Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Jutro!

Dietka, Fočka, sta imeli spolirani žlički, kaj? Po moje zato, da sta lahko občudovali svoj odsev v njih (čeprav odsev v žlički ponavadi zelo depresivno deluje).

No, jaz se ne morem pohvaliti prav z ničemer. Na prehrano ne pazim kaj dosti, ker imam kot vedno tak urnik, da dol padeš. Gibanje pa je še vedno zelo omejeno, ker me noga še vedno zelo boli ob vsakem prehtirem in malo manj premišljenem koraku, kar pomeni, da po takem koraku boli še par ur. Pred vikendom sem tehtala 84,1, v torek me je kap - 85,3! (Fočka, odloži nakup baterij, zagotovo imaš kaj bolj nujnega za kupit!), no, včeraj sem si oddahnila, ker je spet pokazalo 84,1, danes pa ravno tako. Grehi od vikenda so torej odšli, a kaj, ko se nižje noče spustiti že kar lep čas! Grrrrrrrrr! Aja, edino, s čimer se pa lahko pohvalim, je to, da sem čez vikend kolesarila (za moje pojme precej - vsak dan kakih 30 km na mojem poniju - vseh tritavžent mravljincev je marširalo v mojo r.... in ven!). No, mogoče pa se le premakne, ker ne mislim vreči puške v koruzo.

Nony, v miru se posvečaj svojim pripravam na veliki dan, kile boš že kasneje klestila!

Lp
dietka :)

Re: Spremljanje napredka - Bi se merile?

28.06.12 12:28
Pozdravljene dame,

kako ste pridne (tudi ti Nony, saj navsezadnje imaš pravico do malce biksanja). Jaz pa ga biksam že od zjutraj. Recimo temu ogrevanje pred žurko :))))
Ojej... ojej...

hihihi... bomo že...

Zdaj pa veselo nazaj na delo. Imam cel kup stvari za narediti, pa vse na pol...

02.07.12 08:55
Pozdravljene moje dame,

kaj so počitnice že razredčile naše vrste? In samo jaz delam? Ojej.... do mojega dopusta je še zelo daleč :(((
Lahko pa se pohvalim, da sem bila pridna... čeprav tehtnica ne prizna. Kile kar grejo gor in upam, da je zaradi zaostale vode.

No, da tale monolog ne bo predolg...

Uživajte v poletju :)
Ojla
Dietka nisi sama ...sem stabo tudi jaz še delam še ta tedn drugega sem pa fraj pred poroko sem pa polno zasedena....pri hrani nism tako pridna sem pa pri rekreaciji zato malo bolj..tehtnico mi je uspelo spraviti nazaj na 65,5kg:)
zdaj pa delat nazaj...
Se beremo
Živjo!

En lep vroč pozdrav še od mene! Tudi jaz se še pridno učim, ravno jutri imam še en izpit ... Mi nič ne manjka, saj je zunaj tako vroče, da ni za bit zunaj ... :)

Pri meni lepo laufa vse po vrsti, sem pridna pri hrani (nič sladkarij že več kot teden dni), spijem ogomno vode - tudi več kot 3 litre na dan, hrana je pa tako ali tako lahka, ker kaj drugega mi tudi ne paše. Tako da solate, zelenjavne juhice, bučke ... Glede rekreacije sem pa tudi pridna, vsak dan navsezgodaj pade hiter sprehod, ki ga popestrim tudi z malo teka, proti večeru pa različno - še kak hiter sprehod, kolo, orbitrek ali pa kar malo potelovadim doma.
Tehtam se ne! :)) Mi je tako bolj všeč!

Jutri pa prosim držite pesti zame! :) Lepo preživljanje poletnih dni vam želim!
Dobro jutro,

Assica, že držim pesti, pa saj veš da bo šlo super! Uf, groza se je učiti po tej vročini. V Lj. smo se zatekli v NUK, tam je bilo lepo hladno, samo kaj ko je bila tam tudi dobra družba :))))

Nony, še malo.
Drugače pa, kaj je to dopust? Pa hujšanje po tej vročini......ne vem.:))))

03.07.12 20:43
Pozdravljene dame,

uf... čeprav ljubim poletje, me tole že izčrpava :(((.

Kar se tiče hrane sem pridna, čeprav opažam, da me zvečer daje, da bi kaj prepovedanega pojedla. Za zdaj ne popuščam, spijem pa kozarec piva ali radlerja... vsaj lulam, kajti ne glede na to koliko vode spijem, očitno ne vpliva na moje ledvičke in mehur. Ali mogoče vse gre s potenjem ven? (čeprav sem se šele včeraj začela malce potiti)

Držite se... kmalu se bo špeh stopil :DDD

BTW - zakaj mi tehtnica nagaja?????
Zato, ker je danes stopila na mojo stran. Po vikendu sem, kakopak, spet nekaj pridelala, no, danes pa je končno popustila in pokazala po zeloooooo dolgem času spet številko pod 84 (hm, natančneje 83,9, ampak sem ji bila zelo hvaležna).

S potenjem pa človek izloči lahko tudi nekaj litrčkov vode. Če računaš, da je skozi kožo izločimo, kadar se ne potimo, dnevno okoli 0,5 l, potem veš, koliko več je moramo izločiti s potenjem. Tako tvoja teorija kar drži.

No, moj dopust še ni nastopil, čeprav smo v službi včeraj načeloma zaključili za mesec in pol. Zdaj me doma čaka cela gora dela, da o poslu sploh ne govorim. In o lokalu, kjer moram pošlihtat milijon stvari............

Nony, srček že razbija?

Lp
Dobro jutro drage moje....

Moiji kg so zaenkrat ok...ampakse močno trudim :)

Počasi se je začela nervoza upam,da mi uspe vse zvozit ...polno opravkov me še čaka...sva pa včeraj dobila odločbo iz matičnega urada in morava plačat 213 evrčkov zato k se poročiva izven uradnih ur..kr neki se mi zdi kr dosti za pol ure

LP
Pozdravček!

Kako smo? Nony, že veselo odštevaš? :)

Jaz sem super, vreme mi kar paše ... Sem bolj zgodnja ptica tako, da zjutraj hitreje vstanem in opravim obvezni sprehod/tek s psičko potem pa se zadržujem bolj v hiši ... Malo kuham, malo se še učim ... Zvečer pa sem spet pridna! Ponavadi malo potelovadim ali pa telovadim na orbitraku. Od mojega začetka nekje dobra dva tedna nazaj pa do danes sem šla dol že kilo in pol! Tako da sem zelo zelo zelo vesela.
Zdaj pa spet prihajajo tisti dnevi - se mi že pozna na počutju, malo sem tečna, pa tudi sladkega se mi grozno lušta! Ampak se zadržujem - pojem en piškot ali pa kakšno banano, kak bombon ... Toliko da malo potešim to željo po sladkem ... Upam da me hitro mine! Ta teden bom hvala bogu bolj malo doma in ves čas v gibanju tako da bo še ena M minila (upam da!) brez hujših pretresov.

Uživajte in se tipkamo!:))
Dobro jutro :)

Še 4 dni :)) zdej paže komaj čakam....kg mi trenutno uspešno uspeva vzdržavat zeloo zadovoljna...po poroki imam namen it nazaj na dieto,da dam dol še kako kilo če bo ratalo če ne pa tudi prav bom pa samo malo še postavo preoblikovala :) najprej smo mislili imeti še enega dojenčka ampak smo zdej to malo preložili,ker imamo prej za uredit še kup stvari ...

Kje ste ostale ....
Dobro jutro,

Nony, še 3 dni :)), želim ti najlepši dan in veliko sreče v skupnem življenju.
Fočka, upam, da si že sanirala poškodbo in da že veselo poskakuješ naokrog. Meni namreč to nikakor ne uspe. Ko sem že prepričana, da je z mojo nogo vse vredu, naredim malo čuden korak, pa se bolečine spet pojavijo. In tako še vedno nič od mojega miganja. Žal. Tudi časa imam zelo malo, a bi si ga nekje že utrgala, če me ne bi noga tako zaje........ Oprostite izrazu, ampak zdaj sem že pošteno jezna na pat pozicijo, v kateri se nahajm že lep čas. Tako imam spet 84,8 kg (ja, vikend je bil vmes, čeprav je v petek kazalo že 83,3) in sem žalostna, da to dopuščam. Ne vem, kdaj bom zbrala dovolj moči, da bom presekala sedanjo pot, ki je stopicljanje na mestu, in odločno zakorakala v pravo smer. Pa že kar malo mi je nerodno, ker na tej temi že toliko časa jamram, učinka pa nobenega. Vem, da je vse odvisno samo od mene, a brez prave volje in energije se nima smisla slepiti, da hujšam. Po svoje sem zadovoljna, da težo nekako vzdržujem, a to ni tisto, kar si želim. Je pa tudi res, da imam v tem trenutku še tako natrpan urnik, da volja kar nekam uide. Morda pa mi uspe kmalu porihtat stvari.

Nony, ti pa se drži in tele stresne dneve preživi z visoko dvignjeno glavo. Tudi jaz ti želim vse najlepše v zakonu in na vajini skupni življenjski poti. Pa še kakega sončka kdaj v bodoče!

Lp

12.07.12 17:41
Pozdravljene dame,

Nony, še malo :))). Veliko dobrega ti želim:)))
Lenka, ne se sekirati. Mislim, da smo to poletje vse več ali manj na prisilnem vzdrževanju. Jaz ga biksam kot še nikoli od začetka diete. Pridružujem se tvojim kletvicam :((((
Fočka, kaj pa ti? Verjetno si se potuhnila, ker ti je vročina čez noč stopila 15kg in zdaj vsa seksi hodiš po Ljubljani in pustš, da se mladički slinijo za tabo. Bodo reveži še dehidrirali :))))

Držite se :)))
Eh, saj se ne sekiram (sem k sreči prevelik flegmatik), a vseeno mi gre že pošteno na živce. No, danes zjutraj se me je tehtnica vsaj malček usmilila in mi pokazala 83,7, kar je daleč od željenega, a eno kilco manj od včeraj je pa vendarle lepo videti. To je sicer le tolažba, slaba, a tolažba je pa le. In pred nami spet vikend........ ufffff. Se bojim ponedeljkovega tehtanja.......

Nič, čim več bom poskusila prekolesariti in preplavati, morda pa mi uspe ukaniti tehtnico!

Lp
Živjo!

Nony kako je kaj zdaj v zakonskem stanu? Fejst drugače kot prej na koruzi? :)) Želim vama obilo sreče in ljubezni!

Drugače pa ta teden je bil kar malo nor, sem sodelovala na nekih delavnicah in bila po cele dneve zasedena in odsotna! Kljub nerednemu prehranjevanju - čeprav sem poskrbela, da sem jedla vsaj 3-4x na dan se me je tehtnica usmilila in mi danes pokazala še kakše pol kilce ali celo nekaj več minusa! :)) Veselaaaaa! Je pa res, da sem vsak dan navsezgodaj oddelala svoje 30 minut hitre hoje/teka in pa tudi vsak dan je bilo ogromno gibanja pa še po večerih kdaj pa kdaj malo telovadbe. Tako da vsega skupaj bo zdaj že kar nekje 2 kilci minusa. Sem kar zadovoljna.

Sem pa predvčerajšnjim spet naredila grozno napako, sem zvečer jedla naravnost iz hladilnika lubenico in ananas in mojemu občutljivemu želodcu ni bilo nič kaj všeč, tako da me malo matra zadnja dva dni, mi nič kaj preveč ne paše jesti, ne piti. Mi je kar slabo in me začne boleti trebuh, ko kaj pojem. Tako da zdaj pijem veliko kamilic, mete in melise in upam, da bo kmalu bolje!

Pridne bodite in uživajte v ohladitvi! Meni ni preveč všeč, bi imela soooonceee!! :))
Dobro jutrooo,

e opravičujem, ker me nekaj časa ni bilo. :))))Kot vidim, bomo spet na dieti po počitnicah, hehe.
No, saj ni nič drastičnega, samo ko dobim gor dve kilce, grem za en teden spet na strogo dieto.,
Dietka, na žalost nič od tega, kar mi privoščiš res,:), upam da je pri tebi tako. Te najine žurke niso minile brez posledic. No, jaz imam samo še eno v avgustu.

15.07.12 09:30
Dobro jutro moje dame,

Jaz pa sem ugotovila kaj se dogaja z mojimi kilami. Naj vam plastično opišem primer:
Zadnjič se lepo in mirno sprehajam s svojo zverino in se prikažejo luči, ki pikirajo naravnost z neba. Počasi se približajo, spusti se vesoljska ladja in ven pridejo vesoljci. Taki mali, zeleni in potuhnjeni. Zbijejo me na tla, moji zverini pa z daljincem izklopijo zvok, da je nihče ne sliši.
Nato me zvežejo in mi na silo odprejo usta!!! Res, res... No, ko imam na silo odprta usta, prinesejo cel kup sladkarij, kruha, sadja, burekov in hamburgerjev, testenin, riža, itd... in me začnejo prisilno hraniti.
Čista resnica. Nič se ne lažem. Mali zeleni potuhnjenci to počnejo. Zadnje čase kar pogosto.
In kaj naj poštena ženska naredi? Saj se proti vesoljcem ne morem braniti!!!

Khm.... Ok, ok,... niso bili ravno majhni.. niti zeleni... ampak vseeno... nekoga moram kriviti :DDD
Fočka, torej nič od tega? Škoda :(((( hihihi
Nony, zdaj si pa že gospa :)))). Čestitke
Assica, mogoče te pa želodec boli zaradi ananasa in ne zaradi hladilnika. Mene želodec po anananasu nenormalno boli. Že ananasovi bonboni ali žvečilni me ubijajo, sok ali pa kar sadež pa mi povzročita hude bolečine za par dni. In nič ne pomaga. Pri lubenici bi te prej bolel želodec, če bi bila topla.

No, kmalu bo konec poletja (hihihi) in se bodo vesoljci odselili kam drugam (tukaj so samo kot turisti) in upam, da bodo pozabili name :DDDD
Zdaj sem spet pridna. Imela sem pa zelo hud PMS, ki se ga zaradi guže in stresa spoloh nisem zavedala. Le napad na bližnjo pekarno je bil zelo učinkovit. Sem jim spraznila vse zaloge :))))

Držite se!
Dietka, v pekarni so te bili verjetno zelo veseli, saj veš, da ni fajn, da se zaloge vlačijo po vseh kotih. No, si vsaj njim naredila uslugo in veselje!

Tudi mene je v petek matralo. Uuuuuuh, kako zelo. Ampak k sreči sem imela prazen hladilnik in shrambo, tako da si nisem naredila škode. Včasih je dobro biti malo Savinjčana!

Sem bila pa včeraj ful vesela. Prvič se mi je zgodilo, da po končanem vikendu nisem pridelala niti grama! Kolikor mi je pokazala tehtnica v petek (83,7), toliko sem imela tudi v ponedeljek! Juhej! Torej je možno obdržati težo preko vikenda, le pri hrani in gibanju moram biti do pikice striktna. Dobra izkušnja za naprej. Danes kaže še vedno isto, pojutrišnjem, ko je na vrsti naslednje tehtanje, pa upam na kaj manj (vsaj deko, pliiiis!).

Gospa Nony, kako si?

Assica, kar pogumno naprej. Tako se dela, ja! Deko po deko, a na koncu se lahko veseliš lepega rezultata!

Ja, Fočka, po počitnicah s polno paro naprej! Pa saj je nemogoče hujšati ob samih pojedinah! Če ne ješ tako kot drugi, te imajo za mono, če ješ, greš na živce sam sebi. Pa poskusi preživeti tako, da bo volk sit in koza cela! Ne gre in pika. Žal. Čeprav je pa tudi nekaj res: na tej temi smo same take, ki razumemo, da si človek mora od časa do časa tudi kaj dobrega privoščiti, da ne izgubi volje. Hujšanje je zaradi tega morda res majčkeno počasnejše, a zato ostajamo vesele, nezagrenjene in zdravega uma. To pa tudi nekaj šteje, ane?

Lp

17.07.12 14:39
Zdravega uma? Khm... khm... kaj pa to je? Hihihi

Mah, jaz sem itak vsem razložila, da sem na dieti in to na kakšni, tako da kar pazijo name, ko naročajo. No, problem je v meni, ko se odločim, da ga bom biksala... takrat me sprašujejo, če je konec diete... pa me je sram :((((

Ugotovila sem, da imam isto težo kot lani ob tem času. Slabo pri tem je, da sem imela že precej manj, dobro pri tem je, da nimam veliko več :))))

No, ja... bomo že... glavno, da se imamo fino... nismo zagrenjene in smo vesele, o zdravem umu (vsaj svojem) pa raje ne bi :DDDD
Ojla bejbe:)

Evo gospa se vam oglaša z 2,5kg več kot na dan ko se je poročila :) bilo je fenomenalno bi takoj ponovila :) če mi date maile vam pošljem slikico :)

Bo pa treba pod nujno na dieto sam še ne vem kdaj :)

18.07.12 06:33
Čestitke Nony :))). Meni lahko pošlješ slikce na dietka123@gmail.com :)))

Jaz sem huda. Bila sem res pridna in danes 1kg gor. Haloooo.... kako je to možno?!

Ostale ste še žive?
Hojla,

o gospa se je oglasila, še meni prosim slikice na focka123@gmail.com.
Helow!

Oooo Nony bila si prelepa! :) Za tiste kilogramčke se pa nikar ne sekiraj, bodo skopneli tako hitro kot so prišli! :)

Jaz pa sem danes cela srečna, čeprav me je zadnje dni zagrabil kar hud PMS in sem jokala, če si me samo vprašal, če pridem jest! :D ampak se stanje izboljšuje! Včeraj sem ugotovila, da imam tudi jaz nekaj malega sreče na tem svetu, danes, ko sem se vrnila s svojega potepa z mrcino, pa mi je tehtnica pokazala še pol kilce manj! :D juuuuuhejjjj!!!! Zgleda, da le delam nekaj prav! :) Upam, da bo šlo še naprej tako lepo, čeprav sem že bila enkrat na teh kilah potem se je pa zaustavilo in šlo navzgor! :S Zato pa zdaj ne mislim popustiti! :)

Lepo bodite!

20.07.12 10:04
Joj punce, prvič odkar sem na dieti me je prijelo, da bi nehala. Pa ne vem zakaj. Mogoče sem samo utrujena, ker dejansko nisem imela dopusta od lanskega poletja.
Med novoletnimi prazniki sem itak odpirala firmo in ni bilo časa (pa še naspidirana sem bila), zdaj pa ... ne vem no... pa še biksam ga preveč pogosto.

Grrrr.....

Saj, najbrž ne bom odnehala, čeprav me močno ima, da bi.
Dietka, tudi jaz ga biksam, pa ne vem zakaj. Pri prehrani sem bila pridna od februarja 2010, sedaj pa moja prehrana ni niti malo podobna dietni. Pa ne, da bi količinsko preveč pojedla, samo hrana ni ravno pravilno izbrana. In potem še moja neprestana slaba vest, ki na srečo še ni minila,...da sploh ne razglabljam naprej.
Verjetno je vzrok v tem, da smo nekje prišle na cilj. Zase vem, da sem bila na za svoja leta na idealni teži, samo to težo je treba obdržat in to je definitivno problem. In če bom tako nadaljevala, se daljnoročno sigurno ne bo dobro končalo.
Tako imam predlog. S 1. septembrom začnemo spet s dieto, dokler ne dosežemo vsaka svojega cilja. No, moj mislim je nekje 5-6 kg, Samo to sedaj dol snet ni mačji kašelj. najbrž jih je šlo prvih 20 lažje.
Skoraj sem prepričana, da bom za to rabila 4 mesece kar hard diete z do 20g OHjev. Velik problem je sedaj, da sem si izgleda nakopala trajno poškodbo gležnja in mi že malo daljša hoja povzroča bolečine in zatekanje. Enako vožnja s kolesom.V fitnes definitivno ne grem, torej mi ostaja samo še plavanje grrr, jezna.
Kaj praviš, se mi pridružiš septembra, ali pa bi ti začela že prej?
Dobro jutro:)

Dietka jaz se strinjam z fočko pomoje je res krivo to,da smo vse zelooo blizu svojim ciljem in ,ker je vedno težje ,kg grejo počasneje dol človek najraje obupa...poznam ta občutek in te popolnoma razumem...sama pri prehrani nisem prav nič pridna mene zaenkrat pomoje rešuje kolesarjenje....Bi pa srčno rada dala še kak kg dol oz si še malo preoblikovala telo...moti me predvsem moj trebuh.....

Se pa tudi jaz podpišem za 1. spetember za dieto da štartamo skupaj :) od poroke mi je ostala še ena kila in čez deset dni gremo še na dopust tko da zaenkrat se ne bm preveč matrala :) jeseni pa gas na dieto :)

LP

22.07.12 09:04
Dobro jutro,

jaz sem za. Ta čas pa bom poskusila s čimmanj biksanja. Jaz bi še kakih 7kg dol šla... ojej. Razmišljam pa tudi o fitnesu, ker bodo sprehodi s psom definitivno premalo. Cele dneve itak sedim za pisalno mizo ali na sestankih...

Nony, prelepa nevesta si bila. Uau... sploh ne morem verjeti, da si bila težkokategornica hihihi

Ok, 1.september it is :))). Do takrat pa stisniti zobe in poskusiti narediti čim manj škode :(((((
Se strinjam z vami. 1. september je dober datum, čeprav moram že prej kaj storiti zase. No, vidim, da sem rekorderka v svojem cilju - želim sklestit dol še kakih 20 kg, da bom potem, ko bom težo vzdrževala, kljub temu, da bom pridobila kako kilco ali dve, še vedno v mejah normale. No, zato nikakor ne smem čakati na 1. september, ampak se moram kar takoj vzeti v roke in do takrat že sklestiti kako kilco dol.

Vikend tako kot vsi preko sezone. Kaj bo rekla tehtnica, pa bomo videli šele v sredo, ko se spet tehtam. Prej se namreč ne morem, ker še vsi spijo, ko bom okrog pol petih šla od doma, in jih ne smem motiti. No, nič hudega, se vsaj ne bom jezila.

Nočko!

Lp
Pozdravček!

Uhhh to vreme pa za ta letni čas sploh ne paše ... :S Prav hladno je tukaj pri nas, zjutraj, ko grem na turo s psičko, moram obleči dolge hlače in jopico! :/ Komaj čakam malo višje temperature in malo bolj sončno vreme, saj sem že zaradi tega sivega vremena malo čudne volje ...

Sicer pa se trudim biti pridna in vztrajam pri svojem prehranjevanju in gibanju ... Vsako jutro še vedno pade 30 minut hitre hoje+teka, zvečer pa včasih potelovadim kakšne pol ure, drugič grem na orbitrek ... Ko bo vreme bolj prijazno pa bo padla še kaka daljša kolesarska tura. Sladkarijam se izogibam v velikem loku! :) In sploh ne zato, ker si ne bi dovolila privoščiti kakšnega posladka, ampak se potem ne znam zaustaviti in bi kar vsak dan pojedla nekaj sladkega in potem še nekaj in še nekaj .... Dokler spet ne podležem čokoladam, sladoledom in piškotom v občutno prevelikih količinah. Mi je lažje tako in mogoče enkrat na teden, da pojem kak piškot ali dva ali pa kepico sladoleda tu in tam ali rebro čokolade.
Kilce počasi bežijo z mene, me pa malo jezi, ker kljub temu, ne vidim kakšne posebne spremembe pri obliki telesa. Razen, da imam zaradi počepov in orbitreka precej bolj izrazite mišice na stegnih! :D

Ahh pa bo že ... Vztrajala bom še naprej! Pa se bo prej ali slej le moralo nekje nekaj poznati! :D

Lepo bodite in naj nam hitro minejo ti sivi dnevi, da bo čimprej spet vročeeee!! :)
Ojla drage dame :)

jaz bom znorela se vrtim v začeranem krogu grem dol in spet gor...sploh ne vem več kaj naj delam...danes mi je vaga spet namenila 67.9 kg 2,5kg več od najnižje teže....katastrofa....počasi ugotavljam,da meni res paše samo beljakovinska dieta in nic drugega jaz tudi sadja ne smem očitno....tko,da pomoje bom šla kr nazaj na dieto...

Na zdej sem se malo spihala ...

lep dan :)

25.07.12 10:13
Draga Nony, sva na istem.... meni tudi izključno stroga B dieta paše. grrrr.... Kakorkoli že, zdaj sem bila par dni pridna (strah me je povedati, ker vsakič, ko se pohvalim, ga zbiksam). Jutri pa imam rd v družini in.... ojej... nočem niti misliti na to.

Assica, ti pa si res pridna.

Mah, ne bom obupala... vsaj trudim se ostati na teži, ki jo imam....

Sicer pa leto in pol paziti na prehrano tudi ni mala stvar. In glede na to, da se mi je omara čudežno napolnila s kiklicami in oblekami, tudi ne smem popolnoma obupati, ker ne bom ničesar spravila gor. Pa tako lepe stvari imam zdaj :)))).... frfotave, seksi, lepe :)))))
Živjo!

Huh dietka, se trudim biti pridna, ampak me zdaj čakajo dnevi preizkušenj .... Rojstni dnevi, malo počitnic ... Upam, da škoda na koncu ne bo prevelika! :)

Kilce se počasi topijo, danes zjutraj sem se tehtala in mi je tehtnica pokazala še nekaj dekic manj. Upam, da ostane kot je. Sem pa kar pridna pri gibanju ... Čez vikend mi bo pa menda ja uspelo kaj na kolo za kakšno urco, sem bila letos šele 2x. :S

No uživajte, jaz grem jutri malo namakat svojo rit ... :)) Pa se tipkamo!

26.07.12 07:24
Zdaj pa dosti. Tole temo bom uradno preimenovala ... tole nikamor ne pelje. Od zdaj naprej se pogovarjamo o mutacijah vietnamskih pritlikavih prašičkov in vplivu tigrastih komarjev na mednarodno fiskalno politiko. Prav?

khm... kaj naj rečem? Sovražim tehtnico.... res jo....
Dobro jutro :)

Očitno zate dietka ni dobro-:)

Evo jaz včeraj zvečer spet popušila na celi črti....grozaaaaaaaaaa jedla pico ob 21h zvečer....

Danes pa moram malo popazit ;/

LP
Tehtnico imam končno spet mičkeno raje. Mi je namenila 0,1 kg manj kot pretekli teden :))))))) Ni bogve kaj, a majčkena spodbuda je pa le. Sploh ko pomislim, da sem ob devetih zvečer zmazala dve banani, kar je v nasprotju z mojo teorijo prehranjevanja, ampak se je v meni spet oglasila savinjska duša in namesto da bi ju vrgla v smeti (ker sta bili že grozno zmahani), sem ju vrgla v usta.

Ja, se strinjam z Dietko, leto in pol pažnje pri prehrani res ni mala stvar. No, jaz sem že na dobrih štirih letih. Zato počasi že prihajam v fazo, ko bo moje telo tak način prehranjevanja vzelo za svojega in bom imela v bodočnosti manj težav. Nekje sem namreč prebrala, da telo šele po petih letih nek prehranjevalni vzorec popolnoma usvoji. Sem na dobri poti!:))))))) Res pa moram reči, da mi sladkarije več ne dišijo sploh, razen na vsake nekaj mesecev, ko imam dan ali dva želje po sladkem. Hkrati tudi ne pogrešam več kruha in krompirja, čeprav ga tu in tam pojem, ampak še to bolj po sili razmer, ne pa zato, ker bi ga potrebovala. Menda bo res nekaj na teh petih letih.

Lp
Dan!

Kratko, a sladko ... Malo smo si namočili riti in se posončili! Bilo je super, še vreme se je lepo držalo!
Uhhh sem se naplavala za nazaj pa še za naprej, dokler si spet ne privoščimo kakšnega pobega! :)
Malo smo tudi grešili, ampak z vsem tem plavanjem tudi vse porabili ... Tehtnica je končno stopila na mojo stran in je vsak dan bolj prijazna in usmiljena! :)

Lepo bodite!

01.08.12 07:46
Dobro jutro,

kako smo? Že na dopustu? Mene čaka šele konec meseca... uf... še dolga bo .))))

Za zdaj krmarim... bomo videli kako bo ....
Ojla punca, se vam še jaz pridružujem. Imam 29 let, 170cm in sem se zredila na 73kg, hujšam pa že cirka 4 mesece in trenutna teža je 55kg, sicer moja notranja teža je pa 53kg tako da še 2 kile sedaj.

V bistvu nimam nobene posebne diete, samo začela sem zopet jesti tako kot prej, nobenega prenažiranja, jem 3 obroke na dan, enkrat na mesec kakšna sladkarija, uporabljam pri kuhi največ žličko olja da pocvrem kakšno čebulco. Naj še povdarim da ne jem mesa, od mesa jem samo par vrst rib, ne jem jajc, kruha, konzerv(razen tuna v slanici), moja hrana sestoji v večini iz žitaric(kus kus, kvinoja, polenta, raznorazne vrste riža in testenin, krompir, kaše, zelenjava, sadje, kosmiči, mleko pijem samo 0,1 kalorij, jogurtov ne jem ker mi packajo prebavo), kave tudi ne pijem in ne kadim. Mesa, jajc, kruha že prej nisem jedla, tudi ko sem imela 73kg, in pri 73kg sem izgledala zame osebno debelo, ker imam tanke kosti sem komaj prenašala takšno težo. Imela sem grozne težave pri hoji v hrib in gibanju na splošno, bila sem čisto rdeča v obraz in zadihana. Ravno tukaj bi vas, ki tu gori pišete vprašala in sicer večina tukaj kakor sem brala vas je visokih tam od 160cm-170cm in imate okoli 75, 80, 90kg in večina se vas ukvarja pri tej kilaži s športom bi vas vprašala kako vam uspeva?

Ker, ko sem jaz imela 73kg, kot sem že napisala ma ni šanse da bi se ukvarjala s športom sem bila prešibka vso to odvečno salo mi je preveč pritiskalo na kosti in bila sem noro zadihana. Jaz sem se šele sedaj pri 55kg začela počasi ukvarjati s športom, grem na sobno kolo za 20 min na dan pa naredim sedaj vsak dan 200 trebušnjakov iz nule brez problema. Ko sem imela 73kg sem jih enkrat poskušala delati in sem jih komaj 20 naredila, ko stara mama:)

Pa še tole bi napisala, ko sem brala vaše poste, so določene pisale da imajo doma čipse pa sladkarije. To je treba obvezno ven flikniti, vse kar je dobrega doma ven iz hladilnika magari potalati okoli. Kupi se samo tisto kar se rabi, saj vemo kako je, če je kaj dobrega v hladilniku se potem začnemo prenažirati. Če pa živite še s partnerji in otroci se je pa treba z njimi pogovoriti da pač vi želite spremeniti način prehranjevanja in če to lahko spoštujejo pa da ne kupujejo junk fooda za brez veze.
Pozdravček!

Ohhh dietka nekako se poskušamo prebiti iz dneva v dan ... Vroče je vroče .... :)

Saj ne vem, če bi sploh pisala, ampak ....

Jagodkaa pozdravljena. Lepo, da ti je uspelo toliko shujšati, čeprav glede na svojo višino tudi prej nisi imela toliko viška kilogramov. Glede tvojega pisanja pa takole ... Glede gibanja - meni pri 87kg kolikor jih je bilo največ sploh ni bilo problem hodit pol ure, kolesarit eno uro, plavati ... Pač vsak vidi, kako mu paše ... Če tebi ni ustrezala telovadba pri tvojih 73 kg, ko si bila komaj kaj čez mejo normalne teže, to ne pomeni da tudi drugim ne ustreza. Smo pač že od nekdaj bili aktivni in čeprav smo imeli preveč kilogramov to ne pomeni, da se sploh nismo gibali, ampak samo ležali in jedli. Takšno mišljenje je čisto napačno. Pač ni šlo tako z lahkoto v breg ali premagovati kilometre kot gre zdaj, ko smo bližje svoji ciljni teži.
Aja, pa še to glede čipsa in sladkarij, ki ji moramo OBVEZNO zavreči, bom rekla le to. Tudi pri nas doma je kaka vrečka čipsa, piškotov tudi sama kaj sladkega kdaj spečem. Vemo vsi, da to ni ravno zdrava hrana, ampak saj ne jemo tega vsak dan. Osebno se jaz te vrste hrane izogibam, kar pa ne pomeni, da tu in tam ne pojem kakega piškota, kosa torte ... Menim pa, da naj vsak sam zase razmisli kaj bo jedel in kaj ne ... Ne morem jaz mojim staršem prepovedat čips, če si ga kdaj privoščijo ali bratu čokolado, če jo hoče, jo bo pač pojedel. Jaz pa sem dovolj močna, da me ne premaga želja po sladkem in lahko se za mizo bašejo s čipsom in čokolado, če je ne jem, je ne jem. In zaradi tega, ker jaz hujšam pa že ne bom metala hrane iz hladilnika le zato, ker je dobra.

Veliko uspeha na tvoji poti še naprej.
Thanx za reply assica:) Ja pri meni je tako da imam kot sem že zapisala zelo tanke kosti in jaz sem občutila 73kg kot nekdo 100kg. Tudi gibanje je bilo takrat zame nemogoče pa sem poskušala zato me je vedno zanimalo kako se lahko taki ki so imeli še več kg kot jaz lahko tako gibčni in vzdržljivi. No sedaj pri 55kg lahko naredim vse brez problema samo teh 20kg me je res totalno obremenjevalo. Sicer je pa 73kg pri 170cm zame osebno preveč in tudi ITM podatki so totalno zatareli in iz 60-tih let. 73kg pri ženski visoki 170cm recimo meni osebno ne izgleda debelo, samo pri takih, ki imajo bolj močne kosti in športno postavo torej tonirano telo, takih je pa bolj malo še športnice imajo običajno pri 170cm okoli 63kg. Sicer mora pa vsak vedeti koliko je njegova notranja teža in to je najbolj važno ne glede na karkoli.

Jaz pa ne bi mogla zdržati če bi se doma valjalo kaj sladkega mislim zelo težko, sedaj ko sama živim si sama odrejam kaj in kako bom jedla in kaj bo v hladilniku je veliko lažje. Mislim, da če živiš s familijo moraš biti še toliko bolj discipliniran, ker vem ko sem živela še s starši in če je kdo kaj sladkega kupil smo valda potem vsi navalili je bila požrtija pa ni noben od domačih debel v bistvu smo vsi za povprečje suhci, samo kompulzivna motnja prehranjevanja ne izbira.

Skratka hvala za lepe besede tudi tebi želim čim več uspeva pri transformaciji telesa in life stayla.
Pozdravček vsem!

Danes me čaka majčkeno bolj u izi dan, česar sem zelo vesela. Tehtnica je z mano dokaj usmiljena, saj je šlo spet nekaj dek dol (danes sem na 83,0). In ker sem se res naveličala tega stopicljanja na mestu, sem kupila knjigo Dieta popolna 10. Sem na začetku branja in do sedaj je knjiga napisana tako, da popolnoma ustreza mojim načelom prehranjevanja (ker se ne držim nobene diete). Ali se bom odločila do pike ubogati nasvete iz te knjige oz. če kaj pametnega preberem, kar bi lahko bilo zanimivo za vse, vam napišem. Knjigo sem si kupila bolj za motivacijo in iz firbca, a nikoli ne veš, kaj se skriva v njej.

Jagodkaaaa, naj napišem par besed še tebi. Ko sem imela 99 kg (na svojih 166 cm), nikakor nisem bila gibčna in poskočna. Morala sem se zelooooo potruditi, da sem prepešačila 3 km ali v službi prisopihala tri nadstropja visoko (z vmesnimi postanki). Ampak se nisem vdala. Vpisala sem se tudi v fitnes, kar je bila ena mojih najboljših odločitev v življenju, kajti tam so mi pokazali pravilno izvedbo vaj in me tudi dodatno motivirali. Po letu in pol sem fitnes opustila, po izgubljenih 20 kg, a s pridobljene res veliko kondicije. Razlog za to je bil ta, da se mi je življenje zaradi širitve poslovne dejavnosti obrnilo na glavo. Prehrana ni bila več pošlihtana, gibanja je bilo zelo malo, pa so šle kile zelo hitro spet gor. 16 sem jih pridobila in jih začela klestiti na novo. Zdaj nisem v fitnesu, a veliko kondicije mi je ostalo. Trebušnjaki bi mi morda delali nekaj problemov, a tri nadstropja stopnic pretečem v enem šusu, ne da bi se pri tem upehala. Kar hočem povedati, je to, da kondicija in fizična pripravljenost nista bili prisotni pri mojih 99 kg, ampak je bilo zanju potrebno veliko delati in ju res postopno pridobivati. Na začetku v fitnesu mi je bilo strašansko težko narediti 10 trebušnjakov, po letu in pol je bilo 300 trebušnjakov mala malica. In pri mojih 47 letih je morda pridobiti kondicijo vseeno večji zalogaj kot pri dvajsetih letih manj. A ni problema, kar kopriva nikdar ne pozebe:))))

Še dva tedna in pol, pa jo tudi jaz mahnem proti morju. Do takrat MORAM priti na 58 kg. Ima katera kak nasvet?:))))))))))) (Joj, me že spet zloba grabi!)

Lp
Waw Lenka res super da si toliko dol spravila svaka čast resnično! Ja seveda, ko se nekaj teže že izgubi je potem lažje hoditi in se gibati na splošno, je pa super če se lahko vadi tudi ko si še zelo težek in še na začetku hujšanja. Ja vem kaj misliš o hoji po stopnicah v blokih:), ker sem sama pri 73kg ko sem prišla v 5 štuk bila čisto zadihana. Sedaj pa kar letim gor haha res potem vidiš koliko je 20kg manj dejansko veliko.

Ravno včeraj sem se z mojim kolegom pogovarjala o tej tematiki, ker on je pa dol spravil 36kg sedaj pozimi visok je 189cm sedaj je precej suh ne vem a mi je rekel da ima 83kg nekaj takega, in ima res lepo podlago za formiranje mišične mase je rekel da si bo najel enega fitness trenerja. In mi je tudi rekel da se je zelo težko gibal ko je imel še 36 kg preveč. Da šele sedaj je začel hoditi, no sedaj skupaj hodiva okoli in si pridobivava kondicijo, ker meni je primanjkuje sem malo izčrpana od hujšanja. Tako da sedaj se počasi spravljam v športno formo.

Torej Lenka v 2 tednih in pol hočeš priti na 58kg, recimo v 2 tednih in pol lahko zdravo shujšaš tam za maximalno 3 kile. Če ti bo šlo še kaj več dol je pa to voda od potenja sedaj ko je vroče hitreje vodo odvajamo. Tako da ne sekiraj se saj bo šlo dol normalno ena kila na teden je šla meni pa tko mi gre tudi sedaj isto iz 55 na 53kg sedaj dol spravljam sem si dala cirka 2, 3 tedne za te zadnji dve kili. Samo treba je še dalje disciplinirano jesti ob določenih urah in dobro je da se sam kuha da veš kaj daš v lonec.

03.08.12 06:48
Dobro jutro dame, tiste, ki ste tukaj in tiste packe, ki ste na dopustu:))))

Jagodka, dobrodošla. No, jaz sem tudi nekaj čez 20kg šla dol, zdaj sem v fazi prisilnega vzdrževanja, ker ga preveč biksam :DDDD. Toda šlo bo dol :)))

Lenka, a ti tudi greš ob istem času na dopust? Potem bova skupaj lenarili :DDDD. In ti tudi hočeš do dopusta imeti 58kg? Jaz tudi, zanimivo ha ha ha ha... a ja, pa še mišičaste noge, trd trebuh, oblikovane roke... Hahahaha
Če ne drugega, bom pa uporabila PhotoShop pa bo :))), če ne v ''real life'' pa v virtualnem :))

Petek je, hvala Bogu....
Dobro jutroooo,

Lenka, Dietka, marš na dopust :))))), da ne bosta tukaj pisali bedarije. No ja, saj mogoče pa niso:)), tistih 58 kil mi je kar všeč, Photo Shop tudi ni slaba ideja,....... hm, a se da kaj zmenit Dietka? Ne obvladam PhotoShopa, se pa hitro učim:)))...imela bi svojo glavo in telo....pa saj ne vem katero, ker ne berem rumenega tiska, eno lepo pač. in definitivno Alenkino kondicijo.
Lenka, kaj je z nogo? Moja še vedno ni dobra, kakšen dan boli in malo šepam, drugi je kar v redu, definitivno pa ne morem zelo veliko hoditi, ker mi zateče.
Punce, 1. september drži, a ne?

05.08.12 09:46
Hahaha Fočka... PhotoShop je kar učinkovit... in hiter... zlahka presadim glavo kamorkoli že :))))... tudi na pižmovko, če 'češ :DDD

Jaz sem spet pridna (uf, kar bojim se napisari, ker ga takoj potem zbiksam). Odkrila pa sem kaj me je matralo... kar 5 dni prej sem dobila M, tako da bo šlo zelo na tesno z dopustom in M. Tako slabo se že dolgo nisem počutila. Grrrrr.... presneti hormoni :((((

1.9. pa absolutno .))))... do morja bom poskusila biti pridna... na dopustu bom pa še videla .)))
Dietka, če bova slučajno na isti plaži......... glede na to, da se še nisva imeli možnosti osebno spoznati, naj ti povem, da me boš zelo hitro našla. Jaz bom tista bejba z izklesanim, sanjskim telescem, okrog katere bo kar mrgolelo mladcev, ki se bodo potegovali za mojo pozornost. Pa da ne bi bila slučajno kaj nevoščljiva!:)))))))))))))

Fočka, moja noga še kar boli. Boli ko sam vrag. Ampak nimam pojma od česa. Jo namreč mnogo preveč obremenjujem. Naše natakarice so na dopustu, priložnostne pa mnogo preveč nezanesljive. Tako se mi je npr. ta teden parkrat zgodilo, da sem delala od jutra do večera v lokalu in sem bila brez prekinitve tudi po 18 ur na nogah. Tako nimam pojma, ali me boli zaradi poškodbe ali pa bolijo trni (na isti nogi jih imam). Tudi zato komaj čakam dopust, da si bom nogo odpočila in bom laže definirala izvor bolečine.

Menda mi ni potrebno poudarjati, da je moja prehrana v teh dneh čisti kaos. Ne vem, kdaj, kaj in koliko jem. Pa mnogo premalo pijem, ker enostavno zaradi obilice dela pozabim na vodo. Tako bo kljub temu, da po cele dneve tekam po lokalu, vsaka deka manj čisto presenečenje. Pa saj bo kmalu dopust:)))))))))

Uživajte!!!!! Grem nazaj delat (od pol sedmih do zdajle sem bila na nogah, zdaj pa večerja, nato pa nazaj:(((((((((

Lp

06.08.12 07:16
Dobro jutro,

ugotavljam, da je tole računanje zjutraj, sploh ob ponedeljkih, absolutno prenaporno :)))

Lenka, potem bova dve taki na plaži. Ni problema, se ne bova ''falili'' hihihi....

Danes sem se po zelo dolgem času tehtala in imam 10dag manj od zadnjega tehtanja. Hm... ne vem kaj naj si mislilm.... ok, treba je biti pozitiven... enkrat bom pozitivna....

Lenka, Fočka, ko bosta čofotali v vodi, vaju bo tudi noga nehala boleti. Saj vesta, da je voda najboljše zdravilo proti marsičemu :)))). Do takrat pa bosta seksi šepali in zbujali pozornost z miganjem bokov. Tudi to ni slabo :)))

Uf, še 2 tedna .)))) do dopusta. Komaj čakam :)
Pozdravček!

Dietka in lenka upam, da vama čim hitreje in čim lepše mine čas do dopusta ... Potem pa odklop! Bo toliko slajši dopust, ker sta morali tako dolgo čakati nanj ...

Pri meni so se kilce nekoliko ustalile! Nič se ne premika več, ne navzdol, hvala bogu pa tudi ne navzgor! Sem pa končno opazila, da se mi tudi na telesu že malo poznajo izgubljeni kilogramčki - na žalost je največji deficit opaziti v modrcu. :( No pa tudi trebušček je malo manjši, največ sivih las pa mi še vedno povzročajo moja stegna, ki kar nočejo in nočejo spremeniti oblike ... No kakšna mišica več se je pa le pokazala! :D
Trudim se biti pridna pri hrani, ampak me je spet malo začel mučit PMS in moja neustavljiva želja po čokoladi. Tako, da sem si privoščila tudi kak košček čokolade - ampak je pri koščku tudi ostalo! :) Sem kar malo ponosna nase, da mi tako lepo uspeva!

Lepo bodite in se tipkamo!
Dobro jutrooooooo,
kje pa ste vse, meni je že malo dolgčas po vas :)))
Tudi jaz sem ena tistih, ki se ne morejo odtrgat od dela in iti na dopust. No ja, drug teden si bom vzela ćetrtek in petek frej, in bo naneslo kar pet dni......super. Dietka, ni tako lahka tale podjetniška:)))
Hrana je malo nepoštimana, tako da res z veseljem čakam 1. september, da se spet spravim v red.Opažam, da sem se med dieto definitin+vno počutila boljše in imela več energije.....samo sladoled je tako dober, da vas bom raje počakala :).
Lepo preživljajte poletje še naprej!
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 16 plus 7?