Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Punce, hvala za dobrodošlico. Pravkar sem se spomnila, da med moje grehe spada tudi alkohol. Hm... ampak, če se ne motim smo že pri Fočki ugotavljale, da alkohol ne povzroča mačka in zastoja pri dieti, ne? hihihi
Lenka, kljub vsemu je vseeno lažje v ponedeljek začeti, posebej, če nisi na dopustu. Imaš bolj urejeno življenje, ne pa kot ob vikendih in dopustih, ko je kaos :)
Nony, čestitam, da si v ketozi. To je zame sanjsko. Tako težko jo dosežem. Kar se tiče barvice - če verjameš ali ne, sem prvič po dolgih letih kar rjava. Nimam pigmenta in vedno fašem opekline in alergijo. Letos mi je v lekarni svetovala neko suho olje, F40, in deluje :)
No, Dietka, o mojem "urejenem" življenju kdaj drugič. Poleg družine in redne službe imam popoldanski s.p., pa še eno kavarno imamo, kjer sem vse, od računovodje, nabavne službe, kadrovske službe, snažilke, zadnje čase pa še natakarice. Tako se včasih prav čudim sami sebi, da mi sploh kaj uspeva. In tisti vikendi, ki si jih z možem ukradeva zase, so zlata vredni. Mogoče je zdaj komu kaj bolj jasno, zakaj pri meni z rekreacijo ne gre vse po željah. In zakaj se vsake toliko znajdem v začaranem krogu. Eh, pa kaj spet jamram! Jutri je ponedeljek, ko si oddahnem vsaj od papirjev (za dan ali dva), zato bo lažje urediti in utiriti ostale zadeve.
Sem pa vesela za tvojo barvo. Zdaj, ko si rjava, verjetno tudi izgledaš bolj vitka. Tisti dve kili se zagotovo na videz ne poznata.
In Nony, hvala za sočutje. Papirji so lahko ubijalski, ampak jaz se z njimi lepo prijateljsko pogovarjam, pa se še kar lepo obnašajo do mene:-)))))) Še posebej velika prijateljica sem s tistimi papirji, ki jih dam ad acta in zložim v fascikle, da se lahko zaprašijo:))
oj bejbe...pri nas se je naredil full soncek in sva sla z mojim mal kolesarit ...tko da dones je bla dvojna vadba in se uspeva mi da se strogo drzim diete, sem full vesela zase,da mi uspeva.
Lenka jaz si tudi zelim,da bi imela kako kavarno al pa trgovinico ala kak butik. Ampak to so zelje.
dietka welcome back ... si se spočila? nabrala novih moči? naspala? najedla?
potem je vse ok :)
lenka, tole kar si napisala je noro in dobro, da ti še živci služijo ... sicer pa po kelnarskem večeru verjetno rekreacije sploh ne rabiš ... pa saj bi ti noge odpadle :) ... in ti si kar privošči za vikend, saj po moje vse skuriš že v ponedeljek ... samo na VODOOOOOO ne pozabi :)
če ni vode v telesu, potem ni hujšanja ...
preživela sem prijeten vikend s prijatelji in svojimi odraslimi otroci ...včeraj sem bila pridna, danes pa smo šli na morsko ploščo on sladico ... in privoščila sem si brez slabe vesti ... jutri strogo naprej, ker je ponedeljek :)))))
noni čestitke ...ti boš prekmalu na cilju, te bomo pogrešale :P
Vesna moj cilj se ni tako blizu se celih 10kg kar ni tako malo:))
Me veseli,da ste se imeli lepo in da si uzivala tako v hrani kot v druzbi zdaj pa le pridno naprej.
Jaz sem danes dosegla nov minimum 74,8kg kok sem bila vesela. Zdaj pa sibam v Hofer po robo za hladilnil pol pa se malo pomigat .
Vesna, res sem se spočila. Bilo je kratko, pa vseeno sladko (tudi dobesedno :)).
Lenka, carica si, da zdržiš. Že 'normalen' tempo službe, doma in ostalih nujnih opravkov je težak, kaj šele tole tvoje.
Nony, mislim, da ima Vesna prav. Teh 10kg bo hitro šlo dol. Samo potem se ne zrediti nazaj, ker nas boš pogrešala :DDDD
Danes je tehtnica pokazala 76,4kg. Torej le še kilco viška od najnižje teže. Ni slabo, glede na vse. No, moram šibati, se tipkamo. Uživajte, nov teden, nov dan, nove kilce dol :DDD
Kratek pozdrav še z moje strani. Tako ste simpatične, da sem tole temo spremljala, kolikor je bilo mogoče, še na aktivnem (kolesarsko obarvanem) dopustu, s katerega sem se ravnokar vrnila.
Tehtala se nisem celih 14 dni, zato me je res zanimalo, kaj bo pokazala tehnica. Hrane je bilo namreč nekoliko več, kot običajno, ker sva kak dan kolesarila tudi po 5 ur in je bilo potrebno vnesti več kalorij. No, tehtnica je bila prijazna do mene - teža še vedno cca 65 kg.
Draga Ena paccc, to je odličen rezultat. Ne pozabi, da si med dopustom pridobila mišično maso, ki je veliko težja od špeha. 5 ur kolesarjenja na dan ni šala mala.
Upam, da si si merila obseg pred odhodom, ker se boš samo tako prepričala, da imam prav :DDDD
Dobro jutro!
Vikend je bil noooor. Že dolgo se nisem imela tako lepo, ampak danes je čas za kesanje in spoved ;-). Nony, pišeš, da je tvoj problem parmezan. Očitno je parmezan "v zraku", saj sem se ga v soboto najedla. Nikdar prej nisem jedla parmezana kot prizgrizek. Doma ga občasno uporabimo na špagetih, rižoti ali morda na solati. Bili smo na obisku pri enih prijateljih, na njihovem vikendu in pozno v noč smo igrali karte. Vesela družba, steklenica vina (dve ali tri, al pa štiri ...) in zraven za prigrizek parmezan, narezan na kocke. Tega še nisem videla in pojedla sem ga odločno preveč. Ostali so jedli vse po vrsti, sama pa sem se držala parmezana. Po moje sem ga pojedla pol kile!!! Vikend je bil drugače bolj "žurerski" saj smo se dobili "ta stari" in smo cel vikend metali karte, sedeli ob žaru s pivom v roki in bili strašno pametni. Danes zjutraj sem stopila na vago in pokazala je točno 109,80 kar je 0,30 manj kot prejšnji ponedeljek. Torej, sem zelo uspešno hujšala!?!?!#
Danes gremo dalje. Zajtrk mi sploh ni pasal, ampak sem jedla in sicer skuto z lanenim semenom in naribanim jabolkom in kozarec jogurta. Za malico imam nektarino in pest lešnikov, za kosilo pa bodo polnozrnati špageti z zelenjavo.
Pridne ste in res moje vzornice. Samo vaša zasluga je, da si za vikend nisem res pošteno privoščila vsega dobrega.
Gremo dalje, ni tako. Danes imam še dopust in zdajle šibam na kolo.
Vesna, Nony, Dietka, Lenka, assica in ostale, ostanite zadovoljne in hujšajoče.
VedraNaNa čestitke za izgubo0,3kg počasi se daleč pride pravijo...tako,da ti kr vztrajaj...jaz sem nora na parmezan res ga obožjem ampak se moram včasih resno zadržat,da ga ne pojem preveč....danes ga bom imela malo v solati zraven pa se klobase :))
Draga Vedrana,
vidiš, da gre. Predlagam pa ti, da naslednjič poleg parmezana (jaz ga tudi ljubim, oz sire nasploh) poješ še kak kos pršuta ali česa podobnega. Je boljše, vsaj na začetku diete. Na kruh pa pozabi, to itak veš :)
Čestitke za izgubo :)
Ekola, punce, naj se javim. Oddelala sem današnji kelnarski šiht in prvo, kar sem po prihodu domov storila, sem šla pogledat, kako se kaj imate. Vidim, da ste vse vesele in zadovoljne in tako naj tudi ostane.
Naj vam povem, da sem imela prav in da danes res čutim čisto drugačno voljo in energijo kot nekaj dni prej. Glede na to, da sem spala le tri urice in da sem po kdove koliko prehojenih kilometrih spet doma, sem polna energije. Imam občutek, da bi lahko splezala še na Triglav. No, pretiravala res ne bom, ker me zdajle čakajo še ostale obveznosti, ampak občutek je pa dober. Še boljši je občutek, ko sem v preteklem tednu pas začela zapenjati na novi luknji, spogledujem pa se tudi že s predzadnjo luknjo v pasu. Za težo danes res ne vem (sem vstala že 4.45), pa mi je tudi malo mar, da se le nekje pozna. Do petka zjutraj, ko se bom ponovno lahko tehtala v normalnih okoliščinah, pa upam, da se bo poznalo tudi na tehtnici.
Lep ponedeljek želim vsem skupaj in ostanite v sončku!
ojla dekleta, še mene malo, preden se spravim še na čiščenje hiše in spanec ...:)
odlično vam gre... vedrana ej, da človek 2 dni žura ob tem pa še shujša je nekaj, kar sodi v dovro reklamo ... parmezan je super zadeva, trd staran sir, polnomasten ... to je to :) ... kaka lahka, kemikalij polna različica bi te samo napihnila z vodo in bi bila težja ...
jaz sem tudi preživela nedeljo ob biljardu, kar ni ravno šport do švica, je pa prijetna popestritev ... in vrag ga vzem, sej ne bo konec sveta, če tole poletje pač stagniram ... moje kile so za-be-to-ni-ra-ne ... ok, naj jim bo, sam da ne gre gor ... samo sem si pa kupila belo krilce v manjši številki kot prejšnje, čeprav je kil enako :) torej telo dela, jaz pa uživam ...
tole s cunjami in cm smo opazile že vse, torej je vsak cm nova radost ...
lenčica, če bi bila bližje, bi ti ponudila pomoč ... bojda znam lepo mežikat, ko sem v elementu in kak vic mi "pade" iz ust, če je štimung ... mislim, da bi se loh zmenila za plačilo po prometu, ker sem iz gorenjskega konca lj... pri nas ne more noben mimo, če ne pusti spotoma mal dnarja :)
Ej, moja Polgorenjka, se ne zavedaš, da imaš opravka s Savinjčanko? Kar velja za Gorenjce, velja baje tudi za Savinjčane, tako da......... Po fohu sploh nisem gostinka, ampak neumnosti kar letijo iz mojih ust in gospode (pa tudi gospe) prav lepo zabavam. Imam že nekaj gostov, ki pridejo k nam predvsem takrat, ko delam jaz, da se smejimo skupaj in da pozabijo na vsakdanje skrbi (pa čeprav samo ob kavici in brez alkohola). In če sem čisto iskrena, na njihov račun se tudi sama sprostim in pozabim na svoje skrbi, kar mi seveda pomaga prebroditi tiste negativne stvari v življenju. Pa mi zaenkrat čisto lepo laufa.
Danes sem nekaj brskala po omari in čisto na dnu našla eno prastaro mini krilo iz jeansa. Št. 42. Navlekla sem ga nase, gumba in zadrge seveda nisem mogla zapreti - manjka še kakih 10 cm, torej 15 kg(?). Noge so čisto OK, preveč sala je okrog zadnjice, bokov in trebuha. Ampak sem si to krilo obesila v omaro na vidno mesto - moj cilj je obleči to krilo in biti v njem spet zapeljiva. No, letošnje poletje to ne bo šlo skozi, prihodnje leto pa je to že realen cilj. Malo me sicer skrbijo leta, ampak če ne drugače, za na morje, kjer me nihče ne pozna, ga bom oblekla. Kaj se ve, morda pa mi bo celo zelo pristojalo:)))))
sem pa opazila nekaj, drage dame, kar nam ne bo všeč .. ampak meni se zdi, da so bile včasih konfekcijske številke manjše in tudi jeans ni bil elastičen ...tako da 42 takrat in danes ni ista številka ...
to sem opazila že lani na jugu, kjer imajo še vedno jus standard in sem nisem mogla spraviti v krilo 2 številki večje od tistega, ki mi je opletalo okoli bokov ...je šlo pa za štof (izraz, ki pri meni označuje volneno blago - ribji vzorec ... mimogrede tega štofa v slo nisem videla že stoletja) ...
zato mislim lenka, da tisto pra-krilo v tvoji omari odtehta današnjo konfekcijsko cifro s 3 spredaj ...
to vidim tudi po svojih pra.kavbojkah, ki so še original rifle italjanske izpred sto in nekaj let... in tudi niso elastične ...šele sedaj mi gredo na rit, pa nosim že kar nekaj časa bistveno manjšo konfekcijo ...
lenka vzemi najdbo svoje pra-kiklce takole ... vid te dobro služi, ker si jo sploh videla :)
omara je odlična, ker je dovolj velika za vso desetletno zalogo :O
moljev tud nimaš, ker očitno je stvar še cela :)
ko jo boš lajhko nase spravla, boš lahko mirne vesti možu rekla, da pra-stare cunje nosiš...:)
a da ste savinjčani polgorenjci :) kokr pol-bratje:D ...
no pa so res samo ena velika vas ... je lepo, da so še kje šparovni ljudje doma :)
joj še neki ... lenka, če te skrbijo leta, potem je treba v rim ...
tam 70-letnice v minikah, petkah in mrežastih nogavicah paradijo po butikih in se tlačijo v premajhne vroče hlačke ...:)))))
Lenka & Vesna - to pa bi bil lokal, če bi obe stregli in zabavali goste. Posebej me skrbi za uboge moške, ob vaju bi jih pobralo :DDD. No, ja... edino prav. Če se kaj zmenita, pridem okoli :D.
Je pa res za konfekcijske številke. Nekoč in danes je neprimerljivo. Pa še blago je drugačno in smo tam. Zato raje primerjam s kakimi novimi kosi kot s starimi, ker bi potem res padla v depresijo.
Danes se še nisem tehtala, malce upočasnjena sem - dopust pač. In tudi jaz nisem najboljše volje - Nony, bova skupaj tečnarili :). Malce me spet daje tesnoba. Mislim, da je moja preljuba ščitnica začela nagajati. Uf... bo že... samo, da se spravim v pogon.
Lep dan vam želim še naprej in uživajte kolikor se da :)
Dobro jutro moje drage, evo mene spet z vami.
Čisto nepričakovano sem morala na službeno pot in da vam raje ne povem, kaj je na vagi......katastrofa, sploh ne morem verjeti.
No ja, ta teden sem na dopustu, bom sicer malo pazila, drug teden pa začnem s prvo fazo diete in nadaljujem dokler ne dosežem cilja.Bomo pač spet seštevali ohajčke. Morda bi se mi Vedrana pridružila? Vidim da si se že ufurala v nov način prehrane, manjkajo pa detajli, da bo dieta uspešna.
Uf, dobro da vas imam, sicer se bojim, da bi ga fino biksala naprej :))))
Da se še jaz malo oglasim ... Kilaža bi rekla da kar po starem oz. malo leze navzdol .. tako da bo nekje 65,6 kg ... Nimam namreč digitalne tehtnice tako da ocenjujem nekje bolj na oko ... Rekreacije praktično ni ker ni časa ... Ta beli kruh me je pa včeraj zopet premamil .... Arrrrrr sem jezna! Celo leto ga nisem jedla zdaj pa me kar nekaj šraufa spet in bi ga kar naprej jedla! Napaka!! Pa se ne pustim, danes se ga nisem pritaknila in se ga tudi ne mislim ...
Zdaj pa za knjige potem pa v travnik k stricu pomagat grabit ... Glede na to koliko ima pokošenega mislim, da bo danes grabljenje moja glavna rekreacija, saj nimam upanja da bomo konec v manj kot dveh urah ... No pa bo že! :)
Na dieti vidis da gre...za povrh si me spet prehitela za celih 0,2 kg bravo :)))
Mene tud danes daje depra ne vem kaj mi je...tud tole hujšanje mi danes dela probleme pet minut bi hujšala čez pet minut bi nehala in tako že celo dopoldne...
Hojla,
kar aktivne ste, kar se tiče pisanaj in tudi odlaganja kilogramov. Ja, Vesna, bolj redko se oglašam, berem vas pa redno. Nimam kaj veliko napisati, saj veš, da se ne grem nobene dijete, poskušam le z manjšim vnosom OH, mi pa pomaga, da vas imam. Pravzaprav sem kar nekaj časa na istem, pa nabiram pogum, da bi malo "zatisnila" in tako premaknila številke na tehtnici (navzdol). A to je še vedno majhna željica, ker se poznam, da bom kmalu pozabila svojo željo in nadaljevala po starem. Smo že pisale o tem, koliko se imamo rade!
Grem pa verjetno danes za tisti dve uri v moj klanec. Dober občutek, da zmorem. Upam, da boste izkoristile te lepe dneve in si podarile nekaj lepih trenutkov v naravi.
Joj, babnice, ste mi pa dale misliti s temi številkami! Ja, krilo je res iz tistega pravega, "trdega" jeansa, ko še ni bilo niti sledu kakšnega elastana. Krilo je staro.... če takole na uč preračunam.... kakih 21 ali 22 let. In glede na to, koliko kil sem imela takrat, bo verjetno kar tista prava stara JUS-ova 42-tica in ne italijanska. Pa saj niti ni pomembno - ko ga bom oblekla, bom super zadovoljna.
Vesna, dogovorjeno. Najprej dava še nekaj kil dol, potem pa narediva pri nas žurko in povabiva vse frendice s foruma. In ko bo babji žur na vrhuncu, ni hudir, da se ne bodo nalimali še kakšni kavalirji, me pa le poskrbimo, da bodo čim bolj na široko odprli denarnice. To bo pravi kšeft, vam rečem!:)))))
Punce, ve ki ste danes malo slabše volje, glave pokonci! Mene danes spet razmetava od dobre volje in energije, saj sem spet preživela dopoldan, poln smeha in vicev (da ne govorim o parih ponudbah dvomljivega slovesa, iz katerih sem spet morala narediti šalo in tem gospodom dala jasno vedeti, da iz te moke ne bo kruha). OK, ne bom vas več morila. Uživajte v sončku!
Nony, super, samo zmenjeno za drug teden. Po štirih mesecih sem zopet dobila menstro.....sem mislila, da sem v svojem življenju zaključila s tem. No, sedaj vsaj vem zakaj so mi zatekale noge in sem že ves teden brez brez prave energije. Upam, da je to tudi vzrok za dvig teže. Še dobro, da sem na dopustu, ker se mi res nič ne da. Izgleda, da me bodo tile hormončki kar dobro zafrkavali...no ja, bo že.
Kaj, ena žurka se napoveduje????
no, pa je konec torka. Bil je zelo zoprn dan (noben kriv, samo jaz sem bila zeeelo čudna, brez prave energije in volje, pa tista trapasta tesnoba... bljak)
Ta teden se tehtam s precejšnjim zamikom, ker sem na dopustu in si privoščim doooolgo kavico ob prebiranju vaših postov :D. Bolj na 'izi' sem. Itak bom naslednji teden spet preklopila na turbo ...
Moje kile se vedno na 75,3kkg pa sem se spet usidrala ko kit...vceraj nisem nic telovadila bomo vidla kako bo danes s casom ali mi bo uspelo ali ne....
Jaz pa letos nič dopusta mogoče bom drug tedn kakšen dan doma če bo nona šla na morje za kak dan in bom brez varstva in bom mogla bit doma v planu pa ni bilo,da bi bila...
No tudi pri meni vse po starem ... Včeraj ni bilo časa za kakšno posebno miganje, smo se pa kar nagrabili in še se bomo danes ... Vsaj tako izgleda! Sem že skoraj ožulek fasala :D! Drugače imam pa dopoldneve kar zasedene s tistim mojim novim podvigom oz. izzivom, ki sem se ga lotila...
Za koslo danes pa mami dela polnjeno papriko in pire krompir ... Slednjega se bom poskušala čimbolj izogniti, polnjeno papriko si bom pa kar privoščila! Jo obožujem namreč! :)
Živjo,
Ja lepo da si me spomnila na sladoled, haha.....se mi že cedijo sline.
Takole
SLADOLED:
8-10 jajc
0,5 l sladke smetane
esenca vanilije
um. sladilo
Stepeš beljake, rumenjake s sladilom in vanijijo mešaš nad soparo da se zgostijo....ohladiš, zmešaš s stepenimi beljaki in stepeno smetano. jTo je osnova nato pa po želji vmešaš pasirano sadje ali kakav....mlete mandelje, lešnike kavo, lahko ness
Nony, danes sem odkrila kar dobro kuharsko stran, ima kar nekaj zanimivih receptov primernih tudi za nas.
Živjo,
Ja lepo da si me spomnila na sladoled, haha.....se mi že cedijo sline.
Takole
SLADOLED:
8-10 jajc
0,5 l sladke smetane
esenca vanilije
um. sladilo
Stepeš beljake, rumenjake s sladilom in vanijijo mešaš nad soparo da se zgostijo....ohladiš, zmešaš s stepenimi beljaki in stepeno smetano. jTo je osnova nato pa po želji vmešaš pasirano sadje ali kakav....mlete mandelje, lešnike kavo, lahko ness
Nony,
danes sem odkrila dobro kuharsko stran, ima kar nekaj zanimivih receptov primernih tudi za nas.
danes sem zelo, zelo vesela. Teža 74,9kg :). uau... ne morem verjeti... Danes imam v planu lenarjenje... potem pa mogoče malce počitka :). Dopust se bliža koncu...
Dobro jutro!
Dietka, vćeraj sem ti pisala recept za sladoled in še nekaj drugih idej za kuhanje,pa nisem mogla poslati, javljali so mi da je spam???? No, da vidim sedaj, najprej pošljem tole....preden spet tipkam pol ure :)))
Jaz ze pijem kavico in neki bo treba se pojest ...danes so kg ostali isti dva dni ue nic ne migam imam tako slabo vest ampak sem tako utrujena,da tudi ce imam cas se mi ne ljubi.
Na dieti jaz imam recept ga moram poiskat pa to ga poslje, je od focke.
Rumenjake s sladilom zmiksaš in nad soparo zgostiš. V ohlajene rumenjake vmešaš stepen sneg beljakov in stepeno sl. smetano. To je osnova.....dodaš esenco vanilije ali kakav, zmleto sadje ali mlete mandlje, lešnike........
Nony, prosim ne se sekirati. Sama veš, da so zastoji žal normalni. Tudi sama sem imela precej dolgo obdobje. Zdaj očitno gre lepo dol, ker sem na morju grešila in telo šokirala. Pričakujem pa spet novega... pri vsaki kilci, ki gre dol imam zatoj.
Drži se in vztrajaj in ko bo hudo malce pojamraj, me ti bomo pa dajale spodbudo in skupaj preklinjale tehtnico :D
Hvala za spodbudne besede...mah sej vem,da bo ma se malo lažje počutim če malo jamram...zdej greva z mojim na kolo,da se malo spiham ...
Evo recept
SLADOLED
Osnova:
8 jajc
1/2 l sl. smetane
tekoči Natreen
Zmiksaš beljake z Natreenom, zmiksaš posebej rumenjake in jih v lončku nad paro rahlo zgostiš, ohlajene rumenjake narahlo vmešaš v beljake in vmešaš še stepeno sladko smetano.
To je osnova za sladoled. Po želji lahko potem delaš različne sladolede, dodaš jagode. borovnice,lahko vanilijevo esenco ali pa zmlete lešnike............
Sladoled daš v večjo posodo in v frizer. Na začetku, ko se strjuje ga nekajkrat premešaš, potem pa do konca zmrzneš. Lahko pa ga daš takoj v porcijske kozarčke.
Nony, včeraj si rekla, da ti zmanjkuje idej za kuhanje. Tudi meni, pa sem se včeraj malo zamotila za računalnikom....hehe, sem si ga izborila in nisem zapustila stola na žalost mojih dečkov....torej našla sem zanimivo kuharsko stran,,
Da se še jaz malo javim.
Danes sem imela še zadnji dan "tlake" v tem tednu. To, kar me čaka jutri, je mačji kašelj. Včeraj sem bila na nogah od petih zjutraj do pol devetih zvečer. Mislim, da sem se vmes celo enkrat usedla za kakih 5 minut, to pa je tudi vse. Dopoldan sem bila seveda natakarica. Popoldanska natakarica pa je imela neko zadevo in je prišla v službo malenkost kasneje. In ko sem zaključila z natakrskim poslom, sem se lotila priprave sladoleda. Pa ne po vaših receptih, ker takega ne smemo prodajati, ampak tistega pravega, slaščičarskega. V našem lokalu namreč prodajamo sladoled lastne proizvodnje in je nesramno dober (na sladoled hodijo k nam ljudje iz krajev, oddaljenih tudi do 20 km, npr. iz Velenja...). Za pripravo ene vitrine sladoleda z 9 okusi pa s čiščenjem vred porabimo nekje okrog 6 ur. Zvečer sem mislila, mi bodo odpadle noge. Danes sem cel dopoldan čutila posledice, po končanem delu pa sem najprej šla pod tuš, nato pa noge v "luft". Jutri me čaka samo priprava sladoleda, tako da bo prava milina proti včerajšnjemu dnevu. Ampak ravno ta posel s sladoledom me obvaruje pred tem, da bi se mi ga luštalo. Saj ga pojem kepico na vsake 14 dni ali tri tedne, vendar neke hude želje po njem nimam. Mnogo več sem ga pojedla takrat, ko ga še nismo sami pripravljali.
In jutri zjutraj me čaka tisto pravo, merodajno tehtanje. Čeprav imam danes noge zatečene kot slon, upam, da bo jutri tehtnica mila do mene in da mi bo pokazala vsaj malo naklonjenosti:)))
Sicer pa sem res vesela, da ostale tudi nekako furate skozi. Čas dopustov je tudi čas pregreh. Ampak mislim, da si jih je vsake toliko vendarle potrebno privoščiti, ker nismo asketi. Nam pa lepo popestrijo življenje, kar je prav.
joj lenka, si me kar malo potolažila s tem zadnjim odstavkom ... Sem si namreč tudi jaz danes privoščila nekaj čokolade. Pa dobro, malo pa moramo grešiti, če ne je dolgčasi. :) jutri se pa tudi jaz tehtam, da vidim kako je z mojo težo. Si pa tudi jaz zdaj poletje jemljem bolj na izi in bom z izgubljanjem zadnjih kilc bolj resno začela spet jeseni. Zdaj pa lepo vzdržujem oz. počasi počasi lezem dol! Se mi zdi da je zdaj med počitnicami skoraj nemogoče držati nek red ker je vse bolj razpuščeno. Potem pa ko se spet začne fax imam bolj urejen urnik vseh opravkov tako da mi uspe bolj paziti. Sem se pa odločila da začnem na jesen tudi teči tako da upam da mi bo uspelo, saj rada tečem. In čeprav sem v SŠ le z muko odtekla tistih 30 min mi je bil tek vedno všeč in vedno sem si želela biti kot tisti, ki tako na izi tečejo. Tako da ja, še en izziv, ki ga hočem izpolniti. Letos pa je res neko leto prelomnic oz. se je to s spremembami začelo že lani!