Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Nonimus, oprosti, ker se vtikam v tvoj način spremljanja napredka, ampak ko berem tvoje poste, mi vedno hodi po mislih to, da glede na tvojo osebnost kot celoto resnično ni dobro, da se prepogosto tehtaš. To, da se tehtaš vsak dan (ali skoraj vsak dan), nate deluje destimulativno, zaradi tega se mi zdi, da si prav nesrečna. Saj vem, lepo je videti, ko tehtnica pokaže manj kot včeraj, a ko pokaže več (verjemi, vsaki se to dogaja), je to včasih težko sprejeti. A nihanje teže je sestavni del hujšanja, pa čeprav tega ne bi želele videti. In če nihanje teže na tvojo motivacijo deluje destruktivno, je bolje, da tehtanje opustiš oziroma zreduciraš na enkrat mesečno. Zakaj ti to pišem? Kot veš, se jaz tehtam res vsak dan. In si svojo težo pridno zapisujem (sem si sprintala razpredelnico). Ne veš, koliko vzponov in padcev teže je zabeleženih v razdobju enega meseca! A ko primerjam težo na začetku in na koncu meseca, je vedno padec. In če primerjam težo v še daljšem obdobju, je padec še bolj občuten. Toda jaz znam prenesti tudi nihanje teže, v tem pa je razlika med nama. Če se nočeš obremenjevati s temi dnevnimi nihanji (ker to nate res ne vpliva dobro), se tehtaj le največ enkrat mesečno. Če se boš vmes držala pravil, po katerih hujšaš, boš vsak mesec zabeležila padec teže, kar pa ti lahko dvigne samozavest in ti povrne motivacijo.

Upam, da nisi jezna name, ker sem se vtaknila v tvoj odnos do tehtanja, ampak moje mnenje je, da boš mnogo manj nesrečna, če se boš manj pogosto tehtala.

Vso srečo pri nadaljnjem hujšanju! Lp
na dieti :)

Re: Spremljanje napredka - Bi se merile?

07.07.11 13:34
Naj se še jaz pridružim. Sem tista, ki ji teža resnično noro niha. Najhujši je bil april, tako zelo je nihala, da sem na koncu meseca imela le 1kg manj.
Zdaj pa gre počasi dol, se ustavi, gre malce gor, pa spet dol... toda hujšam. Hecno je pa to, da se na tehtnici ne pozna neka huda razlika (cca 0,5kg), toda trenutno nimam nobenih hlač, ki bi se mi obdržale na telesu.
Kot pravi Lenka - ne se preveč tehtati. Jaz se namerno nisem tehtala prve 3 tedne, celo ne vem kakšna je bila moja izhodiščna teža, ker sem prepričana, da bi me potrlo. In še en nasvet - ne vem ali od Fočke ali Vesne (sori punce, pozabljam:(). Ne se tehtat, meri obseg.
Ja, to je moj nasvet.Za ketonske diete je značilno, da tudi ko se ustavi padanje teže, centimetri sala izginjajo.
Skratka, zdaj prihaja obdobje vročine, ko telo začne nabirati vodo in tehtnica bo težko pokazala padec teže, prej bo pokazala kaj več. Ne se sekirat zaradi tega, ko se bo ozračje shladilo, bomo lažje za 2kg in več.....preverjeno lansko leto, ko sem jaz takole norela. Nabiranje vode boste takoj opazile v zatekanju prstov, torej če nočete čist ponoret, sploh odsvetujem kakršnokoli željo po vaganju:DDDD

Dietka, a bi si prosim kupila nove hlače!
Pa hvala za mandljevo mleko.....odlično se bere, samo še narediti ga bo treba.
Saj se poskušam odvadit tega, ampak je tako težko :(
Tehtnica je kr vedno tam na sredi kopalnice, ker se ata redno tehta in nikoli ne pospravi tehtnice nazaj v kot, tak da kar sama po sebi že kliče naj stopim gor.
Sem jo že enkrat nekam pospravla v predal, ampak pol so bile doma zdrahe, kaj imam spet neke svoje finte, tako da sem obupala
Oh hvala vsem za čestitke!

Ma tudi ve ste vse ZELO pridne in vas tako rada berem, da ko kakšen dan nobena nič ne napiše mi kar nekaj manjka! :)

Včeraj sem bila na orbiju samo 15 minut, sem pa zato potem še 20 min telovadila ... Počepi so mi postali že prav všeč, čeprav jih nikoli posebej nisem marala! :)

Zvečer bom malo dlje na orbiju potem pa spet počepi! Jutri pa na rd tako da upam, da ne bom preveč grešila! :)

Sem pa ravno po kosilu ... Danes zunaj na žaru pečena ribica, dušene bučke in solata! To imam najraje! :)

Uživajte in bodite (kar sploh ne dvomim da boste:D) še naprej tako super-duperska klapa!!
Pozdravček!
Ojla,

Danes ste se pa razpisale ...pri nas je fulllllllllllllllllllllllllll toplo groza.... jaz sem bila danes cel dopoldan leteča prej so nas pa še klicali naj pridemo po kolo,da ga čez vikend stestiramo in v ponedeljek povemo al vzamemo al ne ...

Na dieti hitro v šoping ...jaz bom še malo počakala nekja stvari imam še izpred dveh let tko da za poletje bo jeseni bom pa mogla kake hlače kupit :))Sem pa danes oblekla hlače k mi jih je moj kupil lansko leto za rojstni dan in so mi pri istih kilah ki sem jih imela lansko leto letos kar prevelike sploh v noge:)))

Ah to vaganje jaz se vagam vsak dan ampak zaradi sebe in svoje psihe pišem si vse rezultate in tako spremljam napredek...edino obseg merim redkokdaj...

Tko še malo pa bo treba delat,se beremo jutri :)))

Mejte se rade :)))))))))))))))

07.07.11 15:17
Kot kaže ima tale vročina prav poseben vpliv na nas :).
Fočka, ti pa si zmenjena z mojo prijateljico, ne? :DDD Ne utegnem nikamor, šele jutri zvečer ali pa v soboto zjutraj grem in si bom privoščila. Ok, ne bom veliko, ker nameravam svojo zadnjo plat spraviti do še manjših številk, a toliko, da bom preživela poletje :)

Kar se pa tiče zatekanje - popolna resnica. Meni se najbolj pozna na gležnjih. Prav nič niso privlačni danes. Ah, bo že...

Mi pa gre na smeh, ko pomislim, da sem že 5 mesecev na dieti. Jaz???!!! Na dieti!!!??? Pet mesecev! In uživam :). Zahvaljujoč tudi vam, ker ste res krasne punce.

tole pa je za vas punce, če vam slučajno še ni dovolj vroče - upam, da bo tudi Vesna videla:
nekaj lepega
No, tako, zdaj te pa imamo! Zdaj vsaj vemo, od kod ti taka motivacija! Zalezuješ fante in jih snemaš, ne?:))))) No, si vsaj dobra prijateljica, pa jih (posnetke namreč) deliš z nami. Po drugi strani pa nam delaš lušte, kar pa spet ni fer:))) (Joj, kaj mi je vročina skisala možgane?)

Pri meni danes še nič zatekanja. Gleženjčki so še lepo vitki, prstani še laufajo okrog prstov. Je pa res, da sem poleg 2 litrov popite vode do zdaj pojedla že kilo lubenice (poleg zajtrka in kosila) in je WC školjka danes moja najboljša prijateljica (zalita že vsaj 50X).

Lp
oooooo, kot bi vedela kdaj moram priti za motivacijo :)
tole je pa res odlična zabava za utrujeno damo, ki se ji že fuzla od ribeza in mešanja po domači marmeladi ...da ne govorim, da me čez vikend čaka še kup čiščenja :)

sem si vzela čas in prebrala, kar ste napisale ... super smo dekleta ... kaj dekleta, me smo "klub vražjih babnic" :)
pridne ste, vse po vrsti, kapo dol vsem in iskrene čestitke ...in se strinjam z dietko ...ko se človek trdno odloči, postane kar "alergičen" na vse dodatke in čudežne recnije, še bolj pa na tiste, ki to prodajajo in izkoriščajo stisko debelušk in željo po lepem telesu ...

v soboto grem na svoj prvi organizirani tek ... jupi zame, ki sem pred dvema letoma prišla od bloka do avtobusne postaje (cca 250 m) vsa zadihana in sem komaj čakala, da sedem na prvi prosti zic :)
sicer to ne bo maraton, bo "le" 7 km , ampak zame je to kot ultramaraton :) ... verjetno bom zaradi (še vedno) rahlih bolečin v kolenu del poti prehodila, a sem trdno odločena da pridem od starta do cilja ...pa tudi če me bodo morali kako urico počakati, da se prikažem v ciljni ravnini :))))
javim, kako je šlo :)

zelo vas pogrešam, a med službo, rekreacijo in marmelado ni časa še za računalnik ... sploh ga ne prižgem, ker potem bi mi zmanjkalo časa za spanje ...

dost stokanja, čim se iz gospodinje prelevim spet v bejbo v petkah, se javim ...

večkrat si pripravim B pojedino, kot jo imenujem ...po receptu z neta, si pripravim podlago iz naribanih bučk (ali cvetače), jajca in sira ... pečem cca 8-10 min v pečici na peki papirju, potem pa gor naložim sestavine za pico in spečem do konca ...
ali pa še toplo prepognem in si pripravim ala kebab, s pečenim mesom in rukolo ...njami ...
pridne ste ve zelo rada vas berem ampak nikakor nisem pridna samo jem packarije ampak moram se skoncetrirat in začet resno drugač to ne bo dobro jutri bom se zbudila in malo potelovadla eto to mi je jutrišnji cilj pol pa dalje lp Maja
maiia, dobrodošla med nami ...
začni po korakih, če ti ne gre vse naenkrat od rok ... najtežje je začeti in prelisičiti psihološko lakoto ... potem gre lažje ...

najlažje je začeti tako, da prvi teden eno stvar prenehaš delati - recimo nehaš jesti samo packarije... in eno stvar dodaš - vsak dan 1 ura hoje ... ko ti to preide v navado, spet odstraniš eno stvar in dodaš eno ... recimo odstraniš pretirano količino OH iz prehrane in dodaš vsak drugi dan kolo ...in tako naprej ...

kar naenkrat so naokoli 3 meseci, ti pa imaš kup novih navad in nekaj kg manj ... :)

08.07.11 06:17
Dobro jutro vražje babnice in dobrodošla maiia :)

Hahaha, saj sem vedela, da bom samo tako lahko zbezala Vesno ven :).

Kakorkoli, v bolj tradicionalnih okoliščinah bi v poltemi zašepetala: Oče, grešila sem (ker nisem Severina, njegov odgovor ne bi bil: Vem, sem videl). No, ker sem bolj tehnološko napredne sorte bom rekla: punce, grešila sem.
Prvič odkar sem na dieti se nisem mogla zadržati. Res sem že prej, toda namensko. Včeraj pa mi je bilo tako slabo, da mi je skoraj šlo na bruhanje. Pojedla sem par čokoladnih piškotov, nakar sem dobila razjede po ustih. hm... Najbrž ni povezano, se pa nikoli ne ve. Jem pa večje količine vit C, za vsak slučaj.
Tale PMS me tokrat ubija. Navadno traja 2-3 dni, tokrat se pa kar ne neha, pa še M mi zamuja. AAAAAAAAAAAAAA.....
Hecno pa je, da je teža ista. Torej lahko pričakujem, da bo jutri skok. Saj je vseeno, samo, da se mi hormoni skulirajo, sicer se mi bo utrgalo. Sicer ne bom samo vražja babnica ampak f....g bitch :(
Dobro jutro punce!
Dietka, da danes slučajno ne bi pozabila na hlače.......trgovine so odprte do 20h. :))))
Sicer me pa vedno zjutraj prehitiš za par minut, jutra so izgleda samo najina....druge spanckajo.
Maiia, dobrodošla med nami. Te bomo že počasi zmotivirale.
Vesna, neverjetna si. Upam, da imate tek zjutraj, ker bo peklensko vroče.
Včeraj sem bila do večera v službi in sem šele zvečer pojedla malo čiste goveje juhe in govedine. preveč sem bila utrujena in čisto brez apetita.....super, upam da bo še kdaj tako. Danes bom vago še vedno ignorirala.
Aja, da ne pozabim........Dietka gre kupit nove hlače, ......:DDDD......
Evo, ste vidle....spet me je prehitela. prepočasi tipkam
Razjede v ustih praviš? Ja grešila si,,pa imaš zdaj kazen.:))))

08.07.11 06:33
Draga Fočka,
ti pa znaš punco spraviti na rob obupa :(. hihihi. Ja, razjede so kazen, prej neimenovani bi v temi zašepetal nazaj, da moramo plačati za svoje grehe. Danes kaže bolje - bomo videli.
In ja, grem v šoping ... čeprav je moj dragi omenil, da ne bi bilo slabo, če bi hodila okoli brez hlač... kaj neki je mislil s tem??!! :DDDD
Uf, mi je odleglo:)))) Ne pozabi se dobro pogledati od zadaj v kabini.....in ne letet ven, tista pomanjšana ritka je tvoja!
A je tvoj gorenc, bi rad malo prišparal?

08.07.11 06:51
Hihihi, ne ni gorenc... mislim, da tudi njega poletje malce meče :DDDDmislim, da mu gre tole po glavi :)

08.07.11 07:21
Najprej naj se opravičim, ker bom pokvarila tole prijetno vzdušje... ne vem kaj mi je danes. Ok, vem, ampak vseeno.

Vprašanje za Fočko in Vesno, ki sta dali veliko kil dol in veliko težav pri tem skozi. Ali sta imeli kdaj občutek, da ni nobenega napredka, čeprav vsi empirični dokazi kažejo na to (tehtnica, oblačila, ...). Preprosto imam občutek, da sem sod sala, ki se vali okoli in si meče prah v oči.
Saj vidim po tehtnici, da je lepo šlo dol. In po hlačah, ki se upirajo, da bi se mi obdržale na bokih. Zdaj bi morala skakati od veselja, pa sem čisto potrta.

Mogoče pa ni samo PMS, ampak tudi ves cuker, ki sem ga včeraj spravila vase in dela štalo po telesu :(. uf...

Še enkrat se opravičujem, morala sem pojamrati
Bravo, Vesna, za tole odločitev, predvsem pa za dosežek. Se sama še predobro spomnim, kako je bilo, ko sem pred malo več kot tremi leti prehodila 300 m, pa sem dihala kot stara lokomotiva, srce mi je pa itak skoraj iz prsi ušlo. Potem sem se odločila za hujšanje s poštimano prehrano in gibanjem (mimogrede: najboljša odločitev v mojem življenju!). Po enem dobrem letu hujšanja na tak način in takrat izgubljenih kakih 15 kg sem se odločila za test hoje (2km prehodiš, izmerijo ti srčni utrip pred in po hoji, izmerijo čas). Moj rezultat je bil na zgornji meji povprečja (108, nadpovprečno pa je 110). Med udeleženci testa je bil tudi športni klub iz tistega kraja, mladi fantje - nogometaši. In ko sem izvedela, da so ti fantje imeli celo podpovprečne rezultate, niti eden pa ni imel boljšega rezultata od mene, nisem vedela, kaj bi od veselja. Sicer sem kasneje spoznala, da rezultati takega testa niso do podrobnosti merodajni, da so nek splošni pokazatelj telesne zmogljivosti, a mene je rezultat zelo motiviral. Zato ne dvomim, Vesna, da ti podvig ne bi uspel. Pa kaj, če del poti prehodiš. Pomembno je, da prideš na cilj.

Petek je danes, moj dan za merjenje. Teža se od včeraj ni spremenila, torej od prejšnjega petka do danes sem vendarle pridelala 0,4 kg. Glede na to, da ta teden ne grem v terme, ampak ostajam doma, računam na kakšen minus preko vikenda. Je pa res, da danes zjutraj prstani niso več tako ohlapni kot včeraj - nekaj malega vode se zadržuje v meni.

Dietka, kupi si kake res hude hlače. Ma, toliko govorite o novih hlačah, da ne vem, če še sama ne bom v kratkem skočila v šoping, ker ene, ki jih imam doma, so mi kar vredu, onih kavbojk si pa še nisem dala zožat in sem v njih res prava katastrofa. Imam še troje drugih tričetrt hlač, ampak tudi tiste so mi grozovito preširoke. Ene par dni pa mi že hodi po mislih eno krilo, ki sem ga nosila pred uhuhuhuhu leti. Je ožje krilo, malo nad kolenom, ampak se ga kar ne upam probat, da ne bi bila razočarana. Ko se bom enkrat lahko stlačila vanj, bom pa že kar huda bejba.

Lp
Dobro jutro,

Na dieti jaz te popolnoma razumem kako se počutiš meni se to stalno dogaja že v prvo ko sem hujšala je bilo tako...kakšen dan sem bila sama sebi full všeč kakšen dan sem se pa sama sebi zdela kot sod ,da ne vem zakaj se sploh matram in hujšam in še bi lahko naštevala....ampak mi je vseno uspelo shujšat 24 kg samo volja ,volja in še enkrat volja:))
Tako kot ti je napisala fočka danes te čaka šoping in ko si boš privoščila nekaj novega,lepega predvsem pa manjša št. se boš takoj počutila bolje boš videla;))

Maiia dobrodošla počasi bo tudi tebi uspelo boš videla ;))

Vesna dietka že ve kako te spravit iz tvojega brloga :)))držim pesti za tvoj maraton ne dvomim,da ti bo uspelo :)))

Fočka vidve z dietko sta res bolj pri zgodnjih ;) jaz vstajam takrat kot tamala tko da včasih je ob 6h včasih ob 9h :))

No danes sem dosegla nov minimum 76,7kg je pa res,da sem tudi migat začela nazaj mogoče mi je manjkalo gibanje :)

LP

08.07.11 08:30
Lenka in Nony, se opravičujem, očitno sem spregledala, da sta tudi vidve noro shujšali. Iskrene čestitke :)

Mah, načeloma nisem depresiven človek, prej naspidirana pošast polna energije. Zato me še bolj moti tale potrtost.

No, danes v šoping, kaj lepega kupiti, potem pa bomo videli kako bo.

Uživajte drage moje, čudovite punce ste :)
Dober dan!

Super pridne ste vse ... Koliko kilc smo se že kaj vse skupaj znebile do sedaj? Če bi seštevali bi prišla pomoje kar krepka cifra ..:)

No jaz se tudi še nisem tehtala danes ... Bom v nedeljo ali ponedeljek ... Sem pa začela malo bolj pazit na vnos vode, tako da zdaj spet bolj pridno pijem. In pa več gibanja!! Včeraj zvečer sem 25 min visela na orbiju in potem 25 min telovadila ... Madonca ti počepi mi postajajo vse bolj všeč! :D
Danes zjutraj pa sem že tudi 40 min sprehajala psa ... Moje kosilo bo danes bolj lahko, saj grem potem na rd ... Tako da zame samo zelenjavna juhica s stročjim fižolo in grahom ... Pa se sploh ne pritožujem! :)

Lep dan vsem!
Navedeno
vesna100

v soboto grem na svoj prvi organizirani tek ... jupi zame, ki sem pred dvema letoma prišla od bloka do avtobusne postaje (cca 250 m) vsa zadihana in sem komaj čakala, da sedem na prvi prosti zic :)
sicer to ne bo maraton, bo "le" 7 km , ampak zame je to kot ultramaraton :) ... verjetno bom zaradi (še vedno) rahlih bolečin v kolenu del poti prehodila, a sem trdno odločena da pridem od starta do cilja ...pa tudi če me bodo morali kako urico počakati, da se prikažem v ciljni ravnini :))))
javim, kako je šlo :)...

Ti kar zavidam - ker prvič je lahko samo enkrat in jaz sem svojega prvega (tudi letos) že dala skozi ;)

Verjamem, da boš uspela in da se boš imela fajn! Občutki na štartu in cilju so itak enkratni - jaz sem bila tako ponosna, da sem bila del tiste množice in da sem zmogla!! Ko sem stala na štartu, sem si mislila: "Če bi vi, dragi fit tekači, vedeli, v kakšnem stanju sem bila pred dvema letoma... ;)"

A smem vprašati, kje pa bo ta tek? Jaz sem bila po Radencih še na Ptuju in v Kopru - povsod je bilo fajn, a vzpodbuda vzdolž cele proge s strani domačinov je bila večja v Prekmurju in na Štajerskem, žal v Kopru niso tako navijali. Šele zdaj razumem športnike, ko pravijo, da jih publika ponese! Vedno sem mislila, da je to zgolj breme (ok, mogoče nekaterim je).

Srečno!

p.s. desna slikica v podpisu je ravno s teka v Radencih, leva pa dopust dve leti prej ;))

08.07.11 12:02
Ena_paccc - uau... to pa je razlika.... uf... uau... brez besed sem.... čestitke :DDDD
Ena_paccc bravo čestitke razlika je fenomenalna....po kakšenm sistemu si pa ti hujšala?

Mi smo po kosliu danes smo imeli vitkega soma pečen na teflonu in špinačo s parmezanom...
Še malo pa bo treba it delat...hvala bogu je danes plačili dan;)))))))

LP
Dan punce,

pred dvema dnevoma sem nekaj pisala, pa izgleda, da nisem prav oddala. Neglede na to, krasne ste. Prav prijetno je, ker je spet bolj živahno. Lepo je brati, da se znate/mo same pohvalit za doseženo pot. Mislim, da je to precej pomembno. Torej naj povem, da grem počasi po tej poti, a grem. Danes imam željo po dveurnem miganju, tisto malo gor, malo dol, s hitrejšimi tempom. Ker je precej vroče, grem šele po sedmi uri in vam povem, izredno veliko ljudi skrbi za svoje zdravje. Žal ta vikend ne bo preveč rekreativen, a upam, da bo med tednom spet kaj časa, da grem povprečno vsak drugi dan za kakšno uro, dve.

Imejte lepe trenutke
Če bi bila zlobna, bi rekla, da tile dve fotki od Ene paccc nista fotografiji iste osebe, da ju je pač snela z neke reklame za xxxyyy izdelek za hujšanje, da je to čista fotomontaža itd. itd. Ker pa njeno pisanje na forumu spremljam že lep čas (mislim, da že ves čas, odkar se je prvič pojavila na njem), vem, da je v ta rezultat vložila ogromno volje, energije in potrpljenja in da to ni šlo kar čez noč. Ker sem sama na tej poti že tretje leto in doživljam vzpone in padce, znam spoštovati njen dosežek in ji iz vsega srca čestitam. V vsem tem času je bila mnogo bolj disciplinirana kot jaz, zato je tudi dosegla toliko boljši rezultat. Zaradi nje in zaradi vsega, kar je vožila v svoj napredek, iskreno želim, da ji uspe težo tudi obdržati.

Lp
Navedeno
assica
Dober dan!

Super pridne ste vse ... Koliko kilc smo se že kaj vse skupaj znebile do sedaj? Če bi seštevali bi prišla pomoje kar krepka cifra ..:)!

Po moje bi prišle do kake tone odvečnega špeha. Lahko pa poskusimo sešteti. V teh treh letih sem sama izgubila že kar krepko preko 100 kil (če seštejem vse vzpone in padce). A ne, da je to lepa številka?

Lp
Kaven, fino, da si se spet oglasila. Saj počasi se daleč pride. Problem je samo, da v dolgem časovnem obdobju motivacija rada pade. Kadar se mi to zgodi, visim na tem forumu kot en odvisnik in črpam pozitivno energijo od drugih. In premagam trenutke slabosti, potem pa znova nasmeh na ustnice in naprej v nove zmage.

Lp
ena pač :) ... nekje sem že napsala pred kratkim, ko sem videla tvoji dve fotki... da kapo dol ...z lasmi vred :)))) res zavidanja vreden dosežek in še enkrat vse čestitke ... tek bo na trebelnem, dolenjska, pot po lovskih brežinah ...
hvala za spodbudo :)

meni gibanje pomaga, da vzdržujem težo, še posebej zdaj, ko ne gre in ne gre dol ... ma kot zakleto :))) in trdno verjamem, da si z gibanjem utrjujem mišice, ki mi bodo pomagale nekoč, ko bom mlada in vitka, kuriti tiste drobne pregrehe ... ki si jih občasno privoščim... ker je to pač življenje in ga poskušam živeti prijetno ...

nony, dietka, fočka, ena pač, lenka, asica, kaven, alim in vse tiste, ki sem jih morda izpustila... ma res smo super punce ... spomnim se, ko sem nekje novembra lani začela tole forumsko pot ...veliko več deklet se je oglašalo, ene bolj, druge manj resno ...ene s stokom in jokom, druge s trdno odločitvijo - tokrat zares shujšati ...
evo, koliko nas je ostalo - peščica ...in sploh ni pomembno, če so rezultati vrhunski ali malo manj ... že to, da vztrajamo in da se premikamo naprej, je dokaz ... da smo na pravi poti in da smo vse izgovore počasi zamenjale za pravilno prehrano, superge, palice in odločenost zmagati ...

ejj, pa jaz po 15 letih spet nosim hlače in to bermude celo ! ... ko sem pred tem leta in leta nosilo krila na elastiko ...
in v njih se odlično počutim ... in to šteje ... in vsaka od nas ima svoj mali, samo njen uspeh... ki ji pomaga vztrajati ... lenka bo končno rabila seksi hlače ... ravno tako dietka ...(le kaj čakata!) ... kaven počasi postaja zasvojena s hojo ...nony bo pa kmalu padla skozi režo šahta na parkingu :)))
fočka je pa itak že huda bejba ... madonca fočka, zdej bodo začeli mladiči okol tebe skakat ... to je moda te dni ... hude dame in mladi mišičnjaki ... jaooo :))))

no, pa sem napisala cel esej spet ... :))))
Navedeno
Ena_paccc
Verjamem, da boš uspela in da se boš imela fajn! Občutki na štartu in cilju so itak enkratni - jaz sem bila tako ponosna, da sem bila del tiste množice in da sem zmogla!! Ko sem stala na štartu, sem si mislila: "Če bi vi, dragi fit tekači, vedeli, v kakšnem stanju sem bila pred dvema letoma... ;)"

ej, točno to sem pomislila sama, ko sem zadnje tedne opazovala lepa in fit telesa okoli sebe na progi ...če bi vedeli, kakšno pot sem prehodila do tega trenutka ... :))) in res smo upravičeno lahko ponosne nase ...

hvala ena pač...
v enem postu prej sem napisala, kje bo tek ...
Navedeno
lenka01
Navedeno
assica
Dober dan!

Super pridne ste vse ... Koliko kilc smo se že kaj vse skupaj znebile do sedaj? Če bi seštevali bi prišla pomoje kar krepka cifra ..:)!

Po moje bi prišle do kake tone odvečnega špeha. Lahko pa poskusimo sešteti. V teh treh letih sem sama izgubila že kar krepko preko 100 kil (če seštejem vse vzpone in padce). A ne, da je to lepa številka?

Lp

jaz prispevam takole "na uč" enih 150 kil, nabranih v zadnjih 10 letih ...

če bi objavili tile dve fotki ene pač v kaki reklami kot "before" in "after", bi jaz rekla točno to, kar rečem vedno ... "japajade in potem svizec zavije ..." :)))
Navedeno
Najprej naj se opravičim, ker bom pokvarila tole prijetno vzdušje... ne vem kaj mi je danes. Ok, vem, ampak vseeno.

Vprašanje za Fočko in Vesno, ki sta dali veliko kil dol in veliko težav pri tem skozi. Ali sta imeli kdaj občutek, da ni nobenega napredka, čeprav vsi empirični dokazi kažejo na to (tehtnica, oblačila, ...). Preprosto imam občutek, da sem sod sala, ki se vali okoli in si meče prah v oči.
Saj vidim po tehtnici, da je lepo šlo dol. In po hlačah, ki se upirajo, da bi se mi obdržale na bokih. Zdaj bi morala skakati od veselja, pa sem čisto potrta.

Mogoče pa ni samo PMS, ampak tudi ves cuker, ki sem ga včeraj spravila vase in dela štalo po telesu :(. uf...

Še enkrat se opravičujem, morala sem pojamrati

Dobro jutroooooooooo!

Joj, kaj pa je bilo tole. Šele danes sem to prebrala, upam da si sedaj prebrodila krizo. Ja dragica, vsi smo imeli krize,bi lahko rekla da popolnoma enake.In ravno zaradi tega vam skoz trobim, da se merite in ne glejte toliko na vago. Si pa sedaj ravno na meji, ko se bo začel vsak izgubljeni kg res poznati na postavi.Ko sem imela še 80 kg sem bila prepričana, da moram shujšat še 10kg in me je bila kar groza, ker je šlo proti koncu tako počasi in s tolikimi zastoji.Saj se spomniš, kako je šlo....22 kg v 6 mesescih, potem sem pa rabila za 8 kg naslednjih 7 mesecev. Ampak, ko sem prišla na 75 kg so mi vsi začeli govoriti, da je dovolj hujšanja. In teh zadnjih 5 kg je se je res poznalo, postava se je izoblikovala. Vedno sem mislila, da imam široke boke.......no, nimam, tisto je bil špeh.In Nekaj časa sem se res strinjala da je dovolj hujšanja, sedaj pa sem spet bolj samokritična........bi bilo fino shujšat še kakšne 3 kilce. Kaj hočemo, nikoli ne bomo izgleda zadovoljne:DDDD..
Dietka, slikaj se sedaj in recimo čez en mesec, pa boš videla razliko.
Kako kaj nove hlače?:)))))
P.s. Natanko vem, da bo tvoj jutranji pozdrav že gor, ko bom tole oddala...sem pač vedno druga, haha
Uf, vse še spite....o.k., bom imela pa malo monologov.
Vesna, mladiči praviš? Ko bi vsaj bilo tako, pa ni! Zadnjič me je osvajal en zavaljen gospod, mi pihal na dušo,.........no ja, sem mu povedala, da sem upala da mi bo kakšen malo mlajši to povedal, haha.
Ste pa punce s tem vašim tekom neverjetne in občudovanja vredne. Jaz si tega zaradi stare poškodbe kolena ne morem privoščiti in najdem vir rekreacije na vrtu.Izgleda, da tudi smučati ne bom več smela.......brez da bi padla, mi od obremenitve zateče koleno. Prej sem mislila, da je to od prevelike teže, pa je na žalost isto......koleno zateče in boli.Vedno bolj se nagibam k misli, da bi poskusila še s kolesarjenjem....bo treba probat.

09.07.11 07:31
Dobro jutro moje dame, danes sem druga :)

najprej indijanski kirk sreče: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Res ste carice s telovadbo. Jaz ne telovadim, ker se mi ne ljubi. To sicer ne pomeni, da nisem aktivna, toda prave telovadbe ne izvajam. Dobra stran tega je, da so mi Črnogorci ponudili častno državljanstvo in ravno spomenik postavljajo :)
Vesna, če boš imela čudne prisluhe.... to je odmev mojega navijanja :)

Ok, zdaj pa .... tralalalallalaaaaa... kupila sem kavbojke. Najprej sem probala št 40, ki mi je bila kot ulita. Pa sem prosila še za 38. In sem spravila gor!!!!! Iskreno, mislim, da je bolj 40, toda vseeno.... noro srečna sem. Želela sem še kako krilo, oblekico, pa nisem našla nič primernega, ker imam pa res grozne noge. Nima veze.... IMAM TAKE MALE KAVBOJKE!!!!

Včeraj sem imela res krizo. Hvala Bogu za tale forum in ljudi, ki jih imam rada. Najprej me je prijateljica zvlekla na kavo in sva čvekali celo uro o popolnih bedarijah. Par moških naju je gledalo kot bi padli z Marsa, nato me je mož zvlekel po trgovinah in sva se podila po njih do zaprtja, pa taka mirna večerjica v mestu, nato pa še dooooolg sprehod s kosmatincem in kava pozno zvečer v lokalčku. Zdaj sem kot prerojena.
Mi pa menstruacija zamuja (nikoli mi ne) in me verjetno matrajo hormoni. Če pa je kak 'hormonček' nastal v meni, bo le-ta imel 2 mamici, ker bo očka ostal brez nečesa....

Vesna, Fočka, ... vidve pa kar v akcijo. Če najdeta kaj mladega mesa sporočita. Me smo tukaj pridne, zdolgočasene gospodinja (hihihi) in se napajamo s sočnimi podrobnostmi iz tujih življenj.

Še spijem kavo do konca pa na tehtnico. Zdaj še vidim dvojno, kar ni fajn za odčitavanje na tehtnici :)

09.07.11 07:46
Evo, tehtanje uspelo :). Še vedno 76,90kg, kar niti ni slabo, glede na četrtkov greh. Ni šlo gor. Od prejšnje sobote pa 30dag dol.

Pa nove kavbojke imam :)))))))))))))
Dobro jutro,

Na fočka pa ti je uspelo si bila prva :))

Na dieti vidiš kako lepe in prijazne ljudi imaš okoli sebe,me veseli da si si končno šla v shoping in vidiš 38 bravo vsaka ti čast jaz sem zadnjič kupla ene lanene hlače sam je v pasu tudi malo elastike št40....

No danes je tehtic pokazala 76.7kg torej 0.9kg manj od zadnjič...zdaj grem pa na kolo sam da se nona zbudi da ji dam tamalo v varstvo...

LP
Oooooooooo, dietka ima nove kavbojkeeeee............končno. <<<<<<<<<<<<<<<<vidiš kako malo je potrebno, da se popravi razpoloženje.številka 4o praviš........še celo 38 spraviš na rit! Joj, joj, kaj bi pa ti še rada, saj si že čisto fit!
Tvojemu možu pa vseeno želim, da ostane očka, če bi rada posegla po kastraciji ti raje poklonim mladega mucka......, mož ti lahko še kdaj pride prav.
Glede moje akcije okoli mladcev pa ne bo nič.....ne, ne nič se ne boste naslajale, se mi ne da, sploh pa moj zadnje čase nekam veliko hodi z mano, za mano, poleg mene......skratka postaja moja senca:))))))

09.07.11 08:22
Hvala Fočka,

hej, tudi to ni slabo... ti vsaj ni treba kakega mladca uvajati v svoje skrivnosti. Tvoj dragi jih že pozna... samo še spomni ga na to:))))
dietkina prijateljica :)

09.07.11 09:26
Navedeno
... Najprej me je prijateljica zvlekla na kavo in sva čvekali celo uro o popolnih bedarijah. Par moških naju je gledalo kot bi padli z Marsa ...

No, sodelavec mi je po kavi povedal, da se je najin smeh slišal v sosednji kafič :D :D :D

BTW - komaj čakam, da vidim nove kavbojke :D

09.07.11 10:55
Jah, sva šač bejbi s Slivnice :DDDDD

Fočka, a nisi ponujala nekih mačk... o črnih bi bilo za razmisliti :DDDD
Govorila sem o mačku, ne o mački....... Še dobro da tega ne bere tvoj mož ampak samo prijateljica.:)))))

09.07.11 11:20
Hahaha... po vseh stoletjih skupnega življenja se mu že rahlo svita... če že ne zaradi mene (popolna nežnost in milina kot si že opazila :DDD) pa zaradi prijateljice hihiihi
Hvala vsem ;)

Nony, moj način je bil v bistvu sila preprost: zdravo prehranjevanje (5 obrokov z: veliko zelenjave, zmerno sadja, kompleksni OH, zadosti beljakovin, zdrave maščobe) + obilo raznovrstnega gibanja. Kot je omenila Lenka, sem (sedaj) kar disciplinirana in me v »prepovedano« hrano ne potegne. Moram pa poudariti, da sem do sedanjega načina prehranjevanja prišla zelo postopoma – slabih navad nisem opustila čez noč. Vesna je (zdi se mi da včeraj) v eni izmed tem napisala dober predlog glede te postopnosti.

No, če smo že pri Vesni: ko sem danes zjutraj tekla, sem tudi jaz v mislih navijala zanjo ;) Če je bil tek zjutraj, se sedaj gotovo že hladi kje v senčki s hladno pijačo v roki. Če bo pa tek zvečer, pa še stisnimo pesti ;)

P.s. tudi jaz sem včeraj kupovala nove hlače – in sicer kratke, za dopust, ker so lanske preveč mahedrale. Nisem se še navadila, da sedaj iščem nizke številke in me je predlog prodajalke, naj pomerim 38, kar presenetil :) Jaz sem mislila štartati pri 42-ki ;) No, domov sem šla s številko 40, lanske 46 pa sem podarila mami, za na vrt ;)

Lep vikend vsem! Čeprav sem v fazi vzdrževanja, ste še vedno moja inspiracija!
Ej, Dietka, čestitke za nove kavbojke (in novo številko 38). No, zaenkrat 40-ka še predstavlja moje sanje (pa 44-ka tudi), a ni hudič, da tudi to pride (morda tudi 38, kdove).

Na tehtnici danes nič novega, sem pa nabrala prvi stročji fižol na mojem vrtu (saj veste, kako pozno sem ga sadila). Se ga že neskončno veselim. Včeraj proti večeru sem imela spet dve urici fitnesa na vrtu, danes zjutraj pa je križ hotel nekaj štrajkati. Ma, emšo ni ravno med nižjimi. Se pa tolažim s tem, da izhajam še iz prejšnjega tisočletja in da ni nič čudnega, če kak križ ali koleno malo poštrajka.

Sicer pa, punce, carice ste! Sem spet dobila nekaj nove motivacije za naslednji podvig na tehtnici (ne samo v hlačah)! Drugi teden grem tudi jaz v šoping. Danes sem bila v Hoferju, pa imajo same male številke bermudk (do max. 42), prihodnji teden pa naredim invazijo na trgovine. Če boste srečale kako noro babnico, kako mrzlično brska po št. 46, sem to verjetno jaz.

Lp

09.07.11 16:39
Drage moje, res ste fantastične:). Tudi zaradi vas še kar vztrajam.

Hvala za čestitke ob novih kavbojkah. Nikoli si nisem mislila, da bodo povzročile toliko veselja. Sem pa tudi jaz vzela v garderobo 42 in 40. Pa sem po obotavljanju najprej probala 40 in začela kričati od veselja. Najbrž so ostale ženske mislila, da sem popolnoma usekana, ko sem priplesala ven in se vrtela pred vsemi ogledali, ker je eno, tisto iz kabine, bilo absolutno premalo :DDD. Ko sem pa zbrala pogum in zahtevala 38 in jih spravila nase... tarzan ni nikoli znal tako zakričati.

Saj pravim, tudi če je to realna št 40, ne 38, ker nikoli ne vem več kako je s tem - odvisno pač od izdelovalca, je še vedno super.

Jaz še vedno čakam menstruacijo. Naslednji krik veselja bo namenjen temu. Voda me je zalila, da sem ko nilski konj :(

Aja, pa še nekaj. Ne pozabimo, da smo ženske angeli. Tudi, če nam porežejo krila letimo. Na metlah. Ker smo iznajdljive :)

10.07.11 07:34
Dobro jutro,

Fočka, te bom danes prehitela? :DDDD
uf... končno M. Tehtnica pa se je zaštekala na 76,9kg. Že peti dan. Kar niti ni slabo, če pomislim kako ubijalski PMS sem imela in da mi je M zamujala.

Vesna - še živa? Kako je šlo?
Ena pač - a ni krasno kupiti micene hlače (ok, niso XXS, toda v primerjavi z dosedanjimi šotori so micene :DDD)?!
Lenka ne skrbi. Boš našla nekaj krasnega. Razprodaje so. Za par evrov se dobi že super stvari :)
Fočka - kako pa tvoja dieta? Ali sem spregledala kaj - zdi se mi, da nisi ravno veliko pisala o tem.

Zdaj pa nazaj h kavici :)
Dobro jutro,evo mene sem pri moji mami,danes se nisem vagala aem pa vceraj gresila im po treh mesecih jedla pico. Danes me caka se nedeljsko kosilo in torta za moj rojstni dan ki prihaja. Upam,da jutri ne bo prehudo na vagi. Lep dan vam zelim :)

aja vse ste full pridne :))
Živjo!

No da se tudi jaz spovem in pokesam, da sem tudi jaz zadnjič na rojstnem dnevu grešila in jedla torto in nekaj keksov ...Pa včeraj sem prav morala pojesti nekaj rafaelov!

Bo danes spet pridna ... Sicer pa glede na grehe se je tudi mene tehtnica usmilila in mi pokazala 66kg in po skoraj dveh tednih se je premaknila za 0,5 kg ... no zdaj sem na najnižji teži do zdaj ... Ma tolko kil sem mela verjetno nekje v 6. ali 7. razredu osnovne šole ... :) tako da je kar lep dosežek tole!

Aja pa sosed me zadnjič sploh ni hotel pozdraviti, ko sem šla mimo njega ... Potem pa ko sem ga jaz pozdravila je pa le odgovoril! Je potem soseda hitro prišla povedat, da je bilo zato, ker me tako dolgo ni videl in me sploh ni več spoznal ... :) Tako da malo se že mora poznati, ker tudi meni se kdaj zgodi, da se mi zdi, da nisem čisto nič drugačna kot pred letom dni, ko sem začela ...

No lep dan vam želim, čeprav je VROOOOČČEEEE že zdaj!! :)
uh je vroče mislim da bom kako kilo zgubila na račun znojenja teče z mene :S danes sem za zajtrk pojedla kosmiče v mleku zdaj za kosilo pa bo mesek pa solata paradižnikova za večerjo pa spet mesek al pa tuna v zelenjavni omaki mislite da je to ok? v temi sem glede kuhanja sem taki anti talent da joooj upam da se čimprej spravim v red
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 8 krat 4?