Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Debelka

Presnete kile in šlaufi

11.05.12 12:11
Tri leta se že j---- in mi ne uspe sklestit 10 kg. Vsega mam že pun kufer, teka diet, plavanja, hribov. Celo zredila sem se v neskočnem trudu za lepšo postavo. P--da no.

In sem se pred tremi dnevi odločla da se drzno spopadem s kilami in tri dni že dobesedno stradam. Majke jim, res. Nej že zginejo te kile.....
ena podobna

Re: Presnete kile in šlaufi

11.05.12 12:16
Stradanje NI rešitev. Ker tvoje teo rabi zihr vsaj 1000kcal, da sploh živiš. Drugače si bo telo zapomnilo, in ko boš spet jedla, bo vse "shranilo" v maščobo. Začaran krog. Vem, teorija. V praksi je težje. TUdi sama se spopadam s kilcami. Vedno pred poletjem. Tipično žensko. Skušam 5x na dan jest, pa se gibat (več), we'll see...
Suhcana

11.05.12 12:18
Viš, jaz pa se zredit ne morem...kajkoli jem, gre gor največ kilo, pa potem spet dol. Jaz se pa zabavam s tem. Pa ravno tak poslušam pripombe, če sem kaj bolana, anoreksična,ne jem nič...

A vidiš, kak smo si različni, pa vsi bemtimo enako - edn ne more dol, drugi gor
kuc buc

11.05.12 12:50
Jaz si pomagam z eftjem
Debelka

11.05.12 13:07
Kaj je eft?
Lažeš

11.05.12 13:10
Če bi res oreng tekla in hodila v hribe, bi shujšala.

Drugo pa je, če tečeš 10 minut enkrat na teden potem pa isprazniš pol hladilnika, potem pa logično, da ne boš shujšala.
Debelka

11.05.12 13:45
Tečem petkrat na teden po 5 km. Mislim da ni tko mal. Pa miljon diet ampak če en mesec pazm na ful pa se ob vsem skup ne pozna niti za pol kile, me pa res mineva.
deževna

11.05.12 13:58
Navedeno
Debelka
Tečem petkrat na teden po 5 km. Mislim da ni tko mal. Pa miljon diet ampak če en mesec pazm na ful pa se ob vsem skup ne pozna niti za pol kile, me pa res mineva.

10kg ? pa kako si se lahko tolk zredila ? to mi ni in ni jasno, kako si lahko to dovolite ? pa ne mi o nosečnosti, po možnosti dveh, treh !! ni izgovor !
jaz tako...

11.05.12 14:06
In v kolikem času pretečeš to? Okrog 30 minut al več? ker če je več, pol verjetno ne kuriš dovolj...

pa če pustiš kile ob strani, postava pa se ti je preoblikovala? ker v treh letih bi se pa že moglo poznat ;) to se čist preprosto sama oceniš v enih hlačah izpred 3 let, so kej večje, lepše stojijo...

ti pa predlagam, da se greš izmerit v kakšem fitnes, vse vključno z mišično maso in boš videla če pa pridobivaš na mišicah in izgubljaš cm...

pa da ne pametujem, sama že 9 mesecev vsak dan telovadim, prvi mesec je šlo dol lepo 5 kg, potem pa počasi še po kilca, pol kilce... vse OK ;) od februarja pa tehtnica stoji, samo oblačila so pa bolj ohlapna, pa tudi vidim sama da je tonus boljši, pa več dam lahko od sebe, uporabljam težje uteži (govorim o fitnes utežeh, ne kej težjega ;)) in ravno pred 3 tedni sem se šla izmerit, ravno zato, da vidim ali gre za plato ali pridobivam na mišicah... nimam pa nobenih ciljev, diet itak nočem, pač pa si želim počasi povrnit MOJE telo ;)
11511

11.05.12 14:25
Pač imam šlaufe - pa kaj. In v dvodelne kopalke grem kljub temu. In končno kaj koga briga kako izgledam jaz.

Nisem rekla da se je potrebno prenažirat, ampak tako tragedijo pa spet ne.
suhcana2

11.05.12 16:26
Navedeno
Suhcana
Viš, jaz pa se zredit ne morem...kajkoli jem, gre gor največ kilo, pa potem spet dol. Jaz se pa zabavam s tem. Pa ravno tak poslušam pripombe, če sem kaj bolana, anoreksična,ne jem nič...

A vidiš, kak smo si različni, pa vsi bemtimo enako - edn ne more dol, drugi gor

Še ena tako - tako težko razumem kaj jedo debeli, da so takooo debeli. In kako to, da ne najdejo zdravila ne samo za plešavost, ampak tudi za uravnavanje tega, kar očitno v telesu tako narobe funkcionira, da eni živijo od zraka, pa dobivajo kile, eni pa žrejo, pa so suhi.
Zakaj ne obupujete in ne (z)norite takrat, ko se je treba prenajedati z nezdravo hrano, pa s sladkarijami ?

Človek se ne zredi čez noč za deset kil...Seveda si je lažje zatiskati oči pred resnico in potem jamrati, pa se smiliti samemu sebi, pa iskati čudežna zdravila.....
vem...

11.05.12 17:01
Noben problem ni, če si predebela. Pa bodi. To NI zato, ker preveč ješ in premalo telovadiš. Če ti ustreza tvoja količina zaužite hrane in opravljene telovadbe potem je krivo to, da to pač ni dovolj za vitko telo. Pač.....bodi malo bolj okrogla.......pa bodi zato raje bolj vesela.
to ni nč

11.05.12 17:14
5 km je premalo teka, da bi od tega ne vem koliko shujšala, in še, če tečeš prepočasi in pulz ni med 120 in 150, pol itak ne kuriš maščob.
maščobe kuriš, ko tečeš s takim pulzom kot sem napisala in to nad pol ure... 5 km pa preteče en normalno aktiven človek v približno pol ure... 6 min / km

Tako, da.... Ali teči dlje.. ali kombiniraj s kakšno drugo vadbo še. Jaz sem se šlaufov znebila, ko sem si zadala, da bom vsak dan 45 min gonila sobno kolo, 40 dni... In je šlo lepo vse dol.
No, nisem pa imela pretiranih šlaufov, ampak so bili... ki so mi ostali od hujšanja, shujšala pa sem v 8 mesecih 30kg in 2 leti vse to lepo držim brez težav.
Sem pa začela aktivno živeti, teči, plavati, jesti manj OH, stran cuker in podobno in je šlo brez problema.

Je pa pomembno, da pogruntaš kaj ti odgovarja in se pol tega držiš, ker vsak je malo drugačen.
In se losaš stradanja, ker se boš, ko boš jedla, zredila še bolj.
ščitnica ščiti

11.05.12 19:32
Pojdi še na pregled ščitnice. Sem imela podoben problem in ugotovili so mi nodus na ščitnici.
Za pred mano

11.05.12 22:01
A si imela še kakšne druge znake pri težavah z ščitnico?
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 24 minus 1?