Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
"Začetek januarja. Ena, dva ... tu je maj in skoraj je že tu junij, prvi 'morski' mesec. In nato čas, ki bo spravljal v slabo voljo tiste, ki so ponovno dopustili, da se jim pred očmi vrti ponavljajoča se zgodba, ali morda celo nočna mora – samo oni, njihove kopalke in množica ljudi na plaži. Pa vendar, časa do takrat je ravno prav"
http://www.planet-lepote.com/rekreacija_in_hujsanje/hujsanje/vitke_do_poletja)

Za vse tiste, ki se novoletne zaobljube še niste začeli držati in za vse tiste, ki se jo pridno držite a vam zmanjkuje volje, za vse tiste, ki želite deliti pozitivne in negativne občutke ob hujšanju in za vse tiste, ki ste naveličani samih sebe in hočete narediti nov korak tako kot jaz, vabim, da se mi pridružite na moji/naši poti hujšanja.

Citat, ki sem si ga izbrala iz članka o hujšanju je moja ponavljajoča zgodba vsako poletje.
Vsako leto sem si tudi jaz zadala zaobljubo, da bom do poletja shujšala..pa mi na žalost še ni uspelo. Tolikokrat kot se mi je ponovila ta "nočna mora" na plaži sem zdaj naveličana sama sebe, jezna sem nase in razočarana, da nezdravi hrani dopuščam, da mi vsako leto prinese razočaranje na obraz ko vidim na koledarju šesti mesec.

Moj cilj je vsak teden izgubit 1 kg in tako do 23.junija izgubit 20 kg. ITM imam 27.5

Vesela bi bila vseh komentarjev o hujšanju ( kako vam uspeva hujšanje, koliko se gibljete, recepti, motivacija,...)

Lp,

laara
Tudi jaz sem se odločila od ponedeljka začati s hujšanjem, zgubiti morem 15kg. začela sem s večernimi teki, čeprav zdaj ko je sneg bom bol uporabljala hišno kolo... Delala bom pa tudi dosti raztezni vaj, ker želim narediti špago. :)... Nič več sladkih stvari in večer pa bo uspelo..
Ekola mene zraven.Na dieti sem od 3.1.2012.Startala sem z 99,5kg,v enem mesecu sem izgubila 9kg.Hujšam po metodi ločevalne diete.Gibanje-urca hoje dnevno.
Počutim se odlično,z zdravjem nimam problemov.Moj cilj je še 15 do 20 kg,časovno-neopredeljeno.
Če bo šlo lepo naprej,bom pa tudi jaz do poletja malo bolj šlang ;)
Anonimna14

Re: Shujšajmo skupaj ( do poletja )

05.02.12 13:12
hehehe..svetlana1708 tut js sm se odločla za dieto od ponedeljka naprej...moj cilj paj tut zgubit ene 15 kg mogoče več če mi rata do junija tam.:D
zanima pa me če bo moj način hujšanja delovau: 30-45 min na dan na orbitreku
pravilna prehrana + trebušnjaki.
Sicer meni skoraj ni treba več kot 15kg, ni pa slabo če bi do 20 :D... Po mojem mnenju je dobro stopnjevat najprej manj minut potem pa vedno več časa... Sicer sem pa brala na nekem forumo mogoče celo tem, da s trebušnjaki ne hujšamo vendar samo preoblikujemo telo, torej veljajo bolj za tiste "bres odvečnih maščob"... Tak, da mislim, da prvo čim več teka in orbitreka. :)
LimeTa

05.02.12 18:58
Tudi js se vam pridružim :) do zdaj sem zgubila 12 kg (štartala sem z 73kg, zdej sem na 61kg)... pravzaprav je bilo zadnje tri ali štiri mesece bolj vzdrževanje kot kaj drugega (malo gor, malo dol) ... zdaj pa gre zares. Do poletja bi rada zgubila še kakšnih 5 kg. Glede na to, da sem hrano ža kar fejst omejila, z gibanjem pa čez zimo dodobra popustila, je moj načrt predvsem več gibanja (treba bo začet spet s tekom) ... upam da nam vse uspe ((:
Limeta smem vprašat koliko si visoka? sicer pa lep napredek si mela kakšno posebno tehniko kr 12kg ni kr tak ? :))
Tudi moj cilj je -15 do -20kg, realno bom zadovoljna že, če mi do poletja uspe prit do -10, potem pa počasi naprej.
Zdrava prehrana (ko začnem hujšat, čudežno postanem nenaravno lačna), predvsem pa vsak dan eno uro gibanja (tek, orbitrek, kolo, kolebnica...)

Januar me je povozil, tako da imam tudi v planu danes štartat. Še kako brco v r..., pa bom :))))
SKIRCA

06.02.12 07:48
No pa se vam še jaz pridružim. Moj cilj je izgubiti 10 kg, visoka sem 171, težka 69 kg. Odrekla se bom sladkarijam , ki so moja glavna pregreha. Pa tudi hranjenje po 18 uri bo treba ukiniti. Gibanje ni problem , saj se ukvarjam s tekom in redno tečem. Se beremo, vsem želim čim več izgubljenih kg in obilo dobre volje.
Pozdravljena dekleta,

Tudi jaz bi sem vam pridružila. Sama bi rada izgubila vsaj 10 kg. Imam 80 kg, visoka pa sem 170 cm in stara 44 let. Limeta kako je tebi uspelo zmanjšati težo, res si bila pridna.
Saja sem že začela obiskovati fitness 3x tedensko. Sedaj je ptrebno še več reda pri prehrani. me kar nekaj zamoti/zmoti in iztopim iz vlakca ki mu je ime (zdrava, uravnotežena prehrana 5x na dan) Kruh, ...
Kako se omejiti pri prehrani: ko začnem jesti bi kar jedla, sem še bolj lačna kot prej....Ima katera podobno izkušnjo.

Lep pozdravček, Tilka
jaokile

06.02.12 10:48
Pridružila bi se vam. Vsaj 10 kil bi bilo super. Stara enako kot tilka in predvsem že dolgo pravim jutri, jutri. Kile pa gor. Zdaj pa zares.

Pozdravček
Tilka si poskusila zamenjti kruh za takega, ki ti ni prav všeč, npr polnozrnatega, rženega,... s takim kruhim se bolj nasitiš in vsaj jaz, ne posegam kar naprej po še enem in še enem koščku.
Donatka

06.02.12 14:34
Uf ... tema zame ;-)) k tudi odlašam - odlašam in .... nabiram kile :(

no, dons sem sama pri sebi začela s ciljem do poletja skint 10 kg ... in bi se vam z veseljem pridružila.
Moji podatki - stara 39 let
Višina (pred leti izmerjena) 170 cm
Teža - 72 kg
Cilj - 60 ... ali vsaj 65 kg

Ob tem hujšanju pa moram noro pazit na prebavo - zato ime Donatka - ker .... se mi z zmanjšanim vnosom hrane tako vse zlepi ... da ... je hudo, hudo.
Ker sem imela pred časom zaradi tega celo zdravstvene težave, razmišljam, če bi si omislila klistir - tako po potrebi.
Po drugi strani pa se bojim, da si ne bi škodila in bi telo začelo delovati (oz. se čistiti) samo na ta način.

Da nam le uspe ;-)))) LP
LimeTa

06.02.12 14:52
svetlana1708 visoka sem 165 cm .. tak da je blo 73 kg res preveč :/ ... tak kakih 56-58 mislim da bi blo idealno :))
drugače je bil pri meni problem predvsem v sldkarijah, ki sem jih pojedla zelo preveč in pojedla sem prej tut ogromno kruha in krompirja in testenin .. tako da ubistvu vse kar je blo treba je blo omejit vnos sladkarij in kruha... tega praktično ne jem več, ker se mi ga niti ne zlušta ... krompir in testenine so občasno še na jedilniku vendar v majhnih količinah. :) pojem pa ogromno mlečnih izdelkov .. mam to srečo da sem lahk deležna domačega jogurta, skute in mleka in brez teh stvari res ne bi mogla... paač sej morda moja prehrana ni glih najbolj zdrava ampak js sem predvsem poskušala poslušat moje telo ... kar mi paše to pač jem ... pa pojem tut ogromno zelenjave.. pred dvema letoma nisem marala skoraj nobene kuhane zelenjave, zdaj bi pa za zelenjavo ubijala. :) Pa tut velik sadja pojem :)) Pomembno mi je predvsem to, da vem da je zdaj dosti bolj zdravo, kot sem in da mi ni problem .. sej ne rečem, da ne pridejo kakšni dnevi ko mi cuker pade... recimo zadnji vikend je bil totalno zabasan s sladkarijami .. ampak sej te prime, pa te mine ;) ... pa malo so me predvsem v decembru zafrkavali vikendi, ko smo šli vsak vikend vn in koktejli itd. niso glih nedolžni ...
GIBANJE!!! tek se je izkazal v lanskem letu kot zelo zelo učinkovit in zdaj takoj ko sneg skopni zopet začnem :)
LimeTa ufff midve pa sva si podobni, tudi jaz sem velika 165 le da imam nekje 67-68kg, kile mi ful nihajo... In imam enak problem, samo da jaz se nakikaor ne morem odpovedati sladkarijam in vem, da če to ukinem bom veliko pripomorla sicer sem danes začela in za enkrat mi gre odlično in upam, da mi uspe..., komaj čakam, da bom zvečer malo na orbitreko pa razne vaje s kolebnico bom delala :)

vso srečo vsem in da bomo prave manekenke do poletja! :))
LimeTa

06.02.12 16:45
poskusi si najti kaksno alternativo ... jaz si recimo dostikrat, sploh pozimi, ko me primejo sladkarije, skuham kak fajn zeliscni caj z medom in limono ... al pa pojes pest oresckov al pa suho sadje ... ceprav tut tega ni fajn prevec grickat ;) kakorkoli ze ... sladkarije bos vsekakor morala omejiti, ni pa se jim treba cisto odpovedati... sploh na zacetku.
Ja sej vem, da bom morala... Sicer je za mano en dan in sem ga solidno preživela, brez sladkarij, tak da če sem zmogla danes bom zmogla dlje časa :)... Drugače pa čajev ne maram niti s sladkorem kaj šele s medem ali limono... hehe, ali ve katera ali je res dober zeleni čaj za izgorevanje maščob, ker meni je ta tudi najboljši in ga kr pijem :P
zmagala

06.02.12 22:35
Zdravo punce! Ja tukaj smo nekje, jaz bi tudi rada za 10 kg shujšala. 165cm in 71 kg. Moj problem so sladkarije in požrešnost. Pojedla bi vse kaj vidim in seveda v prevelikih količinah. V hrani iščem nadomestek za cigarete, Kaditi sem nehala pred 5 leti, pa še zdaj ne najdem nadomestila, ko sem v stresu je najslabše. Kaj mi pripročate?
Zdravo :)

Ko se mi zlušta nekaj sladkega pojem npr. 3 bonbone iz DM-a, ki imajo glukozni sladkor. En bonbon ima 7 kcal, okus imajo po goznih zadežih. Ena vrečka ima 75g, stane mislim da 0.98€,
en bonbon pa ima 3g. Imenujejo se HALSBONBONEN Kinder Hustenbonbons - das gesunde PLUS. So na poličkah zraven lizik. ZEEEELOOOOOO SOOOO DOBRIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!! :)

Tudi tiste lizike so super za hitro potešitev lakote in želje po sladkem. Ena lizika ima tudi 7kcal v vrečki pa je okrog 15 lizik.

So pa ti bonbončki tudi zelo fajn, ker jih moraš dolgo lizat in se s tem zamotiš, nekaj maš v ustih, in malo prelisičiš lakoto.

Zelo priporočam :)
Drage moje,

toliko kot pojemo toliko gibanja in seveda dovolj nesladkane tekočine.

Predlagam, da zjutraj začnete vsak dan z ovsenimi kosmiči, npr, da si zmiksate: pomaranča, limona, kakšen korenček, obvezno dodajte algo klorelo ali spirulino, banano... skupaj z vodo ali kokosovo vodo. Alga predvsem stabilizira prebavo v telesu, tale šejk vas nahrani do kosila, ki naj bo vedno v zmernih količinah, dalje malica kakšno sadje, kruhek, večerja pa naj bo s kakšno proseno kašo, kus kus in dodajte zraven dušeno zelenjavco, ribico ali pa meso po vaši izbiri, seveda spet v zmernih količinah.
Sladkarije imamo pa radi zato, ker nam tisti trenutek naredi manjko sladkorja v telesu, namest sladkarij pojejte kakšno suho sadje; goji jagode, acai jagode, če je pa že močna nuja pa posezite po pravi čokoladi, saj vemo pms naredi svoje ;)

Če ste na začetku športnih podvigov, vam predlagam hojo, za hujšanje je pomembno , da imate enakomerni pulz med športom kajti tako se najbolj maščoba kuri :). Predlagam vam tudi ko osvojite tole pohajkovanje po gozdovih, parkih, mestih, da se najdete tudi pri kakšni vadbi , ki vam bo začela učvrščevati mišični tonus, le tako si boste lepo oblikovali vaše telo. Za hitro obnovo vaših mišic nam predlagam napravo Power plate za katero porabite le 30 min vadbe, učinkovita pa je tako kot bi bili 2h na fitnesu, kajti vibracijska vadba nam omogoča, da mišica ob vadbi dela 90%, običajno pa nam ob vadbi deluje 40-45%.

Upam, da sem vam kaj pomagala z mojim nasvetom, pa še enkrat hujšajte zdravo in počasi, ne pretiravajte z dietami, gibanje, tekočina in zmerna prehrana, to je to!! LP

LP
Že v četrtek hitim v dm po tele bombončke in lizike... Danes je bila prava muka in sem mogla kr fajn kalorične bombončke popapat zdaj ko me je pa minlo bi se pa najrajši grrrrr.... hahaha.. Kaj pa menite na to, ko vsak reče da po pol uri orbitreka se komaj začnejo maščobe topit, jaz sem začela počasi, danes sem "kolesarla" 15min in tak mislim ostat oz. stopnjevat? Pa še eno vprašanje glede onih šejkov nupo ali je pametno, da kaki obrok naprimer zajterk ali večerjo mogoče malico namesto sadja kosmičev itd spiješ kaki nupotov šejk? :)
vivika

08.02.12 09:54
Se vam lahko pridružim?
Visoka: 167 cm
Tehtam (trenutno): 78.1 kg... na začetku sem imela 80.3 tak da je že -2,2 kg
Pa rada bi izgubila še nekje 15-20 kg..
Začela sem 28.1. :)

Veliko sreče vsem na shujševalni poti.. Želim da bi dosegli čim boljše rezultate :D
Svetlana 1708 - super, da boš probala bonbončke. Ful se je težko čisto odrečt sladkemu, to je skoraj isto kot iz danes na jutri nehat kadit. Bonbonček moreš pa res takrat vzet, ko se ti nenormalno sladko zlušta. Meni se je npr.zluštalo sladko, ko sem že šla spat..pa mi je po glavi hodlo, ki je že tista čokolada pa roladica pa nevem kaj vse sladko...pa sem si šla po bonbon pa me je takoj minlo. Meni so super, ker postopno zmanjšuješ željo po tistih "težkih" sladkarijah.
Sporoči mi kako se ti zdijo :)

Vivika seveda se lahko pridružiš :)

Veliko sreče vsem,

Lp
...aja glede orbitreka. Ja res je, da se komaj takrat začnejo maščobe topit, ker se mora telo najprej zagret. Orbitrek je npr. super stvar za ogrevanje, po 15 min bi pa bilo fajn, da npr.narediš 100 skokov čez kolebnico, če pa je nimaš pa lahko naprimer kr malo skačeš po sobi, da povišaš srčni utrip. Pa fajn je, da si malo lačna, ko greš telovadit. Najbolša telovadba je zjutraj na tešče, ker telo začne takoj energijo jemat iz odvečne maščobe. Če pa greš npr.telovadit pol ure po kosilu al pa po večerji pa ti najprej vzame energijo iz zaužite hrane. Jaz seveda ne telovadim zjutraj :D Ko pa se spravim pa moram bit malo lačna :)
Jaz zvečer telovadim moj zadnji obrok je nekje okoli 17h telovadim pa po 19h in res telovadim nekak tak najprej 15min orbitreka potrem pa skačem čes kolebnico (se kr fajn namantram)...
Morem pa povedat, da danes, ko je praznik in sem doma sem začela prau grozno še do kosila sem že tolko pojedla, da groza pa še kr imam občutek lakote -.- hjoj pa tak vem, da morem pa mi nekak ne uspeule! :(
Jaz pa zaenkrat res malo bolj pazim pri hrani, nimam neke drastične diete. Sem slabe volje, ker nimam volje za it ven, hodit, tečt, ali vsaj na sobno kolo. Lani mi je šlo gibanje že prav fajn, po bolezni pa samo črta :(
svetlana1708, ja, trebušnjaki niso za hujšati, ampak za pridobivanje mišične mase. Mišic na trebuhu se pa itak ne vidi, če nimamo manj kot 15% maščobe, se pravi, da mora biti človek zelo suh, da se mu vidijo trebušne mišice. Lokalno hujšanje pa itak ne obstaja. Npr. ne moreš delati trebušnjakov in hujšati v trebuh.
Kardio na tešče je vredu samo light kardio, se pravi, tako, da nismo preveč zadihani. Čim je bolj intenziven kardio, začne telo energijo porabljat iz mišic, saj je ta najhitreje dostopna. Zato je pred intenzivno vadbo najbolje, da jemo kakšno uro do dve prej, toliko, da nimamo polnega želodca. Intenzivna vadba ni priporočljiva, če smo lačni, ker nimamo zadosti energije in vadbo bistveno slabše opravimo. Ni smisal vadbe samo, da se kalorije porabljajo med samo vadbo, ampak nam tudi pospeši metabolizem, da telo cel dan bolj kuri energijo. Zato je pomembno, da imamo veliko energije med vadbo, da jo čim bolj intenzivno opravimo.
Najboljša vadba za hujšanje pa je vadba z utežmi. Največ kalorij porabimo, pa še preoblikujemo telo.
Drugače pa glede Nupo šejkov - jaz vedno po vadbi spijem whey (sirotkine beljakovine), pred spanjem pa kazeinski šejk. Vse te stvari pa kupujem v trgovinah s športno prehrano, ker so bistveno cenejše kot Nupo, pa še sestava je boljša.
Zvečer predlagam samo beljakovinske obroke - jajca, piščančja/puranja prsa, skuta..., saj zvečer telo ne potrebuje hidratov za energijo, ki nam grejo potem samo v špeh.
Sicer sem pa jaz shujšala za 10kg s pravilno prehrano in vadbo z utežmi, še vedno zdravo jem in telovadim, tako da ni skrbi, da bi se nazaj zredila. Sem pa skoraj doktorirala :)) iz prehrane, vadbe..., tako da sem zato napisala ta kratek sestavek, če vam bo kaj v pomoč.
Želim vam uspešno hujšanje.
LimeTa

08.02.12 18:26
Lilka lahko prosim zaupaš kak recept za večerjo z jajci ali puranjimi prsi? .. na kakšen način si jih pripraviš? .. jaz vsak dan jem skuto (na različne načine), včasih kakšno tuno v lastnem soku ali pa jogurt... in sem že sita ene in iste večerje :)
Meni so zelo dobra pečena jajca (na teflonki brez ali s kapljico olivnega olja), z različno zelenjavo - šampinjoni, paradižnik, bučke, paprika, por..., skratka vse, kar imaš rada. Zelenjava ima tako malo hidratov (razen fižol, grah, koruza), da lahko ješ, kar hočeš. Ponavadi dam vedno kakšno drugo začimbo, da je čim bolj raznoliko. Si pa naredim 1 rumenjak in več beljakov. Lahko tudi trdo kuhana jajca v solati, z različno zelenjavo. Če daš olje (olivno), bi potem predlagala samo beljake.
Piščančja prsa so pa mojemu fantu, ki tudi trenira in pametno je, zelo všeč z zmiksano špinačo in brokolijem, začinjeno z jogurtovo omako (jogurt, česen v prahu, čebula v prahu, sol, pa še kakšne začimbe po želji).
Mislim, da se da z zelenjavo in začimbami (pazi pri začimbah, ne začimbne mešanice, ker je tam dostikrat kakšna smetana v prahu, sicer pa itak piše na sestavinah), sestavit raznovrstne obroke. Se pa strinjam, tudi jaz sovražim enolično hrano.
Dober tek!
No punce kako vam kaj uspeva? :)
vivika

11.02.12 10:40
jaz imam po 14. dneh -2,9kg
O super, lepo to slišat, maš kakšno posebno dieto ali pa le zdravo prehrano + šport? :))
vivika

11.02.12 19:30
nič posebnega... le zdrava prehrana in šport... gre bol tak.. počasi.. bo pa, upam da, trajno... odvisno samo od mene in moje volje, kajne? :D
mislim, da je za 14 dni kr dosti, ker toliko bi se naj v 1mesecu.. Se strinjam, trdna volja je potrebna pa bo šlo :D
donatka

14.02.12 08:31
Jaz sem pa hudo žalostna in moram potožit, da mi bo potem mrbit lažje

sem šla iz 72 na 71, pa sem ponovno na 72

Zima je taka, da ne morem brez vročega kakava (min. 0.5 l) s katerim se pogrejem zvečer.

Hja ... iščem izgovore? ... skoraj sigurno, da opravičim svojo labilno voljo - želja je ... držim se lepo cel dan ob pravilni prehrani, potem pa zvečer ko padem na kavč ... rebro čokolade in vroč kakav ... dobro me pogreje, zadovolji ...

a tako ne bom prišla k cilju - na 65 kg (prej sem imela cilj 60, zdaj sem že tega prilagodila). Z 65 kg bi bila super zadovoljna.

Vivika - bravo .... ma pazi na pasti - hitro dol, hitro gor - in predvidevam, da si bila tudi ob začetku dost "polna vode" - kar se na začetku zelo pozna na tehtnici.

in še: Kako naj premagam letni čas, ki kar kliče po kalorični hrani - prosim pomoč.

LP vsem
zanima me kako naj se prehranjujem raba bi izgubila 5 kilogramov v čimkrajšem časuin 3 krat tedensko obiskujem fitnes največ delam kardiovadbo... ( velikokrat me napade lakota zato se preweč nažiram)... kakšen nasvet mogoče? dieta?
andreja313

15.02.12 22:11
Pozdravljene!

Tudi jaz želim shujšati do poletja, pa še kaj prej, ker se trudim že kar nekaj časa pa ti kg nočejo in nočejo dol. Sem hodila kar veliko tečt (sedaj sem malo opustila tek) pa nisem skoraj nič shujšala. verjetno premalo truda:)?? na prehrano kar redno pazim. čim bolj poskušam nemastno jesti, že kar nekaj časa nisem jedla čipsa, čokolade,..., jem pa kar veliko sadja in zelenjave.

sem pa prejšnji teden (10.2.) začela upoštevati ta priročnik uspešno hujšanje je zdravo hujšanje pa sem do danes izgubila 2,8 kg. začel sem jesti tudi to algo klorelo s katero bi naj razstrupila telo in shujšala. imam veliko energije in resnično verjamem da mi bo uspelo, zato upam da na koncu ne bom razočarana:)

z veseljem bi se vam pa pridružila pri hujšanju in podajam tudi svoje podatke:
170 cm, 70,1 kg (tehtala sem se 12.2.), stara pa sem 22. rada pa bi imela okrog 60-63 kg.

drugače pa grem skoraj vsak dan na sprehod z psom, dvakrat na teden imam aerobiko in enkrat na teden hodim na zumbo.

resnično upam da mi bo tokrat uspelo!

lp
andreja, bravo :)

Jaz grem zdajle na kolo, me v tem vetru ne vleče ven, na pomlad pa spet začnem s tekom. Kljub temu, da lani nisem pritekla prav nič minusa, je počutje tisto, ki šteje. Mogoče bo pa letos bolje.
donatka

16.02.12 09:25
andreja313 ... bravoooo!

O kakšnem priročniku govoriš?

žal ... se jaz ne morem pohvalit z rezultati (mislim na tiste ta dobre) :(
pa kar pridno športam - in po športu imam 70.5, potem pa spet 72
moram si v številkah razdelat kaj me nese - mleko, kakav, piškoti (polnozrnatiiii) ... MRAZZZZZ ;-))

LP D
andreja313

16.02.12 14:07
jaz sem si kupila tale priročnik na spletni strani
http://www.zdravje-prehrana-hujsanje-dieta.si/

sem si že marsikaj kupila pa zapravila kar nekaj denar za brezvezne stvari, pa sem malo brala na tej strani in sem si ga kar kupila. pravzaprav je to malenkost proti zapravljanju prej:).
danes je že 11. dan tega prehranjevanja in mi kar gre. malo sem se pregrešila le na valentinovo:)

jaz bom pa danes bolj počivala, imam dvojne težave - menstruacija pa še prehlajena sem:) aerobika mi danes na žalost odpade, bom pa mogoče šla jutri.

lp
Haj andreja313,

Kaj kaj lahko ti ta pripročnik, če ga imaš v pdf obliki pošlješ?

Lp, Tilka
Pozdravljene. Pa se vam pridruzim se jaz. Stara sem 32, merim 163 cm in imam 80 kg. Vecni problem pri meni je prenaziranje in to s sendvici in sladkarijami. Športno sem dokaj aktivna zdaj cez zimo priblizno 4x na teden fitnes poleti pogosto peš na Pohorje vendar kg se zaradi slabih prehranjevalnih navad kopičijo. Moj plan je spremenit kuharske navade zato že pridno iščem na netu nove raznolike in predvsem bolj zdrave recepte
Ahoj

Mislim, da se vam bom tudi jaz pridružila :)
Pred dvemi leti sem samo s tekom in dvigovanjem uteži izgubila 22 kg. Začetna teža je bila 75kg. Ustavila sem se pri 53kg.
Prehrane nisem kaj dosti spremenila. Nobenim sladkarijam se nisem odpovedala. Niti kruhu. Niti testeninam...Ko mi je kaj zapasalo sem pojedla in to je to. Nisem bila preveč stroga do sebe :)

No, ti dve leti sem lepo vzdrževala težo...potem so pa prišli izpiti na vrsto pa je počlo. Nič gibanja, hladilnik pa 24 ur na dan odprt! Palačinke z nutelo, kebabi, pice, hotdogi, mastne perutničke, pomfri, hamburgerji, tortice, čipsi, čokoladice, čokoladice in še enkrat ČOKOLADICE. Kot da me je obsedu hudič.
Prav tepem se po glavi zdaj. Iz 53kg sem prišla na 60-61kg :)
Velika sem pa 160cm. Sem še dokaj hitro odreagirala ;) Bog ne daj, da bi še enkrat do 75kg prišla.
Nič to je to :) Zdj pa pičim opet jovo na novo do 53 kg...al pa celo 50, če mi rata ;)
Srečno pupe !!
donatka

24.02.12 09:08
Ojla!

Uf ... anabela - ko sem tebe brala, sem si na jasno prišla z mojo sceno: "hranim psihiča v sebi :("
Je pa fajn prej ustavit konje (ko je tendenca kg gor), kot če naberem toliko, da moram pol še extra dodatke dol dajat.

Hja - se morm ornk ustavit in globokooo vase pogledat in se vprašat: "zakaj zdaj že jem, če pa nisem lačna"
"zakaj me čokoladaaa kličeee"

ker sem trenutno "psihotična" se dons zjutraj nisem stehtala :(

Monni79 - jaz si pomagam tako, da ko me prime potreba po slabi hrani - to pojem :( valjda, ampak čez ali pa pred tem še obilno vlaknine (otrobe in mleto laneno seme z kakavom) - tako vsaj spravim naslednji dan čimveč iz sebe. Če me še drži - se kot pijanec plota držim te kombinacije in še kaj dodam čez dan (npr.kivi) - sej ne vem, če prav delam, ker v sumi zaužijem preveč :(
drgač ne znam ....

a dan danes je takooo lep, da sem polna energije :) in zadovoljstva, da ne vrag, da bi kak kg (vsaj slabe volje) odšel stran

LP Donatka
Oj, punce!

Tudi jaz se vam pridružujem. Ta teden sem začela s sicer ne ravno dieto, ampak z bolj zdravim načinom prehranjevanja. Ko sem si v prvo ogledala načrt, sem si mislila, da bom kile celo pridobila ne pa izgubila, pa ne, nasprotno - od ponedeljka sem izgubila ze nekaj več kot kilo.
Sicer sem stara 30 let, visoka sem 165 cm, imam 87,7 kg. Optimalna masa naj bi bila 59,7 kg - doseči jo nameravam v enem letu. Do poletja pač ne bo še idealno.

Pozdravček,
M
donatka

29.02.12 08:19
Punceeee ... kako vam gre?

No malo za spodbudo, da ne omagamo, predlagam, da imamo jutri 1.3. pregled stanja - da ne bi kaka slučajno mislila, da je tema šla v pozabo. Prav?

Lepo se imejte, pridne bodita in ... upam, da bo kaj več odziva na temi jutri!

LP ;-))))
Meni gre super :) Ravnokar prišla iz fitnesa. Sem pa začela tudi pri hrani zelo pazit ;) Veliko sadja in zelenjave pripravljam čez dan. Zvečer pa veliko beljakovin :)
Poleg hujšanja sem se pa odločila, da neham tudi kadit. Sem že 2 dni brez. Težko je zelo ampak bom zmogla !!!! :)
LimeTa

29.02.12 14:12
evo, da se še jaz malo oglasim. redno sem vas brala, pisati si pa nisem upalaa ker sem kar fajn falirala... zdej sem se pobrala in grem pridno naprej. Telovadba sicer peša ker mamo neko virozo v familiji in smo vsi po vrsti bolani in mam že en teden čist mehke noge in sm čist hin po domače povedano.
Pri hrani sem pa naredila kar veliko sprememb. Ugotovila sem da pojem veliko preveč jogurta (jedla sem ga za zajtrk in za večerjo skos) in sadja in da na dan zaužijem veliko premalo beljakovin... Nardila sem si zalogo receptov in maxximum portala in zdej pridno papcam veliko več beljakovin :) Danes zjutraj sem si naredila super beljakovinski šmorn (skuta, jajce, ovseni)
:))
Ne vem kok se kej tte spremembe poznajo na kilah ampak verjetno ne kaj dosti ko nič ne migam že dober teden :) komaj čakam da se poberem od te viroze in grem na en dolg sprehod, če že ne tečt.
donatka

01.03.12 08:38
laara ITM 27,5, cilj -20 kg
Svetlana1708 165 cm, 67 kg, cilj -15 kg
nuss 99,5 kg, cilj -15 kg
Anonimna14 cilj -15 kg
LimeTa 61 kg, cilj - 5 kg
dd cilj -10 kg
SKIRCA 171 cm, 69 kg, cilj -10 kg
tilka 44 let, 170 cm, 80 kg, cilj -10 kg
jaokile cilj -10 kg
donatka 39 let, 170 cm, 72 kg, cilj - 7 kg
zmagala 165 cm, 71 kg, cilj -10 kg
vivika 167 cm, 78,1 kg, cilj -15 kg
Andreja313 170 cm, 70,1 kg, cilj - 7 kg
Monni79 32 let, 163 cm, 80 kg, cilj Zdrava prehrana
Anabella 160 cm, 60 kg, cilj - 7 kg
CozyEla 30 let, 165 cm, 87,7 kg, cilj: optimalna teža 59.7kg ;-)

Ojla punce!
Mi nikakor ni uspelo narediti pregledno tabelo, zato prilagam boljalimanj nepregleden seznam vseh nas, ki smo se javile za hujšanje do poletja. Ste še za?
No, jaz bom kar iskreno povedala, da mi volja zeloooo niha - zato sem se odločila, da bom malo bolj podrezala tu na tej temi - da morebiti najdem kako sorodno dušo ob kateri mi bo lažje do cilja. Tudi vreme je že tako, da mi pomaga ;-)))

Sicer pa pazim pri prehrani (čimmanj cukra in manjši obroki), redno gibanje (trudim se 4x/teden vsaj 20 minut - bolje nekaj kot nič) ... in upam, upam, da mi uspe

Javite se kaj .... LP D ;-)))
Evo tudi jaz sem se odločila shujšati. 3 leta nazaj sem dosegla 59 kg, zgubila sem 15 kg, ampak nažalost se nisem naprej držala tega. Zaljubila sem se, pa me je fant skos peljal nekam na večerjice pa tortice, pa sem se zapustila hehe :)
Sedaj je pa tega res dovolj in se pridružujem tudi jaz. Moja dieta (ki meni zelo, zelo pomaga) je ločevanje ogljikovih hidratov in mesa, veliko zelenjave in polnozrnate zadeve... Glede telovadbe pa sem bolj lena, ampak bom za začetek hodila na dnevne enourne sprehode. Tudi to je nekaj :)
Visoka sem 178cm, trenutno imam 83kg in nameravam prilezti do 70! :)
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 13 minus 10?