Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Mala 

Re: Insanity Workout

23.02.12 17:58
Navedeno
Miskica

Aja pa še nekaj: vrh glave imam že tega ST-ja in vsakič ko je treba da skočim :D:/:s. Tudi jaz pogrešam smeške v forumu. - še 160 minut :D - Dig Deeper

Jaa, še dobro da je tak zahtevna vadba, da se moram koncentrirat na dihanje in izvedbo, drugače bi mu 3/4 ure klela mamico, ateka, bogeca, peseka in vse ostalo po spisku.... no ja, mal manj... je simpatičen ;)

lepo, da ostajaš z nami, ker imam občutek, ko gledam 2. mesec vadb, da bomo zelo rabili tvojo podporo! Uf, uf, me kar zvija in sem utrujena samo od gledanja :(
živva*

24.02.12 11:23
Navedeno
dejstvo
Živa*, zaenkrat si samo sesuvala teorijo in vsiljevala svoje mnenje (čeprav to očitaš drugim) argumentov za to pa nisi navedla. Da si bo lažje priti na plano z agrumenti, ti postavljam naslednje vprašanje: kaj telo uporabi kot energijo, če cel dan do večera (do tistega edinega obroka) NIČ ne ješ, vmes pa narediš še tako intenzivno vadbo, kot je Insatity?

joj, drage punce, z vami sicer več kot toliko ne mislim izgubljat časa, ker niste sposobne niti dojet, o čem je govora in težite s stvarmi, ki zveze s tem, kar sem napisala, nimajo. res, ne da si mi cajta zgubljat z ljudmi, ki še brat ne znajo.

zaradi mene jejte, kar hočete in kolikor hočete, da se pregurate čez dan in čez vaše bolj ali manj nore treninge - samo ne nalagajte folku, ki ima že ene stvari narejene po svojem feelingu, da bi moral početi nekaj drugega. to je ves moj point!!

a bo šlo dojet? al je pretežko?

kot sem že jasno napisala tisti miškici ali kaj je že, pa povem še enkrat in tokrat res zadnjič, ker me takšno pomanjkanje razumevanja dolgočasi: ne vsiljujte drugim, ki so zadvoljni s svojim ritmom prehrane, nekaj drugega, sploh pa ne na podlagi totalnih neumnosti.

kot je miškica začela pametovat oni ženski, da naj je še en obrok zvečer, na silo, ker ji bo sicer 'telo začelo jest mišice'.

res, dekleta, malo se razglejte še mimo dvd-jev, po katerih skačete, da boste zvedele, kdaj bi telo resnično začelo 'jesti mišice'. zato ker si izpustil večerjo ali pa še kak obrok sigurno ne.

to je vse, kar sem želela povedat - da sledite enim zapovedim in se jih držite ko pijanci plota, pa pojma nimate, za kaj gre. in sem jasno rekla - že tretjič to zdaj ponavljam!! - da poslušajte svoje telo. Nekdo morda res rabi 5 obrokov - čeprav dvomim, da res po naravni poti, več ali manj je to vsiljen koncept - nekdo dva, nekdo enega.

in ja, jaz zdržim hudo intenzivno vadbo brez konstantnega hranjenja čez dan. še celo lažje je.

zdaj se mi pa res ne da več, vas pustim v vaših predstavah, samo res, malo odprite možgane in obzorja in se ne posiljujte z nekimi 'zapovedmi', s katerimi imate v veliki meri preprosto oprane možgane pa četudi vam jih perejo kao hudi fitnes in zdravstveni stručkoti. veliko tega je preprosto samo lajna.

'jedenje mišic' je pa itak floskula uber alles - in ni nikakršen razlog, da bi si morali na silo dodajati obroke, ki vam samo ustvarjajo kalorični presežek.

zdaj pa čao, ne da se mi več.
Lindt

24.02.12 12:01
Navedeno
živva*
kot sem že jasno napisala tisti miškici ali kaj je že, pa povem še enkrat in tokrat res zadnjič, ker me takšno pomanjkanje razumevanja dolgočasi: ne vsiljujte drugim, ki so zadvoljni s svojim ritmom prehrane, nekaj drugega, sploh pa ne na podlagi totalnih neumnosti.

kot je miškica začela pametovat oni ženski, da naj je še en obrok zvečer, na silo, ker ji bo sicer 'telo začelo jest mišice'.
Tebi je zgleda tvoje telo res že pokurilo vse možgane. Tvoje pisanje je en drek v primerjavi z nasveti miškice. No pa da spodaj še citiram tole miškičino vsiljevanje/pametovanje da naj je na silo - pa bo vsak sam presodil - a ne. Se pa tudi sam strinjam, da je zelo pametno jesti po 17:00 - jaz jem večerjo med 19 in 21.

Navedeno
Miskica
Sicer vsaka ima svojo metodo vendar a se zavedaš da v 9-10-ih urah (8:00-17:00) ješ 5x v naslednjih 14-15-ih (17:00-08:00) urah pa nikoli - niti enkrat. Telo gre takrat verjetno v režim stradanja in se oklepa maščobe kot hudič - zato raje kuri mišice. Če ti omenjeno deluje - prezri napisano. Sem pa prebrala, da po vadbi priporočajo tudi kakšno banano ali čokoladno mleko (sama mleka ne prakticiram ravno, ker moje telo ni ravno prijatelj laktoze).

Navedeno
živva*
zdaj pa čao, ne da se mi več.
Hvala bogu - ne piši več - pojdi s svojimi frustracijami tja kjer te bodo lahko prenašali. Pa delaj v glavi svoje Hard-Core imaginarne vadbe in sanjaj o jutrišnjem dnevu, ko si boš privoščila obrok.
Mala 

24.02.12 13:12
Joj! Kako me jezi, ko eni priletijo in uničijo čisto lepo nastrojen forum.
Živva, lahko bi se vsaj potrudila in svoje mišljenje povedala v manj tečnem tonu pa ne bi bilo 2 strani prebacivanja.

Ona ženska, kateri naj bi Miskica pametovala sem jaz (btw mi sploh ni pametovala) in sem v nekaj naslednjih dnevih od tistega pisanja ugotovila, da ima zelo prav! Postajala sem vedno bolj utrujena in lačna, zato sem okoli 19-20. ure dodala še en obrok.

Kar se pa tiče kaloričnega presežka... po različnih izračunih porabim za obdrževanje telesne teže z vadbo Insanityja in mojo trenutno kilažo nekaj več kot 2600 kcal... Če malo pomerkam (preberem kaj piše na embalaži živil, okvirno preračunam) težko presežem cifro.

Trenutno je moj jedilnik nekaj takega:
Z: 8.00 ali 8.30-Črn kruh, manj masten sirni namaz, perutninska šunka, kava z mlekom
M: 10.00ali 11.00 Ponavadi po vadbi spijem šejk iz manj mastnega mleka, manj mastnega kakava (1 č. žlička) in 1 banane. Če vadim zvečer je to zadnji obrok.
K: med 12.00 in 15.00 - odvisno od službenih izmen - Kar pač skuham za družino... ampak pazim, da je minimalno maščob, OH so samo nerafinirani, veliko sveže zelenjave v obliki solat. Tako, da sedaj celotna družina je bolj zdravo!
M: med 15.00 in 17.00 - Polnozrnati kosmiči, manjmastno mleko.
V: med 19.00 in 20.30 - Nekaj beljakovinskega (mesek) in zelenjava, ali jogurt... kar mi pač paše.

Glede na to, da sem še pred nekaj meseci jedla 1-2x na dan in pridobivala na teži se mi zdi zgornji jedilnik zame zelo bolj zdrav, kljub temu da trenutno teža stagnira. Ker pa mersko izgubljam cm, očitno tudi hujšam.
nony 

25.02.12 06:39
Evo,da se malo javim ...še 4 dni mi manjka do konca prvega meseca....sej ne morem verjet kako hitro je minilo...zdaj me par dni ni bilo doma ampak sem si vadbo nesla sabo in pridno telovadila :))...ste mi dali dosti branja ..:))

Miškica kakšen plan hrane imaš za naprej...jaz imam full probleme,ker ne vem kako bi se prehranjevala...
Mala 

25.02.12 07:33
OOOO, nony... sem že mislila, da si obupala ;)
nony 

25.02.12 07:45
O ne nisem...vam bi sigurno povedala ,če bi obupala...to grem sigurno do konca in mogoče še kaj naprej potem...

25.02.12 08:55
Dan, da se še jaz javim. Katastrofa, sem tok razočarana,še takrat ko dobim voljo za migat zbolim!!!!Pa jaz ne zbolim nikoli,mogoče malo smrkam.No v glavnem sem bolna že od prejšnega četrtka, me je vse bolelo, noge, koža,grlo me še vedno,sem skoz samo ležala.Tko da začnem v ponedeljek znova s prvim tednom,brez fit testa,ker sem še čisto slabotna,upam,da bo šlo.Bom poročala,držite pesti,ker mi je ta vadba res všeč.
Lep sončen dan
Mala 

25.02.12 09:20
Navedeno
gospodinja
Dan, da se še jaz javim. Katastrofa, sem tok razočarana,še takrat ko dobim voljo za migat zbolim!!!!Pa jaz ne zbolim nikoli,mogoče malo smrkam.No v glavnem sem bolna že od prejšnega četrtka, me je vse bolelo, noge, koža,grlo me še vedno,sem skoz samo ležala.Tko da začnem v ponedeljek znova s prvim tednom,brez fit testa,ker sem še čisto slabotna,upam,da bo šlo.Bom poročala,držite pesti,ker mi je ta vadba res všeč.
Lep sončen dan

Tudi jaz sem ponavljala, ko sem ozdravela. Naj te samo opozorim, da je bilo meni še težje, kot na začetku... dan ali dva si kot krpa in komaj zdržiš do konca, potem se pa energija vrne in si ko šus. Srečno in po pameti!
Mala 

26.02.12 08:26
Miskica! Se mi lahko prosim javiš preko ZS.
Miskica

26.02.12 21:40
Končano .... :)))))))) - no že včeraj :))))) - več sporočim jutri. I did it - yeeee. Aja za tiste, ki spremljajo - 71,8kg.
nony 

27.02.12 07:15
Čestitke miškica...in kaj zdaj...boš mela mal pavze in naprej ali kr naprej ?

Mene čakata še dva dni da zaključim prvi mesec vadb potem še recovery week...že to sem vesela,da sem prišla do sem ...

LP
Miskica

27.02.12 07:54
Navedeno
nony
Čestitke miškica...in kaj zdaj...boš mela mal pavze in naprej ali kr naprej?
Mene čakata še dva dni da zaključim prvi mesec vadb potem še recovery week...že to sem vesela,da sem prišla do sem ...

O nony - sem že mislila, da si nas zapustila - sem vesela da ne - čestitke tudi tebi, da še vztrajaš - kar tako naprej. Zdaj za naprej mam narejen koledar vadb (še malo S.T.), kjer vadim nekje vsak drugi dan (večinoma bolj lažje vadbe). Do aprila se tako zvrstijo:
- 4x Relief (Asylum 25min)
- 2x Core Cardio and Balance (Insanity 35min)
- 2x Fast&Furious (Insanity 20min)
- 2x Upper Body Weight Training (Insanity 60min)
- 2x Speed&Agility (Asylum 45min)
- 1x Back to Core (Asylum 45min)

Torej 13x v naslednjih 35 dneh. Vmes pride pa še en teden smučanja - k sreči ne pri nas ker bi se smučali po travi :D. 1. aprila pa začnem z RushFit-om, začetni nivo, ki traja 8 tednov. Asylum bo še nekaj časa počakal, ker se mi morajo kolena in gležnji malo spočiti od vsega skakanja in obremenitev.

Ker bo zdaj manj vadbe bom spremenila tudi jedilnik:
Navedeno
miskica

06:30 - Zajtrk
09:00 - Sadje
12:00 - Kosilo (Služba)
16:00 - Kosilo (Doma)
17:30-18 - Sladkarije (le ob tej uri dovoljene sladkarije - neomejeno* - vendar beri spodaj)
18:30 - vadba
19:30 - kakšen zrezek, piščančje prsi,...(takoj po vadbi - čimbolj beljakovinsko, če je zraven še maščoba pač je)
21:00 - večerja/ica (solata, včasih kar sendvič,...)
23-24 - zzzzzzz

06:30 - Zajtrk
09:00 - Sadje
12:00 - Malica
16:30 - Kosilo
17:30-18 - Sladkarije (le ob tej uri dovoljene sladkarije)
19:00 - Vadba
20:00 - Večerja

Torej odstrani se ena večerja in v službi ne bom več jedla (dodatnega) kosila. Imam pa do konca marca še eno omejitev in sicer, da le enkrat dnevno jem meso (kar je za mene antivegetarijanko - mesojedko - dosti težje kot mogoče katera misli :s). Lahko pa enkrat na dan meso + enkrat še ribe. Torej če imam za malico sendvič s salamo - je to to - kosilo, večerja,... mora biti brezmesno (ribe ne štejejo).
nony 

27.02.12 08:11
Dober program mi je všeč ...upam,da nam poročaš rezultate....
Miskica

27.02.12 08:23
Kako to, da sem lahko sporočila decimalke pri teži? V soboto zjutraj me je moj presenetil in sporočil, da greva za nagrado v terme za dva dni. Ni vedel da imam še v soboto fit test. Ker se je že mudilo, meni pa zjutraj ni do telovadbe, je vzel s sabo prenosnika, jaz napakirala podlogo, superge, opore za kolene in gležnje, srčni monitor pa sva šla. Vadila zvečer v hotelu - to so bli veseli obiskovalci - pa dobro saj je hudo samo 8x po minuto se mi zdi. Fit test sem opravila brez problemov - številke so se zelo povišale, opazila sem da mi sedaj srčni utrip zelo zelo hitro pade - kar je super - zgleda da je srce zelo dobro strenirano. V nedeljo zjutraj sem se pred savnanjem stehtala in toliko je pokazala (71,8) - moja danes zjutraj pa 72kg :).

Sklepne misli o Insanity-ju. Prevelik davek se pusti na kolenih in gležnjih. Sama sem morala nositi opore za kolena in gležnje (ter skakati po debelejši podlogi) - od takrat naprej je bilo bolje (k sreči so imeli ravno ko me je začelo boleti v Hoferju akcijo :)). Zraven sem za sklepe jemala tudi Glukozamin, ter da nebi zbolela še multivitaminske tablete. Rezultati - zelo zadovoljna:
- hrbet - odličen
- noge - veliko preveč mišičaste - predvsem stegno
- roke - rame - odlično
- prsa - zaenkrat ni zmanjšanja
- trebuh - zgornji del občutno zmanjšan - spodaj (predvsem ob strani) še lepo izražen šlaufek okrog :). Se pa po vadbi vidi že spodnji del reber na vsaki strani trebušnih mišic in luknja spodaj :).
- zadnjica - je manjša ampak ne zelo.
Miskica

27.02.12 09:13
Torej skupno sem na -5kg (mogoče bi lahko bilo več izgubljenih kg ampak nekaj je novih mišic, veliko je bilo hrane, je pa dosti izgubljene maščobe). Cilj po dokončanju RushFit-a - konec maja še -10kg - torej 62kg (ufff - bomo videli ne :)).

Za Insanity sem pozabila napisati, da mi je slaba stran to da se zelo ponavlja - kljub temu, da so kao različne vadbe. Najljubše vadbe: Core Cardio&Balance, Max Recovery, Sports Training.

Pozitivno poleg odličnega izgleda (v primerjavi z dva meseca nazaj) imam ogromno energije (kar se vsakodnevno zelo pozna), dosti bolj fleksibilna/raztegljiva, nimam več suhe kože+lepša koža, ni več depresije, odlično spim, težja vsakodnevna opravila opravim brez posebnih naporov, ne zadiham se več pri hoji po stopnicah, igranju z otrokom, pa tudi določene aktivnosti ;)) so postale bolj pogoste in dosti bolj zanimive ;).
Mala 

27.02.12 12:19
Miskica! Smo vsi zelo ponosni na tebe!!!

Veseli me da si dokazala svojo tezo, da lahko hujšaš tudi brez dijete!
Miskica

28.02.12 09:43
O mala - hvala - zgoraj si spraševala po ZS. Če te kaj zanima kar tu vprašaj - bodo imeli tudi drugi mogoče kaj od tega :).

Včeraj sem naredila Relief (Asylum) - dobra sprememba tempa in dolžine (25min) - moj zadnji recovery je bil pred 12 dnevi - danes pa ponovno prost dan - wiiii :)). Prehrana se je včeraj dobro obnesla saj nisem imela vmes želje po sladkem ali kakršen občutek lakote.

Nony - kater program ti je všeč?
Mala 

28.02.12 10:25
No, tako je, tudi meni je Callum svetoval in sem se odločila, da ko zaključim 1. mesec Insanityja nadaljujem s hibridom Insanity/Hip Hop Abs. Razlog je pač ta, da morajo moja uboga kolena prenašat veliko težo in me že sedaj dajejo bolečine... HHA pa so manj obremenilne za kolena, pa če smo iskreni, trebuh je tako ali tako moja kritična točka. Tudi meni je predlagal RushFit, ampak mi ni všeč (ne glasba, ne tist borec, al kaj je že), jaz pa moram imet vadbo, ki mi je ZELO všeč, da svojo guzico spravim iz kavča.
Tudi prehranjevalni načrt oz. način priporočene prehrane je pri HHA bolj enostaven kot pri I in se ga bom poskušala držat.

Torej, delam zadnji teden 1. meseca, potem recovery week, potem hibrid.

Moj cilj za letos pa seveda je, da do konca tega leta zaključim Insanity od 1.-63. dneva v kosu, ampak ko bom bolj fit in lažja :)

Miskica slisim, da so tvoje before in after slike neverjetne! :) Bravo! Zdaj ti pa še držim pesti za -10 kg do konca maja.... upam in molim, da bom kje blizu tebe po kg...., ker moja teža stagnira odkar sem začela z Insanityjem :(
nony 

28.02.12 11:09
Ojla...

Jaz imam danes zadnji dan prvega meseca jutri pa počitek...danes zvečer se bom slikala me prov zanima če je kaj spremembe videt...moj najbolj kritičen del je trebuh...danes sem se vagala in je teža 67 kg še vedno 2kg več kot ko sem štartala...ampak se ne sekiram,ker vidim noge kako postajajo mišičaste ...

Miškica tvoj nadaljni program mi je všeč ...jaz še ne vem kako bo naprej ampak jaz bom takoj ko bo možno šal na kolo komaj čakam,ker res rada kolesarim zraven bom pa še kaj za tako 3-4 tednsko vključila kako vadbo ne vem pa še katero...

LP
Miskica

28.02.12 11:24
Navedeno
Mala
No, tako je, tudi meni je Callum svetoval in sem se odločila, da ko zaključim 1. mesec Insanityja nadaljujem s hibridom Insanity/Hip Hop Abs. Razlog je pač ta, da morajo moja uboga kolena prenašat veliko težo in me že sedaj dajejo bolečine... HHA pa so manj obremenilne za kolena, pa če smo iskreni, trebuh je tako ali tako moja kritična točka. Tudi meni je predlagal RushFit, ampak mi ni všeč (ne glasba, ne tist borec, al kaj je že), jaz pa moram imet vadbo, ki mi je ZELO všeč, da svojo guzico spravim iz kavča.
Tudi prehranjevalni načrt oz. način priporočene prehrane je pri HHA bolj enostaven kot pri I in se ga bom poskušala držat.

Super - samo da ti bo všeč. Insanity je res ubijalski za kolena - jaz še vedno čutim bolečine v njih, zato je kar pametno da skombiniraš s HHA (če ti je seveda to všeč). Meni je predlagal dosti programov in povedal zakaj katerega in zakaj ne (še) Asylum-a in potem sem jaz na podlagi tega izbrala RushFit (všeč mi je, pa dosti bolj je strokovno podkovan in zanima me koliko rund lahko zdržim s svetovnim prvakom :)) - ki ga je nato predlagal še tebi, da bi se lažje bodrile še naprej. Nič zato - mogoče bom jaz po prvih dneh videla da to ni to in presedlala kam drugam - veliko je odvisno od inštruktorja saj če nebi namreč začela z S.T. bi se moja fitness pot že zdavnaj končala.

Navedeno
Mala
Moj cilj za letos pa seveda je, da do konca tega leta zaključim Insanity od 1.-63. dneva v kosu, ampak ko bom bolj fit in lažja :). Miskica slisim, da so tvoje before in after slike neverjetne! :) Bravo! Zdaj ti pa še držim pesti za -10 kg do konca maja.... upam in molim, da bom kje blizu tebe po kg...., ker moja teža stagnira odkar sem začela z Insanityjem :(

Upam, da ti uspe. Sama se ne bom več lotila Insanity-ja - sicer zdaj ko gledam nazaj ni blo tok težko, ko mi pa pridejo pred oči kaki trenutki se pa spomnim da me je pokončalo. Pa preveč me skrbi za kolena (tudi gležnje) - mogoče pa kdaj začnem kak hibrid z Insanity-jem. Sem pa seveda ponosna, saj lahko rečem da sem ga dokončala :). Kile so šle pri meni v prvem mesecu še gor ne samo da bi stagniralo - če boš vedno tisto slabo uro dala vedno vse od sebe in pravilno izvajala vaje - se nimaš česa bati (je pa to dosti težje kot se zdaj bere) - pa seveda jedla kvalitetno hrano (na tem bom jaz sedaj bolj delala).

Glede kil se ne obremenjujem - vagam se skoraj le še zaradi tega foruma - sem pa vesela, da sem se po ITM poslovila od debelosti 1. stopnje in sem zdaj le še v prekomerni telesni teži :). Normalna se za mojo višino konča pri 63kg. Zdaj kje bom maja niti ni toliko pomembno (pač neke cilje si je treba postaviti) - dosti bolj se mi zdi pomembno ali bom za novo leto 2012, 2013, 2014,...2020,...2030,... pri ITM v normalni telesni teži.
falcon

28.02.12 11:49
Včeraj sem iskal nove vaje za trening, pa se na youtubu našel tale Insanity in veliko pozitivnih odzivov. Za to sem pobrskal še po slovenskih straneh, da vidim, če je to popularno tudi tukaj vidim, da ste pridni in aktvini, pa se vam pridružujem tudi sam. :)

Ne delam si utvar, da bom program končal v 63 dneh. Včasih ne bo šlo zaradi pomanjkanja časa (izpiti in izmučenost ne gresta skupaj), včasih pa zaradi kakšnega drugega športa (hoja po hribih, kolesarjenje), pri katerih izgubim tudi 1000+ kalorij in si ne delam utvar, da bom potem še 3/4 ure intenzivno telovadil. Imam pa namen program končati do začetka junija, torej 3 mesece. Saj imamo namen poleti osvojiti Triglav in mislim, da bodo te vaje kar prave za dodatno pridobivanje kondicije. Seveda želim tudi oblikovat postavo. Večna težava je moj trebuh. Star sem 26, 187 cm, 96 kg. Za merilo obsega mi bodo pa itak tesne kavbojke in pas :)

Čisto iz kondicije nisem, sploh letos, ko je bila bolj kratka zima. Imam je kar dosti v nogah, saj večinoma kolesarim in hodim po hribih. Zelo malo pa drugod. Zato seveda pričakujem muskelfiber prve dni, bolj me je pa strah kakšne poškodbe, saj je kar ogromno skakanja v teh posnetkih. Če bodo kakšne bolečine, bom pač nekaj dni prešaltal na kolesarjenje, kjer sklepi ne trpijo in še le na to nadaljeval te vaje. Mislim da ni nič narobe, če se kdaj kakšen dan izpusti, saj telo rabi regeneracijo. Takrat mišice celo bolj rastejo.

Glede hrane pa se bom poskusil čim bolj držat Montignacove metode prehranjevanja. Torej čim manj hrane z visokim GI. Torej čim manj sladkanih stvari, krompirja, belega kruha, piva... Ostalo pa v normalnih količinah, saj bo potrebno kar veliko energije vsak dan.

Poročam čez par dni, kakšen bo napredek (pri kondiciji). Danes opravim fit test, ki mi bo gotovo že dal vetra :)

lp
Miskica

28.02.12 12:51
Falcon dobrodošel - bomo veseli še tvojih prispevkov. Jaz sem se odločila, da grem vedno točno po koledarju - oni so že vedeli zakaj so tako postavili - kdo sem jaz neka zavaljenka, ki po srednji šoli ne ve več kaj je to telovadba, da bi nekaj po svoje spreminjala. Zato se bom prvič vedno držala koledarja, mogoče potem ko končam in spoznam bistvo same vadbe in zakaj je koledar takšen kot je, si kaj prilagodim. No tega pravila se bom držala dokler ne dobim želenega izgleda/teže - ko bom pa na vzdrževanju pa ne bo več po koledarju. Je pa pri tebi drugače, ker imaš še druge aktivnosti.
Mala 

28.02.12 12:53
Dobrodošel Falcon!

Ta zadnji teden pred recoveryjem mi je bolj hudičev kot prvi teden... komaj se že perebijam čez vadbe in rabim večkrat počitek kot pred kakim tednom.
In ko sedaj gledam Core Cardio Banance vidim, da ni nekega počitka... Jah, kaj čmo... Dig deep!
nony 

29.02.12 07:31
Dobro jutro...evo včeraj za mano zadnji dan prvega meseca danes počitek potem pa recovery week sem si ga včeraj pogledala ampak ni glih na izzi je kr neki dela...slikala ali merila se še nisem se bom danes...

lp

29.02.12 07:49
jaz sem trenutno na recovery week in morem povedati, da ni tako težek. Vsaj prva dva dni ni bil nevem kako težek. Je res, da imaš par vaj ko ti obupno dvignejo pulz, pa potem tudi hitro pade.

Še vedno se spopadam z zdravo prehrano, ki meni dela probleme.

Bom pa tudi naredil kako after slikico, da vidim kakšna bo razlika na koncu te vadbe, pa zvago se bom na koncu, čeprav me kg ne skrbijo, samo da centimetrov ni :D

LP

Dig deeper :D
Miskica

29.02.12 07:59
Navedeno
nony
Miškica tvoj nadaljni program mi je všeč ...jaz še ne vem kako bo naprej ampak jaz bom takoj ko bo možno šal na kolo komaj čakam,ker res rada kolesarim zraven bom pa še kaj za tako 3-4 tednsko vključila kako vadbo ne vem pa še katero...LP

Sem spregledala tvoj post. Tudi jaz imam namen začeti kolesarit, zato mi tale RushFit ustreza. V koledarju ima namreč vpisane dneve, kjer se sam po želji ukvarjaš s poljubno kardio vadbo (jaz bom večinoma kolesarila). Za prve štiri tedne (prvi mesec) je določenih 9 takih dni (za poljubno kardio vadbo), trajanje vadbe je 30 min, utrip pa naj bi bil med 135 in 155 (za starost 30 let), za druge 4 tedne je takih dni 7, trajanje vadbe je 40min, utrip pa enak.

Mala in nony - čestitke za dokončanje prvega meseca, tudi meni je bilo zelo težko zadnji teden prvega meseca - izgleda, da je telo izčrpano. Recovery week ni tako težek kot izgleda, še S.T. (prvič) v videu poudarja, da ne iti na vso moč. Ta CCB mi je tako bila ena od najljubših vadb, edino po dveh dneh sem začela čutit stegensko mišico nad kolenom (spredaj-izgleda da je ta najbolj pod pritiskom). Škoda je samo, da se izvaja 6x zaporedoma, jaz bi sedaj recimo zamenjala 4.dan z Max Recovery - vidve se pa same odličite. Dobiš pa po koncu tedna spet polno energije in na Fit testu razturaš - samo potem pa pride v istem dnevu še Max vadba... :).
Mala 

29.02.12 08:58
No sem ugotovila zakaj mi je bila vadba tako zelo težka včeraj.... spet bolna.... vročina in vse me boli! Pa to več ni normalno, vsaka 2 tedna! Grem zdaj počivat.
šibi

29.02.12 14:55
Ojla;

tudi jaz izvajam insanity vadbo, začela pa sem samo za to, ker sem se sama želela prepričati ali ta stvar res deluje ;)

Sem že v četrtem tednu (vadim po programu) in res je, da vadba sploh ni enostavna, tudi mene je prvi dan, pa glede na to, da kolesarim in tudi tečem lahko celo uro vse bolelo, največji izziv so mi predstavljale stopnice, najraje bi se kar "vlila" po njih. Občudujem pa vse, ki vztrajamo, ker roko na srce, smo "norci", saj kljub temu, da vemo, kaj nas čaka še kar vztrajamo in se matramo, ampak vsaka nam čast :)))

Za vse tiste, ki pa še vedno razmišljate ali bi to počeli ali ne, pa le podatek, ki meni osebno dosti pove, po 14 dnevih, v fit testu naredim 50% več vaj, in pa obseg trebuha se mi je zmanjšal za 2 cm, obseg bokov pa za 3.

Torej deluje :)))

01.03.12 11:32
Jaz sem zacela z Insanity-em prejsnji teden in to kar sredi tedna ... se mi ni dalo cakat s Fit testom do ponedeljka :D

Vaje delam 5x na teden (ker mi 6x casovno ne znese) ... v bistvu delam vaje med delovnimi dnevi, ko sem dopoldan sama doma (pa tudi takrat ni sosedov v spodnjem stanovanju, da bi jim veselo skakala po glavi).

Danes sem imela 6.dan.

Naslednji teden delam vaje se do cetrtka in potem imam prisilno desetdnevno pauzo do 18.3., ko bo bila tasca na obisku :s Ampak bom v tem 10-dnevnem obodbju tekla vsak dan. Ni sicer isto kot Insanity, ampak bolje to kot pa nic.

Tehtam se ze nekaj dni ne vec, ker mi je v prvih dneh teza vsak dan narascala za 100-200g in ker me je to kar malo zdemoraliziralo, sem se odlocila, da tehtnice ne pogledam vec ... ce bom dovolj mocna, upam, da se bom naslednjic tehtala sele po koncanem prvem mescu.

Hrano kar malo improviziram. In to je podrocje, ki bi ga morala se izboljsati.
Mala 

01.03.12 14:25
Kje najdem Fast&Furious Insanity??
Miskica

01.03.12 14:42
Izvoli: http://isohunt.com/torrents/?ihq=insanity+fast+%26+furious

Ta mi je všeč - skupaj traja 22 min - preden sem začela z I. sem tole vadbo gledala in si mislila - pa to je nemogoče - predvsem ko vidiš koliko S.T. utrudi, zdaj ko sem se lotila mi je pa zelo všeč in niti ni tako hudo (seveda po 2. mesecih pekla) - hitro mine - zdi se mi, da je je glavna vadba le 9min dolga.
Mala 

01.03.12 14:45
Hvala Miskica!

Me prav zanima... Mal za spremembo ;)
Miskica

01.03.12 14:57
Ha - nisem rekla, da je lažja - le da je krajša. Intenziteta je višja kot drugače. Pa malo predogleda, kako zgleda - pa da ne bomo samo S.T.-ja gledale brez majice: http://www.youtube.com/watch?v=Pb7SEJzuU1I

Mala si se pozdravila?
nony 

01.03.12 15:02
Evo prvi dan recoverya za mano mislim,da bo kr šlo :) sem pa danes odprla sezono kolesarjenja prvih poskusnih 15km za mano :)
Mala 

01.03.12 18:08
Miskica, bolje mi je, hvala na vprašanju, temperatura padla. Jemljem multivitamine, ampak sem s Callum-ovo pomočjo ugotovila, da je verjetno premala količina. Mislim, da moje telo, ki ni navajeno takih naporov malo štrajka z odpornostjo. Bom malo počivala do pondeljka, potem ponovim 4. teden. Se mi nič ne mudi in ne tekmujem z nobenim :) Zdravje je prvo.

In ponosno oznanjam današnje meritve: od 30.1. do danes -7 cm v pasu!! Juhej! Teža na dkg enaka, kot 2. fit test: 73,40kg.... INSANE ;)

Nony, pridna!
Miskica

02.03.12 08:52
O bravo - jaz se pa na žalost nisem zmerila - no mi pa obleke prikazujejo izgubljene cm. Tudi jaz sem včeraj šla na kolo, opravljenih km ne vem, ker pa imam mestno kolo pa ti kilometri ne letijo tako hitro - s kondicijo ni bilo problemov - sem imela bolj nedeljsko vožnjo in se pa vozila po ravnem. Danes grem h kolegici na obisk namesto z liftom bom šla po stopnicah do 12. nadstropja - mogoče celo večkrat :-).

02.03.12 10:44
Za mano 8.dan po koledarju.

Pravkar koncala Cardio Power & Resistance.
Utrujena ko pes, ampak se mi zdi, da mi gre veliko boljse. Sicer sem pocasnejsa pri izvajanju vaj kot uni na posnetku, vendar sem danes samo 1x podaljsala "Water break" za kakih 10sekund, da sem bolje zadihala ... pri prvih izvajanjih vaj sem skoraj vsak Water break podaljsala za najmanj 10-20sekund, pa se vmes ... tako da napredek je ze malo viden.

Pa se glede sklec ... sem popolni antiljubitelj sklec in se vedno delam "le" zenske sklece, vendar se moram pohvaliti, da se prisilim, da jih izvajam bolj pravilno pa tudi z rokami se spuscam vedno nize in nize. To "ta prave" visine mi sicer se malo manjka, vendar pocasi se priblizujem (ni vec samo rita tista ki se premika, tudi roke se po novem malo matrajo :D).
Moskih sklec pa za enkrat se ne delam, ker imam presvoh zapestja (se posebej na levi roki, se mi zdi da zapestje ne bi zdrzalo - posledica stare poskodbe).

Kaj ve pojeste po vadbi? Glede na to, da izvajam vaje dopoldne, mi nekako ne sede, da bi jedla kako tuno (in nisem prevec ljubitelj kakih skut). Sem si nabavila ene proteinske piskotke od Gerlinéa (http://www.fitnessboutique.fr/product_images/ger_biscuit-regim_f.jpg) pa ne vem ali bi morala se kaj pojesti ali to zadostuje.

Zdaj pa sibam pod tus!!!
Miskica

02.03.12 12:07
Lepo - glede pavz - to prav ustaviš video ali pač video teče - ti pa še počivaš?

Navedeno
libellule
Kaj ve pojeste po vadbi? Glede na to, da izvajam vaje dopoldne, mi nekako ne sede, da bi jedla kako tuno (in nisem prevec ljubitelj kakih skut). Sem si nabavila ene proteinske piskotke od Gerlinéa (http://www.fitnessboutique.fr/product_images/ger_biscuit-regim_f.jpg) pa ne vem ali bi morala se kaj pojesti ali to zadostuje.

Uf jaz bi tele krekerje kar naenkrat pospravila po vadbi potem pa še kako čokolado čez par minut, pa v naslednji uri vse sladko po spisku - kar bi našla - če bi telovadila zjutraj bi verjetno planirala, da imam po vadbi tuš nato pa čimprej kosilo. Sama sem takoj po vadbi (19:30) večinoma jedla meso (njams):
- piščanec (prsa, bedra, perutničke)
- zrezki (goveji, svinjski), včasih tudi kaj v tortiljah, omakice,...
- zajčje meso
- ribe (orada, losos, tuna in skuša-bolj malokdaj)
- nikoli kakšnih konzerv, salam, ala pogrej in pojej stvari, hrenovk, sem pa kdaj pojedla kako domačo klobaso, pršut, slanino

včasih tudi brezmesno:
- jajca (trdo, mehko kuhana ali kakšne omlete s poljubnimi sestavinami iz hladilnika)
- tofu
- sojino meso
- prebranec

Nato pod tuš, kako uro po tem (21:00) pa še večerjico, ki jo je sestavljala kakšna zelenjava:
paradižnik, špinača, zelje, korenje, fižol, cvetača, pesa, granatno, kakšni oreščki,...

Kaj naj rečem - ljubim meso (gornjih nasvetov v dietah ni - zato upoštevaj na lastno odgovornost - moram to napisati, ker se zna zgoditi, da me spet kdo napade) - zato me sedaj ta režim 1xmeso/dan malo muči. Mleka in mlečnih izdelkov zaradi občutljivosti na laktozo po vadbi nisem jedla (tudi drugače se vsemu mlečnemu zelo izogibam) - nekateri priporočajo predvsem skuto lahko tudi sire,... Pač predvsem beljakovine.
Peromer

03.03.12 19:01
Navedeno
Peromer
Še en - začel 1. januarja. Takrat sem iskal po netu za slovenskimi objavami pa nič našel, zdaj pa vidim to temo - no danes imam dan 46 - pridobil ogromno mišic - za določene sem mislil - najbolj na nogah, da mi kaj zaoteka - šele potem sem videl da je mišica - bilo trdo :). Imam sicer še šlauh okol trebuha, vendar se mi spredaj (levo zgoraj) že vidijo trebušne mišice - ki so zelo trde. Prebral sem vse poste in se zelo strinjam pri vseh ugotovitvah z miškico. Še dobra dva tedna - danes pa recovery :) (izboljšave na fit testu so odlične). Aja - do danes nisem izpustil nobene vadbe in vedno šel tisti čas na vso moč - tudi ko ni šlo več. Tehtnice pa sploh nimam - tako da vam tu ne morem ponuditi informacij. Za naprej pa tudi jaz planiram Asylum - bom danes poleg recovery-ja poskusil narediti še od Asyluma fit test. V prvem mesecu so me začela zelo boleti kolena, zato sem si kupil opore za kolena - od takrat je dobro - imam pa rahle bolečine na zgornjem delu hrbta - okrog in nad lopaticami - a nič hudega. Tudi jaz zelo navdušen nad Insanityjam.
Peromer - dan 46.

Evo naslednji, ki je končal :D. Danes je dan 63 in ravno sem zaključil s fit testom. Ekstremno sem ponosem nase, zdi se mi da lahko naredim karkoli (saj tudi zgledam tako). Sem v boljši telesni pripravljenosti, kot sem bil kdajkoli v življenju. Spremembe...? Iz oblike zgornjega telesa, ki je bilo podobno črki A se zdaj že zelo nagibam na črko V (no med V in U :)). Skratka zelo zadovoljen - žena navdušena, kondicije imam kolikor je hočem, zgubil sem pomoje par kil in dosti maščobe okrog trebuha - po levi strani se že dobro vidijo trebušne mišice, po desni "le" zgornji kvadratek, da ne bom samo hvalil - malo mam še ljubezenski ročk. Noge pa imam kot nek šprinter. Za naprej se bom kr držal za miškico - do aprila torej te vadbe, ki jih je napisala zgoraj - potem pa RushFit a ne :). Norrooo. Bolečin v hrbtu, ki sem jih prejšnjič omenjal ni več, bodo pa sklepi zadovoljni s tem, da bom do aprila delal le še vsaki drug dan in kolikor vidim dosti vaj tipa recovery. To mi deli.

I earned it - Peromer

05.03.12 09:55
Danes koncala 9.dan ... Pure Cardio ... uuuffff ... ko bom enkrat uspela pri skozi to vajo, brez da vmes ne ustavim vsaj enkrat - to bo festa!!!! Problem ni toliko v utrujenosti, kot je v zeji!!!

Navedeno
Miskica
glede pavz - to prav ustaviš video ali pač video teče - ti pa še počivaš?

Vstavim video in hodim v krogu po dnevni ter pijem vodo (ce se vmes vsedem, se mi zdi, da je potem se tezje se vrniti nazaj v vaje).

Peromer, cestitke!!!!!
(plosk, plosk, plosk!!!!)

05.03.12 10:59
Moram priznat, da ste tud mene navdušile nad to vadbo :) vsekakor se je bom lotila, vendar si bom prej "ojačala"kondicijo z orbitrekom, ker kot pravite, je vadba pasja. Zanima me, če to vadite vsak dan, ali vsak drug dan...kot mi je znano, je fajn imeti med vadbami počitek, se pravi da telovadiš saj vsak drugi dan, da se mišice regenerirajo. Tuki pa kot razumem, se vadi vsak dan?? Ali se motim? :) to je pa res ena huda preizkušnja...psihična in fizična :))
Lindt

05.03.12 11:45
Navedeno
frekvenca
Moram priznat, da ste tud mene navdušile nad to vadbo :) vsekakor se je bom lotila, vendar si bom prej "ojačala"kondicijo z orbitrekom, ker kot pravite, je vadba pasja. Zanima me, če to vadite vsak dan, ali vsak drug dan...kot mi je znano, je fajn imeti med vadbami počitek, se pravi da telovadiš saj vsak drugi dan, da se mišice regenerirajo. Tuki pa kot razumem, se vadi vsak dan?? Ali se motim? :) to je pa res ena huda preizkušnja...psihična in fizična :))

Haha orbitrek - lahko poskusiš - vendar pojdi na polno vsaj pol ure (na polno pomeni, da vmes ne moreš govorit, gledat TV, brat, dihat :),...), potem pa sledi nasvetom miskice - in preberi celotno temo!

Navedeno
Miskica
Moje mnenje je, da bi vsaka morala na celotno vadbo priti vsaj malo pripravljena (tudi tiste, ki ste že v dobri kondiciji). Sama sem prvič začela že oktobra, vendar mi ni uspelo - prve dni me je čisto uničilo zato sem morala par dni počivati, potem spet kak dan vadba pa malo počitka (nato sem vmes še zbolela - neko vnetje trebuha), nadaljevalo se je tako, da sem do sredine decembra naredila nekje tri tedne. Najbolj zato, ker sem prišla iz vadbe 0.0/dan na ogromno vadbe/dan. Če se bo katera lotila bi ji jaz iz izkušenj prej zelo priporočala sledeče (primer -> začetek v soboto):
1. dan - so: Fit test (25min - intenzivno 8 vaj po 1 min - ostalo so pavze, ogrevanje in ohlajanje) - obvezno si zapišite rezultate
3. dan - pon: Cardio Abs (16min)
5. dan - sre: Cardio Recovery (33min)
7. dan - pet: Core Cardio & Balance (37min)
9. dan - ne: Cardio Abs (16min)
11.dan - to: Cardio Recovery (33min)
13.dan - če: Core Cardio & balance (37min)
14.dan - so: Cardio Abs (16min)
16. dan - po: Prvi dan prave vadbe - naslednjih 63dni - vadba po koledarju (1.Fit test, 2.Plyo Cardio,...)

Omenjene vadbe so "najlažje" pri Insanity-ju (notri je dosti raztegovanja tudi joga in nekaj kardia). Seveda so vse izredno težke - vendar ko ne gre več se je treba pač malo ustaviti in spočiti za par sekund pa gremo naprej - tudi ljudje v videih ne morejo držati tempa in se vmes ustavljajo, počivajo, pijejo,... (se pa potem vsak dan pozna, kar se najbolje vidi na vsakem naslednjem fit testu - zato prvega in naslednjih ne izpustiti!).

Ko boš prebrala temo - boš videla da so notri tudi recimo kako se telovadi - recimo povezava do koledarja. Ta vadba ni v stilu: "eh bom pa tudi jaz probala" - če nisi v dobri kondiciji se je pazi.

Koledar vadbe

05.03.12 12:55
Seveda sem vse prebrala o tej vadbi, pa ne samo na tem forumu :) tudi ta koledar sem si že pred dnevi sprintala (mislim da ravno iz tega foruma), vendar mi ni ravno povezano z logiko, da se vadi vsak dan, ker kot vem mišice potrebujejo počitek za regeneracijo in rast. Tudi tisti, ki obiskujejo fitnes vsak dan, vadijo za različne mišične skupine (npr. pon. hrbtne mišice, tor. biceps, triceps, ...) ravno iz tega razloga, da se mišica "spočije" in lahko zraste :)
šibi

05.03.12 14:22
Vsem čestitke!

Jaz danes začnem z recovery week-om, samo mi že zdaj ni všeč, da bom morala isto vajo ponavljat 6 dni, mogoče bom 4. dan zamenjala z Max Recovery, kot je predlagala Miškica.

Čez 7 dni pa spet Fit test in rezultati merjenja; uuuu sem firbčna.

05.03.12 22:17
pozdravljeni :)
Začela sem 4 teden, naj povem da je stanje kondicije 100% boljše kot na začetku jupi :)
Za tiste, ki ne veste kaj bi in kaj nebi, pa naj povem še jaz svoje izkušnje.

No začela sem z zelo slabo kondicijo in res nisem bila pripravljena na kaj takega. Vaje sem delala pač kolikor sem zmogla in še vedno jih naredim toliko, kolikor jih moje telo dopušča. Logično je vsaki teden boljše. In strinjam se s tistimi, ki pravijo da ni pomembno to da slediš tempu tistih na DVD-ju, ampak pomembno je to da ti migaš in izvajaš vaje kar se da pravilno. Sama sem pri drugem Fit testu opazila, da verjetno tisti prvi fit test ni bil ravno pravilno izpeljan :) tako da, če želite začeti, potem kar v akcijo, ampak z zdravo pametjo, poslušat svoje telo je nujno in ko ti reče dovolj, potem je dovolj. In še to, kar so tudi že pred menoj povedali, prilagodite vaje svojim zmogljivostim, sama sem prva dva tedna zelo malo skakala, pač sem vajo naredila brez poskakovanja...npr. sem samo dvignila nogo, nisem zraven še skočila, ali tam ko skačeš iz počepa, (če tega ne zmoreš) je več kot dovolj da se samo dvigneš, skakat lahko začneš ko si pripravljen na to.....
Tako da vsi dvomljivci, kar v akcijo!!! ...in če ne bo šlo pač ne bo šlo....pa poskušajte kaj drugega, važno je da se miga ;)
Lp vsem.
nony 

07.03.12 07:08
Evo mene recovery je končan danes počitek ..sem pa včeraj malo pogledala za naprej in mislim,da bo še kr zanimivo tole skaknje :))
Mala 

07.03.12 11:20
Navedeno
nony
Evo mene recovery je končan danes počitek ..sem pa včeraj malo pogledala za naprej in mislim,da bo še kr zanimivo tole skaknje :))
Bravo! Tudi jaz bi lahko slavila s tabo, če nebi bila bolna.... Letošnje viroze so mi pa dale vetra! Trenutno se borim z gripo (nisem imela tako hude že kakih 12 let)... Sedaj res moram počivat in popolnoma ozdravet, preden nadaljujem kar koli, ker SEM DOBILA SLUŽBO!!!! :) :) :) in si res ne bom mogla več privoščit ležanja v postelji! Držte se!
falcon

07.03.12 21:18
evo, končal prvi teden. jutri imam počitek. Ni bilo pretiranega muskelfiberja, tudi sklepi manj trpijo, kot je videt na prvi pogled. Vajam seveda ne morem v celoti sledit. Ko ne morem več si pač oddahnem. Ampak sledim lahko vedno bolj. Danes ko je bila ista vaja, kot pred tednom, sem lahko že dosti bolj sledil. Na sploh opažam, da imam dosti nižji pulz, ko delam te vaje. Okrog 7-10 udarcev/min. Neverjetno, ista razlika kot s kolesarjenjem na začetku in koncu sezone.
Shujašl sem samo za pol kg, ampak zgleda, kot da bi vsaj 2-3. Neke stare kavbojke, ki jih zadnjič nisem mogel zapret jih sedaj že lahko. Nič poročam naslednji teden. lp
nony 

08.03.12 09:58
Ojla,

Evo prvi dan drugega meseca je za mano...priznam pošteno me je izmučil ni bilo tako lahko sem se kr pošteno namučila s tem ,da nekaterih vaj enostavno nisem mogla naret mi je zmanjkalo moči...

Pri fit testu sem pa upoštevala nasvet od miškice in sem se kontrolirala ,da sem pravilno izvajala vaje in rezultat je bil slabši od drugega testa ampak vseno boljši od prvega...tko,da hvala miškica za nasvet si imela prav :)))

Moji kg so še vedno na 2kg viška ne gre in ne gre dol...sem razmišljala,da bi šla na kako dieto ima kdo kako idejo ?

Lp
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 17 minus 9?