Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.

Re: nič ni z mano

23.01.10 13:19
Navedeno
g.r.o.z.a

jst pa mam en problem. hujšam tako rekoč že od oktobra ampak mi je do zdej uspelo izgubit ENO ubogo kilco in ne vem kaj delam narobe. gibam se usak dan (najmanj 1 uro intenzivne vadbe, 5x na teden + sprehodi ipd.), pojem 1200 kcal, kilogrami pa še vedno stojijo. zadnji teden sem intenzivnost vadbe obdržala na istem nivoju, le dnevni vnos sem zmanjšala na 1000 kcal, in danes zjutrej se stehtam in mi kaže 0,6 kg več kot pred enim tednom. halo? sladkarij ne jem, pijem samo vodo in nesladkan čaj, ne jem mastnih in ocvrtih stvari, kaaaaaj pa je potem narobe? zmešalo se mi bo.

Meni je stvar jasna. V svoji ihti si očitno tako zmanjšala kaloričen vnos, da se je metabolizem upočasnil in shujšati tako ne bo šlo... Vsak izmed nas je original in vsak imed nas potrebuje individualen pristop.

Mito Šinkovec
osebni trener
g.r.o.z.a

23.01.10 14:38
torej bi morala spet zvišati kaloričen vnos? na 1200 al več?

23.01.10 15:28
Navedeno
g.r.o.z.a

torej bi morala spet zvišati kaloričen vnos? na 1200 al več?
Najbolje bi bilo narediti meritve in čim manj "poskušati". A ni škoda časa in napora?

Mito Šinkovec
osebni trener
g.r.o.z.a

23.01.10 15:50
kje pa lahko naredim meritve?

23.01.10 17:19
Ponavadi opravljajo meritve v kakšnih fitnes centrih. Nekatere naprave so boljše druge slabše. Lahko ti jih opravim tudi jaz.

Mito Šinkovec
osebni trener
g.r.o.z.a

23.01.10 17:40
kje pa delate?

24.01.10 14:30
Delam v Ljubljani in Celju. Pošljite mi zasebno sporočilo pa se bova dogovorila.
Zadeva je namreč zelo preporsta, na takšen način sem pomagal že mnogim. Z osebnim trenerstvom se ukvarjam že 15 let.
Najprej je potrebna meritev, na podlagi pridobljenih podatkov pa ugotovima dnevne potrebe po hranilih. Sestavima skupaj načrt prehrane pri čemer vdelama majhen primanjkljaj, ki ga telo še ne bo zaznalo kot drastično pomanjkanje. Deficita je nekje za pol kile na teden, pri tem pa niste lačni. Ubistvu večine ljudi pravi, da ne more verjeti kako je to možno, kar naprej nekaj je, kilogrami grejo pa do.
Poleg tega pa je potrebno še enkaj telesne vadbe. Tudi to pomagam sestaviti. Ne rabite hoditi na fitnes, če vam to ni všeč. Vadbo lahko opravite doma. Vadbo se da sestaviti zelo efektno, pa čeprav uporabljate le pručko, prazno steklenico, cekar ali štil od metle. Tako se potem počasi a sigurno bližate cilju brez vmesnih kriz, slabe vesti, obupanega prenažiranja in podobnih neumnosti. Ko sprejmete takšen življenjski slog vam ta počasi zleze pod kožo. Kasneje ne vadite več zato ker morate shujšati temveč zato ker veste, da se po tem bolje počutite in 5 na dan jeste ker ste se tega navadili in ste opazili, da je to smiselno imaste več energije itd...
Tako preprosto je to...

Nekaj let nazaj sem sodeloval v oddaji Dobro jutro na TV1. Bila je akcija, ki so jo poimenovali Misija mogoče. V njej je bilo 5 zgodb od katerih je vsak poskušal shujšati na svoj način. Ker je tega že dolgo in vseh zgodb in ljudi nisem osebno spoznal, bom mogoče kakšen podatek povedal po svoje, vendar večino stvari drži.
-mož in žena sta hujšala po knjigi Jem torej hujšam
-mlada dama je hujšala s pomočjo metode dr. Sentočnik
-gospod je hujšal s pomočjo dijete klinični center
-še eden fant, ki je hujšal po svojem načinu
-Marko, kateremu sem pomagal jaz

Vse skupaj je potekalo okoli tre mesece, vmes pa so naju pri treningu nekajkrat zmotili snemalci.
Marko je od mene dobil programček, da si je prehrano pisal kar sam, trenirala pa sva skupaj 3x na teden.

Rezultat akcije je bil nekako takšen:
-Mož in žena, ki sta hujšala po Montignacu sta v prvih dveh tednih sicer izgubila veliko kilogramov vendar se je potem stvar ustavila
-dr. Sentočnikova je odstopila od projekta z pojasnilom, da gospa ni dovolj psihično močna in da bi zdržala tretma
-klinični center dieta je naredila gospoda lažjega za nekaj kil vendar se je vse skupaj usptavilo po parih tednih
-fanta, ki je hujšal na svoj način na zaključno snemanje ni bilo ker je bil v bolnici (nevem pa zakaj)
-Marko je shujšal iz 124 kg na okkoli 92 in kasnje po koncu oddaje še na 86 kg. Pri tem je tudi čisto zamenjal obliko telesa. Namesto trebuja je dobil volumen v zgornjem delu trupa. Zamenjal je tude neke navade in se začel redno ukvarjati s športom. Marko se je sicer kasneje ko sem ga srečal res nekoliko zredil (okoli 4 kg) vendar je točno vedel zakaj in vedel je tudi kaj mora storiti, da jih bo zgubil nazaj.
Menim, da je to edina prava pot.

Mito Šinkovec
osebni trener
g.r.o.z.a

24.01.10 17:19
aja, samo jaz pa sem iz MB.
queen debborach 123

06.04.10 10:01
no pa sem spet kle. Z novimi plani.

Spet sem na 73 kg. In seveda spet hočem dol. vsaj na 68.
Joj, a bo tega kdaj konec.

Sporočim čez en teden. Če se držim.

QD
rocky22

11.04.10 19:54
Tole je že res smešno kar delaš. Očitno nimaš nobene samokontrole. Ali pa ne veš točno kaj lahko ješ in kaj ne.

Priporočam ti knjigo Jem torej hujšam, ki je na spletu tudi v pdf obliki. To ni dieta ampak stil življenja, ki se ga boš morala držat vso življenje. Saj je očitno, da ko nehaš z dieto spet začneš jesti vse tisto zaradi česa se rediš. Ne bo ti treba šteti kalorij ali stradat. "Dieta" temelji na hrani, ki ima nizek glikemični indeks in ne dviguje sladkorja v krvi. V njej je lepo razloženo zakaj se sploh redimo, kar je za tebe ključno. Garantirano ti bo spremenila življenje, saj tudi avtor knjige ni bil glih ljubitelj športa in je imel nasploh iste probleme kot ti. Zato ti je pisana na kožo :)
queen deborach 123

04.05.10 12:48
sej ne vem. a nej sploh še kaj rečem.
vem, montignac mi jje res pisan na kožo. sem že enkrat sprobala.
samo disciplina je moj problem.
No vseeno bom rekla. dons začnem z željo na ene 67 kg.
Imam jih 73. Kot ponavadi.

QD
Fanina

04.05.10 20:51
Hmm, nekaj delaš narobe in tega se zavedaš. Disciplina je problem, a zakaj je problem? Morda imaš kakšne druge težave pa jih prenašaš, se tolažiš s hrano.
Toplo ti priporočam, da si vzameš čas in prebereš knjigo dr. Phila - Konec težav s težo. Za to knjigo sem izvedela ravno tukaj in sem jo prebrala 2x, sedaj jo berem tretjič, da utrdim in si zapomnim. Šele pri branju knjige se mi zdi, da sem končno dojela kaj delam narobe. Saj se še lovim, pa kakšen kiks se tudi najde vmes,... a kako to dojemam sedaj ali pa leto nazaj je pa čisto nekaj drugega.
Nočem ti soliti pameti, a probaj, saj te nič ne stane, le morda nekaj uric branja.
queen deborach123

23.02.11 16:20
sej ne morem verjet.
sem šla prav poiskat moje stare poste.
73 sem imela vedno, ko sem začela hujšati.
SEDAJ JIH IMAM 75!!!!!!!jao.
ja nič, jaz sem spet zastavila, kot že neštetokrat.
nazaj na ene 67.
8 kilc. Šala mala. :-(.

Bom poročala. Upam. če pa ne bom, poj pa veste kaj se je zgodilo.
NIČ:
QD
lenka01-neprij.

23.02.11 17:18
Ojla, QD!
Po eni strani sem prav vesela, da te spet berem, po drugi pa bi vseeno imela raje, da bi v tvojem postu pisalo: Juhu, uspelo mi je! Dosegla sem svoj cilj!
Ampak poglej na to tako, da imaš sedaj le dve kili več. Veš, jaz sem v preteklem letu popolnoma zabluzila. Sicer ne povsem po svoji krivdi, pa vendar sem nazaj pridelala 14 kil! In sedaj sem tudi jaz povratnica. 8 jih je šlo že dol, torej le še 6 kil, pa bom na točki, kjer sem pred dobrim letom obtičala. Ampak zame pot vodi samo še v to smer: ne bom se ustavila, dokler ne dosežem željenih (oziroma priporočenih) 60 kil (do tja je še........25 kg). Tudi če po tem nazaj pridobim kilo ali dve, sem še vedno "ta prava". Delam natančno tako, kot sem delala takrat, ko sem izgubljala prvih 20 kil, edino pri rekreaciji še ne dosegam ravni izpred enega leta in pol. Pa še pride.

Ti pa glavo pokonci in se ne ustavljaj! Držim pesti zate, da ti tokrat uspe sklestiti teh 8 kil, potem pa da boš to težo tudi obdržala. Saj boš, kajne?

Lp

24.02.11 08:29
O jupi, "vojna in mir" se nadaljuje! :D
Ta rubrika je bila pa res vedno totalno simpatična za brat, ne glede na vse vzpone in padce.

QD, navijam zate, da bi ti tokrat uspelo!
queen deborach123

24.02.11 10:39
Ojla punce,

O sem vesela, da vas slišim.
ja, zdele imam res dober občutek, da bo.
Včeri sem telovadila.
Zjutraj 74.20.
Res je tole vojna in mir.
In res kar vizualiziram, kako bom postavna poleti v kopalkah.
K sreči imam kar skladno postavo, tako, da ko shujšam, sem nekako enakomerna.
jaz mislim, da bom enkrat maja že kar OK.
Za mojo višino 173 in moja leta (39) je 67 zelo oK. seveda bi bilo ok tudi 63, samo se bojim, da bom postarana, posušena. 67 je super. Sem imela enkrat lani in je bilo kar OK.
Nič več odvečnega špeha okrog trebuha.
navijajte zame, jaz bom za vas.
Lep dan.

QD

24.02.11 15:02
pozdravljene punce! danes sem prvič na tem forumu, in moram reči, da vas spodbujam in navijam za vse vas, ker nekaj časa nazaj sem bila v vaši situaciji. z voljo in malo vzpodbude je vse mogoče... v prostem času delam kot welnwss svetovalka, če katera želi, naj mi pošlje zs in ji z veseljem odgovorim na kako vprašanje...
qd, le pogumno naprej
queen deborach 123

19.04.11 14:15
:-(.
nimam besed.

QD
nasmejana :)

20.04.11 14:12
QD kaj pa če se nehaš obremenjevat s kg-ji?
Kaj pa če je 73,74,75 kg zate ravno primerna teža?
Kaj pa če se odločiš, da sam trebušne mišice učvrstiš, da se pač začneš več gibat?
Morda bi se pa ne glede na kile (ki roko na srce pri tebi res niso ne vem kako visoke, sploh glede na tvojo višino) probala mal pogovorit sama s sabo, kaj bi sploh želela?
Življenje s stalnim odrekanjem na račun - 5 kg ali morda samo malo bolj zdrav način življenja?
Nisem brala celotne teme, vidim pa, da se že zelo vleče.
Sem približno tvojih let in sem vesela, da se z leti človek ne samo stara, ampak lahko živi tud na podlagi svojih izkušenj, znanja,... Probaj uporabiti to. Za svoje dobro.
Pa glavo pokonci. Ziher si prav simpatična ženska, spoh kadar si dobre volje :)
kr_edn

20.04.11 22:44
Torej, 75 kg je za 173 cm visoko žensko več kot dovolj. V bistvu se gre za rahlo debelo osebo. To ni nič hudega in nič prav posebno ogrožajočega za zdravje. Vendar, če želi shujšati naj shujša. Kaj pa drugega.
Kako?
S telovadbo, če ne gre drugače. 4-6 krat na teden po eno uro in pol intenzivne vadbe. Pa da se ne bomo narobe razumeli..... če ni rezultatov si kupi merilec utripa in naj ti on potem piska ali je treba trenirati bolj ali manj.
Tudi če imaš samo 20 minut časa je še vedno možno izvajati pilates doma. Navodila dobiš na internetu, filmih.....
Brez telovadbe, z manjšanjem vnosa kalorij in sploh, kot berem tukaj s tem da ti sladkarije ležijo po bajti je nemogoče shujšat.
vesna100-

21.04.11 07:57
malce so te pobožali po glavici moji predhodniki, te potolažili in dobila si duševni mir za nekaj časa ...
pod to moram še sama malce dodati :)
torej s svojimi jo-jo dietami si na več kot odlični poti, da si uničiš metabilizem in postaneš še ena v nizu debelih žensk, ki celo življenje samo stokajo, kako ni nič iz njih ...

imaš dve možnosti ... eno je napisala nasmejana, pozabi na diete, sprijazni se s svojimi kilami in nehaj obremenjevati sebe in druge s svojo nezmožnostjo vzeti se v roke ... želeti si nekaj je premalo, potrebno si je določiti realen cilj v realnem času in trdo delati na tem ... če tega ne zmoreš, kljub temu, da si že zrela ženska, je bolje stvari pustiti take kot so ... ker boš v nasprotnem samo še pridelala 15 kg zraven ... s telesom se ne igramo, ker se nam maščuje prej ali slej ...
drugo možnost je napisal kr_edn ... pozabi diete in izkoristi brezplačni fitnes v lastni hiši in moža, ki je lahko tvoj osebni trener ... ženske plačujejo tudi po 400 € za tako razkošje, ki ga imaš ti pred nosom ...

neodločna si pa malce te lenobica razganja ... pa bi pa ne bi ...

v tem času ko ti razmišljaš, ali bi shujšala teh 5 kg ali ne, nas je kar nekaj s tega foruma shujšalo 30 in več kg ... nekatere od teh se intenzivno pripravljajo na maratone, druge tečemo na organiziranih 5 km tekih ... torej ne govori da bi, ob tem pa se ti ne ljubi niti poštimati prehrane ...
dokler nismo pripravljeni na trdo delo, nam noben welnes svetovalec in noben forum ne bo pomagal ...

odločitev pa je tvoja ...
Queen Deborach

11.05.12 15:48
Sej ne vem. ko tole berem (svoje stare poste) me popada smeh, jok in spoznanje, da z mano resnično ni nič.
v tem letu sem pridelala z vsemi shujševanlnimi kurami še 5kg. Zdaj se gibam okoli 77 in 78.
pa še vedno filozofiram, kako bom skujšala, pa delam plane, pa plakate, pa zečnem teči, pa grem 5 x tečt, pa spet nič, pa,......
Po moje sem pa zdej že zrela za psihiatra.
Prav sram me je. Sploh ko berem, kako nekatere trdo garate.
In sploh mi ni jasno, kako sem ahko pred 10 leti skujšala 10 kg. Takrat sem jih imela 63.

Nič, najbolje, da grem ven, pa si glavo v pesek zarijem.

QD
Istrianka

26.05.12 00:11
Queen samo ne obupati. Če se zavedaš svojega problema si že na pol poti, da stvar rešiš. Zato le pogumno. Moja zgodba je bila tudi taka kar nekaj let..... Potem pa preblisk in iz 143 kg prišla na 72.

Le pogumno

26.05.12 22:48
hja bom še jaz pristavila svoj lonček deborah ,tud jaz jih mam 172 v višino pa 40+ let ,pa k sem dobila v glavo "blackout" sem jih imela točno 130 ja kil ,pa konfekcijsko 54 ,to je bilo 2 leti nazaj ,in kaj sem naredila ,vago sem zabrisala v smeti se ne vagam sploh več ,nabavila sem si psa k ga moreš obvezno ven peljat na lulanje in kakanje ,jem večkrat na dan ,belo zamenjala za polnozrnato ,ja pa k sem se enkrat poglobila kolk cukra ma en dcl soka (11,9g -2cukrčka ki jih dobiš pri kavici ,pol pa izračunaj kolko je cukra v litru in pol soka )od takrat kamot pijem vodo kupujem pa le še donat ,v dveh letih obredla že nekaj dvatisočakov ,prej ja če bi gora prišla do mene , ja pa začela sem z 50m teka ,danes z lahkoto pretečem 15 km ,pojem tud tortico pa kremšnito ni panike tud dva kosa včasih samo tečem pa res skor vsak dan vsaj 3km vsak naslednji dan po 6 km in ob sobotah če nisem v hribih grem na daljšo progo in brez teka si sploh več ne predstavljam ,mirujem samo 16 dni ko sem na dopustu ,potem spet naprej ,ni boljšega ko pridem prepotena domov ,pes crknjem ,in skočim pod tuš ,to moraš probat ,danes sem na 44 konfekcijski imam nekje cca 85-90 kil in verjetno bom rabila še dve leti da bom prišla na tvojo težo ampak to počnem z užitkom in veseljem in predvesm hočem dokazati sebi da nekaj zmorem in letos grem na ljubljanski maraton,začela sem pa tako kot je rekla lenka ,vzela sem si svojo uro na dan in danes vsak ve da me poleti ni od 7do 8 ure pozimi od 6do 7 ,čisto enostavno samo začeti je treba ,ker je dejstvo da samo s hrano pa čeprav pravo ne boš mogla shujšat ,kupi si mp3 našopaš svojo najglasbo pa jo greš sele po 10 km čutiš da imaš noge lepo počasi nikoli ne pretiravaš kolikor ti telo dovoljuje ,tudi jaz imam kak dan krizo in komaj zmagam 3 km ampak jih pa ,odločitev je pa še vedno samo tvoja ,pa oglasi se kaj spet
donatka

30.05.12 09:22
QD

sem prebrala (že prej) vse tvoje poste in so mi dali močno mislit - ker tudi sama ugotavljam, da imam veelik razkorak med željami (kakšna bi želela biti) in tem kakšna sem.

In sem si zadala, da bom s pomočjo tega foruma našla energijo in skinla kar pač želim skint. Ampak ne gre.
Pa dost športam (tek, badminton, zdaj še insanity doma) tko, da redko, redko tko zabluzim, da kak teden ne migam.
Pri prehrani pazim - min. belih stvari, dost zelenjave, vlaknin ... ... in in seveda so pregrehe - take v katerih uživam sama in tudi z svojo družino.

Ma ... prav na K* mi že gre vse - kaj vse? - to da nekih rezultatov (znižanja teže) pa ni - se stalno gibljem v območju +2 kg okoli 70 kg (na višino 170 cm). Rada bi dosegla 65 kg.

Pa ... če sem realna ... si pogledam globoko v srce ... jih nikoli ne bom. Res je to.

In si pišem dnevnik, da se imam tudi v tem stanju kot sem, rada - ker sicer si grem na bruhanje - sem nezadovoljna s svojo pojavo (ritjo, nogami, visečimi lici... špehom) ... joj kok lohk obupujem v to smer - pa mi to nuca?
Ne!
Zato sem sklenila, da bom pazila na prehrano kot do zdaj, kile vsaj držala tako da ne bodo šle gor - in gledala ljudi, ki me sprejemajo tako kot sem - torej nisem slaba, četudi imam celulit, špeh, debele noge....

Joj, sem labilna - pa naj povem, da me take noben ne pozna - dobro skrivam :(
Ful mi vpliva na počutje - sem slabe volje že samo z +1kg.
In spet ... preusmeritev na razmišljanja zakaj sem lahko srečna - in ni malo razlogov za to ... no 1 je že ta, da imam na voljo očitno dovolj hrane (zaenkrat še), medtem ko je nekaj miljonov ljudi po svetu lačnih ... pa zdravje ... pa .... še in še kaj
Torej je mojih teh par kg nepomembnih - gledano globalno. K* jih gleda!

In kaj se zgodi: ko odvzamem pomembnost tem kg-jem in si rečem "lahko sem srečna - SREČNA SEEEEMMM!" takrat se imam rada in vzpostavim lep odnos do svojega telesa in ... posledično vanj nesem same super hranila in kg-ji gredo dol (vsaj do zdaj je bilo tako).

QD - sori za tak izpad psihe ... sam, da veš, da nisi sama - LP D
Istrianka

30.05.12 21:51
Bravo donatka!!!!! Res je tako, kot praviš.

Tudi mojih sedanjih 72 kg, ni ravno idealnih na mojih 1,69 cm, ampak kar je popolno je hitro dolgočasno, pravijo :)

Jaz si včasih zapojem v smislu "problemi so, problemi bojo, Q... ji gleda, SEVEDA!!! :)
Queen Deborach

18.06.12 10:38
hvala za vaše poste. Vem da nisem sama, en milijon nas je ....
Oglasila se bom enkrat konec Julija, če mi uspe kakšno kilo dol dat.
Sicer sem se zarila nekam.

Lepo špehnato poletje,

Jaz grem že kamlu na morje :-(. nočna mora.

Lp
QD
Queen Deborachh

29.11.12 11:01
hahahahaaaaaaaaaaaaaaa - moj zadnji post.
ja, sem shujšala iz 78 na 72 čez poletje.
In koliko jih imam zdaj? 78!!!!
ni rešitve.
QD
Queen Deborach

04.12.12 10:51
Tko, mal sem šla nazaj prebirat moje poste. Res smešno, še samam sebi s zdim zabavna.
Tko, da spet začnimo.
Kot rečeno imela že sloraj 80 kg.
No danes zjutraj 76,6.
pa gremo spet probat tja na 68. In ravno decembra.

No, pa da vidimo, a bo spet obup, alimorda uspeh=??? zakaj že?
To nedeljo zvečer moram imeti 76.
Se že zabavam.
Tjassa

02.04.13 16:14
Živjo!
Sem prebrala celotno temo... kakšno je sedaj stanje? Katera hujša?
Jaz sem še na začetku, a motivacije ne manjka ;)
Držite pesti, pa oglasite se kaj!
Queen Deborach

06.04.13 23:26
Sem gor pokukam ponavadi, ko iščem motivacijo... Moj naslov je ''nič ni z mano'' je čisto pravi. Vmes sem spet enkrat prilezla na 72, ampak v glavnem jih imam nekje med 76-77. In ko gledam nazaj vidim, da imam tako stanje že kar 2 leti. Včasih sem začela hujšati, ko sem jih imela 73, sedaj praktično sploh ne pridem več do njih... Najbolj se zgrozim, ko kdaj vidim kakšno znanko po letu dni in se je močno zredila in se kar vidim, ko mene kdo sreča,....
Pa zakaj hudiča se ne morem sprijazniti? Ker resnično si s temi jo jo dietami delam samo škodo, tako, da me telo nalašč zafrkava nazaj...Nisem si všeč, pa konc.. Pa kako za božjo voljo se ne morem vzeti v roke in disciplinirati.. Ko pomislim, kako odločna sem sicer, odločna doma, odločna v službi, navzven me je ena sama samozavest, sicer pa ena boga revca, ki se ne more zbrcat nazaj v šport in urediti prehrano....
aaaah,...
no, če najdem motivacijo, sporočim, ..

Drugač je pa časa do poletja še dovolj :-), za mojo sanjsko postavo ....april, maj, junij,...hmm, 3 mesece, eko kilco na teden,... mmm.
Queen Deborach

07.04.13 09:12
TKOLE!!! EVO!!
Že stotič napovedujem vojno 8 kilam!!!!!!!! Cilj 68 za začetek.
Bom poročala.
Danes zjutraj 76.40.
QD

07.04.13 11:52
Ne obupat! Najdi aktivnost ki te veseli in hrano, ki jo imaš rada in je obenem zdarva! Piši dnevni na forumu, kjer dobiš nasvete in spodbudne besede! Mi smo stabo!

=============
Spletni portal za hujšanje
www.planet-diet.si
ajbg

07.04.13 21:00
Nekaj mi ni jasno... Pišeš v to temo že dve leti in obupuješ nad svojo težo... 2 leti, pa imaš vedno več, en manj kg in si nezadovoljna s seboj.

Ali se že enkrat sprijazniš ali pa nekaj narediš. Po mojem ti iščeš izgovore...

Npr. sama nisme med suhicami, niti slučajno ne, daleč od tega. Ampak sem pa s svojo težo zadovoljna, sem si všeč. Nisem popolna. Ko sem se zredila nekaj kg in takrat nisem bila zadovoljna, sem jih pa spravila dol. Ampak sem se veliko gibala in jedla zdravo in tudi zdaj večinoma zdravo jem in se gibam, ampak ne zmanjšujem kaloričnega vnosa in ne treniram več kot je treba, zato sem na istem. Šlo je pa dol počasi, ampak zanesljivo. Od tu naprej pa nima nekega cilja, mogoče si še premislim.

Medtem, ko svakinja jamra že 10 let, pa ima vedno več kg. Dela pa stalno iste napake... Ne je, ne zajtrkuje, ne giba se, joj, to je njej težko, pa mišice jo bolijo... Ja potem pač ne bo dosegla cilja in bo vendo nezadovoljna , ko bi vsaj tih bila... Stalno je nezadovoljna s sabo in z drugimi.

Jaz mogoče imam celo več kg kot ona, oziroma nekje se mi zdi, da imam isti % maščobe kot ona. S to razlio, da je ona pa res bila prej suha. Ampak vseeno, ne ajamram. In zato, da sem shujšala, me je vse bolelo in sem skoraj izdihnila ob telovadbi, no, pa ni ti nujno... Sam dejstvo je, da s kavča se ne da hujšat... In tud ne, če nekaj ne spremeniš. Jaz uživam v hrani,v novih okusih, v tem, kar je zdravo. Pa če smo že pri tem - zgledam dosti bolje od žensk iste starosti... Zato ker se ti zdravje in zadovoljstvo vidi na obrazu.
Queen Deborach

08.04.13 08:21
2 leti? ne, ne ,.. tole se vleče že ene 5 let in ja, tudi sama sebe ne razumem najbolje.
Edino kar vem je, da se ne morem sprijazniti pa konc. In leta tečejo, in kile se nabirajo, in ne najdem prave motivacije, oz. volje, vem. Patetično, sploh če pomislim na tiste, ki so al ste izgubile 20 ali še več kg. In ja, izgovorov imam na zalogi do konca življenja. Vsega se zavedam, vseh svojih napak, teorijo pa poznam. O ja, to pa ja. Sicer pa na vse skupaj gledam s kančkom humorja, da ni preveč zares vse skupaj.
In tako še kar čakam, da mi bo enkrat preklopilo v glavi, da bom res drastično kaj spremenila,...
Ja, čakam, pa čakam,.... Pa vmes se malce norčujem iz te svoje patetike,.. Saj doma me tako ali tako nihče več resno ne jemljem.,,
No pa včeraj sem bila pridna, sem šla v hribe 50 min navkreber, hitro, dol pa tekla,,,,
Samo potem je bil rd, pa je padlo mal terana, pa pršuta, pa tortica,....
No bom javila konec tedna kako bi šlo.
QD
ajbg

08.04.13 10:25
Saj, da ne boš mislila, da kaj slabega mislim sd tistim postom... V bistvu mi je za vsako tako žensko ghudo, ker sem da tako s ene moreš fjan počutit...

Amapk stvar je v razmišljanju, po mojem...

Lej.. vsi iščemo izgovore, za določene stvari... Jaz jih za pospravljanje...

Reči si, kako si ti kul, ker zdravo ješ in zdravo živiš. men tudi to pomaga.
cencha

08.04.13 12:28
Queen Deborach - ja, prav nasmejala sem se tvojim štorijam. Takole sem 6 let trpela. Stalno sem imela med 63-67 kg ( višina 162 cm) , vmes 2 x za 2-3 mesece shujšala na ene 58 kg.... Sanjarila, da bom imela 55 kg..... Lansko leto uspela - pristala na 53-54 kg. Vesela, jupi....
In resnično upam, da ti končno enkrat že uspe.
dajdam

08.04.13 14:58
QD...sem ravnokar končala z branjem tvoje odisejade od 2009 leta. Lepo, da si se spet oglasila in upam, da boš zdaj stalni gost tukaj ter bomo skupaj s tabo spremljale tvoj boj... Lej, moje skromno mnenje ob vsem prebranem: tvoja težava je v tem, da bi rada hitro shujšala, a kar hitro izgubiš, tudi hitro pridobiš. Kg se ti niso nabrali v enem mesecu, zato je zmotno mišljenje, da jih boš tudi izgubila v kratkem času. Postavi si dolgoročni cilj in verjemi, da boš počasi hitreje prišla do njega, kot pa z hitrostjo.
Glej, jaz od novembra, ko sem imela 72 kg in še nekaj pri 172 cm počasi izgubljam, ampak res počasi svoje kg. Prišla sem na 67,5 kg, moj dolgoročni cilj je 62 kg. Je pa res, da se ne obremenjujem z težo, tehtanjem zjutraj in zvečer, kot počneš ti. Tako hitro izgubiš voljo, motivacijo. Tudi meni je danes tehtnica pokazala 1 kg več kot prejšnji teden in to kljub temu, da sem cel teden pridno nabirala kilometrino. Malo sem bila sicer razočarana, a motivacije še vedno nisem izgubila, saj me spodbuja dejstvo, da zdaj tehtnica ne gre več preko 68...potem, mogoče čez mesec, me bo spet spodbujalo dejstvo, da tehtnica ne bo šla preko 67...
22.

08.04.13 16:53
cencha:
Prebrala sem kar nekaj tvojih postov o tem, kako si shujšala... Sama sem trenutno na približno enakem kot ti včasih (61-62 kg) in bi res rada shujšala do poroke moje najboljše prijateljice 5 kg (oz. ni nujno, da shujšam v kg, pomembnejši so mi centimetri). Namreč, trenutno imam res grozno obliko postave (kg na mojo višino 168 cm niti nimam preveč). In ja, dvakrat tedensko tek in dvakrat tedensko aerobika... Pri prehrani pazim, kolikor je le možno, moja šibka točka so še vedno sladkarije in mi kg nikakor ne gredo dol! Kako je tebi uspelo? Namreč, trenutno še povečujem športno akrtivnost (kolikor le lahko zaradi študija + poškodbe, ki me malce ovira), pa kg kar stojijo. Pri hrani jem OH zgolj za zajtrk in enkrat tedensko (ponavadi ob nedeljah) še za kosilo. Sicer pa pretežno beljakovine, za malice tudi sadje (izbiram predvsem grenivke, doma si iztisnem 100% sadne sokove) pa kg se kar stojijo, oblika telesa pa se mi zdi, da se konstantno slabša...
Aja, dobro leto in pol sem bila pristaš ločvealne diete, enkrat z njo uspešno shujšala na 56 kg in dobila zaradi ne-pazenja pri hrani, poškodbe in posledično ne-gibanja vse nazaj, vmes še kakih štirikrat poskušala z njo začet, ampak dlje kot do 30. dne nisem prišla. Sedaj pa sem sama prišla do spoznanja, da če se veliko giblješ... je skorajda nemogoče se prehranjevat ločevalno + to, da do kosila ješ samo sadje (zelenjavo) me več ne nasiti in sem ves čas zelooo tečna, potem še da med kosilom in večerjo ne sme biti malice...ta način mi trenutno sploh ne odgovarjaa več... Pa takrat, ko sem prišla do 56 kg je bila moja postava dobesedno "izsušena" (še vedno sem imela manjše obročke okrog trebuha, hočem reči, da je bila moja oblika postave res ničemur podobna), verjetno na račun tega, da sem izgubila mišice (in ne maščob), zato bi te lepo prosila, če bi bila pripravljena povedati, kako izgleda tvoj jedilnik. Kolikor se spomnim tvojih psotov je gibanje bilo ves čas omejeno bolj na to "obvezno", vsakodnevno gibanje, tako da si očitno morala kar nekaj spremeniti na področju prehrane...

Ker sem trenutno res obupana, sem že razmišljala o tem, da bi začela delat Insanity, ampak sem ga tri dni delala pa sem bila dobesedno "mrtva" in posledično te 3 dni nisem bila sposobna nič delat, še učit ne, pa bi se še kako morala...
Queen Deborach

17.04.13 14:10
Moj nov začetek???
Počaaaseeeen!!!!!!!!
No edino malo več gibam, pri hrani pa še kar nobenega preskoka....
Malo več gibam?? no, 1 x na teden grem v hribe cca 1 uro v breg, joj, joj,
res sem stara mama....
Pa cel vikend žurk me čaka, jupii....

Dajdam -- tvoje izkušnje so super, pri meni dvomim, da bi delovalo.... Samo moram pa reči, da sem nekako drugače začela, počasneje.....in tehtam se več 2 x na dan... samo 1x :-(

Samo jaz še vedno kar verjamem, .....

Lep dan

QD
kaven

18.04.13 12:22
QD, zelo poznam ta sindrom. Pred dvema letoma sem imela motivacijo (družinski "praznik") in kar ne morem verjetni, da mi je uspelo. Po tem dogodku sem spet začela po starem in kilce lezejo počasi, vendra vztrajno navzog. Žal mi je, da ne morem obrdžati pridobljenih kil, pa tako sem si bila všeč. Možgani hočejo še, roka seže in usta so polna. Potem rečem; jutri....
Queen Deborach

22.04.13 10:49
No takole, vse žurke smo dali skozi, jedačo in pijačo, tako, da sedaj še zadnji izgovori ne pridejo več
v poštev....
Poletje se bliža z res hitro naglico, treba se bo sleči,.... zdej mi ne pomaga več, če trebuh not tiščim :-(,. tko da, rabim vsaj -6-8kg tam nekje do konca junija, se pravi da imam 9 tednov časa, kar zadostuje za 6-8 kg...
poročam...
Danes je bilo zjutraj 76.8...

Lep začetek delovnega tedna želim.
QD
kaven

22.04.13 12:10
So vse ostale že uspele? Kako?
Queen Deborach

25.04.13 08:48
Katere ostale??

BTW, lepo je sanjati .... :-(
Pujsa

25.04.13 10:23
Jaz pa ne razumem, ke rvedno, če sem šla hujšat in sem zdravo jedla in se gibala, sem vedno shujšala. Itak, če sem se pa pregrešila, pa seveda nisem. pa nič ni hudega, če se kdaj, samo ne da se vsak dan.

Pommojem se ni treba vsemu takoj odpovedat, pa ni treba takoj vsak dan 2 uri trenirat. To bi vsakemu voljo pobralo in vsa čast kdor zdrži dlje od 14 dni. Počasi in postopoma in treba je vedet, da kile ne bodo šle dol v 14 dneh.

Po mojem se preveč obremenjujete s tem, zato ej tako. Treba je uživat življenje in najdeš šport, ki te veseli. Mislite, da je meni npr. tek bil vedno užitek? Tud slučajno ne...

No, pa še to - kdaj sem jaz pravzaprav začela uživat v teku. Ko sem si kupila Polar pred cca 10 leti. Oziroma sem si ga prisvojila od očeta :DD Ga je želel nazaj, sam je moj od takrat... Ob nadzorovanem srčnem utripu mi ej bilo veliko lažje napredovat in vidiš, da ni nič narobe, če se ustaviš. Potem pa že povečuješ čas postopoma.
Queen Deborach

06.05.13 14:49
No takole, zdej je pa še dopust za mano... Zdej pa res.....
Vagat se sploh nisem upala...

Skoz sem laaaačnaaaa.....
cencha

07.05.13 12:47
22. - sorry za pozen odgovor.

Ko se obrnem nazaj mi pravzaprav ni čisto jasno kako mi je uspelo toliko shujšati. Pozno zvečer nič ne jem, ker hodim zgodaj spat - spim cca. 7-8 ur na noč. Res je, da sem nehala na kavice in kakšno pivo v lokale hoditi, tudi na kosilu in večerji v gostilni nisem bila že kakšega pol leta. Bolj kontrolirano se sladkam in ne jem dokler je kaj pred menoj.

Še bolj sem začela nase gledati. Včasih mi je bilo vseeno, če smo šli s kolegi na pizzo, ki smo jo poplaknili s pivom. Ali pa če smo žurali in sem spala samo 3 ure. Ali če sem v enem večeru na žurki skurila škatlo cigaret. Zdaj se mi to zdi nasilje nad mojim telesom.
Ja, plačaš pa davek na tak stil življenja - prej kolegi nenadoma postanejo tujci. Čudaška in nelogična se jim zdi tako velika sprememba. Pa greš z njimi na pijačo 1 x ali 2 x, zbijajo šale na tvoj račun kako za vraga si tako fin, da si nehal piti in kaditi in tako zdravo živiš. Pa se ti enostavno potem ne ljubi več poslušati kako se norca iz tebe delajo. In odnosi se ohladijo, verjemi mi, močno se ohladijo.
Queen Deborach

20.05.13 11:40
ej, super dobra novica.....
Prejšnji teden je padla kocka in drži... Nisem še jedla sladkega..
Takole je bilo: prijateljica mi začne govoriti o neki zanimivi ženski, da je bila na Vid in Pero šhow, nenavadno ime,... grem malo googlat Savina Atai... gledam posnetke, njeno pisanje.... prvič slišala zanjo.. se mi je zdela kot angel, lepa, postavna....
In OK. kupim knjigo, Dieta popolna desetka in neka obrazna joga,....
ZAčnem brati in se mi zdi, da mi rastejo ušesa kot oslu,,.... vedno sem bila proti vsakršnim komercialnim foram, in jaz grem kupit knjigo in berem, da lahko za malico pojem nekaj bučnih semen... Halooooooo???
Anyway, je pa ta knjiga zelo lepo opisala v začetku, kako zelo nezdravo se prehranjujemo in procese v telesu... skratka poučno, in je zaleglo toliko, da sem rekla, res ne bom jedla svinjarije, za tistih nekaj trenutkov sladkega okusa se potem sabo počutim,....
Skratka, evo začela sem, ni mi težko, kar je najpomembejše,,, sporočim naslednji teden če bo kakšna kilca manj....
In še nekaj, res se mi zdi, da bi lahko zamenjala način prehranjevanja ...

A je to spet ena moja utopija???

Sorry, ker sem tko nepovezano zmetala te besede sem, se mi mudi...
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 16 minus 3?