Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
vesna100-

Re: Spremljanje napredka - Bi se merile?

15.06.11 22:05
hvala lenka :) ti si vedno tako prijetna :)

sem pa napisala, tako kot je ... saj smo odrasle in se zavedamo, da pač eno je minus na vagi, drugo pa telo v perilu ... itak, da smo nečimrne :) ... pa tudi telo bo prej ali slej popustilo ... le potrpežljive moramo biti (in seveda še mal garati zraven) ...:D
Navedeno
lariie
Evo punce, tehtanje danes je končno pokazalo 75,0 kg (:
Od decembra sem z vmesnimi pavzami izgubila natančno 20kg!
Visoka sem 165, zato se to prav super pozna in sem navdušena sama nad sabo...ampak grem še naprej. Nekako po obsegu zapestja in višini bi baje mogl aimet 58kg..tako da še malo pa bo!!! (:

tegale rezultata pa ne gre spregledati ...iskrene čestitke, tole je odlične uspeh ...
20 kg v pol leta, kapo dol ... le tako naprej ...:)
na dieti :)

16.06.11 06:21
Dobro jutro,

Uf, Vesna, saj vem :(, pri 40 sem pa nekje vmes, torej bo :). Sicer nimam strašno viseče kože - saj itak nisem veliko izgubila (žal :( ), bolj gre za nek čuden občutek asimetrično deformiranega telesa - hihihi... ne takoj skočiti v luft, se hecam. no... :)
Kakorkoli, zdaj mi tehtnica že predolgo stagnira, na oblačilih pa je viden uspeh. Kar šteje. In, ja, v nekaterih oblačilih sem si res všeč. Včeraj me je mož spravil v zadrego, ko je pred vso družbo na ves glas rekel kako zelo sem shujšala in da je super. Hm... Tamle stojim (odprava na WC) in moj dragi hoče podati kompliment. Je pa izjemno takten ... nisem vedela ali naj se jezim ali mu dam ljubčka.

Lariie - tudi od mene čestitke, pravzaprav vsem. Res smo pridne.

No, gremo, novim zmagam naproti
Dobro jutro punce,

najprej opravičilo ker nisem odgovorila.......imam tako gužvo v službi, da nisem mogla odgovorit, ko pa zvečer pridem domov, je računalnik okupiran.:DD
Dietka, da te potolažim, jaz nimam tako velikih težav s kožo. Trebuh je nekoliko premehek, koža mi ne visi, se pa tudi ta mehkoba izboljšuje. Ne pričakujem, da se bo pri mojih letih še kaj dosti izboljšalo. Tebi praviš ostaja špehec na bokih, meni je na hrbtu! Pa je z zadnjimi kg tudi ta začel izginjati, Neverjetno je, kako se šele na koncu začne oblikovati telo. Zase vem, da bi bilo idealno izgubit še 3 kg in zato še vedno nadaljujem. In sigurno je bila dobra 3 mesečna pavza, da se je koža skrčila in da vidim, kako bo z vzdrževanjem teže.Ti si 10 let mlajša od mene, nimaš toliko kilogramov za shujšat in mislim, da si boš na koncu hujšanja zeloooooooo všeč. Vidim, da si možu že sedaj :DD
In še nekaj, kupila prvič v življenju sem si kupila dvodelne kopalke........na prigovarjanje mojega moža. No ja, bo treba še nekaj poguma da to oblečem, vendar moram priznat, da izgleda čisto solidno, samo samopodobo bo treba spremenit. ....rabim še nekaj časa.

Iskrene čestitke vsem za izgubljene kilograme, super ste!
Dobro jutro,

Ful ste vse pridne in za vzor;) bravo le tako naprej. Jaz sem pa par dni pred tistimi zoprnimi dnevi in sem včeraj zvečer naredila manjši prekršek, pa se na tehtnici kar pozna. Zjutraj 74,3 kg torej +0,5 od včeraj. Tako, da gremo veselo naprej, le tehtala se ne bom zdaj cca. dober teden, da mi slučajno kaj motivacijo ne zbije;)
Lariie, iskrene čestitke! Jaz sem za 20 kg potrebovala dve leti, ti le četrtino mojega časa. Uf, prav nerodno mi je....... No, jaz sem jih potem večino spet pridelala nazaj, zdaj pa grem ponovno tej teži naproti (še pet kilc!). Koža pa se mi sedaj manj krči, kot se mi je pred dvema letoma. Ne vem, ali je to pripisati letom (ni neke hude razlike). Po moje bolj temu, da se premalo rekreiram, zato mišice kože ne napenjajo, ampak ostaja nekako mlahava (čeprav ni prehudo). Pri meni je najbolj problematičen trebuh, predvsem spodnji del trebuha, vendar se bom potrudila, da bo postal kolikor je le mogoče lep.

Kar pa se tiče kopalk - jaz vedno nosim dvodelne, ker v enodelnih izgledam še bolj debela kot sem v resnici. So sicer precej moteče strije na trebuhu, a jih preprosto odmislim. Saj ko enkrat trebuh postane rjav, tudi strije niso več tako opazne. Sem si pa pred kratkim po nasvetu ene uporabnice tega foruma (ne vem več, katera je to napisala) začela vizualizirati svojo dokončno podobo, ko bom nekje na primerni kilaži. A veste, punce, da sploh ne bom tako slabo izgledala?

Lp
snežinka09

16.06.11 14:31
Punce, da vas potolažim.... tudi jaz, ki imam bistveni manj kil za dol spravit, imam težave z visečim spodnjim delom trebuha. Po drugem carskem so me zelo grdo zašili, tako, da imam nad brazgotino en tak velik rezervni šlauf. Bolj, ko gredo kg dol, bolj je podoben eni ogromni čajni vrečki. V kopalkah zgledam tako, kot da bi me malo manjkalo tam spodaj. Iz profila izgleda, da imam eno luknjo. Trebušnjaki ne pomagajo, kreme tudi ne...
Sicer pa čestitke vsem pupam, ki vztrajate, in hvala vam za vso pozitivno energijo, ki jo izžarevate na tem forumu!!!
evo, po nekajtedenski stagnaciji teže, če odmislim rahel dvig teže na dopustu, ki ga praktično že ni več ... sem po intenzivnem brskanju prišla na idejo o prehrani ... enostavno 5 obrokov ne pomaga več ... tudi povečana rekreacija se na tehtnici ne pozna ( opazim na oblačilih spremembo, to je res) ...

že ves čas se bolj nagibam k beljakovinski prehrani ... spoznala sem tudi, da mi OH-ji povzročajo dvig lakote, ne glede na to, da kuham izključno Pz moko in polnovredne žitarice ... zato sem počasi črtala najprej kruh, nato pa skrčila še ostale obroke OH, razen sadja ...
atkins je po mojem mnenju še vedno ena boljših diet, enako mislim za hellerja ... a preveč pogrešam sadje in te prehrane ne bi zdržala, kot je treba ...
so pa B in ketonske diete dobre, ker se topi maščoba in se dejansko ohranja mišična masa, kolikor le lahko ...zato je manj težav z mehkim telesom in kožnimi gubami ...
torej so v osnovi dobre, če le lahko na daljši rok črtaš določene stvari in to striktno ...

tako sem prebrala dukanovo dieto in čeprav je hudo restriktna vsaj na začetku, sem se odločila za njen princip ...ko preideš prvo udarno fazo (največ 10 dni), se začnem prehranjevati periodično ...
v bistvu en dan ješ samo - meso, jajca, ribe in v manjši količini mlečne izdelke ... a brez zelenjave, brez OH, brez sadja ... izključno B ...
naslednji dan pa lahko B dodaš zelenjavo, ki je dovoljena...
še vedno pa niso dovoljeni sadje, OH, vino, sladice...

sama sem ta princip spremenila v vesnino mix dieto :)

en dan bom jedla samo meso, ribe in jajca - na suho ... naslednji dan pa bom imela obroke kot do sedaj - sadje, zelenjava, oreščki, nekaj OH in ostalo ...
ker že dolgo vem, da je potrebno za vsako stvar dovolj časa, da jo telo sprejme in se začnejo spremembe ... sem se odločila da je poletje pravi čas... ker imam rada ribe, solato, sadje in ker OH večinoma ne pogrešam več ...bom poskusila premik na vagi narediti takole ...

danes je prvi dan tega novega režima, začela sem s čistimi B ...zato se bom pridružila tejle temi in enkrat tedensko poročala rezultat ... :)
pa kak recept si bomo izmenjale, ker še posebej v B dnevu bom morala vložiti veliko truda, da ne zgrizem kakega slastnega sadeža :)
vsak drugi dan pa si bom privoščila sadje do kosila in kak kozarček vina ob kosilu ali pa kak požirek piva občasno :)
vesna100-

16.06.11 17:08
dodajam še, da se ne grem uvajalnih 10 dni ... takoj sem prešla na izmenično prehrano ... tako da sem za jutri že začrtala melono za zajtrk :)
Če nisem preveč firbčna - Vesna, koliko časa ti pa teža že stagnira? Sprašujem zato, ker imam sama čedalje pogostejša in čedalje daljša obdobja take stagnacije. Jaz si jo sicer razlagam s premalo konkretnega gibanja in občasnimi, vendar ne prehudimi prekrški. Je pa res, da mi teža stagnira cel mesec ali dlje, potem pa kar naenkrat pade za kilo ali dve. Povprečje je potem nekje kar sprejemljivo (čeprav tudi mene že včasih daje nestrpnost, ker se vseeno že dolgo vleče tole hujšanje).

Sicer pa te podpiram pri tvoji odločitvi in ti iz srca želim, da ti uspe, čeprav sem s tem izgubila en delček sorodne dušice. Če boš imela dobre rezultate, kdove, mogoče tudi mene pritegne.

Lp
Navedeno
lenka01
Če nisem preveč firbčna - Vesna, koliko časa ti pa teža že stagnira? Sprašujem zato, ker imam sama čedalje pogostejša in čedalje daljša obdobja take stagnacije. Jaz si jo sicer razlagam s premalo konkretnega gibanja in občasnimi, vendar ne prehudimi prekrški. Je pa res, da mi teža stagnira cel mesec ali dlje, potem pa kar naenkrat pade za kilo ali dve.

Če se lahko jaz vključim, čeprav sprašuješ Vesno ;)

Meni je tudi teža večkrat stagnirala - pri 85 kg več kot mesec, se mi zdi, tako da sem se že ustrašila, da bom kar obtičala na tem. A potem se je spet premaknilo... Mislim, da ni krivo premalo gibanja, ker tega pri meni res ni manjkalo ;)
Imela sem točno tak ritem hujšanja, kot ga opisuješ (teža stoji in se nato hitro premakne za kilo, dve). Četudi je bila prehrana (kakovostno in kalorično) približno enaka, gibanja obilo. Očitno je potrebno, kot že itak sama veš, le vztrajati, vztrajati...
torej obdobja stagniranja so pri vseh ... eni pravijo, da se telo "ustavlja" na težah, kot smo jih imeli, preden smo začeli hujšati ... drugi trdijo, da rabi čas, da se privadi na nov režim ...

ena pač, tebi se je ustavilo na odlični teži ... meni stoji pri 97 - 98 in to težo sem imela že kar nekaj časa, preden sem šla na dopust ... in malce sem že nepotrpežljiva :)
gibanje tudi ni težava, ker se tudi jaz veliko gibam ... bolj me skrbi, ker se mi vrača lakota, v tem smislu, da bi spet lahko pojedla ogromne količine hrane, če se ne bi brzdala ...tudi to je razlog, da črtam OH, da se malce ustavi lakota ...

saj se ne grem nobenega stradanja ... nisem tak tip, le 3 dni na teden ne bom jedla nobenih OH ...od tega ne bom ne umrla ne pristala v bolnici :)

lenka, če dobro pomislim imam tole težo zdaj že dobrih 5 tednov ... in ena pač je povedala na glas, kar sem že sama pomislila: pa ja ne bom obtičala zdej na tem ...imela sem cilj priti na 80 do konca avgusta ... zdaj bom pač to dosegla malce kasneje ...čeprav priznam, da se na oblačilih vseeno pozna, pa je vendarle fajn, da se vsake toliko vidi tudi na vagi :)
hvala na lepih željah ... ampak čaka me še veliko dela ... sem trdno odločena, da nazaj ne grem več :) ... sem preveč zadovoljna zdaj :)

učimo se spoznavati svoje telo in njegove zakonitosti ...in vse naše raznolikosti ... kar deluje za enega, ni nujno da deluje za vse ...a kar sem do sedaj spoznala je, da telo potrebuje več manjših obrokov (vsaj jaz jih) ... dovolj vode in redno gibanje ...

lenka, ti pa si skoraj na koncu hujšanje, zato so verjetno ta obdobja pri tebi pogostejša in daljša ...in včasih se nam res zdi, da predolgo hujšamo ...
nekatere odvržejo v 6 mesecih toliko kot sem jaz skoraj v enem letu ...ali to pomeni da nimajo teh stagnacij?

je pa res, da se morda ravno zaradi te stagnacije, zdaj na 14 dnevnem dopustu nisem zredila, čeprav sem malce več in bolj bogato jedla ...tako, da je to en plus v tem sicer mučnem obdobju :)

vztrajamo pa do konca ... preveč smo se odrekale v tem času in preveč dosegle, da bi zdaj obupale ...
Navedeno
vesna100
... eni pravijo, da se telo "ustavlja" na težah, kot smo jih imeli, preden smo začeli hujšati ...

Hmmm, zdaj ko si to omenila.... pa sem res imela nekaj let 85 kg.... Preden sem udarila eno od hitrih dijet ter potem dobila v dvakratniku nazaj. Morda bo res kaj na tem.
Pa pri 71 do 72 se mi je tudi kar dolgo vrtelo - kakšna dva meseca sm rabila, da sem se odlepila od te cifre (in tudi to težo sem imela v mladosti nekaj let), potem pa se mi je dokaj hitro spustilo na 66 (oz. sedaj že nekaj dekic manj).

17.06.11 06:20
Dobro jutro drage punce,

Da se še jaz pridružim temi o stagnaciji. Postala sem pravi izvedenec za stagnacije, žal pa tudi čudaške skoke gor dol (pa ne zaradi pregreh). Ok, vem, da pri meni gre počasneje zaradi ščitnice, toda vseeno... ni fer :(

Npr. aprila sem imela samo -1kg na koncu meseca, maja -3kg, za ta mesec pa še ne vem kako bo, ker zeeeelo počasi gre dol. Gor gre za kakih 10dag, pa spet dol... in se vrti v krogu. A kljub temu sem danes zeeelo vesela, ker sem dosegla najnižjo težo do zdaj 78,10kg :). Kar skakala bi. Naslednji mejnik 77kg :).

Sem pa opazila (bolje rečeno, je to opazila moja prijateljica), da mi je teža prvič močno padla, ko sem se hudo hudo pregrešila med prvomajskimi, potem pa štartala znova. Kaj, če moje telo ne upošteva pravil? Zato razmišljam, da bi danes naredila en dan off, jedla vse česar ne smem, potem pa jutri štartala na polno. Pa še na žur greva z možem, tako da ... hm... bom še premislila. Najhuje je to, da me sploh ne vleče, da bi se pregrešila. Razmišljam o tem kaj bi vse pojedla in mi ne diši.

No, bomo videli. Danes je petek, sonček, vikend je pred vrati... uživajte :)
Dobro jutro,

ja, na koncu smo izgleda vse na istem. Meni je uspelo v prvih šestih mesecih shujšati 22 kg, za naslednjih 8 kg pa sem se matrala naslednjih 6 mesecev.Te zadnje kile so izgleda prilepljene na nas.Konec marca sem prekinila dieto in prešla na vzdrževanje. Še vedno nisem jedla kruha, testenine, riža..., sem pa začela jesti sadje in si cca 2 krat na teden privoščila kroglico sladoleda ali tiramisu. Zredila sem se 3 kg. In tako sem spet nazaj na dieti.Takoj sem izgubila 1,5 kg, sedaj pa se je spet ustavilo. Normalna teža glede na leta zame 73 kg (IBM 25), sedaj sem na 75,3.
Me prav zanima Vesnin novi način, upam da bo uspešen.
Jaz se bom držala ustaljenih navad, samo malo več obrokov bi morala pojesti, pa mi zaradi službe nikakor ne uspe. Ta teden sem naredila veliko napako, uspelo mi je jesti samo 2 krat dnevno, zjutraj in potem šele ob 8h zvečer..........seveda ni rezultata. Upam, da bo drug teden boljše.In definitivno ne odneham, dokler ne vidim na vagi spredaj 6. Po prekinitvi itak takoj dobiš v telo vodo, torej nekje 2-3 kile in kakor kaže, bom za ta cilj rabila vsaj 5 mesecev.;DDD
Vsekakor smo zdaj na forumu prave, ne bo nam zmanjkalo volje! Vse imamo skupni cilj.....priti na idealno težo.
Lp
katarina0305

17.06.11 06:52
No, po dolegm času se oglašam tudi jaz. :) sem vas začela pogrešat, saj se je teža namreč ustavila tudi meni :((( ful žalostna.

vesna100 - iz 71kg sem prišla na 67, to je pa tudu vse. vVerjetno kaj narobe delam. Vidim, da tudi tebi že dalj časa stoji teža!

Zdaj sem se odločila, da bom jedla malenkosti vsake 3h in še več pila ter še več se gibala. Ja, septembra me čaka poroka. Čutim, da je moje telo mišičasto, saj je na določenih predelih tako izrazito mehka maščoba, ki čaka na izločanje! Spodaj pa namreč močna mišica.

Aja, kaj predlagate, da jem popoldan za malico in večerjo. Skute in vlakninskih kosmičev sem že sita, zelenjave pa ne maram preveč. Mogoče crispy in mleko?
No, pa še jaz. Totalno razočarana in jezna!!!

Po 1 tednu, ko gonim kolo vsak dan od 1h do 1h 30 min sem še vedno na istem. Pedaliram pa cca 1-2 urici pred spanjem, ker prej mi ne znese (vem, da bi blo boljše zjutraj ampak tudi zvečer je boljše kot nič).
Jem vse po pravilih kot bi mogla (200 kcal več, ker sem bolj aktivna, ampak imam še vedno po 1000-1200 kcal minusa zaradi športa). Tako, da res ne vem zakaj. Po vseh izračunih bi mogla it dol že 0,5 kg, do nedelje pa cca 1 kg. Upam, da mi čudežno pade cel kg v nedeljo :)
Mogoče pa ker sem že skoraj na idealni teži. Al pa se mi mišice delajo, hehe :)
Bom probala danes brez vseh ohjev, pa brez kolesa, da nardim en dan pavze pa se nalivat cel dan z vodo :)

No, še dobro, da sem taka trma in mi to daje še večji zagon. Enostavno morem zmagat :)

Uživajte, pa upam, da se tudi vam kmalu premakne navzdol. Samo ne obupat!
Ojla,jaz vas samo na brzino pozdravim imam full gužvo smo včeraj zaključili s kopalnico (razen vrata nam še manjkajo) In zdaj je čistilna akcija...pri meni vse po starem danes je tehtnica pokazala 78,5kg...sem pa začela opažat,da nisem nič več lačna zakaj....zdaj dva dni sploh ne čutim nobene potrebe po hrani ....

Ogromno ste napisale na brzino sem vas malo preletela jaz verjamem v vsako od nas in ni dvoma,da nam ne bo uspelo...

lp :))))))
Hojla, punce!
Danes je petek, moj dan za merjenje. Jupi!!! Danes je tehtnica pokazala 83,9 kg (nova najnižja teža v taj fazi hujšanja), torej 0,9 kg manj kot pred tednom dni. Moj kratkoročni cilj je do 10.avgusta izgubiti še vsaj 4 kile - no, morda bo pa šlo. Vsekakor imam premalo gibanja, a se ta teden izogibam pregreham ko hudič križu. Tudi precej pazim na vnos OH, čeprav jih ne preračunavam. In izgleda, da sem malo "zdrmala" moje telo in je spet začelo funkcionirati v željeno smer.

Sicer pa sem nekje na sredini hujšanja. Moj končni cilj je 60 kg, tako da me čaka še precej dolga pot. Ampak tako kot vse ostale tukaj sem tudi jaz neizmerno trmasta in se ne dam kar tako. Pravzaprav sem se na takšen način življenja že kar lepo privadila in mi v glavnem ni težko. Razen, kadar pride kak tak dan, kot je bil včerajšnji, ko sem se počutila kot ta zadnja smet na tem planetu. In včeraj sem imela precejšnjo srečo, da se mi ni zluštalo čisto nič sladkega, kajti sicer bi zanesljivo podlegla.

Na obdobja stagnacije pa sem se sama tudi že nekako navadila. Dopovedala sem si, da je to nujni sestavni del hujšanja in da si ne morem kaj veliko pomagati proti temu, pa če si še toliko prizadevam. Ko pa pogledam končno bilanco, sem vsekakor zadovoljna, saj je trend vendarle obrnjen v smer izgubljanja kilogramov. In v končni fazi le to šteje. Ampak včeraj je bil pač tak dan, da bi najraje pozabila na hujšanje, ker sem ga imela že poln kufer. No, danes je nov dan, sonček se je sicer skril, a ga čutim tam nekje nad oblaki!

Lp
najprej čestitke lenki, super ti gre :)
toliko časa, kolikor že ti vztrajaš, si zaslužih teh 80 končno, pa magari avgusta :)

sama sem pridna, včeraj gospa vaga namerila 98, držala sem se suhih B ... danes mala melona za zajtrk in malico, druga malica 2 jabolki in zdajle običajno kosilo ...(zrezek, pečen v pečici v srajčki iz lanu in sezama - nič OH, narastek iz blitve in jajca - nič OH, ena žlica čičerike popečene ala prebranac in skleda solate) ... z večerjo običajen kozarec mleka po teku ...
jutri pa spet suhe B, kot jim rečem ...javim rezultat čez kak dan, da vidim če to deluje ...

katarina dobrodošla nazaj, tudi jaz sme te pogrešala ... sem se ustrašila, da si padla nazaj ampak vidim, da si pridna ...rekreacija te bo preoblikovala kljub teži, zato je super da vztrajaš ...

glede malice in večerje pa naj povem, da sem kar "alergična" na fitnes prehrano, ker non stop propagira skuto in ovsene kosmiče ...
če ti ne pašejo, ne jej ... skuta je itak ena od tistih stvari, ki rada zadrži vodo v telesu ... fitnes friki rečejo da te "zalije" ...posledično ni padca teže ...

kaj jesti? jagodičevje - malo OH vsebujejo, nasitijo, prijetno jih je jesti ... zraven kak lonček jogurta (cca 2 dcl) ...jajca v vseh oblikah, popečeno meso - odlično je tudi hladno ali meso v solati, sataraš, gobe z jajčki, palačinka brez OH - ti bo fočka napisala recept, če ga jaz ne bom našla ...je odlična, okusna, nasitna, vsebuje le jajce in mlete oreščke ... beljakovinska lepinja z nekaj popečene zelenjave ali sadežem ...

pa saj je kar širok izbor, le privošči si tisto pravo, zdravo hrano ... B praški, skuta in kosmiči so pač za tiste, ki tako prehrano lahko zdržijo ... sama zagovarjam hrano z vrta in drevesa :) in seveda meso v vseh oblikah :) ...

dekleta tukaj v tej temi, se vse močno ogibamo OH-jem, še posebej v popoldanskem času ... tako da kosmiči niso dober izbor ...nič hudega če ne maraš zelenjave, jej tisto, ki jo maraš ...

nony tebe moram še posebej pohvaliti ...s tolikšno pozitivno energijo se lotevaš vseh stvari - od hiše do hujšanja, da ti enastavno zato tako vse uspeva .:)
izguba lakote je posledica B prehrane ... to je tisto, kar bi sama rada dosegla, ker čutim, da sem spet v fazi, ko mi vse "diši" ...
Navedeno
snežinka09
Punce, da vas potolažim.... tudi jaz, ki imam bistveni manj kil za dol spravit, imam težave z visečim spodnjim delom trebuha. Po drugem carskem so me zelo grdo zašili, tako, da imam nad brazgotino en tak velik rezervni šlauf. Bolj, ko gredo kg dol, bolj je podoben eni ogromni čajni vrečki. V kopalkah zgledam tako, kot da bi me malo manjkalo tam spodaj. Iz profila izgleda, da imam eno luknjo. Trebušnjaki ne pomagajo, kreme tudi ne...
Sicer pa čestitke vsem pupam, ki vztrajate, in hvala vam za vso pozitivno energijo, ki jo izžarevate na tem forumu!!!

sem na morju večkrat opazila ženske s težavo, kot jo imaš ti in te popolnoma razumem ... česar pa ne razumem, pa je to, da se en zdravnik ne more toliko potruditi in mladi mamici narediti en lep šiv ali dva ...želim ti, da se ti čimprej čimbolj skrije nepravilnost in verjamem, da ko bo manj špehka na trebuhu, bo tudi to manj očitno ...

odlični trebušnjaki, ki pomagajo so, da ležeš na tla in se sprostiš ... potem vlečeš trebuh notri kot bi hotela popek zalepiti za tla ...šteješ do 3 in izdihneš ...
3x12 ponovitev ... rečejo jim tudi notranji trebušnjaki in z njimi treniraš notranje mišice ...posledično se zmanjšuje trebuh ...
Navedeno
vesna100

odlični trebušnjaki, ki pomagajo so, da ležeš na tla in se sprostiš ... potem vlečeš trebuh notri kot bi hotela popek zalepiti za tla ...šteješ do 3 in izdihneš ...
3x12 ponovitev ... rečejo jim tudi notranji trebušnjaki in z njimi treniraš notranje mišice ...posledično se zmanjšuje trebuh ...

Odlična ideja ti notranji trebušnjaki. Jaz sem jih malce modificirala in jih ravnokar izvedla tri serije po 15 kar sede ;) Evo, to je vadba, ki jo lahko naredim kar v službi za računalnikom ;)))
ena pač ... jaz jih dejansko delam v službi dopoldne, za računalnikom :)
ideje pobiram od vsepovsod, še posebej imam rade take vaje, da združim sedenje z vajo ...

recimo keglove vaje, stiskanje zadnjice, tile trebušnjaki ... joj, a sem že mal obsedena :))))
Dobro jutrooooo,
hehe, malo zgodaj vem, pa saj nisem nikogar zbudila, takole se lahko malo derem,
pred mano sta dva prosta dneva, jupiiii.
Jutranje tehtanje: 74,6, en kilogram manj kot prejšnjo soboto. tole je kar o.k.....sem kar zadovoljna.. Danes bom imela vendar več časa, da si malo tipkamo.
Mater sem jezna, tko se trudim, ne delam prekrškov, tečem vsak dan in mi ne gre dol. Jaoooooo se bo treba nehat tehtat vsak dan, ker sem pol kr jezna. Tako, da od danes naprej so ponedeljki za tehtanje. Pa sej vem, šport naredi svoje, dnevi pred menstro tud, tko, da bom potrpežljiva. Sej mika me ne, da bi kej obupala, ker sem groznoooo motivirana, hočem imeti 60kg, ko se vrnem oktobra v službo in pika!
Dobro jutro :)

Evo današnje tehtanje je pokazalo 78.5 kar se pravi 1,5kg man kot prejšnji teden sem čist navdušena :)))))...ja tole z apetitom mi je pa čist nova stvar ne vem, če se mi je že kdaj zgodilo,da enostavno mi ni za jest se moram kr malo prisilit.

Vam pa moram povedat,da sem tok zadovoljna z mojo novo kopalnico res je trajalo malo dlje ampak vredno vsega res je izpadlo lepo in natančno narejeno...po celih treh tednih se mi bo končno vse postavilo nazaj na normalne tire. Sem pa od vsega čiščenja tok utrujena,da sem danes komaj vstala iz postelje ampak moja bejba je ob 7h že pokonci in skače po postelji tko,da ni možnosti za poležavanje...

Danes si bom za kosilo naredila frtaljo iz bučk in malo parmezana na vrhu ....

Tko zdaj pa novim zmagam na proti ...upam,da mi bo danes uspelo kaj več spremljat naše pogovore :)))

LP :)))
Nony, čestitam! Tole z apetitom je čisto normalna stvar, ko se organizem navadi na ketozo. Prav zato sem jaz z lahkoto zdržala eno leto na dieti brez skokov v prepovedano hrano. Da pa so rezultati lepi, pa itak sama vidiš!
Ok dobro,ker me je bilo že malo strah kaj se dogaja....in kaj naj naredim v primeru,da mi ne paše jest...ali naj se silim ali pač ne jem?
Obvezno pojej vsaj 4 manjše obroke, jaz sem si s tem ko nisem jedla naredila zastoj v hujšanju. Ja, na napakah se učimo.
moja teža pa kot zabetonirana :)
ampak stradala pa ne bom, grem naprej in se tehtam samo še ob nedeljah zjutraj :)

vsem lep vikend ... tudi mi smo se spravili nekaj malenkosti preurejat, tako da bo veliko pucanja... ta del renoviranja imam najmanj rada :) ... jutri greva pa plesat ...komaj čakam :)

nony mislim da je tole z apetitom največja vrednost B diet ...sem vesela zate, res ti gre dobro :)
Navedeno
inny
Mater sem jezna, tko se trudim, ne delam prekrškov, tečem vsak dan in mi ne gre dol. Jaoooooo se bo treba nehat tehtat vsak dan, ker sem pol kr jezna. Tako, da od danes naprej so ponedeljki za tehtanje. Pa sej vem, šport naredi svoje, dnevi pred menstro tud, tko, da bom potrpežljiva. Sej mika me ne, da bi kej obupala, ker sem groznoooo motivirana, hočem imeti 60kg, ko se vrnem oktobra v službo in pika!

popolnoma te razumem ... pri meni enako teža stoji ...tehtanje 1x tedensko je dobra odločitev :)
meni menstruacija in dnevi pred njo dodajo še kake 2-3 kg ... tudi po prstanih čutim, da sem polna vode ... tiste dni jih komaj snamem zvečer, drugače pa se mi že pošteno obračajo na prstih ...

ampak važno je, da nam ne zmanjka volje in motivacije :)
Navedeno
vesna100
najprej čestitke lenki, super ti gre :)
toliko časa, kolikor že ti vztrajaš, si zaslužih teh 80 končno, pa magari avgusta :).

Hvala, Vesna, za čestitke. Tako zelo super mi sicer ne gre, je pa trenutno zadovoljivo, sploh glede na to, da še vedno ne utegnem poskrbeti za konkretno rekreacijo. Izgleda že kot izgovor tale moja rekreacija, predvsem za tiste, ki ne poznate mojega življenja. Meni to ne predstavlja nobenega izgovora, ampak le realno stanje, zato je zame vsak, še tako majhen napredek zmaga v malem. In dobro vem, da ne smem popustiti, ker gre ZAME, za MOJE zdravje, počutje in ne nazadnje za MOJ izgled. Mi pa teža 79 kg vendarle predstavlja neko prelomnico, že skoraj nek mit (ali fetiš, če že tako hočete). To je namreč najnižja teža, ki sem jo dosegla v prvem delu hujšanja, imela pa sem jo oktobra 2009 (to je takrat pomenilo izgubo teže 20 kg v roku leta in pol, potem pa še pet mesecev vzdrževanja). In ko bom tale mit podrla, bom začela govoriti o tretji fazi hujšanja, ki bo zame predstavljalo spet tisto pravo izgubljanje teže (tale druga faza je le prehodno obdobje, ko popravljam napake iz obdobja oktober 2009 - december 2010). Od novoletnih praznikov do danes je šlo dol skoraj 11 kil - no, saj to niti ni tako slabo.

Lep dan vsem skupaj, pa čestitke vsaki posameznici za res lepe dosežke!

Lp
Dobro jutro...

Kako ste? Moja utrujenost se nadaljuje in še vreme je tako butasto,da je kr groza ..no tehtnica se je danes pomaknila še za 0,3kg dol ...
Tko zdaj grem pa na zajtrk in kavico :)))

Lepo jutro vam želim :))
Dobro jutro,

danes sem jezna nase, včeraj sem podlegla sladoledu na obisku....grrrr, spet vsaj dva dni stagnacije če ne več. Ampak, je bil dobeeeeer :DDD.
Nony, superca si.
Vidim, da bo danes dan za pospravljanje, .......upam, da se bo kmalu zjasnilo, haha. Ne da mi se, načrti so veliki, volje pa bolj malo.....že včeraj se nisem najbolše počutila, vreme me je malo upočasnilo. Danes se bo baje zjasnilo, morda bo potem kaj več energije.

19.06.11 10:22
Dobro jutro,

punce, grešila sem... kot napovedano... bilo je strastno in slastno. Nisem pa pretiravala, ker mi ni pasalo. A ni trapasto, no? :DDD V petek sva bila na žurki, preprlesala pol noči, pojedla sem hamburger in čevapčiče z lepinjo - do tortic nisem prišla, ker nisem imela časa ob vsem miganju. Zato pa sem spila vsaj 4litre vode - tekom noči. Kot kaže se obrestuje. Danes pa imam najnižjo težo do zdaj - 78kg jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Je pa res, da sem včeraj ponovila 1. dan in da bom zdaj par dni zeeeelo zeeelo pazila na vnos OH - samo malce solate in nič drugega.

Neverjetne smo... se vam ne zdi? Lahko bi naše slike dali v leksikone pod pojem 'popolnost' :) ali da bo še bolje zvenelo pure perfection :))))))
In tudi meni se je končno premaknilo :)
Čeprav ni cel kg kot je bilo preračunano, je pa vsaj -0,4 (zdaj sem na 62). No, tudi to je bilo lepo videti na tehtnici :)
Zdaj pa pridno naprej, čeprav bom šla preko roka, ki sem si ga zadala, ampak važno, da pridem do cilja :)
Pozdravljene!

Včeraj sem se zjutraj pozabila tehtati tako se mi je mudilo ... tako, da sem se tehtala danes - tehtnica je pokazala 67 kg ... se pravi 0,5kg manj od prejšnjega tedna ... čeprav me malo čudi, da je šlo toliko dol saj ta teden res nisem bila pridna ... od ponedeljka pa do včeraj sem vsak dan zmazala eno ali celo dve reberci čokolade z lešniki tako da je skoraj ni ostalo več ... :S pa včeraj sem pekla češnjev zavitek in seveda sem morala prva vse preizkusiti ... No pa tudi rekreacija je precej šepala glede na to da sem precej zasedena z učenjem , izpiti ...tako, da komaj čakam da je konec tega tedna potem pa res malo bolj pridno naprej ... pa tudi malo bolj bom morala paziti pri hrani, če želim do srede (ali konca) septembra prilezti na 57-58kg!

Sicer pa danes je vreme kislo, upam da se izboljša kaj do večera da bom uspela vsaj na kakšen sprehod!

Lep dan vsem, četudi boste pospravljale!! :)
katarina0305

19.06.11 15:11
Pozdravček vsem! Pridne ste!
Tudi meni spet kar vredu kaže. Včeraj sva v Stožicah na koncertu skakala in danes se pozna :)))) Fino se počutim. Jutri moram pa še obsege pomerit, ker imam občutek, da so se mi stegna zmanjšala.
Ja, popoldanska B hranila moram najdit pa jedilnike, da ne bom skoz po OH posegala.

Pa srečno hujšanje vsem!

20.06.11 06:47
Dobro jutro,

Ponedeljek je tukaj, zdaj bo spet lažje, ker med tednom imam bolj urejeno prehrano - 5 obrokov na dan, vikendi so popolnoma razpuščeni :).

Mogoče samo majhna izkušnja. Mene zelo rada zalije voda, posebej poleti imam težave s tem. Zdaj par dni pijem koprivin čaj in se mi dozdeva, da je veliko bolje. Ni nek izrazit okus, tako da se ga da piti brez vseh dodatkov. Če ima katera kak dodaten predlog glede tega, pa z veseljem prisluhnem.

Uživajte še naprej, prihajajo sončni dnevi :)
Imam podobne težave kot ti. Še posebej v dneh, ko imam pretežno sedeče delo, je prava katastrofa. Sama pri sebi sem ugotovila, da če več pijem kot sicer in se več gibljem (npr. več hoje, ni potrebno neko hudo naprezanje), potem teh težav ni ali pa so zmanjšane na minimum. Vodo iz telesa pa spravim z lubenico (škoda, ker ima visok GI!), tako da ne vem, ali je sploh priporočljiva pri hujšanju.

Uživajte v sončnih dnevih!

Lp

20.06.11 07:43
Ja, moje delo je pretežno sedeče... posledice so jasne. Pijem pa itak toliko, da sem se spremenila v pravo žabo - preprosto rada pijem vodo. Gibanje res pomaga, posebej kako skakanje po plesišču, zdaj v poletnih dneh bo več tega:). Nisem namreč ljubiteljica nočnih klubov :(.

Sicer pa sem še vedno na 78kg - jupiiii. Še malo pa 77 :), itd...
Dobro jutro, evo pa je spet ponedeljek. Mene je zgleda ujel spet nek prehlad me boli grlo in tece iz nosa uf to mi ni prov nic vsec. Danes mi je vaga pokazala 78,2 pocasi se premikam proti cilju.

Na dieti se malo pa te bom ujela :) razen ce ne bos pohitela in mi usla :)

Ta tedn bo pa dolg ,ker delam se soboto in za vikend imamo 3rojstne dneve ne vem kako bom to vse to izpeljala brez grehov.

Lp:)

20.06.11 11:35
Drage punce,
pravkar sem tuhtala o tem, ko pravijo, da počasneje ko hujšaš, manjši je jojo efekt. Moj bo tako majhen in tako pozno se bo pojavil, da bom že 115 let stara. Kar niti ni slabo. Hujšam pa res počasi....

Toliko od mene - kratek preblisk. Zdaj pa nazaj veselo na delo :)
Pupe jaz sem čist zanič in samo sladko mi gre po glavi...zdej bi vse pojedla kar imam doma...zdej grem delat upam,da me minme ta želja po sladkem....

LP
Dobro jutro...

No to je pa zdej že prov čudno kje pa ste vse?? no se bom pa še naprej mal samasabo pogovarjala :) pri meni vse po starem teža je ista prehlad je skoz hujši ampak jaz se ne dam :))

lp

21.06.11 10:05
Pozdravljena Nony in ostala dekleta,

Uf, danes je noro, še za kavo nimam časa. Sem samo na hitro kliknila, da pogledam kaj je novega.
Očitno smo vse zasedene in ni ničesar tako noro novega, da bi si vzele trenutek časa za forum.

Držite se :)
Hojla, punce, poletje je z eno nogo že tukaj, kopalk za letos pa še vedno nisem nabavila. Razlog: na morje grem šele okrog 10. avgusta, pa si ne bi rada kupila prevelikih:)))))))

OK, šalo na stran. Je pa res, da sem danes srečala mojo šiviljo, ki ji skoraj vsak teden nesem kakšno oblačilo zožat. In danes sem imela oblečene tiste tričetrt kavbojke, o katerih sem že pisala, da mahedrajo okoli mojih stegen (lansko poletje so mi bile čisto prav), in me je prav okregala, kako lahko hodim naokrog v tako preširokih hlačah. Ko sem prišla domov, sem malo pomerila, koliko so mi dejansko preširoke, in ugotovila, da mi jih po stegnih mirne duše zoži za kakih 14 cm po obsegu. In šele takrat sem se zavedela, da so mi dejansko preširoke, pa ne le po stegnih, ampak tudi čez pas in boke, kjer mi že nekaj časa niso več oprijete. Oblačim in slačim jih kar tako, zapete, pa je še nekaj "lufta". No, če že kile skorajda stojijo, se pozna vsaj na hlačah, to pa tudi nekaj šteje, a ne?

Lp
Živ Vztrajnice, krasne ste,

ker tudi jaz zelo počasi hujšam, se "počasi" (beri.redkeje) tudi javljam. Torej bom tudi jaz na cilju tam pri 115 letu. Juhuhu! To bo pa zanimivo.

Okrog nabiranja vode v telesu pa zanesljivo pomaga miganje in manj soli. Zavedati se moramo, da pojemo velikopreveč soli, kolikor jo potrebuje naše telo. Mimogrede, ta vikend je bil svetovni gorski maraton. Maratonci so na okrepčevalnih postajah kar s prsi zajemali sol. Zakaj? Ker sol zaddržuje vodo, ki jo ob takem naporu telo zelo potrebuje. Vendar to lahko počnejo le vrhunski športniki, ki imajo zdrava ledvica. Sicer se s soljo ne gre igrati. Zmrenost in še enkrat zmernost! LAhko pa raje poskusite kar brez. Se navadiš. Nič novega nisem napisala, a na sol se navadimo tako, da jo z leti raje povečujemo, kakor zmanjšujemo, ker se burbončice starajo in "pešajo".
Lenka, kupi si nove kavbojke, si si jih več kot zaslužila, te pa imej za spomin :)))
Čestitam!
To, da vaga laže pa itak veš.
Fočka, hvala. Ampak ravno teh kavbojk nočem za spomin, ker mi jih je že lani ožala, tako da niso več originalne. Ko sem jih kupila (pri 99 kg), so bile številka 58 (Jezus, kaj sem res nekoč nosila takšne številke?) in so mi bile komajda prav. Danes se že počasi spogledujem s 46-ko (odvisno od kroja, celo 44 sem že spravila nase). No, pa me je res nekaj malega manj skupaj kot nekoč. V omari pa imam že od začetka hujšanja ene dolge hlače in eno bluzo, ki sem ju prihranila za spomin in opomin (mi kar slabo rata, ko se spomnim nanju:S)

Kar pa se tehtnice tiče, je itak ena taka mala lažnivka, ja. Jaz jo jemljem bolj kot orientacijo in ne toliko kot edino zveličavno merilo izgube odvečne maščobe. Sem pa kljub temu zelo vesela, kadar pokaže manj kot prejšnji dan ali teden. Hja, kaj češ, taka sem.

Lp
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 17 minus 14?