Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Baysy

Imam 100 kil:(

10.05.12 15:25
V kolikšnem času lahko pridem na 70?
ntarya

Re: Imam 100 kil:(

10.05.12 15:28
zdravo in smiselno v kakšnem letu ali dveh
ne teraj nekaj na silo, ker ne bo dolgoročnega efekta

10.05.12 15:31
Takile, ki vam je bližje spraševanje in samoprepričevanje, kot izvedba, ne boste nikoli shujšali...najbolje da se sprijaznite s tem in basta...
tetamici

10.05.12 15:32
jaz sem v enem letu shujšala 35 kg.
Veliko športa, zdrava prehrana, veliko vode, po 17h nisem več jedla.
hgff

10.05.12 16:01
Kakšen je tvoj življenjski slog? Gibanje? Kako se prehranjuješ? Višina, leta?

Jasno da boš morala spremeniti svoj življenjski slog. Zdravo hujšanje je povprečno nekje 1 - 2 kg na mesec, kakšen mesec kaj več, kakšen mesec kaj manj. Torej boš za izgubo 30 kg potrebovala pri zdravem hujšanju več kot eno leto.
ena, ki ve

10.05.12 17:19
20.12.2011 sem jih imela 96, sedaj jih imam 84. Okoli 70 jih bom imela konec leta 2012.
Veliko gibanja in veliko odrekanja..... nagrada bo bogata ;)
čungalunga

10.05.12 17:25
Glede na tvoje kg, vsak teden 1 kg manj, se pravi, rabiš 30 tednov. Se pravi za silvestrovo se boš z velikim veseljem poslavljala od starega leta;))
ona...

10.05.12 17:41
Sorry, ampak meni je takooooooooo težko razumeti kako ima nekdo 100 kil! Stalno ješ ali kaj?
nič ne rabiš hujšat.

10.05.12 17:55
Mal se nasmej. Debelinke so zabavna dekleta. Pusti, da to zaživi.
Hehe8

10.05.12 17:58
Jaz pa jih imam 107:)
bajsika2

10.05.12 18:05
Jaz sem jih pa zjutraj imela 110.1, zdej ko sem pojedla še 200g čokolado rajš sploh ne pogledam kolk jih imam.
Sem čustveni jedec, ne znam se kontrolirat in svoja čustva in stres utapljam v hrani, kako dolgo, dokler me enkrat orng ne udari po glavi....
uspelo mi bo

10.05.12 18:24
Začela hujšati 30 marec začetna teža 78,0 danes 69.6. Zelo sem vesela, cilj imam 60 kg,velika170.Si pa res ne predstavljam da bi imela 100 kil,že to je bilo za mene katastrofa. Tudi jaz ne razumem žensk kako si lahko sploh dopustijo da se tako zapustijo da so take debeluhinje to je grdo fuj.Vsaka naj se pogleda pred ogledalo in začne hujšat ne se pa sam nažirat,brez zamere,boste bolj srečne in samozavestne.
bajsika2

10.05.12 18:34
Navedeno
uspelo mi bo
Začela hujšati 30 marec začetna teža 78,0 danes 69.6. Zelo sem vesela, cilj imam 60 kg,velika170.Si pa res ne predstavljam da bi imela 100 kil,že to je bilo za mene katastrofa. Tudi jaz ne razumem žensk kako si lahko sploh dopustijo da se tako zapustijo da so take debeluhinje to je grdo fuj.Vsaka naj se pogleda pred ogledalo in začne hujšat ne se pa sam nažirat,brez zamere,boste bolj srečne in samozavestne.

Čestitam za izgubljene kg.
Ja, vse je res, kar pišeš, tudi jaz teorijo v nulo obvladam. Ko se pogledam v ogledalo se sama sebi včasih tudi dobesedno zagabim, in se v navalu besa in negativnih čustev tolažim s hrano.
Tako je, ko imaš 15kg preveč, si porejen, ko jih imaš 30 in več si bolan/obseden, ker vsak normalen človek si zna postavit meje in ve kdaj ima dovolj, nekdo ki se nažira tega zdravega ravnovesja nima. Dokler ne veš, ne sodi. Glede na to, da sama hujšaš in veš kako je, bil lahk kaj bolj vzpodbudnega napisala, kot pa samo sodbe in kako je tebi nekaj grdo in fuj.
Naj ti izguba kg ne da tudi izgube pri sočutju do ljudi. Smo ljudje na drugi strani računalnika, pa čeprav zate grdi in fuj!
uspelo mi bo

10.05.12 18:50
Se opravičujem za napisane besede,nisem dobesedno tako mislila res ne.Vem zelo je hudo pridejo momenti da je za popizdit.Tudi jaz ko sem se pogledala v ogledalo sem zajokala, sm rekla nikoli več ne bom imela 60 kil in bila suha,samo škoda je žensk z mano vred zakaj bi bile nesamozavestne sama sem kar dosti.Ko začneš pa vidiš da gre tudi tisto krizo lažje prenašaš.Bajsika2 iz srca ti privoščim da ti rata. Tudi jaz bi imela nekoga tukaj gor da bi se saj malo tolažili skupaj.
Menka

10.05.12 18:55
Danes sem oblekla bermude od lani. PREOZKE!!!!!! Zredila sem se kakšnih 8 kg, ki bi jih nujnoo morala izgubiti. 10 manj bi bilo idealno, imam jih 80.
Najslabše pa je, da razmišljam, da kupim večje hlače, ali se vržem na solato.

10.05.12 19:31
Navedeno
nič ne rabiš hujšat.

So zabavna ampak do prve opazke...pa jih sigurno ni malo....

Na zunaj se jim mogoče že opazi flegmatičnost, v duši pa trpijo...
samokritičnost, ki je ni

10.05.12 19:32
Navedeno
uspelo mi bo

zelo pravilno je, da si človek postavi cilj. tako ima motivacijo nekaj doseči. pri tebi le pazi, da ne boš dosegla cilja in ga nato opustila, ker ga ne boš vzdrževala. ker je tvoja izguba zelo prehitra v tako malem času. ne jemljem ti volje, le povem ti, kot sto drugih o realnem dejstvu. pa ne pozabi vzdrževati mišic! resno.

ko nekdo počasi shujša, mora težo vzdrževati. kako bo pri tebi, ker si se mnogočemu odpovedala, da ti sedaj kaže vaga manj, ko bo organizem zahteval svoje? boš močna in se uprla? če boš med hujšanjem kakšno dilco čokolade okusila, ne bo nič narobe. tako organizma ne boš oropala čustva do te mere, da ti bo kasneje po drastični dieti začel toliko nagajati, da si boš kupila zalogo čokolade in jo v tednu dni zbasala vase za vse nazaj.

gospodična, predno pa začneš govoriti fuj in fej in soliti kamne, kako naj kdo ravna, bi morala biti ti prva, ki bi bila vzor, kako se sploh ne zrediti, ne da puščaš lekcije ob tem, ko sama hujšaš, ker imaš vsaj 10 kg preveč (pa pustimo variranje do +5).

zato v obeh primerih, ni nič zdravega, čeprav pač vaga je pokazatelj. glej, takšne stvari ti ne smejo vzeti poguma in volje, če ti samozavest ne nagaja in si kos tudi v primeru, ko ti ni ravno po godu, ko tebi kdo kaj v smeri fuj in fej pove. tako nimaš nobenega pravice ozmerjati s fuj in fej in z debeluhi, če si sama med njimi. ne zdravi svojih kompleksov na drugih.

sama se bolj vitke narave, vendar mi na kraj pameti ne pade, da nekoga ponižujem. v končni fazi bi lahko sama, ker sem med vitkimi (pa nisem koščena) rekla, da si debeluhinja, ker se 10 do 15 kg že pozna pri človeku. zato ne misli, da si vitka in da nisi debela. ali lepše povedano, nisi vitka, nisi športne postave, kjer prevladuje kilaža zaradi teže mišic. zato ne bodi nesramna do tistih, ki imajo več kil kot ti. ker ste vsi v podobnem zosu. raje si pomagajte med seboj, pa čeprav med seboj odstopate v negativni smeri po kilaži po ITM. veš, ker med debelo in debeluhinjo ni praktično nobene razlike. praktično imata obe nekaj skupnega. zato res ni na mestu, da koga žališ, ker ima nekaj več kil kot ti, pa čeprav jih imaš že ti veliko. sama ne bom rekla brez zamere, ker je včasih prav, da se koga postavi na realna tla, da začne svojo prevzetnost malo brzdati, ko gre za isto podlago, vendar za odstopanja, kjer pa ste približno vsi na istem.

pa še, ko boš dosegla cilj, se da komu lepše reči v vzpodbudo, da mu velika teža ne paše. ker si sama uporabila tako vzpodbuden kontekst, ti je lahko razložen, kako zgleda, ko se tebi to pove, kot ga morda nekdo drug občuti s fej in fuj in debulihinjami, pri čemer ne zaostajaš v kilaži. pa čeprav si v manjšini. moraš pa vzeti tudi v zakup, da se nekatere debeluhinje, kot jih imenuješ, požvižgajo na tvoje mnenje in poglede, zato ti bodo rekle, da se sama naprje glej in se brigaj za svoj lajf. če se zase nekaj dobrega odločiš storiti, ne težit potem drugim, če sama nisi niti na začetku - ker je tvoj začetek jalov, ker obstaja dvom, da boš vse to, kar si izgubila, hitro pridobila nazaj. pa glej, da ne boš potem prekašala naknadno vse te, ki jih imenuješ debeluhinje.

saj vem, da nisi tako mislila. lahko pa premisliš kdaj, ko pošiljaš informacije v svet. morda tudi zate kdo misli, da si pač debeluhinja, ker presegaš cenzus.
ja ja

10.05.12 19:35
Navedeno
DRRR
Navedeno
nič ne rabiš hujšat.

So zabavna ampak do prve opazke...pa jih sigurno ni malo....

Na zunaj se jim mogoče že opazi flegmatičnost, v duši pa trpijo...

maska ... govora o tem in onem lahko razbereš ... tako v živo kot pa kje drugje ...

preozka menka z bermudarkami - odvisno je, kaj si želiš. poglabljaš obstoječe ali ne nujno začneš manj jesti, kjer je solata tudi dodatek k čemu drugemu. lahko pa seveda prosiš šiviljo, da ti šive razpara in sešije širšo srajčko.
ne razumem

10.05.12 21:06
Ne razumem tole od 'uspelo mi bo', ženska je imela 80 kil, cilja na 60, ima jih trenutno 70 in govori da NE razume, zakaj se ženske zanemarijo, in povrhu jih obklada s FUJ???? Kaj si pa ti delala, da si pridelala to vrečo 20kg sala viška? mar ni vseeno, kolikšen je ta višek? ker govorimo o višku in v merjenju kategorij tistih, ki sodijo v debele si ti tudi tam.

S kakšno pravico se pa norčuješ iz teh ljudi, mar res misliš, da je debelost samo posledica zanemarjanja??? Obstaja namreč milijon možnosti zakaj je nekdo debel, ali suh. Danes se hrana ne jemlje kot nekaj, kar je potrebno za življenje, ampak kot čustveno nadomestilo za marsikaj drugega, predvsem povezanega s čustvi. Tako se nekateri nikakor ne morejo najest in jejo in jejo in jejo in so vedno lačni (čustev) in ravno tako so nekateri 'zaštopani' in ne morejo jest in ne jejo in ne jejo in ne jejo, ker hočejo imet kontrolo nad svojim telesom, če že ne nad čustvi. Potem so še tle vzorci iz otroštva, ko se recimo otroka pohvali edino če VSE Poje s krožnika, bo ta otrok zrastel v osebo, ki bo vedno znova hotela to pohvalo in bo jedla VSE in ŠE.

Skratka.........ne obsojaj drugih, ker to ni prav.
Kravica Katka

10.05.12 22:13
Jaz jih imam tudi 100... :(.
vedno bolj pri okroglih, od malega preveč neumnosti za jest, v najstniških letih shujšala do nezavesti, potem pa gor pa spet malo dol... pa štiri porodi za mano. Ja cel, kup okoliščin te lahko privede do stotice in to zelo hitro. Sem pa zadovoljna, da sem začela pred nekaj časa teči, zdaj mi rata zmerno hitro že 4 km v enem kosu. Pa itak da si mislim, da ravno vsi, ki tečejo mene gledajo, kaj tam delam s svojimi kilami. Ampak sem se odločila, da bom tudi jaz počasi in vztrajno nekaj zase naredila. Ker se res ne počutim dobro v svoji koži. žal mi je samo, da sem toliko čakala. Torej, vsi okrogli, kar pogumno!
ena neboleča

11.05.12 07:57
Navedeno
bajsika2
Jaz sem jih pa zjutraj imela 110.1, zdej ko sem pojedla še 200g čokolado rajš sploh ne pogledam kolk jih imam.
Sem čustveni jedec, ne znam se kontrolirat in svoja čustva in stres utapljam v hrani, kako dolgo, dokler me enkrat orng ne udari po glavi....

Ma dej čustveni jedec. Spet en butast izgovor, da lahko ješ.
Jej sadje, ne čokolade, pa se boš ravno tako lahko skrivala za čustvenim jedcem, pa mela boš 70 kil.
Če cukrov ni doma, se tud prenažirat ne moreš.
Najlažje je za svojo lenobo iskat neke butaste izgovore.
čungalunga

11.05.12 09:32
Navedeno
ena neboleča
Navedeno
bajsika2

Jej sadje, ne čokolade, pa se boš ravno tako lahko skrivala za čustvenim jedcem, pa mela boš 70 kil.

Spet ena, ki se je fajn skrila za internetno identiteto in zdej svojo plehkost in površinskost servira in pametuje drugim kako bi naj. O stvareh o katerih nimaš pojma ne pametuj. Ni vse črno in belo.
Bajsomrznež

11.05.12 09:53
Karakter pa hrbtenico kupit.Prasice debele.
bajsika2

11.05.12 09:57
Navedeno
ena neboleča
Navedeno
bajsika2

Izobrazi se, svojo mentalno lenobo nahrani z znanjem in stopi mal iz svojih okvirjev. Zate so to butasti izgovori, zame globoki in vkoreninjeni vzorci, a so moji, ne vem kaj imaš ti s tem, jaz nosim svoje kile, in ne ti, mojih. Če se te ta tema ne dotika, ne vem kaj pametuješ tukaj.
bajsomrznež bravo

11.05.12 09:58
Ni ga bolj nagravžnega kot bajsa,na taki se mi ne dvigne o 100kg in več, groza udurne ste,ko bi vedele kaj si o vas mislijo moški
jaz tako...

11.05.12 14:22
Ne razmišljaj v kolikem času lahko prideš do cilja, ampak samo o tem da boš prišla do njega ;) Glede na to, da imaš kar veliko težo, bo verjetno treba začet počasi migat, da ne pride do poškodb, pa seveda uredit prehrano... moj predlog je, da ne kupuj stvari, ki te spravljajo v skušnjavo, za nagrado imej doma črno čokolado... ampak nagrade se ne sme pojesti cele v enem mahu :D
na začetku bo težko, zapisuj si vse kar poješ, tudi količinsko, to pa zato, da boš videla, da resnično na (po)rabiš toliko... preveč se ne omejuj, ker se ti lahko vrne. najboljše da na začetku zmanjšaš porcije, pa seveda poskusi izločit tiste največje grehe...

telovadit lahko začneš tudi doma, na netu je polno predlogov, kako in kaj, pa mogoče bo lažje, ker pretežki ljudje ponavadi ne upajo na organizirane vadbe zaradi sramu pred drugimi... zapomni si, da bo težko, da bo potrebno veliko švica, tudi solz ampak če imaš voljo ti bo uspelo! in na koncu boš ponosna nase.

kakšno prijateljico prosi naj ti pomaga, mogoče kot vzpodbuda za telovadbo, pa da skupaj pregledata tvoj jedilnik in uvedeta kašne male popravke - vse tolk, da ne boš imela občutka da si sama :D
zazho

14.05.12 18:15
14 Mesecev nazaj sem imel pri 17 letih 147 kg, v 8 mesecih izgubil 30 kg, plus še 15 do danes. Med ''dieto'' nisem uporabljal nikakršnjih pripomočkov t.i znanih firm, razen proti koncu sem si kupil paket ''fatburnerjev'' ki so mi pomagali pri teku. Imel sem nekaj prijateljev in prijatelic ki so mi pomagali začeti pri mojem podvigu izgube kg, tako da so me od začetka spodbujal in šli z mano laufat.. Boš videla, ko 1x začneš in če imaš motivacijo ti bo uspelo, pomembno je da ne odnehaš po prvem neuspehu.

Imel sem vzpone in padce, doživel napade lakote in za kak tedn ali 2 obupal nad ''zdravim življenjem'', sam vseeno sem vedno našel pot nazaj in vztrajal do konca. Vrjem se splača, srečaš ljudi ki jih nisi videl 1 leto ali več in te komaj spoznajo.

Kako ti to uspe ? Prepričat moraš sebe da si tega želiš, imeti moraš neko motivacijo, ter samokontrolo. Odpovedal sem se pivi, zmanjšal količine hrane, ter skos nekaj počel, velikokrat greš jesti če ti je dougcajt doma, pa pač ni kaj počet in greš v hladilnik.

Trenutno imam 102 kg in se počutim odlično, sedaj ko je lepo vreme sem spet začel teči, jem normalno (cca 2200 kalorij dnevno) in počasi mi bo uspelo priti na 85 kg.

Za vse stvari si je treba vzeti čas, tako da ne hitet z hitrimi dietami in potem obupati po parih dnevih.
fočka

18.05.12 09:24
Baysy in Bajsika2, če želita res podporo pri hujšanju in izkušnje nas, ki nam je uspelo sklestit 30 kg, prijazne besede in veliko smeha, se javita na Spremljanje napredka- Bi se merile?, ki je na tem forumu.
Fočka
priznajmo

18.05.12 15:51
Priznajmo, od zraka ni nihče debel. Tiste ki tu jamrate in jokcate in potem trdite da saj same nosite svoje kile, kaj bi torej pravzaprav rade? Mogoče malo nesramno ampak mal resnice pa je le v tem, da bi bilo manj škode če bi grizljale jabolka namesto sladkarij. Žal. Če vam kdo pove da ste debele to ni obsojanje, ampak resnica, ki jo dobro veste, če ne ne bi bile tu gor. Ja, ste debele. In Namesto sedet pri računalniku pejte na sprehod. Na miljone ljudi je že shujšalo, tudi ve lahko če boste vztrajne in verjele vase. Ni lahko in ni od dans do jutri. Ampak se da.

In DRRR ima 100% prav. Dokler boste samo spraševale kaj naredit namesto da bi se spravile migat, boste ostale debele.
:))))))))))))

19.05.12 21:29
Jst mam sicer malo manj kot 100(sem jih imela pa pol leta nazaj 120), in moram povedati da se super počutim..res nobene fustracije, nič..sama sebi se zdim čisto lepa:) ne vem od kje vam ideja, da smo debele zafrustirane, žaloste v duši..itd...:)
priznajmo

21.05.12 14:49
:)))))))))))), praviš da nimaš nobene frustracije, pa bi bilo fajn da bi jo imela. Ne zaradi videza, ampak zaradi zdravja. Dobro veš, da toliko kilogramov pomeni veliko preveč in prej ali slej se to tvojemu zdravju maščuje.
Tiniii 

30.05.12 12:25
Meni se zdi zelo kruto da se nekateri tukaj norčujete iz debelih ljudi, vsak ima svojo težavo v življenju in vsakemu se zdi njegova težava največja, zato raje ne pametujte in povejte kaj vzpodbudnega.
In ja tudi sama sem bila včasih bolj debelušna, pa sem shujšala, ampak ne zaradi drugih, samo zase in za svoje zdravje. Priporočam zdravo prehrano in gibanje, prilagodite se svojemu telesu in počasi stopnjujte vadbo, verjamem da se nekdo ki ima 30 ali 40kg preveč ne bo že prvi dan pripravil k teku (sploh pa ne ob kritikah drugih ki ga bodo ob treningu debelo gledali in se posmehovali), začnite s hojo, kolesom, trebušnjaki... meni osebno je najljubše plavanje :)
Vsi tiste, ki niste nikoli imeli problemov s kilogrami, ne veste in tudi ne morete vedeti kako je! Vedite pa da ni vsaka debelost posledica lenobe in prenajedanja.

Vsem bolj okroglim pa želim vspešno hujšanje in da bi se nekoč počutili dobro v svojem telesu.
M2

30.05.12 15:04
Se strinjam z zgornjim postom, seveda čisto iz osebnih izkušenj. Lahko povem, da sem se sama 10000000x že spravla na rekreacijo, kao zdaj pa bom res in grem hodit in namesto pohval doživiš posmehe, ki te samo vržejo nazaj.
A ne bi bilo bolje, da bi nekoga, ki ima preveč kg in ga vidiš šetat raje pohvalil kot žalil? Ali se mu samo nasmehnil v vzpodbudo? Morda bi prav ta 'debeluh' zato še raje šel, z večjim zagonom in lažjim srcem!
Ker vsi tisti, ki žalite, verjemite, da nihče ni rad debel, kot nihče ni rad grd, neumen, itd. Okoliščine takšne in drugačne pač privedejo do tega in zbrati pogum, da se s tem soočiš je težko. In vsaka taka žalitev je nepotrebna in preprosto nesramna.
papeštvo

31.05.12 09:02
Tisti, ki kritizirate, bodite pošteni in povejte, če ste pri vsem tako zelo popolni. Ste uspešni, zasebno in službeno, premožni, imajo vaše besede in dejanja težo, ste avtoriteta na svojem področju? Imate lepo in urejeno zasebno življenje? Vas imajo vsi radi in kar je bolj pomembno - imate vi radi druge?
Ali pa mogoče imate krive zobe, redke lase, partner/ka vas ravno ne spoštuje, v službi ste vsem v napoto, sorodniki in sosedje se vas izogibajo...

Ne bodite bolj papeški od samega papeža. Ni prav. Nihče, prav nihče med nami ni popoln. Če bi bil, bi bil Bog. Takega človeka pa v svojem življenju nisem spoznala.

Se strinjam - debela oseba ni ravno vizualno najbolj privlačna. Ne sebi, ne drugim - po navadi. So izjeme, seveda. To pa ni razlog za zaničevanje. Zaničujte tiste, ki so vam vsadili tak pogled na svet, tiste, ki so vam v otroštvu nabili kup travm in kompleksov, zaradi katerih se morate anonimno spravljati na druge, vam neznane ljudi, da bi vsaj enkrat v življenju začutili moč. Da bi začutili, da ste boljši od drugih. Četudi samo za par trenutkov in na popolnoma nepomembnem področju.

Ne, nisem papeška. Tudi sama zaničujem mnoge, npr politike, medije in podobne, ki mi želijo prati možgane in vsiliti pogled na svet, ki mi ni blizu.

Živite in pustite živeti. Verjemite, ne glede na vse, ste tudi vi kdaj pa kdaj v manjšini - tisti neprijetni, pri kateri večina najde kup napak. Zato raje pomislite kako hudo je, ko se drugi spravljajo na vas.
elja ejla

01.06.12 00:33
PAPEŠTVO
Ni prav da se kdo norčuje iz kakršnekoli človekove šibke točke, se popolnoma strinjam, ampak večina okroglih ljudi ki jih poznam, jamra in jamra in joka in stoka kolk so bogi in debeli, zraven pa glodajo hamburger in grejo iz prvega v drugo nadstropje raje z dvigalom kot po stopnicah. In taki ljudje grejo meni na živce. Tu je poln forum debeluhov, ki sprašujejo kaj naj naredijo. Ma daj! Če v današnjih časih kdo ne ve nešteto načinov za hujšanje je pa res ena megla. Vse revije, internet, knjige, oddaje po tv, vse je pono nasvetov. Ampak lažje je jamrat in na MON-u viset in upat da bo kdo povedal za čudežno tabletko, kot pa dejansko se potrudit. In ne se zgovarjat, da debelost ni od hrane. Od česa pa? Redko katera debelost je posledica kake bolezni (težave s ščitnico, npr.) Takih primerov je res malo. Glede na to, da se število debelih ljudi po svetu bliskovito dviga, a boste rekli, da je tolk bolanih? Ne nas in predvsem sebe imet za norca.

Debelost ni prijetna, vem, tudi sama nimam popolne postave. Debeli ljudje niso grdi. Ampak večina se jih, namesto da bi poskrbeli za zdravje in hkrati tudi videz, smilijo sami sebi, tarnajo da so debeli in so potem užaljeni, ko jim kdo reče "ja, res je." Krivi ste sami ker sploh povdarjate to lastnost o sebi in ponavadi samo to. Poznam dve ženski, kar precej močni, ki se sploh ne obremenjujeta s tem. In se nihče ne spotika ob njuno težo, ker sta samozavestni in srečni, ter nikogar ne opozarjata na kilograme s svojim jamranjem. In vsak od nas je bil že kdaj zasmehovan zaradi marsičesa, tako da niste samo vi okrogli neke izjeme. Svet je krut, mal debele kože je pa že treba imet. Če vas vsaka beseda vrže iz tira, tudi če shujšate ne boste srečni, ker takrat bo pa kaj drugega.

Torej, sprejmite se, ker smo tako vas bodo tudi drugi. In če se ne morete, nehajte jamrat in se potrudite.
papeštvo

01.06.12 07:15
Elja ejla, se strinjam, jamranje nikamor ne pelje. Toda ogromno ljudi, ki jih poznam jamrajo kako grozne službe in šefe imajo in zanič plače, pa redko kdo da odpoved in gre iskati kaj boljšega. In prosim ne govori o recesiji, ker je bilo isto prej.
In ogromno ljudi jamra kako ima grozne partnerje, ki jih zanemarjajo in ne ljubijo, pa redko kdo gre stran.
In ogromno ljudi jamra kako slabo je v Sloveniji, pa jih zelo malo odpotuje v tujino.

Zato prosim nehaj. Jamranje je očitno vgrajeno v osnovno programsko opremo človeka. Smo tudi taki, ki spremenimo stvari, ki nam niso všeč in ne jamramo. Toda, če verjameš ali ne, smo taki še bolj v nosu večini, kot jamrajoči posamezniki.

Ljudje pač jamrajo. Če komu ni všeč naj jih ne posluša ali ne bere. Nekateri pa malce pojamrajo, ker rabijo spodbudo. In temu je namenjen tale forum.

In nihče, prav nihče, ne more ničesar pri drugih spremeniti, le pri sebi. S tem, ko ti in ostali, kritizirate ''jamrajoče'', še sami postanete slabi in zlobni in jamrate nad njimi. Se ti zdi logično?
Torej, naj jamrajo, če jim pomaga. Če kdo rabi spodbudo, pa nikomur ne bo krona z glave padla, če bo napisal kako lepo besedo. Četudi ne bo zalegla. Bo pa avtorju prinesla več zadovoljstva kot pljuvanje.
Istrianka

01.06.12 07:52
Bravo papeštvo!!!! AMEN
M2

01.06.12 08:14
elja elja...ne moreš vseh ljudi metat v isti koš. Jaz nikoli nikomur nisem jamrala za svojo težo, obsesujem pri sebi nikoli pa v javnosti in ljudje, ki dajajo opazke niso ljudje, ki bi me poznali, so ljudje, ki grejo mimo mene po cesti. Kaj daje pravico nekomu, da za mano kliče žaljivke? A jamram ko grem po cesti al kaj? Kaj je nekomu treba, ko grem športat, me gledat kot da sem z lune padla? A je res tako težko bit toleranten, prijazen in vzpodbudljiv?

In verjemi marsikateri 'debeluh' (po tvoje) skrbi zase bolj in naredi zase več kot marsikateri 'suhec'.
Razočarana

01.06.12 11:57
Zelo žalostno, da se tu oglašajo ljudje, ki nimajo povedati ničesar drugega, kot da žalijo in s tem sproščajo svoje frustracije.

Če debeluhov ne marate, zakaj potem šarite po tem forumu, da se lahko izlajavate in žalite? Ljudje tukaj bi radi nasvet, lepo besedo, vzpodbudo, tolažbo in ne vaših žaljivk.

In kaj če nekemu tipu ob 100 kilogramski ženski na vstane? Saj mu ni treba. Naj kar mirno naprej gnete svojo trlico in pusti druge pri miru.

Sama sem imela 45 kg na 160 cm višine. Potem so mi mladi odstranili vse ženske organe, hormoni so ponoreli, pridobila sem še nekaj bolezni, ki jih zdravim z zdravili, ki upočasnjujejo presnovo in zadržujejo vodo v telesu in sem se lepo poredila. Prazim na zdravno prehrano, se redno gibam in sploh živim zdravo, pa se itaq redim. Zato prosim ne govorite nekaj na pamet. Nikoli ne veste, kaj bo življenje vam prineslo in še tako vitek človek je lahko zelo hitro debeluh.

In prosim, pojdite kam drugam zdravit svojo svojo zlobo.
ejla ejla

01.06.12 20:45
Ne razumem kaj je zlobnega pri tem, če nekdo reče:" joj kok sem debela, 100 kil imam" in nekdo odgovori "ja, res si debela". Tako je, saj sami to veste. Zakaj je zloben nekdo, ki se strinja s tem, kar ste sami povedali? Zame bi bilo zlobno, če bi dobila odgovor:"neeeee, kje pa, ti že nisi debela." TEMU se reče posmehovanje, ne pa resnici. Na forumu se povejo različna mnenja. In moje je bilo, da se pač brez muje čevelj ne obuje. Sem se kaj zlagala? Hotela sem povedat samo to, da če sami sebe ne spoštujete in vedno govorite in postavljate v ospredje samo svojo težo, bodo vsi samo to videli. Jasno sem povedala, da tudi jaz nisem popolna in da debeli ljudje niso grdi in slabi, mi grejo pa na živce ljudje ki samo jamrajo in nič ne naredijo, pa naj gre za kilograme, službo, za partnerja, karkoli.
Tudi sama sem imela težave s kilogrami in vem kako je. Ravno zato mi grejo ljudje ki samo stokajo na jetra, ker vem, da se po nepotrebnem matrajo sami sebe. Sem pa tudi videla, da jamranje, pa tudi če je še tako človeška lastnost ne pripelje nikamor. Težave sem rešila, ko sem se spravila v akcijo. Povejte mi zakaj zavraga vas sekira, če vas kdo gleda med športanjem. Jaz osebno, če vidim debelega človeka migat, si mislim "super, lepo da skrbi zase". Kje piše, da se vam smejijo, ko greste mimo? In tudi če bi se, dajte no, kaj vas briga. S tako črnogledim in negativnim odnosom prav nič ne dosežete. Vi skrbite zase in k*** vidi vse druge. (pardon izrazu) Če bulijo v vas, se obrnite in recite: "Kaj je? Vas kaj zanima? Vprašajte!" Verjemite, super občutek moči vas preplavi, ko opazovalec rdeč kot paprika s sklonjeno glavo odkoraka proč.
Hočete spodbudo? Ni problema. Torej, meni je uspelo, tudi vam lahko. Moj recept: manj besed, več dejanj, požvižgajte se na druge, potegnite samozavest iz naftalina in se najprej imejte radi s 100kg. Brez tega ne gre.
Mi je žal če sem mal groba in direktna ampak včasih je boljša spodbuda ena "brca v rit" kot kimanje in klišejsko prigovaranje v stilu "sej bo". Vsaj zame.
Razočarana

03.06.12 14:51
Pri svojem postu sem v mislih imela bajsomrzneža, ki ozmerja ženske z "debelimi prasicami".
S tem kaže samo nase in na svoj primitivni značaj. Prepričana sem, da je tudi v njegovem okolju kakšna debeluška in me zanima, če bi npr. svoji mami ali sestri upal rečti, da je debela @#$%&. Sicer pa lahko da tudi sam ni tako popolen, morda je plešast, morda mu iz nosu in ušes rastejo 5 cm dolge dlake...lahko je žalit nekoga tako za enkranom, ko ga ne moreš pogledati v oči.

Mimogrede, sama nimam 100 kg, in delam na sebi in svoji postavi brez, da mi kdo to svetuje....

Aja, pa morda bi kateri pomagalo, če si prebere knjigo Gabrielova metoda in še bolje, posluša njegovo zgoščenko. Meni zelo pomaga pri sproščanju in pridobivanju samozavesti. Toplo priporočam oboje.
ejla ejla

03.06.12 16:19
Takih kot BAJSOMRZNEŽ boste še dosti srečale. In ne pričakujte, da bodo strpni do takih ki same sebe tolk ponižujejo in dajejo v nič da si nadenejo nick BAJSIKA in BAJSI in podobno.Če sam sebe tako poimenuješ, kako pričakujete, da vas bodo klicali drugi? Mal samospoštovanja, punce.
Zdravi napitek

04.06.12 01:51
Pozdravljeni!

Poišči besedilo pod škofljica na 4 strani, da nebom še enkrat vse pisala.
Upam, da bo besedilo kaj pomagalo, če ne se še pa slišmo, za nadaljne nasvete,

Lep pozdrav!
Zdravi napitek

04.06.12 02:07
Pardon, nasvete najdete pod "školjkica"

LP!
Goja456

11.06.12 20:45
Takole vam povem. Sama tehtam trenutno pri 160cm 61kg. Ni katastrofa,vendar bom s pravilno prehrano in gibanjem shujšala na vsaj 55 ali manj kg. Pa ne zaradi takih osebkov,ki so tako nazreli,ampak zaradi sebe. Ker mi bodo nekatera oblačila zopet prav in mi ne bo potrebno metati denarja za druge. Tudi bolj zdrava bom,če bom pravilno jedla.
Za osebke,ki žalijo...zame so uboge duše. Zanje ni važno, če si debela ali suha. Našli bojo drugo idejo,s katero te bodo žalili. Sama sem bila ob starosti 13 let okrogla. Visoka sem bila pa 160cm. Zbadali so me stalno. Tudi,ko sem v pol leta shujšala na 43kg,so zbadali vendar so si privoščili moja očala oz karkoli. Zato se ne obremenjujem ,če me kdo žali. Če mi reče debela,vredu vem,hvala za informacijo,že delam na tem, če pa prida še @#$%&, le skomignem in pač povem,da moje kilograme jaz lahko uravnavam,svojo podobo spremenim,on svoje pameti ne more.
Lp
kata19932

11.06.12 23:06
oila!
moja prijateljica je imela tudi nekaj kil preveč pa se je odločila za nakup Hoodibe Fatblast in pravi, da resnično pomaga kot piše na sledeči strani http://dieta-kg.cshostex.com

lp
Zdravi napitek

15.06.12 00:50
Pozdravljeni!
Zelo kvalitetni in naravni so napitki od Oriflame, ker imajo wellness program tudi. So naravni in okusni in pomagajo tudi za prebavo.
LP!
prasicadebela

15.06.12 23:54
Navedeno
Bajsomrznež
Karakter pa hrbtenico kupit.Prasice debele.

Krota neumna je pa tista, ki bo tebe hotela za partnerja.

Eni pozabljate na to, da vaše besede veliko več povedo o vas, kot o tistemu katerega žalite.
Zdravi napitek

16.07.12 23:17
Zdravo!

če bi želeli piti naravne napitke od Oriflame, s pomočjo katerih zaužijete manj hrane in s tem tudi hujšate, me kontaktirajte na 041230437.
Cenovno so pa tudi dostopni.

LP!
joj no nehaj že

20.07.12 01:31
Navedeno
Zdravi napitek
Zdravo!

če bi želeli piti naravne napitke od Oriflame, s pomočjo katerih zaužijete manj hrane in s tem tudi hujšate, me kontaktirajte na 041230437.
Cenovno so pa tudi dostopni.

LP!

Lahko prosim nehaš s to reklamo, ker je že prav mal nadležno skoz to brat? Kakšni napitki neki, komu je to že kdaj pomagalo? Vsaj dolgoročno gotovo ne. Zdravo jest in migat, sam to pomaga. Preverjeno.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 14 plus 23?