Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Neka ženska

Re: Se mi kdo pridruži?

26.03.12 20:57
Dober večer,... se lahko pridružim tudi jaz? Imam pa 40 let in za seboj bulimijo........

Tudi jaz sem se v zadnjih dveh letih zredila za 10 kg. In sicer iz 60 na 70 kg, velika pa sem 165. En mesec se že borim s hujšanjem, in tako sem v enem mesecu shujšala za slabi 2 kg. Moj način hujšanja pa je tak da zjutraj pojem kos črnega kruha, spijem kavo z mlekom, brez sladkorja, potem pa pojem kakšen jogurt in popoldne imam kosilo. Večerja pa nič. Spijem pa veliko vode. Službo imam zelo stresno, zato včasih za pop. rekreacijo niti ne zberem moči, a se trudim.

Torej, tudi jaz bi delila z vami uspehe, čeprav vem, da s svojo težo morda celo ne sodim sem, saj imate ve večje cilje pred seboj, ampak vseeno, tudi jaz imam željo shujšat in sicer še 8 kg. Ali mi bo uspelo?

Tudi jaz vem, kaj pomeni prenajedanje, vem vse to in vse to sem dala skoz... bilo je obupno... obupno....
majaaa

26.03.12 21:19
NEKA ŽENSKA dobrodošla!!!!
Veš, rada bi ti dala samo nasvet. Sama se odloči ali ga boš upoštevala ali ne. Svetujem ti, da vseeno zvečer še nekaj poješ, ker ravno zaradi tega pride do prenajedanja. Jaz ponavadi pojem ali jogurt ( sadni od mu 1,2 maščobe) + fitnes kosmiče ali tuno rio mare+prepečence ali pa riomare zelenjava + tuna+prepečenec. Če boš pojedla kaj od tega ali kaj temu podobnega je uspeh zagotovljen. (izogibaj pa se predvsem kruhu)! Jaz sem od prejšnega ponedeljka do danes shujšala 1,2kg pa sem parkrat grešila s sladkarija drugače pa sem jedla takole: zajterk: ni važno kaj samo da je! kosilo: nisem nič spreminjala in sem jedla kot ostali, potem sem včasih popoldne pojedla kako sadje ( ali pa sladkarije), zvečer pa nekaj od prej omenjenega + seveda telovadba. Pila sem normalno kot prej ( bolj malo). Upam, da sem ti vsaj malo pomagala!
Se tipkamo ;)
Lira 

27.03.12 14:01
Maja, super, bravo! :) Tudi jaz sem vesela zate.

Neka ženska, dobrodošla! :) Tudi če ne bi imela niti kilograma preveč, si ena izmed nas. In RES je obupno ... Prav zato nam mora uspeti!

Meni je šla tudi teža gor prav zadnji dve leti. Spomladi 2010 sem bila operirana, bilo je precej hudo, še skoraj eno leto ostala doma na bolniški in jedla … jedla. Že prej sem imela težave s tem, ampak epizode prenajedanja niso bile tako pogoste, potem pa že kar vsak dan, čedalje več … V dveh letih sem se zredila za 20 kg.
Glede hrane pa jaz mislim, da mora vsak najti svojo pot, kaj se zanj obnese. Sama po navadi pojem 5 obrokov dnevno, enakomerno razporejenih čez dan. Razmišljam pa, da bi morda tudi poskusila kako drugače, z manj obroki. Zame je namreč najbolj nevarno po jedi, ko sem ravno prav sita. Ne vem zakaj, težko prenašam ta občutek, čeprav je v bistvu prijeten. Nekaj mi začne manjkat. In začnem iskati še. Pa ni to povezano s tem, da bi bil obrok premajhen. Nasprotno; več kot čez dan pojem, večja je verjetnost, da me bo po večerji odneslo v prenajedanje.
Včeraj je že bilo tako. Malo je manjkalo, pa bi vse pognala k vragu. Nekaj smo praznovali. Dobila sem več bonbonier. Eno smo odprli in sem pojedla tri praline. Potem pa še tri na samem, po večerji. Sploh ne vem zakaj. Potem pa mi je šel na živce sladek okus v ustih, zato sem si že skoraj šla narest sendvič … Zadeva bi se verjetno razvila v pravi binge, če ne bi k sreči malo pomislila, kaj bom jutri tukaj napisala, kako se bom počutila … In sem nehala.

O madoniš, kako sem danes hvaležna za to!
odvisna

29.03.12 07:07
pozdravljene sotrpinke,

Skoraj en sem molčala, danes pa se vam spet oglašam, saj so mi vaše besede dale veliko. Verjamem, da je tudi Roky86 želel le dobro. Težko je razumeti odvisnike, sploh če sam nimaš teh problemov in zato nas ljudje velikokrat ne razumejo. Jasno je, da nekomu, ki je poln samodiscipline, ki je shujšal z odpovedovanjem hrani in športom, ne more biti jasno zakaj se toliko žensk ne more zadržati pri hrani toliko, da bi shujšale in potem to težo tudi obdržale. Če pogledamo od daleč in poskušamo biti objektivne, potem je tudi nam odvisnicam jasno zakaj nas neodvisniki ne razumejo. Če bi bilo odvisnost premagati lahko, potem bi bilo na tem svetu veliko manj zadrogirancev, pijancev in debeluhov! Vsak odvisnik ima največji problem toliko časa, dokler svoje odvisnosti ne prizna. Potem se začne, vsaj zame se je, spoznanje in veliko dvomov. Spremeniti je potrebno način življenja. Praznine je potrebno zapolniti z drugimi stvarmi, ne s hrano in prenažiranjem. Bolečino in vzroke zanjo je potrebno prepoznati in jih začeti odpravljati. Sliši se zelo enostavno in vendar ni tako enostavno. Spet poudarjam, asket, torej tip človeka, ki je ciljno naravnan in osredotočen, bo zelo težko zapadel v odvisnost. Šibkejše osebe, ki niso tako osredotočene in iz kakršnegakoli že razloga omahujejo, cincajo in odlašajo, mi smo nagnjeni k raznim odvisnostim. Seveda med te ne štejem odvisnosti od športa ali zdravega življenja :). Naj nadaljujem, predstavljajte si omaro ali kar celo sobo, v katero že leta mečemo obleke, brez reda in smisla. Obleke nalagamo in nalagamo, cel kup jih je že ... iz te omare poskušamo dobiti en kos oblačila, ki je nekje na dnu ... premetati je potrebno cel kup oblačil, odvreči mariskaj in uspelo nam bo priti do željenega kosa oblačila. Tako namreč jaz občutim svojo debelost. Leta že nalagam in odlagam vase vse živo, brez smisla in brez reda, zdaj pa sem se odločila, da obudim staro mene. Preden bom zmogla sortirati vse probleme - oblačila in jih celo odvreči, bo preteklo kar nekaj časa. Že lotiti tega se ni enostavno. Ponovno naj poudarim, ne želim stokati in se pritoževati, želim le deliti svoje izkušnje s tistimi, ki z njimi vedo kaj početi. Hvaležna bom za razumevanje in nerazumevanje. Ravno skozi nerazumevanje sodelavke prihajam do spoznanj, ki mi pomagajo naprej. Včasih me tako "zabodeno pogleda", da mi je takoj jasno, da brez potrebe kompliciram ali da kakšna stvar sploh ni problematična, oz. ni problema tam, kjer ga vidim sama.
Toliko samoanalize ali internetne spovedi :)
Še vedno sem polna dobrih sklepov in občutek imam, da je tokrat zares drugače. Morda zato, ker si nisem zadala standardnih omejitev in dietnih zapovedi. Določila sem si le to, da ne jem nič sladkega, razen sadja, ničesar iz bele moke, prečiščenega riža in ocvrtega, prigrizki - čipsi, smokiji in podobno, tega tudi ne kupim več. Še vedno imam večerni greh in sicer je to ponavadi kakšno jabolko ali košček sira. Zajtrkujem dobro in redno, kosilo je okoli 13.00 ure in v službo nosim prejšnji dan pripravljeno hrano. Večerje pa so pretežno beljakovinske.
Ko tole pišem, sem se zalotila kako enostavno se mi zdi vse skupaj - trenutno! Slabe navade poskušam opustiti in jih nadomestiti z manj slabimi ali z dobrimi. A, drage moje sotrpinke. zagotovo poznate tudi to obdobje. Kar prekipevamo od energije, dobrih sklepov in obljub. Potem pa pride en spodrsljaj, en padec, ki vodi v drugega in že smo spet na dnu! Same s svojo hrano in trenutnim olajšanjem.
Naj me vrag, če bom tokrat popustila!

Hvala za tale prostor, da lahko napišem kar mi hodi po glavi :)
Majaa, pomladansko sonce, Lira, Thai in Roky86, hvala za namenjene vzpodbudne besede.
Lira 

29.03.12 12:45
Odvisna, hvala, da si se oglasila. Upam, da boš ostala z nami. In da boste ostale tudi druge, ker vsaj meni osebno vaša razmišljanja res veliko pomenijo.

Dobra se mi zdi tale primerjava z omaro. Če si pred očmi narišem svojo gromozansko omaro, notri pa vse zakvačkano, bi se kar nekam skrila … Dejansko v življenju funkcioniram tako: Toliko enih problemov, toliko stvari, ki bi jih bilo treba urediti, dokončati, predelati … da kar izgubim voljo, postanem totalno utrujena in bi šla samo še jest pa spat. Resno.
Ko pa tako ne gre več naprej, ko se omare po možnosti ne da več zapret in se končno enkrat lotim pospravljanja, bi hotela vse narediti tip-top, brez napake, popolno ... In spet ne pridem nikamor.
Bah, kaj imam same sebe zadost!
Pomanjkanje samodiscipline in nagnjenost k odlašanju je eno, s čimer imam resne probleme, perfekcionizem mi pa predstavlja še večjo oviro.

Včeraj smo se precej pozno peljali domov, prepozno, da bi kuhala večerjo. Nekdo je predlagal, da bi šli spotoma v McDonalds. In ja, poleg solate sem si privoščila še velik pomfri in jabolčno pito - stvari, ki naj jih ne bi jedla, pa še lačna nisem bila. Doma sem na hitro vrgla v usta še tri čokoladne bonbone. Sledilo je pa seveda tole tipično razmišljanje: Ah, če sem se že toliko pregrešila, potem je pa itak vseeno, če se zdajle do konca nažrem, saj bom jutri začela znova …

Ne, pa ni vseeno! Ni vseeno, ali pojem solato, pomfri, jabolčno pito in tri čokoladne bonbone, ali pa če poleg tega na skrivaj zmečem vase še celo bonboniero, dva sendviča in še kaj. Danes sem zadovoljna vsaj v toliko, da sem se še pravočasno ustavila, čeprav je bil moj jedilnik včeraj daleč od popolnega. Sem se vsaj zbudila brez bolečin v želodcu.
Danes pa naprej. Zaenkrat je bilo s hrano še vse OK.
Pa eno skrajno zoprno zadevščino, ki jo prelagam že dva tedna, sem opravila, in zdaj bom še eno, ki mi visi nad glavo že od januarja.

LP
misti 

29.03.12 16:16
Pozdravljene, tudi jaz bi se vam pridružila...
moram oz. želim namreč izgubiti vsaj 15 kilogramov, ki sem si jih nesrečno nabrala zaradi nastopa nove - prve - službe in stres je pač naredil svoje (zatekla sem se k svoji dobri stari prijateljici - hrani). ker sem vegetarijanka, se bom omejila večinoma na zelenjavo in sadje ker to enostavno obožujem. ko eno obdobje ne jem cukra, potem želja po tem kar izgine. problem je pri meni edino redna telovadna, ker ponavadi zmanjka volja. Zato bom se javljala na vsake par dni in bolj poročala kaj sem naredila dobrega za svoje telo... pa seveda tudi izgubo kilogramov, čeprav se bom tehtala samo ob sobotah, ker bolj pogosteje nima smisla.

toliko zaenkrat... upam da vaše diete učinkujejo in se bomo uspešno spodbujale še naprej! :)

lep preostanek dneva!
majaaa

29.03.12 21:16
Dober večer drage moje!
Misti dobrodošla!! Upam, da gre ostalim bolje, ker jaz sem ga danes čisto pobiksala... ah ja gremo jutri naprej. Bomo zmogli? Bomo jaaaa! (mislim, da ja) :)
Lahko noč!
Lira 

30.03.12 08:04
Dobro jutro vsem!

Misti, dobrodošla! Se že veselim tvojega javljanja. In naj se ti besede pozlatijo, da bi želja po cukru sčasoma izginila!

Maja, drži se!!
majaaa

30.03.12 21:19
Dober večer!
Če bi lahko tale dan zbrisala, bi bilo to prvo kar bi zadajle naredila. Cel dan sem samo jedla, jedla in jedla. Če v tem trenutku pomislim na hrano mi gre kar na bruhanje! Dobesedno nažirala sem se in gotovo sem pridelala tisi dober kilogram, ki sem ga sklestila dol prejšnji teden. Ah ja dovolj stokanja, gremo naprej!!!!! Jutri obvezno na stara pota :)
Lep večer ;)
misti 

31.03.12 13:52
tudi jst sem se vcerej zvečer nesrečno prepustila čokoladnim jajčkom, ker sem bila zelo živčna ob gledanju tekme in cuker je bil najbližje kavču :)

sem pa danes šla na dvourno hitro hojo tako da upam da sem se odkupila telesu...

lep vikend vsem!
majaaa

02.04.12 00:54
Dober večer!
Kje pa ste vse? No ja mene je ujel nek virus tako, da upam da se bom z usemi čaji in tekočinami malo prečistila, ker se počutim prav umazano od vsega prenajedanja. V glavo mi je padla ideja, da bi poizkusila svoj napredek opazovati v ogledalu. To pomeni, da bi tehtnico dala za nekaj časa v kot. Me prav zanima za koliko časa mi bo uspelo. Ja, probat ni greh ane!
Lahko noč in srečno!
Neka ženska

03.04.12 21:17
Jaz sem zahvaljujem za sprejem,ker sem se vam lahko pridružila. Nasvet maaje sem vzela zelo resno. Tudi močno sem se začela gibati, tako da majaaa, hvala za spodbudo.

Da, pišete ene, da pride dan, ko se kar je in je.. .Poznam to, dobro poznam. Punce, pojdimo naprej. Čeprav sem nisem javljala, sem mislila na vas...

Držim pesti in aha, v enem mesecu torej sem shujšala dve kilI. Zdaj imam 68 in rada bi prišla na vsaj 65. Zadala sem si cilj, da v aprilu grem spet 2 kg dol. Mislite, da mi bo šlo?

Prosim za nadaljnje spodbude. Pa naj povem še to, da zdaj v povprečju vsak drugi dan 45 min kolesarim. In naj dodam še to, da se zelo trudim....

Srečno tudi vam...in predvsem upoštevam nasvete, kot pravi majaaa, da ne pride do prenajedanja.
majaaa

03.04.12 21:50
Dober večer!
Neka ženska, sem vesela, da si me upoštevala! Zaslužiš si vse pohvale za tvoje delo :). Jaz ga pa zdaj nekaj lomim in spet sem začela jest! Sem se pa odločila, da poizkusim ločevalno dieto. Če mi pa ne bo šlo bomo pa šli nazaj na klasično ;).
Lahko noč!
Neka ženska

04.04.12 13:57
Majaa, ločevalno dieto? Vendar, ta tvoja klasična, ko si tudi meni dala motivacijo in pobudo za način prehranjevanja in športne aktivnosti, je pravilna.

In tudi, tvoj predlog, da bi dala tehtnico v kot in da se opazovala v ogledalu, ni zanemarljiv. Namreč, jaz pri sebi vem, da ko se začnemo rediti, se tudi ne pozna na tehtnici vedno in vsak dan; včasih teža stoji in mi še kar jemo, ker se nam zdi, da naprej ne more iti. Vendar, ni res. Telo dobiva neestecko obliko, v bistvu se maščoba širi, prerazporeja in tega na telesu je to vidno, na kilogramih pa ne. Dokler nekega jutra ponovno ne ugotoviimo, da je tudi vaga poskočila za 2 ali celo 3 dodatne kilograme.

Zato vem, da je tudi kontra pogled resničen. Shujšamo za dva kilograma in potem smo vsako soboto, ko se naprimer vagamo žalostni, ker v tem enem mesecu ni šlo dol več kot dva kilograma. A če se vsako jutro dovolimo pogledati v ogledalo, vidimo, da se naš trud, ki ga vlagamo v hujšanje, pozna.

Zato pravim,da se splača dat tehtnico malo v kot in opazovati telo. Ves čas, ko bo tehtnica v kotu, je treba delati na hujšanju, in potem čez kake 14 dni ali tri tedne, spet stopiti na tehtnico. Če pa v ogledalu v tem času opazite, da vas je v pasu manj, v nogah manj, ali v rokah manj, potem stopite na tehtnico in videli boste, da je kg manj.To je vsaj pri meni resnično.

In lep pozdrav zaenkrat !
majaaa

04.04.12 14:43
OJLA!
No NEKA ŽENSKA, kot, da bi te en hudičk v meni slišal kakšnega mišljenja si, ker se že prvi dan nisem držala tako da imaš prav in grem naprej s klasiko. Pred 1 uro sem pojedla kosilo pa bi spet rada nekaj jedla :( . Res nevem kaj mi je!!!
Poročam zvečer kako je šlo!
LP
Neka ženska

04.04.12 21:04
Majaaa, jaz vem, da je hudo. Včasih bi kar jedli in jedli, nikakor se ne moremo najesti. Vendar, jaz osebno pri sebi vem, da je to psihičnega izvora. V službi delamo, smo pod stresom, in jaz vem, da sploh, ko pride petek, takrat pade vse z mene in kar jem in jem, ah, kaj jem; prav nažiram se. Ker telo rabi, potrebuje energijo, da se nafila. Tako, da menim, da gre pri tebi za stres, za nekaj kar te izmuči in se tega morda niti sama ne zavedaš.

To je torej tudi moja lastna izkušnja. In kaj potem sledi? Naslednji dan smo slabe volje, ker smo prejšnji dan pregrešili in spet padamo v neke težke motne vode. Zato ti bom povedala, da jaz recimo zdaj, ko sem se odločila,da tudi petku ne bom dovolila prenajedanja, imam pred seboj najnovejše roza orbit in kar enega za drugim žvečim. Sladki okus mi prija in potem nekako pozabim na lakoto. Res je tudi, da drugim svetovati je lahko, ko pa smo sami v tej bedi, je pa težje. Ti si tudi meni dala zlato motivacijo, da se zdaj ukvarjam s športom bolj kot sem se prej, saj sem imela izgovore. Dobro si mi napisala in napisala si tudi glede kruha. Torej ti vse veš, le rabiš pravo motivacijo. Vrtiš se v nekem začaranem krogu, ki pa mislim, da ti ga povzroča stres. Najbrž imaš veliko vsega, tako kot vsaka delovna ženska - zares delovna in ne tiste, ki mislijo, da to so - in imaš zato taka prenajedanja in padce za padcem.

Zdrži, zaženi si. Poglej si mene, imela sem težave z bruhanjem, ker sem jedla tako dolgo, da mi je bilo slabo do konca in pol bruhat. In šla sem v trgovino nalašč po čokolade, take in drugačne, sam da sem si rekla: samo še danes,... potem pa dovolj. Vendar ne, temu je sledilo dan za dnem tako. Potem sem se ločila od moža, ostala sama z dvema otrokoma in bruhanje je prenehalo, nekje sem se nehala prenajedati. Da, ker tudi to je bila psihološka ovira, nesrečen zakon. Zato ti pravim, malo razmisli pri sebi, kaj te tako utrudi, da ješ, morda zahtevno delo, odgovornosti... Prosim, premisli in javi se mi, poročaj... tudi jaz ti bom... :)
majaaa

05.04.12 21:59
DOBER VEČER!
Neka ženska, veš pomoje tukaj ni kriv stres pa take stvari, ker jaz sem se v preteklosti z lahkoto držala diete. Nisem pod kakim velikim stresom, ampak ko imam 15 minut preveč časa .... evo ti takoj nekaj jem. Jutri, čez vikend in v ponedeljek sem doma in sem trdno odločena, da se spravim v red :D. Zdele zvečer sem kar energijo in željo po uspehu dobila :)
Lep večer!
Neka ženska

06.04.12 07:24
Majaaa, prosim, javi se, kako se bo vikend izšel.

Moram priznat, da se zelo nasmejim tvojemu pisanju in mi da oporo, moč, zato, ker imam občutek, da je v tvojem pisanju in izžarevanju tudi veliko humorja.

Veš, ko kolesarim, in je kar mučno včasih, se spomnim tvojih besed, da je rekreacija tudi potrebna :), in ko sežem po kruhu se spomnim tvojih besed, da naj se ga raje izogibam. In, ko sem zvečer lačna, in si rečem - nič ne bo, se spet spomnim tvojih besed, da naj nekaj malega le pojem,...

Poglej, meni si dala moč, zdaj jo jaz pošiljam tebi. Pa kaj, če je velika noč tu, hrane je dovolj tudi takšne, ki jo me lahko jemo... Čuvaj se in javi se :), lepe praznike :)
majaaa

06.04.12 23:03
DOBER VEČER!
Joj neka ženska, kaj bi jaz brez tebe. Prav upala sem, da bom lahko komu pomagala.
Danes sem sicer pojedla manj kot pretekle 3 dni ampak še vedno malo preveč, tako da mislim, da se počasi pobiram. Sem pa ugotovila, da začnem "žret" nekje od 17. ure dalje pa dokler ne grem spat. Do 17. ure pa jem normalno in se lepo držim. Jutri pa lepo še telovadit spet začnem, velika noč me pa čist nič ne moti, ker mi sploh ne dišijo velikonočne jedi. Jah vsak je po svoje čuden in poseben. Me je pa zdaj začelo skrbeti kako bom shujšala do morja, ker sem si obljubila, da začnem 3.1, danes smo pa 6.4 jaz pa nisem shujšala še skoraj nič. Na morje gremo 14.7 tako, da nekaj časa še je ampak, če ga bom biksala ne bo dobro. Kok sem pa danes zgovorna napisala sem že skoraj cel roman pa bi še kar pisala in pisala :D.
Kje ste pa ostale? Bova ostali z neko žensko sami?
LP
Neka ženska

07.04.12 15:20
Hei, majaaa, želim ti prvo lepo veliko noč.

Zelo sem se nasmejala tvojemu odgovoru.

Veš, jaz sem imela včeraj tak napad požrtije, da je bilo prav katastrofalno. Prvo, bil je petek, in ker sem zaposlena v javnem sektorju, kjer je zdaj vse na trnih, to doživim tudi sama. Predvsem zaradi drugih nejevoljnih, pozna se pa na meni, ki pridem domov čist živčna od vsega:). No, in ko sem prišla domov, bum jest, pozabila na vse, j... se mi je za vse in sem se tolk najela, in to kremšnita, pa take pa toooooooo...ker so živci svoje naredil. No, danes pa spet lepo po hujševalni, le na kolo še nisem šla in pila še nisem nič....

Prosim, zdrži, pa ko boš lahko, piši še kaj, mene to goooooooooooor drži,.. aja, pa vagala se dans NISEM, ker nočem videt kako je zarad včerajšnje požrtiije šlo sigurn eno kilo gor.. Briga me... ZDAJ pa spet dalje... Javi seeeeeeeeeeeee :)
majaaa

07.04.12 20:41
Dober večer!
Končnoooooo sem se pobrala in se en dan držala tako kot hočem!!!! Neka ženska sem še jaz vesela, če se ti tudi. Sem se pa tudi stehtala in me je presenetilo, da je tehtnica pokazala samo 72,0kg, in teli kilogrami so angelski glede na to, da sem toliko jedla oziroma "žrla".
Lep večer :)
Neka ženska

07.04.12 21:27
Majaaa, vesela sem, da si zdržala. Tudi jaz sem danes pazila, seveda je bilo kr težko. Veliko dobre hrane, jaz pa samo tisto kar lahko, se pravi, tako kot ti praviš-držala sem se tako kot hočem. Je pa težko in zdle bi šla jest in bi jedla - vse kar jejo drugi... jaoooo....

Ampak, pejmo naprej, a ne... Jaz ti želim veliko moči, ... bova zdržali in se bereva spet...

Morava čez te praznike tako, kot veleva zdrava pamet, brez pregreh... in tako bova v torek šli zadovoljni v službo. Če pa se ne bova držali, bo obupno it v službo. Ker bova vedeli, da sva sami sebe spet pahnili nekam v ... pa pa :)
misti 

08.04.12 07:54
Pozdravljene,

no jst sem se cel teden lepo drzala ( čeprav vsak dan tudi kaj sladkega zaužila, a redno telovadila), včerej pa za večerjo šla na skutino tortico in potem doma še en kup čokoladnih jajčk tako da... GROZA... nekej dni se ne bom tehtala :(

danes pa za zajtrk že kos potice, bolj iz vljudnosti do moje mame ki se je trudila in pekla tako da ne morem reči ne :)

lep dan vsem.
majaaa

08.04.12 11:40
OJLA!
NEKA ŽENSKA: Upam, da si včeraj zdržala do konca in ja, upam, da bom v torek zadovoljna z podaljšanim vikendom. Prav tako ti.
MISTI: najprej pohvale, da si se čez teden držala, tiste sladkarije bodo pa hitro pozabljene. Verjetno si prebrala v kaki krizi sem bila jaz, pa sem se pobrala. Vabim te, da se večkrat oglasiš, mogoče ti bo lažje. Pošiljam ti eno brco za vzpodbudo :)
LP
Neka ženska

08.04.12 21:56
Mučno mi je že.
Komaj čakam, da se začne star ritem, ker mi je vse skupaj že čudno...

dovolj imam. sicer se ne prenažiram, vendar imam občutek, da samo kipim... :(
majaaa

08.04.12 22:51
NEKA ŽENSKA: Ja tudi jaz imam včasih takšne občutke, ampak ne daj se. Malo pomisli: ko boš imela nekaj kg manj tvoje srce in drugi organi ne bojo več v nevarnosti pred odpovedjo in boleznimi, lahko si boš kupila lepa oblačila, ki ne bodo cifre XL. Tako se jaz motiviram, pa vem kaj si zdaj misliš: " tale baba govori kot da bi shujšala že 20 kg", ampak jaz ti želim samo pomagat.
Jaz se tele dni večkrat motiviram s tem, da se malo v kopalke oblečem in se pogledam v ogledalo. Svetujem ti, da če boš uporabila to tehniko s kopalkami, da jih oblečeš preden boš pojedla kaj "prepovedanega", ker pri meni je tko, da ko se vidim v ogledalo me mine vsega.... tudi lakote :D
Malo za šalo malo zares... skratka drži se!!!!
Jaz sem s tabo.!
Lahko noč!
Neka ženska

09.04.12 17:19
Hvala majaaa, hvala za spodbudo in ker me bereš.

Prav imaš, ...

Samo, da minejo ti dnevi, ker imam vsega dovolj in praznikov in vsega. In ena kg je res šla gor, sej ne morem verjet. A to sam zato, ker sem že samo gledala hrano????? Vonjala??????? pa nmaml pregrešila ? Joj, dost imammmmmm... tak bed je to vse skupaj.

Res je to gledanje v ogledalu nadaljna motivacija.. vendar jaz sem čist obupana... 2 kg, sam dva kg v dobrem dobrem mesecu.. .pa kje je logika.. kar ne morem več... pa je bilo že 3 kg v dobrem mesecuuuu... ehhhhhhhhh
annjaa

09.04.12 19:20
Pozdravljeni vsi skupaj!

Prebralaa sem komentarje na forumu. Tudi jaz imam probleme s težo. Zanima me, ali se vam lahko pridružim. Sicer sem pa stara 14 let, visoka 159 cm in tehtam 70 kg. Do morja jih želim nekaj izgubiti. Rada bi imela 56 kg. Poskusila sem že več diet, a so bile neuspešne, saj se nisem držala načrta. Ali se vam lahko pridružim? :)
majaaa

09.04.12 21:12
DOBER VEČER!
NEKA ŽENSKA: Ah ja, tudi jaz sem šla 20 dag gor, vem to je vseeno manj kot 1kg ampak ko se človek tako trudi pa potem dobi tole!?!. Ampak gremo najprej!!!! Če je šlo gor bo šlo pa tudi dol! More it!
ANNJAA: zaradi mene se lahko pridružiš :)
Neka ženska

11.04.12 07:53
Anjaaa,
prisrčno dobrodošla. Zelo sem vesela zate, da se pri teh letih že odločaš za tako zdrav način hujšanja, kot ga bereš tu med nami. Da, to je zdrav način hujšanja. Predvsem moraš biti pozorna sledeče:

- da ješ večkrat na dan po malo
- sadje, zelenjavo in pa obvezen topli obrok
- zvečer obdeduj kot berač
- veliko bodi športno aktivna, vendar pazi ne pretiravaj

Uspelo ti bo. In najbolj pomembne so prav vse 4 alineje, ki sem ti jih navedla in posebej šport. Tako si boš oblikovala lepo telo. IN NE POZABI - piti veliko vode ! Ta te bo očisitila. In vse skupaj ti bo prišlo v navado za vse življenje...

Majaaa, pojdimo naprej ! Lep dan...
XB

11.04.12 13:32
Drage punce, pozdravljene!
Ob prebiranju vase teme sem opazila, da imate probleme z obcasnim prenajedanjem. Naj vam povem, da je ob zmanjsanem vnosu kalorij 1-2-krat tedensko priporocljivo zauziti nekoliko vec kalorij. Ce vase telo npr porabi 1400kcal v mirovanju in v casu hujsanja zauzijete 1200kcal, brez problema kaksen dan pojeste 1400kcal. Ce dodajate se sportno aktivnost, naj bo vnos temu primerno vecji.
Pomembno pa je, da ko pojeste prevec za kosilo, ne vzamete dneva kot vrzenega stran in se potem nazirate se cel dan, naj bo to kosilo edin vecji obrok v dnevu, ostale obroke ohranite normalne. Ne pravim, da je prenajedanje v redu, zelim samo povedati, da naj vam to ne zbije motivacije.
Zakaj 1-2-krat tedensko vecji obrok?
Telo se dokaj hitro navadi na znizan vnos kalorij, kar pomeni, da temu prilagodi svojo porabo. Ce prevec omejite vnos, vam bo telo zacelo delovati z zmanjsano porabo in kar je najhujse, ne boste izgubljale mascobe ampak misicno maso. Mascoba je namrec tkivo, ki ga telo hrani za hude case, kar hujsanje definitivno je. In ker se bo telo "balo", da sledijo se hujsi casi, bo poskusalo skladisciti cimvec. Ce pa vsake 3 dni zauzijete ravno pravo kolicino hranil, se telo ne bo navadilo na stradanje.
Priporocam vam se, da dodate nekaj aerobne vadbe v svoj vsakdan, vkolikor tega se niste storile. Pri aerobni vadbi (za tiste, ki ne veste: to je vadba, ki pospesi srcni utrip - tek, hoja v hrib, kolo, orbitrek...) se poveca poraba mascob, po vadbi pa imate tudi zmanjsan obcutek lakote.
Za tiste, ki ste pripravljene kaj vec casa posvetiti sportu, pa priporocam tudi kaksne vaje za misice. Ogromno tega lahko najdete na internetu in niti ne rabite pravih utezi in drugih fitnes naprav.
Glede na to, da imam izkusnje s tem, vem, da je sport edini nacin, da kvalitetno izgubimo mascobo. Ne mislim se delat pametno, tako da upam, da boste to vzele kot dobronameren nasvet.
Drugace pa podpiram vaso odlocitev in drzim pesti, da vam uspe izgubiti in potem tudi obdrzati tezo.
LP :)
Lady_8

11.04.12 18:40
Zdravo dekleta!

Stara sem 14 let, visoka sem 170 cm in imam 76 kil. Zelim shujsati 11 kil do konca poletja.

Brala sem forum in zelo mi je bilo vsec kako se spodbujate. Poskusala sem z razlicnimi dietami, nekatere so res delovale, vendar je zapisovanje kaj vse pojes najboljsi In najbolj zdrav nacin za hujsanje, zato se bi vam rada pridruzila. :))
Neka ženska

11.04.12 20:30
Tudi ti deklica, dobrodošla. Pa preberi kar sem napisala zgoraj tvoji vrstnici danes dopoldne.

Jaz pa predvsem pogrešam zle Majooo, ker sem v totalnem podnju... Majjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :(((((((((((((((((((((((((((((((((
majaaa

11.04.12 21:55
DOBER VEČER!
LADY_8 dobrodošla!!! Zelo me veseli, da sta se z annjo odločili hujšati na zdrav način, ker velikokrat vidim dekleta iste starosti kot vidve, ki mislijo, da če bojo za večerjo 1 teden jedle jabolko, da bojo shujšale.... ja .... seveda bojo ampak bojo kg prišli slej kot prej nazaj, tako da sem res vesela! ;)
Neka ženska: Veš kaj men se tut kr ne da več, čeprav mam 30dag manj kot včeraj. Pomoje, da tale vreme mal mori!!!! Ah.... gremo naprej! Mi se ne damo, kopalke se tudi ne bodo poleti dale v boju z našimi kilogrami, tako da gremo v vojno! :)
Neka ženska

12.04.12 14:49
Ja, vreme ja... , jaz sem to že opazila...

kriza, ampak gremo naprej, čeprav naprej sploh ne vidim...
dobra sem za motivacijo, ni kaj...

vidve deklici, bosta pa vsekakor prej shujšali kot jaz, ker vajin organizem je še zelo mlad. Zato le pogumno z nami naprej. Res vaju tudi jaz zelo podpiram..., čeprav sem cela v podnuuuuuuuu
Lady_8

12.04.12 16:20
Hvala vama, ker me podpirata :))
Tudi jaz imam tezave s prehranjevanjem, zelo rada jem sladko, toda zdaj moram narediti neko spremembo.
Ze vceraj sem pazila kaj sem jedla in vse je slo po nacrtih.
Danes pa sem pojedla dva manjsa kosa cokoladne torte in zato se zdaj pocutim slabo, toda ne smem odnehati.

Se enkrat hvala za vajino podporo :)
amisu 

12.04.12 17:59
Brez zamere, ampak ta tema bi morala imeti naslov "Še en neuspeli poskus hujšanja", očitno je da klika v glavi ni bilo... Avtorice teme tudi ni že 14 dni, stavim, da bo tema v kratkem zamrla...
Pa ne mi spet, da vas ne razumem, sem bila na istem, hujšam, še vedno, že dobro leto z zdravo prehrano in športom...kot je napisal Roky...
Drage punce, treba se je odločit in začet upirat prenajedanju in športat, druge ni...
majaaa

12.04.12 18:23
AMISU: si mogoče pomislila, da smo ravno zato tkole skupi, da bi hitreje prišlo do klika?
Kako ste ostale? Pri meni gre nekako :)
LP
Neka ženska

12.04.12 20:49
Lady 8, ja, tudi jaz sem danes pojedla nekaj čokolade. Če ne gre, ne gre. Mislim, ni lahko. In čeprav športamo in vse, tudi naše telo ni vsemogočno.

Zdržita, deklici mladi. In na tak način, ko že zdaj delata na zdravem režimu hujšanja, si delata dobro popotnico za vse življenje. Bosta zmogli in vsa podpora moja vama gre.

Majaaaa, dajmo zdržat ja... nekako gre... ne pa dobro, zase govorim. Sem ful v krizi. Vendar, naj to ne vpliva na najstnici, ali pač... s temi pisanji pridobivajo izkušnje in bosta tako znali poslušati in brati sebe skozi življenje. Slediti sebi je zelo pomembno.

AMISU: pač ni avtorice, ampak se bo vrnila, če se pa ne bo, SEM ji pa hvaležna, da nam je odprla ta vrata. Meni zelo prav pridejo besede in predlogi majeee in ostalih, predvsem pa majeeee.

In pa všeč mi je, ko vidim, da nam-a sledita dve 14 letnici... za pozdravit, res...
majaaa

13.04.12 22:09
Dober večer!
Ah jaz sem pa danes spet samo jedla! Res nevem kaj mi je ampak se vseeno ne dam!!!!
Jutri naprej z dieto obvezno!!!
LP ;)
malo za vzpodbudo

14.04.12 13:47
Ker sem sama na lovu za nižjimi številkami na tehtnici in ker vidim, kako lepo se vzpodbujate bi rada še jaz kaj napisala...nič kritike ali slabe volje, samo nekaj dejstev in pa vzpodbudo.

V veliki meri se strinjam s tem, kar je zapisal/a BX. Poleg tega bi pa to povedala na kratko: KAR POJEŠ, TO MORAŠ POKURITI. Enostaven recept, brez znanosti in štetja kalorij. Vem, da je edina vrzel tukaj vmes ta, da je teorija vedno enostavna, praksa pa ne. :)

Jaz sem ena taka, ki ji je tehtnica merila pošteno čez 100kg. Odločila sem se končno nekaj narest zase. Tokrat na dolgi rok - za dolgi rok. Nič več kratkotrajnih diet, ki sicer zelo učinkujejo (2x sem shujšala v 3 mesecih s pomočjo ločevalne diete kar 25 kg), a še hitreje prinesejo vse nazaj + še kaj. Zgodi pa se res problem, ko si dan po končani dieti čisto zgubljen - Kaj sedaj? A sedaj pa lahko jem čisto vse?
Zato sem začela obiskovat šolo zdravega hujšanja, ki jo organizirajo vsi večji Zdravstveni domovi. Šola je zastonj in tam se srečujemo sami taki 'fejst' ljudje. Starostna paleta je raznovrstna (od študentke do upokojenke) in to dela skupino še zanimivejšo. Glavni namen te šole je - poleg hujšanja, seveda - da ti naredi tisti klik v glavi. Poleg tega pa zveš veeeliko koristnih stvari. Osvojiš pa še eno najpomembnejših stvari pri hujšanju in zdravem življenju nasploh. Pomen športne aktivnosti!
In na koncu končno spoznaš, da lahko ješ res VSE (seveda v zmernih količinah), samo pokurit moraš to.

Sama sem od decembra dala dol 15kg, čaka me še vsaj tako dolga pot kot do tu. A sedaj vem, kako ravnati 'tisti dan po tem'. :D

Držim pesti in močno navijam za vsako posebej, posebno za mladi dami, da dosežete želeno težo in pa, da vam jo uspe obdržati. Najbolj glavno pa je, da se same v svoji koži dobro in samozavestno počutite. Vse ostalo pride samo po sebi. :D
Neka ženska

14.04.12 14:12
Hvala avtorici zadnejga pisanje za spodbodo...
jaz pa povem, da sem čist v podnu. NE morem več, in zdaj ne vem kaj je krivo.

ali pogojuje tudi stres? ta tempo, ki ga živimo v službah, potem doma...

ne morem več...in majaaaaaa, tudi jaz sem sam jedla včeraj, cel dan...

ljubi bok...

in vedve mladi dami, dajta se od nas in naših šibkosti ZDAJ NAUČITI, da je zelo pametno, da se že zdaj vzamete v roke in to način kot ga recimo avtorica v zadnjem mailu navaja...

in poleg tega vsega vidita tudi to, da je normalno pasti in da je treba se potem pobrati....
Lady_8

14.04.12 21:29
Jaz pa sem se danes v redu drzala, sem jedla normalno, vendar sem proti koncu pojedla nekaj sladkega, ampak sem sla malo telovadit, tako da upam, a sem vsaj polovico kalorij pokurila.

Tudi jaz sem hodila v solo hujsanja pred kakim letom in uspela sem izgubiti 5 kil v 2 mesecih. Vendar so prisli nazaj in zdaj moram spet shujsat in to bolj odlocno. Moja nekdanja uciteljica v soli hujsanja mi je povedala, da ko hocem pojesti nekaj sladkega je najboljse da stopim na svez zrak, trikrat globoko vdihnem in izdihnem in naj grem tec vsaj 10 minut. Po tem znojenju naj nebi hotela nic pojesti in res je bilo tako. Sla sem tec na svez zrak, se preznojila in potem nisem vec hotela nic jesti, ker sem vedela, da ce bi nekaj pojedla, bi bilo brezveze da sem sla tec.

Neka zenska in majaaa upam, da vama ta nasvet kaj pomaga :)
majaaa

15.04.12 12:53
lady_8 super sem vesela zate!
Jaz grem pa danes odločno naprej!!
Imam pa eno vprašanje, ki sicer ne spada v to temo ampak se mi zdi nesmiselno odperat novo temo. In sicer: v sredo naša mami praznuje rojstni dan in bi ji rada spekla torto. Problem je, da je še nisem nikoli pekla in zato tudi modela nimam, sem pa na nekem forumu našla idejo za nadomestitev modela:
Če ti ni problem delat torte, pa nimaš obroča, lahko tega narediš tudi iz kartona, sploh če je povoščen. Karton odrežeš v trak, dolžine kot hočeš obseg torte (računa se 3,14*premer, torej za torto premer 26 cm jer 3,14*26= 81,64cm, zaokrožiš, seveda na 82 cm, recimo, pa je) in višine vsaj 5-6 cm, lahko seveda več, potem pa ta trak zviješ v obroč in spneš skupaj s sponkami za papir, ali pa jih kar spneš skup s spenjalcem. Lahko pa karton zaviješ še v peki papir, če se bojiš, da se ti bo prijelo. Na dno pekača daj nujno peki papir, čez daj ta obroč in natoči vanj kako malo gostejše testo.... tole in zdaj me zanima predvsem tvoje mnenje NEKA ŽENSKA kaj misliš? bi bilo tole vredu. Potem sem zasledila tudi, da dajo nekatere peči biskvit tudi v kozico.... hm res nevem kaj bi. :) modela pa ne bi kupovala, ker sploh nevem, če bom potem še kdaj pekla torto in bi bilo potem brezveze :)
LP
Neka ženska

15.04.12 21:41
ŽIVJO DEKLETA !

Prvo lady 8, hvala za nasvet, vsekakor je dobrodošel zelo in jaz ga bom upoštevala. Lepo, da si hodila v šolo hujšanja, zelo pozitivno. Prosim, napiši še kaj, nedvomno bo koristilo. Vsekakor.

Majaaa, ja, moje mnenje je, da naredi tako ja, sam dej pazi, da ne boš pol vse skupaj tudi pojedla, ker jaz bi si najbrž spekla eno tako torto še kar zase osebno :),, eh sej pol ni čudn....

joj, punce, pojedal sem nocoj vse... sladko, ampak šele potem sem šla vaju brat.....

OD JUTRI NAPREJ pa spet dalje... šid... kako jaz padem, zato pa ladj 8, kar piši še kaj....
majaaa

15.04.12 22:01
DOBER VEČER!
NEKA ŽENSKA: Tok dobre torte pa spet ne bom naredila, da bi vse sama pojedla ;) ... obljubim, da bom pojedla največ 2 kosa!
Tebi pa dajem eno močno brco za vnaprej. Sej bo šlo sam spelat mormo iz začetka ;)
Neka ženska

16.04.12 09:02
ja, dej nehi :)
joj, pa kaj je za en hudič?
veš kaj je? ta vreme, jaz ti povem, da je to ta vreme....

sam poglej čez okn kaj je zuni, obup....

dejmo pejmo naprej, plis ja....

se beremo :)
Lady_8

16.04.12 18:30
POZDRAVLJENE!

Neka ženska se popolnoma strinjam s tabo, to vreme nam samo škoduje. Pogrešam sončne dneve. Vendar ne smemo obupati, gremo naprej z močno voljo.

Še nekaj nasvetov, ki sem jih dobila v šoli hujšanja so bili, da ko hočemo nekaj sladkega pojesti ali pa, da hočemo jesti pa sploh nismo lačni, bi bilo najboljse , da se obrnemo na prijatelja ali na koga iz druzine. na primer ko sem jaz hotela nekaj pojesti pa sploh nisem bila lačna sem vprasala mamo, če bi šli kam na sprehod ali kaj, samo da nebi jedla, ker sem vedela, da nisem bila lačna.

Jaz pa sem se danes prekršila, sem samo pogledla tiste oreo piškote in sem jih že pojedla.
Ju3 pa grem zares, je treba malo! :)
Neka ženska

18.04.12 21:32
Dekleta, jaz sem čisto odpovedala.

In zdaj grem od začetka, jutri zjutraj začnem, s 70 kg. Sploh nočem stopt na vago. Bilo jih je že 67,50, ampak vem, da jih je spet 70.

Skratka???
majaaa

19.04.12 07:32
DOBRO JUTRO!
Ah tut jaz ga neki biksam. Danes se stehtam in od jutri naprej obvezno nazaj na dieto.
lp
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 23 plus 8?