Dojenje

Otroku najbolj naravna prehrana, za mamico pa včasih toliko vprašanj. S spoznanji in nasveti mednarodne organizacije La Leche League International je lažje.
Moderatorka: Mojca Vozel, svetovalka za dojenje pri La Leche League International LLL Slovenija, Slovensko društvo za podporo in pomoč doječim materam
Spoštovani,
zanima me, če lahko pijem koprivni čaj za čiščenje krvi (zaradi nečiste kože) glede na to, da še dojim 2xdnevno (ponoči in zjutraj). Poleg tega uživam pivski kvas v tabletah (vitamini B-kompleksa). Ali je to kakorkoli škodljivo za moje dete?

Hvala za vaš odgovor,
Brina
Brina, pozdravljeni!

Kopriva in pivski kvas sodita med zelišča, ki so znana tudi kot galaktogogi, torej ki lahko pomagajo spodbujati tvorbo mleka. Lahko mirno jemljete, kot vedno z vsakimi zelišči in pripravki, dodatki, ki niso hrana, pa priporočamo zmernost.

Podobno vprašanje o koprivi: http://med.over.net/forum5/read.php?94,1985364,1985466#msg-1985466

Če vpišete v Google "nettle + breastfeedin", boste dobili veliko zanimivih informacij, npr.:

----
Nettle is a rich source of chlorophyll and minerals in whole herb form. It was used extensively as a folk medicine primarily for respiratory complaints, building up weak breast milk and helping with rheumatic conditions. Nettle is used more commonly as a nutritional tonic as it is very high in vitamins and minerals. It is a great herb to use by nursing or pregnant mothers who are vegetarian, malnourished or suffer from with mild to moderate anaemia.
----

Pivski kvas pa vtipkajte "brewer's yeast + breastfeeding".

Mojca Vozel,
svetovalka za dojenje pri La Leche League International
Slovenska spletna stran http://www.dojenje.net
Spletna stran organizacije LLLI http://www.llli.org
Facebook: https://www.facebook.com/pages/La-Leche-League-Slovenija/193282127382188
Članarino ali donacijo lahko nakažete na TRR društva LLL Slovenija pri NLB: SI56 0203 3025 3744 825
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 krat 7?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.