Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Dan je bil primeren za turco, 4 - 5 urc s postanki. Čeprav zjutraj ni kazalo lepo, je bilo prijetneje hoditi, kakor če nabija sonce. Jutri pa še ena.
Uživajte
na dieti :)

Re: Spremljanje napredka - Bi se merile?

16.07.11 21:14
Pozdravljene punce,

tako pridne ste s telovadbo, da me je rahlo sram :(. No, ne dovolj, da bi začela tudi jaz telovaditi :DDD
Asicca - torbice pa čevlji so največji užitek. Na njih ne vplivajo kile :D

No, zdaj naj se pohvalim. Od nekdaj so mi všeč cargo hlače, žal pa mi nikakor ne pašejo zaradi žepov ob strani (tudi tokrat sem jih hotela kupiti, pa žal ni bilo ok) - me še bolj razširijo. In sem vedno zavidala možu, ker jih ima na kupe. No, ene njegove so mi bile vedno najbolj všeč, njemu pa na srečo najmanj. Niso pa mi bile prav v bokih. Preprosto so preveč zategovale in je bilo grdo. No, danes zjutraj pa sem jih pomerila, zelo so mi ohlapne, noro mi pašejo... in sem jih zaplenila. Naslednja stopnja pa je, da najdem ženske cargo hlače, ki mi pašejo. OHLAPNE SO NA BOKIH!!!! In so krasne :) jeeeeeeeeeeeee
ja res je, torbice in čevlji vedno pašejo, ampak počasi začenjam uživati tudi v nakupovanju oblačil... In ker sem se zmanjšala za toliko konfekcijskih številk, da mi v omari skoraj nič več prav, že šparam da si pred faxom nabavim nekaj osnovne garderobe, potem pa počasi naprej ...:)
Drugače pa danes nisem bila kaj preveč pridna s telovadbo, saj nisem imela časa ... 15 min orbitreka pa so mi že naložili delo in sem morala zaključiti!:) bom jutri bolj pridna! Imamo pa za jutri v načrtu piknik tako da bom potem res malo več potelovadila in druge obroke imela bolj skromne.

Se tipkamo jutri, zdaj pa samo še lahko noč!
Dobro jutro...

Evo sobota je za nami...groza kako gre vikend hitro mimo...včeraj smo šli na večerjo z enimi prijatelji k se nismo videli že skoraj eno leto in posleično imam danes pol kg več in sem spet nazaj na 76kg ktastrofa sem čist razočarana nad sabo k se ne znam vzdržat sem jedla lignje na žaru ampak sem mogla potem še tiramisu katastrofa...bom mogla malo več migat danes čeprov ne vem kako bom migala me boli koleno pa ne vem od česa ...

Na dieti blagor tebi k lahko oblečeš moževe cunje moj je velik 2 metra tko,da ne morem nosoti njegovih cunj :)

Assica jaz sem nora na čevlje bi kupovala samo čevlje se moram včasih prov zadržat,da jih ne kupim :))

Pogrešam fočko a je šla že na dopust?

LP
Hojla!!

Ja res je nony čevljev, tako kot torbic, ni nikoli preveč! Pri svojih letih imam že pravo zbirko :D

Sama sem pa pravkar po kosilu ... mmmm so bile dobre dobrote z žara! :D samo sem pojedla le dva ražnjiča s piščančjim mesom in 3 čevapčiče ter nekaj krompirčka ... Sem bila kar pridna, sicer pa sem se tega tako najedla, da niti nebi mogla več!!

Zvečer pa bomo videli mogoče ena ura sprehoda ali pol ure orbija ... Aja tehtala se pa nisem!

Lep dan!

18.07.11 07:37
Dobro jutro,

Nony, ne se sekirati, večinoma je voda. Zdaj samo nazaj na stara pota, pa bo ;)

No, meni teža za zdaj stoji - včeraj in danes 75,7kg. Ni slabo. Do morja še 5 dni - kot kaže bom le šla na morje s 75kg. Jeeeee....
Dobro jutro...

Evo jaz sem naredila pol ure hitre hoje zdaj pa kavica :)
No teža je še vedno 76kg ma se ne sekiram če je šlo gor bo šlo pa še dol :))

Joj mi pa letos nič dopusta sva pa lih zdej razmišljla če bi šli za tri dni kam v toplice...

LP
Dobro jutro!

No jaz se še kar nisem tehtala in se še lep čas ne mislim! :) Drugače pa sem imela včeraj po pikniku čisto skromno večerjo in sem tudi oddelala 25 min na orbiju ...

Pa da te potolažim nony tudi jaz za letos (še) nimam v planu kakšnega dopusta! :( sem pa zdaj ponovno za knjigami in se pripravljam za izpit, ki ga imam naslednji teden!

Lep dan vsem!
vesna100-

18.07.11 13:35
Ojla bejbe 

Malce da vas pozdravim. Berem same lepe stvari, super, sem vesela za vse nas :)

Dietka, mislim da se je splačalo vztrajati, kljub nihanju teže in da je skok v opletajoče hlače odtehtal vse 
Tole branje vsem nam daje motivacijo, sploh meni, ker že od začetka junija stojim na isti teži …
Čeprav sem včeraj ugotovila, da sem si nabavila prevelike kopalke  nisem še vajena manjših številk … pa tudi nove dopustniške hlače so mi že fejst ohlapne ….torej da telo deluje na svoj način, se krči in oblikuje … čeprav vaga tega ne pokaže :)

Naša družbica hujšajočih je dokaz, da se počasi res daleč pride in da hitre diete prinašajo samo slabo voljo … da ne omenjam slabe prebave in povratka teže v dvakratniku …
Česar sem zase najbolj vesela, pa je to, da sem uspela spremeniti način razmišljanja, ne samo življenjski slog …
Zdaj tudi če si privoščim dan off, imam poštimano v glavi, da se naslednji dan pač začne uravnotežena prehrana naprej … da to ne pomeni začetek prenajedanja za nazaj in da en dan dolgoročno ne pokvari hujšanja … se pač malce ustavi, malce ponagaja nihanje v teži, a ni še nič izgubljenega … to, da sem pa vsak dan v supergah, je pa za eno okroglo, zrelo damo dosežek sezone :D

Všeč ste mi punce, ker ne stokate in jokate, zakaj nečesa ne moremo in ne smemo … pač vsaka po svojih zmožnostih in na svoj način napreduje … kompliciranje in opravičevanje ne vodi nikamor … jaz sem sploh rahlo manj tolerantna do tistih ki »sicer bi, a raje ne bi« …ker mislim, da do rezultatov vodi samo trdna odločenost in trdo delo …in to, da smo nabiti s teorijo, nam ne pomaga nič … če ne odložimo sendviča z rok in ne začnemo živeti drugače …

Še enkrat čestitke vsem, sem prav ponosna na vse nas …
Še eno stvar bi rada omenila … ne vem, kako je zadeva delovala pri vas doma … ampak odkar sem bolj aktivna in se ne izgovarjam več … od takrat mi ni več nerodno obleči hlač in greva z možem velikoktrat sama ali s prijatelji na kak izlet, v hribe, na piknik ali na morje …nisem več vsa zoprna, ker bi mi bilo nerodno in mirno, brez slabe vesti in posledično brez kompliciranja pojem gostilniško kosilo ali kos peciva …moram reči, da sem bistveno bolj sproščena, zato tudi bolj zabavna in opažam, da zadjej čase stalno hodiva naokoli in da naju več vabijo v družbo, kot prej …
Sem včeraj uradnemu moškemu rekla, da si zasluži medaljo … da je vsa ta leta prenašal ne samo mojo težo ampak tudi moje muhe … ki so večinoma izvirale iz tega, da mi je bilo nerodno in da sva dostikrat ostala doma ali šla pač na nek sprehod, namesto da bi plavala s prijatelji na morju …

Tako, pa sem se malce spucala :)
Šele sedaj vidim, da teža še kako vpliva na kakovost življenja, razmišljanja in partnerski odnos… tudi če na videz dajemo vtis humorne in neobremenjene osebe …
Enkrat je fočka napisala, da je mislila, da »dobro nosi« svoje kile, pa ni bilo tako … se popolnoma strinjam z njo … tudi jaz sem mislila, da sem z zunanjostjo neobremenjena … a sem vesela, sa se uspela premagati sebe …:)

Vsem tistim, ki tole berete v ozadju, pa še enkrat polagam na srce … ne razmišljajte o hitrih in nesmiselnih dietah ali tabletah proti apetitu in podobnih rečeh … dobre superge na noge in palice v roke … pa počasi naprej … prve tri mesece se nikjer nič ne vidi … a ko se začne, opazijo vsi …še »najboljše« prijateljice … a veste kok receptov sem včeraj potalala naokoli :)
Ženske še vedno mislijo, da če hočeš shujšat moraš jesti pusto belo meso in solato z limono …:)

pa prijeten delovni teden vsem skupaj :)
Vesna 100 super si to spisala! Tako z veseljem preberem spodbudne besede takih, ki jim je uspelo to, kar nekateri mislijo da je nemogoče!

Tudi jaz sem na istem … že od začetka junija mi teža stoji … rada bi izgubila še nekje 8kg in vem da mi bo uspelo! Vem da sem daleč prišla že s tem, ko se zavedam, da moram bolj zdravo jesti, da se moram gibati in ne zaradi lepe postave (ta pride posledično) temveč zaradi lastnega zdravja! In ja, izgubila sem 21kg! Vendar se tega še ne zavedam čisto v polni meri … Še vedno vlečem v kabino tri pare hlač in na koncu vsa vesela ugotovim, da mi pašejo že št. 38 ali včasih celo že št. 36! :)

Drugače pa tudi jaz bolj z veseljem grem ven, kam na obisk, v kino, na kakšno prireditev kot prej ko sem bila že ob sami misli na to kaj naj oblečem, da bom izgledala kolikor toliko normalna! In vse prevečkrat sem krivdo za to, da nisem našla veliko novih prijateljev, valila na druge, vendar zdaj, ko sem v pogovoru z drugimi bolj sproščena in sem v enem letu spoznala in se začela družiti s toliko novimi ljudmi, vidim da je bilo vse na meni! In upam da bom kmalu spoznala tudi kakšnega primernega mladca zame! :D
Tako da ja … če je uspelo meni (strastni ljubiteljici čokolade na tisoč in en način:D) lahko tudi vam … in ne hujšanje ni enolično prehranjevanje, šele zdaj lahko rečem, da vem kaj je to dobra hrana! :)

18.07.11 14:15
Draga Vesna,
pri tebi sem vedno cenila tvojo jezično brezdlačnost in netoleranco do 'ubogih rev', ki sicer bi a ne morejo.
Popolnoma se strinjam s tabo, da izgovorov pač ni. Če hočeš nekaj doseči, je treba dati kaj od sebe. Pa s tem ne mislim samo na dieto, mislim na splošno v življenju.
Meni je tudi moja kosmata polovica zadnjič povedal, da sem spet tista 'stara'. Spet vesela, zabavna. Res sem bila zamorjena in nesrečna. Pa najbrž ne toliko zaradi kil, prej zato, ker sem si dovolila, da me take stvari spravijo iz tira in vplivajo na življenje.
No, kakorkoli, zdaj je absolutno bolje. In tudi počutim se veliko bolj zadovoljna sama s sabo. Saj vitka postava ne prinaša sreče, toda kot si rekla, stvari je treba poštimati v glavi.
In jaz tudi prevečkrat posežem po prevelikih stvareh. Ravno zadnjič sem kupila čudovito majčko, jo oblekla v službo in ugotovila, da L definitivno ni zame. Največ M si lahko privoščim, mogoče celo S (imam sicer široka ramena, toda vedno sem imela precej ozek zgornji del in zeeeeelo širok spodnji - od bokov navzdol). Zdaj je pač ne morem zamenjati, ker sem jo nosila. Ja, spremembo je treba narediti v glavi.
Pomanjkanje jamranja na naši temi pa je ravno tisto kar mi je všeč

Držite se. Jaz že diham na škrge, komaj čakam dopust :)
Ojla, punce, samo toliko, da javim, da vas berem in sem z vami.
Vikend je za mano, kaj v smislu gravitacije pa zame pomeni, sploh ne vem, ker sem zjutraj že ob petih šla recimo temu v službo, ravnokar pa sem prišla domov. Spet sem bila 10 ur na nogah in upam, da se bo to odrazilo tudi na tehtnici. Tehtala se bom jutri.

Sem pa vesela, da vam gre vsem tako dobro. Ene se lahko pohvalite z ogromnim številom izgubljenih kil v kratkem (ali razmeroma kratkem) časovnem obdobju, druge smo vesele majčkenih sprememb, tako v kilah kot v številkah oblačil. No, mene je včeraj presenetilo nekaj čisto drugega. Včeraj sem šla z bazena na WC in po opravljeni potrebi sem stopila do umivalnika in se zagledala v ogledalu. Iz ogledala pa je vame zrla prav simpatična mladenka, zato sem se najprej ozrla okrog sebe, a za sabo nisem opazila nikogar. Šele nato sem pogruntala, da je ta simpatičen obraz v resnici moj. Jaz, ki sem o sebi vedno razmišljala kot o grdem račku, ki sem vedno v ogledalu videla po tri podbradke, da o vsem ostalem ne govorim, sem se naenkrat videla z drugačnimi očmi. Ne vem, koliko imajo pri tem izgubljene kile, zagotovo pa igra pri tem veliko vlogo na novo pridobljena samozavest, za katero pa vidim, da smo jo vse po malem pogrešale, pa čeprav smo se tolažile, da je imamo v izobilju. Pri meni samozavest ni prišla samo zaradi izgubljenih kil. Mislim, da je mnogo pomembnejše spoznanje, da sem sposobna tri leta ali celo več vztrajati za nek cilj, kljub temu, da se mi vztrajno izmika oz. da ne bo tako hitro osvojljiv, kot sem prvotno pričakovala. Ko pomislim na to, sem sama nad sabo presenečena.

Lp
Pozdravljene prav vse in čestitke.
Ob vaših spremembah lastne samopodobe sem pomislila nase. Od kar sem " z vami" sem izgubila manj kakor pet kg, pa se kar pozna in ne da bi o tem govorila, so drugi to opazili in pohvalili. Mmmm, kako je pobožalo mojo dušico.
Tako da, punce, četudi ne hitite, pomembno je, da vstrajate. Jaz čakam spredaj šestko. Vikend sem preživela zelo aktivno, a šestke še ni. Se pa zato cm kar dobro poznajo, ko oblečem hlače.

19.07.11 06:47
Dobro jutro,

Lenka, zelo sem vesela zate. Resnično. Bolj kot zaradi izgubljenih kil zato, ker si videla pravo osebo v ogledalu. Kaj ni čudovito?
Tri leta? Noro. Kapo dol, draga moja.
Kaven, ne pozabi, da pridobivaš na mišični masi. Zato se ti šestka izmika, telo pa postaja vedno lepše. Mišice so pač težke.
Punce, res ste fantastične.
Včeraj sem tudi sama v odsevu izložbe videla vitko bejbo. In mi je bila všeč. Kar stala bi tam in jo gledala :DDDD. Občutek je fantastičen.

Držite se še naprej in hvala za vso spodbudo :)
Dobro jutro...

Se podpišem pod vse prehodne poste...jaz sem enkrat že shujšala iz 94kg na 70kg in takrat sem bila polna samozavesti povsod sem rada šla sploh pa trgovino,ker sem vedla,da bom dobila za oblečt brez problemov in gledana prodajalk ,če prosiš za večjo št. sama sebe sem imela veliko bolj rada....se pa lahko pohvalim,da sem včeraj oblekla hlače ,ki sem jih nosila pred nosečnostjo sem bila tako vesela res je da moram zgubit še malo trebuha ampak jih pa oblečem,kar par mesecev nazaj še nisem mogla niti čez bok spravit :))

No tehtnica danes ostaja na istem,danes imam prediatra s tamalo,tako da telovadila bom potem,ko pridem domov...

LP :)))
Dan!
Danes zjutraj sem se "končno" spet stehtala. Nazadnje sem se tehtala v petek, ko sem k sreči padla nazaj na svojo najnižjo težo. Kaj je naredil vikend, ne vem, ker se včeraj pač nisem tehtala. Danes pa spet dan za veselje. Najnižja točka se je spet pomaknila navzdol. Res da samo za 20 dek, a končno je šlo spet malo navzdol. Tako je od danes dalje moja najnižja teža 83,5 kg, upam pa, da bo spet kmalu kakšen padec navzdol, da mi ne pobere vse morale. Še malo, pa bom lahko rekla, da sem v letošnjem letu izgubila 12 kil, torej končni rezultat niti ni slab. Do najnižje teže v vseh treh letih hujšanja pa me loči še 4,5 kg, potem pa obrnem nov list v moji knjigi hujšanja.

Sicer pa čestitke vsem, ki se spet spravite v hlače iz "vitkih" let. Jaz se še ne, zato se že lep čas spravljam v šoping, pa mi časovno nekako sploh ne znese. Zato še vedno hodim po svetu v hlačah, ki mi mahedrajo okrog tazadnje in stegen ter bodo kmalu padle z mene. Sem si omislila pas, da ne bi slučajno kje sredi ceste obstala brez hlač:::)))

Lep dan vsem!
Dan!

No jaz se še vedno nisem tehtala ... se bom nekje proti koncu tedna! Drugače pa sem vesela za vaše napredke.

Danes spet nazaj za knjigami, potem mogoče kakšen sprehod po kosilu, zvečer pa obvezno 30 min ali več na orbija. Koliko bolj prijetno je telovaditi na orbiju zdaj, ko ni takšne vročine... Čeprav sem tudi prej vedno telovadila zvečer okoli 7h ali 8h, je bilo tako vroče, da sem komaj zdržala 30 min, zdaj pa kar gre ...:) In zgleda da bo še cel teden bolj tako hladno vreme ... Me nič ne moti, saj imam dovolj dela za izpit in v sončku se mi samo ven lušta! :)

Lep pozdrav!
VedraNaNa

19.07.11 09:17
Drage moje,

Velikokrat sem se že hotela oglasiti in celo napisala sem že cel sestavek in ga potem zbrisala. Zakaj? Pojma nimam, sem pa bolj »cagave« sorte.

Vam se sploh ne sanja kako močno vam zavidam. Ne me napak razumeti, privoščim vam vse uspehe in dobro voljo, privoščim vam male številke in zavidam vam v tistem delu, ker bi tudi jaz strašno rada delala tako kot ve. Preberem vsak vaš prispevek in prav srkam kaj napišete, sanjam o tem, da bi se lahko morda »nalezla« vaše miselnosti  Ampak po svoji stari navadi se od same žalosti zvečer nažrem vsega kar mi naslednji dan povzroča slabo voljo, slabo počutje in tečnobo.
Jasno mi je kaj delam narobe … na eni strani vedno jem drugače kot domači. Zajtrk je po vseh prehranskih predpisih in zdrav (!). Za dopoldansko malico morda košček sadja in jogurt. Pust zrezek in solato za kosilo (ali pa polnozrnate testenine, zelenjavo ipd), popoldne tudi zmorem pojesti kaj zdravega in bolj ko se bliža večer, bolj sem pripravljena na kakšen pošten zalogaj. Velikokrat tudi večerjam zmerno, saj veste beljakovine in zelenjava ali solata … Vse štima in moja postava bi morala biti idealna. Hja, pa ni in to zato, ker po večerji začnem nositi v usta VSE. Najprej si odrežem malo salame in sira, medtem ko pospravljam po večerji, na hitro in naskrivaj (sama pred sabo?) dam v usta kakšen krompir, košček kruha ali kaj drugega. V shrambo odnesem kakšno stvar in hitro pojem kakšno napolitanko ali piškot, žlico Nutele … In si rečem, večer za večerom, dan si »zaje…« in se začnem BASATI. Seveda so vsi domači že vsak v svojem kotu in jaz pričnem z orgijo hranjenja. Velikokrat naslednji dan kupim hrano, da nadomestim kar sem naskrivaj pojedla in še zalogo nove hrane, ki jo potem zvečer uničim. Vem, da sem bolna in vem, da bi morala nekaj spremeniti.
Splet je prepoln nasvetov in prebrala sem tudi, da je to zasvojenost in, da si človek sam ne moreš pomagati?! Ne vem kaj naj si mislim. Verjetno je to dejstvo spet eden izmed izgovorov zakaj ne izpeljem projekta »SHUJŠATI« do konca.

To, kar ste zapisala dekleta, resno drži. Ostajam doma, ker mi je nerodno, ker se slabo počutim v svoji koži. Do domačih sem grda in velikokrat napadalna. Dobro voljo, ki jo navzven kažem kot vse debelejše ženske, igram in prav nič nisem vedra in dobre volje. To je samo maska in najbolj lažem sama sebi. Velikokrat vas prebiram in se z vašimi izkušnjami lahko identificiram. Ubadam se z istimi situacijami, problemi le s to razliko, da nisem dosledna in tako disciplinirana kot ve.
Nazadnje sem zdržala tri mesece in shujšala 10 kil. Nisem stradala, imela sem red in lepo jedla, le zvečer se nisem nažirala in potem sem si, tako kot si zapisala ti Vesna, privoščila dan off in ta je bil prvi v vrsti dni ko je na jedilniku večerno nažiranje. V enem mesecu sem dobila nazaj vseh 10 kil in že vidim, kako se oblagam z še dodatnimi kilami.

Takole punce, sem odrasla zrela oseba, potrebna družbe in nasvetov zdravih žensk, ki so same zmogle presekati in začeti znova. Vem, da s tem ko se skušam priključiti vaši druščini ne bom začela hujšati, ampak nekje moram začeti.
Vesela bom spodbudne besede, vesela bom kritike in morda »brce v tazadnjo«.

Pa brez zamere.
OJ,

VedraNaNa dobrodošla...jaz verjamem,da ti bo uspelo takoj,ko boš to sama hotela in pospravila po glavi...poskušaj si najdt kake bolj zdrave prigrizke in počasi ukini to prenajedanje zvečer....meni dajejo punce tukaj ogromno motivacije ker nočem bit razočarana sama nad sabo in po eni strani nočem razočarat tudi njih,ker verjamem da smo vsaka vsaki v oporo in vem,da jih moj napredek še bolj spodbuja:))

Evo jaz ravno iz steze pol ure hitre hoje v hrib :))..danes sem bila pridna sem pokurila ogromno kalorij :)))

Lenka čestitke za nov minimum vidiš kako ti uspeva :)))

LP:)))))))))))))

19.07.11 14:44
Lenka čestitke. Zelo ti privoščim, vsi vemo kako težko je priti do tega.

VedraNaNa - dobrodošla med nami. Z veseljem ti bomo dajale spodbudo, ti pomagale, te poslušale, toda vse je na tebi. Žal.
Ne vem kako naj ti pomagam pri nočnem prenažiranju. Moj nasvet je, da greš prej spat. Vem, da je trapasto, toda to dejansko lahko pomaga. S tem si ne boš dala možnosti, da prideš v skušnjavo.
Mogoče ima katera od punc boljši nasvet, pravzaprav ga verjetno ima. Tole upoštevaj kot izhod v sili. Navsezadnje boš lepo naspana pa gube se bodo zgladile :)

Drži se:)
vesna100-

19.07.11 20:18
vedranana pozdravljena med nami …
Še kako dobro te razumem, kako se počutiš … kako nizko samopodobo imaš, pa ne samo zaradi kil, ampak predvsem zaradi načina, ko ne moreš obvladati svojega prenajedanja. Sama sem že velikokrat prišla do zaključka, da morda le ne gre za požrešnost, vsekakor gre za pomanjkanje samoobvladanja… je pa vse skupaj samo en koglomerat okoliščin in postopkov, ki vodijo v začaran krog …

V načelu je z vsemi nami enako … zdržimo zajtrk in zdravo prehrano dopoldne … potem jemo zelo malo za kosilo, popoldne malica le zdrav prigrizek … potem pa se začne tisto, kar jaz rečem »prestava na nek nov planet« … kot da ti je nekdo zaprl oči in ti ješ in ješ in ješ … in to je hranjenje brez užitka in brez neke potrebe zaradi lakote … to je samo goltanje neizmernih količin hrane, ki niti ne »paše« skupaj … sir, salama, keksi, pa še mal krompirja, pa mal kruha, pa še mal nutele … na koncu samo slaba vest … to je draga vedranana odvisnost od OH, tiranija inzulina, ki ima tudi neko svoje strokovno ime …
in tako se telo igra z nami … kot posledica brezveznih diet, zaradi stradanja, zaradi pretiravanja v rekreaciji ….z leti si tole natolčemo …
Kako ukrepati? Čez noč ne gre, še manj na hitro …bo treba korak po korak in na koncu deluje, samo včasih zelo dolgo …
Za začetek več obrokov na dan, vsaj 4 … naj ne bo OH v vsakem obroku … najbolje da jih končaš jesti s kosilom …
OH-ji so sadje, podzemna zelenjava, žitarice, vsa predelana hrana, salame itd … saj veš tudi sama, saj smo že vse doktorirale iz prehrane …J
Vsak obrok, kjer so OH-ji sestavi tako, da celotno količino hrane daš na krožnik (ne večji od 24 cm) in sicer v razmerju 1/3 OH, 1/3 B in 1/3 balastnih snovi – torej nadzemne zelenjave …
Zadnji obrok naj bo izključno B in nadzemna zelenjava …

predvsem pa se pripravi na psihološko lakoto ... pripravi pomeni, da da se zavedaš, da bo prišla, vsak večer brez izjeme, vse dokler telo ne pridobi nov vzorec prehranjevanja ...
naredi si plan, kaj boš naredila, ko se pojavi ...sprehod, velike količene vode... dietka je predlagala spanje - se strinjam ... to deluje ...
to je tisto, čemur pravimo klik ...a lahko si pomagaš tako, da čez dan poješ dovolj ... da si slasten kos peciva prihraniš za dopoldansko malico ... da že pri kosilu poješ sladoled ali pecivo ... torej kalorično hrano preseli v dopoldanski del dneva ...

poskusi ... če bo hudo ti bomo v pomoč ... predvsem pa se pripravi na to, da ti bo telo nekaj časa nagajalo ... meni takrat pomaga na hektolitre vode ...
javi se, bomo skupaj našle način ... čestitam, da si se javila in odločila ...
pa srečno :)
šele sedaj sem uspela vse prebrati glede naše ponovno najdene samozavesti ...:)
tole je bilo vredno prebrati ...
asica ti si res zaslužiš tak nick ... 21 kg kapo dol :)
dietka, vitko bejbo iz izložbenega okna bomo kmalu z lupo iskali :)
lenka, tvoji občutki ob pogledu v ogledalo so nekaj, na kar je bilo vredno treh let čakanja in truda ... marsikdo bi v tem času obupal in odnehal ...
nony pa itak tako hiti, da jo bo treba mal ustaviti, sicer nam bo prehitro pobegnila med suhice :)))

vedranana... sama sem si pomagala s kromovimi tabletami ... bio krom, 100 miligramske tablete, dobiš v vsaki lekarni ... zelo pomagajo pri premagovanju lakote po sladkem in prenajedanju ... a se moraš držati pravila - pojesti dovolj čez dan, da zvečer nisi lačna in obvezno gibanje ...
Ćer,
ker je vremenska napoved za naslednje dni slaba, sem danes še enkrat odbrcala dve uri po naravi. Nimam navade, ampak danes sem se tehtala predno sem šla in še potem. V dveh urah hitre hoje in teka sem "izgubila" 1,7 kg. No, vemo, da je voda. Ne vem pa, če vse tako noro "švicate". Sicer sem potem pridno nadoknadila, kar je tudi prav. In tako se moja šestka prikazuje in izginja. Samo ne objokujem tega, ker vem, zakaj je tako.

VedraNaNa, dobrodošla. Poskusi tukaj vsaj vsak dan zapisati, kaj si počela. Morda na ta način pozabiš svojo navado. Ja, spanje je potrebno, celo hujša se hitreje ob dovolj spanja. Meni so dekleta veliko pomagala s tem, da sem naredila majhen korak. Namreč v mojih letih se začne kup težav, s tem tudi omejitve pri prehrani. ne smem tega, onega,...ampak zaradi Vesnine pomoči sem začela večerjat večerje tako kakor doslej, le brez OH. B ne smem povečevat!
Meni je v veliko pomoč tudi to, da sem "prazne" OH zamenjala za bolj zdrave. Res so bolj nasitni in enostavno ne iščeš še in še. Tudi sama sem se vedno goljufala z izgovori; samo še to, jutri pa začnem.

Moram pa povedati žalostno zgodbo. Stari starši so me učili, da se kruhek (in vse ostalo) poje do konca, žal me to še danes spremlja. Imela sem tako šolo...in se naučila....železna srajca!
Problem je tudi v tem, da imam hladilnik 24 ur na dosegu rok, zato pa moram ven, ven in ven.
Morda najdeš kaj uporabnega v tem, sicer pa ne obupaj. Išči, tudi zate obstaja način.

Jaz pravzaprav ne hujšam z nobeno dieto, jem le malenkost manj, zvečer borez OH in več migam. Tako nimam občutka slabe vesti, da sama sebe.....
Dober večer (ali dobro jutro?)!

Moj delovni dan se ravnokar končuje, a sem morala še sem pogledat, kaj ste pisale preko dneva.

Najprej hvala za čestitke. Se že veselim jutra, ko bom spet stopila na vago. Morda se bom spet lahko pohvalila s kakim novim rekordom? Ko bi pokazalo vsaj 0,1 kg minusa!!!!........

Pozdrav tudi Vedrinani. Meni je pomagalo ravno to, kar je nekako predlagala Vesna: svoj prehranjevalni dan sem obrnila na glavo. To pomeni, da sem večino hrane pojedla že do kosila, po kosilu pa manj, vsekakor brez OH. Trajalo je kakih 14 dni, da sem se na takšen način navadila, ampak mi zelo ustreza, saj kadar popoldan preveč jem, tehtnica takoj postane moja sovražnica. Pravi kvizling je že. Ampak je nek pokazatelj, kaj se dogaja v mojem telesu, zato ji veliko verjamem.

Zdaj pa grem v večerno toaleto in spat. Nočko!

20.07.11 06:17
Dobro jutro,

Draga Vedranana, kot vidiš smo že strnile vrste in glasno navijamo zate :DDDD. Upoštevaj teh par nasvetov, če ti enkrat 'spodrsne' se poberi in naprej po zastavljanem planu. Ne se vdati.
Žal je to glede OH, kar je omenila Vesna, popolna resnica. Takoj, ko sem pojedla malce OH, se nisem mogla več obvladovati. Zato sem na ketonski / beljakovinski oz kakorkoli imenovani dieti brez OH. Zavedam se svojih omejitev in zdaj niti ni hudo.
Ti bomo pomagale s super recepti, ne se bat :)
Tehtnice pa so nekalibrirane prasice. To si zapomni. Tukaj smo več ali manj vedno skregane z njimi (no, razen ko pokažejo kar si želimo :DDD).
In kot boš videla smo vseh starosti in oblik. Torej tudi starost, menopavza, ščitnica itd... niso izgovor, le bolj počasi zato gre.

No, kot veste se občasno namensko pregrešim (nekje 1x na 10-14 dni). Včeraj sem imela noro veliko dela in sem spustila zajtrk in malico (ja, vem... prosim ne me kregati), zato pa sem si za kosilo privoščila gratinirane dagnje in kos sveže pečenega česnovega kruha. Kot kaže se mi je slinavka ob tej dieti precej spočila, ker nisem imela nobenih popadkov po sladkem in po nažiranju potem. Pravzaprav sem se prisilila zvečer nekaj malega pojesti.
No, tista packa tehtnica pa je takoj reagirala. Mater, nobenega greha, huj ko kak podeželski župnik. Torej, danes 76,1kg. Sicer je več ali manj voda, tako da bo šlo.

Evo, spovedala sem se. Nameravala sem zamolčati, ker me je sram. Pa sem ugotovila, da me je bolj sram, če se lažem - hihihi...

Punce, držite se, danes je nov dan, novi grami dol :DDDD

P.S. Vesna, pred časom si omenjala kombinirane dneve ali kako bi temu rekla. Kako se obnese?

20.07.11 07:23
Očitno sem res potrebna dopusta, ker sproti pozabljam.

Kaven, tudi mene so tako učili, kot večino. Bog ne daj pustiti česa na krožniku. No, pa sem si, ko sem rodila in gledala mame kako jejo ostanke svojih mladičkov rekla, da nisem kanta za odpadke. Ne bo šlo. In sem potem iz tega izhajala in sem nehala jesti vse kar je na krožniku. Če ne morem, pač ne morem.
Najlepše pa je, da sem tudi mami uspela prepričati v to. Druga stvar je požrešnost, toda če ne more več kar stran vrže.

Vedranana, še nekaj. Meni zelo pomaga povečana količina omega 3. Manj se mi lušta sladko. Poleg tega pa je mogoče dobro, če si privoščiš manjdlje ali kake podobne mastne oreščke in jih zvečer grizljaš. Na ta način boš prelisičila telo in ga počasi navadila na nov režim.
Splača se poskusiti: bio krom, omega 3, veliko vode in mandlji. Boš videla kako bo. Pa prej spat :DDDD
Pokorno javljam, da se moja želja po deki dol ni uresničila. Je pa teža ostala ista, kar je dobro. Če hkrati pomislim na to, da mi danes prstani ne laufajo po prstih tako ko treba, je verjetno tista željena deka ostala v telesu v obliki vode. Kakorkoli že, sem zadovoljna.

Pri nas je danes še sonček. Nekega časa za rekreacijo v smislu telovadbe ne bo, vendar spet popoldan odhajam na tlako, kjer prehodim kar nekaj km. Hm, ravno sem se spomnila na števec korakov. Če ne bom pozabila, si ga montiram. Me res zanima, koliko jih naredim v enem popoldnevu.

Lp
Dan!

vesna100 hvala za pohvale, tudi ve ste več kot odlične! In lahko ti samo čestitam nazaj za tvoj uspeh!
Vedranana pozdravljena med nami, več kot nas je boljše je ... debata pa tudi vedno zanimiva! :) jaz verjamem da ti bo z malo samokontrole in spodbudo z naše strani uspelo! Tudi meni je uspelo po tem ko sem se pridružila tejle strani...:)
Tudi jaz se na hitro javljam, saj hitim za knjige ... Snovi je še tona, časa pa bolj malo tako da je vsaka minutka dragocena.
Tehtala se še nisem, verjetno se bom v petek ali soboto, sem pa že naredila svojo turo 25 min v breg in 20 min nazaj in si privoščila zdrav zajtrk.

Zadnje dni res pazim kaj jem in koliko pojem, vendar to ne pomeni da stradam, samo malo bolj pazim da ni tistih vmesnih prigrizkov v obliki kakšnega bombona, koščka čokolade, piškotka, koščka sira, salame in malo bolj načrtujem svoje obroke. Verjetno je tudi to vmesno grickanje pripeljalo do tega da je moja teže več kot mesec dni skakala na mestu med 66-67kg! Čeprav je tu in tam kakšen prigrizek, če potem to pogledaš skupaj, se vidi da le ni tako nedolžno tole grickanje. Saj ni težko nabrati 200 ali 300 dodatnih kalorij s tremi keksi, dvema koščkoma čokolade in kakšnim bombonom ali dvema. Tako da tega se branim ...In ja ponovno sem bolj pridna glede gibanja .. Sem ponovno "zalaufala" orbija in sem kar pridn zadnje dni ...
Tako da nek napredek upam da bo v petek oz. soboto.

Drugače pa lep dan vsem, jaz sem še ulovila malo sončka na moji turi, zdaj pa je že bolj oblačno!
Hojla punce,
spet sem v službi s kraaaatkih počitnic. Ste se pa razpisale medtem, ko me ni bilo. Malo narcisoizma je opaziti med vrsticami:DDDD Ja, super je, ko si si vsaj malo všeč, ko se ne sramuješ več svoje podobe v ogledalu.
Imam občutek, da sem se med počitnicami malo zredila in to kljub temu, da niti nisem jedla veliko.Vaga je bila danes tako prijazna, da je crknila, bo treba zamenjat baterije......hvala lepa vaga, danes še celo nisi bila nekalibrirana pra.....
Od danes naprej stroga dieta, spet vstop v ketozo...
Vidim, da imamo novo sotrpinko....živjo Vedrana. Upam da veš, da si prišla v skupino hujšajočih babnic, ki mislijo resno glede hujšanja.
Nič nam nisi napisala koliko moraš shujšati.In ne se bati, tukaj imaš podporo nas vseh, ki presneto dobro vemo, kaj prestajaš.
V kolikor se boš odločila za dieto z omejenim vnosom OH ( po tej smo hujšale Na dieti, Nony in jaz), ti z veseljem pomagam z nasveti.

20.07.11 11:54
Ojla Fočka, sem se že spraševala kje si... pomislila sem celo, da si tako zelo shujšala, da nas bajsik več ne maraš :DDDDD

Ja, v tem času smo ugotovile, da smo lepe in da grešiti ni greh :DDDD (ok, moja trenutna ugotovitev, ker sem ravno včeraj grešila - hihihi)

Danes sem lena... imam pa ogromno dela. Zato se spet poslavljam do naslednje mini pavze :)

21.07.11 06:25
Dobro jutro,

ste izginile na dopust? Še malo pa bom tudi jaz v bolj prijetnih krajih :)

Včeraj sem kupila 2 krila. Sicer sta oba dolga, nič oprijetega, toda končno imam krilo :). In se ne počutim kot branjevka.
Teža, po pregrehi, spet počasi dol. 75,7kg. Ni slabo :)

Držite se in uživajte, kjerkoli že ste :)
Dobro jutro,

Moja teža danes je 75.7kg sem se usidrala ko kit :) včeraj sem bila cel dan letača...najprej frizer imam novo frizuro :))) potem sem si šla pa kupit še pomivalni stroj...danes grem na kolo ,ker včeraj nisem nič telovadila....

Lep dopoldan vam želim :))
Živjo!

hehe na dieti in nony čisto isto kilogramov imata :) pa čestitke pri izgubi ... pri meni vse po starem ... se ne tehtam, pazim pri prehrani in se gibam ... sem nazaj z mojega "sprehoda" zvečer pa še pol ure orbija ...

Danes pa kuham kosilo in ja, se učim za izpit! :)

Lep dan vsem!

21.07.11 10:45
Haha pa res:). Jah, carici pač :)
Assica, si res pridna. Tole z izpiti, pa dieto, telovadbo... kapo dol
Navedeno
Ojla Fočka, sem se že spraševala kje si... pomislila sem celo, da si tako zelo shujšala, da nas bajsik več ne maraš :DDDDD

Ja, v tem času smo ugotovile, da smo lepe in da grešiti ni greh :DDDD (ok, moja trenutna ugotovitev, ker sem ravno včeraj grešila - hihihi)

Danes sem lena... imam pa ogromno dela. Zato se spet poslavljam do naslednje mini pavze :)

Kakšne čudne misli se tebi podijo po glavi! Ni šans, da bi pozabila na vas, še manj pa, da bi kdaj v življenju toliko shujšala :DDD.Enostavno imam v službi toliko dela, da ne morem pogledat kaj se tukaj dogaja..zvečer pa je pri nas zaseden računalnik in ne pridem na vrsto, se niti trudim ne več, ker je čisto brez veze, moja moška stran družine je že rahlo zasvojena ....Imam pa zato popolnoma prosto izbiro gledanja programov na TV, kar je čisto o.k.
Baterije za vago še nisem kupila, nimam časa, hehe. Sem pa glede prehrane pridna, konec je pregreh v obliki sladoleda!
Vidim, da sta z Nony pridni......super sta. Ja, zdaj sta v fazi, ko se bo hujšanje upočasnilo, zadnje kile je res težko sklestit.
Sama vidim, da je umetnost potem izgubljene kile obdržat. Še vedno se držim kar precej striktno diete in kakršenkoli pobeg iz začrtane prehrane se takoj kaznuje s kakšno pridobljeno kilo, ki jo je potem treba izgubit.Mislim, da če ne bi bila disciplinirana, bi imela že kakšnih 5 kil viška.
Izgleda da drži trditev, da si na vzdrževanju teže toliko časa, kot prej na dieti, torej imam še eno leto pozornega spremljanja teže in prehrane pred sabo....potem pa mislim, da tudi ne bo dosti drugače. Tisti, ki smo nagnjeni k debelosti pač ne bomo nikoli tako jedli kot suhci. Pa saj me sploh več ne moti, po tolikem času res spremeniš prehranjevalne navade.Do kruha, testenin, riža ....mi sploh ni, zanimivo je to, da bi pojedla nekaj sladkega, pa prej sploh nisem bila sladkosneda.Čudno...tukaj se res prepričujem, da ne smeeeeem......in včasih podležem.Ja, tudi jaz sem se izpovedala, hehe.
Danes mislim, da sem spet na prejšnji kilaži, vidim po hlačah in ne vem, če vsemu ni botrovala vročina in da sem bila res polna vode. Prvič v življenju sem opazila, da imam zatečene gležnje.Res je bilo pasje vroče.
No, danes, če bom našla kaj časa, bom tudi jaz malo pohajkovala po štacunah, še vedno imam kar velik deficit v omarah.Tole hujšanje je s te strani draga stvar.Itak mi je spet vse, kar sem si kupila spomladi preveliko.In tako si že drugo sezono kupujem vse novo.
Pa poleti še gre, ampak pozimi, ko je bilo treba kupiti plašč, bundo, smučarske hlače,puloverje je bilo pa kar veliko.............in tako sem se odločila, da ne hujšam več, hahaha.....sem vas zapeljala??Hecam se, še vedno upam, da mi uspe sklestit do novega leta še kakšnih 5 kil. ...Upanje umre zadnje.
In tako se me še nekaj časa ne boste rešile in vam bom težila tukaj sto na uro. Dietka, nehaj grešit vsak teden!!!!....Poglej Nony, ona to dela na 14 dni.

21.07.11 12:03
Navedeno
fočka
Sama vidim, da je umetnost potem izgubljene kile obdržat. Še vedno se držim kar precej striktno diete in kakršenkoli pobeg iz začrtane prehrane se takoj kaznuje s kakšno pridobljeno kilo, ki jo je potem treba izgubit.Mislim, da če ne bi bila disciplinirana, bi imela že kakšnih 5 kil viška.

Živjo,

lepo, da si se nam pridružila :).
Kar se tiče tega, da kile obdržimo - tega me je malce strah. Moj plan je priti na 70kg, potem vzdrževanje kak mesec, dva, nato pa štart na 65kg. Ravno zato, da ne bom na koncu, ko pridem do cilja obupana, ker bom morala tako dolgo vzdrževati. To bo čisto psihološka fora.
Jah no, grešim namerno. Se ne hecam. In opažam, da zaleže. Res pa ne pretiravam (razen takrat ob PMS, ko je bilo res res hudo. Prvič odkar sem na dieti).

Pri meni je tudi sladoled težava. Nikoli prej ga nisem marala, zdaj bi ga pa jedla ves čas. Zato si občasno s smetano zmešam zamrznjene maline. In nastane tak gladek, ne ravno trd 'sladoled'. Okusen in osvežilen. Malin dam zelo malo, samo toliko, da imam občutek, da jem sadni sladoled (žico do dve).

Pri meni pa ni nikoli težava glede garderobe. Imam čudno navado, da stvari, ki jih ne nosim ali mi niso prav, mečem stran. Sproti. Tako, da imam vedno deficit v omarah. Pa tudi nisem navdušena nad kopico oblačil, ker itak nosim samo določene kose v katerih mi je najbolj prijetno.
No, ja... kavbojke so zdaj težava, ker jih moram kupovati na 2 meseca, prej sem jih lahko dlje nosila. Je pa res, da zdaj kupujem namerno cenejše. Že tele nove so rahlo ohlapne. Niso prevelike, toda niso tako oprijete kot ob nakupu. Najbrž so se le malce raztegnile, shujšala nisem toliko (ne po kg, ne po cm).
Lepo se imejte, se tipkamo :)
Na dieti pa res sva na istem nisem dala niti pažnosti :)))

Fočka pa si le prišla nas malo pokukat :)))

No evo danes sem kolesarila dobro uro ampak sem šla v res visok hrib me še zdaj malo noge bolijo ampak,sej bo minilo...danes sem si za kosilo privoščila tenstane bučke in zrezke v smetanovi omaki ampak sem imela smolo in sem malo preveč solila :))) ampak je bilo vseno dobro...

Kar se tiče cunj jaz sem oblekla še ene hlače v noge so mi že rahlo velike v trebuh pa ravno prav...jaz imam največ problema s trebuho ga je še vedno dosti ://

LP
no tudi jaz swm ravno po kosilu. Danes smo jedli zelenjavno juho s stročjim fižolom in cvetačo pa za ostale sem naredila skutine zapečene palačinke, sam sem si pa eno namazala z marmelado, saj ne maram skute, razen svežo. Tako da sem se malo sladkala za kosilo.:)

Glede oblačil imam pa tudi jaz podobne probleme...sem na razprodajah kupovala samo zgornje dele, saj so mi že prav v številki 36, od spodnjih pa samo ene hlače, ko so mi bile prav tudi že št. 36. Ostale bom kupila septembra, do takrat pa upam da se znebim še vsaj nekje 4-6 kg. Pa saj bi moralo iti, če le ne bo spet kakšnega zastoja! Komaj že čakam tehtanje v soboto, da vidim če se je kaj premaknilo ta teden.

No odmor je mimo zdaj pa nazaj za knjige!:)
Čenčula

21.07.11 15:55
Navedeno
fočka

No, danes, če bom našla kaj časa, bom tudi jaz malo pohajkovala po štacunah, še vedno imam kar velik deficit v omarah.Tole hujšanje je s te strani draga stvar.Itak mi je spet vse, kar sem si kupila spomladi preveliko.In tako si že drugo sezono kupujem vse novo.
Pa poleti še gre, ampak pozimi, ko je bilo treba kupiti plašč, bundo, smučarske hlače,puloverje je bilo pa kar veliko.............in tako sem se odločila, da ne hujšam več, hahaha.....sem vas zapeljala??Hecam se, še vedno upam, da mi uspe sklestit do novega leta še kakšnih 5 kil.

Dekleta, kaj pa če bi si v primerih, ko so oblačila prevelika številko do dve, pomagale s šiviljami? Mislim, še vedno je ceneje kakšno ožanje kot kupovanje celih kolekcij, hkrati pa šivilja zoža tako, da res lepo stoji (vsaj nekaj časa).

Navedeno
fočka
Dietka, nehaj grešit vsak teden!!!!....Poglej Nony, ona to dela na 14 dni.
Emmm, saj ni nič narobe z grehi :)
Dan off ali dnevna pregreha, če rečem tako, poskrbi, da se metabolizem ne upočasni in ne pade na prenizko raven ;)

21.07.11 17:23
Živjo Čenčula,

Glede šivilje imaš prav. Toda za nekatere med nami je to straaaašno komplicirano (torej zame). Itak pri garderobi ne kompliciram in ne bom dokler ne shujšam na težo, ki si jo želim. Takrat pa k šivilji po seksi kostimčke.
Ja, z grehi ni nič narobe, če jih ni preveč in so prepogosti :DDD. Vsaka pa zase ve kdaj sme in koliko.
Fočka, evo Čenčula je na moji strani. Razume moje grehe :DDDD. A če se spovem, potem so mi oproščeni in kot da jih ni bilo. Kar vse skupaj postavi na glavo in mi ne pospeši metabolizma. Torej... hm... moram grešiti in se ne kesati, da bi delovalo, če se pokesam ne deluje. To drugo bom prišparala, če bom kdaj pretiravala :DDD

Ja, vem, kisa se mi... vročina, utrujenost, skorajšnji dopust,....
Prevelika oblačila lahko ponudite na Podarim.si, običajno se javijo ljudje, ki so pripravljeni plačati poštnino za to. Ali ni ti dvakrat dober občutek? Shujšaš in s tem pomagaš sebi ter drugim.
Dobro jutroooo!
Dietka, ja en dan grešenja na teden ti je odpuščen, za drugega se bova pa malo pogovorili
.
Čenčula, če boš prebrala naše pogovarjanje, boš opazila morda kanček humorja....ravno to je tukaj najbolj prijetno. Ne solimo si pameti takrat, ko to ni potrebno.
Glede oblek pa sva si z Dietko enaki, raje si kupim novo.

Dietka, še ena izpoved.....včeraj spet nisem mogla mimo sladoleda in je padla kepica....drugače sem bila zelo pridna ampak s temle ni šans da padem v ketozo. In da naredim še večjo bedarijo, podležem sladoledu zvečer.....ne me oponašat prosim.
Dobro jutro,

Fočka po dolgem času si spet pisala prva :)))

Moja teza ostaja enaka ...o grešenju pa nebi govorila jaz ga imam polno ampak se ne sekiram preveč :)) se mi zdi,da sem pri prehrani malo popustila ampak telovadit sem pa zacela vsak dan vsaj pol ure. se bom mogla vzet spet malo v roke. Prizhnam,da vcasih me ze vse mine sploh takrat ko se nikamor ne premakne tako kot zdaj sem že cel tedn usidrana na teh 75.7kg ...
Zdaj spijem kavico in ol hitra hoja al pa tek na stezi bom vidla kako se bom počutila ko pridem do sobe....sem misla it ze zdaj pa moj se spi in nimam kam tamale dat :)

LP;)))

22.07.11 07:18
Dobro jutro moje dame,

ugotovile smo torej, da smo rahlo prismuknjene in čudne. Kako lepo :DDD.

Fočka, če ti teža ne gre gor je vse ok. Boš pa jeseni začela spet z dieto. Zdaj pač vzdržuješ. Ne se sekirati.
Jaz pa ne grešim 2x tedensko, le 1x. No, če govorimo o hrani, seveda :DDD. Sladoled pa si itak dovolim le tistega, ki ga sama pripravim in pravzaprav ni sladoled :). Ker pravega res ne maram in ga nikoli nisem.
Mene je strah lubenice. Preganja me povsod. V sanjah in tudi v realnosti. Za zdaj se ji uspešno upiram. Je pa nevarnost velika. Lubenice so velike in težke. Kaj, če se zaroti proti meni in me napade... ker jo ignoriram? hm... za zdaj mi uspeva tvegati :DDD
Počasi se moram spraviti v pogon in začeti pakirati. Za en teden gremo na morje in komaj čakam.
Držite se in uživajte :)
Jutro!
Dietka, če grešiš in se pokesaš, jasno da to ne pomaga. Treba je opraviti tudi pokoro, sicer ti grehi niso odpuščeni!::))) Torej: grešiš s hrano, svoj greh priznaš in se pokesaš, potem pa za pokoro telovadit! (ker vem, da ne telovadiš ravno rada - podobno kot jaz) To se pa potem mora poznati.

Nony, ne obupaj! Si verjetno že tolikokrat prebrala, da je zastoj sestavni del hujšanja, da ni potrebno tega še stokrat ponavljati. Vem pa, da se človek prav naveliča vsak dan gledati isto številko na tehtnici in da te potem zagrabi, da bi vse skupaj pustil. Meni tudi ob takih zastojih hodi po glavi misel: Zakaj se sploh trudim, ko pa ni nobenega učinka. In to so tisti najbolj nevarni trenutki, ko človek najhitreje popusti in vrže puško v koruzo. Je pa potem toliko lepši občutek, ko tehtnica spet pokaže manj, da se nanj preprosto splača počakat.

In ker je danes spet petek, moj dan za tehtanje, naj se pohvalim, da je šlo od srede še 1,2 kg dol. Tako imam v tej fazi hujšanja novo najnižjo težo: 82,3 kg! Juhuhuhu! Tako sem od novoletnih praznikov do danes izgubila že 12,7 kg in sem s tem rezultatom zelo zadovoljna. Je pa res, da sem bila včeraj na nogah spet 8 ur in pol, ne da bi vmes za sekundico sedla. Šibala sem sem in tja (pišuka, pa sem pozabila pedometer!) in naredila kdove koliko kilometrov. Edino, kar me skrbi, je to, da sem včeraj jedla le trikrat: zajtrk že ob petih zjutraj, ob dveh eno ledeno kavo (z dvema kepicama sladoleda - ja, kar kregajte me) in ob šestih zvečer ocvrt piščančji file in narezan, posoljen paradižnik. Vmes sploh nisem pomislila na hrano, ker ni bilo časa. Zdaj pa me skrbi vikend, ko greva z možem spet v terme in spet on kuha. Ne vem, kako ga bom prelisičila pri prehrani, da v ponedeljek tehtnica ne bo spet ponorela.

Lp
Navedeno
lenka01
Jutro!ti.

Nony, ne obupaj! Si verjetno že tolikokrat prebrala, da je zastoj sestavni del hujšanja, da ni potrebno tega še stokrat ponavljati. Vem pa, da se človek prav naveliča vsak dan gledati isto številko na tehtnici in da te potem zagrabi, da bi vse skupaj pustil. Meni tudi ob takih zastojih hodi po glavi misel: Zakaj se sploh trudim, ko pa ni nobenega učinka. In to so tisti najbolj nevarni trenutki, ko človek najhitreje popusti in vrže puško v koruzo. Je pa potem toliko lepši občutek, ko tehtnica spet pokaže manj, da se nanj preprosto splača počakat.

In ker je danes spet petek, moj dan za tehtanje, naj se pohvalim, da je šlo od srede še 1,2 kg dol. Tako imam v tej fazi hujšanja novo najnižjo težo: 82,3 kg! Juhuhuhu! Tako sem od novoletnih praznikov do danes izgubila že 12,7 kg in sem s tem rezultatom zelo zadovoljna. Je pa res, da sem bila včeraj na nogah spet 8 ur in pol, ne da bi vmes za sekundico sedla. Šibala sem sem in tja (pišuka, pa sem pozabila pedometer!) in naredila kdove koliko kilometrov. Edino, kar me skrbi, je to, da sem včeraj jedla le trikrat: zajtrk že ob petih zjutraj, ob dveh eno ledeno kavo (z dvema kepicama sladoleda - ja, kar kregajte me) in ob šestih zvečer ocvrt piščančji file in narezan, posoljen paradižnik. Vmes sploh nisem pomislila na hrano, ker ni bilo časa. Zdaj pa me skrbi vikend, ko greva z možem spet v terme in spet on kuha. Ne vem, kako ga bom prelisičila pri prehrani, da v ponedeljek tehtnica ne bo spet ponorela.

Lp

Ne sej ne mislim obupat ste mi tukaj na forumu v veliko oporo,da ne zgubim volje ...tko k sm že enkrat napisala...mi je vsag vaš gram,ki ga zgubite motivacija da lahko tudi jaz če
hočem :))
Čestitke ti je šlo pa zdej kr dobr dol sem full vesela zate...upam,da ti uspe prelisičit moza in bo kuhal po tvojih željah :)))

Na dieti uživaj na dopustu in pazi,da te ne bo lovila kak lubenica tam jih je dosti ;)) da ne b o v novicah kak članek z naslovom ...Neko shujšano ženskico je lovila lubenica ,ker jo je ignorirala ...;)))

Evo moja telovadba je za mano 45 minut hitre hoje vmes malo teka in danes sem podrla rekord pri kalorijah :))

LP
Dietka, v primeru napada lubenice ti ne preostane drugega, kot da jo požreš. Samo pazi, ubije jo že čisto majhen košček, ni treba cele pojest:DDD
Lenka, čestitam. Še malo, pa boš v našem klubu s sedmico spredaj na vagi.

Danes sem se odločila, da si vendar naredim sama sladoled. Dovolj imam mojih velikih oči in požiranja sline, ko se sprehodim mimo sladolednega hladilnika in podležem skušnjavi. Ker mi pokora ravno ne diši :)))), bom raje vzela mikser v roko in naredila nekaj različnih okusov.
Ni mi jasno, kaj je z mano letos. Lansko leto nisem grešila niti enkrat v celem letu....zdaj ga pa nonstop biksam......nisem ravno tako suha, da bi bila zadovoljna sama s sabo.Mislim, da ste me zavedle.....:))))
pozdravljene!

Danes pa res ne vem kaj je bilo z mano ... Samo sebe sem spominjala na hijeno, ki išče plen. Namreč tudi jaz sem tavala po kuhinji in kar naprej iskala nekaj kar bi lahko vtaknila v usta... In potem je tam pristalo nekaj piškotov, pa košček kruha, pa rezina sira... Kar naprej nekaj. Sem prav jezna sama nase, saj sem se cel teden lepo držala pri hrani pa tudi migala sem bolj pridno. Tako da se zdaj nič kaj preveč ne veselim jutrijšnjega tehtanja!:(

Pa še nekaj, razmišljam da bi začela teči, pa ne vem prav kako. Ali katera teče in kako ste začele? Po kakšnem programu za začetnike ali kako?

No zdaj pa v krtovo deželo. Lahko noč in se tipkamo.
Čenčula

22.07.11 22:57
Hej, Assica :)

Jaz sem bila pa sveto prepričana, da tečeš, nekako sem tvoj nick povezovala s športno znamko Asics :))

No, vašo temo spremljam že nekaj časa, pa sem se odločila, da se ob tvojem vprašanju oglasim. Toplo ti priporočam knjigo "Tek za začetnike", ki ponuja 13-tedenski program teka za popoldne začetnike. Vodi te od samega začetka tipa "minuta teka minuta hoje" do neprekinjenega teka 60 minut (in tudi potem te usmerja, kako naprej). Nekateri, ki so manj aktivni, so program "podaljšali" tako, da so vsak teden izvajala dva tedna, se pravi, so nekako po 26 tednih prišli do cilja.

Jaz sem si jo sicer kupila dobre dve leti in pol nazaj, ko sem začela teči, vendar nisem tekla po tem programu, ker sem se takrat vključila v tekaško skupino, kjer program prilagodijo posameznikom in njihovi pripravljenosti. Mi je bila pa takrat knjiga v veliko pomoč tudi zato, ker te vodi skozi začetniške težave: copati, pitje, prehrana, oblačila, motivacija ipd.

Letos pa se je moja mami, blizu 60-ih!, odločila, da bo tekla, tudi zato da izgubi kak kilogram, ki se ji je nakopičil v zadnjih letih, resda je bila že prej precej aktivna, ampak vseeno ni nikoli tekla, samo občudovala je tekače. Posodila sem ji knjigo in začela je kar tam nekje s 5. tednom :) in točno po programu pritekla do 60 neprekinjenih minut teka. Je pa res, da je bila pridna - program predvideva tek vsak drugi dan in je tudi na "dopustu" (v času trajanja programa je bila bila skupaj 4 tedne na dopustu, čeprav je v resnici že upokojena) pridno tekla in ni zamudila nobenega teka. Ravno danes sva šli skupaj na tek in sva mirno odtekli 55 minut v pogovornem tempu ... čez klančke in doline :) Zdaj jo jaz počasi motiviram, da preteče tudi kak klanček in če greva skupaj, ji je lažje, meni pa bolj izi, ker ima malce počasnejši tempo od mene, hi hi hi ...

Skratka, z voljo in vsaj kančkom motivacije se super izpelje, če pa si itak toliko aktivna, kot si ti, pa mislim, da sploh ne bi bilo nobenega problema!

Sicer je ta program nekje tudi na netu, samo ga zdajle ne utegnem poiskati, veliko informacij pa najdeš tudi na tekaškem forumu ;)

Kar pogumno ;))

23.07.11 06:30
Dobro jutro,

evo, samo da se oglasim in poslovim za en teden. Mater, dež je, tudi vremenska napoved ni ravno najlepša, upam, da bo vsaj na morju lepo :(
Držite se, vztrajajte, jaz se bom pa borila z lubenicami in grehi... poročam kako je bilo. Če se ne bom dolgo oglasila, pa vedite, da me je sram, ker sem podlegla :), hahaha

No, uživajte, bodite poredne in lepe:)
P.S. Pridna dekleta gredo v nebesa, poredna pa povsod :DDD
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 krat 9?