks
To bova pa jaz in ona razčistila. Že to da me je spraševala, koliko izkušenj imam s puncami, nakazuje kam pes taco moli.

Hotela sem samo povedat, da si delaš utvare v glavi z vsem tem razglabljanjem. Lahko da si ji všeč, lahko pa da ji nisi. Zakaj te je povprašala po izkušnjah? Verjetno zato, ker jih tud sama nima s fanti in jo zanima. Ti pa v nedolžnem vprašanju vidiš zanimanje za kaj več.

Koliko si v resnici star?
Navedeno
oglas
Navedeno
katenjka
Premakni ta hobi s puncami za kako leto pa potem probaj spet z oglasom ali brez. Za zdaj se ukvarjaj pa s čim drugim
Hočeš reči, da moram čakat? Že tako me žre, da s puncami nimam izkušenj, zdaj pa to.

Zdaj se je izkazalo, da bi bil s to punco v razmerju samo zato, ker te žre, da pri 21-ih nimaš nobenih izkušenj, ne pa zato, ker bi ti bila všeč. Če bi ti bila všeč, ne bi pol toliko zafilozofiral kot si.

In če te bo punca spregledala in ugotovila, da si precej obupan zaradi tega in da bo ona tvoj poiskusni zajček, te bo tako hitro zapustila, preden rečeš seks (ali pa keks:) Lej fante, nihče ne bi bil rad nekomu nadomestek. To niti ni pošteno do drugega. V vezo greš z nekom, ki ti je všeč tak kot je, ne zato, ker bi rad sebi in svetu nekaj dokazal.
Navedeno
oglas
Problem je, da sem vse te ljudi primoran vsakodnevno videvat (šola, obveznosti, bivanje).
Videvati in imeti opravke je popolnoma različna stvar kolega. ;-)
Mene zanimajo podrobnosti, kakšne odnose imaš s to sošolko (in še ostalimi, ki ti nasprotujejo), vendar ker praviš, da nisi najbolj družaben oz. zadržan, potem si verjetno "obsojen" na to kar imaš, ker sam bi zamenjal "sošolce, sošolke". Res pa je, da sam nisem ti oz. sam nimam problemov z navezovanjem novih stikov. :|
Sicer se iz tega vidi, da se bojiš njihovega (okoliškega) neoddobravanja, zato te pa lahko takole spravijo v dvome. Ker si nedružaben boš naredil marsikaj zato da bi bil oz. da bi obdržal določeno stopnjo pozornosti in socialnosti. To bi vsak seveda naredil in dela, samo pri tebi je to preveč poudarjeno.
Drugače sem pa v eni TV oddaji gledal eden prispevek, da računalniki, mobilci, itn. povečujejo asocialnost oz. ti vzemajo to kar recimo otroci znajo naravno.
Koliko je tvoj krog prijateljv, poznanstvev sploh velik mimogrede ? Ker se mi zdi da si ali preveč navezan na iste ljudi, četudi so slabi zate, ali pa se ne znaš kam drugam premakniti - znotraj iste skupine poznanstev.

Navedeno
oglas
In kako naj ugotovim, če je zagotovo morda drugi razlog?
Fante, a se hecaš ? Sem ti napisal, da naredi tisti eksperiment pa boš videl ali ti je okolica zadala smrtni udarec ali ne.

Navedeno
oglas
Ja, tudi nisem najbolj družaben oz. imam težave pri navezovanju stikov, predvsem s puncami.
Torej navezovanje z moškimi kolegi ti šiba potem... ali si tudi tukaj zadržan ?

Navedeno
oglas
To je posledica, kaj je vzrok, zaradi koga ali česa se žreš ? Je to okolica, pritiski staršev,... ? Čeprav ti je že kiks lepo napisala...

Glede na to kaj in kako pišeš pa trenutno nisi še pripravljen na to, tako da upoštevaj dobronameren nasvet katenjke, da "zamudi vlak".

Navedeno
kiks
Ti pa v nedolžnem vprašanju vidiš zanimanje za kaj več.
Ali pa se je počutil ogroženega, sicer pa ne vem(o) kaj in kako ji odgovoril (če).

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Ja vem, prizadel sem te. Sorry.

Tok si bogi, da si si moral poiskati punco preko oglasa, pa še to samo zaradi tega, ker te je strah kaj si ostali mislijo o tebi. trololol
Navedeno
kiks
Hotela sem samo povedat, da si delaš utvare v glavi z vsem tem razglabljanjem. Lahko da si ji všeč, lahko pa da ji nisi. Zakaj te je povprašala po izkušnjah? Verjetno zato, ker jih tud sama nima s fanti in jo zanima. Ti pa v nedolžnem vprašanju vidiš zanimanje za kaj več.
Kakšna je situacija, najbolje veva jaz in ona. Nima smisla da ti dokazujem, da obstaja možnost za nekaj več. Vsako nadaljnje prerekanje bo samo nepotrebno nabijanje prispevkov.

Navedeno
kiks
Zdaj se je izkazalo, da bi bil s to punco v razmerju samo zato, ker te žre, da pri 21-ih nimaš nobenih izkušenj, ne pa zato, ker bi ti bila všeč. Če bi ti bila všeč, ne bi pol toliko zafilozofiral kot si.

In če te bo punca spregledala in ugotovila, da si precej obupan zaradi tega in da bo ona tvoj poiskusni zajček, te bo tako hitro zapustila, preden rečeš seks (ali pa keks:) Lej fante, nihče ne bi bil rad nekomu nadomestek. To niti ni pošteno do drugega. V vezo greš z nekom, ki ti je všeč tak kot je, ne zato, ker bi rad sebi in svetu nekaj dokazal.
Nisem rekel, da jo bom že jutri spravil v posteljo. Toda nisem eden tistih, ki lahko seksajo s katerokoli žensko, samo da ima bitje vagino med nogami. "Zafilozofiral" sem ravno zato, ker je nastala cela štala okoli tega, s strani okolice ter zaradi lastnega razmišljanja. Eno vzajemno podkrepljuje drugo. Če bi že imel kaj več z njo, je to resna zveza. Nekaj stavkov nazaj sem napisal, kaj menim o le seksanju.
Navedeno
12th_DNA
Koliko je tvoj krog prijateljv, poznanstvev sploh velik mimogrede ? Ker se mi zdi da si ali preveč navezan na iste ljudi, četudi so slabi zate, ali pa se ne znaš kam drugam premakniti - znotraj iste skupine poznanstev.
Če seštejem cel razred, pa domače, pa še kakšen folk iz vsakdanjega življenja, nanese to cca. 50 ljudi.

Navedeno
12th_DNA
Torej navezovanje z moškimi kolegi ti šiba potem... ali si tudi tukaj zadržan ?
S tipi nimam nekih težav. Z njimi sem bolj v kolegialnih odnosih, pač ko se vidimo na faksu, se pogovarjamo o obveznostih ipd. Imam pa zelo malo število kolegov, ustavi se nekje pri 10 ljudeh. Pri puncah sem pa zadržan. Npr. ko srečam kakšno punco, iz sebe ne spravim niti besede. Enostavno ne znam prebiti ledu. Zato sem se zatekel k oglasu, in kar sem pri tem načinu opazil je, da tega "ledu" tukaj sploh ni bilo.

Navedeno
12th_DNA
To je posledica, kaj je vzrok, zaradi koga ali česa se žreš ? Je to okolica, pritiski staršev,... ?
Ko se je ona odzvala na oglas in ko se je izkazalo, da je resna, ne morem opisat kako sem bil vesel. Sem si mislil sam pri sebi, da sem sedaj končno našel punco. Zapletlo se je, ko so drugi izvedeli zanjo.

Navedeno
12th_DNA
Glede na to kaj in kako pišeš pa trenutno nisi še pripravljen na to, tako da upoštevaj dobronameren nasvet katenjke, da "zamudi vlak".
Torej naj prekinem stike z njo?

Navedeno
12th_DNA
Ali pa se je počutil ogroženega, sicer pa ne vem(o) kaj in kako ji odgovoril (če).
Kaj skušaš s tem povedat?
Navedeno
oglas
Nisem rekel, da jo bom že jutri spravil v posteljo. Toda nisem eden tistih, ki lahko seksajo s katerokoli žensko, samo da ima bitje vagino med nogami.

Sploh nisem imela v mislih seksa. Bolj čustveni poiskusni zajček. Imel bi jo zato, da sebi in drugim dokažeš, da imaš lahko punco. In potem ne bi imel več občutka, da si ničvreden in nesposoben, ker bi ti uspelo zapet dekle.

Čeprav roko na srce, mi tukaj razpravljamo hipotetično, ker vidva sploh še nista v vezi, sploh ni rečeno, da si ona tebe želi imet za fanta.

Po drugi strani pa očitno ne znaš obdržat zadev za sebe. Kako so tvoji sosošlci izvedeli zanjo? Tako da si jim ti pravil o njej. Bil bi tiho, saj se nikogar ne tiče tvoja zasebnost in način, kako živiš življenje.
Navedeno
oglas
Navedeno
12th_DNA
To je posledica, kaj je vzrok, zaradi koga ali česa se žreš ? Je to okolica, pritiski staršev,... ?
Ko se je ona odzvala na oglas in ko se je izkazalo, da je resna, ne morem opisat kako sem bil vesel. Sem si mislil sam pri sebi, da sem sedaj končno našel punco. Zapletlo se je, ko so drugi izvedeli zanjo.
In kaj imajo drugi s tem kaj tebe osrečuje? Nepopisljivo si bil vesel, ko se je končno ena našla, potem pa okolica izve zanjo in sedaj si spet ves nesrečen. A se sploh poslušaš? Kako so se pa te tvoje sošolke poparčkale, da se tebi zdi, da imajo pravico komentirat kako bi ti moral spoznat punco? A je kateri bodoči fant pred blokom pel podoknice al je stankala nekaj alkohola in je oddala "oglas" v blžini diskoteki?

Navedeno
oglas
Navedeno
12th_DNA
Glej, če imaš jajca, da ji lepo rečeš recimo: "Glej imava se fajn, ampak mi sošolke pravijo, da to ni to, tko da bolje, da se nehava družit." Potem go for it. Najprej pa seveda v glavi obrni situacijo in si predstavljaj, da ti bo to povedala ona, ko se naslednjič vidita. :)
Samo na žalost imam občutek, da vsega kar si sposoben je to, da jo začneš ignorirat.
Ti sploh nočeš punce, da bi bil ti srečen. Ti hočeš punco zato, da bo okolica srečna. In tebe tudi ne zanima kakšno punco dobiš, samo da bo odgovarjala okolici! Tvoja punca mora ustrezat še nevem 20-tim sošolkam/sošolcem. Zakaj? A jo misliš delit z razredom in boste grupiče organiziral?
Navedeno
oglas

Navedeno
12th_DNA
Eno vprašanje. Uporabljaš kdaj svoje možgane, ali samo poslušaš kaj ti drugi pravijo ?
Navedeno
kiks
Bolj čustveni poiskusni zajček.
Mogoče pa sem to rabil. Spoznat punco preko oglasa, pa potem soočenje z (morebitnimi) problemi ki jih to prinese, da potem v prihodnosti ne bi bilo spet štale (pri njej ali pa pri kakšni drugi punci). Zdaj razumem stavek da v življenju ne dobimo tisto, kar si želimo, temveč tisto kar potrebujemo.

Navedeno
kiks
Kako so tvoji sosošlci izvedeli zanjo?
Ko se družim s temi sošolkami in sošolci, mi vmes kdaj tudi zazvoni mobilec ali pa pride sms. Seveda jih firbec matra, debata se razvije naprej in tako izvejo.

Navedeno
Markiz
Kako so se pa te tvoje sošolke poparčkale, da se tebi zdi, da imajo pravico komentirat kako bi ti moral spoznat punco?
Nimajo pravice komentirat, komandirat. Mogoče se nismo razumeli. Gre za to, ko ti masovno začnejo govorit oz. spraševat kaj je narobe s teboj, da moraš punco spoznat preko oglasa. Tukaj se mi potem pojavijo pomisleki "Kaj pa, če imajo prav; Kaj pa če je to res dokaz, da si nisem sposoben najti punco po normalni poti?" Razumeš?

Navedeno
Sadni
Eno vprašanje. Uporabljaš kdaj svoje možgane, ali samo poslušaš kaj ti drugi pravijo ?
Seveda jih uporabljam. Ravno v tem je poanta. Če svojih možganov ne bi uporabljal oz. če ne bi razmišljal s svojo glavo, te teme sploh ne bi bilo. Sem napisal Markizu, pa bom še tebi: glede na to da mi masovno govorijo, kako sploh lahko spoznavam punce preko oglasa, češ da je to kot da bi šel v trgovino in namesto med čokoladami izbiral med puncami. Pa po njihovih besedah sem sam sebi izdal "potrdilo", da si nisem sposoben najti punco v vsakdanjem življenju, da sem na nek način zguba. Kako naj ta napad ignoriram? Kako naj grem preko tega, če pa se zraven zamislim v stilu "Hm, pa meni se vse bolj zdi, da imajo ti ljudje prav."

Upam da je sedaj situacija bolj razumljiva.
Navedeno
oglas
Navedeno
kiks
Kako so tvoji sosošlci izvedeli zanjo?
Ko se družim s temi sošolkami in sošolci, mi vmes kdaj tudi zazvoni mobilec ali pa pride sms. Seveda jih firbec matra, debata se razvije naprej in tako izvejo.

Tako kot sem zgoraj napisala. Ti si tisti, ki jim to razkrije. Nauči se ne odgovorit na vsako vprašanje ali pa se pošali na ta račun, da te ne bo nihče resno vzel in to je to. Če nečesa ne maraš delit z drugimi (določenih informacij), si edino ti tisti, ki razpolaga s tem. Ali pa imej mobi na tiho. Kakorkoli, veliko je načinov, da jim ne daš tega, kar hočejo, nekateri ljudje se pač hranijo z govoricami, da lahko razpredajo o drugih. Obrni ploščo, izzovi jih - več o tem pri spodnjem citatu.

Navedeno
oglas
Pa po njihovih besedah sem sam sebi izdal "potrdilo", da si nisem sposoben najti punco v vsakdanjem življenju, da sem na nek način zguba. Kako naj ta napad ignoriram? Kako naj grem preko tega, če pa se zraven zamislim v stilu "Hm, pa meni se vse bolj zdi, da imajo ti ljudje prav."

Zakaj pa se ne "braniš" oz. ne zagovarjaš svoje odločitve? Navržeš, da se ti ne da čakat, da eno zahaklaš pijano v disku, kot to počne večina, ampak si za spoznavanje punce vzameš čas in greš z večimi lahko na kavo in se imaš fajn. Suma sumarum imaš več šans spoznat res vredu punco, medtem ko oni ki si najdejo eno v disku, pač prisiljeni zadovoljit s to eno, naslednji dan ko imajo mačka pa ugotovijo, da so zahakljali eno butasto in/ali grdo (nalašč malo karikiram, s takimi besedami jih boš šokiral) punco, s katero nočejo imeti več opravka.

Kakor rečeno, obrni ploščo. Namesto da jim odgovarjaš in zraven zardevaš, jih ti sprovociraj, in njihovo spoznavanje punc/fantov predstavi kot plitko, površno, nagonsko dejanje. Moraš se začet postavljat zase in za svoje odločitve. Tvoji sošolci in sošolci niso starši, katerim moraš polagat račune in se opravičevat za svoja dejanja.

S tem, ko boš obrnil ploščo, boš ti postal tisti, ki sprašuje in ki "čaka odgovore". Vmes tako mimogrede navrzi, da nimaš časa iskat napačne punce (in pri tem posredno namiguješ na njihov način iskanja v diskih ipd.), ker imaš pač druge obveznosti. Če te vprašajo, katere? Rečeš Uf, preveč da bi razlagal... ali pa še morda bolj pikra Saj ne bi razumeli.

Kakorkoli, začni se postavljat zase. Včasih boš zaradi tega izpadel malce bolj grobo, ampak to je pač faza. Boš videl, sčasoma te ne bodo imeli užitka dregati, ti pa se boš naučil več o medosebnih odnosih.
Navedeno
kiks
Če nečesa ne maraš delit z drugimi (določenih informacij), si edino ti tisti, ki razpolaga s tem.
Kako naj potem reagiram? Naj jim direktno rečem, da jih to nič ne briga?

Navedeno
kiks
Namesto da jim odgovarjaš in zraven zardevaš, jih ti sprovociraj, in njihovo spoznavanje punc/fantov predstavi kot plitko, površno, nagonsko dejanje.
To je tudi problem, da ne znam situacije obrnit sebi v prid. Enostavno mi ne uspe stvari obrnit tako, da bi se njihov napad obrnil proti njim. Kako naj se tega naučim?

Navedeno
kiks
Suma sumarum imaš več šans spoznat res vredu punco, medtem ko oni ki si najdejo eno v disku, pač prisiljeni zadovoljit s to eno
Se ti zdi da sem dejansko na boljšem? Jaz nisem v situaciji, ko bi lahko izbiral med puncami. Tudi jaz se moram zadovoljiti s temi, ki so se na oglas odzvale oz. tiste med njimi, ki ostanejo v stikih.

Navedeno
kiks
Tvoji sošolci in sošolci niso starši, katerim moraš polagat račune in se opravičevat za svoja dejanja.
Problem je da moram tudi domačim polagat račune okoli tega. :/

Navedeno
kiks
Vmes tako mimogrede navrzi, da nimaš časa iskat napačne punce (in pri tem posredno namiguješ na njihov način iskanja v diskih ipd.), ker imaš pač druge obveznosti.
To bi bla laž. Ni fora v tem da ne bi imel časa iskat punce, ampak v tem da s puncami nimam stikov, ko pa že spoznam kako pa itak vse ostane le na kolegialnem nivoju (ne znam vzpostavit seksualne privlačnosti, punce v moji družbi ne postanejo horny). Pa če imam srečo, jo mogoče še kdaj v življenju srečam.

Cenim tvojo pomoč, sam se mi zdi kot da je situacija s to punco postala kronični, trajni problem. Poleg tega glavni problem še vedno ostaja; kako obnoreti punco ki jo srečam v živo in ne preko oglasa?
Navedeno
oglas

Seveda jih uporabljam. Ravno v tem je poanta. Če svojih možganov ne bi uporabljal oz. če ne bi razmišljal s svojo glavo, te teme sploh ne bi bilo. Sem napisal Markizu, pa bom še tebi: glede na to da mi masovno govorijo, kako sploh lahko spoznavam punce preko oglasa, češ da je to kot da bi šel v trgovino in namesto med čokoladami izbiral med puncami. Pa po njihovih besedah sem sam sebi izdal "potrdilo", da si nisem sposoben najti punco v vsakdanjem življenju, da sem na nek način zguba. Kako naj ta napad ignoriram? Kako naj grem preko tega, če pa se zraven zamislim v stilu "Hm, pa meni se vse bolj zdi, da imajo ti ljudje prav."

Upam da je sedaj situacija bolj razumljiva.
Je razumljivo. Samo, če ti nebi njih poslušal, potem predvidevam, da nebi niti tistega oglasa napisal. Tebi je družba vcepila v glavo, da je čudno, da pri svojih 20ih letih ( ali koliko jih že imaš ) še nikoli nisi imel punce, zato si se sploh podal v to. Preveč se sekiraš kaj si drugi mislijo o tebi.

Hkrati tudi ne verjamem, da lahko na tak način naletiš na kakšno pametno. Ženska, ki se ceni, ki je samozavestna in ne obupana, nebo nikoli iskala, ma že nasplošno iskala tipa, kaj šele preko kakšnega oglasa. Mogoče bi se našla tu kakšna starejša, 30-40 letnica, ki bi imela kakor toliko gut karakter, pa še to bi bil čudež. Mlade punce, 20 let stare, se ponavadi ne sekirajo, da so samske. To so študentska leta, še zadnji cajt, da se ga pošteno nažuraš. Razen, če je to nek tak primerek, ki je večino časa doma sama, bere knjige, asocialna na polno, ima prijateljico 2, ali pa še to ne, potem pa ji pade na pamet ( ravno tako kot tebi ) kaj pa če bi si zdaj našla tipa in odpre salamonov oglasnik.

Ampak ne glede na to, jaz še vedno mislim, da če bi ti ta punca bila res, ampak RES všeč, ti mnenja drugih še šmirglal nebi.
kiks, Markiz sta se ti odlično posvetila in svetovala (moram pohvaliti). :D

Navedeno
oglas
Če seštejem cel razred, pa domače, pa še kakšen folk iz vsakdanjega življenja, nanese to cca. 50 ljudi.
Več kot jaz, čeprav sam pogosto pozabljam ljudi s katerimi nimam rednih opravkov. Še malo pa bo aspartam šel ven iz obtoka. Jupi ! Karikiram. :)

Navedeno
oglas
(Mi že domišljija deluje)
Sam bi ven frcnil, da (pa imaš zraven zelo resen obraz; mimika torej, govorica telesa) se ti Rebeka Dremelj zahvaljuje, ker si ji šifriral trdi disk s TrueCrypt programom in sedaj ji pa res nobeden več ne bo ukradel njen prenosni računalnik, zato da bi preprodajal njene gole fotke. Pa to zelo hitro rečeš, potem pa osebo nepremično gledaš v oči, potem pa jo vprašaš - te še kaj zanima (in se ji/mu nasmehniš) ? :D Ena izmed idej, kako jih boš demotiviral za vnaprej.

Navedeno
oglas
Seveda jih uporabljam. Ravno v tem je poanta. Če svojih možganov ne bi uporabljal oz. če ne bi razmišljal s svojo glavo, te teme sploh ne bi bilo.
WRONG ! Eeee ! Guess again ! :P Would you like 2 try the 10 on the 6th power square $ question instead ?

Imaš pa manipulativne prijatelje drugače.

Navedeno
oglas
Kaj skušaš s tem povedat?
Ko te je ona spraševala po izkušnjah, lahko da si to njeno enostavno in iskreno poizvedbo vzel kot napad nase, da si neizkušen in da ona ne išče "lesenega", temveč izkušenega (ki pije Šveps) - kar pa ni nujno, da je res. Bolj jasno ?

Navedeno
oglas
Kako naj potem reagiram? Naj jim direktno rečem, da jih to nič ne briga?
Joj poba, saj ti je kiks napisala par primerov (myself included above). Če boš samo tako rekel, jim ne boš pogasil kerozinskega ognja z vodo - treba je uporabiti domišljijsko obogaten cinični humorizem kolega. :D
Če ognja ne pogasi neka kemična spojina, čigar odboj med veznimi in neveznimi elektronski pari je 104,5 stopinj, uporabi CCl4 v primerni masi/volumnu. :)

Navedeno
oglas
To je tudi problem, da ne znam situacije obrnit sebi v prid. Enostavno mi ne uspe stvari obrnit tako, da bi se njihov napad obrnil proti njim. Kako naj se tega naučim?
Vaja dela mojstra, začni s parimi predlaganimi od kiksa recimo, potem pa spremljaj njihov odziv. Lahko da bodo na začetku še bolj bojeviti, vendar ko ti bo uspelo odbiti njihovo vohljanje in poniževanje, se te bodo pa odkrižali-e oz. te pustili na miru. Je pa seveda tako, da enkrat ko misliš iti to igro "defens-a", ni poti nazaj, moraš vztrajati, ker če jim boš tukaj podlegel, potem je konec.

Navedeno
oglas
Se ti zdi da sem dejansko na boljšem? Jaz nisem v situaciji, ko bi lahko izbiral med puncami. Tudi jaz se moram zadovoljiti s temi, ki so se na oglas odzvale oz. tiste med njimi, ki ostanejo v stikih.
I think so, ker ti si preko oglasa (ne vem sicer kako si ga sploh spisal) že v startu določene nezaželjene osebke sfiltiral kot pa če bi eno s ceste zahakljal. Seveda da nisi - če si ribič. Sigurno pa so na tistem portalu kjer si oddal oglas tudi ponudbe deklet, right ? Pa lahko ti izbiraš, če ti ponujeno ne daje apetita.

Navedeno
oglas
Problem je da moram tudi domačim polagat račune okoli tega. :/
Novi parameter v neenačbi. Detailz plz. :P

Navedeno
oglas
To bi bla laž.
Drži, thou shall not lie, samo če bi si rad zgradil kakšno hrbtenico (brez discus hernie) v prihodnosti, boš moral kdaj tudi poseči po takšni metodi. Lahko pa tudi začneš folk rukati s taserjem oz. nogo, roko vrteti kot Chuck Norris. :D

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Jezus, ti si pa res en hardass, težko ti je kaj dopovedat. Še enkrat si vse preberi počasi in z razumevanjem.

Ni važno, ali je laž tisto kar svojim sošolcem natrosiš, važno da jih spelješ stran od njihovega radovednega spraševanja. Na kak način, sem ti pa tudi opisala.

Navedeno
oglas
Poleg tega glavni problem še vedno ostaja; kako obnoreti punco ki jo srečam v živo in ne preko oglasa?

Torej to je postal zdaj problem? Ne, kako speljat spoznavanje s trenutno punco in ugotovit, kaj v resnici čutiš do nje, ampak obnoret kar eno dekle? Po temle tvojem odgovoru si le še potrdil, da ti dejansko ne gre za spoznavanje, ampak samo za status zaseden, pa vseeno, kakšna je.

Patetično.
Navedeno
12th_DNA
Če boš samo tako rekel, jim ne boš pogasil kerozinskega ognja z vodo - treba je uporabiti domišljijsko obogaten cinični humorizem kolega. :D
Če ognja ne pogasi neka kemična spojina, čigar odboj med veznimi in neveznimi elektronski pari je 104,5 stopinj, uporabi CCl4 v primerni masi/volumnu. :)
Tu spet manjka povezava oziroma dodatna razložitev, tetraklorometan ima sicer prilično isti tetraedrični kót, tam okrog 109st, bi pa jaz raje s klorobromometanom; namreč CCl4 razpade v fosgen, ki je pa zelo strupen. Kaj si ti kemijo študiral al od kod ti to neznanje ;) ;))))

Oglas, nehaj, pojdi v naravo nekam, s to punco ali pa sam, in če ti je kul, da si sam, bodi sam, če ne, pa še tudi malo počakaj-- kaj ti ni očitno, da še ne moreš imeti punce?? Imej prijateljico ali pa nič.

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
Sadni
Samo, če ti nebi njih poslušal, potem predvidevam, da nebi niti tistega oglasa napisal.
Najti punco in napisat oglas je bila izključno moja želja. Problemi so prišli potem.

Navedeno
Sadni
Ženska, ki se ceni, ki je samozavestna in ne obupana, nebo nikoli iskala, ma že nasplošno iskala tipa, kaj šele preko kakšnega oglasa.
To je ta predsodek, ki je tukaj problematičen. Kot da si posredno mene označil za enega obupanca.

Navedeno
Sadni
Razen, če je to nek tak primerek, ki je večino časa doma sama, bere knjige, asocialna na polno, ima prijateljico 2, ali pa še to ne, potem pa ji pade na pamet ( ravno tako kot tebi ) kaj pa če bi si zdaj našla tipa in odpre salamonov oglasnik.
No ja, zadel si opis punce. :/ Takšna je ona...

Navedeno
12th_DNA
Ko te je ona spraševala po izkušnjah, lahko da si to njeno enostavno in iskreno poizvedbo vzel kot napad nase, da si neizkušen in da ona ne išče "lesenega", temveč izkušenega (ki pije Šveps) - kar pa ni nujno, da je res. Bolj jasno ?
Saj ko sem ji povedal da sem čisto neizkušen, je bil njen odziv: "Kaj, čisto brez izkušenj?! Kdaj pa misliš vse to pridobit, začet?"

Navedeno
12th_DNA
Če boš samo tako rekel, jim ne boš pogasil kerozinskega ognja z vodo - treba je uporabiti domišljijsko obogaten cinični humorizem kolega.
Problem je, da se pred takimi napadi sploh ne znam obranit, če pa že poskusim, se hitro zapletem in izgubim.

Navedeno
12th_DNA
Novi parameter v neenačbi. Detailz plz.
Ko sem omenjal da okolica ne tolerira načina preko katerega sem jo spoznal, v to okolico spadajo tudi moji najbližji.

Navedeno
kiks
Torej to je postal zdaj problem? Ne, kako speljat spoznavanje s trenutno punco in ugotovit, kaj v resnici čutiš do nje, ampak obnoret kar eno dekle?
Zato ker me žre, da sem moral kot 21-letnik spoznati punco preko oglasa, medtem ko moji prijatelji, znanci in ostala družba spoznajo svoje partnerice v živo. In to mi daje tisti občutek nesposobnosti. Sem že napisal, da mi vse skupaj deluje kot da sem sam sebi izdal potrdilo, da nisem sposoben najti punco tako kot vsi ostali. Nikoli si nisem mislil da mi bo tako naravna stvar kot je iskanje partnerice, povzročalo take probleme.

Navedeno
kiks
Po temle tvojem odgovoru si le še potrdil, da ti dejansko ne gre za spoznavanje, ampak samo za status zaseden, pa vseeno, kakšna je.

Patetično.
In kaj naj zdaj naredim?
Navedeno
oglas

Saj ko sem ji povedal da sem čisto neizkušen, je bil njen odziv: "Kaj, čisto brez izkušenj?! Kdaj pa misliš vse to pridobit, začet?"
Rečeš ji, zdaj s tabo in ji pomežikneš. Samo ti si verjetno pogledal v tla, zardel, ali pa preprosto ostal brez besed.
Navedeno
oglas

Pa da ugibam potem še nekaj. Zdaj, ko si videl, da tudi sama deluje obupana in ker je tudi sama asocialna, ti pa kot takšna ni privlačna, saj so tebi bolj všeč komunikativne, družabne, hard to get punce, do katerih pa nimaš jajc pristopiti, saj si mnenja, da jim nisi kos ?
Navedeno
oglas

To je ta predsodek, ki je tukaj problematičen. Kot da si posredno mene označil za enega obupanca.
Ja glej sori, jaz tebe vidim kot takšnega, ona je pa mogoče še kakšna hujša verzija od tebe, glede na to, da je ona bila tista, ki te je kontaktirala.
Navedeno
Sadni
Rečeš ji, zdaj s tabo in ji pomežikneš. Samo ti si verjetno pogledal v tla, zardel, ali pa preprosto ostal brez besed.
To je bilo nekaj dni po srečanju v živo. Debato o izkušnjah sva imela preko sms sporočil, tko da sem to dobil kot sms. Ni bilo na 4 oči.

Navedeno
Sadni
Zdaj, ko si videl, da tudi sama deluje obupana in ker je tudi sama asocialna, ti pa kot takšna ni privlačna
To da je ona umirjena in ima majhen krog družbe, mene niti najmanj ne moti.

Navedeno
Sadni
glede na to, da je ona bila tista, ki te je kontaktirala.
Jaz sem dal oglas, ona se je na oglas odzvala. Kdo je tukaj koga kontaktiral?
Navedeno
oglas
Problemi so prišli potem.
Žal po tvoji krivdi, ker si moral biti tako obupno pošten in ustrežljiv do (nevošljive) okolice. Sprejmi posledice.

Navedeno
oglas
No way... :|
Ja potem je pa verjetno ravno zate, samo boš vse zafrknil.

Navedeno
oglas
Bi jo prijel za njeni dve ročici, ji nagajivo pogledal v oči in rekel: "Ja z vami kolegica, ne ?" (pa se ji nasmehnil in pomežiknil, njeni dve roki spustil, in si zavzel takšnole pozo). Bi jo hitro stopil (verjetno). Social engineering 1:1. :D
Si pa verjetno naredil napako, ker si ji povedal, ker tako si nekako svojo "osvajalsko suverenost" prenesel nanjo (in ona pa tega noče, hoče biti vodena, ne pa trener 12 testostoronsko-steroidnih Beavis&Butthead-like igralcev). Saj tudi, če ji ne bi povedal, bi se ji verjetno izdal preko okorne govorice telesa (possibly), ampak vseeno. Poštenost in odkritost se ne obnese zmeraj oz. je treba vedeti kdaj karte položiti na mizo in kdaj imeti "poker face". Pa pustimo Lady GaGa. ;-)
Seveda je tudi vprašanje kaj si ti mislil oz. kako si ji definiral tvojo neizkušenost, kaj vse si ji (še) morebiti (potem) natvezil. Pa sploh nista še nek konkreten par.

Navedeno
oglas
Problem je, da se pred takimi napadi sploh ne znam obranit, če pa že poskusim, se hitro zapletem in izgubim.
"Domača Nadloga" zate - poglej si malo TV serijo (preko TV ali zdownload-aj kakšno sezono) House M.D. oz. Zdravnikova vest kot prevajajo "slovenski strokovnjaki". Obnašanje Hugh Laurie-a v seriji je nepozabno (tipično obnašanje hekrja oz. piflarja z uperjenim odnosom). Back 2 School.

Navedeno
oglas
Zato ker me žre, da sem moral kot 21-letnik spoznati punco preko oglasa, medtem ko moji prijatelji, znanci in ostala družba spoznajo svoje partnerice v živo. In to mi daje tisti občutek nesposobnosti. Sem že napisal, da mi vse skupaj deluje kot da sem sam sebi izdal potrdilo, da nisem sposoben najti punco tako kot vsi ostali. Nikoli si nisem mislil da mi bo tako naravna stvar kot je iskanje partnerice, povzročalo take probleme.
Ti si pa res "certifiable". :D
Ti je že kiks napisala, da ja, oni spoznavajo punce, samo kakšne in kakšen način je pa drugo. Če bi ti rad v kakšni okajeni, s C2H5OH obogatenimi hlapi polni diskoteki (kjer diši po sveže odprtih prezervativih tudi obenem) kar tako spoznal eno, malce preveč popil in se zjutraj z njo zbudil v skupni postelji s takšnim mačkom, da ne veš ali so te Greyi ugrabili (in probe-ali) ali kaj, potem se pa čez 2 meseca ukvarjal z njeno nezaželjeno najstniško nosečnostjo, itn.... hey be my guest.
Tebe bodo v življenju še zelo vrtili, če se ne boš znal postaviti zase in začeti razmišljati o vrokih in posledicah. Tako kot državljanstvo ni pravica temveč privilegij, tako je očitno čedalje bolj tudi z intelektom.

Navedeno
oglas
In kaj naj zdaj naredim?
Glej... cel kup konstruktivnih predlogov je bilo danih v tej temi, tako za baseballsko odbijanje žogic s strani tvojih sošolcev, za delanje na sebi oz. na tvoji samozavesti kot tudi na to kaj narediti glede (očitno zavedene) punce. Sam se odloči izmed danih alternativ (ali pa jih poišči še kje drugje; drugo mnenje je tudi možno) in sprejmi odločitve za dano področje - in tudi posledice.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas
In kaj naj zdaj naredim?

Saj smo ti že vse povedali, samo ti nič ne paše. Preberi si odgovore še enkrat in probaj izluščit sam. Saj si napisal, da znaš razmišljat s svojo glavo. Kar začni.
Navedeno
12th_DNA
Bi jo prijel za njeni dve ročici, ji nagajivo pogledal v oči in rekel: "Ja z vami kolegica, ne ?"
Bom še enkrat omenil: debato o izkušnjah nisva imela na 4 oči.

Navedeno
12th_DNA
Si pa verjetno naredil napako, ker si ji povedal, ker tako si nekako svojo "osvajalsko suverenost" prenesel nanjo (in ona pa tega noče, hoče biti vodena
Tega se tudi bojim. Da ko se bova dobila, da nihče od naju ne bi dal pobudo oz. šel v napad. Oz. da sem spušil s tem ko sedaj ona ve, s kom ima opravka (beri: s tipom, ki je na celi črti neizkušen). In če tvoja domneva drži (tako si nekako svojo "osvajalsko suverenost" prenesel nanjo in ona pa tega noče, hoče biti vodena), potem res ne vem kaj bom naredil.

Navedeno
12th_DNA
Če bi ti rad v kakšni okajeni, s C2H5OH obogatenimi hlapi polni diskoteki (kjer diši po sveže odprtih prezervativih tudi obenem) kar tako spoznal eno
Se ti ne zdi to omejeno razmišljanje? Nekateri med njimi res na tak način spoznajo punce, vendar jih večina spozna svoje partnerice na raznih aktivnostih, pa preko skupne družbe itd. Meni to pač ne uspe, niti nimam nekih možnosti za tako spoznavanje.

Navedeno
kiks
Preberi si odgovore še enkrat in probaj izluščit sam.
Sem prebral toda sedaj enostavno ne vem, kaj naj naredim. Nisem si mislil, da bo dogodek ob katerem naj bo občutil toplino, mi v resnici povzročal glavobol (v prenesem pomenu, občasno pa tudi dobesedno).
Navedeno
12th_DNA

Bi jo prijel za njeni dve ročici, ji nagajivo pogledal v oči in rekel: "Ja z vami kolegica, ne ?" (pa se ji nasmehnil in pomežiknil, njeni dve roki spustil, in si zavzel takšnole pozo[/url] Bi jo hitro stopil (verjetno). Social engineering 1:1. :D
To je bilo pa kjut. Je bilo preverjeno??

Navedeno
oglas

To je bilo nekaj dni po srečanju v živo. Debato o izkušnjah sva imela preko sms sporočil, tko da sem to dobil kot sms. Ni bilo na 4 oči.
In? To je še samo lažje, menda. Ali pač? Ali pač, pri bogu no??

Navedeno

Saj so ti napisali, bil si ribič.

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
oglas

O tem se meni preko sms-ov ? lol. Saj nevem kdo je bolj nor, ona ki te je to spraševala preko sms-a, ali ti ki si ji dejansko šel odpisat potem na to.
Navedeno
oglas

Ona tebe. S tem ko si ti oddal oglas nisi kontaktiral nikogar.
Navedeno
oglas
Sem prebral toda sedaj enostavno ne vem, kaj naj naredim.

Odločit sebo treba za eno opcijo in jo speljat do konca, ne glede na posledice. Nekaj koristnega boš že potegnil iz tega (opcije, ki jo boš izbral). Najslabše je to, kar zdaj počneš, mrcvariš se, stojiš na enem in istem mestu in si pasiven. Problem pa ostaja.

Odloči se za nekaj in naredi korak.
Navedeno
oglas
Bom še enkrat omenil: debato o izkušnjah nisva imela na 4 oči.
Kdo je prvi sploh načel debato o tem ? Ona ? Kako je prišlo do te debate ?

Navedeno
oglas
Tega se tudi bojim. Da ko se bova dobila, da nihče od naju ne bi dal pobudo oz. šel v napad. Oz. da sem spušil s tem ko sedaj ona ve, s kom ima opravka (beri: s tipom, ki je na celi črti neizkušen). In če tvoja domneva drži, potem res ne vem kaj bom naredil.
To je v osnovi sedaj spet odvisno od njenih pričakovanj (ne vem namreč kakšen je bil morebiti izraz na njenem obrazu, ko si ji tole stipkal). Namreč ne vem(o) ali ti je ona neposredno rekla, da hoče izkušenega ali da boš tudi ti zadostoval, čeprav njeni vprašanji (tebi) sta pronicljivi (in vsaj zame, jasni). Če ti ne bo več odpisovala na SMS, se javljala na klice in bo po mejlu, FB-ju "molk organa", potem veš kje si oz. kam (ne) greš (pri njej).

Navedeno
oglas
Nekateri med njimi res na tak način spoznajo punce, vendar jih večina spozna svoje partnerice na raznih aktivnostih, pa preko skupne družbe itd.
Ja saj - ti pač nimaš teh skillz-ov, pa še druge obveznosti imaš oz. verjetno si tudi časovno malce neorganiziran.

Navedeno
oglas
Sem prebral toda sedaj enostavno ne vem, kaj naj naredim. Nisem si mislil, da bo dogodek ob katerem naj bo občutil toplino, mi v resnici povzročal glavobol (v prenesem pomenu, občasno pa tudi dobesedno).
Upam, da nisi kakšen dvojček/tehtnica astološko (ali tudi v podznaku), ker potem boš pa res težko sprejel ENO ODLOČITEV. :D

Navedeno
Sadni
O tem se meni preko sms-ov ? lol. Saj nevem kdo je bolj nor, ona ki te je to spraševala preko sms-a, ali ti ki si ji dejansko šel odpisat potem na to.
Sam bi rekel: "Meet me in person & find out" (pa "wink smejko v SMS-u) ;-)
Hej si predstavljaš, da bi kakšna solarna nevihta (recimo 21.12.2012) skurila vsa elektronska vezja na tem planetu ? Potem bi se pa moral folk začeti "face-tu-fejs" pogovarjat, ne pa twitat, fejsat, lajkat,... :D

Navedeno
Katenjka
To je bilo pa kjut. Je bilo preverjeno??
Jaz osebno ne, mi je pa poročal kolega (mislim, da je bilo v zadnjem letniku gimnazije; memory fuzzy). Drugače pa lepo, da si našla kaj pohvalnega v mojih objavah. :D ;-)

Navedeno
Katenjka
Saj so ti napisali, bil si ribič.
(Lačen) Ribič, ki je (sedaj) ujel lepo postrv, si jo hotel skuhati za kosilo, a so mu kolegi na suhem rekli, da naj se ne matra, ker je v njej sigurno več strupov, kot pa okusnega mesa ter da naj si raje privošči Big Mac. :D

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
Sadni
Navedeno
oglas

Ne sploh ne, zakaj neki? Meni se pa to zdi ful romantično. Saj ji ni nič odpisal, saj pa ni vedel, kaj naj ji odpiše, ker ni tega prej sem vprašal ali pa svoje okolice.

trpi v pomladi tej. 
Navedeno
12th_DNA
Kdo je prvi sploh načel debato o tem ? Ona ? Kako je prišlo do te debate ?
Ona je predlagala, naj načnem kakšno debato. Ker je mene matral firbec kako stojijo stvari pri njej, sem izkoristil priložnost in jo vprašal.

Navedeno
12th_DNA
Namreč ne vem(o) ali ti je ona neposredno rekla, da hoče izkušenega ali da boš tudi ti zadostoval, čeprav njeni vprašanji (tebi) sta pronicljivi (in vsaj zame, jasni). Če ti ne bo več odpisovala na SMS, se javljala na klice in bo po mejlu, FB-ju "molk organa", potem veš kje si oz. kam (ne) greš (pri njej).
Še vedno sva v stikih.

Navedeno
12th_DNA
Upam, da nisi kakšen dvojček/tehtnica astološko (ali tudi v podznaku), ker potem boš pa res težko sprejel ENO ODLOČITEV.
Pa sm eno od teh dveh znamenj. Ti verjameš v horoskop?

Navedeno
katenjka
Saj ji ni nič odpisal, saj pa ni vedel, kaj naj ji odpiše, ker ni tega prej sem vprašal ali pa svoje okolice.
Pa saj sem ji odpisal.
Navedeno
katenjka
Navedeno
Sadni
Navedeno
oglas

Ne sploh ne, zakaj neki? Meni se pa to zdi ful romantično. Saj ji ni nič odpisal, saj pa ni vedel, kaj naj ji odpiše, ker ni tega prej sem vprašal ali pa svoje okolice.
Pravi moški se nebo menil o teh stvareh preko sms-ov. Ko se meniš z žensko, ki ti je všeč jo pokličeš in se dogovoriš kdaj in kje bi se dobila. V živo pa potem potekajo takšne debate.
Navedeno
oglas
Pa sm eno od teh dveh znamenj. Ti verjameš v horoskop?
Na zadevo bolj gledam kot poslovna priložnost (zame) - če pa hočeš natančnost, greš semle.

Bi se strinjal Sadni.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
12th_DNA

Hej si predstavljaš, da bi kakšna solarna nevihta (recimo 21.12.2012) skurila vsa elektronska vezja na tem planetu ? Potem bi se pa moral folk začeti "face-tu-fejs" pogovarjat, ne pa twitat, fejsat, lajkat,... :D
Verjel, ali ne, ljudje bi bili srečnejši brez vse te elektronike. Na začetku bi ti bilo tako kot, da je konec sveta, saj bi si brez računalnika težko predstavljal kako bi živel. Konec koncev vsi vemo kako je, ko se ti pokvari modem, napajalnik, ventilator, rami ali kakšna druga rač. komponenta. Našel bi si zamenjavo za to, čeprav priznam, nimam blage kaj bi lahko to bilo. Že od majhnega sem veliko presedel pred tv-jem, pa recimo zraven še nabijal kakšne video igrice : nintendo, playstation itd. Sem pa vseeno več hodil ven kot pa sedaj, ko imam doma še računalnik in dostop do interneta. Tako, da sem hvaležen starcem, da so mi ufural net šele pri 19ih, saj mislim, da je kakovost mojega življenja od takrat naprej šla samo še navzdol lol

Je pa zanimivo, par mesecev nazaj sem ravno o tej temi imel debato z enim sodelavcem na delu. Mi je kar sam od sebe začel govorit, kako njega motijo te stvari, ter da je pred tem, ko še ni imel dostopa do interneta bil dosti bolj srečen. Pa potem še, da bi se mu lepše zdelo, če bi ljudje namesto pošiljanja raznoraznih vabil, voščilnic ipd v elektronski obliki, preko kakšnega gmaila, zamenjali z old school wayom - pošiljanja pisem Češ, da s tem stvar izgubi čar, kljub temu, da je tak način komuniciranja enostavnejši, s katerim poleg tega prihranimo tudi ogromno časa. Potem pa še kakšne neumnosti počnemo na internetu, npr visimo na četih, profilih, na jutubu recimo, kjer nekateri sploh niso gor zato, da poslušajo glasbo, ampak samo zato, da se dr*ajo medsabo kateri izvajalec je boljši slabši od drugega. Sem se več ali manj kar strinjal z njim.
Nekaterim je internet služba, prevajalcem recimo. Dobiš naročilo preko e-pošte, slovarji so dostopni na netu (tako plačljivi kot neplačljivi), potem so tu še plačljivi prevajalski urejevalni programi itd.

Net ni samo zabava in klepetalnice.
Navedeno
Sadni
Pravi moški se nebo menil o teh stvareh preko sms-ov. Ko se meniš z žensko, ki ti je všeč jo pokličeš in se dogovoriš kdaj in kje bi se dobila. V živo pa potem potekajo takšne debate.
Si mogoče pomislil, da živiva 120 km narazen (kadar sm v kraju študija) in 220 km narazen (kadar sem doma) in da sem zato načel debato preko sms sporočil?
Navedeno
Sadni
Našel bi si zamenjavo za to, čeprav priznam, nimam blage kaj bi lahko to bilo.
Bicikel mogoče ? :D

Sam sem pa nekako prišel do točke nasičenja glede tega in na te elektronske zadeve gledam le kot sredstvo (za doseganje cilja), ne cilj sam.

Navedeno
Sadni
Pa potem še, da bi se mu lepše zdelo, če bi ljudje namesto pošiljanja raznoraznih vabil, voščilnic ipd v elektronski obliki, preko kakšnega gmaila, zamenjali z old school wayom - pošiljanja pisem.
Ja, ja, ja. :D
Že recimo včasih, ko so si zaljubljenci med seboj pošiljali odišavljena ljubezenjska pisma, pa to... da danes kaj takšnega (komu) narediš, si retardiranec. :)

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas
Navedeno
Sadni
Si mogoče pomislil, da živiva 120 km narazen (kadar sm v kraju študija) in 220 km narazen (kadar sem doma) in da sem zato načel debato preko sms sporočil?
Ne nisem na to pomislil, ker to nima nobene veze z ničemer zdej. Eno je, da ji napišeš preko sms-a - "kaj se kej dogaja", drugo so pa takšne teme, ki naj bi potekale izključno samo v živo. Pa če te tok mot, da živita nevem koliko km narazen, potem zakaj si sploh mislil karkoli začet s to žensko ? Aja, sej smo že prej ugotovili, zato, da drugi mislijo, da si v razmerju. Nč ne da se mi več. Ajjj
Navedeno
služba
Nekaterim je internet služba, prevajalcem recimo. Dobiš naročilo preko e-pošte, slovarji so dostopni na netu (tako plačljivi kot neplačljivi), potem so tu še plačljivi prevajalski urejevalni programi itd.

Net ni samo zabava in klepetalnice.
Sej nisem nikjer omenu, da je samo to. Jst sm bolj ciljal na to, da nas je večino net zasvojil in si brez tega skoraj nemoremo predstavljati vsakdanjika. Služba je pa pač služba. Eno je, da visiš na fb-ju, zaradi poslovnih namenov, recimo pridobivanju strank, drugo pa, da se greš gor ene zmenkarije in spreminjaš status na vsake 3 minute. Na koncu pa nima veze kako gledaš na to stvar, naši predniki so se imeli fajn tudi brez tega, do službe so pa ravno tako prišli.
Navedeno
Sadni
drugo so pa takšne teme, ki naj bi potekale izključno samo v živo.
Zakaj naj bi to potekalo izključno v živo?

Navedeno
Sadni
Pa če te tok mot, da živita nevem koliko km narazen, potem zakaj si sploh mislil karkoli začet s to žensko ?
V oglas sem napisal, naj bo punca iz mojega kraja ali okolice. Nisem si mislil, da se mi bo javila punca z drugega konca države. Resda se zato ne moreva videvat kadar bi hotela, toda zdaj je kar je.
Navedeno
oglas
Ej ugibamo lahko mi v nedogled. :|
Razen ko in če ti kaj poveš, razkriješ. Razdalja je pa lahko zelo moteč dejavnik oz. Sadni ima spet prav. :D

Navedeno
oglas
Poleg tega glavni problem še vedno ostaja; kako obnoreti punco ki jo srečam v živo in ne preko oglasa?
Gee, sam sem pa mislil, da je glavni problem (pri tebi) kako se NE pustiti sprovocirati ljubosumni in nevoščljivi okolici, da ti tako pokvari (vsako) veselje + kako se naučiti kdaj in katero informacijo rajši obdržati zase in ne vse zblebetati, ko to ni potrebno.
Verjetno, ko boš zgoraj navedeno malo popravil, boš lahko (po tvoje) tudi tvoj glavni problem malce popravil. Nekaj je sicer pridobljenih (beri genetsko pogojenih) sposobnosti, druge so pridobljene. Ene in druge se dopolnjujejo oz. so komplementarne, včasih pa lahko tudi subsidiarne.

Služba - poznam to (in tudi občasno izkoriščam) ! :D
Eden online slovar/prevajalnik poznam in je neprimerno boljši od "znamenitega" Google Translate. Prav prišel za prevajanje strokovne literature pri študiju.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
12th_DNA
Razdalja je pa lahko zelo moteč dejavnik oz. Sadni ima spet prav.
Včeraj sem premišljeval o tem, če ni morda eden od dejavnikov tudi to najino nevidevanje, da do nje ne razvijem tistih ta pravih čustev.

Navedeno
12th_DNA
Verjetno, ko boš zgoraj navedeno malo popravil, boš lahko (po tvoje) tudi tvoj glavni problem malce popravil.
Popravil? Prav. Na podlagi vsega dogajanja je situacija sledeča:
- 50% vzroka, da do nje ne razvijem teh pozitivnih čustev je v tem, da me žre, ker mi ne gre navezovanje stikov s puncami, ki jih spoznam v rl (npr. na kakem žuru ali preko skupne družbe), če pa že s kakšno navežem stik, vse ostane le na prijateljski ravni oz. jaz nje ne zanimam kaj več kot le prijatelj, znanec.
- drugih 50% vzroka leži v tem, da mi okolica meče polena pod noge s svojim nestrinjanjem/netoleriranjem, kako sem to punco spoznal.
oglas, pa se vidva s to punco kdaj slišita po telefonu ali skypeu? Se kdaj pogovarjata čist preproste in zanimive teme (kaj koga zanima, v čem uživata) al imata več ali manj debate na temo (ne)izkušenosti in spoznavanja novih ljudi?

Kolikokrat sta se do zdaj uspela videt?
Navedeno
kiks
oglas, pa se vidva s to punco kdaj slišita po telefonu ali skypeu? Se kdaj pogovarjata čist preproste in zanimive teme (kaj koga zanima, v čem uživata) al imata več ali manj debate na temo (ne)izkušenosti in spoznavanja novih ljudi?

Kolikokrat sta se do zdaj uspela videt?
Slišiva se po telefonu. seveda imava raznolike debate. Doslej sva se pa videla le 1x.
Navedeno
oglas
Včeraj sem premišljeval o tem, če ni morda eden od dejavnikov tudi to najino nevidevanje, da do nje ne razvijem tistih ta pravih čustev.
Zelo možno, ker če sta se do sedaj videla samo 1x... :(
Drugič bi/boš moral v svojem oglasu napisati, da naj bo dekle iz okolice tega ali onega mesta/vasi, da ne bo med vaju toliko km (prevelike) razdalje kot jo je pri trenutni punci.

Navedeno
oglas
- 50% vzroka, da do nje ne razvijem teh pozitivnih čustev je v tem, da me žre, ker mi ne gre navezovanje stikov s puncami, ki jih spoznam v rl (npr. na kakem žuru ali preko skupne družbe), če pa že s kakšno navežem stik, vse ostane le na prijateljski ravni oz. jaz nje ne zanimam kaj več kot le prijatelj, znanec.
Obstaja kakšna možnost, da si malo aseksualen oz. da ti realno (še) ni toliko do punc, ker imaš (trenutno) koli sebe dovolj "drugih dobrin" ?
Mogoče ti lahko tole (pogledaš še ostale videe na to temo) malce razsvetli obzorje. :)

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
12th_DNA
Drugič bi/boš moral v svojem oglasu napisati, da naj bo dekle iz okolice tega ali onega mesta/vasi, da ne bo med vaju toliko km (prevelike) razdalje kot jo je pri trenutni punci.
Beri:
Navedeno
oglas
V oglas sem napisal, naj bo punca iz mojega kraja ali okolice.

Navedeno
12th_DNA
Obstaja kakšna možnost, da si malo aseksualen oz. da ti realno (še) ni toliko do punc, ker imaš (trenutno) koli sebe dovolj "drugih dobrin" ?
Kaj pa vem. Da bi bil v zvezi, sem prvič pomislil predlani.
Kje je zdaj sploh problem?

1. Punca je iz oddaljenega kraja.
2. Videla sta se samo ENKRAT.
3. Imaš zmešana čustva.
4. Ne veš, če bi imel punco.

Rezultat: Punce ne rabiš. Niti je nočeš podzavestno. Torej se otresi te drame in prijateljuj z njo kot z znanko.

Upam samo, da si iz vseh teh odgovorov razbral kaj pozitivnega zase, tudi kar se tiče blebetanja o sebi in razkrivanju informacij.
kiks, punco si želim, toda nisem prepričan če je punca o kateri je govora, tista prava.
kiks, boš še pokomentirala moj predhodni prispevek?

In kako boš pokomentirala prispevek, da je razdalja dejansko lahko problem, pa čeprav ti na vse kriplje trdiš da ni?
Navedeno
libellule
Povabi jo na en drink (razen ce punca zivi na drugi strani Slovenije, potem je to malo logisticni problem)
To pa je visek nesramnosti!!!! Podam svoje mnenje v eni temi in nekdo si dovoli, da me citira v drugi temi, ki je nisem niti od dalec povohala!

Oglas, ni bilo lepo od tebe! Ti lump!!

Zdaj, ko sem bila "prisiljena" prebrati celotno temo (maaaaadona kako ste nakladali in secirali debato na prafaktorje in atome!!!!) ... da sploh vem, v katere namene se me je citiralo brez moje vednosti ... naj podam se tukaj svoje mnenje!

Torej, glede na zacetno vprasanje, sploh ni point v temu ali je zveza mozna glede na razdaljo, temvec v temu, da nisi dovolj samozavesten, ker punce nisi spoznal v zivo, temvec na internetu (ocitno ti je vec do "javnega mnenja" kot pa do punce in si jo po temtakem tudi ne zasluzis) ter da si si ocitno ze sam odgovoril na vprasanje (ja - bi imel punco, ampak ne - ne te tukaj). Saj to ni nic takega ... vcasih pac ne pride do kemije (big deal ... bo pa pri drugi zacvrcalo, ce tukaj ni).

In ali je mozna zveza na razdaljo? Ja, je, ampak ne na dolgi rok. Prej ali slej bo treba narediti eno izmed stirih moznosti:
1. on se preseli h njej
2. ona se preseli h njemu
3. oba se preselita v obema tuj kraj
4. se vedno vztrajata v zvezi na razdaljo, ki pa prej ali slej pelje proti prvim trem tockam ali pa v propad zveze (lahko se imamo se tako radi - da "uzivamo" in zivimo zvezo, moramo biti skupaj ... to ne pomeni 7/7 in 24/24, ampak pac "skupaj").

Zdaj se pac moras odlocit ... hoces bit z njo? Da ali ne? Ce noces biti z njo, je razdalja in nacin kako si jo spoznal, en sam velik fat izgovor. Ceprav v tvojem primeru (220km ko si doma in 120km ko si v soli) ... ekhmmmm, kdaj in kako pa se mislita videvat? Dozivljensko preko Skypa in FB-ja? Da bi to lahko imenoval "zveza" in "punca", se bosta morala videti malo veckrat kot pa 1x.

Iz tvojega pisanja sem lahko razbrala le, da ti si ne zelis biti z njo. Zato isces izgovor v mnenju okolice, nacinu kako si jo spoznal, razdalji, itd.

In ce te se enkrat vidim, da me citiras iz druge teme (brez da me obvestis) in jemljes moje izjave izven konteksta, ti navijem uha in dobis dve okoli kepe!!!
libellule, ni to nesramnost temveč namen pokazati kiks, naj se neha sprenevedat. Ona trdi, da razdalja ni noben problem, pa ni važno če je to 200, 500 ali pa 1000 km. Pa če 100 drugih ljudi trdi, da gre nek odnos lahko pa-pa tudi zgolj in samo zaradi razdalje, bo ona še naprej furala svojo trmo.

Navedeno
libellule
Iz tvojega pisanja sem lahko razbrala le, da ti si ne zelis biti z njo. Zato isces izgovor v mnenju okolice, nacinu kako si jo spoznal, razdalji, itd.
Nekaj ur preden sva se s to punco v živo dobila, sem začel premišljevati o tem, v kaj sem se spustil, torej ne takoj ko sva navezala stik, obenem pa še pred tem, preden sva se prvič zagledala. Začela so se mi porajati vprašanja, ali sem do punce prišel na "fer" način (sošolka mi je rekla, da če bom želet najti punco, bom js moral pristopiti k njej), kako bo na vse to vplivala razdalja (da ona prihaja z drugega konca države, sem izvedel šele 2 dneva pred srečanjem), kaj naj rečem okolici če me bo kaj spraševala po njej itd. Mnenje okolice je nažalost potrdilo moje dvome.
Sej ni problema, samo ni mi bilo vsec, ko sem videla svoj citat v temi, ki je nisem niti odprla (pa se stavek je bil vzet iz konteksta).

Navedeno
oglas
Ona trdi, da razdalja ni noben problem, pa ni važno če je to 200, 500 ali pa 1000 km.

Saj razdalja sama ni izgovor, da ena zveza ne deluje. Jaz sem z mojim fantom imela 2 leti zvezo na razdaljo, ker je imel sluzbo v tujini (in je med nama bilo kar nekaj tisoc kilometrov), po drugi strani pa je tudi res, da sva se redno videvala na vsaka 2 mesca po teden ali dva (v mojih studentskih casih je to bilo izvedljivo :)
Po dveh letih, no v bistvu ze po letu in pol, sva vedela, da na tak nacin zveza ne more delovati v nedogled. In sem zato kasneje sla za njim (ker dejstvo je, da ti zveza na razdaljo prej ali slej "dojadi" ... ker imas fanta/punco, a si vedno sam-a) in zdaj ze nekaj let ziviva v tujini.

Navedeno
oglas
Nekaj ur preden sva se s to punco v živo dobila, sem začel premišljevati o tem, v kaj sem se spustil, torej ne takoj ko sva navezala stik, obenem pa še pred tem, preden sva se prvič zagledala. Začela so se mi porajati vprašanja, ali sem do punce prišel na "fer" način (sošolka mi je rekla, da če bom želet najti punco, bom js moral pristopiti k njej), kako bo na vse to vplivala razdalja (da ona prihaja z drugega konca države, sem izvedel šele 2 dneva pred srečanjem), kaj naj rečem okolici če me bo kaj spraševala po njej itd. Mnenje okolice je nažalost potrdilo moje dvome.

Saj ni nobenega "fer" nacina kako spoznati punco/fanta. Pa tudi v tvojih starih objavah, ko se sprasujes o temu kdo je lovec in kdo plen ... pa kaj ti isces punco ali lovis en zrezek? Nehaj s temi neumnostmi in dobrodosel v 21.stoletje (danes so velikokrat punce tiste, ki naredijo prvi korak, pa to ne pomeni, da so zdaj fantje plen). Meni osebno bi se mi zdelo plehko in zaljivo, da bi moj fant o meni razmisljal kot o "plenu".
Moti te nacin, ker si jo spoznal na internetu ... res ne vem zakaj. Danes se veliko zvez sestavi skupaj na taksen nacin in je to samo en nacin vec, kako spoznati punco/fanta.
Jaz mislim, da si ti ne zelis biti z njo in to je srcika tega problema. Zato si se tudi sekiral vnaprej glede tega kaj si drugi mislijo in kako si jo spoznal. Ce bi tebe ta punca privlacila in ce bi med vama stekla tista kemija, potem te ne bi cisto nic brigalo kako si jo spoznal, kdo je koga kam povabil, kaj je rekla sosolka, punca od brata, kolegi in vsi ostali. Ker vedno se bo nasel kdo, ki bo imel kaj za pokomentirat ... od tebe pa je odvisno ali se pustis sprovocirat ali ne.
Navedeno
oglas
kiks, boš še pokomentirala moj predhodni prispevek?

Nimam kej komentirat. Si dost pameten in boš menda že sam naredi pravo stvar.

Navedeno

In kako boš pokomentirala prispevek, da je razdalja dejansko lahko problem, pa čeprav ti na vse kriplje trdiš da ni?

Zame razdalja ni problem. V tvojem primeru je vse, kar se te punce tiče, problem, ker je problem v tem da je dejansko nočeš (oz. si zmeden glede nje).

Verjetno se do danes (11. maja) stvar ni bistveno spremenila, kar se tiče vajinega odnosa, srečanja ipd.?

Sploh pa ne razume, kak se toliko razburjaš, oglas, zaradi mojega mnenja o razdalji? Jaz se ne sprenevedam, ne vem, zakaj bi se. Sem navajena se dost potrudit za vezo in 220km mi res ni neki faktor. Malo se v red spravi.
Navedeno
libellule
Jaz mislim, da si ti ne zelis biti z njo in to je srcika tega problema. Zato si se tudi sekiral vnaprej glede tega kaj si drugi mislijo in kako si jo spoznal.
In kaj naj zdaj naredim?

Navedeno
kiks
Verjetno se do danes (11. maja) stvar ni bistveno spremenila, kar se tiče vajinega odnosa, srečanja ipd.?
Sem jo vprašal kdaj bi se dobila, pa mi je rekla da bi se poleti videvala, ko oba ne bi več imela študijskih obveznosti in bi tako imela precej več prostega časa.

Navedeno
kiks
V tvojem primeru je vse, kar se te punce tiče, problem, ker je problem v tem da je dejansko nočeš (oz. si zmeden glede nje).
Daj odloči se; najprej praviš da nje nočem, takoj zatem pa da sem zmeden glede nje (kar pa še ne pomeni da je nočem).

Navedeno
kiks
Sploh pa ne razume, kak se toliko razburjaš, oglas, zaradi mojega mnenja o razdalji? Jaz se ne sprenevedam, ne vem, zakaj bi se. Sem navajena se dost potrudit za vezo in 220km mi res ni neki faktor. Malo se v red spravi.
Mogoče se tebi 220 km ne zdi problem, kar pa ne pomeni da je pri vseh tako. In kako veš, da ti 220 km ne bi bilo problem? Govoriš iz izkušenj? Si imela zvezo na razdalji 220 km?
Navedeno
oglas
Navedeno
kiks
V tvojem primeru je vse, kar se te punce tiče, problem, ker je problem v tem da je dejansko nočeš (oz. si zmeden glede nje).
Daj odloči se; najprej praviš da nje nočem, takoj zatem pa da sem zmeden glede nje (kar pa še ne pomeni da je nočem).

V resnici je nočeš. Zmeden si, ker si razpet med okolico (torej tem, kar naj bi bilo pravilno) in sabo (želiš si punco kot objekt, ne pa konkretno to punco - ta konkretna punca ti službi kot "dokaz" družbi, da si sposoben najt punce, potem pa se spet zapleteš, ker te taista družba kobajagi obsoja zaradi načina spoznavanja). Kot ti je libellule lepo napisala, preberi si še njen odgovor.

Navedeno
oglas
Mogoče se tebi 220 km ne zdi problem, kar pa ne pomeni da je pri vseh tako. In kako veš, da ti 220 km ne bi bilo problem? Govoriš iz izkušenj? Si imela zvezo na razdalji 220 km?
Pri tistih, ki jim razdalja pomeni problem, je pač tako, da se jim ne da pomatrat za vezo, ker jo ne čutijo kot pravo, kot nekaj, za kar bi se bilo vredno potrudit. Imela sem vezo na razdalji 12.000 km, razšla sva se zaradi drugih stvari, ne pomanjkanja komunikacije oz. zaradi razdalje. Še zdaleč nisva bila edina, ki sva imela nekaj časa long-distance relationship.

Kot že rečeno, vse smo ti povedali, razložili, pojasnili, na tebi pa je, da narediš, kar čutiš, da te bo zadovoljilo. Odločitve so pač domena odraslih. Če se ne čutiš dovolj "močnega", je čas da morda še malo počakaš z vezami.

Tam kjer je volja, je pot. Tam kjer ni volje, so izgovori. Pa srečno.
kiks, si namenoma citirala in komentirala le določene zadeve? Sem v prehodnem prispevku napisal še kaj več.
Kje je gumbek za Lock Topic ? :)

Seriously.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
oglas
kiks, si namenoma citirala in komentirala le določene zadeve? Sem v prehodnem prispevku napisal še kaj več.

Seveda. Vsak komentira tisto kar se njemu zdi pomembno in vredno izpostavitve. Se ti vedno obnašaš tako, ko ne dobiš tistega, kar zahtevaš?

Se pa moram strinjat z 12-to vijačnico. Mislim da tu ni več kaj pametnega napisati. Ali povedano drugače, ukvarjaš se z napačnimi "problemi". Problem nismo tukajšnji pisači in njihovi "napačni odgovori", ampak ti, ki se ukvarjaš z vsem drugim, samo s spoznavanjem sebe in svojih reakcij ne.

Majhen nasvet: ne bit tako tog.
Strah me še kar ne mine :/
Navedeno
libellule
Jaz mislim, da si ti ne zelis biti z njo in to je srcika tega problema. Zato si se tudi sekiral vnaprej glede tega kaj si drugi mislijo in kako si jo spoznal. Ce bi tebe ta punca privlacila in ce bi med vama stekla tista kemija, potem te ne bi cisto nic brigalo kako si jo spoznal, kdo je koga kam povabil, kaj je rekla sosolka, punca od brata, kolegi in vsi ostali.
Če bi ti res vse prebrala kar sem napisal, bi potem zasledila tudi, da sva se zagledala šele na samem kraju srečanja. Torej me je bilo strah že prej in zato to nima nobene veze s tem, ali si želim ali si ne želim biti z njo. Se je komu tukaj sploh že kdaj zgodilo, da do nekoga ni razvil pozitivnih čustev zaradi strahu in negotovosti, pa čeprav je bila ta oseba zelo v redu? Sem že zgoraj pisal, da je velika verjetnost, da do nje menda ne začutim česa več zaradi strahu, da je zaradi strahu pri meni zavrta želja po biti z njo, mi je pa globoko v podzavesti in morda celo nezavedno všeč. Ampak vam je najlažje posplošiti, da mi pa ona že ni tako zelo všeč. Resno, kaj nikogar ni nikoli bilo tako strah, da se kljub temu da mu/ji je neka oseba bila všeč, se zaradi strahu ni zapletal dalje?
Navedeno
oglas
Torej me je bilo strah že prej in zato to nima nobene veze s tem, ali si želim ali si ne želim biti z njo.Sem že zgoraj pisal, da je velika verjetnost, da do nje menda ne začutim česa več zaradi strahu, da je zaradi strahu pri meni zavrta želja po biti z njo, mi je pa globoko v podzavesti in morda celo nezavedno všeč
Ok, pa dajmo še tole razdelati (če že nismo prej; se mi ne da brati za nazaj): Ali je bil ta strah pred srečanjem in med oz. po srečanju enak ali drugačen ? Kaj točno je bil vir strahu pred srečanjem ? Da bo debela, manjša/višja od tebe, itn. ? Ali sta si prej, ko sta se dopisovala sploh izmenjala slike o drug drugemu ? Ali je bil ta strah pogojen s tem kar bi ti morebiti tvoje sošolke/sošolci/starši rekli, če bi bila njihova pričakovanja v neskladju s ponudbo oz. njo konkretno ?

Navedeno
oglas
Se je komu tukaj sploh že kdaj zgodilo, da do nekoga ni razvil pozitivnih čustev zaradi strahu in negotovosti, pa čeprav je bila ta oseba zelo v redu?
Meni se je 2x, vendar ne zaradi strahu oz. negotovosti, vendar preprosto zaradi neujemanja ponudbe vs. povpraševanja oz. ker ni prišlo do tržnega ravnovesja.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
12th_DNA
Ali je bil ta strah pred srečanjem in med oz. po srečanju enak ali drugačen ?
Bil sem zelo nervozen tako pred srečanjem, kot tudi po srečanju. Težko rečem, kdaj je bil ta strah večji.

Navedeno
12th_DNA
Kaj točno je bil vir strahu pred srečanjem ?
Ne vem. Morda to, da se prvič v življenju spuščam v nekaj, v kar se nisem spuščal nikoli prej, torej v spoznavanje punc, zmenkarjenje itd, sploh ker sem za to moral oddati oglas. Zame je to nekaj čisto novega.

Navedeno
12th_DNA
Ali sta si prej, ko sta se dopisovala sploh izmenjala slike o drug drugemu ?
Njej sem 2 dni pred srečanjem poslal svojo fotografijo, medtem ko je njen zunanji videz bil zame neznanka vse do trenutka, ko sva se zagledala v živo.

Navedeno
12th_DNA
Ali je bil ta strah pogojen s tem kar bi ti morebiti tvoje sošolke/sošolci/starši rekli, če bi bila njihova pričakovanja v neskladju s ponudbo oz. njo konkretno ?
Kako to misliš?

Navedeno
12th_DNA
vendar preprosto zaradi neujemanja ponudbe vs. povpraševanja oz. ker ni prišlo do tržnega ravnovesja.

Lahko obrazložiš?
Ma že cca 3 mesece je od tega vajinega srečanja in do sedaj se še ni ni nič razvilo, niti se nista videla več kot 1x???
Dej no, pozabi. Če še sedaj s tabo kontaktira, moraš vedet, da te je dala v predal prijateljev in iz tega ne bo nič več. Ne vem, katera ženska bi bila pipravljena tako dolgo čakati na moškega, da bo dal naslednjo pobudo za srečanje.
Navedeno
hiklopka
Ma že cca 3 mesece je od tega vajinega srečanja in do sedaj se še ni ni nič razvilo, niti se nista videla več kot 1x???
Dej no, pozabi. Če še sedaj s tabo kontaktira, moraš vedet, da te je dala v predal prijateljev in iz tega ne bo nič več. Ne vem, katera ženska bi bila pipravljena tako dolgo čakati na moškega, da bo dal naslednjo pobudo za srečanje.
Rekla mi je da bi počakala do poletja že takrat, naslednji dan po srečanju.
Hahaha, ne morem verjet, da tip še vedno visi tu gor in sanja o tej ženski :D
Navedeno
oglas
Navedeno
hiklopka
Rekla mi je da bi počakala do poletja že takrat, naslednji dan po srečanju.

Če to ni bil lep način zavrnitve, potem je še cca 11 dni časa do 21. ko je prvi poletni dan :)))
Navedeno
oglas
Njej sem 2 dni pred srečanjem poslal svojo fotografijo, medtem ko je njen zunanji videz bil zame neznanka vse do trenutka, ko sva se zagledala v živo.
Zakaj je bilo tako, kaj je bil njen razlog za neoddajo svoje fotografije ? Saj si ji sploh rekel, da bi rad tudi njeno sliko imel, da je ne bi zgrešil ali si ostal podložen ?

Navedeno
oglas
Kako to misliš?
Ja prej ali slej bi jo domov (verjetno) pripeljal oz. bi te sošolci-ke videli tebe z njo in... lahko da bi letele opazke (ti pa, ker se tako bojiš za mnenje okolice, lahko da te je še ta strah kaj doli nesel).

Navedeno
oglas
Lahko obrazložiš?
Moja pričakovanja so bila drugačna od tega kaj je nudila, vendar kljub vsemu se začetnemu "porazu" nisem pustil in sem jo bolje spoznal, a ni bilo nekega privlaka (spolnega, intelektualnega). :|

hiklopka - lahko da imaš prav, sicer bo pa videl čez malo več kot teden kako in kaj.

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
hiklopka
Če to ni bil lep način zavrnitve, potem je še cca 11 dni časa do 21. ko je prvi poletni dan :)))
Če imaš ti v življenju vse do potankosti popredalčkano, kako ti je živeti sama s sabo? Če je ona rekla da bi počakala do poletja, to ne pomeni da se bova že 21. junija dobila, ampak da je bolj mišljeno nekje v juliju.

Navedeno
12th_DNA
Zakaj je bilo tako, kaj je bil njen razlog za neoddajo svoje fotografije ? Saj si ji sploh rekel, da bi rad tudi njeno sliko imel, da je ne bi zgrešil ali si ostal podložen ?
Pač ji nisem rekel za fotko. Itak bi jo poklical, pa bi se našla.

Navedeno
12th_DNA
ti pa, ker se tako bojiš za mnenje okolice, lahko da te je še ta strah kaj doli nesel
Ravno o tem strahu že ves čas govorim oz. pišem.
In verjetno si se zdaj fokusiral samo na to punco in se z drugimi sploh ne dopisuješ več? Očitno rabiš eno lekcijo iz tega, da boš spoznal, kjer vse si ga polomil in kaj naslednjič definitivno več ne boš počel. Lahko se ti še ne vem koliko dopisuješ in chataš z nekom, če ne razvijata spoznavanja v živo, je brezveze vse, verjemi. Ne bit presenečen, če ti bo čez čas rekla, da že ima fanta ali da je sploh ne zanimaš.

A bereš kake knjige o odnosih? Koristile ti bodo prepoznat človeško govorico.
Navedeno
luzer si
In verjetno si se zdaj fokusiral samo na to punco in se z drugimi sploh ne dopisuješ več?
Na oglas se mi je odzvalo 5 punc. Od tega so se 3 od njih mi nehale javljat že čez 2 ali 3 dni. Punca o kateri pišem je bila prva, ki se je na oglas odzvala. Tako se trenutno dopisujem z dvema.

Navedeno
luzer si
Lahko se ti še ne vem koliko dopisuješ in chataš z nekom, če ne razvijata spoznavanja v živo, je brezveze vse, verjemi. Ne bit presenečen, če ti bo čez čas rekla, da že ima fanta ali da je sploh ne zanimaš.
Kaj bi ti naredil/a?

Navedeno
luzer si
A bereš kake knjige o odnosih? Koristile ti bodo prepoznat človeško govorico.
Prosim za konkretne naslove in avtorje. Hvala.
Navedeno
oglas
Navedeno
hiklopka
Če imaš ti v življenju vse do potankosti popredalčkano, kako ti je živeti sama s sabo? Če je ona rekla da bi počakala do poletja, to ne pomeni da se bova že 21. junija dobila, ampak da je bolj mišljeno nekje v juliju.

Niti najmanj nimam vse popredalčkano v življenju, ampak dosti več smisla za humor kot ti, pa :)))
Se je jasno pokazalo tukaj kar se vidi že skozi vsa tvoja sporočila. Si totalno nesproščen in zategnjen do amena. Fullll me spominjaš na eno kolegico, ki vse vzame na smrt resno kar kdo napiše ali reče. Ima zaradi tega extremno težko življenje. Skupno vama je v štartu tudi to, da se ona enako na vso moč obremenjuje s tem, kaj bodo drugi rekli, ko spozna kakšnega fanta. In kar se posledično zgodi, je točno to. Na koncu se res najde nekdo, ki se vpiči prav v to, kje ga je spoznala. To pa samo zato, ker je labilna na tem področju in ljudje to čutijo.
Jaz sem tudi fanta spoznala preko interneta, a se mi nikoli ni kdo vpičil v to. Tudi ne vem, zakaj se bi mi. Živim svoje življenje ali njihovo?
Navedeno
oglas
Pozem je pa zate na prvem mestu DELO NA SEBI, na samozavesti, šele potem PUNCE.

Luzer si - kakšen predlog za knjigo ?

Meni trenutno pride na misel Kako ljubiti in biti ljubljen od dr. Paul Hauck-a (on ima nasplošno dobre, enostavne knjige - prevedene tudi v Slovenščino). :|

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
he he he se morem smejati, kot bi poslušala moje sodelavce in znance he he he
ker sva vsak z svojega konca Slovneije so rekli, da sva se sigurno spoznala prek ženitnega oglasa v Anteni (revija v preteklosi). No jaz sem jim odgovorila, da sva se sponzala preko revije ognjiše (kot veste to je verska revija in nima nič z ženitnimi oglasi). Pa to sem jim večkrat povedala, ko je kateri kaj spraševal, pa so nehali.

Svetujem ti, da jih ignoriraš, prslišiš, pomembno je, da se razumeta.

Starokopitnežem pa povej, da tisti časo ko so starši partnerje izbirali so že zdavnaj mimo in da živimo v 21 stoletju, in bi bilo dobro če se tudi oni obnašajo temu primerno.

srečno obema
Navedeno
luzer si
Ne bit presenečen, če ti bo čez čas rekla, da že ima fanta ali da je sploh ne zanimaš.
Skoraj bi pozabil; tej punci lahko kaj podobnega tudi jaz povem. Štekaš?
PS: še vedno se priporočam za knjige o odnosih. Torej naslovi, avtorji?

Navedeno
hiklopka
Skupno vama je v štartu tudi to, da se ona enako na vso moč obremenjuje s tem, kaj bodo drugi rekli, ko spozna kakšnega fanta. In kar se posledično zgodi, je točno to. Na koncu se res najde nekdo, ki se vpiči prav v to, kje ga je spoznala. To pa samo zato, ker je labilna na tem področju in ljudje to čutijo.
In kaj ona potem stori? Mislim, kako se vsa stvar z nekim fantom pri njej nadaljuje? Koliko let ima ona?
Navedeno
12th_DNA
Navedeno
oglas
Pozem je pa zate na prvem mestu DELO NA SEBI, na samozavesti, šele potem PUNCE.
Pisanje drugih na forumu in predstavljanje druge plati mi pomaga pri tem, da se malo manj oziram na okolico (npr. kar je napisala tudi jaz jim grem v nos), vendar s tem še ni konec težav. Kot si ti sam napisal, sem pri tej punci najverjetneje izgubil osvajalsko suverenost, da bo torej po vsej verjetnosti ona morala opravit dolžnost moškega (narediti korak naprej), vendar da naj tega od nje ne pričakujem. Resno, kako naj zdaj sploh zberem pogum in se dobim z njo, ko pa ona ve, pri čem je in s kom ima opravka? Še ko sem ji povedal o svojih (ne)izkušnjah, me je vprašala da kako to da sm čisto neizkušen in da kdaj mislim doživet vse to, kar naj bi dal skozi že proti koncu OŠ ali v SŠ?
Navedeno
oglas
Kot si ti sam napisal, sem pri tej punci najverjetneje izgubil osvajalsko suverenost, da bo torej po vsej verjetnosti ona morala opravit dolžnost moškega (narediti korak naprej), vendar da naj tega od nje ne pričakujem.
Lahko da si jo res izgubil, vendar vprašanje pa je ali trajno ali pa samo začasno. :|

Navedeno
oglas
Resno, kako naj zdaj sploh zberem pogum in se dobim z njo, ko pa ona ve, pri čem je in s kom ima opravka? Še ko sem ji povedal o svojih (ne)izkušnjah, me je vprašala da kako to da sm čisto neizkušen in da kdaj mislim doživet vse to, kar naj bi dal skozi že proti koncu OŠ ali v SŠ?
Če to bereš med vrsticami, ti je ona povedala svoja pričakovanja, želje realno (kaj išče) in če sklepam po le-tem, potem si ti izgubil bitko še preden si svoje vojake oborožil, napital in jim dal nek "prep talk" večer pred spopadom. Če bi ona rada imela nekoga, ki ima v mobitelu še zmeraj kontakte bivših "trofej" (v primeru "backup-a") in ima zalogo vrednosti SPB in čustvenih travm,... prav (njena izbira). Če bi ji to takrat celo nekako tako argumentiral, bi prevesil vse na svojo tehtnico (verjetno nisi bil tako znajden, a ne ?)
Nekako je prav, da si bil iskren, čeprav verjetno ob nepravem času. :|
Realno nisi ti kriv, vendar nekako pa tudi ona ne. Sicer ne vem kako točno si spisal oglas, vendar če bi ti napisal, da si "neizkušen", bi verjetno dobil precej manj ponudb, kot pa če si/bi to zamolčal.
Je pa žal seveda tako (dejansko), da če te nekdo ne more sprejeti zaradi tega kar si, potem te pač ni vreden. Jaz bi se vseeno še enkrat sestal z njo oz. dokler bi ta želja (pri tebi in seveda njej) exsplicitno obstajala. Ok, si ga malce zafrknil s to tvojo iskrenostjo, a je kar je. V teh časih si lahko na nek način ponosen, da si (še) nepokvarjena roba, ker lahko vidiš kako je (iz drugih tem), ko imaš enkrat fragmentiran disk (+ še cel kup virusov, trojancev na njem). Tako da glavo gor (tazgornjo). :D

˩Ƥ,
12тнƉИΔƧтяαи∂Δcтιʌɛ

Vedno na preži za:
Navedeno
hiklopka
Skupno vama je v štartu tudi to, da se ona enako na vso moč obremenjuje s tem, kaj bodo drugi rekli, ko spozna kakšnega fanta. In kar se posledično zgodi, je točno to. Na koncu se res najde nekdo, ki se vpiči prav v to, kje ga je spoznala. To pa samo zato, ker je labilna na tem področju in ljudje to čutijo.
In kaj ona potem stori? Mislim, kako se vsa stvar z nekim fantom pri njej nadaljuje? Koliko let ima ona?[/quote]

Posluša "pametne" nasvete drugih ter skensla vse fante, pa čeprav so nekateri res vredu. Nato se obremenjuje, zakaj je tako in zakaj nima fanta. Stara je 25 let.
Navedeno
hiklopka
Posluša "pametne" nasvete drugih ter skensla vse fante, pa čeprav so nekateri res vredu. Nato se obremenjuje, zakaj je tako in zakaj nima fanta. Stara je 25 let.
Bi mo jo predstavila oz. naju nekako spravila v stik? :) Saj bi ti pisal preko zs, toda glede na to da nisi registrirana, to pač ni izvedljivo. No, pa upam da me ne bo skenslala le zato, ker me je/bi spoznala preko foruma. :D
Ali sta oglas in mladenič ena in ista oseba?

dna, kako stereotipno razmišljanje. Nekdo, kii je izkušen, mora nujno imet spb pa imena bivpih v mobitelu za back up plan? Koliko tako razmišljanje avtorju dejansko pomaga? Češ, ful si car ker si še neizkušen, ker ostali ki so pa že imeli punce, so pa pokvarjeni, wtf

Še to me zanima, oglas, ali si zdaj vrgel puško v koruzo glede iskanja deklet, ker si pač dopisuješ z dvema, ali si kot pametno bitje oddal oglas še kam drugam, recimo ona.on, najdiljubezen.si ipd.?
V nos jim gre način, preko katerega sva se spoznala

Bom komentiro sam naslov:

Tvoja prjatlca je omejena, ozkogledna @#$%&.
Navedeno
match making?
Ali sta oglas in mladenič ena in ista oseba?
Nisva ista oseba. :)
Hiklopka kaj meniš, bi ti uspelo naju nekako vsaj spravit v kontakt? :)
kaj boš mel od tega?

Re: V nos jim gre način, preko katerega sva se spoznala

19.06.12 11:44
Navedeno
mladenic_

nečesa ne razumeš. ženska ki ima probleme s sprejemanjem okolice, bo imela problem sprejet tebe, ker te je (bo) spoznala preko neta. zakaj misliš, da bi bil ti toliko drugačen od drugih, ki jih je skenslala?
Navedeno
kaj boš mel od tega?
Navedeno
mladenic_

nečesa ne razumeš. ženska ki ima probleme s sprejemanjem okolice, bo imela problem sprejet tebe, ker te je (bo) spoznala preko neta. zakaj misliš, da bi bil ti toliko drugačen od drugih, ki jih je skenslala?
Problem je v takem razmišljanju. Namesto "kaj bom imel od tega?" se raje vprašam "Mogoče bo kaj iz tega". Probat ni greh, nimam kaj izgubiti. Če bo, bo, če ne pa nič, punc je še dovolj. :)

Hiklopka, si še z nami?
Pa kaj ti ne mislis nehat nadlegovat ljudi?

Oglas pa naj se kaj javi, da pove kako se je nadaljevala njegova zgodba.
Navedeno
mladenic_
Navedeno
kaj boš mel od tega?
Navedeno
mladenic_

Problem je v takem razmišljanju. Namesto "kaj bom imel od tega?" se raje vprašam "Mogoče bo kaj iz tega". Probat ni greh, nimam kaj izgubiti. Če bo, bo, če ne pa nič, punc je še dovolj. :)

No potem pa še naprej z glavo skozi zid, mogoče pa stena enkrat popusti, ane ;)
Navedeno
oglas
Živjo
Pred kratkim sem preko oglasa spoznal punco. Jaz sem oglas napisal, ona se je odzvala. Problem je pa v tem, da gre mnogim v nos to, kako sva se spoznala. Npr. sošolka mi očita, da se zanjo sploh nisem potrudil, da nisem bil lovec kajti po njenem je tako, da mora moški pristopiti k ženski. Spet bratovi punci se zdi smešno, da sem na tak način spoznal punco.
Bojim se, da ne bom zdržal tega pritiska in bom punci primoran dati konec. Se je kdo od vas že soočil s tako situacijo?

A morajo ljudje res vedeti vse potankosti no? Če boš že pri takšni "malenkosti" vrgel puško v koruzo, kaj šele bo, ko bodo prišle bolj delikatne stvari. Pustil in šel? Kaj te briga, kaj drugi mislijo. Naj ti bo v poduk, da ti ni treba vsega obešati na zvon drugim. Boš bolj mirno živel, če to to tako vrže s tira.
Po dolgem času se spet oglašam. Še enkrat sem prebral celotno temo in ugotavljam, da sem še nekaj izpustil; čudni občutki so me prežemali še preden sva se s to punco videla v živo, torej ko sem o njej vedel le ime, priimek in od kod je. Ko je prišel na vrsto dan srečanja, sem srečanje najraje hotel odpovedat, vendar kot prvo to ne bi bilo fer do nje, kot drugo pa sem se hotel soočit s strahom zaradi sebe.

Navedeno
libellule
Oglas pa naj se kaj javi, da pove kako se je nadaljevala njegova zgodba.
Povedal sem ji da glede na to, da sem čisto brez izkušenj ter da pred puncami zablokiram, naj vzame v zakup da pri nadaljnjih srečanjih morda ne bo šlo tako, kot si ona predstavlja ter da bo morda ona morala delati prve korake.
Če si ji povedal, da bo morda ona morala delat prve korake, potem si ji morda naložil zelo veliko breme. Namreč, punca, ki je "sramežljiva" lahko to hitro razume napačno in sicer tako, da ti enostavno ni dovolj všeč, da ne upaš tvegat.
Navedeno
oglas
naj vzame v zakup da pri nadaljnjih srečanjih morda ne bo šlo tako, kot si ona predstavlja ter da bo morda ona morala delati prve korake.

Halo??? kako pa se misliš kaj naučit iz tega in preseč samega sebe, če odgovornost za dobro srečanje prelagaš zgolj na ena ramena, njena? Meni se to ne zdi fer. Če nimaš jajc dejtat in spoznavat, potem pač ne dejtaj in ne spoznavaj. Ne pa da spet čakaš, da bo punca tista, ki bo delala prve korake. Sam sebi daš avtogol s tem, ker si odvzameš možnost aktivne udeležbe. In potem je spet vse odvisno od sreče, ane.

A je tolk težko dat kako pobudo za neko zanimivo aktivnost?
2 meseca... In kakšna je ocena napredka od 1 do 10?
glej, oprosti, samo ko jih j... če ti je všeč je super, če te zajebavajo, jih pa ignoriraj, prijatelje spoznaš v stiski...
pa kaj sploh razlagaš kje sta se spoznala, v internetu ali v časopisu sigurno ne, ker sta se morala verjetno nekje prvo videti, ali?
Navedeno
Marko
Če si ji povedal, da bo morda ona morala delat prve korake, potem si ji morda naložil zelo veliko breme. Namreč, punca, ki je "sramežljiva" lahko to hitro razume napačno in sicer tako, da ti enostavno ni dovolj všeč, da ne upaš tvegat.
Zdi se mi fer do nje da sem iskren in da ji povem, kako stojim glede punc. Jaz sem ji rekel, da sem zelo sramežljiv ter da se zna zgoditi, da bom zablokiral ko bo prišlo do trenutka za narediti korak naprej. S tem sem ji namignil, naj mi v tistem trenutku pomaga.

Navedeno
ojoj1
Halo??? kako pa se misliš kaj naučit iz tega in preseč samega sebe, če odgovornost za dobro srečanje prelagaš zgolj na ena ramena, njena? Meni se to ne zdi fer. Če nimaš jajc dejtat in spoznavat, potem pač ne dejtaj in ne spoznavaj. Ne pa da spet čakaš, da bo punca tista, ki bo delala prve korake. Sam sebi daš avtogol s tem, ker si odvzameš možnost aktivne udeležbe. In potem je spet vse odvisno od sreče, ane.
Nisem rekel da ne bi aktivno bil udeležen. Samo odvisno kje. Njej sem povedal da se zna zgoditi, da bom v ključnem trenutku morda zablokiral (ni 100%, se pa lahko zgodi). Sebi bi dal avtogol zgolj s tem, če ne bi hodil na zmenke in spoznaval punce. Preostali del odgovora je pa enak temu, kar sem napisal Marku. Pa tudi se lahko zgodi, da punca naredi prvi korak. Ali pač?

Navedeno
ojoj1
Kakšno aktivnost konkretno?

Navedeno
Markiz
2 meseca... In kakšna je ocena napredka od 1 do 10?
Odvisno na katerem področju napredek. Zaenkrat sva pri druženju.

Navedeno
brankog
pa kaj sploh razlagaš kje sta se spoznala, v internetu ali v časopisu sigurno ne, ker sta se morala verjetno nekje prvo videti, ali?
Stik sva navezala preko oglasa, ki sem ga oddal v eno revijo.
Res je, povedal si ji iskreno, vprašanje pa je, če bo ona to znala cenit. Vprašanje je tud, ali je dovolj pogumna, da ti pomaga. Vseeno predlagam, da najdeš dodaten pogum in dvigneš nivo, malo več tvegaš. Vesela bo, njej bo lažje, ti pa boš morda spoznal, da se splača tvegat.
Navedeno
oglas
Navedeno
ojoj1
Kakšno aktivnost konkretno?
[/quote]

Ti si pa res za luno, ja kakšno le? Karkoli ti pade na pamet: od bowlinga, biljarda, kotalkanja, nordijske hoje, gledališča, poletnega sankanja, obiska žnj kulturnih prireditev ...

Da meni tip reče, da zna v ključnem momentu zablokirat, se samo stran obrnem, Strah in cincanje sta pokazatelja šibkosti karakterja in nepripravljenosti na učenje in (osebni) napredek.
Navedeno
_Marko_
Res je, povedal si ji iskreno, vprašanje pa je, če bo ona to znala cenit.
Ko sem ji povedal da sem čisto neizkušen, je njen odziv bil: "Kako to da se še nikoli nisi poljubljal? Kdaj se pa misliš?" Ne vem točno, kaj je hotela s tem povedat.

Navedeno
ojoj1
Ti si pa res za luno, ja kakšno le? Karkoli ti pade na pamet: od bowlinga, biljarda, kotalkanja, nordijske hoje, gledališča, poletnega sankanja, obiska žnj kulturnih prireditev ...
Se tudi ukvarjava z raznimi aktivnostmi kot so izleti, kolesarjenje, kino ipd. in tudi jih jaz predlagam. Problem je v tem da se še ni zgodilo nič intimnega (poljubi, držanje za roke itd.)
Navedeno
oglas
Se tudi ukvarjava z raznimi aktivnostmi kot so izleti, kolesarjenje, kino ipd. in tudi jih jaz predlagam. Problem je v tem da se še ni zgodilo nič intimnega (poljubi, držanje za roke itd.)

Zdaj te še jaz vprašam KAJ ZABOGA ŠE ČAKAŠ? Če ti je punca všeč, narediš 1. korak. Če ti ni všeč, ga ne narediš. Koliko pa si star? Še v šolo hodiš?

Dotiki, poljub se zgodi na 2. ali pa vsaj na 3. dejtu, če ne, je jasno da iz te moke ne bo kruha.
Navedeno
ojoj1
Zdaj te še jaz vprašam KAJ ZABOGA ŠE ČAKAŠ? Če ti je punca všeč, narediš 1. korak. Če ti ni všeč, ga ne narediš. Koliko pa si star? Še v šolo hodiš?
Problem je v tem, da zablokiram. Imam pa 22 let, še študiram.
Predstavljaj si, da ti ugre, samo zato, ker zablokiraš. Ker si ne izpolniš tega, kar si želiš oziroma kar si želita oba, to je poljubiti je. Kako se boš počutil po tem, če bi spoznal, da ti je ušla samo zato, ker si bil premalo pogumen. Se bi naslednjič bolj opogumil? Res potrebuješ to izkušnjo?
In kaj pomeni, da zablokiras?
Mislim, da se moras predvsem malo sprostit in se nehat toliko ukvarjat z balastom. In se sam sebe prepricat, da najslabse kar se ti lahko zgodi je to, da te pac ne bo hotela kissnit (ali kar koli ze) nazaj. Nic drugega, samo to.

Enkrat bos pac moral "skociti" in reskirat.
Navedeno
oglas
Navedeno
ojoj1
Problem je v tem, da zablokiram. Imam pa 22 let, še študiram.

Ok, vzrok poznaš, kaj nameravaš naredit, da se te blokade losaš? Resno te sprašujem. Ker očitno je, da uspešnost odnosa prelagaš dekletu na rame.

Nisi edini, ki kdaj zablokira v teh zadevah, nekateri to priznajo in s smehom se led prebije, drugi glumijo, tretji se umaknejo... kaj boš pa ti naredil?
Navedeno
Marko
Kako se boš počutil po tem, če bi spoznal, da ti je ušla samo zato, ker si bil premalo pogumen. Se bi naslednjič bolj opogumil?
Lahko samo špekuliram o tem, če bi naslednjič bil bolj pogumen. Ni prvič da sem pred kakšno punco zablokiral. Že nekajkrat se mi je zgodilo, da mi je kakšna punca dajala jasne signale, da sem ji všeč ter da naj pristopim, toda jaz sem zablokiral in se umaknil. Zato sem tudi poskusil spoznati kakšno punco preko oglasa, kajti sem menil da bo tako vse lažje, pač postopno spoznavanje, ne bo kar od nekod naenkrat se pojavila neka punca.

Navedeno
libellule
In kaj pomeni, da zablokiras?
Odgovor na to vprašanje leži v odgovoru, ki je namenjen ojoj1.

Navedeno
libellule
najslabse kar se ti lahko zgodi je to, da te pac ne bo hotela kissnit (ali kar koli ze) nazaj.
Tudi tega se bojim, njene reakcije.

Navedeno
ojoj1
Ok, vzrok poznaš, kaj nameravaš naredit, da se te blokade losaš? Resno te sprašujem. Ker očitno je, da uspešnost odnosa prelagaš dekletu na rame.

Nisi edini, ki kdaj zablokira v teh zadevah, nekateri to priznajo in s smehom se led prebije, drugi glumijo, tretji se umaknejo... kaj boš pa ti naredil?
Ne vem kaj bom naredil. Ko že nameravam iti v napad, me pokorita trema in strah. To se kaže takole: poveča se mi srčni utrip, začnem se potiti, kar zmrazi me, v ledvicah me stisne, kot da bi imel ledvice iz plastelina.
Navedeno
oglas
Ne vem kaj bom naredil. Ko že nameravam iti v napad, me pokorita trema in strah. To se kaže takole: poveča se mi srčni utrip, začnem se potiti, kar zmrazi me, v ledvicah me stisne, kot da bi imel ledvice iz plastelina.

Ne veš, kaj boš naredil .... za začetek se ODLOČI kaj boš naredil naslednjič, ko prideš v to situacijo in to naredi mimo teh fizičnih vzrokov strahu (tresenje glasu, potenje ipd.).

Tudi če te zavrne, to ne bo katastrofa, ne bi bil ne prvi ne zadnji. Ne jemlji zavrnitve osebno. Saj te niti ne pozna, kako bi te potem lahko zares zavrnila?
Navedeno
ojoj1
Ne veš, kaj boš naredil .... za začetek se ODLOČI kaj boš naredil naslednjič, ko prideš v to situacijo in to naredi mimo teh fizičnih vzrokov strahu (tresenje glasu, potenje ipd.).
Problem je, da mi ne uspeva zaobiti teh fizičnih znakov strahu, temveč me psiha vsakič pokori.

Navedeno
ojoj1
Tudi če te zavrne, to ne bo katastrofa, ne bi bil ne prvi ne zadnji. Ne jemlji zavrnitve osebno. Saj te niti ne pozna, kako bi te potem lahko zares zavrnila?
Kako to misliš, da me niti ne pozna?
S tem misli rect, da se ne vidita vsak dan, ker nista iz istega kraja, tako da, tudi ce bi te zavrnila, te ne more res zavrnit, ker ti njena zavrnitev ne bi prinesla velike razlike v tvojem vsakdanu (ni to tvoja soseda ali sosolka, ki bi jo videval vsak dan). Ceprav bi tebi rabilo ravno to, ena punca, ki bi jo veckrat na teden videval "po malo" in bi se tako malo sprostil v njeni druzbi.

Ti se prevec sekiras vnaprej, da bos "za.sr.al" in zato tudi zablokiras. Toliko te je strah, da bos naredil napako, da potem raje ne naredis nic, kar pa je se slabse, kot ce bi naredil nekaj narobe - ker ce naredis nekaj narobe, potem ves za naslednjic cesa ne smes narediti.
Navedeno
libellule
S tem misli rect, da se ne vidita vsak dan, ker nista iz istega kraja, tako da, tudi ce bi te zavrnila, te ne more res zavrnit, ker ti njena zavrnitev ne bi prinesla velike razlike v tvojem vsakdanu (ni to tvoja soseda ali sosolka, ki bi jo videval vsak dan). Ceprav bi tebi rabilo ravno to, ena punca, ki bi jo veckrat na teden videval "po malo" in bi se tako malo sprostil v njeni druzbi.
Možno.

Navedeno
libellule
Ti se prevec sekiras vnaprej, da bos "za.sr.al" in zato tudi zablokiras. Toliko te je strah, da bos naredil napako, da potem raje ne naredis nic, kar pa je se slabse, kot ce bi naredil nekaj narobe - ker ce naredis nekaj narobe, potem ves za naslednjic cesa ne smes narediti.
Kaj konkretno obsega zasral? Mene npr. ni strah tega, da se ne bi znal poljubljat ipd. Toda kljub vsemu enostavno ne zmorem, pač zablokiram.
Navedeno
oglas
Kaj konkretno obsega zasral? Mene npr. ni strah tega, da se ne bi znal poljubljat ipd. Toda kljub vsemu enostavno ne zmorem, pač zablokiram.

No ofense, ampak poglej kaj delaš iz posta v post ... seciraš besede, iščeš definicije zanje, hočeš imet točno napisano, kaj bi moral rečt, nardit, se obnašat... to je napačni pristop!

Izhajat moraš iz sebe, iz stika s samim seboj. Vsak človek je v sebi v osnovi dober in uspešen, mi smo tisti ki si postavljamo ovire in si s tem zapiramo vrata. Ko boš dojel, da ni strah tisti ki določa tvojo persono, ampak si ti tidsti, ki dejavno pripomore k temu stanju, se boš znal tudi pravilneje odločit.

Tako trdega te doživljam, tako prestrašenega, da res ni čudnega da povsem zablokiraš. Ampak verjemi, ovira je zgolj v tvoji glavi, ne drugod!!!

Daj sprosti se madona. Začni delat na sprostitvenih tehnikah, teči, meditiraj, pojdi na delavnice.
Glej, v življenju je tako, da enostavno moraš vlečt neke odločitve, ne moreš cincat in vsakič obžalovat, ker nisi nič naredil. Nikoli ne boš vedel, ali bo določena odločitev prinesla to, kar si želiš, gotovo pa je večja možnost, če nekaj narediš, kot pa če nič ne narediš. Poleg tega, imaš še nekaj drugega, to je zadovoljstvo, da si poskusil, imaš izkušnjo iz katere se lahko učiš za naprej in nimaš slabe vesti, ker nisi nič naredil. Najslabše je, če ne sprejmeš nobene odločitve in drugim daješ odgovornost za tvojo srečo. Sam si odgovoren za svojo srečo, noben ti je ne bo prinesel na pladnju. Mogoče so prej tako ravnali s tabo, ko si bil še mlajši, zdaj je pa tega konec. Treba bo odrasti. Brez izgovorov! Lahko pa ostaneš dete do konc življenja, odločitev je tvoja.
ojej1 in _Marko_, največ kar lahko naredim je obisk pri psihoterapevtu ali psihologu. Drugače ne vem kako naj opravim s temi strahovi in blokadami.
Kar se pa te punce tiče, kot kaže je najbolje da si nalijeva čisto vino in vrževa karte na mizo glede najinega odnosa. Ste menda vsi vključno z mano opazili, da se stvari ne odvijajo ravno tako, kot bi si želel.
Nimam pojma, kako se stvari odvijajo pri vama. Mogoče ne potrebuješ psihologa, ker na koncu se boš še vedno moral sam soočiti s situacijo. Pač preprosto vprašaj se kaj želiš v življenju in to naredi, kljub strahu. Tvegaj, zagotavljam ti, da ne boš umrl. Dovoljeno je, da počneš to kar si želiš, če pri temu drugim ne škodiš. Ne moreš ničesar izgubit.
Enkrat pišeš, da si star 19 let, potem pa kar naenkrat 22. Se mi zdi, da imaš kar konkretne probleme.
Navedeno
oglas
ojej1 in _Marko_, največ kar lahko naredim je obisk pri psihoterapevtu ali psihologu. Drugače ne vem kako naj opravim s temi strahovi in blokadami.

Pa pojdi. saj to nič groznega.

Mislim, da so stvari še kako jasne pri vama, lahko pa jo tudi povprašaš, ampak ne bodi presenečen, če ti bo rekla, da ona tebe jemlje kot znanca.
Navedeno
ojej1
Mislim, da so stvari še kako jasne pri vama, lahko pa jo tudi povprašaš, ampak ne bodi presenečen, če ti bo rekla, da ona tebe jemlje kot znanca.
Da ona mene jemlje kot znanca že od samega začetka ali zato, ker se sčasoma med nama ni nič zgodilo?
Navedeno
oglas
Navedeno
ojej1
Da ona mene jemlje kot znanca že od samega začetka ali zato, ker se sčasoma med nama ni nič zgodilo?

Saj nima veze, zakaj. Dejstvo je, da vidva kofetkata kot dve prijateljici in ne rabiš bit ne vem kako pameten, da si priznaš, da si v friend zonu že nekaj časa.

To se zgodi, če nimaš jajc se potrudit za tisto, kar ti je všeč v življenju. Premisli, ali se ti splača.
In si se ti od vsega zacetka sploh vprasal najosnovnejse vprasanje : Ali ti je ta punca sploh vsec?
Pustimo ob strani, da zablokiras (nisi ne prvi ne zadnji ... samo da vecina kateri se to dogaja, ne naredi cele doktorske dizertacije iz tega, pac enkrat je treba skociti in reskirat).

Ti je sploh vsec? Te privlaci? Imata kaksne skupne teme, hobbye, podobne poglede na zivljenje?
Ko se vidita, kako tece pogovor? Gladko ali zadrgnjeno in prisiljeno?

In glede na to, da se poznata ze kar nekaj mescev in se stvar ni premaknila v nobeno smer, ne vem no, ni treba bit ravno doktor znanosti, da pogruntas, da ocitno nekaj ne deluje, da ni niti malo kemije zraven (in tudi s cakanjem se ta kemija prisiljeno ne bo pojavila ... to je ali pa ni).
Navedeno
libellule
In si se ti od vsega zacetka sploh vprasal najosnovnejse vprasanje : Ali ti je ta punca sploh vsec?
Je simpatična, toda vse skupaj je... težko opišem z besedami, mogoče je šlo bolj za premagovanje strahu pred puncami, kaj vem.

Navedeno
libellule
Ti je sploh vsec? Te privlaci? Imata kaksne skupne teme, hobbye, podobne poglede na zivljenje?
Ko se vidita, kako tece pogovor? Gladko ali zadrgnjeno in prisiljeno?
Nelagodje me je prežemalo še preden sva se videla v živo. Pogovor pa sicer teče gladko, sproščeno.

Navedeno
libellule
In glede na to, da se poznata ze kar nekaj mescev in se stvar ni premaknila v nobeno smer, ne vem no, ni treba bit ravno doktor znanosti, da pogruntas, da ocitno nekaj ne deluje, da ni niti malo kemije zraven (in tudi s cakanjem se ta kemija prisiljeno ne bo pojavila ... to je ali pa ni).
Tudi če je že zdavnaj prepozno za kaj več, lahko ostaneva prijatelja.
Navedeno
oglas
Tudi če je že zdavnaj prepozno za kaj več, lahko ostaneva prijatelja.

S tem da sedaj ne boš več vlagal toliko energije in svojega časa v njo, ko to veš. Saj tudi s frendi ne visiš po cele dneve skupaj, ane?

Preusmeri se v kaj drugega. Življenje je zunaj in te kliče.
Navedeno
ojej1
Saj tudi s frendi ne visiš po cele dneve skupaj, ane?
Andreja, si to ti? Ti imaš navado pisati "ane" na koncu stavka.
Navedeno
ojej1
S tem da sedaj ne boš več vlagal toliko energije in svojega časa v njo, ko to veš.
Ne bom se več toliko ukvarjal z njo. Glede odnosa nasploh bo pa čas pokazal.
Meni se zdi pa neumno razbijati eno lepo vezo zato, ker gre pač drugim ena stvar tako v nos. Pa kaj potem, če sta se spoznala na takšen način. Tako si se odločil in očitno je ena oseba čakala ravno na takšnega lovca kot si bil ti.
Če se imata rada in sta si všeč, se kar potrudita, ne glede na ostale ki vaju obkrožajo. :)
Navedeno
sapra73
Meni se zdi pa neumno razbijati eno lepo vezo zato, ker gre pač drugim ena stvar tako v nos. Pa kaj potem, če sta se spoznala na takšen način. Tako si se odločil in očitno je ena oseba čakala ravno na takšnega lovca kot si bil ti.
Če se imata rada in sta si všeč, se kar potrudita, ne glede na ostale ki vaju obkrožajo. :)

Saj onadva sploh nista v vezi! Še do poljuba ni prišlo. To je waste of time, oglas. Ne moreš vsega usmerit samo v eno punco, ki se je za trenutek ustavila pri tvojem oglasu. Pojdi raje na ona-on ali twoo, tam se najde punc, vedi pa da jih bo večina neprimernih, ampak naj te to ne ustavi.

Zmagovalec ni tisti, ki nikoli ne pade, ampak tisti, ki vedno znova poskuša.
Navedeno
ojej1
Zmagovalec ni tisti, ki nikoli ne pade, ampak tisti, ki vedno znova poskuša.

Ali obratno povedano, ni looser tisti, ki pade ali se zmoti ali naredi napako, ampak tisti, ki iz vnaprejsnjega straha, da se ne bi zmotil, niti ne proba.
Navedeno
ojej1
Ne moreš vsega usmerit samo v eno punco, ki se je za trenutek ustavila pri tvojem oglasu.
Na oglas se je odzvala še ena punca, toda se še nisva videla v živo.
Ce se od marca pa vse do danes se nista srecala, se niti ne bosta.
Ker ce bi bila zelja po srecanju, bi to ze bilo za vama.

Te stvari so ali pa niso. In se ne vlecejo v nedogled.
Navedeno
libellule
Ali obratno povedano, ni looser tisti, ki pade ali se zmoti ali naredi napako, ampak tisti, ki iz vnaprejsnjega straha, da se ne bi zmotil, niti ne proba.
Hočeš reči da sem luzer? Pa ravno ti si opazila, da s to punco nekaj ne deluje, da mogoče ni prave kemije.
Navedeno
oglas
Navedeno
libellule
Hočeš reči da sem luzer? Pa ravno ti si opazila, da s to punco nekaj ne deluje, da mogoče ni prave kemije.

Ne. Ti sam se počutiš luzerja in nesposobnega. Celo sam si zgoraj napisal.

S to punco nekaj ne deluje? Bo zdaj tako, da boš odgovornost za svoje neuspehe prelagal na tuja ramena, češ z njo je nekaj narobe in zato se ni nič razvilo?! Če mene vprašaš, je bolje, da si tako dolgo samski, dokler si malo ne urediš podstrešja. S kakšnim strokovnjakom.

200 postov pa niti enega premika v tvoji glavi.
Avtor:

Naslov teme:

• Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, dot,
  • Datoteka ne sme biti večja od 1,95 MB
  • Dodate lahko še 5 datotek

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 15 plus 19?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.