Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
hej bejbe

Re: Insanity Workout

16.02.12 09:31
Jooooooooj, kako me je sram! :((( Berem te vaše rezultate in gledam mojo revšno . Aaaaaaaaaajajaj. Sicer glede na to, da do sedaj nisem delala čisto nič niti ne bi moglo biti drugače, ampak ... :((((((

Switch kicks: 20
Power jacks: 26
Power knees: 43
Power jump: 5
Globe jump: 3
Suicide jumps: 7
Pushups jack: 3
Low plank oblique: 9

Samo naj povem, da jaz sem že po ogrevanju na tleh ležala. Saj vem , tagikomedija. In danes čutim vse možno mišice in komaj hodim naokol. Ni tole zame, ne ne.
Mala 

16.02.12 09:59
Navedeno
nony
Moji rezultati med prvim fit testom in drugim ...

Switch kicks: 78, 101
Power jacks: 43, 55
Power knees: 70, 95
Power jump: 36, 46
Globe jump: 5, 9
Suicide jumps: 8, 14
Pushups jack: 4, 15
Low plank oblique: 32, 44

Lepi rezultati. Imaš veliko switch kicksov, a jih šteješ vsakega? Šteje se namreč en levi + en desni = 1.
Res je fenomenalni napredek! Bravo!! Jaz svoje objavim v ponedeljek, ker ponavljam 2. teden.

"hej bejbe" ne obupaj! Se splača potrudit, vsak dan je lažje in imaš čas... ni treba, da zaključiš v 60 dneh! Delaj po svojih zmožnostih in če se ti bo po mesecu zdelo da še nisi za drugi del pripravljena, ponovi 1. mesec. Pij magnezijeve šumečke ali donat in obvezno se po vadbi stuširaj z vročo vodo, pa ne bo muskelfiberja. Veliko pij in vztrajaj!!!
Miskica

16.02.12 10:56
"hej bejbe" - teh rezultatov ne moreš primerjati z drugimi. Nekateri gredo čez te fit teste pač toliko da se nekaj šteje (da so številke čim višje) - Shaun dosti opozarja, da je treba pri switch kicks vedno peta nad pas (s tem v mislih jih 100-2x50 ni nikakor mogoče narediti). Ti rezultati bi prišli šele do izraza, če bi vsak zraven objavil tudi video. Tako, da ti primerjal te številke le s svojimi naslednjimi številkami.

Da bo bolj jasno o čem govorim, si poglejte naslednji video - pod videom so tudi njegove "številke" http://www.youtube.com/watch?v=t6L3K9bfVHk

Switch Kicks: 175 (noge dvigne kvečjemu 25cm)
Power Jacks: 77 (rit spusti le za par cm in ne do 90°)
Power Knees: 129 (še malo pa bo dal roko kar na koleno in premikal za 5cm - tu je potrebno dati roke nad glavo - ali vsaj v to višino)
Power Jumps: 83 (haha - tule je potrebno pobrisati power)
Globe Jumps: 11 (z rokami gre komaj pod kolena (proti koncu še to ne) - moral bi iti pri vsakem do tal)
Suicide Jumps: N/A
Push-Up Jacks: 38 (te je delal še nekako za silo - vendar gre glava še najbolj gor pa dol, namesto da bi šlo telo)
Low Plank Obliques: 100 (najbolj "pravilno" od vseh - vendar še vseeno slabo - rit previsoko, kolena prenizko - dela neko kombinacijo med krčenjem nog in stranskimi).

Če vprašate mene bi moral povsod napisati: število ponovitev -> 0 edino mogoče Push-ups pa low-plank bi mu dala kako številko. Zdaj - če se tudi same tako lotevate Fit testov in Insanity-a -> je moj nasvet -> don't bother. Učinka ne bo - mogoče bo pa kaka poškodba, poškodovana mišica,....

Skratka posnemite se in poglejte - če katera vidi kakšne podobnosti s tipom iz videa - se malo zamislite nad številkami. Večkrat si poglejte izvajanje Shaun-a T-ja - in izvajajte tako kot on - ne gledat Tanje.
Mala 

16.02.12 11:12
Hihi, Miskica, ti jih pa najdeš!
js sem tudi s časom dobila občutek, da so nekateri gibi prelahki in sem se opazovala in sem jih delala poenostavljeno :S , zdej pazim, pa še ni kot bi moralo bit... prešvoh mišice.
hej bejbe

16.02.12 11:21
Hvala za vzpodbudne besede ........ Res se ne smem primerjati z drugimi, ampak sama s sabo - čez en teden spet. ;)
Miskica

16.02.12 12:02
Ja važno je, da čimbolj in vedno konsistentno izvajaš ta test, drugače tudi rezultati med prvim in zadnjim testom ne bodo primerljivi. Kako boš vedno delala vaje z enako intenzivnostjo? Sama sem si pred začetkom vadbe večkrat zelo dobro ogledala izvajanje vaj (nasvet kolega) in si pri vsaki določila, kaj je potrebno naredit, da se ponovitev šteje. Še vedno se tega držim. Recimo:

Switch kicks - noga do 90°C (žal mi to (še) ne gre - ampak se borim, da jo vsakič dam do svojega maksimuma)
Power jacks: rit dol, da je v kolenu 90°- minimalni razmik nog imam glede na parket :).
Power knees: roke vsakič iztegnit nad glavo, da je celo telo + roke ravno - srečanje s kolenom na 90°
Power jump: noge 90° - skok maksimalno v zrak
Globe jump: vsakič z obema rokama v zrak - odriv maksimalen - minimum razdalja pri skoku je določena glede na parket :).
Suicide jumps: dol do ravnega telesa - noge nazaj gredo do roba rok (brez zvijanja)
Pushups jacks: na sredini pod prsmi ima en par nogavic v klobčiču, pri vsaki ponovitvi se ga moram s prsmi dotakniti
Low plank oblique: ravno telo, koleno v stran vodoravno brez zvijanja telesa.

Če v kateremkoli poskusu ne morem izvesti pravilno - Shaunt T (check your form) says - your form is bad ->> rest a little. Sem si pogledala več njegovih intervjujev in najbolj mu gredo na jetra ljudje, ki pridejo do njega in mu sporočijo, da so naredili 100 switch kicks, da koliko jih on lahko ->> in seveda odgovori "ne pa niste,..."

To je kolikor se spomnim iz glave. Sem zajebana a? :D. Pri Asylumu je pri fit testu bolje saj se uporablja lestev, ki bolj določa do kam moraš skočiti, kako delaš sklece,... (zato so verjetno tudi rezultati bolj primerljivi).
nony 

16.02.12 13:09
Miskica a pol po tvojem jaz nekaj narobe delam...zdej pa res ne vem a sem delala že v prvo vse prov al ne....jaz pač delam kolkor lohka ...
Miskica

16.02.12 14:28
Navedeno
nony
Miskica a pol po tvojem jaz nekaj narobe delam...zdej pa res ne vem a sem delala že v prvo vse prov al ne....jaz pač delam kolkor lohka ...

Delaj kot hočeš :). Sama sem napisala česa vsega se jaz držim (ker želim čimboljše rezultate in seveda ne želim poškodb). Ogromno je intervjujev na internetu s Shaun-om T-jem, kjer vseskozi poudarja - tudi v DVD-jih "form over speed" - tule recimo reče, da če delamo "na pol" je to brezveze: http://www.youtube.com/watch?v=rPsZHLFjtOs.

ali http://www.youtube.com/watch?v=gGCUtQOF6VM (pri 1:40) - ko ne moreš izvesti vaje pravilno se ustavi,spočij,...

Sem pa našla še eno temo, ki je pravzaprav zdaj tudi aktivna - je pa na kulinariki:
- http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23761&offset=0
razpisal se je nekdo z veliko izkušnjami in moram reči, da sem njegove nasvete kar požirala in jih ogromnokrat prebrala (pa še parkrat bom :)) - priporočam.

Nosim pa tudi sama monitor srčnega utripa, ki mi začne piskati pri 170/min.
nony 

16.02.12 15:05
Jaz razumem kaj hočeš povedat ...kulinariko sem tudi jaz brala...in kakšne številke fit testa imaš ti, če ni skrivnost...,ker zdaj res ne vem kaj je prav in kaj narobe...jaz mislim,da mogoče tudi vsak ne more vaj izvajat 100 % vsaj ne vseh in takoj na začetku že zaradi same gibčnosti...ne vem mogoče razmišljam narobe...
Miskica

16.02.12 17:02
nony - oprosti, če je vse skupaj izvenelo naperjeno tebi - nisem tako mislila. Prvotni namen je bil, da ni važno koliko imajo drugi rezultate pri fit testu (poskušala razložit "hej bejbe"), ker je velika verjetnost, da ne izvajajo enako vaj kot ti. Torej če nekdo reče da naredi 150 switch kicks drugi pa jih naredi "le" 40 (tvojih 100 proti njenih 20) to ne pomeni nič. Mogoče če bi jih prvi naredil tako kot drugi bi jih lahko naredil le 30 (vse je hipotetično :)).

Skratka številke mojih insanity testov so spodaj (za izvajanje poglej moje opombe zgoraj). Ker me je zanimalo koliko jih naredim kot oni moški zgoraj na posnetku sem se pred slabo uro spravila delati fit test (še v komentarjih mu je nekdo napisal da to ni nič :)). Vse je narejeno z isto intenziteto/kvaliteto kot pri youtube moškem (sem imela zagnan fit test in njega na youtubu naenkrat) - številke v oklepaju pa predstavljajo rezultate. Se pa zdaj vsakič snemam med fit testom in si pol tudi mal za foro pogledam - se res da veliko razbrati iz posnetka.

Switch kicks 17, 31, 36, 41 (187-štetje po njegovem - jaz drugače štejem vsako drugo)
Power jacks 14, 27, 33, 37 (80)
Power knees 48, 67, 73, 79 (147)
Power jumps 16, 23, 24, 27 (75)
Globe jumps 4, 8, 10, 12 (17)
Suicide jumps 5, 11, 15, 19 (26)
Push-up jacks 1, 5, 13, 23 (41)
Low plank oblique 19, 31, 47, 60 (115)

Aja pa Tanjine številke in izvajanje so tut kr neki.

Sedaj pa kosilo - čez dobri dve uri pa dan 54: Max interval Circuit. :). Še malo.
Miskica

16.02.12 17:06
Po pregledu posnetka sem vse delala na njegovi ravni le power jumps sem delala še slabše :).
nony 

16.02.12 17:18
Ne sam sem bila res zmedena nič več mi ni bilo jasno...pri mojih rezultatih je tiste Switch kicks treba dat na pol,ker nisem vedla ,da se štejeta 2 za enega... jaz bom nadeljevala tako in bomo viddeli kako bo šlo in kako bo s spremembami na telesu....tebi miškica pa lahko rečem hvala za vse infornacije :)) pa brez zamere ;))
Mala 

17.02.12 20:53
Ravnokar ispod tuša, pijem svoj šejk, končala z vadbo. Ne maram telovadit zvečer.... cel dan komaj čakam, pol sem pa zvečer že utrujena od dneva in ni to to. Bi šla najraj takoj spat, pa se mi mora šejk posest :(
VHM

18.02.12 21:59
Čisto sem navdušena nad vašim pisanjem! Komaj čakam, da začnem! Napišite mi prosim samo, če lahko do kje snamem z neta ali moram prav kupiti?

Miškica tebi pa še enkrat ena velika pohvala! Te kar občudujem s vso to tvojo energijo in kako si se tega lotila!

18.02.12 22:42
Na partisu dobiš celotne vaje, skupaj z kolendarjem in jedilnikom.
Pingvin :)

19.02.12 10:03
Dan 15. Fit test morm naredit. Bom objavu rezultate 1 pa 2 fut test a ko končam.
okrogla:

19.02.12 14:36
Mene pa le zanima, kakšni so dejanski rezultati po dveh mesecih takega trdega dela? Kondicija seveda, kaj pa kilogrami? Ali ostajajo isti in se samo preoblikuje telo? Pa kako se preoblikuje, tako da shujšate ali imate samo bolj izražene mišice?
Vsi na veliko to delate, ampak nihče pa še ni rekel, kaj se res s telesom zgodi.
Miskica

19.02.12 15:30
Navedeno
okrogla:
Mene pa le zanima, kakšni so dejanski rezultati po dveh mesecih takega trdega dela? Kondicija seveda, kaj pa kilogrami? Ali ostajajo isti in se samo preoblikuje telo? Pa kako se preoblikuje, tako da shujšate ali imate samo bolj izražene mišice?
Vsi na veliko to delate, ampak nihče pa še ni rekel, kaj se res s telesom zgodi.

Preberi moja sporočila v tej temi.

Meni se začenja zadnji teden :)). Zadnji teden je malo drugačen - ni "recovery" dneva, teden pa traja 7 dni - in ne 6 kot ostali. Še malo :).
Mala 

19.02.12 17:34
Yes Miskica! Ti si naš navdih! Dig Deeper! :*

Jaz mam danes fraj dan, jutri 2. fit test.
nony 

20.02.12 07:18
Miskica bravo še malo...jaz sem na sredini tretjega tenda, sej gre kr hitro ...danes bom spet vadila zvečer sem pa full prehlajena tko,da upam,da mi bo šlo...
Miskica

20.02.12 11:59
Navedeno
Miskica
Sem trenutno v fazi manjšanja količine obrokov - dokler se to ne bo poznalo na energiji med vadbo.

No danes sem (ponovno) ugotovila, da se to pri meni res ne obnese. V zadnjem tednu sem zmanjšala obroke in ugotovila, da se dosti bolj za brezveze nažiram s sladkim in junk food-om - V tednu pred "zmanjševanjem obrokov" po sladkem sploh nisem imela več niti želje in posledično tudi nisem jedla nič sladkega. Ta vikend (torej, ko sem jedla majhne porcije za obroke) pa sem v soboto pojedla celotno 250g čokolado (1600kcal) in v nedeljo cel paket ferrero roche (veliko kcal). Poleg tega sem včeraj šla še v Burger King-a, pravkar pa pojedla celo veliko pico za kosilo :(. Skratka do konca vadbe jem spet tako kot sem si zadala prej (opisano v prejšnjih sporočilih) - ker tole, kar je blo za vikend in se očitno še nadaljuje, ne pelje nikamor. Bolje da pojem pol kg piščančjih prsi na obrok (no saj jih ne samo za lažje razumevanje :)), kot pa četrtinko prsi in celo čokolado v naslednjih parih urah. Opozorilo: vsakdo je drugačen in mogoče to velja le zame :).

Pa še pogled s pozitivne strani - vesela sem da vas navdušujem - vse tole pisanje, da tudi meni energijo da nadaljujem - drugače bi mogoče že večkrat odnehala.
Mala 

20.02.12 14:25
Miskica... ko telo rabi, potem rabi! Ker porabimo vsaj 400 kalorij na vadbo- ti še več, ker si v 2. mesecu! Oprosti, ker ti pridigam, ampak ti si nam govorila da telo rabi več energije, zdaj greš pa proti sebi... ti, ti, ti! ;) Tud jaz ne sledim več nobeni dieti, ko sem lačna jem... in to vse po vrsti.

2. fit test gotov... ne vem če bi bruhat al dihat... ampak rezultati so pa dost boljši :))
1kg manj, kot 1. dan, centimetri ocvirkov se počasi topijo :))
Miskica

21.02.12 07:02
Navedeno
Mala
Miskica... ko telo rabi, potem rabi! Ker porabimo vsaj 400 kalorij na vadbo- ti še več, ker si v 2. mesecu! Oprosti, ker ti pridigam, ampak ti si nam govorila da telo rabi več energije, zdaj greš pa proti sebi... ti, ti, ti! ;) Tud jaz ne sledim več nobeni dieti, ko sem lačna jem... in to vse po vrsti.

Prav si mi napisala. Sama sem se zamislila, ker ste mi pisale, da je pri meni ogromno hrane, tudi ena kolegica se je neprestano zgražala nad tem koliko pojem :), zato sem začela zmanjševati količine - vendar sem nato pojedla 2-3x več "sranja" poleg obrokov, zato tudi zgoraj napisano- če se bo katera v tem prepoznala. Vadbe drugega meseca (predvsem kadar je zraven Insane Abs) so v rangu porabe tisoč kalorij.

Sem pa pojedla še 3 krofe čez vikend - kar zgoraj ni omenjeno :(. Skratka včeraj sem se počutila grozno - konstantno zaspana, brez energije in zelo sem se znojila (kot bi imela vročino) + žeja - v službi sem komaj čakala, da pridem domov in se vležem na kavč. Kljub temu sem opravila z vadbo in se po njej počitla odlično - včerajšnji simptomi so odpravljeni, razen žeja (ni mi jasno zakaj). Pa čestitke vsem, ki ste že končale drugi fit test - do naslednjega še zdržite potem pa ne bo več problemov priti do konca :).
Mala 

21.02.12 08:05
Miskica jaz bom pojedla krof danes, pa če me tud pobere!

Sem se pa včeraj tudi merila in ne morem verjet... od 30.1. do zdaj v bokih -5cm, v pasu -3,... happy! :))
Mala 

21.02.12 13:50
oh danes je pa kar pasalo migat pa skakat po pustnem kosilu in krofu... grrr, mam dost za celo leto.

In sčarala novi napitek za po vadbi....mmm... mleko, banana, žlička manjmastnega kakava... mehanično obdelano s paličnim.
Zdej bi šla pa najraj dremat :)
Arne

21.02.12 14:28
Kosilo v službi pojej kakšno uro kasneje, izloči sladkarije, takoj po vadbi zaužij beljakovinski napitek in izpusti večerjo.
Več spi!
Arne

21.02.12 14:35
Navedeno
Miskica
Jaz jem obvezno čim prej po vadbi (po tuširanju največ 15-20min po vadbi) - poudarek na mesu.
Večinoma je dnevni urnik sledeč:
06:30 - Zajtrk
09:00 - Sadje
12:00 - Kosilo (Služba)
16:00 - Kosilo (Doma)
17:30-18 - Sladkarije (le ob tej uri dovoljene sladkarije - neomejeno* - vendar beri spodaj)
18:30 - vadba
19:30 - kakšen zrezek, piščančje prsi,...(takoj po vadbi - čimbolj beljakovinsko, če je zraven še maščoba pač je)
21:00 - večerja/ica (solata, včasih kar sendvič,...)
23-24 - zzzzzzz

Včasih sem imela probleme s spanjem - sedaj spim manj a kot ubita :). Zaspim takoj, včasih je bilo samo premetavanje. Zgoraj je videti ogromno prehrane in je tudi je a zaenkrat to učinkuje :). Delam na tem, da bi sladkarije počasi začela zamenjevat s kakimi smoothiji (ne na silo ampak le kadar bi mi bilo). Glede sladkarij - ko se mi kadarkoli preko dneva zahoče kaj sladkega pojesti, to vzamem in dam na stran (si rečem ni problema lahko pojem potem ob 17:30), v službi grem recimo do avtomata in nabavim čokoladico (ali 2/3/...) ter jo nato prišparam. Vse kar se je nabralo do 17:30 imam nato ob tej uri pred sabo in si to po želji privoščim (vedno za kuhinjsko mizo - nikoli pred TV) - moram pa priznati, da dosti tega sedaj ostaja (itak sem jedla kosilo pred dobro uro in nimam toliko potrebe po sladkarijah (torej po tem sladkem "sranju"), zato se tudi manjša delež sladkarij v moji prehrani. Ker je tega čedalje manj razmišljam da bi si ob tej uri začela delati smoothije.

Kosilo v službi pojej kakšno uro kasneje, izloči sladkarije, takoj po vadbi zaužij beljakovinski napitek in izpusti večerjo.
Več spi!
Miskica

21.02.12 15:31
Navedeno
Arne
Kosilo v službi pojej kakšno uro kasneje, izloči sladkarije, takoj po vadbi zaužij beljakovinski napitek in izpusti večerjo. Več spi!
Hvala za nasvete.
- na kosilo grem ob najkasnejšem možnem času (imamo ga od 11-12).
- da sladkarije niso dobre tako ve vsak - pri meni so omejene na ta čas. Je pa res da zdaj ko dosti jem - sploh nimam želje po sladkem (včasih so bili sladki prigrizki na meniju 5x na dan)
- beljakovinske napitke (poznam njihove prednosti) ne pijem in jih nimam namena pit , ker obožujem hrano (zelo dobro kuham - verjetno je tudi to posledica za toliko kil) - namesto tega se raje lotim zrezka, fileja, jajc na 100 načinov,... :).
- večerje nimam - imam večerjico :).
- med 23-24 že vedno spim - zato je tam zraven zzz - tako da pridem na 7+ ur spanja - do 8 (večinoma grem spat od 22-22:30 - zaspim v trenutku - kar nikoli v življenju nisem, vstanem pa ob 6:00).

Hvala še enkrat.

21.02.12 15:58
Evo naj še jaz povem, da dela insanitiy zdaj je 3 tedne in dva dni. Tak, da še malo, pa recovery week. Sem moški! :D
Kaj naj povem, vadba je težka, od težavnosti 10 bi ji dal 8, recimo. Čeprav včasih ne naredim kake prave vaje, tak kak danes ene vaje enostavno ne morem narediti! Pri cardio power and resistance ne morem narediti vaje Ball Tricep Workout (to je vaja ko greš z V pushups kao v klopčič potem pa delaš neke sklece), te vaje ne znam narediti. Ta cardio power and resistance mi je najhujši od vseh, zaradi vseh skokov in sklec povrh vsega še.
Odločil sem se, da začnem jutri jesti same zdrave stvari, pa upam, da me bote motivirali malo :D Bom tudi kaj več pisal gor na forum.

V pasu sem malo zgubil s kg pa ne vem kako se mi pozna. Rad bi shujšal kakih 6 - 7 kg.

Bom pa naredil ko sem te konec, še eno serijo celotnega workouta (sam po kakem tednu ali dveh pauze)

Lahko dam rezultate od fit testa gor, ki so se obupno izboljšali s prvega na drugega, samo to lahko dam najhitreje jutri gor.

Gremo dalje Dig Deeper!!!
Mala 

21.02.12 16:19
Dobrodošel na forumu tralalala!
Arne

22.02.12 08:31
Navedeno
Miskica
Navedeno
Arne
Kosilo v službi pojej kakšno uro kasneje, izloči sladkarije, takoj po vadbi zaužij beljakovinski napitek in izpusti večerjo. Več spi!
Hvala za nasvete.
- na kosilo grem ob najkasnejšem možnem času (imamo ga od 11-12).
- da sladkarije niso dobre tako ve vsak - pri meni so omejene na ta čas. Je pa res da zdaj ko dosti jem - sploh nimam želje po sladkem (včasih so bili sladki prigrizki na meniju 5x na dan)
- beljakovinske napitke (poznam njihove prednosti) ne pijem in jih nimam namena pit , ker obožujem hrano (zelo dobro kuham - verjetno je tudi to posledica za toliko kil) - namesto tega se raje lotim zrezka, fileja, jajc na 100 načinov,... :).
- večerje nimam - imam večerjico :).
- med 23-24 že vedno spim - zato je tam zraven zzz - tako da pridem na 7+ ur spanja - do 8 (večinoma grem spat od 22-22:30 - zaspim v trenutku - kar nikoli v življenju nisem, vstanem pa ob 6:00).

Hvala še enkrat.

Beljakovinski napitki ne nadomestijo hrane, ampak so namenjeni hitrijši regeneraciji mišic, saj je znanstveno dokazano, da se mišice hitreje regenerirajo (obnovijo) ali naharanijo z direktnim vnosom beljakovin. Če pa je temu še dodan L carnitin in cink, potem je takšen šejk za mišice po vadbi pravi balzam. L carnitin (vitamin BT) skrbi za zs hitrijši prenos maščobnih kislin v "peči" celice. Le tu se lahko pridobiva energija iz maščobnih kislin. L carniti je noramlno prisoten v našem telesu (20-25g), zato ker so organi z visoko potrebo po energiji (srce, mišice, živčevje, imunski sistem,...) odvisni od zadostne oskrbe z njim. Skratka L carnitin je res pomemben.

Insanity je res norost, v dobrem pomenu besede, tudi sam sem to preveril. Zdržijo ga le najmočnejši! Rezultati pa so plod dela in potenja in ne mlatenja prazne slame.

Dig deeper!
Miskica

22.02.12 08:50
Navedeno
Arne
Beljakovinski napitki ne nadomestijo hrane, ampak so namenjeni hitrijši regeneraciji mišic, saj je znanstveno dokazano, da se mišice hitreje regenerirajo (obnovijo) ali naharanijo z direktnim vnosom beljakovin. Če pa je temu še dodan L carnitin in cink, potem je takšen šejk za mišice po vadbi pravi balzam. L carnitin (vitamin BT) skrbi za zs hitrijši prenos maščobnih kislin v "peči" celice. Le tu se lahko pridobiva energija iz maščobnih kislin. L carniti je noramlno prisoten v našem telesu (20-25g), zato ker so organi z visoko potrebo po energiji (srce, mišice, živčevje, imunski sistem,...) odvisni od zadostne oskrbe z njim. Skratka L carnitin je res pomemben.

Insanity je res norost, v dobrem pomenu besede, tudi sam sem to preveril. Zdržijo ga le najmočnejši! Rezultati pa so plod dela in potenja in ne mlatenja prazne slame.

Navedeno
Miskica

- beljakovinske napitke (poznam njihove prednosti) ne pijem in jih nimam namena pit,...

Vsak se naj odloči sam. Bi bilo pa dobro da tema ne odjadra preveč stran. Jaz sem danes izjemoma odtelovadila zjutraj in naj povem da mi jutranja telovadba ne diši najbolje. Je pa 60. dan za menoj - sports training (sem pogrešala max recovery). Še 3-krat :)). Zdaj pa pod tuš in v službo.
Arne

22.02.12 09:19
Navedeno
Miskica

- beljakovinske napitke (poznam njihove prednosti) ne pijem in jih nimam namena pit,...

Vsak se naj odloči sam. Bi bilo pa dobro da tema ne odjadra preveč stran. Jaz sem danes izjemoma odtelovadila zjutraj in naj povem da mi jutranja telovadba ne diši najbolje. Je pa 60. dan za menoj - sports training (sem pogrešala max recovery). Še 3-krat :)). Zdaj pa pod tuš in v službo.[/quote]

V nič nisem hotel siliti, morda sem hotel le pomagati!

Peace and out!
Arne
Miskica

22.02.12 10:26
Navedeno
Arne
V nič nisem hotel siliti, morda sem hotel le pomagati!
Peace and out! Arne
Oprosti Arne - samo z vseh strani me posiljujejo s temi proteinskimi napitki in tega imam vrh glave :( (sploh neki 130-kilski wanabe bodybuilder v službi - no za njegovo grozno postavo so krivi verjetno steroidi pa še kakšno drugo sranje).

22.02.12 10:27
Miškica kako je stanje na fittesti po skoraj dveh mesecih?

Nevem če bi dal rezultate gor?

Drugače pa jaz vedno vjutro to delam no do 12 :D
Arne

22.02.12 10:35
Mene bodybiulding res ne zanima. Po fohu sem biokemik, po športu triatlonec, in presneto dobro vem kaj takšni tipi (kot si jih opisala) razmišljajo in kako se obnašajo.
No, če boš kdaj poizkusila tudi kakšen tak napitek (po vadbi) ne bo nič narobe. Če boš temu dodala še magnezij, ki pomaga pri razgrajevanju mlečne kisline (lahko v šumečih tabletah) bodo trenutki po tako naporni vadbi, kot je Insanity, veliko manj boleči in veliko lažji.
Čestitam za 60 dni! To je velika stvar!

22.02.12 11:27
Živjo,

če se malo vključim v debato glede prehrane po tako intenzivni vadbi: obstajajo čisto navadna živila, ki so vsaj tako dobro, če ne še boljše regeneracijsko sredstvo, kot beljakovinski praški. Npr. čokoladno mleko, sadni jogurt ipd... Takih živil se po vadbi poslužujem, ko mi še ne paše "trda" hrana, mišice pa je vseeno treba nahraniti. Zmiksam ali narežem si torej kakšno sadje, dodam malo navadnega jogurta (da je razmerje med OH in B približno 4:1) in to je to.

Sicer pa sem sama morala v ponedeljek žal prekiniti tole vadbo, ker sem si, neroda, poškodovala roko (počena kost) in ne morem delati sklec ipd. vaj. Na srečo vsaj tečem lahko, da tudi kondicija ne bo šla v maloro ;) Tako da bom čez kakšna dva tedna začela od začetka.

Pozdrav vsem in ne pozabite: dig deeper.
Mala 

22.02.12 13:55
Evo, 17. dan gotov, 46. za oddelat...no ja malo manj, so fraj dnevi :) Kak je fajn, ko mamo forume in lahko dobimo toliko dobrih nasvetov! Jaz jih ponavadi skombiniram, da je za mene najboljše.

22.02.12 14:05
jaz si naredim po vadbi takoj napitek ki je ga je skupno okoli 3 dcl.

vzamem eno banano, 2 ali 3 kocke temne čokolade, 1 žličko chije, pa malo ovsenih kosmičov (čist navadne), pa mleko poleg vlejem, te pa to vse z paličnim zmešam pa je zakon stvar!

Drugače pa še jem tuno s solato, ne jem prilog, razen kak kos kruha na dan, sadje, zelenjavo, probam jesti čimbolj zdravo, čeprav mi danes še uspeva, tako kot sem povedal, bom zdravo jedel zdaj ta mesec kaj še pride.

Za kosilo bom naredijo danes osliče in lignje skupaj popečene za prilogo pa kuhano zelenjavo. In to je to!
Mala 

22.02.12 18:29
Miskica, nič ne pišeš koliko so ti hlače prevelike :) me firbec matra ;)
Pac man

22.02.12 19:49
Jaz bom pa jutri zagotovo zacela z insanity in delala na 100% ter jedla zdravo prehrano.
Mala 

22.02.12 20:03
Navedeno
Pac man
Jaz bom pa jutri zagotovo zacela z insanity in delala na 100% ter jedla zdravo prehrano.

Jeeej! Vsak dan nas je več! Dobrodošla!

22.02.12 21:01
evo danes sem se pregrešijo, pa to večer!!!

Napolitanke! Moja slabost totalna!!!!

Kar ne počutim se dobro po njih, nevem kaj mi je bilo.

Ko bo prvi dan brezhiben, potem grem s hrano do konca! 100%.

Pišite več nas je boljše je! Bom šo 10000 % dva kroga. Obožujem ko švicam, ko sem po vadbi ko cota, potli pa se počutim dosti boljše. Samo hrano popravim pa res zmagam!

Gremo vsi
živva*

23.02.12 08:18
Navedeno
Miskica
Mene je velikokrat pekla zgaga ob kakšnih hudih dietah - pomoje razlog prazen želodec pa se kislina dviga proti grlu (zato peče). Sicer vsaka ima svojo metodo vendar a se zavedaš da v 9-10-ih urah (8:00-17:00) ješ 5x v naslednjih 14-15-ih (17:00-08:00) urah pa nikoli - niti enkrat. Telo gre takrat verjetno v režim stradanja in se oklepa maščobe kot hudič - zato raje kuri mišice. Če ti omenjeno deluje - prezri napisano. Sem pa prebrala, da po vadbi priporočajo tudi kakšno banano ali čokoladno mleko (sama mleka ne prakticiram ravno, ker moje telo ni ravno prijatelj laktoze).

Tile miti o 'režimih stradanj'...punce, ne veste, o čem govorite. Ja, telo preklopi v režim stradanja, ampak po dveh tednih stradanja, ne pa po parih urah! V tisith nekaj urah, ko ni hrane, ne bo čisto nobene mišice pojedlo, brez skrbi. In zdravo in celo koristno je, da se vmes, nekaj ur malo 'postimo' in da telo dejansko postane lačno.

Te fore o tem, kako je treba stalno nekaj mlet, ker sicer bo kao telo 'pojedlo mišice', so totalno smešne in neosnovane. Res je, da nam glavo pumpajo s tem, zato ni čudno, da to vse ena za druge ponavljate, ampak to še ne pomeni, da je res.

V nasprotju z vsem, kar nam plozajo, so pesmice o nevemkolkkih obrokh na dan neutemeljene. In s temi neskončnimi obroki je samo veliko težje nadzorovati kalorični vnos, ker te hitro zanese, da tudi pri kao 'malih' obrokih poješ preveč, na koncu je seštevek kalorij kar velik.

Ne rečem, pri enih deluje in jim paše jesti večkrat na dan, pri enih je to čisto zgrešeno. Poslušajte svoje telo, kaj mu paše in kako se počutite in si nehajte vsiljevati neke prehrambene navade, samo zato ker kao vsi o tem govorijo. Nekaterim dejansko ne paše jesti nič cel dan pa potem v enem obroku več - in s tem ni NIČ narobe in ne, telo ne začne 'jesti mišic', niti ne preklopi v nobene čudne stradalne režime, brez skrbi. Tudi metabolizem se ne upočasni, ker tudi za to bi potrebovali bistveno več časa - dneve in celo tedne.

Malo 'postenja' vmes telesu ne škodi nič, celo koristno je.

Tako da - malo s pametjo vse tole počet in ne se preveč ravnat po teh floskulah, ki nam jih nabijajo v glavo pa če zvenijo še tako 'utemeljeno'.
Miskica

23.02.12 09:09
živva* - vsako telo je drugačno - moje telo se na podlagi 20-letnih izkušenj z dietami in postenjem s tvojim pisanjem ne strinja.

Mala - obleke so res že malo velike - ne zdaj toliko, da jih nebi mogla več nosit, vendar je zdaj pas v hlačah z razlogom in ne le kot lepotni dodatek :)). Mer si pred začetkom nisem vzela (sem imela vedno odpor do tehtnice, jemanja mer in nasploh da bi komu kazala moj špeh) - zdaj mi je pa žal, da se nisem zmerila.

Čakajo me še dve vadbi (danes in jutri) ter fit test (pojutrišnjem), za naprej mi je pa glede na moje želje callum iz kulinarike sestavil program. Po izmenjavi številnih mailov in noro dobrih informacij (hvala mu še stotič :)) - sva prišla do koledarja vadb (traja do konca maja), ki je všeč obema - on bi sicer sestavil dosti drugače, vendar sem sama veliko preveč trmasta - zato tudi kompromis. Koledar naj zaenkrat ostane skrivnost - lahko pa povem, da ne vsebuje Asylum-a ?!? :D. Aja pa še nekaj - njegova napoved pravi, da če se držim zdrave prehrane in koledarja naj bi tehtanje 1.junija pokazalo pod 60kg. To ravno ne verjamem, ker je tehtnica še pred enim mesecem (17.1.) pokazala 81kg. Bom pa zadovoljna tudi s 65 :D.
živva*

23.02.12 10:11
Navedeno
Miskica
živva* - vsako telo je drugačno - moje telo se na podlagi 20-letnih izkušenj z dietami in postenjem s tvojim pisanjem ne strinja.

Mala - obleke so res že malo velike - ne zdaj toliko, da jih nebi mogla več nosit, vendar je zdaj pas v hlačah z razlogom in ne le kot lepotni dodatek :)). Mer si pred začetkom nisem vzela (sem imela vedno odpor do tehtnice, jemanja mer in nasploh da bi komu kazala moj špeh) - zdaj mi je pa žal, da se nisem zmerila.

Čakajo me še dve vadbi (danes in jutri) ter fit test (pojutrišnjem), za naprej mi je pa glede na moje želje callum iz kulinarike sestavil program. Po izmenjavi številnih mailov in noro dobrih informacij (hvala mu še stotič :)) - sva prišla do koledarja vadb (traja do konca maja), ki je všeč obema - on bi sicer sestavil dosti drugače, vendar sem sama veliko preveč trmasta - zato tudi kompromis. Koledar naj zaenkrat ostane skrivnost - lahko pa povem, da ne vsebuje Asylum-a ?!? :D. Aja pa še nekaj - njegova napoved pravi, da če se držim zdrave prehrane in koledarja naj bi tehtanje 1.junija pokazalo pod 60kg. To ravno ne verjamem, ker je tehtnica še pred enim mesecem (17.1.) pokazala 81kg. Bom pa zadovoljna tudi s 65 :D.

ja, in kaj sem jaz rekla? Da nekomu lahko ustreza tak režim, drugemu pa ne - samo ne nakladaj neumnosti o tem, kako bo telo 'jedlo mišice' in še kaj, če človek nekaj ur ne bo jedel! Eno je, da govoriš o sebi, drugo je, da folku svetuješ o nečem, o čemer očitno nimaš pojma.

Kot rečeno, sploh ne veste, o čem govorite, ti pa s svojimi načini prehranjevanja tule nisi noben vzor. Zato najprej pošlihtaj odnos s svojim telesom, preden pamet soliš drugim.

Tista, ki je rekla, da ji od pete popoldne dlje ne paše jest, ima čisto prav, če tako čuti. In ji ni treba vsiljevat nobenih 'vmesnih' obrokov, samo zato ker imaš oprano glavo s tem razmišljanjem.
živva
Glede tvojega prehranjevanja in odnosa do telesa - beri zgoraj. Imaš marsikaj za uredit.
dejstvo

23.02.12 11:15
Živa*, zaenkrat si samo sesuvala teorijo in vsiljevala svoje mnenje (čeprav to očitaš drugim) argumentov za to pa nisi navedla. Da si bo lažje priti na plano z agrumenti, ti postavljam naslednje vprašanje: kaj telo uporabi kot energijo, če cel dan do večera (do tistega edinega obroka) NIČ ne ješ, vmes pa narediš še tako intenzivno vadbo, kot je Insatity?
Arne

23.02.12 14:43
Navedeno
dejstvo
Živa*, zaenkrat si samo sesuvala teorijo in vsiljevala svoje mnenje (čeprav to očitaš drugim) argumentov za to pa nisi navedla. Da si bo lažje priti na plano z agrumenti, ti postavljam naslednje vprašanje: kaj telo uporabi kot energijo, če cel dan do večera (do tistega edinega obroka) NIČ ne ješ, vmes pa narediš še tako intenzivno vadbo, kot je Insatity?

Najverjetneje kuri možgani in jih je iz dneva v dan manj, zato je sposobna napisati take neumnosti.
Mala 

23.02.12 15:21
Navedeno
Miskica

Super! Vem, da ti bo uspelo! Upam samo, da nas ne boš zapustila sedaj, ko si že skoraj zaključila z insanitijem.... ker mi tukaj radi beremo, kar napišeš...

Joj, kako so mi všeč tvoje ciljne številke....Si se kaj tehtala? Moji kg so pa še vedno zamrznjeni. Je težko preklopit v glavi iz kg na cm. Pa vem, da sem zgubila nekaj, ker sama vidim in ljudi moji.... mišice... tam ko jih NIKOLI ni bilo.... (v tem forumu pogrešam smeške ;) )
Miskica

23.02.12 17:31
Navedeno
Mala
Super! Vem, da ti bo uspelo! Upam samo, da nas ne boš zapustila sedaj, ko si že skoraj zaključila z insanitijem.... ker mi tukaj radi beremo, kar napišeš...

Joj, kako so mi všeč tvoje ciljne številke....Si se kaj tehtala? Moji kg so pa še vedno zamrznjeni. Je težko preklopit v glavi iz kg na cm. Pa vem, da sem zgubila nekaj, ker sama vidim in ljudi moji.... mišice... tam ko jih NIKOLI ni bilo.... (v tem forumu pogrešam smeške ;) )
Hvala za tvoje pisanje - ne bom vas zapustila - bom še poročala o svojih napredkih in tudi če se bo ustavilo (zdaj vsaj sodelujem do 1.junija :).) Tehtala se nisem - bom v nedeljo (občutek imam da bo tehtnica pokazala 72-73kg). Sem pa po resnici povedano popolnoma zdelana (drugi mesec pusti davek - tale zadnji teden pa sploh) - čez uro me čaka vadba - pa se počutim kot nekje v drugem tednu - ne pa čisto na koncu (dam pa res vsako vadbo vse iz sebe - ustavljam se za maksimalno 3-4 sekunde potem pa spet pa spet pa spet,... kolikor gre pa še malo). Pa moram - a ne :). Glede mišic pa tudi sama ne verjamem kje vse so pognale :D.

Aja pa še nekaj: vrh glave imam že tega ST-ja in vsakič ko je treba da skočim :D:/:s. Tudi jaz pogrešam smeške v forumu. - še 160 minut :D - Dig Deeper
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 6 krat 3?