Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.

Re: Operacija želodca

28.08.08 21:57
SLATKAMALA
Tudi jaz imam enak datum kot ti pri diabetičarki predvidevam da imaš v SG. Če je tako potem se tam vidiva in komaj čakam. Do takrat pa z dvignjeno glavo naprej...
srecnica

29.08.08 07:59
Vesnag,a si ti že bila pri diatetičarki.In,če si bila koliko kg si shujšala, ker jaz sedaj točno ne vem koliko kg moraš shujšati in kaj se od nas pričakuje.

Sicer pa jaz že zelo veliko vem o tej operaciji, ker je bila moja prijateljica operirana pred dvema letoma.
Ko mi je ta prjateljica pred dvema letoma povedala, da gre na operacijo sem bila jaz absolutno proti.V teh dveh leti pa sem ugotovila, da tudi meni ni druge pomoči.Ubistvu hočem povedati,da tudi to ni lahka pot, tako kot nekateri pravijo.Meni se skoraj vsako noč sanja o operaciji,ker se podzavestno bojim,če se bom po operaciji sposobna kontrolirati.

Vesnag tudi tebi veliko sreče:)))
vesnag 

29.08.08 13:50
srečnica ja jaz sem že bila pri dietičarki in moram ti povedat da še nisem nič shujšala,kar ne morem se pripravit da bi začela ,kar nekak odlašam.drugače pa mi menda ni treba ker nimam tako kritičen itm.a ti si že bila pri psihologinji.če te kaj zanima mi lahko pošlješ mail na naslov gert.vesna@gmail.com
iNiKa 

29.08.08 17:25
če katera potrebuje brošure mi naj javi na zasebno sporočilo in jih posrdujem ni problema....
Za vse tiste,ki vas skrbi operacija v CE, naj vam povem, da sem bila jaz 12.8. operirana tam in je bilo vse super.

lpk
vesnag 

29.08.08 21:26
inika žal ti ne morem poslat zasebnega sporočila ker mi ne gre te pa prosim če se lahko dogovoriva kako drugače
iNiKa 

31.08.08 20:22
vesna lahko mi pa mail pošleš na cresnar.ines@gmail.com ali pa me dodaš na MSN na ines.cresnar@hotmail.com
Joj, kakšne zadeve to berem. :( Po dolgem času sem se odločil, da spet pogledam malce na ta forum (včasih sem bil tukaj zelo aktiven), da vidim če se še kaj dogaja. Sicer moja izkušnja iz preteklosti je takšna, če ni prave volje ipd. ne bo rezultatov. Sam sem eden tistih, ki je precej shujšal (beri-piši: 45 kg), tega je sedaj že 6 let, in moram reči, da se sedaj počutim odlično, migam 4-6x tedensko, jem koliko se da zdravo imam pa tudi obdobja, ko si privoščim kakšno pizzo ipd.. Operacija je začasna rešitev in lahko mi verjamete, da je veliko boljših načinov za dosego rezultatov.
FITNESSBOY!
NAJPREJ NAJ TI ČESTITAM ZA TVOJO TRMO,VZTRAJNOST IN VOLJO ZA TAKŠEN REZULTAT KI SI GA DOSEGEL.NEKATERI ZUKAJ ŽAL NIMAMO TAKE VOLJE IN VZTRAJNOSTI ZA TO ALI PA NAS KMALU PO ZAĆETKU MINE.NAPIŠI MALO NA KAKŠEN NAČIN SI SE LOTIL TEGA.KAKŠNI SO TISTI LAŽJI IN BOLJŠI NAČINI ZA IZGUBO TEŽE?.LP
srecnica

01.09.08 09:04
Vesnag tud jaz se kar ne morem spraviti hujšati, pa čeprav se moram čez 14 dni prijavit za drugi pregled.Enostavano ne zberem pravega trenutka, da bi začela.Koliko imaš ti itm, če ni skrivnost(ker si napisala,da nimaš tako velikega,da bi morala hujšati)Jst mam 39.

Lp

01.09.08 09:08
Navedeno
FitnessBoy
Joj, kakšne zadeve to berem. :( Po dolgem času sem se odločil, da spet pogledam malce na ta forum (včasih sem bil tukaj zelo aktiven), da vidim če se še kaj dogaja. Sicer moja izkušnja iz preteklosti je takšna, če ni prave volje ipd. ne bo rezultatov. Sam sem eden tistih, ki je precej shujšal (beri-piši: 45 kg), tega je sedaj že 6 let, in moram reči, da se sedaj počutim odlično, migam 4-6x tedensko, jem koliko se da zdravo imam pa tudi obdobja, ko si privoščim kakšno pizzo ipd.. Operacija je začasna rešitev in lahko mi verjamete, da je veliko boljših načinov za dosego rezultatov.

Začasna? daj malo bolj razloži, zakaj naj bi bila to začasna rešitev?
Vse je v glavi. Ko se odločiš za hujšanje se je pač potrebno temu posvetit. Motivacija vam mora biti vaše dobro počutje in boljši izgled. Sicer se zgodi, da prideš do meje ko si preutrujen, ipd. vendar greš takrat vsaj na sprehod. Če hodiš v fitnes, greš vseeno in če narediš 10 minut na orbitreku je boljše kot nič. Operacija ni rešitev, poglej vsak takšen poseg ti onemogoči gibanje vsaj za nekaj dni. Dolgoročno izgleda tole tako, da se tudi tisti del ki je zaprt ne čisti ipd., kar lahko privede do rane na želodcu, ipd.. Če potrebujete motivacijo, nasvete kako začeti me kontaktirajte. :)
iNiKa 

01.09.08 10:21
mene pa nekaj zelo zanima, a lahko grem jaz na te potrebne preglede (dietolog, psiholog, endokrinolg itd.) kamorkoli al je boljš da grem tja kamor mi je napisal dr. B?
iNiKa 

01.09.08 10:25
Navedeno
FitnessBoy
Vse je v glavi. Ko se odločiš za hujšanje se je pač potrebno temu posvetit. Motivacija vam mora biti vaše dobro počutje in boljši izgled. Sicer se zgodi, da prideš do meje ko si preutrujen, ipd. vendar greš takrat vsaj na sprehod. Če hodiš v fitnes, greš vseeno in če narediš 10 minut na orbitreku je boljše kot nič. Operacija ni rešitev, poglej vsak takšen poseg ti onemogoči gibanje vsaj za nekaj dni. Dolgoročno izgleda tole tako, da se tudi tisti del ki je zaprt ne čisti ipd., kar lahko privede do rane na želodcu, ipd.. Če potrebujete motivacijo, nasvete kako začeti me kontaktirajte. :)

iz tvojega pisanje se da takoj razbrat da o tej operaciji govoriš nekaj na pamet... žal... če je tebi uspelo z treningom itd. hvala bogu... nekaterim pač to ne uspe... oz tako bom rekla (blo je že tisočkrat povedano) shujšat ja ni doben problem amapak obdržat to težo je pa ogromen problem in ta trakec je le pomoč pri tem...

hmm pa še tega ne razumem, kateri del je zaprt in se ne čisti? od kod ti to? in naredili so če sploh ne vem koliko teh operacij in nihče ni dobil rane na želodcu ali kaj podobenega....

ja no skratka jaz ti želim da to težo ki si jo uspel dobit z hujšanjem obdržiš, saj meni nažalost ni nikoli uspelo....
Živimo v svetu, kjer bi vsak nekaj rad dobil na enostaven način. Tega ni! Problem, ki si ga verjetno doživela je zaradi tega, ker skačeš iz diete v dieto in potem ko je diete konec, gremo nazaj na isto oz. slabše. Samega posega res ne poznam, vendar sem pred časom gledal en dokumentarec na to temo in zares pravi problemi se znajo v določenem procentu pojaviti po nekaj letih.
iNiKa 

01.09.08 10:55
res je po dieti na star način, čeprav prenažiram se nikoli ne.... mapak kaj za boga naj celo življenje živim na eni trapasti dieti? a-a... žal...

ta operacija ni enostaven način.... ne zgleda tako kot bi šel v trgovino in kupil manj kilogramov...

enako kot diete zahteva tvojo tvojo voljo in discipline.... da o pregledih ki jih daš skozi sploh ne govorimo, saj ne vzamejo vsakega... ne izgleda to tako da prideš k zdravniku in ti reči ja ja saj te bomo kr operirali ker se ti ne da drugače shujat..

ne bom več pametovala saj sem bila do zdaj komaj na prve pregledu.. naj ti povedo še tiste ki so bili operirane.,.
Navedeno
FitnessBoy

Aha, vidim, v katerem grmu tiči zajec: velik osip cvenka raznoraznih trenerjev po fitnesih in posledično padec uporabe fat burnerjev.

Ne kvasi o ranah na želodcu, razen, če imaš dokaz, ga prosim prilimaj. Če bi tvoja teza vzdržala, ne bi bilo take okupacije na bolnišnice SG in Celja.

R
Navedeno
iNiKa
res je po dieti na star način, čeprav prenažiram se nikoli ne.... mapak kaj za boga naj celo življenje živim na eni trapasti dieti? a-a... žal...

ta operacija ni enostaven način.... ne zgleda tako kot bi šel v trgovino in kupil manj kilogramov...

enako kot diete zahteva tvojo tvojo voljo in discipline.... da o pregledih ki jih daš skozi sploh ne govorimo, saj ne vzamejo vsakega... ne izgleda to tako da prideš k zdravniku in ti reči ja ja saj te bomo kr operirali ker se ti ne da drugače shujat..

ne bom več pametovala saj sem bila do zdaj komaj na prve pregledu.. naj ti povedo še tiste ki so bili operirane.,.

Se strinjam z Iniko. Če samo pomisliš, koliko bolezni se
izniči z operacijo, npr. depresija, sladkorna, pritisk, bolečine v križu, kolenu, itd., posledično se ti pa absolutno dvigne samozavest in samospoštovanje, so tovrstne operacije "vredne" greha:-))

R
vesnag 

01.09.08 20:27
srečnica moj itm je 37.ne vem koliko ti to pomeni,za mene je sicer veliko ampak za pogoje operacije pa menda to ni veliko saj je baje najnižja meja 35.kar se pa tiče drugega pregleda pa sem jaz mogla poklicat in mi je rekel da me bo poklical za datum pri dietičarki.a ti si pri njej že bila?

02.09.08 07:35
Vesnag,meni je doktor na prvem pregledu dal številko od diatetičarke tako, da sem jo morala sama poklicati.Najbolje je,če jo pokličeš že zgodaj zjutraj(jaz sem jo 7:45)pa se mi je takoj javila.Tako, da sem že bila pri njej(20.8) in sedaj moram hujšati,samo se še nisem spravla.A ti hodiš v Celje a ne.
vesnag 

02.09.08 14:47
srečnica oprosti mislila sem psihologinjo ne dietičarko.pri dietičarki sem že bila zdaj čakam samo še na psihologinjo.za datum me bo pa menda poklical kirurg,šele potem bom imela pri njem drug pregled če mi bo seveda psihologinja odobrila operacijo.a ti si že bila pri psihologinji in če si bila kako dol go si mogla čakat na datum?

02.09.08 17:17
za MORSKI GALEB!
oj že dolgo nisem bila na forumu.bila pa sem 30.8. pri psihologonji, ki se ni mogla odločit za katero operacijo sem bolj primerna.moj itm je 36 ampak sem VELIK sladkosned.zato mi je priporočala by pass, seveda pa se bo o tem odločil dr.Breznukar.
zato bi rada slišala tvoje mnenje o by passu in seveda kakšne so potem posledice in .......
tudi tiste ki ste operirane (by pass)prosim vas čim več informacij!
hvala
Zdravo Alenka!

Sem šla nazaj prebrat tvoje poste. Glede na tvoje prehrambene navade, je možnosti za by pass več, pa vendar raje prepusti odločitev dr. Breznikarju.
On se bo sigurno tako odločil, da bo za tebe najbolj prav.

Lepo se imej pa vitamine jej!

R
iNiKa 

02.09.08 21:03
morm to napisat, čeprav ni ne vem kaj amapak jaz sem vesela... dne 26.8 sem bila na prvem pregledu pri dr. Breznikarju... torej imam ITM 50, definitivno pred operacijo shujšat... in morm se pohvalai, čeprav mogoče za nekatere to ni nič je zame dovolj od takrat, torej od 26.8 do danes mi je že uspelo shujšat za 4kg in tudi moja motivacija je vedno višja saj se mi je uspelo po ne vem koliko letih odpovedat belemu kruhu :)
opera 

02.09.08 21:14
Inika,čestitam,sem vesela zate,pa saj tak veš da ti bo uspelo:)
Ves 

03.09.08 17:52
Inika, čestitam. Kar tako naprej. Uspelo ti bo.

Jaz sem bila ža na gastroskopiji in pri psihologinji. V izvidu sicer ni napisala katera operacija bi bila najbolj primerna, rekla pa je, da sem primerna za trak. 16.9. pa imam dietetičarko, konec oktobra pa še endokrinologa. Upam, da se potem ne čaka predolgo na drugi pregled pri dr. Breznikarju.
niki1 

05.09.08 20:26
Alenka jaz sem bila na baypassu pred 7 tedni in se počutim super,kilogrami pa mi kar letijo stran:)Ni nič hudega in za mene je res to bila najboljša rešitev,ker sem mela grdo razvado...popoldan obvezno kakšen čips pa čokolado...Sedaj pa mi sladko sploh ne paše me ful,,zašraufa":)

06.09.08 09:00
pozdravljena niki1.
zanimame kako je bilo na prvem pregledu po op.,in kakšna je zdaj tvoja prehrana samo okvirno.sama imam prvi pregled po op.vtorek pa me malo zanima.
če hočeš se mi lahko javiš na zasebni meil.
pa da si malo izmenjame kakšen nasvet,saj imave obe isto op.
en lep sončen pozdrav!
niki1 

06.09.08 11:58
Hvala za pozdrave Zorec in ti jih tud vračam:)Na pregledu me je zvagal,pogledal ranice,povprašal po počutju in to je to...Sicer se pa meni že od operacije samo smeji,ker sem mu take kvasla...veseljak kaj češ hihih Pa mi vedno reče ,eh saj vem da je z vami vse vredu:) Ful mi je vredu doktor in takih je malo...no vsaj zame:) Če pa me kera hoče kaj vprašat privat tukaj je moj msn:[email protected].Pa lep pozdrav vsem.
iNiKa 

06.09.08 14:23
Navedeno
iNiKa
morm to napisat, čeprav ni ne vem kaj amapak jaz sem vesela... dne 26.8 sem bila na prvem pregledu pri dr. Breznikarju... torej imam ITM 50, definitivno pred operacijo shujšat... in morm se pohvalai, čeprav mogoče za nekatere to ni nič je zame dovolj od takrat, torej od 26.8 do danes mi je že uspelo shujšat za 4kg in tudi moja motivacija je vedno višja saj se mi je uspelo po ne vem koliko letih odpovedat belemu kruhu :)

danes je moj rojstni dan in dobila sem fulll lepo darilo še eno kilo pa pol manj :) :) jupiiiiiiii.... uspeva mi....
opera 

07.09.08 12:37
inika vse najboljše,js ti želim da bi šlo vse po planu in veliko izgubljenih kg.Pa da bi bila zdrava,mislim da je to za nas najbolj pomembno.
ajdinka

08.09.08 15:41
Pozdravljene,

mene pa zanima za tiste, ki čakate na operacijo v Ljubljani, pri komu ste se naročile na pregled pri kardiologu?
Na listu, ki so nam ga dali na prvem pregledu so namreč napisani vsi zdravniki vključno s telefonskimi številkami, kamor se je potrebno naročiti, za kardiologa pa ne piše ničesar.
Za vsako informacijo bom hvaležna.

Lep pozdrav.
ajda
Poskusi 01/522 24 36, tu boš dobila prave informacije, ko boš povedala, kaj želiš.

R
vesnag 

08.09.08 20:17
živjo
končno dobila datum pri psihologinji.zdaj me pa zanima kam se moram naročat na ostale preglede kot so endokrinolog in gastroskopija pa kardiolog.ali moram na to počakat ko dobim izvide od psihologinje.kako dolgo pa čakaš na te preglede ker meni je namreč rekel kirurg da če mi bo psihologinja odobrila operacijo bom skoraj sigurno operirana še letos.grem namreč na operacijo v celje.prosim za informacije
opera 

08.09.08 21:20
Naroč se kamorkoli,kjer boš hitreje prišla na vrsto.Js sem sicer naredla vse preglede v Sg,razen krvne slike in ultrazvok,to sem v svojem kraju.
D-ja 

11.09.08 13:10
Ojla,

operiranke kako vam gre? Nič se ne javite, mene pa zelo zanima kako napredujete, kakšni so rezultati ..........?????

LP D
opera 

11.09.08 15:14
Ojla.Super gre,včasih si mislim da predobro da bi bilo res.Tako da se včasih malo brez potrebe sekiram.Do sedaj nisem imela nobenih težav,upam da tako tudi ostane.Kilogramčki se topijo.Tako da,ni kaj za reč.Gre zaenkrat.Pa ti kako si?
D-ja 

12.09.08 06:36
Hi,
jaz pa sem v pričakovanju podobnih rezultatov, ki jih dosegaš ti.
Čakam na preiskave.

No,tudi jaz se bi malček pohvalila z -6 kg, ni veliko pa vendar sem
vesela. Dosegla sem tisto magično mejo, ko nekaj časa ne gre kazalec nikamor in je volja na preiskušnji.

LP D
Js bi se zamislil nad to izjavo kar se tiče prevezovanja želodca (vir 24ur - http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3104307): Od 2010 ljudi, ki so jim operativno prevezali želodec je umrl 101 človek, v kontrolni skupini pa jih je od 2037 umrlo 129.
No, jaz sem prebrala cel clanek, ne samo te trditve. Ce preberes samo to trditev, se ti nenadoma zdi, da kr vsi povprek umirajo.

Dejstvo pa vendarle je, da debeli ljudje umirajo. Telo je obremenjeno pod tezo, ki zanj ni normalna, srce tezje dela, mascobe so v krvi, zaradi slabe prehrane je pogosto pomanjkanje zeleza v krvi, organi so zamasceni, slinavka narobe dela, veliko debelih ljudi ima diabetes in povisan krvni tlak, izpostavljeni so srcni odpovedi, raku na debelem crevesju in se pa se. Skoraj v vsaki kategoriji so bolj izpostavljeni boleznim in smrti v primerjavi z ljudmi, ki zdravo jejo.
Clanek ima na veliko napisano tudi sledece: "Švedski in ameriški znanstveniki so v ločenih raziskavah ugotovili, da se je pri debelih ljudeh, ki so jim opravili to radikalno operacijo, nevarnost smrti zmanjšala za 30 do 40 odstotkov."
Meni se zdi to dobra novica.
Clanka nisem razumela kot to, da so ljudje umrli zaradi tega, ker bi jim prevezali zelodec, ampak kot clanek, ki je poudaril, da so debeli ljudje pac umirajo. Tisti, ki so si prevezali zelodec so pa vseeno bistveno vec shujsali in je umrljivost manjsa, kot v tisti skupini, kjer so hujsali po dietah. Clanek se zakljuci z napisanim: "V prvi skupini so ljudem ponudili tri različne operacije na želodcu, druga skupina pa je hujšala s pomočjo diet. Po 10 letih so ugotovili, da je skupina, ki je hujšala s pomočjo operacije na želodcu še vedno imela za 14 do 25 odstotkov manjšo telesno maso, medtem ko je v drugi skupini zmanjšano telesno težo obdržalo le 2 odstotka ljudi."
Torej je zaradi preveze zelodca veliko manj ljudi umrlo in veliko vec ljudi je obdrzalo nizjo telesno tezo. V kontrolni skupini, torej tisti, ki so hujsali samo z dieto, jih je nizjo telesno tezo obdrzalo 2%. Torej 41 ljudi od 2037.
Mislit, da zaradi preveze zelodca ne bo nihce vec umrl je utopicna. Res pa je, da ne pise, zakaj je 101 clovek, ki si je prevezal zelodec umrl. Vendar se za trak odlocajo praviloma ljudje, ki neuspesno hujsajo ze celo zivljenje, imajo spremljajoce bolezni in se po moje ze malo bojijo za lastno zivljenje, zato se tudi odlocijo za to operacijo. Dvomim, da gre kdorkoli na tak poseg s tako lahkim srcem, kot da gre k zdravniku pobelit zobe..
Zdi se mi, da je umrljivost pri sami operaciji 0.2%, v Sloveniji zaenkrat se 0,0%. Umrljivost zaradi debelosti pa je v vsakem primeru visoka.

Fitnessboy, nad cim si pravzaprav zelel, da se zamislimo? Da ljudje umirajo? Da je debelost bolezen, zaradi katere se tudi umre?
Mislim, da to ze vsi vemo:)

Ampak hvala za clanek, se mi je zdel zanimiv in poucen, sedaj grem pogooglat, ce najdem kje na spletu celotno raziskavo ne samo izvlecek, ki je objavljen na 24ur.

Lp! :-)
vesnag 

14.09.08 10:16
tinnnkara to si napisala zelo lepo in mislim da imaš še kako prav.kar se pa tebe tiče fitnessboy pa mislim da bolj pesemistične osebe kot si ti še nisem srečala .ker sicer nisem na forumi čisto od začetka vem o tebi bolj malo ampak imam občutek da si tudi ti hotel na to operacijo in ti je niso odobrili in si zato zdaj jezen ne cel svet in na tiste ki jim je to uspelo izpeljat.oprosti nočem te napadat ampak mi gre resnično na jetra to da se vedno najde nekdo ki hoče nekomu zbijat moralo.vem da si kar nekaj časa nazaj napisal da si zgubil kg z telovadbo,hvalabogu če ti je uspelo,čestitke ampak pusti tiste ki so se odločili za to operacijo ker vsak ma razlog za svoje dejanje.tudi jaz sem že poskušala z dietami in sem bila kar uspešna ampak kaj ko sem potem dobila še več kg,zato vem da ni težko shujšat ampak je težko težo obdržat.tako da srčno upam da jo bo tebi uspelo.pa brez zamere
Pesimizem je to da greš pod nož samo zato da boš shujšal. Js sem zelo optimistična oseba in verjamem, da se z veliko voljem da spremenit samega sebe, kar sem v preteklosti tudi dokazal. :)
niki1 

14.09.08 12:37
Tudi jaz sem prebrala ta članek še pred operacijo in sem se vseeno odločila.Res je da nobena operacija ni brez tveganja..Pa ko si strejši se tudi vedno težje rešiš kilogramov,to vem po sebi.Se mi zdi da do 30 leta ko sem hujšala so mi kile kar splahnele po 35 pa ni hotlo več dol in sem zapadla v malodušje in ko te začne še zdravje zafrkavat se pač primeš vsake rešilne bilke ki ti jo ponudijo,zato razumem vse ženske tu gor.Če pa bi vsak mislil da bo umrl zaradi kakšne operacije sploh noben nebi šel na nobeno operacijo...Zato pa da se odličiš rabiš dosti korajže....Predati pa se sploh nikoli ne smeš zato pa smo borci:)Eni z kilogrami drugi pač z drugimi stvarmi,tako pač je in bo..
Navedeno
FitnessBoy
Pesimizem je to da greš pod nož samo zato da boš shujšal. Js sem zelo optimistična oseba in verjamem, da se z veliko voljem da spremenit samega sebe, kar sem v preteklosti tudi dokazal. :)

Lepo! Ni pa se ti treba trudit za druge in jih prepričevat v nekaj, kar so oni že zdavnaj spoznali.

In, prosim, ne omalovažuj tistih, ki so se, oz. se odločajo za operacijo!

Vsak ima svoj faktor!!!

R
opera 

14.09.08 14:47
Navedeno
FitnessBoy

Izraz pesimizem je dobil nove razsežnosti. Ne vem kaj si hotel povedat,ker pesimizem ni to kar si ti napisal.Preden uporabiš kakšen pojem,se raje pozanimaj prej kar pomeni,potem pa pljuvaj kolk hočeš.

14.09.08 17:12
Navedeno
FitnessBoy

Daj preberi članek še nekajkrat,da ga boš stoodstotno razumel-že sam naslov ti pove vse-Zavezan želodec – daljše življenje!
anil 

14.09.08 21:11
ojla ženske čvekice .

Sicer ne klepetam z vami nevem kako pogosto ker mi čas tega ne dopušča ampak moram vam vsem povedat da ste prave asice .

No moj datum OP se kar približuje (16.10.) zato se ponovno obračam, na vas z nekaj vprašanji in sicer : 7.10 imam v SG diatetičarko in me zanima kaj me tam čaka da bom tam od 7.30- 15 ure in da rabim žlico ,100 listni zvezek ,vodo , jabolko.Prosim če mi malo razložite postopek. Zanima me še tudi kaj naj jem pred OP recimo teden dni ali pa dva . Sicer se že kar nekaj časa učim jesti ( prežvekovati hrano) in trdno upam da mi bo uspelo in da bom počasi tako sproščena kot ste ve . Sedaj sem sicer skoraj pred fazo da vse skupaj odpovem ker me je tako strah da se mi meša bojim se da bi šlo kaj narobe ---- rada bi še živela nekaj let hahahaha imam dva otrokeca ki me rabita

ko pa pomialim na rezultate ki me čakajo pa se vsega veselim ,,,ne vem no dokaj mešani občutki me obdajajo

zamina me tudi če je katera iz MB ali okolice in če bi se hotela z mano dobit na kavici imam namreč 1001 vprašanje .

lp.
opera 

14.09.08 22:04
eh pr dietetičarki je fajn,sicer ne vem kaj vam bo zvezek,ampak nič ni,malo razlaga oz. veliko,jabolko imate zato,da vidi če znate zgrizit hrano,zato imate žlico,ker naj bi tisto kar ostane v ustih dali na žlico,da vidi kako vam gre,js tega nisem naredla,ker mi je blo slabo,saj boš videla nič hudega ni.
Js nisem imela nobene diete pred operacijo,to je odvisno od tega kolk imaš preveč kg.Ne te biti strah,vse bo vredu.Hm js imam 14.10. pregled,če boš že slučajno v bolnici mi javi,te obiščem.Če te pa kaj zanima,pa mi lahko pošlješ ZS ali mail.Brez skrbi,vse bo vrei

14.09.08 22:18
anil,kar korajžno-pojdi po poti ki si si jo zastavila-ja pri dietičarki je pa tako kot pravi opera-nič posebnega-razlaga o načinu prehranjevanja po operaciji itd.
Vse bo v redu,kar korajžno.
lp
Haj!

3 do 4 dni pred operacijo uživaj redke zelenjavne juhe, gov. juho z nudeljčki, zelenjavne in sadne sokove. Zelenjavo ali sadje spasiraš, doliješ vodo, lahko tudi mleko s čim manj maščobe, če ti odgovarja, razredčene jogurte, vsaj 1/2 l donata na dan ... . Poudarek je na tekoči hrani in skoraj brez maščob, zato, da razbremeniš jetra. Koncem septembra začni z jemanjem B-kompleksa, dobiš v lekarni brez recepta.

Zgoraj navedeno prehrano upoštevaj, saj boš po operaciji najmanj 3 dni na vodi in boš rabila moč.

Lepo se imej pa vitamine jej!
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 22 minus 7?