Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
donatka

Re: Shujšajmo skupaj ( do poletja )

24.04.12 10:45
bravooo punce dd, arrabella ... in seveda tud druge, valjda

dolores193 - jaz poznam ta obdobja prenajedanja in še marsikatera na tem forumu jih, žal.
Jaz si pomagam tako, da poleg tistega kar je res orto prepovedano, pojem še take reči, ki potem vplivajo, da čimprej izločim pregrehe, ki sicer niso priporočljive.
Npr. poleg "nezdravega" zaužijem ogromno tekočine (nesladkane), ogromno vlaknin (otrobi, lan.seme namočeno)... - ogromne količine, tako, da imam včas občutek, da me bo razneslo :(
Sicer sem v takem obdobju zelo žalostna nad sabo - a vseeno mi zdaj z časom uspeva, da so obdobja krajša (npr. tam okoli 2-eh dni) in vsakič v teh obdobjih grem pogosteje na "veliko potrebo" tako, da pridem v tem obdobju na max. dodatnih 2 kg, ki pa hitro padejo dol že v prvem tednu, ko "sem normalna" - tako ohranjam povprečje isto.
In sem tudi brala, da veliko ljudi niha + 2 kg Kar pomeni če je - 2 kg in do + 2 kg - razlike vmes pa je 4 kg Občutek, da nisi sam v takem stanju pa pomirja.

No še nekaj sama pri sebi opažam - in sicer moram biti z sabo orto prizanesljiva - ker ko sem v obdobju nažiranja - sama o sebi grdo mislim, govorim ... se ne maram - to mi samo še povečuje depresivno stanje in ... potrebo po basanju s hrano (tolažba z hrano)
Zdaj sem si v dnevnik zapisala - da moram biti prizanesljiva sama s sabo - pač imam svoja "slaba obdobja" - kdo jih pa nima
In tako sem se odločila, da se bom probala tudi v teh obdobjih sprejemat - kar pomeni, da ko se ne morem obvladat - pač posežem po hrani - se pa opazujem (kao zavrtim oči noter in opazujem kaj se v telesu dogaja -a mu je všeč kar delam .... )

se mi zdi, da sem zmanjšala ta obdobja

srečno ;-)))
Zivjo vsem! Bravo vsem, ki ste se odločile znebiti se odvečnih kilogramov in predvsem zaživeti bolj zdravo! ... Tudi jaz! Septembra sem rodila punčko in od poroda mi je ostalo še 8 odvečnih kilogramov. Nikakor se nisem mogla sprijazniti s svojo novo podobo, zato sem sklenila, da nekaj ukrenem. Čimprej.

Naletela sem na spletno stran WWW.BODYROCK.TV in se odločila, da probam - nimam kaj izgubiti.

Vsak dan objavijo nove vaje, ki naj bi jih delal 1x dnevno po 12 minut. To je to. 12 minut na dan, gre za princip boot camp vadbe (intenzivni intervalni trening). Vaje lahko delaš doma, brez kakršnihkoli naprav (vedno si lahko vajo prilagodiš, čeprav oni uporabljajo določene naprave), kar pomeni, da je vse ZASTONJ :)))) To je bilo meni zelo pomembno. Plus da lahko telovadim kadar meni paše, da nisem odvisna od urnika (sploh ker imam doma dojenčka :)).

Poleg teh vaj (priznam, da jih ne delam res vsak dan, vseeno pa vsaj 4-5x tedensko) pazim tudi na prehrano, in sicer:
- probam jesti na 3 ure. Včasih za malico pojem tudi samo jabolko ali jogurt. Važno je, da pojem NEKAJ.
- jem tudi zvečer, včasih tudi pred spanjem - vendar samo pretežno beljakovinska živila; npr. par žlic skute, jogurt, ribe ... (vse brez kruha seveda)
- zelooooo sem omejila (če ne celo izločila) vnos bele moke in belega skladkorja. Skoraj ne jem sladkarij in kruha, če že, probam jesti "fitnes kruh" - to je tisti moker, zapakiran, temno rjav kruh ...
- sadje jem samo dopoldne, vsekakor pa ne več po 15. uri (ker ima veliko sladkorja)
- probam jesti čim več zelenjave (solata, korenje, brokoli, cvetača, kumare, paradižnik, paprika ...)
- za zajtrk jem ovsene ali ržene kosmiče z jogurtom in sadjem, pirin zdrob s suhim sadjem in mlekom, jajca s fitnes kruhom + sadje/zelenjava ... + kava
- za razstrupljanje telesa pijem ingverjev čaj (ingver olupim in narežem ter ga za 5 minut dam v vrelo vodo)
- dnevno popijem vsaj 3 litre vode
- probam jesti ribe vsaj 1x tedensko (za večerjo, zraven jem zelenjavo - brez krompirja/riža/testenin!!!)
- zmanjšala sem porcije; 1 porcija = 1 dlan mesa, 1 pest ogljikovih hidratov (riž, krompir, testenine ...), 2 dlani zelenjave (lahko tudi več), 1 pest sadja ... to so res fine merice, ne rabiš nobene tehtnice ...

REZULTAT:
V 2 mesecih sem izgubila 6 kg! Vidno sem shujšala (vsak opazi), počutim se veliko bolje, končno lahko spet oblečem oblačila pred nosečnostjo. Čutim, da se dobila mišice, ki jih že dolgo nisem videla :) ... v glavnem, super zadovoljna do sedaj!

Vsekakor bom nadaljevala s takim načinom življenja, saj mi ni težko. Včasih se seveda pregrešim, pa mi je kar malo žal, ampak je treba kdaj pa kdaj :) Probajte, po moje vam ne bo žal!

Lepo se imejte in verjemite vase!
Harelam, bravo! Tako motivacijsko si tole spisala, da dobi človek kar zagon in bi šel takoj telovadit...pa vendar služba tega trenutno ne dopušča :)
Praviš, da ješ ribe vsaj 1 krat tedensko, pa me zanima kako jih pripraviš? Predvidevam,da imaš več različnih načinov priprave glede na to, da jih kar pogosto ješ :) bi se rada tudi sama malo bolj angažirala za morsko prehrano :))
Na splošno me tud zanima, kaj si pripravite recimo za kosilo, da je zdravo in hitro pripravljeno? Vsak dan znova se sprašujem, kaj naj kuham pa bi prosila za kak fajn recept :)

Lepo se imejte in rade se smejte...
arrabella

25.04.12 13:19
Jaz jem praktično vse, le sladkarije sem zelo, zelo omejila.
Jaz sem se v bistvu zredila po porodu - mali je veliko spančkal, jaz pa sem iz dolgega časa jedla sladkarije. Saj sem se ogromno sprehajala, ampak ni in ni šlo dol.
Pa nekako nisem imela nekega urnika prehranjevanja in sem zvečer, ko je mali šel spat jedla in jedla -pa še to kar sendviče, ker so pač bili hitro narejeni.
Zdaj jem za zajtrk večinoma ovsene kosmiče z jogurtom/mlekom ali pa polnozrnat kruh s sirom, kakšnim namazom..., za dopoldansko malico sadje + kak jogurt (na vsakih 14 dni pa nekaj sladkega), za kosilo kuham čisto normalno kot prej ( pač pojem neko normalno porcijo in se ne nabašem preveč), zvečer pa ponavadi kakšno solato, če pa ni časa pa kar navadni jogurt.
Uvedla sem spet veliko gibanja - vsak dan, če je le možno vsaj uro hitre hoje ( mali uživa v nahrbtniku ), 2-3x tedensko še steper in trebušnjake.
Pijem samo vodo ali nesladkan čaj.
Še 5 kg moram spravit dol, da pridem na svojo staro težo, s katero sem bila zadovoljna.
Ta način prehranjevanja mi zelo paše, saj sem v bistvu že prej tako jedla.

Ta bodyrock.tv sem tudi jaz zasledila, ampak še nisem nič sprobala.

Lep dan!
Zivjo!

Frekvenca, ful se je težko spravit, vem :), ampak ko enkrat začneš ti je pa kar žal, da ne bi nadaljeval ... kako bo, ko bom spet začela hodit v službo, ne vem, bomo vidli :), zato ne bom preveč pametna, ampak teh 12 minut na dan pa sigurno lahko kako not stisneš ;)))))

Glede rib - meni najboljši način (najbolj okusen + najlažji) je, da ribo samo malo posoliš in popopraš + dodaš par kapljic olivnega olja, daš v alu folijo, zaviješ v tak lep paketek :), daš v pekač in za 15-20 minut na 200 stopinj v pečico. Tako pripravim recimo lososov kotlet. Zadnjič sem delala file soma, pa sem poleg olja, popra in soli dala na ribo v foliji še malo timijana in 2 rezini pomaranče - fuuul je bilo dobro :) Če pa nimaš fileja (jaz jih imam sicer raje, ker je manj dela, pa ni malih koščic), pa je recimo dober in preprost recept tule: http://www.mojirecepti.com/recept/brancin-v-foliji.html

Kar se kosil tiče - bom spodaj napisala par primerov simple in hitro pripravljenih kosil :)
- kuskus z rdečo papriko, feta sirom in peteršiljem + skleda zelene solate
- rižota z ohrovtom, korenčkom in piščancem + skleda solate
- zelenjava v pečici (paprika, koromač, bučke, malancane, češnjevi paradižniki, čebula, česen) in goveji steak + skleda solate
- porova juha, pire krompir, špinača, jajce na oko
- polnjene paprike + skleda solate
- goveji zrezki v čebulni omaki, krompir v kosih + skleda solate
- ajdova kaša z jurčki in šampinjoni + skleda solate
- rizi bizi, piščančji file + skleda solate
- musaka (krompir, bučke, paradižnik, mleto meso ...) + skleda solate
- blitva s krompirjem, riba
- na pari kuhan brokoli, cvetača in korenje + piščančji file + skleda solate
- testenine s popečenim piščancem, sladko koruzo, rdečo papriko ....., kalčki, sojino in ribjo omako (fish sauce da testeninam tak fin tajski pridih :))
- zelenjavna mineštra + skleda solate
- kuskus z dimljenim lososom (omakica: olivno olje, sol, poper, timijan, peteršilj, drobnjak, limonin sok)
....

Kadar ne vem, kaj bi naredila, grem dostikrat pogledat kar na web, na mojirecepti.com ali na okusno.je ..., pa sigurno kaj najdem :)

Aja, pa za zajtrk zadnje čase dostikrat spet jem proseno kašo z mlekom in suhimi slivami ... sem čisto pozabila nanjo (kot otrok sem jo skos jedla), pa je res odlična! :)

Upam, da sem ti kaj pomagala.
Lep pozdravček!
anabella, me veseli, da so ti moji posti kaj pomagali, še bolj me pa veseli, ker vidim, da je napredek in da se super počutiš. Le tako naprej in lep pozdrav!
Po stotih letih se spet javlam. :) Zarad pisanja diplome (wuhu!) sem popolnoma zanemarla vse. Zdj bi pa rada imela lepo oblekico za zagovor in vse fešte, ki sledijo to poletje. Zgubla bi rada vsaj 10kg. Fuuuuuul se nagibam k Atkinsonu, ampak se ga ne upam popolno lotit. Mislm, da sem nekje pisala, da sem mela ledvično odpoved in bla bla bla. Če bi to dieto vsaj mal priredila, pomoje ne bi bla taka panika. Zdj pa resno vprašanje - a je realno v dveh meseih zgubit 10 kg? Zadržujem dih... :)

Namen imam pa za en teden črtat vse OH (tut zarad tega, da ugotovim, če sem karakter:) in pojest zjutrej nekej sadja. Prav tako ne mislm jest samo beljakovin (meso, jajca,...), ampak tut ostale zadeve. Skratka - en teden (mogoče tut več:) brez OH, potem pa mogoče zjutrej polnozrnat kruh. A je realno al samo sanjam?

Ups, sej res - tud (beli) cukr gre na dopust. :)
Še to - men se zdi, da mam čist vse kg na trebuhu. Zarad operacije mam pa totalno oslabljene trebušne mišice, ker jih dolg časa nisem smela naprezat. Ša vedno me zaboli, če na hitr vstanem. :/
Navedeno
Miis
za en teden črtat vse OH (tut zarad tega, da ugotovim, če sem karakter:)

Spoštovana Miis,

predlagam, da svoj karakter preizkusite na zdravi dieti, ki bo omogočala telesu, da tudi med hujšanjem normalno deluje. Organizem namreč za svoje nemoteno delovanje dnevno potrebuje prav vsa hranila - tako beljakovine, kot ogljikove hidrate in maščobe - poleg raznovrstnih vitaminov in mineralov seveda. Da ne bom na tem mestu predolga - potrebne minimalne količine hranil in tudi razlogi zanje so lepo razloženi v prispeku na tej povezavi.

Izguba 10 kilogramov v dveh mesecih je precejšnja, uspeh pa odvisen tudi od vašega začetnega ITM. Ni nemogoče, a na zdrav način le z zelo nizkoenergijsko dieto (<800 kcal dnevno), ki je klinično podprta in jo uporabljajo tudi za zdravljenje debelosti. Sam princip diete je podrobno opisan na zgornji povezavi, izvaja pa se lahko izključno s polnovrednimi nadomestki obroka (na slovenskem tržišču so primerni le Nupo dietni Shake in juhice), saj z običajno hrano zahtevane strukture potrebnih hranil ob tako nizkem kaloričnem vnosu ni možno zadostiti.

Glede na to, da obstaja pri vas možnost ledvične odpovedi v preteklosti, se raje lotite nizkoenergijske diete (800-1200 kcal dnevno), kjer 6 porcijam Nupo dietnih živil, s katerimi pokrijete minimalne potrebe po vseh hranilih, dodate še cca. 300-500 kcal dnevno v obliki sadja in zelenjave. S takšno dieto lahko pričakujete izgubo telesne teže tam nekje od 0,5 do 1 kg tedensko.

Vsekakor ne pozabite na redno telesno aktivnost (cca. 1 uro dnevno, zaradi oslabljenih mišic na trebuhu vsaj na začetku ne pretiravajte oz. te postopoma jačajte) ter zadostne količine tekočine (vode ali drugih nesladkanih pijač).

Sicer je bistvo uspešne diete to, da se navadite na redno prehranjevanje z več manjšimi obroki dnevno in redno telesno aktivnost ter da dnevno zaužite kalorije vsaj okvirno spremljate. Zgoraj lahko pri udeleženkah foruma najdete kar nekaj dobrih predlogov za zdrave, nizkokalorične, a okusne obroke, ki vam bodo po končani dieti tudi pomagali obdržati pridobljeno telesno težo.

Uspešno hujšanje vam želim,

Ana Kroflič, mag. farm.
Spoštovana Ana,
iz vsega srca hvala za Vaš odgovor. Verjamem, da so Nupo izdelki fantastični, vendar so za moj (študentski) žep izredno predragi. :( Če bi imela možnost, bi Nupo z veseljem preizkusila. Tako pa žal ne gre. Upam, da nisem zvenela napadalno, ker to ni moj namen.

Še enkrat hvala za Vaš trud in vse dobro!
Miš
kr ena 2+1

04.05.12 12:44
Pozdravljena Miiš,

Nupo izdelki zame niso predragi (sem zaposlena), pa jih vseeno ne bom kupila, ker če hošeš shujšat, moraš prištimat tko v glavi in se tega držat, tudi zdrava prehrana brez nadomestkov je čist v redu in shujšaš lahko ful, če se zravn še mal giblješ, tko da pozabi na vsa prehranska dopolnila in nadomestke. Gospa Ana pa je verjetno dobro plačana, da promovira Nupo izdelke. Noben izdelek ni boljši od zdrave prehrane.
pozdravček vsem
Bravo kr ena. Tudi pri meni ni problem denar in jih lahko bp kupim a mi niti na pamet ne pade. Mi je pa škoda, da je že ogromno teh tem zasmetenih s prispevki Krofličeve, katere rdeča nit je jej Nupo jej nupo jej Nupo. Kakršenkoli je problem kakršnakoli situacija, je odgovor celoten odstavek posvečen -> jej Nupo <-

Ma pa ja de.
Spoštovani Kr ena 2+1 in Bica,

na forumu sem prisotna kot gostujoča moderatorka in svetovalka o popolnih nadomestkih prehrane, ki jih uporabljamo v zelo nizkoenergijski dieti, Nupo pa je edina takšna prehrana na slovenskem tržišču, s katero lahko zelo nizkoenergijsko dieto sploh izvajamo. Takšna dieta ima za seboj številne klinične študije in je bila osnovana pod okriljem zdravnikov za posameznike z visokim ITM, ki jim z običajno zdravo prehrano ni uspelo shujšati. Debelost je postala namreč v razvitem svetu že velik zdravstveni problem, s takšno dieto pa lahko hitro in močno izboljšamo tudi bolezenska stanja, povezana s prekomerno telesno težo. Nupo zelo nizkoenergijska dieta je tako namenjena uporabi v prehodnem obdobju, ko je potrebna hitra izguba telesne teže (tako kot zdravila, ki jih uporabljamo, da se pozdravimo), zato jo tudi svetujem tistim, ki takšno potrebo izrazijo.

Za trajno izgubo telesne sem tudi sama poudarila, da je potrebno dolgoročno spremeniti življenjski slog - se redno prehranjevati, posegati po polnovrednih živilih in biti tudi redno telesno aktivnen.

V smislu spreminjanja dolgoročnih navad Nupo dieta posameznika že v času hujšanja navaja na 6 manjših obrokov dnevno, v prehodnem obdobju, ko Nupo živilom dodajamo običajno hrano, pa tudi na izbiro ustreznih nizkokaloričnih in polnovrednih živil. Ob Nupo dieti ves čas poudarjam tudi pomen redne telesne aktivnosti in zadostnega vnosa tekočine v telo med hujšanjem.

Miis, mislim, da sva se prav razumeli... bistvo mojega pisanja je bilo, da se ne 'kosajte' z odrekanjem, ampak raje pristopite k hujšanju na zdrav način s polnovredno prehrano - pa čeprav bo šlo tako nekoliko počasneje. Prepričana sem, da vam bo uspelo.

Lep pozdrav,

Ana Kroflič, mag. farm.
Lipomejka

06.05.12 17:11
Krofličeva - ste me pa nasmejali. Priporočate jo vsem - brez kakšnihkoli poglablanj v človeka.

Jaz vsem priporočam ogled filma "fat, sick and nearly dead" - http://www.imdb.com/title/tt1227378/ . Namesto nupo - pojdite raje po tistih načelih. Poleg izgube kilogramov boste nazaj dobili tudi energijo in zdravje. Je pa res, da bodo prodajalci Nupa ostali brez marž,... - zato Krofličeva tega ne bo svetovala.
Meni teža počasi še vedno pada, bi raje, da bi hitreje, ampak... Imam malo manj kot 67, kar je 7 kg minusa :))))))))) Še 10 do idealne

Jem dokaj normalno, vsaj meni se tako zdi, čeprav precej manj kot prej, predvsem pa drugače. Zjutraj 1 kos kruha (polnozrnat, pirin, izjemoma bel) pa nekaj gor, mogoče jogurt, kava, pri kosilu zelenjava, meso v precejšnjih količinah, krompir, riž, testenine skoraj ne, kakšno žlico mogoče. Zvečer solata, včasih kaj drugega, tudi kak kos peciva. Nisem lačna in mislim a je to to - tako se bo pač jedlo naprej, ne samo zdaj, ko "hujšam"

Še vedno mal zabušavam pri teku. 2-3x na teden, zelo na izi. Tu moram mal pospešit.

Če potegnem črto, sem kar zadovoljna. Me veseli, da tudi drugim laufa :) vas je fino brat
Navedeno
Lipomejka
Priporočate jo vsem - brez kakšnihkoli poglablanj v človeka.

Spoštovana Lipomejka,

ste si pa res slabo prebrali moje nasvete. Priporočila sem jo tistim, ki so izrazili potrebo po izgubi vsaj 10 kg v 2 mesecih ali manj, tistim, ki morajo hitro shujšati pred operativnim posegom, ter tistim, ki jim s spremembo prehranjevalnih navad to ne uspe.

Tisti, ki so jim bili nasveti namenjeni, so te prebrali v celoti in jih tudi razumeli. Z vsemi napotki za trajno izgubo telesne teže, kar je najpomembneje.

Lepo pozdravljeni,

Ana Kroflič, mag. farm.
Pozdravljene!
Še jaz se vam pridružim.
Visoka sem 165.
Mere: prsi: 93 cm, pas: 71 cm, boki: 97 cm, zapestje: 15,5 cm, gleženj: 22 cm
Pa vaše?
Shujšala sem s 70 na 64, šlo je kar hitro, sedaj bo šlo počasneje.
Moj cilj je zgubiti še 10 kg do poletja.
Jem predvsem zelenjavo in sadje. Veliko zelenjave in malo sadja.
S športom se še ne ukvarjam, začela bi pa s tekom.
Ve mogoče katera, koliko teka na dan je potrebnega, da hujšaš?
Kar sem prebrala, je bolje teči na tešče. Je to res?
Katere vaje, ki bi jih opravljala doma, bi pripomogle k hujšanju?
Hvala vsem in srečno.
Dobrodošla.
Kako lahko jeste samo zelenjavo in sadje? A niste nič lačne?
Glede teka boš morala sama videti, kaj ti bolj paše, eni pravijo, da je bolje eno, drugi drugo. Meni paše pojest vsaj nekaj malega, brez ne gre. Sem bila pa prvi mesec, ko sem začela migat, nenormalno lačna cel dan. Najbrž je bil za telo to tak šok :-)
Kaktus47

07.05.12 07:27
Navedeno
Lipomejka
Krofličeva - ste me pa nasmejali. Priporočate jo vsem - brez kakšnihkoli poglablanj v človeka.

Jaz vsem priporočam ogled filma "fat, sick and nearly dead" - [www.imdb.com] . Namesto nupo - pojdite raje po tistih načelih. Poleg izgube kilogramov boste nazaj dobili tudi energijo in zdravje. Je pa res, da bodo prodajalci Nupa ostali brez marž,... - zato Krofličeva tega ne bo svetovala.

Se strinjam - super film, meni je pred enim letom povsem spremenil življenje (in težo in zdravje). ITM v tem letu iz 34 na 26. Z Ano Kroflič se je pa brez smisla besedno dvobojevat, saj je ona plačana za vse te reklame za Nupo (čez čas bo pa kaj drugega priporočala). Poleg tega ima pa tudi oprane možgane in res verjame v to kar "svetuje".
Živjo,
jst res nisem imela namena zanetit kakšnega spora, hude krvi ipd. Povedala, sem samo, da so mi Nupo izdelki predragi. Bi jih poskusla z največjim veseljem, če me kdo sponzorira. :)
Lep pozdrav tudi z moje strani :)
Najprej naj povem, da sem imela to čast, da sem bila iz strani NUPO izbrana za NUPOvko meseca. Na natečej sem se prijavila, ker sem enostavno obupala, enostavno se sama nisem mogla več sdiciplinirat in se podat v boj s kilogrami.. Ko se začela hujšat z NUPO izdelki je tehtnica pokazala natančno 144kg in verjemite, da ko sem videla te tri številke na tehtnici me je kr zmrazilo... mislila sem si pa o moj bog ines a ti je blo res tega treba. in takrat sem bila še bolj kot kdaj koli prej prepričana, da mi mora uspeti.. Podala sem se v boj s kg po mesešnem režimu samo nupo prehrane.. In tako so se številke na tehtnici in metru manjšale in manjšale, dokler nisem imela po mesecu dni skoraj 10kg manj. Priznam, da bi mi težko uspelo brez podpore iz vzpodbujanja, šele zdaj vidim, kako sta ti dve stvari pomembni pri hujšanju, saj ni ga lepšega ko po tednu dni stopiš na tehtnico in so številke manjše :) Meni osebno je NUPO pomagal, da sem končno dojela kako pomembno je jesti večkrat in po malem, saj prej tega pri meni ni bilo.. in še pomembneje naučila sem se jesti zajtrk.

Zdaj je za mano je 3 mesece moje ''vojne'' z mojimi kg in jutri ko imam doma dan za tehtanje upam, da tehtnica pokaže -20kg :) takrat bo moje veselje nepopisno..

Sem pa nekje zgoraj zasledila, da ena je samo sadje in zelenjavo? punca kje so pa beljakovine? =) beljakovine so nujno potrebne sploh če si telesno aktivna.. jaz sem jih jedla premalo in se mi tud mišice niso povišale nič..

Kar se pa tiče, da je NUPO prehrana predraga.. hmm če to nakako na dan prepračunamo je to nekje 7€, za kar pa dam roko v ogenj, da če ješ ostalo prehrano toliko tudi poješ, jaz priznam sem še več pojedla.. jaz si kupim pač takrat ko denar je.. res, da zdaj jem NUPO samo 2x na dan (zjutraj in zvečer) kosilo pa si naredim svoje (zelenjava, piščančje ali puranje meso in solato - en primer). tako, da mam velue pack NUPO shak-a za kr nekaj časa, je pa res da brez nič ni nič, se pač mogoče kje pri drugih stvareh odpovem, saj mi je zdaj na prvem mestu, da dam te kg dol :D
Datoteke:
Odpri priponko | Prižemi pripeto datoteko - 398175_3391148188972_1577643280_32823490_719305253_n.jpg (49,7 KB)
Lep pozdrav tudi z moje strani :)
Najprej naj povem, da sem imela to čast, da sem bila iz strani NUPO izbrana za NUPOvko meseca. Na natečej sem se prijavila, ker sem enostavno obupala, enostavno se sama nisem mogla več sdiciplinirat in se podat v boj s kilogrami.. Ko se začela hujšat z NUPO izdelki je tehtnica pokazala natančno 144kg in verjemite, da ko sem videla te tri številke na tehtnici me je kr zmrazilo... mislila sem si pa o moj bog ines a ti je blo res tega treba. in takrat sem bila še bolj kot kdaj koli prej prepričana, da mi mora uspeti.. Podala sem se v boj s kg po mesešnem režimu samo nupo prehrane.. In tako so se številke na tehtnici in metru manjšale in manjšale, dokler nisem imela po mesecu dni skoraj 10kg manj. Priznam, da bi mi težko uspelo brez podpore iz vzpodbujanja, šele zdaj vidim, kako sta ti dve stvari pomembni pri hujšanju, saj ni ga lepšega ko po tednu dni stopiš na tehtnico in so številke manjše :) Meni osebno je NUPO pomagal, da sem končno dojela kako pomembno je jesti večkrat in po malem, saj prej tega pri meni ni bilo.. in še pomembneje naučila sem se jesti zajtrk.

Zdaj je za mano je 3 mesece moje ''vojne'' z mojimi kg in jutri ko imam doma dan za tehtanje upam, da tehtnica pokaže -20kg :) takrat bo moje veselje nepopisno..

Sem pa nekje zgoraj zasledila, da ena je samo sadje in zelenjavo? punca kje so pa beljakovine? =) beljakovine so nujno potrebne sploh če si telesno aktivna.. jaz sem jih jedla premalo in se mi tud mišice niso povišale nič..

Kar se pa tiče, da je NUPO prehrana predraga.. hmm če to nakako na dan prepračunamo je to nekje 7€, za kar pa dam roko v ogenj, da če ješ ostalo prehrano toliko tudi poješ, jaz priznam sem še več pojedla.. jaz si kupim pač takrat ko denar je.. res, da zdaj jem NUPO samo 2x na dan (zjutraj in zvečer) kosilo pa si naredim svoje (zelenjava, piščančje ali puranje meso in solato - en primer). tako, da mam velue pack NUPO shak-a za kr nekaj časa, je pa res da brez nič ni nič, se pač mogoče kje pri drugih stvareh odpovem, saj mi je zdaj na prvem mestu, da dam te kg dol :D

Prilagam pa vam še slikci mojga dosedanjega uspeha :)
Datoteke:
Odpri priponko | Prižemi pripeto datoteko - 398175_3391148188972_1577643280_32823490_719305253_n.jpg (49,7 KB)
Odpri priponko | Prižemi pripeto datoteko - Brez naslova.jpg (49,1 KB)
Ines, čestitam!

Vendar pa Vas moral žal popravit - NUPO je drag! Zame je predrag. V tem trenutku dobim na mesec natanko 250€. 130€ gre za najemnino in stroške, 15€ za telefon in 30€ za zavarovanje. Tako, da mi ostane prbl. 75€. Poleg tega bom v roku 1,2 mesecev diplomirala in bo za tisk, vezavo, ipd. diplome šlo okrog 200€. Res mislite, da si pri vsem tem lahko privoščim NUPO?
To je malenkost drugačna situacija kot pri meni... Sicer pa nikoli ne veš kako se stvari obrnejo in bo enkrat dovolj za nakup NUPO prehrane :) Upam, da bo :)
Navedeno
Ines88

Brez zamere - samo a se ti ne zdi, da neka oseba s 100+kg (pri tebi jih je še kar dosti čez sto), ne more drugo okarat, da je premalo beljakovin ali ji kakorkoli svetovat pri prehrani?

Tudi jaz sem si pred časom ogledala omenjen film (Fat, sick and nearly dead) in bila popolnoma navdušena. Dva moška sta shujšala za ogromno kilogramov s pitjem sadno-zelenjavnih sokov in si pozdravila kronične bolezni, ter spotoma navdušila še ogromno ljudi - ja tudi mene in svoje zdravnike. Eden je, po mojem spominu prišel iz 200+kg na dobrih 100kg ali drugače povedano: iz 6XL na XL. Končni posnetek, ko teče z ono majico ti res prikliče solze na oči.

Ni šans da kupim nupo pa, če je tedenska zaloga 5€. Sadje/zelenjava je rešitev - zdravje pa najpomembnejše. Spomnite se kaj so jedle naše mame in babice pred leti - pa ni bilo nobene debelosti (razen pri bogataših, ki so se filali z beljakovinami, kot svetuje Ines88).
mene pa zelo moti, da nekdo, ki se ponaša z akademskim naslovom, takole ceneno na javnem forumu izkorišča stisko nas debelih in oglašuje PREdrage izdelke. in ne samo to, celo promovira nizkoenergijske diete z 800 in 1200 kcal na dan, ko pa je že ptičkam na veji jasno, da to vodi samo v jo-jo efekt.

bica podpišem se pod tvoj post. naše babice so jedle v glavnem na vrtu pridelano zelenjavo, na tone krompirja in žgancev, meso pa le nekajkrat na leto. pa niso imele težav s težo. ker so porabile vse kalorije, še preden so uspele prebaviti do konca. imam prijatelja, ki hodi po okoliških vaseh delat drva. fant poje 3 kosila, na tone makaronov in krompirjeve solate, pa ima tako izklesano telo, da se lahko mirno kosa z vsakim fitneserjem. pa se ne hrani s praški in kemikalijami in ga briga za razmerje beljakovin in maščobe. kar je na mizi poje, potem pa dalje z motorko.

jaz sem zaradi slepega sledenja vsem nizkoenergijskim dietam pristala v vrsti za operacijo želodca. nisem ponosna na to, a si želim, da mi ne bi bilo treba iti. pa še potem sem se stalno držala nekih diet in kuhala nekaj časa samo puranje zrezke in zeleno solato. skoraj bi že bankrotirala, pa sem bila še vedno predebela. zdaj jem 3x dnevno, končam eno uro pred vadbo in telovadim vsak dan brez izjeme. nisem še nevemkoliko shujšala, a opažam da lažje zlezem v oblačila kot pred časom.

mogoče sem zgrešila point te teme, a meni je nupo enostavno predrag, pa tudi ne mislim celo življenje biti na praških. zdaj bo kar naenkrat polno svežega sadja in zelenjave, škoda bi bilo preživeti poletje na praških.

sploh pa če bi od nupota rastle mišice, se ne bi ljudje matarali po fitnesih.mišica se krepi z delo, naporom.
Tjasaaaaaa

07.05.12 19:17
Zdravo!

Bom še jaz malo dodala svoje "težavice".. 2 meseca nazaj sem se odločila da moram do poletja shujšati VSAJ 15 kg:).. Na začetku sem tehtala 76kg..Visoka sem pa 168cm.. Sedaj imam 69 kg:). Upam da mi uspe še kaj spraviti dol.. Pijem samo vodo, malo migam in pa malo manj jem. Navadila sem se da zjutraj vedno začnem s sadjem. Prejšni teden sem pa začela še s tekom. Samo mi je malo kondicija padla in diham kot slon :S..
Nisem je jaz nič okarala zaradi beljakovin, vendar meni je tako zdravnica, kot strokovnjakinja za prehrano, svetovala, da naj jem čim več beljakovin, zelenjave.... čim manj belih OH, sadje pa pri meni tako ali tako na žalost odpade, saj me fruktozni sladkor redi... Niti nisem komorkoli svetovala prehrane iz svoje pameti, vendar sem podala naprej nasvet drugih, ki so svetovali meni, saj vem, da se jaz nikoli nisem prehranjevala pravilno, saj sama dobro vem, da če bi se si teh kg nebi nabrala.. NIti nisem rekla, da po nupo mišice rastejo, saj kjub temu, da sem jedal nupo kg nise šle dol kr same od sebe, treba je telovadit, čim več telesne aktivnosti...

Nattka bistvo, da pri nupo ne pride do jo-jo efekta pa je to, da s nupo prehrano ti nadomestiš vse sestavine, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje in telo ne preklopi v stanje stradanosti kot pri večini nizkokaloričnih diet in si posledično telo ne dela zalog...

Pa saj.. vsak najde tisto svojo pot, ki je za njega prava, moja se je pač začela z nupo prehrano :)
Navedeno
nattka
mene pa zelo moti, da nekdo, ki se ponaša z akademskim naslovom, takole ceneno na javnem forumu izkorišča stisko nas debelih in oglašuje PREdrage izdelke. in ne samo to, celo promovira nizkoenergijske diete z 800 in 1200 kcal na dan, ko pa je že ptičkam na veji jasno, da to vodi samo v jo-jo efekt.

Spoštovana ga. nattka,

mene pa žalosti, da nepoučeni sodite o strokovnosti tistih, ki smo svoj trud vložili v to, da bi vam v stiski pomagali. Verjamem, da znate angleško, in resnično bom vesela, če o izsledkih mednarodne raziskave o zelo nizkoenergijski dieti (ki ne govori o Nupo prehrani) seznanite tudi ostale članice foruma (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11707557, direktna povezava do članka tukaj), da bodo vedele, da se ta resnično uporablja v namene zdravljenja (in kako) in da to ni zraslo na mojem zelniku. Seveda ste vsi vabljeni, da si članek preberete kar sami.

Sama se resnično trudim, da bi s svojim strokovnim znanjem nudila potrebno podporo pri zdravem hujšanju, pa naj bo to z Nupo prehrano ali brez. Ker so moderatorji foruma predlagali strokovno podporo na temo popolnih prehranskih nadomestkov, sem se povabilu odzvala - vsekakor pa ni bil moj namen populizacija Nupo živil, kot mnogi sodite. Kot farmacevtka se zavzemam za pravilno rabo zdravil, ki se jih vse pogosteje zlorablja, na tem mestu pa sem želela opozoriti tudi na pravilno rabo Nupo živil - ravno zato, da bi bilo čim manj podobnih primerov, kot je vaš, ki ste tik pred operacijo želodca.

Navedeno
nattka
mogoče sem zgrešila point te teme, a meni je nupo enostavno predrag, pa tudi ne mislim celo življenje biti na praških. zdaj bo kar naenkrat polno svežega sadja in zelenjave, škoda bi bilo preživeti poletje na praških.

Verjamem, da je za marsikoga Nupo predrag, pa tudi to, da se marsikdo s takšnim načinom hujšanja ne strinja - to je vsekakor osebna odločitev vsakega posameznika, ki jo popolnoma spoštujem. Ni pa prav, da zaradi nevednosti ljudi prepričujete v 'doživljenjsko' prehranjevanje z Nupo prehrano, saj bi to pomenilo zlorabo izdelka. Kot sem že večkrat razložila, se Nupo dietna živila v zelo nizkoenergijski dieti uporabljajo izključno v prehodnem obdobju hujšanja in ne celo življenje.

Vsem, ki se na ta forum še naprej vztrajno javljate z doseženimi rezultati iskreno čestitam in resnično upam, da vam bo uspelo do zastavljenega cilja. Vzpodbujajte se še naprej, saj je motivacija izjemno pomembna za uspešno pot do željene telesne teže in tudi kasneje, da vam bo to uspelo tudi obdržati.

Srečno vsem,

Ana Kroflič, mag. farm.
Jst mam pa zdj slabo vesto, ker sem začetnica tega pro-Nupo vs. anti-Nupo "spora". Še enkrat - moj namen NI bil na kakršen koli način kritirat ničesar in nikogar!!!
Nina Maurovič

08.05.12 10:07
Sem Nina Maurovič, vidite me na fotki, tule na levi strani tegale foruma :) Če sem iskrena, se mi počasi že ne da prepričevat večnih skeptikov, je pa prav, da še enkrat ponovim svojo izkušnjo in odgovorim na nekaj očitkov. Sama sem v dobrem letu izgubila okoli 40 kg s pomočjo ali zgolj samo z nupo prehrano. To pomeni, da sem najprej za začetni zagon jedla samo nupo dobra dva meseca (minus 18 kg), potem pa okrog pol leta tu in tam nadomestila kakšen obrok z nupom (predvsem malico in kosilo v službi), sicer pa zgolj pazila na 5 do 6 manjših in rednih obrokov ter redno rekreacijo. Izgubila sem še 7 kg. Še za 2 meseca sem se lotila prehranjevanja samo z nupom in izgubila še dodatnih 12 kg. Ves čas hujšanja sem opravljala tudi meritve sestave telesa. Izrazito se mi je zmanjšala masa maščobe, pridobila pa sem na mišični masi! Zdaj že skoraj dva meseca jem popolnoma normalno. Jem vse - Oh, maščobe, sladkarije, popijem kakšen kozarček alkohola, pojem kdaj pa kdaj kaj cvrtega ali sendvič... Teža mi NE raste. Nupo me je namreč naučil ene izmed najpomembnejših lekcij: Če želimo shujšati, ne smemo biti NIKOLI lačni. Kar pomeni, da sem si uredila rednost prehranjevanja - zdaj sem lačna na vsaki dve uri in vsaki dve uri tudi jem. A mi je dovolj majhna količina hrane, ki mi da zadosti energije in me ne utrudi. Hkrati še vedno pazim na redno gibanje, to je pa tudi vsa umetnost. In še to - počutim se fantastično, moja krvna slika in vsi ostali splošni izvidi so veliko boljši kot pred hujšanjem (pa že takrat niso bili slabi!) Nupo za moje pojme NI drag. Za povprečen petrolov sendvič, kos pizze ali peciva odštejemo okoli 3 evre, običajno pa se med službo odpravimo še na kakšno malico ali kosilo. Večina nas samo za prehrano v službenem času odšteje več, kot stane zaloga nupo hrane za ves mesec. Izgovorov ni!
Nina Maurovič

08.05.12 10:07
Sem Nina Maurovič, vidite me na fotki, tule na levi strani tegale foruma :) Če sem iskrena, se mi pčasi že ne da prepričevat večnih skeptikov, je pa prav, da še enkrat ponovim svojo izkušnjo in odgovorim na nekaj očitkov. Sama sem v dobrem leu izgubila okoli 40 kg s pomočjo ali zgolj samo z nupo prehrano. To pomeni, da sem najprej za začetni zagon jedla samo nupo dobra dva meseca (minus 18 kg), potem pa okrog pol leta tu in tam nadomestila kakšen obrok z nupom (predvsem malico in kosilo v službi), sicer pa zgolj pazila na 5 do 6 manjših in rednih obrokov ter redno rekreacijo. Izgubila sem še 7 kg. Še za 2 meseca sem se lotila prehranjevanja samo z nupom in izgubila še dodatnih 12 kg. Ves čas hujšanja sem opravljala tudi meritve sestave telesa. Izrazito se mi je zmanjšala masa maščobe, pridobila pa sem na mišični masi! Zdaj že skoraj dva meseca jem popolnoma normalno. Jem vse - Oh, maščobe, sladkarije, popijem kakšen kozarček alkohola, pojem kdaj pa kdaj kaj cvrtega ali sendvič... Teža mi NE raste. Nupo me je namreč naučil ene izmed najpomembnejših lekcij: Če želimo shujšati, ne smemo biti NIKOLI lačni. Kar pomeni, da sem si uredila rednost prehranjevanja - zdaj sem lačna na vsaki dve uri in vsaki dve uri tudi jem. A mi je dovolj majhna količina hrane, ki mi da zadosti energije in me ne utrudi. Hkrati še vedno pazim na redno gibanje, to je pa tudi vsa umetnost. In še to - počutim se fantastično, moja krvna slika in vsi ostali splošni izvidi so veliko boljši kot pred hujšanjem (pa že takrat niso bili slabi!) Nupo za moje pojme NI drag. Za povprečen petrolov sendvič, kos pizze ali peciva odštejemo okoli 3 evre, običajno pa semed službo odpravimo še na kakšno malico ali kosilo. Večina nas samo za prehrano v službenem času odšteje več, kot stane zaloga nupo hrane za ves mesec. Izgovorov ni!
MalaMiska

08.05.12 10:21
Torej tudi sama se ponovno javljam...končno je vseh teh praznikov konec, ki delajo moji pehrani samo zmedo. Pravzaprav sem sama kriva za to...a pustimo malenkosti
Ponovno sem se resno lotila zadeve in tokrat imam načrt zadevo izpeljati tako, da mi prehrana ostane tudi za naprej.

Moja načela (povzeta po knjigi Živeti zdravo):

- do 12 ure je na jedilniku samo SVEŽE sadje (tudi banana)
- od 12 - 20 ure so na jedilniku 3 obroki. Prvi nekje ob 13 uri, drugi nekje ob 17 uri, tretji med 19-20 uro.
- ne mešam OH in B. Obrok je zmeraj sestavljen iz OH in zelenjave ali B in zelenjave
- od B jem: meso, ribe, navadni jogurt, sir, skuta
- od OH jem: polnozrnate testenine, basmati riž, polnozrnat kruh
- Zadnji obrok nikoli ne vsebuje OH!
- po 12 uri več ne jem sadja
- sladkarijam sem se seveda odpovedala do nadaljnega
- vsaj 5x športna aktivnost (zumba, vibracijska vadba, orbitrek)

To je to:) Upam, da je moj načrt pravilno nastavljen in da bo uspešen:)
MalaMiska

08.05.12 10:37
Najpomembneje:
Visoka sem 160cm in imam 65 kg. Cilj je za začetek vsaj minus 7 kg....če pa bo več toliko bolje:)
V prehrani pa ne uporabljam nobenih nadomestkov prehrane. (Nupo in podobno)
Navedeno
Nina Maurovič
Nupo za moje pojme NI drag. Za povprečen petrolov sendvič, kos pizze ali peciva odštejemo okoli 3 evre, običajno pa semed službo odpravimo še na kakšno malico ali kosilo. Večina nas samo za prehrano v službenem času odšteje več, kot stane zaloga nupo hrane za ves mesec. Izgovorov ni!

Spoštovana Nina!
Tole me je pa totalno pogrelo! Za Vas mogoče Nupo NI drag. Zame pa je hudičevo! Posplošujete zadeve do konca! Ker ste verjetno precej lepo plačani, da se Vaša slikca pojavlja na forumu in še kje, potem verjamem, da Nupo za Vas ni predrag. Mogoče niste nikoli izkusili študentskega življenje brez starševskega budgeta. Sama pa precej dobro vem, kako je to! Nehejte mi lapat o tem, da pride Nupo obrok 3€. To pomeni 15€ na dan in znese 450€ na mesec!! Halo?!?!?!! Malo višje preberite, ko sem pisala o svojih denarnih zmožnostih in nato sodite, da se vsi samo izgovarjamo! Nekateri se pač ne prehranjujemo non stop po restavracijah, ampak moramo iz nič ustvariti kosilo! Ok, najdite mi sponzorja in poskusim z Nupotom! Aja, to pa ne bo šlo. Ker? Ja, je recesija in vsi šparajo! Ja, tut jst morem. In zato sem namesto Nupo ploščice, ki stane 2,29€, pojedla hruško, ki je stara 0,25€. Namesto šejka za 3,00€ bom spila zeleni čaj, ki stane 0,0775€ na vrečko (20 vrečk stane 1,55€). Bo to dobro al ne bo dobro? Ne vem, upam da bo!

In ja - tole Vaše pisanje, da se ni drago in da se vsi samo izgovarjamo, sem vzela zelo osebno in se čutim osebno prizadeto!! Ker sodite zgolj na podlagi svojega TRR stanja in Nupo pogodbe, ki Vas verjetno veže!
kr enaa

08.05.12 13:47
Navedeno
Miis
In zato sem namesto Nupo ploščice, ki stane 2,29€, pojedla hruško, ki je stara 0,25€. Namesto šejka za 3,00€ bom spila zeleni čaj, ki stane 0,0775€ na vrečko (20 vrečk stane 1,55€). Bo to dobro al ne bo dobro? Ne vem, upam da bo!

Še veliko boljše si naredila s sadjem za svoje telo (edino določeni ne bodo imeli profita zato ti bodo odsvetovali). Edino pojej več hrušk pa jabolk, banan,....

Ne vem zakaj ste tok za ta Nupo - "če bi imela denar/sponzorja bi takoj probala" - no jaz nebi - imam denar pa ne zamenjam užitkov ob zdravi hrani za noben prašek - pa ni važno ali je 0,1€ ali pa 10€ na obrok. In s tem vem da jem zdravo, v prašku je pa lahko karkoli. Postavo sem dobila in jo ohranjam brez odrekanja le z zdravo prehrano.

Pa sem včasih mislila, da imam velike kosti - mnja velik maščobe je blo ja....
Anka1986

08.05.12 16:29
Pozdravljene punce,
ko prebiram vaša vprašanja in odgovore, me včasih kar pri srcu prime, ko berem, kaj vse smo ženske pripravljene delati za vitko postavo. Vse bi rade rezultate takoj in zdaj, vse bi rade imele size 0. Zaradi tega se odrekamo hrani oz. se ji odrečemo, da hujšamo, ko pa shujšamo, pa se začnemo nažirati z nezdravim. Začaran krog, ki škodujete telesu našemu telesu, ga mečete iz ravnovesja, telo pa nas seveda kaznuje nazaj.
Sama se bila v istih situacijah, dokler nisem spoznala, da je formula za vitkost čisto enostavna. Jej tisto, kar so jedli tvoji predniki. Čim bolj naravna hrana, domača našemu telesu. Ne rabite se ničemer odpovedovati, samo pravo hrano morete izbrati. In grizljati čips in se basati s čokolado definitivno ni prava izbira. Za dolgoročni uspeh je vsekakor potrebna disciplina, kot pri vseh rečeh, ki se jih lotimo. Brez akcije ni reakcije. Spremeniti je potrebno miselne vzorce o hrani in predvsem začeti migati in ne lenariti. Napaka večine je, da se na pomlad vpiše na fitnes, hodi tja dva meseca, ko pa ni rezultatov, predvsem, ker življenjski slog ostal isti, obupate. Pri tem pride prav vsak izgovor, pa če tudi je najslabši. Napaka! Podpiranje lastne lenobe. Potrebna je redna in konstantna telovadba, potrebno je biti aktiven. Ni potrebno dvourno švicanje na fitnes napravah, ampak je dovolj, če si vzamete vsak dan pol ure in hodite.
Sama sem še leto in pol nazaj tehtala 107. Danes jih imam 73. Pa sej niso važne kile, važno je, da se danes počutim veliko bolje, kot pred letom in pol. Tak rezultat pa sem dosegla brez neke strašne filozofije in nekih banalnih in brezsmiselnih lepotnih napotkov. Formula je preprosta. Poslušaj svoje telo in se imej rad. Hrani ga s krepilno hrano.
Same nosite moč do sprememb. Morate se vprašati, kaj so vaše prioritete. Če je prioriteta samo bikini postava čez poletje, potem so menjavanje stradanja in nažiranja mogoče res prava rešitev. Če pa bi rade investicijo v zdravje, pa je potrebna daljša pot, a so zato rezultati na koncu te poti toliko lepši in dolgotrajnejši. Pa tudi zastavljanje x-krat postavljenih vprašan vas ne bo naredilo bolj suhe, zato je potrebna akcija in samoanaliza ter priznanje sami sebi, da delaš nekaj narobe, da ne shujšaš.
Imejte se lepo, pljunite v roke in vztrajajte. Sej veste, kaj pravi slovenski pregovor, da se brez muje še čevelj ne obuje.
LP
no, pa je uspela ugasniti še ena prijetna tema, kjer so se dekleta spodbujala.
nekoč je to uspelo herbalajfovcem, ki so posmetili vsak prispevek, zdaj je tu nova sekta nupovcev.
miladojka_

09.05.12 23:01
Navedeno
Ana_Kroflic

Vsem, ki se na ta forum še naprej vztrajno javljate z doseženimi rezultati iskreno čestitam in resnično upam, da vam bo uspelo do zastavljenega cilja. Vzpodbujajte se še naprej, saj je motivacija izjemno pomembna za uspešno pot do željene telesne teže in tudi kasneje, da vam bo to uspelo tudi obdržati.

Srečno vsem,

Nattka, tebi pa res ni najbolj jasno vse skupaj, kaj? :)

Morda pa bi se vprašala, če ravno taki nergaški posti kot so tvoji delujejo totalno nevzpodbudno za nekoga, ki bi resnično rad kaj izvedel in odnesel od tega foruma... Zakaj mora biti za nekater vedno zadaj neka zarota in nevemkaj? Preveč filmov? : )

ccc, cela žalost
Tema je pač taka kot je, odvisna od lune, volje in kilogramov. Luna je mimo, naredila štalo na čustvenem področju. Kljub temu, da se bom najbrž še dolgo pobirala, je kak kilogram manj prav lepa lučka za začetek dneva

Jupiii, 66 :) (-8kg, še enkrat toliko, pa sem zmagala)

Ko bo pod 65 si grem kupit kaj lepega za oblečt.

Danes sem pri volji za pisanje, štetje :) Očitno se luna obrača, dobre volje sem. Dajte se javit, punce, da se poigram s statistiko ;) Napredek, počasen ali hiter, saj vseeno, važno, da ne gre preveč gor. (dajte še povedat, s kje ste)

LP D*
Navedeno
nattka
no, pa je uspela ugasniti še ena prijetna tema, kjer so se dekleta spodbujala.
nekoč je to uspelo herbalajfovcem, ki so posmetili vsak prispevek, zdaj je tu nova sekta nupovcev.

Ja, zarad tega mam jst mal slabo vest, ker je bil 1. odgovor o gospe Ane namenjen meni. :( Še enkrat poudarjam, da moj namen NI bil provokacija al pa izzivanje. Rada bi resne nasvete. Verjamem, da je Nupo super zadeva. Žal pa je za moj žep nedosegljiva. Če bi imela možnost, bi z veseljem poskusla(držim pesti pri nagradnih igrah na FBju, ampak ni sreče:). Me je pa resno pogrel odgovor gospe Nine, ki nas je na nek način obtožla, da je denar izgovor in tu nisem mogla bit tiho.

Tako, da bejbe - gremo naprej! Jst se resnično trudim, ampak me hormoni v teh dneh tako zdelujejo, da groza. Vse me boli, napihnjena sem in živela bi samo od čokolade. :( Tako, da pojem 2 rafaelota na dan. :)))) Včasih sem jih pol škatle. :) Pijem ful in voda mi že preseda. Bi pa prosila za nasvete, kaj jesti za večerjo? Tle mi zmanjka idej. Zjutrej pojem ovsene kosmiče s sadjem in jogurtom, malica kakšen sadež, kosilo različno (se trudim na mešam OH in B), zvečer mi pa zmanjka idej... Paše mi mlečno, ampak to ni pomoje lih kul. :) Paše mi kruh pa se mu odpovedujem v največji možni meri... Rada bi jedla nekej "na hitro" in ne pretežko in da ni samo skleda solate. Kaj sploh še preostane?! :)))))))))))))))))))))))

Pridne bodte, da bomo lepe v kopalkah! Ah... to men ne bo uspelo že zarad vseh brazgotin, ki so mi ostale. :)
Jaz imam najraje solato (lahko tudi paradižnik, papriko, bučke) pa zraven tuno, ali pa koščke feta sira, ali kako meso. Ali pa kos polnozrnatega kruha

Čeprav moram priznat, da mi vsa zelenjava že mal ven gleda, glede na to, da jo prej nisem toliko jedla. Komaj čakam, da bo kaj na vrtu, tista bo boljša
Zdravo punce!

Jaz še kar nadaljujem s svojo dieto (malo više sem napisala, kako se pazim) in telovadbo na www.bodyrock.tv (samo 12 minut na dan), pa kilogrami še kar padajo :) Nekaj mora biti na tem, izgleda! :)

Predvsem pa (po moje):
- jejte na vsake 3 ure (5-7 obrokov na dan) - to je najpomembneje, da telo ne strada in si ne dela zalog
- zvečer ne jejte OH
- popoldne in zvečer ne jejte sadja (fruktoza = sladkor!)
- pijte čim več vode; jaz vsakič, ko grem mimo kuhinje, spijem vsaj 2 dcl :)
- telovadite vsak dan; kratko, a intenzivno (12 do max 20 minut, več ni potrebno); verjemite, v 12 minutah se tok prešvicam, da teče od mene :) ... res probite, vsaj enkrat - najbolš pa je, da so vse vadbe zastonj + vsak dan objavijo nove vaje! :))) Jst sem čist navdušena! Zdej so začel še z jogo ...
- ne jejte sladkarij + čim manj kruha
- pred spanjem pojejte nekaj beljakovinskega (recimo 3 žlice skute)

Jaz osebno imam odpor do prehranskih dopolnil, kot je npr. Nupo ali Herbalife itd., saj se mi zdi, da je to sama kemija. Sem pred časom tudi zasledila na spletu strokovni članek (avtorji so bili sami zdravniki), kjer so pisali o številnih bolnikih v ZDA, ki so jemali Herbalife, s hudimi okvarami ledvic - so dokazali, da je bil vzrok jemanje Herbalife izdelkov ... mal sem že pozabila (bom probala spet najti članek in bom pripela link), ampak fora je v tem, da gre za take koncentrate, da postane telo odvisno od njih, telo ti popolnoma vrže iz naravnega ravnovesja. Sicer shujšaš (ne vem zakaj sicer), ampak postaneš tudi odvisen od tega ... ko nehaš jemat to hrano, se potem ful slabo počutiš - kot odvisnik brez svoje dnevne doze. So I read ... (nimam osebnih izkušenj) ...

V glavnem, enkrat sem zasledila dober moto kar se tiče zdrave prehrane: "Don't eat anything with a barcode" :))))

Uzivite, predvsem pa vztrajajte do cilja!!! YOU CAN DO IT! Vse je v glavi :)
donatka

11.05.12 09:39
Ojla, punce!

Jaz kar stojim z težo - tam nekje 69-70 kg. No vsaj tista 2 izgubljena kg nisem nadomestila.

Herelam: - a ti res misliš, da je max. 20 min vadbe na dan dovolj?

Kaj pa vem - jaz sem tako mim, da se za 20 min ne spravim - no potem pa tako pride, da se teden kuj obrne in .... se sploh ne spravim :( k me ritem dneva povozi :(

Sem si pregledala tud oni forum ko punce telovadijo z "insanity vadbo" in je fajn - sam jaz sem do zdaj vadila samo 1x - pa mi je naneslo kar slabo urco (seveda potem z celotnim ohlajanjem itd)
A ti res vadiš npr. kdaj samo 12 min - ko praviš da teče od tebe - kaj to pomen, da skačeš do stropa?
Kaj pa pravš o tistem, k naj bi vadba za kurjenje maščob trajala dlje kot 30 minut?

No ... vsekakor se strinjam, da je boljš vadit 12 minut kot NIČ

Ajde dekleta - ne se pustit znervirat - GREMO DALJEEEE ;-)))))))

lp D
arrabella

11.05.12 11:33
Navedeno
donatka
Ojla, punce!

Jaz kar stojim z težo - tam nekje 69-70 kg. No vsaj tista 2 izgubljena kg nisem nadomestila.

Herelam: - a ti res misliš, da je max. 20 min vadbe na dan dovolj?

Kaj pa vem - jaz sem tako mim, da se za 20 min ne spravim - no potem pa tako pride, da se teden kuj obrne in .... se sploh ne spravim :( k me ritem dneva povozi :(

Sem si pregledala tud oni forum ko punce telovadijo z "insanity vadbo" in je fajn - sam jaz sem do zdaj vadila samo 1x - pa mi je naneslo kar slabo urco (seveda potem z celotnim ohlajanjem itd)
A ti res vadiš npr. kdaj samo 12 min - ko praviš da teče od tebe - kaj to pomen, da skačeš do stropa?
Kaj pa pravš o tistem, k naj bi vadba za kurjenje maščob trajala dlje kot 30 minut?

No ... vsekakor se strinjam, da je boljš vadit 12 minut kot NIČ

Ajde dekleta - ne se pustit znervirat - GREMO DALJEEEE ;-)))))))

lp D[/quote

Meni se tudi zdi 20 min premalo - vsaj zame je premalo. Jaz sem prva 2 meseca vsak dan šla na hitro hojo za 1 uro (če je bilo slabo vreme pa na steper za urco) in so kg šli lepo dol, potem se je malo ustavilo (kljub temu, da sem še vedno delala vse enako), ker hrane nisem želela spreminjati ali jesti še manj, sem si podaljšala hojo na uro in pol vsak dan in sem šla potem hitro dol še 2 kg.
Tako - ta teden sem zgubila vsaj 1kg. (vsaj pravim zato, ker sem se stehtala prejle na eni čudni vagi, popila sem en radler in jedla sem meso) :) V svoj zagovor naj povem, da je bil to PMS teden in sem imela tak hud boj s čokolado in hrano nasplošno, da kr res ni. Sicer pa, če bo šov vsak teden en kg dol, potem bo kr kul. Upam samo, da bosta šla 2,3,... :)
špelcaa

12.05.12 09:51
hei evo jst sem vam pridružim;)
Špelca, dobrodošla
Zivjo Arrabella in Donatka!

Meni se je tudi sprva zdelo, da to pa že ni dost dolga vadba in da itak brezveze, samo ker nisem imela časa za kake daljše vadbe (da greš recimo v fitness ali na kako vodeno vadbo bi rabila vsaj uro in pol = vadba + vožnja) - doma imam namreč malega dojenčka, ki ga dojim - sem se odločila, da probam tole ... je zastonj in še doma lahk delaš.

Pa sem ugotovila, da je (očitno) tudi taka kratka vadba učinkovita, če je le dovolj intenzivna. Torej da delaš malo časa, ampak takrat na polno. Jst sem vedno čist konc :), (pa včasih musklfiber naslednji dan), pa imam kar dosti kondicije - prej sem plesala hip hop 12 let + občasno sem tekla. Sej brez veze da neki govorim in vas prepričujem, probite same, pa boste vidle :) ... stvar je baje v tem, da če imaš u izi aerobni trening (npr. lahkoten tek), potem se res maščoba začne kurit šele po 30 min, tu gre pa za intenzivni intervalni trening (včasih tudi z utežmi), kar pa je nekaj drugega, je druga logika. Nisem dovolj podkovana da bi vam znala čist razložit v čem je fora, ampak izgleda da deluje.

Pred tem sem probala shujšat s tekom, sem tekla 3x tedensko 40 min, pa ni bilo takih rezultatov ... ne vem če sem 1kg shujšala v 1 mesecu (res pa je, da takrat še nisem tako pazila na prehrano).

Brez zdrave prehrane torej zagotovo ne gre (ne glede na vrsto vadbe), nujno mora bit oboje, hrana in telovadba.

V glavnem, jst se grem zdej že 3. mesec tole, pa sem izgubila že 7 kilogramov - samo še 2 kg viška imam kot prej, preden sem zanosila - juhuuuu :))))))) Do poletja bo že! :)

Lepo se imejte! :)
Aja, Arrabella, da ti še to odgovorim ...

... ja, telovadim 12 minut na dan - ponavadi so 4 vaje, ki jih ponoviš 3x, vsako delaš 50 sekund, vmes pa imaš 10 sekund pavze ... sem si downloadala eno aplikacijo/timer na iPhone, tako da mi ni treba "peš" štopat :)

Včasih po tem naredim še vaje za trebušne/noge/zadnjico/roke (4 vaje po 50 sekund, vmes 10 sekund pavze) - torej skupaj traja vse 16 minut :)

Lp
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 plus 6?