Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Pozdravček!

punce gužva je gužva! saj vas berem, ampak napisati mi pa pogosto ne uspe!
se vam javim čez vikend, ko bo malo več časa! Danes me čaka že prvi izpit tako da PROSIM držat pesti zame!

Lepo bodite, se tipkamo!
dietka :)

Re: Spremljanje napredka - Bi se merile?

08.06.12 07:58
Dobro jutro,

Assica, saj veš, da bomo držale pesti... in da ti bo uspelo :)

Jerneja, ravno včeraj sem bila pri ginekologinji in me je opozorila glede ''bioidentičnih'' hormonov - potem sem malce tudi sama raziskovala. Gre za dodatke, ki so precej nevarni, saj bio hormonov ni. Nekaj časa so jih prodajali v ZDA in so bili iz nekega dela kobil (se ne spomnim), potem so jih prepovedali.
Ta mix, ki ga dobiš kot bioidentične hormone, je precej nevaren. Je kombinacija ščitničnih hormonov (ker ščitnica začne hitreje delovati, hujšaš), testosterona (moški hormon, ki ti pomaga pri libidu pa še bolj fit se počutiš), itd...
Težava je v tem, da ti zraste adamovo jabolko, postaneš kosmata po prsih, plešasta, itd... toda to je ''manjša'' težava. Zaradi teh tabletk je kar precej žensk dobilo raka, jih je kap in podobno.

Osebno ne verjamem v take stvari. Je sicer res, da jih celo nekateri zdravniki prodajajo (jap, zavarovalnice ne krijejo), ker imajo dober zaslužek. Kar ne pomeni, da je brez nevarnosti.
Glede uporabe pa je odločitev seveda tvoja. Verjamem pa, da se za zdaj dobro počutiš. In bi tudi rada videla, da vse tole ni res in je samo gonja proti. Kajti, nič kaj bleščeče ne zveni.

Sprejela sem dejstvo, da se počasi staram (saj vem, da nisem prestara, toda počasi prihaja do tega) in da nekaterih stvari ne morem spremeniti. Kar niti ni slabo. Vsako obdobje prinese nekaj novega.

Punce, držite se :)))
Ojoj Dietka,
kakšno pisanje. Mi je kar malo žal, da sem te moje hormone sploh omenila. Ja kje si pa prebrala te tvoje pogruntavščine o miksu hormonov? Daj malo povprašaj tvojo zdravnico, naj ti pove, kakšni hormoni so v Climari, pa Ortho-gynest globulah, pa Utrogestanu. A ti veš, da so vse to BIOIDENTIČNI HORMONI, kar pomeni, da so sicer narejeni v laboratoriju, vendar je njihova kemična formula čisto identična formuli, ki jo imajo naši lastni hormoni. In ali veš, da te hormone, ki sem ti jih naštela, dajejo ženskam v najbolj občutljivejšem obdobju življenja- to je v nosečnosti in sicer, kadar težko zanosijo ali pa težko donosijo.Na BELI RECEPT, v isti sapi pa trdijo, da po ne vem kakšni logiki bi pa ti isti hormoni nam, ki se borimo s klimakterijem, škodili in povzročili raka. Lepo te prosim. A ti veš, kakšno razdejanje povzročajo v ženskem telesu kontracepcijske tablete, ki vsebujejo sintetične hormone in so 100 krat močnejše od naših telesnih in žensko držijo v popolni meni ves čas jemanja. Popolnoma porušijo hormonsko ravnovesje.
Preberi si tole pisanje Antona Komata:http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=171
K sreči imamo tudi pri nas že osveščene ginekologe, ki vejo, kaj predpisujejo ženska in ne pišejo kar počez te sintetične srupe, ki pa ženskam dokazano škodijo, le o tem se premalo piše, ker so v ozadju farmacevtski lobijo, ki s tem še kako služijo.
Ne bom več pisala o tej temi, ker jo imamo na srečo drugje, ti pa želim, da se ne bi rabila boriti s takimi težavami, kot sem se morala jaz in sem danes povsem druga oseba in zopet živim.
Vse lepo in le pobaraj svojo zdravnico, naj ti iskreno odgovori na zgornja vprašanja.

08.06.12 09:42
Draga Jerneja,

vesela sem, da je temu tako in da ne škodijo. Kot rečeno - nimam takih težav, niti potreb po tem. Ne spoznam se dovolj, da bi komentirala, tako da...

Ne se razburjati, bila je le pripomba. Najbrž si opazila, da se na tej temi ravno ne kregamo - povemo mnenje in gremo naprej .DDD

Drži se in uživaj:)
Dobro jutro punce,

ta teden se nisem javljala, ker sem sama nase jezna. V nedeljo sem si poškodovala nogo, tako da bom imela nekaj časa malo težav. Sicer hodim, ampak precej boli in še lepih mavričnih barv sem.
Glede hujšanja pa super do včeraj, ko je bila spet žurka, :)))) No ja, danes je nov dan.
Dietka, kaj misliš s tistim stavkom "Saj vem, da nisem prestara, toda počasi prihaja do tega"...
Kdaj dosežeš to raven ?:))))) A sem jaz že?.
Navedeno
Draga Jerneja,

vesela sem, da je temu tako in da ne škodijo. Kot rečeno - nimam takih težav, niti potreb po tem. Ne spoznam se dovolj, da bi komentirala, tako da...

Ne se razburjati, bila je le pripomba. Najbrž si opazila, da se na tej temi ravno ne kregamo - povemo mnenje in gremo naprej .DDD

Drži se in uživaj:)
Oprosti Dietka, res me je malo zaneslo, ampak niti najmanj ni bil moj namen se kregati. Samo vsakič znova sem tako zelo razočarana, ko se srečam pri teh naših hormonih z lovom na čarovnice, ki ga uprizarjajo mnogi ginekologi. Tako zelo mi je žal, da ženske niso seznanjene, na kako enostaven način se da odpraviti vse težave, povezane s klimakterijem. Res ti želim, da se nikoli ne bi srečala s pogromom, ki ga prinaša hormonsko neravnovesje. Ampak kot sem že rekla, o tem se pogovarjamo na drugem mestu in tu ne bom več smetila. Tukaj imamo dovolj težav z borbo s kilami.
lep dan vsem skupaj, čeprav ga je pri nas skazil dež in hlad.
Pozdravljene!

Hvala, da ste držale pesti, mi je kar šlo na izpitu, na rezultat bom pa seveda morala še malo počakati.

Res se že dolgo nisem javila in glede na to kar sem prebrala, se vsem dogaja na polno! Tudi meni! Sem pa vesela, da je predavanj konec in me zdaj čakajo samo še izpiti. To pomeni tudi, da sem doma in se lahko prehranjujem kot mi ustreza, kdaj mi ustreza in pa seveda, da imam več časa za rekreacijo.
Priznam, da sta bila zadnja dva tedna glede prehrane popolna katastrofa. Zdaj pa sem se spet vzela v roke in se čisto odpovedala sladkemu, ker od začetka drugače kot tako, ne gre. Tako da upam, da se malo spravim v formo čez poletje. In pa seveda, da se spravim v red glede prehrane.

Zdaj pa peljem mojo psičko na sprehod potem pa za knjige.

Uživajte in se tipkamo! :)

09.06.12 09:39
Dobro jutro drage dame,

Najprej naj se pohvalim, da se kljub žurki nisem pregrešila - jupiiii... problem je, da me nocoj čaka še ena.... uf...

Fočka, kaj se je zgodilo? Ne ga biksat, no... Čeprav je šepanje precej seksi, migaš z boki hočeš-nočeš hihi... Kar se tiče staranja - no ja, gre le za to, da sem sprejela dejstvo, da nisem več 20-letnica in da življenje gre naprej. Nikakor pa nobena med nami ni še stara... sicer bi bile v pokoju... hihihi
Jerneja, ni problema. Tukaj smo, da debatiramo in res zna biti zoprno, ko se boriš s težavami na več frontah, hkrati pa ti mnogi mečejo polena pod noge. Saj pravim - kar sem napisala, je bilo kar sem zvedela. To ni moje znanje, gre le za to, da je vedno več posegov v naša telesa na ta ali oni način, posledice pa so včasih hude.
Assica, ti pa si pridna kar se tiče šole. Le malo je študentk, ki tako pridno in redno študirajo. Kar tako naprej :)))

Uživajte, jaz grem na tehtnico ... ojej :))))
Natrgala sem si mišico in ahilovo tetivo in sploh ne znam počivat, skratka sr...na celi črti. In ta hudič je spustil kri :)))), moja noga pa izgleda kot buhtelj.

09.06.12 10:25
Ujej... zveni boleče. Vem pa kako je, če ne moreš počivati. Tudi sama sem imela pred leti težavo z nogo (operacija) in sem ves čas skalala okoli.... Vsi so me imeli poln kufer. Saj človek ne more počivati na ukaz, ne :)))

Stehtala sem se in slavnostno oznanjam, da sva s tehtnico trenutno najboljši prijateljici .))))
Dobro jutro :)

Evo dietka od danes naprej se pridružujem tebi in fočki na dieti ...bom probala dat kako kilco še dol...predvsem se pa vračam zato,ker spet pojem ogromno sladkega in se moram disciplinerat pri tem...

Lepo nedeljo vam želim :)

10.06.12 13:01
Dobro jutro,

uf... včeraj sem se ponoči pregrešila, upam pa, da je vse šlo ven, ker sem celo noč preplesala in prenorela.
Sesuta sem... nimam kondicije :((((

Pridna Nony :)

Lepo hujšanje še naprej :)
Jutro, babike!

Slovesno oznanjam, da imam same sebe poln kufer. Poln kufer jamranja, smiljenja sami sebi in podobne navlake. Dovolj časa sem "vzdrževala" svojo telesno težo in sedaj je čas, da spet nekaj naredim v smeri zmanjševanja kg. Trenutno sem zdravstveno razmeroma vredu, zato danes spet začenjam s hitro hojo, kasneje pa z nordijsko. DANES TUDI ZAČNEM KONTROLIRAT VNOS VODE - VSAK DAN NAJMANJ 2,5 LITRA!!!! To sem si morala zapisati z velikimi črkami, da me ne bi spet zaneslo na stranpoti. Prejšnji teden sem bila zaradi manjše nevšečnosti pri svoji zdravnici in sva se pogovarjali tudi o vadbi, primerni za moje zdravstvene težave. Predlagala mi je med drugim tudi nabavo sobnega kolesa (o čemer tudi sama že nekaj časa razmišljam), zato začnem varčevati, da ga nabavim v doglednem času. Vem, da je lepše kolesariti na prostem, vendar jaz nisem ravno tip za na ceste:((( Saj z možem nekaj malega kolesariva, ko greva v toplice. Moram reči, da na svojem starem poniju naredim veliiiko obratov, preden kam pridem. Ampak to je to in več res nimam veselja (no, še to me mora mož malo prisiliti). Tako danes štartam z 84,5 kg (posledica vikenda!!!) in to je zaenkrat to. Kaj mi bo uspelo izcimiti iz sebe, bomo še videli. Sladkarije so itak že črtane iz prehrane, le malenkost več zelenjave moram vnesti vanjo, pa bo tudi jedilnik že kar štimal. Upam na vse najboljše, tako zame kot tudi za vas.

Veš, Dietka, tudi jaz se s težavo sprijaznim z dejstvom, da se počasi, a vztrajno bližam Abrahamu. Svoja leta sem nehala šteti pri 23-tih, zdaj pa je že hči stara 24, pa se težko še pretvarjam:))))))) Proti letom se sicer nima smisla boriti, borila pa se bom za to, da bom čez tri leta ena fejst abrahamka.

Fočka, hitro porihtaj nogo, da boš spet poskočna! In Assica, drži se pri knjigah in stran od sladkarij! Držim pesti! Nony, ti pa popedenaj svojo postavico za veliki dogodek. Pričakujemo fotke, da bomo potem vse zelene od zavisti pocepale kot muhe!

Fajn se imejte in uživajte!

Lp

11.06.12 07:24
Dobro jutro moje dame,

Lenka, lepo te je spet brati. Držim pesti, da ti bo ratal boj s tehtnico :))))... pa nam ostalim tudi :DDD.

Meni pa se vikend kar pozna, pa sploh ga nisem tako zelo biksala... grrrr.... ah, bo že. Problem je, da je čisto vsak vikend kaka žurka. Kako naj človek hujša, no!!??

Držite se in dober teden vam želim :)))
Dobro jutro:)

Tako se govori lenka kar čuti se tvoj optimizem v postu :)

Meni je danes tehtnica že namenila malo padca ne vem točno,ker se včeraj nisem tehtala....važno da je spet 66 spredaj :)

Lena še en mesec in bo moj dan D komaj čakam :))
Hojla!

Naj se malo pohvalim: danes vse po načrtu. No, pri vodi me je malo uneslo, a je je bilo več kot ponavadi.

Tudi hitro hojo sem se šla. Do nekega jeza in nazaj. Cela pot kakih 5 km. In kake pol km pred jezom sem nerodno stopila, a trmasta kot sem, sem šepala naprej do jeza in nato še celo pot nazaj. Hitrost hoje se je precej zmanjšala, a prehodila sem to, kar sem si zadala. Noga še boli, pomembno pa je tudi to, da me dež ni preveč napral. Nekaj kapljic me je seveda dobilo, a zdaj sem že toliko šlank, da grem kar med kapljicami:DDDD. No, šalo na stran - k sreči sem zadnje čase navajena biti fajhtna (hmmmm?!) in me teh nekaj kapljic ni dotolklo.

Ugotovila sem tudi, da me kondicija ni pustila na cedilu in da bi tole s hitro in nordijsko hojo utegnila biti zame kar prava varianta - no, vsaj za začetek.

Grem delat naprej, vam pa lahko noč!

Lp

12.06.12 07:30
Dobro jutro punce,

Dejmo Lenka!!!! (navijaški vzkliki + mehiški val za podporo :D). Jaz sem tudi bila pridna, bolj me skrbi vikend... ojej... spet napovedan žur. Ki se začne v dopoldanskih urah... ojej ojej ojej....

Bodite pridne :)))
Dobro jutro bejbe :)

Evo meni že dva dni uspeva jeeee sem kr ponosna nase....tehtnica mi je tudi danes namenila malo padca tako da zaenkrat vse pod kotrolo tudi malo sem tekla in hodila včeraj...edino kar me skrbi je petek,ko imava z mojim pokušino menuja za poroko in še zadnje detajle moramo doreči....

Lenka dietka pohvalno :)

Fočka kje si?

lp :)
snežinka09

12.06.12 08:17
Pozdravljene punce,

med vikendom sem (malo) grešila s čipsom in kokakolo, mater, takoj se mi pozna. Pa pozabila sem na dovolj tekočine. No, danes se vračam na stare tire- beljakovine, dopoldan zeliščni čaj -2 litra.Glede vikenda pa iImamo iste skrbi - žur v petek, soboto in nedeljo...Upam, da nam bo vsaj vreme naklonjeno....
Pogumno, pupe!
Hojla!

Moja rekreacija bo danes bolj borna. Nekaj trebušnjakov, kaka vaja na ortopedski žogi (ki sem jo kupila pred novim letom, pa je še nisem napihnila), mogoče nekaj vaj z ročkami in kettlebellom, pa se moja vadba za danes konča. Noga boli ko sam vrag, mi je tudi zatekla. Mislim, da sem si nategnila mišico ali kako vez in aerobne vaje danes odpadejo. Bom pač drugače migala, samo dovolj trmasta moram biti. Sicer pa je danes tehtnica za uvodno motivacijo pokazala -0,3 kg od včeraj - no, bolje kot nič. Gremo naprej.

Ko sem brala tvoj post, Dietka, sem se počutila kot Anže K., ko je dvignil Stanleya:)))) Sem dobila kar nekaj novega + naboja.

Nony, uživaj na pripravah, tudi če niso vse v tvojem sedanjem bioritmu. Boš že kak dan kasneje sklestila tisto, kar boš pokušala. Poročiš se pa tudi ne vsak dan, a ne?

A žurke? No, mi imamo jutri valeto, v petek obletnico valete, potem jo pa z možem spet mahneva v toplice (kjer možek kuha) - no, potem pa hujšaj!?! Kakšna sreča, da se ne obremenjujem preveč s prehrano in da nisem od tega že bolana, ker bi potem lahko šla samo še na drevo......

En sončkast pozdrav vsem!
Lp

Kako ste ? Pri meni vse po starem včeraj nisem imela nič telovadbe je bil počitek danes bom pa verjetno šla malo teči....tahtnica mi je namenila 66kg to se pravi 1,5 kg manj od nedelje do danes :) sej vem da je samo voda ma nekaj je ne :)

lep dan vam želim :)
Pozdravljene!

Uhh to vreme nam pa nagaja kajne? Upam, da se napovedi vremenoslovcev, da nas za vikend končno čaka pravo poletje, uresničijo.
Jaz sem se včeraj končno vzela v roke, zdaj pa resno ne bom več popustila. Črtala sladkarije, vključila gibanje vsak dan, veliko vode, malo skrbneje bom izbirala kaj in koliko pojem!
Tako da en uspešen dan je za mano, upam da jih bo še veliko takšnih!

Komaj čakam vikend in bolj stanovitno vreme, da grem lahko na kolo. Zaenkrat prakticiram hitro hojo, bom pa poskušala še vsak dan kakšne 20-30 minut izvajati različne vaje.

Sicer pa sem vesela vsakega vašega uspeha pri boju s kilogrami! In itak nam vsem lahko uspe! :))

Lepo bodite!
Ojla punce, vidim, da ste vse pridne...jaz se dolgo nisem javila, ker me je bilo sram, ker se nism znala več kontrolirat. Spet sem pridobila več kot 5 kg, danes zjutraj sem se tehtala in tehtnica je pokazala 70kg!!!! :O Ta številka me je resnično streznila, tako da sem še isti moment rekla, da tako pa ne gre več naprej....sedaj moram pa res biti pridna.,,,

Vidim, da moram (podobno kot ti assica), črtati vse sladkarije, ker tam sem najbolj šibka. Potem se pa vedno znova vrtim v začaranem krogu. Katastrofa res...slabe volje, živčna. Malo k temu pripomore tudi fax in če ne hujšam in nimam vsega pod kontrolo, ne naredim niti za šolo nič!

Ampak danes je nov dan...

Imejte se rade.

lp, petra
snežinka09

13.06.12 14:14
Ojla. Danes sem doživela pravo prizemljitev... Sem v službi in med malico se nekam skočila. Ko sem se hotela usesti v avto, so mi hlače (kavbojke) na riti naredile "Ressssk" ...luknja je dolga ene 20 cm...še 2 uri moram boto v službi, s puloverjem okoli pasu... saj ne vem, al naj se jokam al smejem...
Dobro jutro,

Spet z vami malo manj poškodovana Fočka. Z nogo je sedaj boljše, trajalo je kar 12 dni, da je bolečina popustila in da se je hematom zmanjšal. Hm, ne znam biti poškodovana, že dolgo se mi ni nič zgodilo. Tale neokretnost res ni zame.:)))
In sedaj vidim, da je Lenka prevzela moje mesto poškodovanca. Upam, da boš hitro dobra.
Dietka in ostale, čestitam za izgubljene kg. Mene zdajle ne spraševat o dieti, do poškodbe sem bila pridna, potem pa ne več. No, saj se bom spravila v red, zato se tudi nisem oglašala, ker mislim, da če ga lomiš pri prehrani se raje ne oglašaj tukaj. Takoj še koga potegneš za sabo.
Nony, tudi ti moraš začeti, a ne? Datum se hitro bliža:))))

Fočka jaz sem že začela v nedeljo in se moram pohvalit da mi je danes tehtnica namenila še malo padca sem že na 65.5kg torej 2kg od nedelje do danes jeeeeeeeeee :))) včeraj sem si merila ketozo sem imela še en listek doma in je bila prisotna na polno :) danes moram it kupit nove listke :)

zdej grem pa pojest zajterk potem pa delat

lep dan :)

14.06.12 08:33
Dobro jutro,

tudi jaz sem pridna... ko čebelica... in sem že mislila, da sva s tehtnico spet najboljši prijateljici, a packa hinavska mene ne mara. Kar gor je šlo. Sicer res čisto malo (0,3kg), a vseeno ni fer.... jo razbijem? Zamenjam za lepši in boljši model? Podarim tašči (hihihi)?
Fočka, dobrodošla nazaj :))). Grehe ti odpustimo, ker si bila bubana, zdaj pa hitro na dieto. Nony, čestitke :)

Lep dan še naprej,
Ooooo, hvala za odpustek:)))
Malo sem še bubana :))) tako da začnem v ponedeljek. Jutri imam še eno žurko, ki je ne mislim spustit.V družbi me radi prepričujejo, naj neham s to shujševalno, da sem o.k., kar seveda ni res(a ne Dietka?), tako da se bom čez vikend malo vpeljevala, potem pa resno skok v ketozo. Bo treba kar še malo sklatit dol.Samo še malo volje mi manjka....saj bo.En mesec diete, potem sem pa res o.k.

14.06.12 13:12
Uf, Fočka, a ne bi midve oldtimerki morali malce zabremzati? Meni se ''priprava'' na žur začne že danes, jutri pa gre zares.
Danes se ukvarjam s TRR, plačili, banko, itd... in se mi bo skeglal... ne vem kako bom sčarala ta mesec ob vseh mogočih poračunih in bedarijah....
Vzamem si pravico do kletvice: pismo rosno, pišuka Polde, jebela cesta.... aaaaaaaaaaaaaaaa

Ok, je že bolje... grem čarati naprej :)

Držite pesti zame, da dobim ene par dobrih pogodb - lepo prosim :)))

LP

14.06.12 14:01
Uf punce, kako sem vesela, da ste take kot ste. Prejle sem z miško pomotoma kliknila okenca, ki se spodaj desno odpirajo in padla na neko xy temo. Ker je bil naslov zanimiv, sem malce prebrala...

Pa kaj ljudem ni jasno? Res morajo prav vsakega, ki rabi malo tolažbe in razumevanja, uničiti do konca? Ne razumem, no. Nisem svetnica, tudi sama znam biti ostra in tečna in zahtevna. Toda to... res gre čez vse meje.

Zato sem vas še bolj vesela, ker ne obtožujete, se ne kregate, niste vulgarne in nenazadnje nepismene :))). Če pa pride do nesporazuma, ga hitro rešimo.

Ok, toliko... morala sem povedati :))))
Jap, zato pa smo tukaj že toliko časa.
Pesti zate pa vsekakor držim!
Hojla!

Sram me je priznati, da nisem pridna. No, pri prehrani še, ampak miganje je pa zaradi noge spet na nuli. Sem mislila, da bom delala določene vaje, pa se kar nekako ne morem spraviti k dejanjem. Noga je sicer malenkost bolje, ampak bo še trajalo par dni, da bom spet lahko dokaj normalno hodila. Fočka, upam, da me nisi ti začarala in svoje bolečine poslala v mojo nogo?! Jaz sem namreč postala prava hudobnica. Za naslednje šolsko leto sem sklenila, da bom naredila vudu lutko in pikala po vrsti vse, ki me ne bodo ubogali in poslušali!:)))) Potem pa še vas naučim, kako to gre, pa me boste pikale takrat, ko jaz ne bom pridna in bom grešila pri prehrani, premalo migala ali pozabila piti vodo!:))))

Lp
Lenka, nisem te začarala. Raje glej kje hodiš in spreglej kakšno sexi ritko:)))))
Oh, ko bi le bila kakšna druga sexy ritka kriva! Ob tistem času je bila na tistem mestu samo moja!:(((

Lp

15.06.12 06:29
Dobro jutro,

hvala Fočka za držanje pesti. Lenka, saj ne rabi biti prava ritka, lahko je bila tudi v mislih:))))

Nisem pridna... naj me koklja brcne... presneti žuri :(((
Dobro jutro:)

Na zdej smo pa prišli bo tiste faze ko se ustavi danes ni šlo nič dol..

Danes bi imel moj pokojni tast 60 let in njemu v čast bo kuhala nona skupno kosilo z njegovo najljubbšo jedjo in posledično gre moja ketoza in cel tedn matranja za povrh pa še zvečer na probo mnuja za poroko...joj grooozaaaaa

Upam,da mi bo jutri uspelo strogo nazaj

lep dan vam želim
DObro jutro dame :)

Midva sva bila včeraj na probnem menuju za poroko sva izbrala hrano ,ki jo bomo jeldli zdaj lahko samo uapm,da bo vsem všeč ,ke ni ravno klasičen menu....

No brez vina seveda ni šlo in jaz sem se ga pošteno napila in tudi nekaj vn vrgla v školjko ,ko sva prispela domov....se vidi,da nisem navajena pit alkohola :)
Tehtnica mi je namenila 0,6kg več tako,da danes štartam strogo naprej z dieto :)

Lep vikend vam želim :)
Pozdravček!

Kako smo?

No pa se je le začelo pravo poletje! Mi je zelo všeč tole vreme, čeprav skoraj ves dan ne moreš prav kaj početi zunaj, se pa zato čez dan učim! :)) So pa zato jutra in večeri toliko bolj fantastični!

Danes teče že 7 dan moje "diete, ki to ni"! :D Sem kar pridna, nič nisem grešila s sladkarijami, čeprav bi še kako pasal kakšen sladoled zdaj, ko je tako vroče. Ampak prva dva do tri tedne se bom sladkarijam povsem odpovedala, da me ne zanese. Potem si bom pa že privoščila kaj sladkega tu in tam! :) Tehtam se pa ne! Sem se stehtala prejšnji teden, ko sem začela, zdaj se pa lep čas ne bom več, ker bom samo razočarana, če ne bo tako kot bi si želela! Imam ene nove hlače za mero, so mi na nogah fejst oprijete pa da vidim, če bodo postale kaj bolj ohlapne. Sem pa pridna tudi z gibanjem in pitjem vode! Poskušam spiti vsak dan nekje 2 litra! In pa vsako jutro grem s psičko na sprehod - približno 30-40 minut hitre hoje, pa potem zvečer podobno, nekje za 30-40 minut hoje. Tako da razgibam se kar, verjetno pa si bom zdaj po večerih privoščila večkrat še kolesarjenje.

Evo pa sem se razpisala! Ostanite pridne in naj vam bo prijetno hladno kjerkoli že ste! :)

20.06.12 11:52
Pozdravljene,

poletje je prišlo jeeeeeeeeeeee :))). In sem srečna... končno toplo....
Mimogrede, a mislite, da se špeh topi v tej vročini? In zakaj ne? :DDD

Uživajte,
Hej!

Vroooočeeeee!!!! :))

Dietka seveda da se topi! Pa še kako! ;) Še bolje, če si ob uživanju na soncu privoščiš kepico sladoleda! :) In ja, grešila sem! :D

Pozdravček vsem!
Hojla!

Ujela sem par sekund, da se vam javim in da vidite, da me še ni pobralo.

Moja noga je nekoliko boljše, čeprav za daljše razgibavanje še ni. Žal. Tako največ migam z jezikom (to je po moje najbolj nabildana mišica v mojem telesu). Zato tudi tehtnica ni kaj preveč usmiljena do mene. Danes zjutraj je bilo 84,1 kg, daleč daleč od mojega cilja:((((

Assica, pridna, pridna, kar tako naprej!

Punce, imejte se lepo in uživajte v toploti!

Lp
Živjo,

uf Lenka, tudi moja noga izgleda še ni v redu. V tej vročini mi zateka in zvečer oteklina že kar pošteno boli.
Drugače pa me ne spraševat o dieti:))), pri tej vročini mi sladoled pripada....jasno!!!
In to ne samo en..:)))
Sploh pa je Dietka rekla, da se špeh sam topi.

22.06.12 06:53
Ej... zdaj bom pa jaz kriva, če se ne bo topil?! No, če se špeh ne topi, se jaz... čeprav priznam, da uživam... danes bo bolj hladno, kar ni slabo, toda vročina je balzam za mojo premraženo dušo.

Drugače pa me tehtnica ignorira. Najprej malce dol, potem nazaj gor... in čaka... ne vem koga ali kaj, toda kar čaka. Jaz pa pridno ignoriram njo in njen poskus, da me demotivira. Skrbi me le vikend, ki je ponavadi poln žurov... ojej...

Lenka, Fočka, pazita na nogice... hodita pa verjetno zelo seksi... migata z boki, da se vsi obračajo za vama :))))
Aha, najina hoja je super seksi. Ravno sem razmišljala, da bi si morala omisliti mini kiklco ali vsaj vroče hlačke. Madonca, bila bi najbolj seksi kelanrca, ne samo v našem lokalu, ampak v širšem okolišu!:))))))

Punce, veste kaj trenutno delam? Mešam sladoled! Pa se mi ga čisto nič ne lušta! Jeeeeej! Vam ga pa pošiljam vsaki tri ta velike kepice - saj virtualni ne redi, ne?

Lp
Dobro jutro,

malo podaljšan vikend je pred nami, pa še znosne temperature, krasno.

Lenčica, z Dietko sva z žličko čakali nate.:))))
Lep vikend!

26.06.12 17:03
Ja, Lenka, moja je bila zglancana do visokega sijaja... tebe pa od nikoder :(((

Povzetek praznikov: bila veliko pridna in malo poredna :)))
Dobro jutro,

kje ste? Nony, tvoj dan se bliža.
Kako si?
Moj povzetek praznikov.....crknila mi je baterija na vagi, jo bom ene 14 dni kar tako pustila in šla na strogo dieto ;))) V soboto imamo spet eno okroglo obletnico, ne vem kdaj bo konec teh žurov :((((, v juliju še ena, joj.

27.06.12 06:53
Dobro jutro,

Fočka, kaže, da midve pridno tekmujeva katera bo nabila tole poletje več žurk :DDD. Mene čaka ena jutri, druga v petek... ojej... in kako naj poštena ženska dietira?

Saj res!!! Nony, kako gre??? Upam, da nisi postala bidezilla ;:))))

Zdaj pa veselo na delo :)
Ojla drage dame

Nič ne pišem,ker nisem prav nič pridna....teža sicer trzim no vsaj do danes sem jo 65,6kg danes pa že cel dan samo papcam mi je že prov slabo od te hrane...

Ja dan D se vztrajno približuje :) včeraj sem šla dat zadnje mere za obleko zdaj pa sam še detajli pa bo ...7.7 imamo pogostitev za sosede..tko da bo že en vikend prej pestro :)
Dobro jutro,

Nony, te navade izven mest so res lepe. Na sosede se v Ljubljani nihče ne spomni. Tudi jaz sem bila prejšno soboto na eni taki predporočni žurki v vasi, kjer imam vikend. Super smo se imeli.
Pri hrani sem pa vendar spet pridna, je bil res že čas, malo mi je že vse uhajalo iz rok. Po dveh letih se mi je to prvič zgodilo in pomoje bi nadaljevala, če ne bi imela tega druženja z vami.

Lakote ni več, torej sem že v ketozi.....moram v lekarno po listke, predvsem pa kupit baterije za vago in pogledat, koliko sem "pridelala", pomoje me bo kap:)))
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 12 plus 2?