Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.

Re: Operacija želodca

23.11.08 13:37
Pozdravljene!
Tudi jaz sem ena izmed tiskih srečnic, ki čakajo na operacijo. Opravila sem že prvi pregled pri dr. Breznikarju,psihologu in gastroskopijo. V februarju imam še endokrinologa. Ker sem iz NM me zanima ali ve katera kje bi opravila še pregled pri dietetičarju, da ne bi hodila v SG.

Lp Joži
shera 

23.11.08 15:52
Eto mene.. :) Joj, fajn kolk ste spet napisale... :) Joj, komaj že čakam na ta odločilni 2. pregled... Sam ta izvid od dexa testa še čakam... Pa čakam... Pa čakam... Jao, se mi zdi že cela večnost... Upam da bo drug teden prišel no... Jaoooooooooooooooo... Mi je že kriza... Jaaaaaaaaaa, saj vem da sem neučakana... ;)

No, v glavnem... Zanima me če gre katera mariborčanka v SG v torek... Na klubsko srečanje... Bi bilo fajn če bi se kje dobile pa skupaj odjurile tja... No, če bo katera za naj se javi... Pot je dolga pa se mi ne da sami vozit... Se vleeeeeečeeeeee... :)

Pa lep preostanek nedelje... :)))
BTW... Baje bo jutri sneg... Tak da... Če nimate zimskih gum... Ketne!!! :)
Lepo pozdravljene gospe....

Stara sem 21 let, visoka 170 cm in tehtam 114 kg. Že skoraj dva meseca sem na dieti in izgubila sem bore 4 kilograme, z nenehno lakoto in odpovedovanji. So trenutki, ko se spriajznim, da pač bom vse živjenje debela, spet drugič pa si neizmerno želim shujšati. A kaj, ko mi vedno zmanjka motivacije.
Debela sem od že od otroštva in odkar se spomnim, sem nenehno obremenjena s kilogrami in hujšanjem.
Počasi mi postaja jasno, da je operacija želodca moja edina možnost....Boijim pa se obiskati osebno zdravnico in ji omeniti operacijo želodca, ker vem da bo njena reakciaj negativna. Tudi sama je bila debela, a ji je uspelo shujšati, tako da zagotovo ne bo razumeal moje želje,... Dokaj odklonilen odnos do operaciej ima tudi družina: mama, babica, ki trdita da je mogoče shujšati tudi brez operacije. Jaz pa sem prav zaradi teh kvazi diet psihično na dnu,...

Prosila bi vas za par odgovorov:
Ali je možno brez napotnice obiskati dr. Breznikarja?
Kako dolgo traja vse skupaj od prvega obiska pa do operacije (v povprečju)?
Ali operacijo v celoti krije zavarovalnica?

Skratka, strah me,....prosim za kakšno vzpodbudno besedo, ki mi bi pomagala narediti prvi korak in mi dala vedeti da sem na rpavi poti....

Hvala vsem, anita
Ajtim 

24.11.08 11:01
Pozdravljeni
Upam da nimate nič proti če se pridruži v debato moški , ker vidim da je večina nežnejšega spola.

V glavnem jaz sem poiskal in na youtubu dobil malo morje posnetkov (http://www.youtube.com/watch?v=T3SJjTChexI), če koga zanima vstavljanje obroča.

Obroč je za vse večne čase?
Mene pa me bolj zanima če je kdo ki si je vstavil balonček v želodec.
(http://www.youtube.com/results?search_query=Intragastric+Balloon&search_type=&aq=f)

Hvala lp
shera 

24.11.08 14:11
Florecita... Glede na to da je tvoj ITM pod 40 ne vem če bi ti zavarovalnica operacijo odobrila... Oz. pogoj je ITM 40+ ali pa 35+ s spremljajočimi boleznimi... To je visok pritisk, sladkorna...

O teh kriterijih, operaciji in vsem kar spada zraven je bilo že vse napisano pod to rubriko... Treba si bo vzet malo časa pa prebrati vse lepo od začetka... Ali pa malo "poguglaj", imaš milijon člankov o operaciji želodca... ;) No, če te res zanima se boš potrudila in si poiskala informacije... Kot rečeno, vse je napisano in opisano v tej rubriki... :)

Nekaj na kratko pa imaš tukaj, tudi ti Ajtim... O vstavitvi balona...
Balon lahko imaš največ pol leta, trak ti pa ni potrebno odstranit... Odvisno od tvoje samokontrole in želje...

http://www.sb-sg.si/stara/html/interno_glasilo-_nov_spital.html
http://med.over.net/javne_datoteke/novice/datoteke/8241-8.-Fajdigovi-dnevi-zbornik.pdf - od strani 101 naprej
http://vestnik.szd.si/st6-12/st6-12-813-815.htm

Tukaj imaš pa še zgodbe operirank...
http://med.over.net/forum5/read.php?93,4920451
ka_ja 

24.11.08 19:43
Florecita: shera ima prav, naj pa bi bili primerni vsi od 38 ITM naprej. Veliko si naredila že s tem, ko si se soočila sama s sabo. Kr tako naprej. Veliko je zgodb, ki so jih pisale operiranke na tem forumu. Preberi kako, meni je to dalo veliko energije, da doswežem, kar si želim. Pa poročaj kako si in kako napreduješ.

Ajtim: me veseli, da se kdaj priključi debati še moški spol :). Posnetkov in podatkov o vrstah operacij je res ogromno, ampak včasih je bolje kakšne stvari ne videti, saj veš, ženske smo malo bolj nežne, pa se hitrje prestrašimo. Meni se sicer zdi zanimivo, ni kaj.
Lepo se imejte...

UPANJE UMIRA ZADNJE!

24.11.08 20:16
Florecita zdravo!

Naj ti podam nekaj odgovorov.Dr. Breznikarja lahko obiščeš brez napotnice na Ravnah na Koroškem. To je samoplačniški pregled, ki stane 50 EUR. Prideš zelo hitro na vrsto (cca 14 dni). Če pa se naročiš v SG preko napotnice pa čakaš 1 leto. Glede diet pa tole. Tudi jaz sem že uspešno hujšala in izgubila 45 kg v 6 mesecih vendar ti povem to je muka. Vse bi bilo O.K če se kile ne bi vrnile, zato sem se odločila za to operacijo, ki je moja rešitev. Upam da mi bo uspelo.

24.11.08 20:21
MajaTutaja tudi jaz sem iz NM. Prosim ali mi lahko poveš, kje si ti opravila pregled pri dietetičarju. Jaz ga v NM ne najdem. Psihologa in gastroskopijo sem že opravila. Čakam še endokrinologa in dietetičarja.
jbrulc4....dietetičarja v NM ni, tako mi je rekla osebna zdravnica, da si ga bom morala poiskat drugje...kolkr jst vem maš to v LJ ali CE in v SG. Jst se bom naročila v SG, ker po tem kar berem, se tam še največ izve o tem kar nas zanima, naročiš pa se lahko pri Majdi Zanoškar na 028823431 ali 040432097 ob sredah, četrtkih in petkih od 7ih do 7.30

24.11.08 22:02
MajaTutaja
Se mi je kar zdelo,da nimamo dietetičarja v Nm. Mi je pa full čudno,da eni morajo na ta pregled enim pa ni potrebno. Jaz vem te diete že na pamet. Ampak, če se potem ne držiš je vse brez veze. Ga Zanoškarjeva je do srede na bolniški,če se boš pri njej naročila. Jaz sem klicala v Celje pa so mi priporočili Maribor, tam pa so mi odgovorili, da raje vidijo, da grem v SG.Potem pa vedi kam?!
lili_vanili

24.11.08 22:02
Ojlaa,

sem s kratkega dopusta nazaj in z 2 kg manj. Fino, ne?

Veselinka32, ma super si bejba! Takole, naj ti na kratko odgovorim, jaz sem npr. od prvega kontakta z dr. B pa do OP potrebovala okrog 8 mesecev. Moram priznat, da sem za endokrinologa in gastro uporabila "veze", da sem prišla hitro na vrsto. Ostalo je vse bilo "bez veze". Ti samo lepo začni pridno klicat za termine in to je to.

Vesnag, upam, da si dobila že pozitiven odgovor. Nikoli nisem slišala, da je pošta hodila tak dolgo oz. odgovor. Čudno. Kaj pa, če ti pokličeš pa vprašaš, kje bi se pošta "izgubila". Saj veš, pač informativno...

Shera, pisala sem ti na tvoj mail. Lahko greš z mano jutri, saj sem ti že povedala.

Komaaa, kje si lepa punca, kak si??? Prideš jutri z mamico, neee?

Lp,

Lili
koma 

24.11.08 22:36
No, drage moje pozdrav vsem, danes je tehtnica pokazala skupaj 7 kg manj

če jutri ne bo preveč snežilo, se vidimo v klubu. lepo mi bodite torej do jutri....................................

K

jubn
opera 

25.11.08 08:48
Florecita,
js sem imela itm 35,pa sem prišla na operacijo,tako da sem bila tudi js na meji.Če imaš več kot 40,boš pač malo morala pred operacijo shujšat pa bo.Zavarovalnica krije te operacije v celoti,lahko pa si tudi sama plačaš. Če vidiš da ne moreš shujšat, pejd k osebni zdravnici in naj ti da napotnico.Dejstvo je,da ti jo mora dat.Čakalne dobe so zdaj že res kr dolge,ampak glede na to kako dolgo smo bile bunkice,se splača počakat,če si to res želiš.Kr pogumno.

25.11.08 09:29
Hojla !

Lep pozdrav. Spet se malo oglašam. Včeraj sem bila pri detetičarki v Celju. Pogovarjali sva se eno uro. Dobila sem občutek, da me želi odvrniti od operacije. Navijala je naj bi shujšala s telovadbo in pravilno prehrano. Ne direktno, ampak tako okoli, med vrsticami. Skoraj, da ma je malo prestrašila. Na primer, da ona pa nebi prenesla, da se nikoli več v življenju nebi smela najest zelene solate itd... . Zdaj moram jesti po njenih navodilih en mesec in pričakuje, da bom izgubila nekaj kg. Jao. Spet ena shujševalna (redukcijska). Kaj bo po operaciji mi je zelo malo povedala. Nekaj je napisanega v brošuri. Rekla mi je, da o tem pa kasneje. Ja mene zdaj zanima. Ja ene njene pacientke še pol leta po operaciji jedo pasirano hrano, pa take. Nobene spodbude. Potem se mi je opravičila, da zdaj pa mora it, ker ima delo. Za zbruhat.

Kakšne izkušnje imate ostale? Ali ste se strogo držale diete?

Ali je katera na forumu, ki je že dalj časa po operaciji?
shera 

25.11.08 09:38
Renata... V enem prejšnjih postov sem napisala kakšna je razlika med dietetičarko v SG in CE... Je bila zelo skopa u informacijami... Zato sem pustila vse skupaj in se po pol leta odločila za SG... Ned CE sem bila kr malo razočarana... No, zdaj se pa vse lepo odvija... Tukaj v SG ne dobiš nobene doete po kateri bi moral hujšat... Tista od CE dietetičarke mi je bil pa prav grozna... Same stvari ki jih ne jem... Pol pa še reče da si lahko jedilnik sama ustvarim... In zakaj pol hudiča rabim njeno dieto??? Po vseh teh dietah ki sem jih dala skoz pa valda sama vem kaj je zdravo in kaj ne... Cccccccccccc, svašta... Men se zdi da ni primerjave med SG in CE dietetičarko... No, ta teden sem začela s 5-imi obroki... :) Ma do OP je še cela večnost, ampak vseeno bom začela lepo počasi hujšat... Kilco po kilco... Bo lažja OP baje... :)
jbrulc4 hvala za informacijo, no sej pa itak je pred sredo naj ne bi klical za naročanje, tako je meni rekla....No ne vem zakaj enim ni treba dietetičarja, men je tud reku, da ni nujno, pa tud jst marsikaj že vem na pamet, ampak jst bom šla čist zarad sebe k ne more nč škodit, res pa ne vem veliko o obnašanju po operaciji, pred operacijo pa mislim, da mi ni treba shujšat, bom pa probala, če bo šlo....sam do tega je še daleč, pa se do takrat lahko še 5x zredim nazaj, ne da se mi več...
shera 

25.11.08 11:10
Jeeeeee, dobila izvide od dexa testa... Končno... :)) Jao, sem se načakala... :) Vrednosti so 255/16... Je to vredu? Upam no...
Zdaj pa poklicat dr. Breznikarja za 2. pogovor... :)))

Lepo mi bodite... :)
Navedeno
MajaTutaja
jbrulc4 hvala za informacijo, no sej pa itak je pred sredo naj ne bi klical za naročanje, tako je meni rekla....No ne vem zakaj enim ni treba dietetičarja, men je tud reku, da ni nujno, pa tud jst marsikaj že vem na pamet, ampak jst bom šla čist zarad sebe k ne more nč škodit, res pa ne vem veliko o obnašanju po operaciji, pred operacijo pa mislim, da mi ni treba shujšat, bom pa probala, če bo šlo....sam do tega je še daleč, pa se do takrat lahko še 5x zredim nazaj, ne da se mi več...

samo ena pripomba... pred operacijo je priporočljivo, da ne rečem obvezno shujšati, ker so potem jetra manj zamaščena in se operacijo lažje izvede!
zadnja.priloznost27.....ja sej vem ja....ne vem kaj naj, neki sem že shujšala...trenutno mam itm 36,5 s tem, da moja debelost ni najhujša na trebuhu ampak na nogah in riti:) Kaj a da naj bi še shujšala? Se bojim, da me bo pol pa domov poslal brez operacije?..

25.11.08 18:32
dvomim, da bi te kar tako poslali domov. Za Breznikarja vem, da se zaveda, da ni težko izgubiti nekaj kg, problem jih je obdržati ;)

Glede hrane: no, sama imam trak mesec več kot dve leti. Ker smo bili med prvimi, smo se še skupaj z dietičarko učili glede hrane (pišem za SG). Ena je omenila zeleno solato... jah lepo, da ti dietičarka reče, da se ne boš mogla več najest zelene solate. Saj vem, da nima veliko kalorij, če daš malo malo olja, a poanta nas operirancev je, da se ne nažiramo in kolikor sem razumela te besede, naj bi ti ravno to povedala med vrsticami, češ a nisi boga, k se ne boš več mogla nažreti, jako dobra spodbuda, ni kej.

In ja, jedilnik je najbolje sam ustvarjat, s tem, da se zavedaš, kaj so nižje vrednosti kalorij in da ne ješ stalno visoko kaloričnih jedi. Včasih je treba jesti tudi kakšne stvari, ki ti niso morda najbolj všeč, vsaj manj poješ :D Pri meni že piše, da naj jem, kar mi paše, priznam in to doktor ve, da mi določene mastne stvari ne potegnejo več, da imam rada v preteklosti osovraženo cvetačo in brokoli... okus se mi je kar spremenil.

Vam povem primer. Z mano je bila pri dietičarki še ena pacientka in je povedala, da ona si enkrat na mesec ko ima PMS privošči kremšnito. Joj in dietičarka, da ne, da naj raje sadje, da se naj izogiba sladkorja. Ko sva bili sami, sem ji pa jaz svetovala, da naj se usede s svojim partnerjem in naj si oba skupaj privoščita kremšnito (vsak pol), zato da bo zadostila svoji želji in neke vrste potrebi. Tako ne bo prišlo do iskanja drugih alternativ, ker na koncu bi vseeno pojedla kremšnito.

P.S. je bila katera na klubu, kaj ste se kaj zmenili :D sama nisem šla zaradi vremena.
shera 

25.11.08 21:03
Ojla... :)

Jaz sem bila na klubu... Le kot bodoča operiranka pa vseeno... :) No, ti že verjetno veš da se začne vse s sprostitvenimi vajami, zame je bilo vse prvič... Smo se pa spraševali kje si, oz. me ta nove smo bile bolj radovedne da te vidimo v živo... ;) No, sem pa videla robija... Madoniš, saj zdaj je pa ja pravi suhec... :O Ko se ga spomnim kakšen je bil na tistem posnetku iz 24 ur... :O Človek ne more verjeti kako se je spremenil... No, v glavnem... Bilo mi je kr všeč no... Sem mislila da bo mogoče več govora o samih problemih po OP, pa o prehrani, pa dobro... Na srečanju so bili tudi zastopniki iz podjetja Johnson & Johnson ki so snemali določene operiranke... No, to je bilo na koncu, jaz sem kr odpičla, saj ne spadam zraven... :) Na srečanju sta bili tudi urednica in novinarka iz Rine ki sta nekaj povedali o tej reviji in zgodbah... Poslušali smo lepo pesmico o trnovem boju ki jo je napisal en od operirancev... Je res segla do srca...

Pritožila sta se pa 2 bolnika... Zardi organizacije dela v SG bolnišnici... En je rekel kao da je bil naročen na pregled, se pripeljal od ne vem kod in pol čakal od 8 do 15 na dr. breznikarja ker je pač le ta imel operacije in ambulanto in vse skupaj... Spet ta druga se je pritožila nad neprijaznostjo sester na oddelku... Pa je rekla psihologinja naj napišejo pismo strokovnemu direktorju bolnice....
Po drugi strani pa jih je ena spet prehvalila... No, saj, vsak ima lahko kdaj slab dan a ne?

Aja, pa še to... Dr. breznikar začne jutri delat v celju... Tako da... Amulanto bo v sg še vedno imel, vendar le ob ponedeljkih... To nam je tudi povedala psihologinja... Tako da, sg bolnica oz. dr. breznikar ima edini koncesijo za bariatrično kirurgijo... Tako da ne vem kako bo zdaj... Če bo to svojo čakalno listo prenesel v celje, al bomo operirane v sg in bo nas operiral drug kirurg, nimam pojma... molo kočljiva zadevca... itak se jutri naročim na drug pregled pa se bom malo pozanimala kako bo zdaj z nami ki še čakamo...

Eto, poročilo s srečanja... :)
Pa lep večer vsem skupaj... :)

P.S. Lili, fajn da sva spet malo počvekali, pa čeprav za par min... :)
Ko bo pa kafe na sporedu pa javi ne... :)))
shera 

25.11.08 21:13
Aja, še to... Ustvarili bodo spletno stran o tej skupini, oz. nekaj podobnega.. Kolk sem jaz razumela je to že v izdelavi in gor bodo kratki življenjepisi vseh sodelujočih pri teh operacijah... Od kirurga do med. sester, psihologinje itd... Mislim da bo kr zanimivo... :)

In Tanja, ko si že napisala, naslednje srečanje bo v termah dobrna, 23.12. ob 14.oo... S seboj moramo prinesti kopalke ker se bomo tud kopali... :))) Baje... :))) Superca... :)

Ajde, zdaj pa dost, grem pod tuš... Morm ugasnit to kišto... :)
good night... :)
vesnag 

25.11.08 21:41
lili vanili hvala da si me opazla,ja žal tudi danes nisem dobila izvida tako da res ne vem več kaj naj si mislim.resnično me že skrbi,tolažim se samo s tem da ga tudi tista punca ko je bila pri njej isti dan tudi ni dobila izvida.ampak midve sva bili preko napotnice ,so bile pa nekatere v soboto ,dva dni prej pa so že dobile izvid takoj naslednjo sredo,tako da ne vem a je tudi plačilo odvisno kako hitro dobiš izvid ne vem.prosim če še katera ve kaj o tem če mi lahko javi ker sem že obupana,poklicat pa nočem da ne bo mislila da sem vsiljiva.

čao

26.11.08 07:46
Jah, vreme je hudič, poleg tega je bila v službi gužva in res nisem mogla priti. Nisem vedela, da bodo od Johnsona tut prišli, pa še obljubila sem, da bom povedala svojo zgodbo za objavo na spletni strani, ah se bomo že zmenili, če me bodo potrebovali.

Za včeri so pa iz bolnice klical, da pregledov ne bo in da je prestavljeno na ponedeljek, če pa ljudje ne dajo številke oz. ne sporočijo sprememb, pa tam ne morejo potem nič.

Glede problemov po operaciji bo pa potrebno kar vprašati. Ne moremo stalno o tem razglabljati, zato ker vsak mesec dobimo 2 do 3 nove prišleke.

No, če bo vse po sreči, pridem 23. decembra v terme Dobrna, sam brez kopalk...odvisno od veliko dejavnikov.

26.11.08 08:17
ja,jaz sem imela termin za polnjenje 2.12. in so mi sporočili da naj pridem v ponedeljek ob 13 uri .Pismo res je nekaj na tem kot je rekla shera da dr.Breznikar odhaja iz SG-ja,potem se bomo pa v ponedeljek načakale!
D-ja 

26.11.08 08:28
Žal dr. B-ja že dober mesec ni v SG.

LP D
LP

Jaz sem bila včeraj V SG. Sem šla na prvo polnjenje traku. In sem lahko obrnila, ker dr. B ni več v SG. Samo v ponedeljkih je tam. In tako grem zopet v ponedeljek gor. Sem sama nase jezna, ker prej nisem poklicala, če dela.
Me pa zanim, če moraš biti za polnenje traku tešč ali kako?
Pa če to kaj boli?
Jaz pa sem reva :)
shera 

26.11.08 09:05
A da Breznikarja že 1 mesec ni v sg??? Madoniš... Nam je pa psihologinja rekla včeraj kao da danes začne v ce delat... No, pa saj je vseeno... V glavnem tam ga več ni a ne...
Sem pa lih kar klicala v njegovo samoplačniško ambulanto za 2. pregled... Dela samo ob ponedeljkih pa še to samo od 18.00 naprej... Huh, bogi... Je polno zaseden... :S No, sem pa dobila termin 08.12.... Kr hitro... :) Poberem izvide pa gremo... :)
koma 

26.11.08 09:12
Drage dame, no tudi gospodje.. pozdrav vsem...tudi sama sem bila včeraj prvič v klubu, srečala sem mojo Lili, shero in še veliko zanimivih novih prijateljev...

Res pesmica gospoda iz MB je segla do srca, in v njej se je lahko našel vsak izmed nas...
Tole z bolnico SG me zelo jezi...in mislim, da bom danes napisala mail gospodu direktorju...to je namreč "lahko" igranje z našimi življenji.

Vsem pa še tole, sama kot mnoge težko jem zdrobljene tablete, pa si je zadnjič farmacevtka v mojem kraju vzela čas zame, se potrudila in našla vitamine v tekoči obliki, steklenička zadostuje za 25 x to je za malo manj kot mesec, stane cca 12 EUR-ov, imenuje pa se Floradix EPRESAT - mULTIVITAMIN, je prijetnega okusa, pa ni skrbi, da se kaj zatakne.

No, Tanja in ostale upam,da se vidimo v Dobrni ali v klubu januarja.Vaše zgodbe so mi dajale moč in upanje pred opercijo, pa še danes včasih polistam po postih, če imam kakšno "težavico".

lpk

26.11.08 09:43
no sandrinka se vidimo v ponedeljek-ni treba biti tešč-ne boli nič-ni panike
koma 

26.11.08 11:28
Drage dame, no tudi gospodje.. pozdrav vsem...tudi sama sem bila včeraj prvič v klubu, srečala sem mojo Lili, shero in še veliko zanimivih novih prijateljev...

Res pesmica gospoda iz MB je segla do srca, in v njej se je lahko našel vsak izmed nas...
Tole z bolnico SG me zelo jezi...in mislim, da bom danes napisala mail gospodu direktorju...to je namreč "lahko" igranje z našimi življenji.

Vsem pa še tole, sama kot mnoge težko jem zdrobljene tablete, pa si je zadnjič farmacevtka v mojem kraju vzela čas zame, se potrudila in našla vitamine v tekoči obliki, steklenička zadostuje za 25 x to je za malo manj kot mesec, stane cca 12 EUR-ov, imenuje pa se Floradix EPRESAT - mULTIVITAMIN, je prijetnega okusa, pa ni skrbi, da se kaj zatakne.

No, Tanja in ostale upam,da se vidimo v Dobrni ali v klubu januarja.Vaše zgodbe so mi dajale moč in upanje pred opercijo, pa še danes včasih polistam po postih, če imam kakšno "težavico".

lpk
pemina nepr.

26.11.08 12:26
Navedeno
shera
Ojla... :)

Aja, pa še to... Dr. breznikar začne jutri delat v celju... Tako da... Amulanto bo v sg še vedno imel, vendar le ob ponedeljkih... To nam je tudi povedala psihologinja... Tako da, sg bolnica oz. dr. breznikar ima edini koncesijo za bariatrično kirurgijo... Tako da ne vem kako bo zdaj... Če bo to svojo čakalno listo prenesel v celje, al bomo operirane v sg in bo nas operiral drug kirurg, nimam pojma... molo kočljiva zadevca... itak se jutri naročim na drug pregled pa se bom malo pozanimala kako bo zdaj z nami ki še čakamo...

Ojej, upam, da to ne pomeni, da nisem več prva naslednja na vrsti za operacijo v Celju..... hehehe

Jaz čakam na klic iz Celja, da grem pod nož k dr. Fluderniku, upam da bosta imela vsak svojo vrsto operirank in ne samo eno.... hehehe:)))

26.11.08 12:29
Za tele epresatove vitamine sem že jaz enkrat napisala ;)

Uh, kaže, da nas bo kar nekaj na polnjenju 1.12. ob 13h.

Ena je spraševala, če je treba biti tešč...NE, boli pa samo tist, k te špikne z inekcijo (oz. lahko te malo neprijetno zbode, pa ni panike)

Ja, se bom potrudila da se vidimo 23. decembra :)
shera 

26.11.08 13:16
Ma pemina, veš kako je to... Mogoče bosta operirala vsak svoje, mogoče boste pa zdaj prvo na vrsti ve iz celja, pa pol ostale... Mogoče bodo porihtali ostale, pol pa vas in celja... Mogoče boste ve iz celja ostale na čakalni listi tam kjer ste, nas bo pa operiral kak drug kirurg iz sg...
Mogoče nas bodo razporedili mešano pa bo merodajen datum vpisa na listo... Mah kaj vem, možnosti je ogromno... Ampak men se zdi logično da če si ti bil pri enem kirurgu na pregledu da te pol tud ta kirurg operira... mah, kaj vem, drug ponedeljek bom več vedela... Zdaj pa se ne bom več obremenjevala stem, bodo že tak nardili da bo za nas vse ok... :) Za paciente in za kirurge... :)
lili_vanili

26.11.08 13:17
Ojlaa,

kak ste punce/pubeci? Jaz super! Uživam še to malo bolniške, ko mi je preostalo. Pikolo, mi kuj paše, da sem doma. Vendar, zavedam se, da je treba it služit kruh. Pa bo že kako.

No, moje punce/pubeci, jaz se včeri pripravim, lahke čevljčke obujem (pri nas v MB ni niti s od snega), pa grem v Sl. Gradec. Mateeer, kaka sibirija gori. Jaooo, kukulele, pustim avto spodaj pri občini. Grem peš in zmočim te moje lahke čevljčke in danes, kreham! Ebemtiš, tak je to, če se človek obleče kot po leti. Zapomnila si bom za drugič.

Shera, koma, lepo vas je bilo videt. Žal mi je, da ti nisem komu predstavila, a bo že prilike. Spomnila sem se šele potem.

No, shera ti si zelo lep povzetek napisala od včerajšnjega srečanja. Samo si še pozabila, da je koma tudi povedala za tisto punco, ko je prišla dan po njeni operaciji, .... (preberite njeno izjavo). Moja koma že ve kaj je prav.

Koma, hvala za ime vitaminov. Te Unicap tablete mi že grejo gor. Kak so grdega okusa.

Vesnag pa daj pokliči jo, noo. Pa vprašaj jo, da se slučajno ni tvoj izvid zamešal med druge papirje. Jaz sem tudi šla na razgovor k njej z napotnico. Obrazloži ji, da te skrbi. Pa daj, mogoče bo ravno to negativno vplivalo na njo, da bo mislila, da se nič ne skrbiš in, da ti je vseeno, da še nisi tako dolgo dobila izvida. Ne vem, jaz bi jo poklicala...

Lp,

Lili
lili_vanili

26.11.08 13:23
Aja pa še to,

koma, pri meni piše prvo polnjenje čez 6 tednov /vmes nobene kontrole, kakor pri tebi/. Zanimivo... Bom vidla, kaj bodo tebi delali v ponedeljek. Obvezno piši punca!

Lp,

Lili
shera 

26.11.08 13:44
Lili...
Hvala da si me dopolnila... :) Mah, sem vse tak na hitro napisala da sem res pozabila še to napisat... Me pa zanima kaj se je s tisto punco pol zgodilo... Hmmm... Upam da so jo porihtali tak kot je treba...

Sam tista dva sta se pa včeraj malo preveč vsajala no... kaj vem, saj vse lepo in prav da dajo pripombe... koma je na lep miren način povedala kaj se je zgodilo... pa smo predebatirali... Oni moški se je pa tak razkuril da sem mislila da ga bo lih kar razneslo... pa tista ženska tud... je povsod morala dat neko pripombo... No, teh ljudi ne poznam, možno da so drugače čist ok... Sam se mi je pa zdelo zamalo no... Kaj vem, mogoče zato ker sama nisem tak človek da bi se razburjala za vsako "malenkost"... Oz, se sploh redko kdaj razjezim... Mah, če sta si s tem oljašala dušo... men se pač ni zdelo fer no... Me prav zanima kako bo drugič... :)))
anil 

26.11.08 13:50
Se na hitrco malo moglasim , ker ste vse tako pridne z pisanjem

Naj povem da so pa mene klicali da moram prit na polnjenje v Ponedeljek 1.12.2008 ob 13 uri --sem pa si mislila da bo to zaradi Breznikarja .

Tako da se te res vidimo punce v SG na polnjenju

mogoče pa bomo lahko šle drugič v Celje na polnjenje

ok šibam ker grem po pupo v vrtec

lp
ka_ja 

26.11.08 16:26
Tudi mene zanima kaj se bo zgodilo s čakajočimi na OP v SG. Pemina, mislim, da ste Celanke lahko skoraj brez skrbi, saj imate v vsakem primeru prednost, lahko pa da bosta dve vrsti sedaj. Upam...

Žal nisem utegnila v torek na skupino, bom pa naslednjič naredila vse da se vam pridružim.

BTW: jaz sem bila 18.11. še na pregledu pri dr Breznikarju, pa ni bilo opaziti še nobenih sprememb. Res me zanima kaj se bo spletlo na koncu.
lili_vanili

26.11.08 22:29
Navedeno
shera
Lili...
Hvala da si me dopolnila... :) Mah, sem vse tak na hitro napisala da sem res pozabila še to napisat... Me pa zanima kaj se je s tisto punco pol zgodilo... Hmmm... Upam da so jo porihtali tak kot je treba...

Sam tista dva sta se pa včeraj malo preveč vsajala no... kaj vem, saj vse lepo in prav da dajo pripombe... koma je na lep miren način povedala kaj se je zgodilo... pa smo predebatirali... Oni moški se je pa tak razkuril da sem mislila da ga bo lih kar razneslo... pa tista ženska tud... je povsod morala dat neko pripombo... No, teh ljudi ne poznam, možno da so drugače čist ok... Sam se mi je pa zdelo zamalo no... Kaj vem, mogoče zato ker sama nisem tak človek da bi se razburjala za vsako "malenkost"... Oz, se sploh redko kdaj razjezim... Mah, če sta si s tem oljašala dušo... men se pač ni zdelo fer no... Me prav zanima kako bo drugič... :)))

Strinjam se s teboj shera. Tista ženska ni pustila naši komi dorečt stvari, ampak ji je skakala v besedo in kar naprej dajala pripombe. Komu je na pol poslušala, zaključek je ona donesla. Koma se je trudila govorit natančno kar se je dogajalo, ova pa kokodakala, kokodakala... da me je v enem trenutku tak razjezila, da sem ji jaz rekla, naj vendar malo posluša. Pa je na začetku dr. Breznikarjeva lepo povedala, da se naučimo poslušat! Eh, sto ljudi, sto čudi...

Za tisto punco bo nam koma raportirala takoj, ko se sreča z dr. B. Mislim, da je to prav, da je prišla ta zgodba na dan, pa tudi prav je, da koma sporoči, kaj se je dalje s punco dogajalo. To nas vse zanima.

Lp,

Lili
koma 

26.11.08 23:17
Drage moje, o vsem kar bom zvedela poročam v ponedeljek pozno zvečer, da vam povem, ne vem,kako bo Breznikar tole vse podelal v ponedeljek,vidim, da vas je veliko, tudi jaz imam pregled v ponedeljek ob 15.oo uri, bom prišla malo prej, upam, da ne bomo tam do naslednjega ponedeljka.

Nič se ne razburjajte, če mi je kdo skakal v besedo, grem peko tega, kdor je hoitel je slišal, kdor ne , pač ne, verjamem pa da je punca dr. Breznikar oskrbel tako kot je treba in, da je vse ok. No, kaj naj še napišem počutim se tako dobro kot da ne bi bila pred 14 dnevi na operaciji, tudi tale bolniška (v 20. letih skoraj nikoli nisem bila v bolniški) mi dobro dene, sem čisto drugo, mirna, sproščena, uživam tako kot Lili, se še sama ne poznam več. Vzamem si čas zase, telovadim, se sprehajam, kuham zase in "crkljam družino", me že skrbi, da se ne bom preveč navadila.

Uživajte in imejte se radi.

Z

27.11.08 07:44
O kateri punci vi to, pa o čem se gre? Sem morda kaj zamudila oz. spregledala na forumu?
D-ja 

27.11.08 08:40
Tudi mene firbec matra, katera.

LP D
koma 

27.11.08 08:54
No, še enkrat za tiste, ki ste spregledali pisanje.
Ko sem bila sama 1. dan po operaciji, torej 8. 11. so popoldan pripeljali neko punco iz MB, staro 32 let, nisva izmenjali telefonov...škoda..

No takole je bilo: Doma je neprestano bruhala, od zadnjega polnjenja traku, polnil ji ni Breznikar, že tam mu je rekla, da se ji zdi, da je malo preveč zategnjen, vendar ni popravil. Doma je imela neprestano težave, bruhanje že o popiti vodi ali čaju, slabo počutje se je stopnjevalo, ponoči je spala le še v sedečem položaju...naj povem, da je mamica dveh malih otrok, in cela družina je bila že v paniki...otroci, mož-- Ko je bilo tako hudo so klicali rešilca na dom (ni hotel priti, oziroma bi to zaračunali 200 EUR), potem so jo malo pomirili in odpeljali v MB tam so jo odslovili in rekli naj gre kar v SG, če se je že zato odločila. Pride v SG, jo pregledajo, sprejemjo, in pride na posteljo poleg moje, mož je bil ves čas z njo in ji pomagal, za nameček je imela še zlomljeno nogo..Tako sem celo popoldan poslušala kako naj, da trak ven in naj po 2 letih in pol (shujšala je 4o kg) živijo spet normalno, mož ji je rekel, rad te imam ne glede nato kakšna bo tvoja teža...Zvečer mi je vse to kar sem napisala tudi sama povedala in še, da bo najbrž Breznikarja prosila naj ji trak odstrani. No, punce moje pa pride noč, jaz sem mislila, da bo mene kap kaj šele njo. Cel dan smo pile, jaz vodo, ona pa vodo in čaj, in ko je skušala zaspati ji je šla vsa tekočina nazaj skozi nos, usta, v sapnik..., komapj je dihala, pa nikjer nikogar, ..potem sploh ni upala več spati...mene je bilo groza...Vse kar so ji dali je bil Rupurut in obljuba, da Breznikar pride v ponedeljek popoldan,,,bila pa je šele sobota, a veste koliko ur je to, če si ti tko sam in nemočen??
Punca se ni lagala, res ima težave, in po dveh letih in pol, se pravi tako kot nekje Tanja...pa po moje že ve kako se tej stvari streže...
Toliko na kratko.

Mene vse to dogajanje v SG resno skrbi.

K
anil 

27.11.08 10:02
Koma --- tudi mene skrbi ker imam v ponedeljek 1. polnjenje kaj bo po tem oz. kako bo naprej....ko to prebiram mi gredo dlake po koncu

lp.
D-ja 

27.11.08 10:17
Ja, in kakšni so bili komentarji na srečanju??

Saj bi ji po vsej verjetnosti morali samo malo tekočine ven spustiti (moja kmečka logika).
ojla punce! Zdele me pa je strela z jasnega....So me klical iz SG, da če pridem u nedeljo na operacijo..., da so dr Breznikarju odobril več operacij...še zdaj se vsa tresem, ampak, ko sem povedala, da sem za bypass, je pa rekla, da naj bo kot, da me ni klicala, da zdaj najprej kličejo tiste za trak.....Še dobr, zdaj pa res moram takoj u pon., pa u tor. na dexametasonski test, da me ne prehitijo...madonca, saj še do anesteziologa ne bi mela časa prit, saj berem, da povejo to 14 dni prej,... Kako je blo pa pr vas? A so še kero takole šokiral? Kam ste šle k anesteziologu?...13. januarja sm pa pr dietetičarki v SG naročena....
Bi bla res vesela, če ima katera kako literaturo za bypass..pa o prehrani, rina1 je nekaj pisala o neki modri knjižici, bi bla prav vesela, če bi blo možno od kere kaj dobit, da me spet kaj ne preseneti....Se še zdaj čisto tresem...Pozdravček..
koma 

27.11.08 13:06
Še enkrat danes, danes sem še enkrat poklicala v SG, ker so me naročili na ponjenje 1.12, danes so mi povedali, da je polnjenje res šele po šestih tednih, datum imam zdaj 5.1..

Sem pa zvedela iz prve roke kaj je bilo s tisto punco, ki je bila tako boga. Res je, tudi Breznikar ji je naredil tako kot pravi naša kmečka logika, popustil ji je trak in spet je vse ok. Zdaj se le sprašujem zakaj ji tega niso mogli narediti takoj, ko je prišla, niho hoteli, niso znali, nagajajo?? Vedno ostaja dvom.

Anik sporoli kako bo v ponedeljek...drugače pa to pravijo nič ne boli, pa rvič ti tudi še ne stisejo ne vem koliko (to vem iz pripovedovanj).

Držite se

K

27.11.08 13:16
ja koma-ne vem kaj so čakali in odlašali-moj bog-to ni res-da ni bilo tudi enega dr. tam da ji bi popustil trak-kar ne morem verjeti!!!

Ja polnijo ponavadi prvič 2 ml-potem pa po 1ml-in pogleda čez rentgen kakšen je prehod in potem še 1 ml in tako dalje-dokler ti tekočina ne kaplja v želodec.Jaz imam v ponedeljek 3 polnjenje in sem bila do sedaj napolnjena 2x po 2ml-in bom v pon. rekla da naj kar še 2ml nafila-pimo ker mam še velik placa-res hrano komot spravljam vase-seveda če jem zelo počasi-če se pa spozabim in nahito pogoltnem-ojoj pol pa boooollliiiiii!
lp se vidimo v ponedeljek
Glej, koma, menim, da ti vsako stvar preveč napihuješ. Mene zdrava kmečka logika /po tvoje!/ sprašuje, zakaj je do tega prišlo šele po tako DOLGEM času??? Zakaj bruhanje? Ja, čisto po kmečko, a ne? Al se je preveč najedla, al pa ni bila prava hrana za njen želodec! Samo obnašanje zdrav. osebja ne bom komentirala, ker je vprašanje, kaj in kako se je res zadeva odvijala. Vendar moja logika je, da so vedeli, kako in kaj, zato pa so ji dali samo rupurut in tekočino, da se ji bi želodec umiril, kar se pa doseže le na način, da je b. operiran-ka brez hrane oz. so na vodi in čaju.

Bodite brez skrbi, ravno tem operacijam in operirankam posvečajo maksimalno svoje znanje, časa in skrbi, ker še ni postala rutina. Kako se vede operiranec ali operiranka po operaciji celo svoje življenje, je pa, da, lahko tako napišem: drug problem!

R
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 17 plus 4?