Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
debelinka pinka

zakaj se je ustavilo

01.06.12 08:56
Živjo, začela sem z hitro dieto z jajci, se prvi teden strogo držala in je šlo dol 5 kg, naslednji teden pa NIČ! Niti deke, čeprav sem se strogo držala diete kot prvi teden. Glede na to, da imam trimestno številko na vagi, me to depremira. zakaj se je ustavilo????? Hvala za vsak komentar.
Miis 

Re: zakaj se je ustavilo

01.06.12 10:06
Draga moja, nekaj komentarjev:
1. Kaj želiš doseči s to 'hitro dieto z jajci'? Uničla si boš organizem. Čez dva mesca boš dobila nazaj VSE kile plus še enkrat tok za bonus.
2. 95% tem na tem forumu omenja preprosto dejstvo hujšanja: ZDRAVA PREHRANA IN GIBANJE!! In sama jajca niso zdrava prehrana!!!
3. Pri 3-mestni številki, bi ti pri vsaki NORMALNI in ZDRAVI dieti mogle kile letet dol. In to, da so se ti ustavle je dobr pokazatelj, kakšno sr*** so te kvazi diete.
4. Če maš voljo in moč, da ješ sama jajca - v čem je torej problem, da bi jedla zdravo? Kar je 1000x lažje, boljše in še učinek ne bo kratkotrajen.
5. Gibanj, gibanje, gibanje! Ja, ne moreš tečt eno uro na dan in ne moreš delat insanity workout. Lahko pa greš na hitro hojo in lahko poiščeš kakšne lažje vaje.
6. Ne podleži nategom hitrih dieti in raznih praškov! Ko se boš zares ODLOČILA, da boš hujšala in shujšala, potem ti bo uspelo.

Oprosti, če sem bla prekruta. Ampak srce me boli, ko se tako uničuješ s hitrimi dietami, ki nimajo nobenga efekta. Zame so edinokrat prejemljive takrat, ko rabiš izgubit par kilogramov pred pomembnimi dogodki: npr. poroka. In še to ne gre za izgubil iz 125 na 120, ampak iz 55 na 50. Še enkrat - oprosti, če sem te prizadela! Če pa rabiš še kaj (npr. o 'moji' vadbi Slim in six, ki bi ti jo res priporočala) mi pa sporoči!

Srečno!
debelinka pinka

01.06.12 10:55
hvala za odgovor, vem, da imaš prav, ampak ..... vse je v glavi. Komaj sem skupi spravila voljo, da sem se odrekla vsej tisti hrani, ki jo obožujem, izbrala eno dieto, ki je vsaj predpisana količinsko in kaj sploh jesti, saj ne jem samo jajc - tole sem si izbrala :
http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=aktualno&nov=diete&nid=5
potem si pa mislim, če ne gre nič dol pri taki prehrani, zakaj potem sploh se matrat. da ne grejo kg gor? a potem lahko samo tako malo pojem kot je v dieti, da bom na istih kilah kot sem??? kako naj potem skujšam? obupujem.
Miis 

01.06.12 16:08
Moj nasvet:
Imej 5 obrokov na dan.
zajtrk: kosmiči (ovseni, s sadjem,... NE nesquick s čokolado ipd.), navadni jogurt (lahko sadni), z manj mlečne maščobe in sadje. Seveda - če rabiš kavo, potem tut kavo.
malica: sadje
kosilo: ne mešal OH in B (načelo Montignaca), se pravi ne jej mesa in krompiraja/kruha/riža/testenin; lahko ješ meso in zelenjavo; polnozrnate testenine in zelenjavo; solato; ... Skratka: osnovno načelo je, da NE MEŠAŠ ogljikovih hitratov in beljakovin;
malica: jogurt, skuta, lahko tudi sadje, čeprav se ga priporoča jesti dopoldne, zarad sladkorja!
večerja: naj bo pretežno beljakovinska - skuta, meso, sir, jogurt, jajca,... vse to lahko mešaš z zelenjavo. Pazi, da zvečer ne ješ preveč OH!

Potem si pa vzemi čas za gibanje. Lej, jst sem bla lenoba na kubik. Sovražim gibanje v množici, razni fitnesi in aeorbike... bljek! Pa še drago je kot hudič! :D Tako, da sem si potegnila z interneta Slim in 6! Super vadba, ki je ful intenzivna. Traja 6 tednov in morem rečt, da res deluje. Super je, da ne rabiš ničesar. Ok, lažem - rabiš nek trag v drugem delu, ampak to stane 7€. Lahko delaš kadarkoli in kjerkoli. Več si preberi na tem forumu v temi Slim in 6. Ta beach body ima še ful drugih vadb in si izbereš eno zase. Delaš počasi, postopoma in kolikor zmoreš. Pazi, da ne fašeš muskafibra, kot sem ga jst. :) Vidla boš, kako je vsak dan lažje! Jst se pred 3 tedni nise mogla prijet za gležne oz. z rokami dotaknit tal, nisem zmogla skletc (ne moških, ne takšnih kot so na programu) - danes zmorem vse to! Samo po treh tednih! Lej, jst sem imela 80 kg, razrezan trebuh, oslabljene trebušne mišice, brez kondicije,... In vse to gre na boljše!! Samo vztrajna moreš bit! Prideš na forum, ko ti gre vse narobe in ko se hočeš pohvalit! Punce tukej so fantastične in jst vem, da brez njih ne bi zmogla!!!

Iskreno verjamem v tebe! In, če zmoreš živet od jajc, potem boš še lažje živela od vsega, kar sem ti gor napisala!

Punca - drži se in bori se!!!
Navedeno
debelinka pinka
hvala za odgovor, vem, da imaš prav, ampak ..... vse je v glavi. Komaj sem skupi spravila voljo, da sem se odrekla vsej tisti hrani, ki jo obožujem, izbrala eno dieto, ki je vsaj predpisana količinsko in kaj sploh jesti, saj ne jem samo jajc - tole sem si izbrala :
[www.zdravniski-nasveti.net]
potem si pa mislim, če ne gre nič dol pri taki prehrani, zakaj potem sploh se matrat. da ne grejo kg gor? a potem lahko samo tako malo pojem kot je v dieti, da bom na istih kilah kot sem??? kako naj potem skujšam? obupujem.
halooooooooooooooooooo ,evo mene iz 130 kg sem prilezla ampak res prilezla na 85 ,hujšanje ni tek na kratke proge ,to je maraton,in to da ti stojijo kile je čisto normalno ,meni sedaj že eno leto stojijo pa sem še zmeraj zelo aktivna evo glih včeraj sem pretekla 10 km ,samo par stvari je važnih če hočeš prave rezultate
-vrži vago in se hehaj vagat ,boš že videla po cunjah
-jej takoj zjutraj ,potem pa vsake 2-3 ure jabolko ali banana je za en obrok
-zamenjaj bel kruh za rženega ,testenine za polnozrnate ,krompir zamenjaj za ajdovo kašo ali divji riž ,ja tud jaz kuham zase tako, za mojega standard ,pa belo moko za polnozrnato
- naj te ne zavedejo razni nupoti ,pa herbalajfi ,pa ne vem kaj še vse
-in pa najvažnejše ,če se ne boš gibala je vse zaman ,ker ko boš z dieto nehala boš dobila x2+obresti vse nazaj ,verjemi povem iz izkušenj ,glede na to da sem shujšala na 65 kil nekoč z eno drastično dieto ,odločitev je pa samo tvoja ,vedi pa če si se deset let počasi redila boš rabila tud nekaj let da jih boš zgubila ,ja sem za teh 45 kil rabila dve leti pa gotovo še ene dve do tri za ostalih 20 ampak da bi obupala -NIKOLI,ker hočem sama sebi dokazat da zmorem
arrabella

02.06.12 08:13
Navedeno
Miis
Moj nasvet:
Imej 5 obrokov na dan.
zajtrk: kosmiči (ovseni, s sadjem,... NE nesquick s čokolado ipd.), navadni jogurt (lahko sadni), z manj mlečne maščobe in sadje. Seveda - če rabiš kavo, potem tut kavo.
malica: sadje
kosilo: ne mešal OH in B (načelo Montignaca), se pravi ne jej mesa in krompiraja/kruha/riža/testenin; lahko ješ meso in zelenjavo; polnozrnate testenine in zelenjavo; solato; ... Skratka: osnovno načelo je, da NE MEŠAŠ ogljikovih hitratov in beljakovin;
malica: jogurt, skuta, lahko tudi sadje, čeprav se ga priporoča jesti dopoldne, zarad sladkorja!
večerja: naj bo pretežno beljakovinska - skuta, meso, sir, jogurt, jajca,... vse to lahko mešaš z zelenjavo. Pazi, da zvečer ne ješ preveč OH!

Potem si pa vzemi čas za gibanje. Lej, jst sem bla lenoba na kubik. Sovražim gibanje v množici, razni fitnesi in aeorbike... bljek! Pa še drago je kot hudič! :D Tako, da sem si potegnila z interneta Slim in 6! Super vadba, ki je ful intenzivna. Traja 6 tednov in morem rečt, da res deluje. Super je, da ne rabiš ničesar. Ok, lažem - rabiš nek trag v drugem delu, ampak to stane 7€. Lahko delaš kadarkoli in kjerkoli. Več si preberi na tem forumu v temi Slim in 6. Ta beach body ima še ful drugih vadb in si izbereš eno zase. Delaš počasi, postopoma in kolikor zmoreš. Pazi, da ne fašeš muskafibra, kot sem ga jst. :) Vidla boš, kako je vsak dan lažje! Jst se pred 3 tedni nise mogla prijet za gležne oz. z rokami dotaknit tal, nisem zmogla skletc (ne moških, ne takšnih kot so na programu) - danes zmorem vse to! Samo po treh tednih! Lej, jst sem imela 80 kg, razrezan trebuh, oslabljene trebušne mišice, brez kondicije,... In vse to gre na boljše!! Samo vztrajna moreš bit! Prideš na forum, ko ti gre vse narobe in ko se hočeš pohvalit! Punce tukej so fantastične in jst vem, da brez njih ne bi zmogla!!!

Iskreno verjamem v tebe! In, če zmoreš živet od jajc, potem boš še lažje živela od vsega, kar sem ti gor napisala!

Punca - drži se in bori se!!!

Se strinjam z vsem napisanim! Hujšanje mora postat tvoj način življenja, kar pa ta dieta z jajci žal ne more bit, niti ni zdravo, pa ne moreš vse življenje samo jajc jest :).Jaz sem v samo 3 mesecih in pol veliko naredila zase, pa nimam neke drastične diete - ker občasno rada pojem tudi kak hamburger, pizzo, kaj sladkega,....Vso srečo :)
Jej uravnoteženo prehrano veliko majhnih obrok, telesu daj vsak dan vsa hranila, ki jih potrebuje, poskrbi za dovoljšno hidracijo! Na tak način lahko hujšaš v nedogled z garantiranimi rezultati! Če priključiš še rekreacijo boš dosegla cilj še hitreje. Če te zanima zakaj tako in ne drugače kontaktiraj na www.herba4life.eu.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 krat 4?