Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Na pa je petek tu koncno se danes delat pol pa dva dni fraj grem k mojim za cel vikend komaj čakam...
Vaga je bila danes usmiljena do mene 74.8kg ...zdaj pagas naprej :)
Joj sem vam pozabla povedat,da mi danes končno pridejo montirat vrata od kopalnice komaja čakam,da vidim kako bo zgledalo ..zdaj pa šibam na občino moram nest za znižano plačilo vrteca...
Končno malo več spanja! Danes mi ni bilo potrebno tako zgodaj delat, pa sem si privoščila kar 8 ur krepčilnega spanca. Imam pa muskelfiber po celem telesu, noge pa še vedno malo otečene. Tehtnica mi je danes sicer pokazala malenkost razumevanja, a vseeno sem od nje pričakovala več. Sicer sem na novi najnižji teži: 82,3 kg (kar je 0,2 kg manj kot prej), a sem se nekako že navadila, da moram biti zadovoljna tudi z mišjimi koraki. Kje je vzrok za to, da se je teža spustila le toliko, ne vem. Imam pa dve možnosti (verjetno sta kar ob vzrok): premalo vode (ker sem popolnoma pozabila piti) in zvečer (to je okrog 19. ure) mi ni pasalo jesti drugega kot malo sadja (dve ali tri breskve). Sicer nisem grešila. Aja, pa zaradi povečanega gibanja so se začele ustvarjati mišice:DDDD
Se pa veselim, da greva danes spet v terme. Samo......... spet mož kuha. Zato bom za jutri predlagala na žaru pečene ribe in zelenjavo na žaru (krompirja se ne pritaknem!), za v nedeljo pa morda kakšno meso na žaru v kombinaciji z zelenjavo (spet bom krompir izpustila). Pa da vidimo, kaj bo tehtnica potem rekla v ponedeljek. In s sabo peljeva cel vez vode, ker se moram vzeti v roke in spet začeti kontrolirati vnos vode v telo, ker to, kar delam zdaj (skoraj nič ne pijem), nikamor več ne pelje.
Tako, grem delat. Ve pa uživajte na sončku in imejte se rade!
draga Lenka, pri takem tempu in urniku je čudež, da sploh zmoreš biti na dieti. Kapo dol. Če pa imaš zatečene noge to pomeni, da se ti voda zadržuje. Zato pa si šla tako malo dol - malo je v tem primeru zelo relativno. Res pa moraš več piti. Pa če si le lahko privoščiš, pojdi v termah na masažo. Boš videla, da ti bo veliko bolje.
Danes se še nisem tehtala, spet pijem kavo že več kot eno uro in sem tako na izi, da bom dobila častno črnogorsko državljanstvo.
Včeraj sem si privoščila par orehov v čokoladi (tisti dovoljeni - stopljena kokosova mast, rahlo sladkano z natrenom in surov kakav). Mnjam...
Sladoled planiram delati danes - moram po sveža jajca h kmetu... pa sem lena, čeprav je čisto blizu. Prav uživam v lenobi, ker v ponedeljek spet začnem na polno :)
Nony, čestitke :). Danes mi teža gre spet gor. Predvidevam, da zaradi prihajajoče menstruacije, ker kaj drugega ne more biti, saj se pridno držim diete. Danes 75,8kg ... hm... Upam samo, da me je voda zalila. Bomo videli.
kot kaže smo bile vse precej neaktivne čez vikend :). Upam, da ste se spočile in ste polne zagona :)
Jaz sem v soboto zvečer grešila. Žal. No, danes mi tehtnica kaže 76kg... bljak... je pa res, da sem tik pred menstruacijo in mislim, da me je voda zalila. Kakorkoli... bom preživela.
Vikend je za mano in jaz nisem pridobila niti deke! Juhej! Poleg tega sem še posebej vesela, ker mi je na pasu zmanjkalo lukenj in ker sem se v soboto končno spravila v šoping. Nakupovala sem v trgovini za normalne postave. In to ne največjih cunjic! Začela sem s pomerjanjem št. 48, ki mi je bila kar nekam ohlapna, potem sem preklopila na 46, ki je kot ulita. No, 44-ka mi je malo na tesno, pa bi jo kupila vseeno, če oblačil ne bi potrebovala že ta teden. Tako sem vzela pač 46-ico. Ampak sem ful vesela, ker sem se končno spet skrčila za številko.:)))))
Tako, danes in jutri še delam na polno, potem pa grem na polno filat baterije. V sredo šibam na moooooorjeeeee! Z možem greva sama, šotorit. Upam, da ga bom spravila na kak kucelj, ker ne kolesariva. Pa saj 10 dni oba znoriva na plaži, tako da nekaj malega rekreacije bo menda že. Zaluštalo se mi je spet igrati tenis - dobro da sem se spomnila, moram spakirat še tenis loparje.
Dietka, saj bo. Verjetno je res menstruacija tista, ki te polni z vodo. Čez teden dni boš spet na stari ali pa celo na novi, nižji teži.
Upam, da se bom na morju lahko priklopila na WI-FI in vas vsaj brala - marička, sem že prava odvisnica od tega foruma!:DDDDD
kaj ni krasno, ko si končno lahko kupimo kaj lepega, ne le nekih čudnih vreč in šotorov? Čestitke.
Na morju pa res uživaj kolikor se da. Pozabi na vse in se spočij :DDDD
Dan se je pri nas začel lepo, zdaj pa že prav pošteno dežuje, pa vendar upam da se popoldne malo razjasni.
Nazadnje vam nisem poročala, ampak ko sem se v soboto tehtala je bila moja nova najnižja teža 65kg! Vendar veselje ni trajalo dolgo in že danes je tehtnica spet pokazala zobe in mi mamerila 65,5kg! Verjetno bo kriva prevelika količina OH-jev, ki sem jih pojedla za vikend, čeprav sem se kar pridno gibala. Sicer pa se ne sekiram preveč, saj sem rekla da čez počitnice vzdržujem, potem septembra ali oktobra pa malo bolj resno naprej.:) no če pa se do takrat znebim kakšnega kilogramčka bom pa samo vesela!:)
Za kosilo pa pri nas danes mami pripravlja ješprenovo juho... Aja pa še to; močno močno držite danes ob 6h zvečer pesti zame! Me čaka izjemo pomemben izpit!!
Pa lep dan vsem!
Assica, kako je šlo? Sicer ne dvomim, da je bilo odlično :), v kar sploh me dvomim.
No, končno sem dobila M, kar se je takoj pokazalo na tehtnici. Danes sem rahlo kisla - kot tole vreme, a bo že.
Ste že vse izginile v tople kraje? Če ste, potem maksimalno uživajte.
Dobro jutri,
Evo jaz sem se vceraj vrnila od mojih doma posledica vikenda je +1kg in sem spet na 75,2kg jao a mi je blo treba tega pa tako lepo je blo videt tistih 74 spredaj o ketozi ni ne duha ni sluha ampak kaj jo sploh pricakujem po vsem tem zrtju danes strogo naprej.
Lenka cestitke za 44 se malo pa bo 40 :)
Dietka sw smo tukaj jaz vam bom tezila celo poletje ,ker ne grem nikamor.
Kje je focka je reka ,da gremo ta tedn skupaj v boj pa se ni se nic javila..
Dietka super je šlo včeraj, zrihtala kot je treba.:)
Drugače pa moje 65kg je nazaj in sem tako spet na svoji najnižji teži do zdaj! Jupiiii!:)
In tudi jaz letos ne grem kam na dopust, mogoče kakšno kopanje kdaj čez vikend, sicer pa sem čisto zaposlena z učenjem in še eno stvarjo, ki sem si jo naprtila. Mi je bilo vmes že malo žal, pa mi zdaj spet ni več!:)
Aja danes za kosilo dušena govedina in njoki za ostale, zame pa kuhana zelenjava ali pa dušene bučke - se še odločam!:)
No dežja ni več tako da bo potrebno malo na zrak, samo se bom morala vredo obleči, saj je zunaj tako hladno kot sredi oktobra!:-/
Čisto na hitro, preden grem.
Na dopust odhajam z najnižjo težo (ki se me drži že od petka: 82,3 kg). OK, to je moja izhodiščna točka. Zdaj pa 10 dni NIČ TEHTANJA!!! Potem pa srčno upam na nižjo težo. Bom res pridna pri hrani in vsaj nekaj tudi pri gibanju. Pa da vidimo, ali sem karakter ali ne. Zame bo to kar huda preizkušnja. No, čisto odvisno od tega, na kakšno družbo bova naletela. Upam, da bo katera tudi hujšala, da si bova v oporo;)))))))
Hvala za čestitke. Čeprav št. 44 nisem nosila že od prejšnjega tisočletja, novih kopalk nisem kupovala. Če mi bodo lanske prevelike, bom šla pa kar na FKK, da ne bom preveč komplicirala:)))))))
Hitro še spakiram kufre, nabavim še nekaj malega hrane, zmešam par banjic sladoleda, zlikam preostalo perilo, potem pa hop v posteljo, ob kakih treh zjutraj pa jo že briševa proti morju.
Punce, lepo se imejte medtem, ko me ne bo doma, pa kaj pametnega napišite, da bom imela kaj prebrati, ko se vrnem.
Želim ti da se imaš fino fajn na dopustu ter da se ti uspe držati vseh načrtov in ob tem vseeno uživati. Ko pa se vrneš pa se le oglasi in poročaj kako je bilo!:)
lenka, super se imej in uživaj... naplavaj in spočij se ... to si zaslužiš ...
ko prideš nazaj, bomo tukaj :) delovne ko mravljice ... mene je še en seminar zadel, pa odhajam od doma ob 5,30, prihajam pa ob takile uri ...
danes je kuhal sin, smo imeli čevape, solato s krompirjem in ocvrte bučke ... sem se najedla brez slabe vesti ... ker se bom brez konkretne hrane sesula ...
pozdravček vsem, vam konec tedna napišem kako besedico :)... držim pesti za vse, pridne smo ...
Assica, saj itak ni bilo dvoma v tvoj uspeh :). Čestitam. Lenka, spočij se maksimalno, oz upam, da to že počneš. Vesna, kot kaže se je tudi tebi avgust na polno začel kot meni :).
No, jaz sem še vedno na 75,8kg... glede na to, da imam M, je kar v redu. Opažam pa, da je precejšen del zabuhlosti šel. Počasi spet navzdol. Lepo pa je bilo videti tisto štirko :) (74,9kg).
No meni vaga še vedno kaze 75,2kg groza kok je to mučno k vidiš kako manjšo številko in potem gr gor in se spet matras in upaš,da bo čimprej spet manjša št....Jaz hodim ta tedn delat eno uro prej in se mi kr pozna časovno ...in tudi lačna sem ta tedn fullll..aha bo že sam jamram a ne ...
Fočka javi se kaj kje si??
Na dieti sej nama bo uspelo nazaj videt tisto 74 spredaj ti sploh ker imaš svoje dneve jaz se bom mogla malo bolj matrat :)))
Tako zdej grem pa z mojim kolesarit upam,da bo nona lahko mela tamalo ,ker res rabim malo gibanja :))
Jaz sem se danes čisto pozabila stehtati, sem se spomnila potem, ko sem že pozajtrkovala. Danes je že malo lepše vreme tako da zvečer bo že padla kakšna urca pohajkovanja z mojo psičko, sicer pa nič novega glede tega kaj me čaka čez dan! Učenje kaj pa drugega. Zdaj ob 10h me sicer čaka še neka drugega ...in precej stresnega, vsaj zame. Ampak o tem, ko bo vsega konec!:)
No bejbe kje ste ...očitno vse po dopustih :)) midva sva danes prkolesarila 45km in končno se je malo začela kazat ketoza nazaj sicer prva stopnja ma nekaj je :)) še dobr pol urce pa delat kok se mi ne da bi kr poležavala danes :))
Nony, 45km? In tebe ob takem tempu skrbi ketoza!!! Draga moja, ti boš imela izklesano telo in same mišice :))))). Nimaš kaj gledati na tehtnico! Carica si.
No, meni teža še vedno na istem. Kot kaže bo treba spet malce delati na tisti grdi potuhnjenki tehtnici. Packa grda. Danes sem jo sprehajala po celi kopalnici, če ni mogoče napaka. Sicer je digitalna in naj jo majhni odkloni ne bi motili. Toda, upanje zadnje umre. No, bolj sem jo sprehajala, bolj je vztrajala pri svojem. Torej, trenutno stagniram. Recimo, da vzdržujem, je lepše slišati.
Uživajte tiste, ki ste na dopustu in tiste, ki pač morate delati. Danes bo sonček :D
Na dietu se je za bat za moje mišice so še daleč nekje pod maščevjem :)) je pa res,da moj večni problem je bil trebuh jaz v noge takoj zgubim trebuh pa kr ostaja ampak tokrat se ne dam ga bom ze stresla proč počasi ne :))
Tudi meni teza stoji 75,2kg ah noče in noče it dol...
Danes moram oprat avto kolesarit ne bom šla bom pa tam malo bolj pomigala pa bo....
Ocitno smo res vse zasedene...vceraj sem se spomnila na vedranana a je se z nami ali je slo kej narobe?
Vceraj sem sla predn sem sla delat tec in sem pretekla 3,5km.
Danes se me je tehtnica usmila in pokazala 74,8kg se malo ...danes bi sla pohajat moram vprasat mojga ce se mu ljubi kam it?
Se še jaz pridružujem vašemu čveku! Najprej sem kar nekaj časa sodelovala na temi operacija želodca, in čeprav že imam vse preiskave nisem sigurna v to in zaenkrat še ne grem na OP! Meseca maja je pri meni naredilo klik v glavi in sem začela malo gledati kaj in kdaj jem in vnesla v svoj vsakdanjik malo športa in zaenkrat mi gre kar dobro..začela pri 120 kg sedaj imam 103,5! Še vedno veliko, ampak sem zadovoljna, počasi pa bo...sedaj prvi cilj mi je priti pod 100, potem dalje...do novega leta je moj cilj med 80 in 85! Upam, da mi rata...ubistvu me nič ne matra...jem vse, gledam na količino in seveda omejila sem sladkarije! Sedaj veliko hodimo po hribih, ko bo hladnjeje bom pa mogla nekaj drugega najdit, da bom nadaljevala z miganjem...ok tok od mene za 1x...lep pozdravček vsem in uspešno hujšanje še naprej :)
Pika, dobrodošla,
neverjetna si. jaz sem v nekaj mesecih samo par kilc odložila in vas občudujem, kako vam gre dobro. Sicer pa pravijo, da kakor je šlo hitro gor, naj bi šlo tudi dol.
O hoji v hribe pa naj te razveselim. Če te to veseli, lahko hodiš vse leto. Vsaj jaz to delam in to z veseljem. Uživam v tem. Torej lahko ti pomagam z idejami, če boš želela.
No, sedaj pa spat, jutri je treba zgodaj na turco, ker bo potem žgalo sonce. Punce imejte se luštno.
ojla punce, evo spet mene v takih poznih urah ...
takrat primrckam domov :)
meni se j čisto ustavilo ... nekaj časa sem vzela s humorjem, pol sem bila jezna sama nase ... zdaj pa sem se vdala v usodo in enostavno samo pazim, da ne gre gor ...
opk priznam, padla sem na sadju, ker ga imam noro rada in oče ima poln sadovnjak ...kar rečeš raste pri njem :)
pa malce kaka večerjica s prijatelji, ampak nisem pa padla v neko nažiranje ... samo ustavilo s je vse skupaj ... niham za famozni 2 kili gor in dol ...
rekreacija običajna, zadnje čase hoja s palicami ...evo moja izpoved ...
možno je tudi, ker premalo počivam, pa se je še toliko bolj zabetoniralo, ampak že to, da ne gre gor čez trimetno nazaj, sem zadovoljna ...
odločitev ... 3 septembra grem za 14 dni na morje ... do takrat bom vzdrževala, potem pa spet strogo naprej ... nima smisla začenjati zdaj, ko grem pa čez 14 dni na dopust in bo padlo vse skupaj v vodo :)
pika dobrodošla, čestitam :) 17 kg je odličen rezultata, ki se pozna na počutju, pa tud na zunaj ...in med taprave si prišla ... tukaj smo bolj ali manj pridne punce, ki smo že več mesecev, celo let na hujšanju in še vedno vztrajamo :) in smo čedalje lažje, čeprav priznam včasih tud karakter pripomore k teži ...
o operacijah pa imam jaz tako mnenje ... za nož bo vedno čas, poskusi natur shujšati ...
ena pač je sam shujšala mislim da čez 60 kg, fočka 30, jaz 31 ...v roku enega leta pa še malo ...
počasi se daleč pride ... sploh pa če nimaš drugih težav razen teže, je morda res škoda pod nož, ker si človek hitro kaj nakoplje ...
drugače je za tiste, ki jim je to zadnja možnost, sicer bi jih telo izdalo popolnoma ...
videla boš, hujšamo različno, a je bistvo v druženju, motivaciji, tolažbi in po potrebi brca v rit :)
brez brce ne gre :)
nič zamer, nič slabe volje, nič kompliciranja ... tu smo, da shujšamo in ne da merimo moči :)
sama sem na "metodi" malo OH, a nisem na B dioetah kot ostale ... pomeni, da se po kosilu izogibam vsem OH ... ko pa se držim strogo, pa jem OH le v enem obroku in v dopoldanskem času še sadje ...
hoja v hrib je ena najboljših metod za izgubo maščobe, sploh okoli bokov in tazadne ... patrebuha jasno ...če pa vzameš še palice v roke, potem pa delajo še ramenske in prsne mišice :)
zadnjič sem dobila še en nasvet ... ko s palicami hodimo v klanec navzdol ... zapičimo palice vzporedno pred sebe, tako pač kot stegnemo roke, potem pa ko zakoračimo, z iztegnjenimi rokami in zapičenimi palicami izrišemo krog ... tako da se gib z (iztegnjenimi) rokami konča čimbolj zadaj - upam, da sem dost razumljivo napisala :) ... tako delajo močno še prsne in hrbtne mišice in razmigamo še zgoraj vse mišice ...
amaa to delam, ko gre z rožnika in priznam, da pošteno bolijo roke ...
nony čestitke k teži, počasi a vztrajno se bližaš cilju ...
dietka, ti si pa itak že čist hudo, kot berem :)
lenka si je končno privoščila nove cunjice, si kar prestavljam, da je v tastarih zgledala, kot da je oropala zabojnik humane :D
malce se pa le moram tudi sama pohvaliti, v prvi rundi sem si nabavila prevelike kopalke, zdaj sem šla po številko manjše, pa sem se spravila v 44 ... čist spodobno :)
čeprav priznam, liscini kroji za močnejše so boljši, ker tako lepo podprejo oprsje in niso tako grozno visoko uzrezani na bokih ... tako da sem dala ta prve popravit k šivilji :)
no evo, pridem redko zadnje čase, napišem pa celo doktorsko dizertacijo ...
jutri je zame delovna sobota, v ponedeljek pa gremo na potem po krasu ... ja sej, pol se pa čudim da mi vse stoji ...mislim teža, ker ostalo že pošteno leze proti jugu :):)
lepe proste dneve vsem skupaj, jutri je dan tehtanja ... bom vrgla oko na mojo vago ... am moja neki štrajka :):)
Vesna in Kaven dobrodošli nazaj. Sem vaju že pogrešala :DDD. Pika, ti pa dobrodošla med nami. Mislim, da je Vesna že vse povedala, res smo pridne, rahlo zmešane, a se lepo podpiramo (skoraj kot čudežni modrčki oprsje).
Čestitke za odločitev za hujšanje. Nož lahko počaka. Si pa lepo shujšala, kapo dol. Tukaj te bomo z veseljem podpirale, ja tudi brcale kot pravi Vesna, se boš pa vsaj zabavala. Sploh, če imaš rada babji čvek :DDD
Danes se še nisem tehtala, ker pijem kavico že kako uro. Prav prijetno je in se mi nikamor ne mudi. Pravzaprav sem še v pižami.
Zdaj se bom počasi spravila v pogon, ker moram kužka ven peljati - me že milo gleda in grozeče renči - hihihi
Pika dobrodosla med nami se podpisem pod predhodnje poste sploh na dietkin cudezni modercek :)
Vesna in kaven welcome back vaju ze res nismo dolgo brali jaz in dietka pa asisca utrujamo vsak dan s svojimi kilami in tegobami ;)
No jaz se vedno pogresam focko in vedrananano se ze nekaj casa nista oglasili.
Evo men je danes tehtnica pokazala 74,4 kg cel tedn sem rabila da sem dala dol tisto kilo ,ki sem jo dobila pri mami. Jaz tudi danes delam in v ponedeljek tudi verjetno. V ponedeljek dobim mucka in se z mojim imava obletnico.
no še en primerek tukaj z vami, ki hoče shujšati. Naj vam povem, da vas berem že od dneva, ko ste odprle to temo se mi zdi, da vas čisto vse poznam že ne vem koliko časa tolko visim tukaj in vas spremljam, občudujem in želim, da bi bila na vašem mestu. prvič čutim rahlo ljubosumnost - v dobrem smislu, da vam tako lepo uspeva.
Naj povem, da imam s hujšanjem kar nekaj izkušenj, a sedaj 10 mesecev po rojstvu svojega čudovitega sina se mi zdi, da sem tako brez motivacije in moči in vsak dan je isti, vsak dan začnem hujšati, pa odneham, se najem čokolade in sem zopet žalostna in zopet se sprašujem zakaj mi ne uspeva, zakaj ne zmorem zdržati niti dneva brez sladkih pregreh. Ko pišem te vrstice stiskam zobe, ker mi je tako nerodno sama pred seboj, tako bedno vse skupaj.....ahhh skratka občudujem vas, niti ne vem kje naj začnem, da bi se držala hujšanja oz. spremenila način prehrane. no poudariti moram, da sem še hudo dobra, da nimam 100kg toliko cukra dam vase že celo življenje. Imam cca. 75 kg, ko sem šla rodit jih je bilo zavidljivih 99kg, tako mi je bilo nerodno, da še ginekolog ne ve da jih je bilo toliko. Še tam sem se zlagala za kilo, dve. Pred nosečnostjo sem se zredila iz 65kg, na 70kg, nato od veselja šla preko vseh meja. Kako in kdaj bo ta presneti klik v moji glavi, saj se tako dobro počutim z 60kg. Tudi tečem zelo rada, a zaradi svojega sala sem se zdaj ulenila;(
Torej moj cilj je v pol leta priti na 60kg in jih zadržati,vendar kako, s kakšno hrano. Naj povem, da imam rada B, vendar se jih naveličam, mesa niti ne maram, ok tu in tam kak zrezek. Jajca, sir obožujem ampak ne toliko, da bi mlatila non stop. Tukaj obupam, ker nimam idej kaj lahko, kaj naj jem....
Skratka upam, na malo korajže, zagona, kak nasvet, brco v rit, brco bilo kam samo, da bo delovalo. In da neham skrivati sladkarije in jih jesti ko mi pade cuker, na račun kosila, solate in drugih stvari.....skratka se tipkamo, jaz moram samo zbrati korajžo in se stehtati, kar mi pa ne bo lahko;(
Dobro jutro drage dame, mazonkla dobrodošla med nami,
Verjetno si prebrala kako smo sprejele Piko. No, isto velja za vse: spodbuda, podpora in nekaj brc :). Ja, vem, da je težko začeti, toda enkrat ko začneš potem kar gre.
Zanima me koliko obrokov imaš dnevno? Čeprav je težko, še posebej na začetku, si poskusi razdeliti obroke na 5-6 dnevno. Napadi volčje lakote kmalu minejo. Poleg tega res pomagajo dodatni vitamini in minerali, pa omega 3 oz mandlji, ki so bogati s tem.
Če ti B oz ketonska dieta ne ustreza, poskusi s tem, da do kosila ješ polnovredne OH, od kosila naprej pa B. To mnoge zelo uspešno prakticirajo.
Saj pravim, na začetku je težko, potem pa kar gre. Tu pa tam mala pregreha pa tudi ni hudega.
Mimogrede, moram se pohvaliti, da sem pridna in brez pregreh. 'Šparam' se za konec meseca, ko me čakajo žuri na katerih sem se odločila grešiti. Do takrat pa bom pridna.
Pa še nekaj... končno so ljudje začeli opažati mojo seksi, prelepo in popolno postavo (khm... hihihi). Par komplimentov sem dobila na ta račun in mi je spet malce zrasla samozavest. Do sedaj kot da ni nihče ničesar opazil.
Toliko od mene, grem se počasi tehtati, samo kavo do konca spijem.
Ostanite pridne... vsaj pri dieti... za ostalo ni pomembno, saj pravijo, da pridna dekleta grejo v nebesa, poredna pa povsod. :DDDD
Mazonkla dobrodošla ...tu te absolutno vse podpiramo in zastopimo kako se počutiš :) ampak v končni fazi je vse odvisno od tebe hujšala boš za sebe ne za drugih ..drugi te lahko potem samo občudujejo in spodbujajo :)))
No dietka vazička mene redko kdo pohvali razen mojih domačih ko pridem domov edino zadnjic me je ena prijatelica vprašala kok si pa shujšala se ti full pozna :) ena od mojih svakinj niti omeni ne ,da sem shujšala od samega ljubosumja ,ker se je ona malo zredila in bomo pomoje kmali na istih kilah :))
No men je šla danes teža malo gor in imam 74.7kg ampak prihajam v svoje dneve vsaj mislim,da je to,ker drugo ne more biti.Danes gremo mogoče kolesarit takoj ko se brat od mojga in njegova družina odpravijo na morje...aja jutri si grem iskat muko staro dva meseca komaja čakam :))
Dobro jutro, danes se nisem še uspela tehtati, se bom jutri ko zberem dovolj poguma ;)
Dietka to je tudi problem, nimam sploh obrokov, jem sam cuker, samo toooo. Jaz sploh ne rabim hrane, niti nisem neki odvisnik od ničesar razen od cukra. No vsekakor bo potrebno to spremeniti. Včeraj ko sem šla spati mi je eno uro tako močno razbijalo srce, ne vem al je to od vsega skupaj in slabe hrane ali pa od česa drugega. No še dobro, da sem po naravi optimist in vedno dobre volje, jo bom potrebovala ogromnooooo, ker to bo težek oreh.
Naj povem, da sem enih 10 let nazaj rekla sama sebi, da me zanima kako se počutijo suhice in v 4 mesecih sem shujšala 20 kg z pravilno hrano in fitnesom. Tisto težo cca. 55 kg sem kar nekaj let držala, a pred dvema letoma je začela zopet naraščat. Takrat mi dieta sploh ni bila težka, sploh ni bila dieta le pravilno prehranjevanje, saj sem vsak dan pojedla kak piškot. Ja tudi leta so bila nižja.
Tako, bo treba kar v boj, ve ste mi pa resnično za en tak velik vzor in ko mi bo hudooo se bom zatekla k vam in ne v čokolado.....
Hmmmm jaz sicer bom skušala čim več B ter zelenjave. HB da sadja niti nekako ne maram, ker vem, da se pri dieti ne sme z njim pretiravat, to mi ne bo problem ;)
Vprašanje kaj ve jeste za zajtrk? Jaz imam rada omleto, imam rada navadne kosmiče kuhane na vodi, lahko kos polnozrnatega kruha z piščančjimi prsi.....a je še kaj takega okusnega in zdravega?
Evo danes začnem teči, to obljubim sama sebi,pred tem gremo pa vozičkat okoli Bleda;)
Frišna, spočita in fino zrejena se vračam k vam. No, kolikor vidim draga Nony in dietka, sem vaju prešišala s kilažo, hehe. Skoraj me je kap, ko sem zjutraj stopila na to čudno napravo....morda pa vaga tudi karakter:))) No, to je pač rezultat dopusta in niti ne preveč papcanja. Izglada, da mi je usojeno biti celo življenje na dieti.Me prav zanima koliko časa bom rabila da sklatim te 3 kile. Upam, da bom v torek že v ketozi.
Malo sem že pogrešala naš čvek tukaj. Vidim, da imamo nove bodoče suhuce tukaj.....dobrodošle, pa da ne bi slučajno zbežale......tukaj smo same vztrajne....v kolikor ne gremo na dopust.:))))
Dietka, ne dvomim, da je okolica opazila tvojo seksi postavo, Nony pa mi s svojo rekreacijo itak skoz vzbuja slabo vest......morda si kupim kolo.
Čau, grem hujšat..........
Sem se stehtala, isto kot včerak 75,10kg :D. Zdaj sem vesela, da je končno kdo opazil, da sem shujšala, ne da bi mu/ji tiščala pištolo, nož in težko artiljerijo pod nos!
upam, da ne uporabljate le metode tehtanja, ker je lahko zavajajoča. Zelo pomembno je,da se tudi slikate od spredaj, zadaj in bočno. Da imate slike, ki vam lahko kažejo rezultate prej-potem.
Ne pozabite pa tudi na merjenje s šiviljskim trakom. Mogoče ne izgubljate na kilogramih, pa zgubljate vseeno na obsegu, ko se vam telo oblikuje.
Samo metoda tehtanja lahko marsikoga odvrne od hujšanja, ker misli, da ne napreduje. Če pa se zraven še zmerite, je možno da po tej metodi vidite napredek, zato uporabljajte več tehnik.
Lp, Mitja
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prenesite si BREZPLAČNO e-poročilo (vrednost 37 €) | Skrivnostno Hitro Hujšanje | Pot do energije ter zdravega in uspešnega hujšanja!
Dragi Mitja,
očitno nisi opazil, toda ravno to tudi počnemo. Šiviljski merilni trak je eno glavnih orodij. Zapisujemo pa samo kg, ker je taaaaakooooo lepo videti, ko jih je manj.
Prav tako nas večina shranjuje kake velikanske hlače in krila / šotore, ki so nam pred kratkim bile prav... torej, hvala za tvoje nasvete, toda smo strokovnjakinje s tega področja.
V temi je že veliko odgovorov in težko je vse preleteti in prebrati, zato sem kar napisal svoje mnenje. Nisem želel nikogar okarati.
Se strinjam, da je to zelo lepo videti! Sicer za osebno evidenco pa je lahko kar dobrodošlo. Veliko uspeha!
Lp, Mitja
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prenesite si BREZPLAČNO e-poročilo (vrednost 37 €) | Skrivnostno Hitro Hujšanje | Pot do energije ter zdravega in uspešnega hujšanja!
Saj ni problema, gre le za to, da sem rahlo naveličana, da vsak, ki ima 5 minut soli pamet in poskuša kaj prodati... prav alergična sem ratala. Torej oprosti, če sem bila rahlo ostra, upam, da razumeš :)
Ne, vse je v redu. Saj razumem, tudi meni gre na živce "spam". Na forumu sodelujem že nekaj časa, trenutno sem bil malo odsoten - poletje :) Drugače pa rad pomagam, mogoče tistim, ki ne vedo za nekatere informacije.
FOČKA WELCOME BACK :))))))))))))) jaz sem te ze pošteno pogrešala ;))
evo midva danes kolesarila 3,5 ur sva šla na kras in naredila 68km zadnjih 10km sem še komaj gonila sem bla čist gotova. posledica kolesarjenja je pa ta da sem bila full lačna in sem jedla kalamare in pomfri tko da dones sem grešila bom v torek šla spet strogo naprej ker jutri imava obletnico in greva na večerjo...sem imela pa da ens uro za srčni utrip gor in merjenje kalorij in sem porabila 1700kalorij....
Joj, tole je pa zame še za prečitat preveč:))) upam, da boš jutri sploh lahko sedela na ritki...predpostavljam, da si že ena sama mišica.
Midve z Dietko te bova samo občudovali.....izgleda da migaš še za naju.... pridna, pridna.
Jaz danes več kot ćetrt ure plavanja in kratek sprehod nisem spravila skupaj.
Uf, Nony, kapo dol,.... čist se ti je utrgal.:))) to bo najbrž zaradi vročine.
Lepo pozdravljene vse, še posebej fočka! Pa si se le vrnila, smo te vesele! :)
Jaz pa se javljam takoj po tem, ko sem se vrnila z mesta zločina! In sicer iz slaščičarne ... Sem si privoščila sladoled ... naročila dve kepici ampak to več kot očitno nista bili dve normalni kepici sladoleda ampak prej dobre tri kepice .... GORA SLADOLEDA!! Pa sem ga pojedla, skoraj vsega, ampak vse pa le ni šlo! :)
Tako da če bi sedaj prebrale moj fb status, piše nekaj takega: ice cream overdose! :D
Tako da ja, sem grešila, tudi pri kosilu se nisem držala nazaj, sem si kar privoščila nekaj pečenega krompirja! Jutri bom bolj pridna obljubim!! Danes me pa tako še čakajo nekje 4 km za prehodit zvečer, ko bo malo hladneje! Vsaj nekaj da se malo odkupim! :D
Meni tudi sladoled hodi po glavi danes ne vem ce se mi bo uselo upreti. Zdaj sem si privoscila eno kavico.
Ja focka sem kr not padla v tole kolesarjenje sem si rekla,da bi letos do oktobra naredila 700km manja mi se slabih 200km. No ja glih nisem sama misica no pr vsem tem spehcu,ki ga imam je se dolga do tja. Je pa res,da oblecem hlace 38 st. Ki sem jih kupila ko sem imela 70kg tko,da obsega je ocitno manj pri vecih kg.
In ti si zacela strogo dieto ali ne se?
evo da se še jaz pofočkam :9 saj smo skoraj v popolni zasedbi, le lenka se namaka ... pa saj ji privoščim, drugače bi ji še noge odpadle v tisti njeni butigi :)
fočka, bejba kod se potepaš? sem že mislila, da bo treba k vam, pa zašarmirat tvoje moške tok časa, da loh tudi ti kaj odtipkaš v tole našo temo ... saj smo kot dobra nadaljevanka ... sezona se nadaljuje čez tisoče strani :)
mazonkla pozdrav ... dietka ti je napisala odlično ... počasi se daleč pride ... vsaka od nas je že kdaj shujšala na hitro, pa potem čez čas natolkla nazaj ...sicver jaz pravim, da smo tukaj same doktoriranke iz zdrave prehrane ... sam praksa nam je mal šepala zadnje čase :)
pri odvisnosti od sladkorja ( kar je pri tebi zelo izrazito) pomaga samo sprememba prehrane in gibanje ...ampak vse naenkrat ne bo šlo ... začni tako, da poješ sladkarijo samo pri glavnem obroku, torej pri tistem v katerem so zastopane B in OH in zelenjava ... tak obrok končaj v času 60 minut ... kar vedno ni tako enostavno, kot se sliši ... torej od prve žlice do zadnje kaplice kave nič več kot 60 minut ... zato da ne spustiš v kri inzulin 2x ampak samo 1x ...
obroke si sestavi tretjinsko ...1/3 B, 1/3 OH, 1/3 zelenjave ( nadzemne) ... ne tehtaj, tako na uč si sestavi ... Oh so testenine ali krompir ali kaša ali polenta ... + tortica ali sladoled ali karkoli pač že ...tudi če vzameš repete, naj bo sestavljen iz tretjinskih deležev ...
B so tudi stročnice - fižol, čičerika, bob ...kakšen dober prebranac, kjer se je kuhalo le za vzorec suhega mesa, popečen z veliko čebule in začimb in zalit z ražvrkljanim jajcem, skupaj z veliko skledo solate in na koncu s kosom sladice in šalico kave ... te ne bo zredil, sladkarijo boš pojedla znotraj inzulinske "porcije" in ti ne bo povzročila "padca cukra" oz. hude lakote že kmalu po obroku ...
pomagaj si omega kapsulami ali kromovimi tabletami - vse to imajo v vsaki lekarni ...
meni izredno pomaga, če pred vsakim kosilom pojem najprej šalčko solate ...šele nato gre juha in glavna jed ...če ni solate, si olupim in na rezine narežem kumaro ali pa papriko ...
se mi zdi, odkar upoštevam ta nasvet, dejansko pojem manj ...
jah, čokolada is girl*s best friend :) from always heheheh
naredi zavezo sama s seboj in začni jesti temno, vsaj 70% kakava ... pa saj ni treba zdaj kako čudno :)
v hofreju imaš na kupe različnih okusov grenkih čokolad, in vsaka 100 gramska je razdeljena v 5 ploščic ...sploh se ni treba matrati ... 1 ploščica na dan pa je ... meni paše una mint iz temne čokolade, je dobra kot after eight ...
torej, mala sprememba za začetek in 1 ura hoje ... ampak vsak dan ...
recimo, ta teden začneš s temno čokolado namesto navadne in 1 uro hoje ...to lahko počneš tudi s sinčkom in možem ... :)
poročaj, kako ti gre ...
pa glavo gor, tukaj sploh nismo super ženske ampak vražje babnice z enako težavo kot ti - pretežke ...
pa saj ni tako pomembno, koliko je človek pretežak ... če se v svoji koži ne počutiš ok, je treba nekaj ukreniti ...
pa srečno :)
nony čestitke k obletnici ... le privošči si ... to je vajin dan in preživita ga prijetno in vroče :)
tudi jaz sem grešila ... popoldne sem bila pri očetu in zmazala kake pol kile domačega nashija in lonček domačih jagod - le kje so se vzele konec poletja :)
Kako ste vse prijazne, niti ena ni omenila mojih počitniško pridobljenih kil:))) Kaj je zdej to? Enostavno prosim za brco v rit, ve pa..... kot da se ni nič zgodilo. Še dobro da me malo rešuje višina. Ja se je, Fočka je spet dobila malo šlaufka okrog trebuha, uf. Namesto da bi včeraj začela hujšat, smo imali žurko in sem .......sej ni da bi sploh razlagala.
Torej , danes začnem lov na ketozo, ker edino tako lahko hujšam.
Vesna, oprosti, ampak s tvojo dieto bi jaz pridelala še malo več kil kot sem jih. Še vedno nisem jedla kruh, testenine, riž......sem pa tu in tam kakšen sladoled,tiramisu, zvečer vino, malo več dovoljene hrane pa smo tu kjer smo. Sem pa itak poseben primer, tudi z mojo prehrano pred hujšanjem ne bi smela biti debela, pa sem imela preko 100 kil, tako da zame veljajo edino stroga pravila.
Upam, da se bom danes še lahko kaj zagrebla za računalnik, ko moji dečki vstanejo :)))
Fočka mogoče smo pa mislile,da bos resno zacela takoj, ko se boš lotila....jaz sem te čakala ze prejšni ponedeljek tebe pa ni bilo ;) zdaj pa povej kdaj se lotiš ,da te bom lahko brcala :))