Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
koma 

Re: Operacija želodca

01.11.08 21:07
Zdravo Lili Vanili in vsi ostali

upam, da se bova našli v bolnici, ni pa sigurno, kot sem informirana si v bolnici tam nekje 2 dni po trakcu...ti pa boš imela trakec...bi bilo pa fino, če bi se lahko na kak drug način kontaktirale, oziroma videle.

Ja kaj naj rečem punce...zdi se mi, da sem korenina, no vsaj tako sem mislila, zdaj me je pa pošteno strah...dan sprejema se bliža, četrtek bo hitro tu...

Predvidena sem za trakec..spodbujam sama sebe, si prigovarjam, da je to pot v nov, lepši, prijaznejši začetek, brez stalnih opask, prikritega posemehovanja, ...zasmehovanja, lažjega gibanje....itd...

Pravijo, da je to sicer najmanjši poseg v telo...jaz pa se vseeno malce bojim, sploh po operativnih bolečin...čeprav mi mnogi pravijo, da jih ni...

Še odgovor Marelle...spomladi sem se odločila, opravila sem vse preglde, mnogo njih kar samoplačniško....septembra sem bila na drugem pregledu...rečeno mi je bilo, da bom na vrsti v dobrem letu...

vendar so me teden dni, no malce več nazaj kontaktirali in mi sporočili naj pridem...

In seveda bom..:)
lili_vanili

01.11.08 22:53
Ojla paper, koma in ostali,

z dr. B. moram priznat, da sva se od samega zacetka samo pogovarjala o trakcu, kako se namesti, kako poteka, a nikoli kátera OP je dobra za mene. In sva na koncu samo rekla, trakec. Tudi s psihologinjo nisva niti besede rekla, katera OP je za mene. Za spremembo sem se odlocila, ker imam rada sladko, moram priznat, da nisem sigurna, da znam zvecit...

Vsekakor mu bom omenila bypass, ce bo vztrajal za trakec, bom popustila, ce pa ne, pa bi raje bypass. Moj itm je 40. Vsekakor bi rada slisala vas komentar. Mislite, da se motim?

Hvala za vas trud, za vas cas in vase komentarje.

Koma, ce je res, da se vstanes ze po prvem dnevu, ti bom napisala v kateri sem sobi. Spremljaj to stran... Pa srecno!

Lp,

Lili_vanili
lili_vanili

01.11.08 22:53
Ojla paper, koma in ostali,

z dr. B. moram priznat, da sva se od samega zacetka samo pogovarjala o trakcu, kako se namesti, kako poteka, a nikoli kátera OP je dobra za mene. In sva na koncu samo rekla, trakec. Tudi s psihologinjo nisva niti besede rekla, katera OP je za mene. Za spremembo sem se odlocila, ker imam rada sladko, moram priznat, da nisem sigurna, da znam zvecit...

Vsekakor mu bom omenila bypass, ce bo vztrajal za trakec, bom popustila, ce pa ne, pa bi raje bypass. Moj itm je 40. Vsekakor bi rada slisala vas komentar. Mislite, da se motim?

Hvala za vas trud, za vas cas in vase komentarje.

Koma, ce je res, da se vstanes ze po prvem dnevu, ti bom napisala v kateri sem sobi. Spremljaj to stran... Pa srecno!

Lp,

Lili_vanili
niki1 

02.11.08 09:13
Pozdrav Lili..Lej midva z doktorjem sva se tud prvo o traku pogovarjala...Pa tudi na sprejem me je že klical..Psihologinja pa mi je svetovala da nisem primerna za trak in sem mu,ko sem šla kao na sprejem tud to povedala...Tako me je poslal domov še za mesec dni,ker to je malo bolj zahtevna operacija in tudi več časa potrebuje.Res pa sem se čudila kako ni prej pogledal izvidov od psihologinje verjetno bi videl kaj je ona predlagala..Ne vem kako ti naj svetujem probaj se še z doktorjem pogovorit ko prideš na sprejem..Sicer pa pri baypassu boš tudi morala bolj žvečit,ker če poješ kakšen večji kos te potem tišči v želodcu ker je ozek prehod v črevo in bolj grizeš lažje je...Pa saj se navadiš..Verjamem da se bosta odločila prav...Pa lep pozdrav..
anil 

02.11.08 10:45
NA POMOČ!

Prosim če mi lahko katera kaj svetuje imam težave pa ne vem kaj naredim in sicer ; pred kakšnimi tremi dnevi me je začelo na trenutke tako nekako ščipat tam ko imam SONDO oz kakšne tri cm, niže no nakar se je bolečina začela stopnjevat in sedaj me boli ko sto vragov; mislim da sem dala včeraj še piko na ,,i,, ko sem šla peš na pokopališče ki pa je od mojega doma oddaljen kaki kilometer, ker ko smo se vračali sem že komaj hodla , saj me pri vsakem koraku zaboli kot hudič. Doma nisem hotela nekam preveč jamrat saj smo imeli polno hišo obiskov in sem možu pač pomagala postreč goste ..... zvečer pa me je stvar tako razbolela da sem enostavno vlegla in se nisem mogla več vstat...sem mislila da mi bo danes kaj boljše pa nažalost nič.

Sedaj pa me že kar pošteno skrbi, ker sem prebrala v bknjižici da se moraš oglasit pri operaterju v primeru bolečim okoli sonde...

prosim... prosim mi lahko katera kaj svetuje ......res bom hvaležna

lp.

02.11.08 11:59
anil pozdravljena,če se nemotim ni veliko minilo od tvoje operacije-predel okoli sonde je res včasih bolj boleč,vsaj jaz sem po operaciji po začetku kar čutila bolečine-nikoli pa ne ne vem kako boleče,da se ne bi mogla gibati.Ali si kaj težkega dvigovala,telovadila?Jaz sem čutila bolečino včasih pri vstajanju in če sem pretiravala z delom ali pri hoji-takrat sem se prijela z eno roko na mestu kjer imam sondo in delala počasne korake in bolečine ni bilo več.Res ne vem kaj naj ti rečem-če te res tako močno boli,je najbolje da jutri pokličeš v bolnico in govoriš z doktorjem in ti bo povedal kako in kaj.Veš ščipanje okoli sonde pa včasih čutim še danes pa je skoraj dobrih 5mes. od operacije.Probaj si pomagati z kakšnim tabletom proti bolečinam in če kljub temu ne bo bolje pokliči doktorja.
naj ti bolečine hitro minejo,lp
anil 

02.11.08 12:58
Paper..

najprej ti iskrena hvala za odgovor... ja jaz mislim da sem mogoče pretiravala z hišnimi opravili pravtako pa z prepogibanjem še posebej včeraj ko je bila hiša polna in potem še peš na grob.... Sem pa tudi parkrat dvignila svojo 2,5 let staro hčerkico ,ker mož je pač moral v službo in ostala sem sama z otrokoma tako da včasih ja pač potrebno dvignit dete ko je velika sila ,čeprav se dvigovanju načeloma še izogimam . Kar pa se tiče telovadbe pa zaenkrat še res ne telovadim ker je od OP minilo komaj 14 dni in si še ne upam saj me je še vse skozi bolelo.

Amapak ta bolečina ki je sedaj prisotna pa je res kar kriza ....upam da bo boljše danes ko bom malo več počivala ,če pa bo še huje pa bom itak jutri poklicala Breznikarja .

Aja zanima me kaj misliš ti bi bilo mogoče da bi me bolelo zaradi hrane ...no ne vem ker jem itak vse pasirano ..je pa res da sem včeri jedla malo mehke solate ki pa sem jo res na fino prežvečila pa seveda skupaj s kisom od solate pogoltnila tako da je bilo vse skupaj tekoče ...vendar bolečina je bila prisotna že dva ali tri dni prej...

Tablete .-madona ko pa ne upam pogoltnit nobene tablete če pa jo zdrobim pa ima takoooooo grozen okus kot da bi pralni oprašek jedla ...kako pa ti vzameš tableto?

hvala zaenkrat

by

02.11.08 14:13
ja,mislim da je to, to-preveč gibanja.Zato tudi pravijo-en mesec nič pretiravanja-vem pa da je to težko-ker si šele dobro od operacije,te boli zaradi tega.Probaj več počivati,in ko boš hodila hodi lepo počasi-bo še vse dobro.Ja,jaz tableto zgrizem in pojem-nalgesin pregriznem na pol in pojem eno polovičko in potem še drugo-še nikoli me ni tiščalo ali kaj podobnega.Naj ti povem,da se hraniš v redu in te ne boli zaradi hrane-če bi te,te nebi bolela sonda-ampak bi te tiščalo tam ko imaš nastavljen trakec.
Javi kako ti gre,lp
anil 

02.11.08 15:05
paper

hvala zaenkrat za nasvete,saj sem si po eni starni mislila da ni od hrane ker me ne tišči tam ko je trakec...
ampak SRANJE zdaj me že tak boli da komaj diham in mislim da ne bom zdržala do jutri zjutraj sem mislila da se bo malo umirilo ampak je samo še slabše ...ne vem malo bom še potrpela potem pa bom klicala ker mi drugega ne preostane ....upam da dela v SG kdo ki bi mi znal danes pomagat....

se še kaj javim
Kolesarka

02.11.08 16:31
anili,

že v naprej se opravičujem, ker se na tovrstno operacijo prav nič ne spoznam. Res pa je, da sem imela cel kup drugačnih. Pa vendar... če se pojavljajo bolečine okoli rane, potem bodi zelo previdna. Opazuj predel, otipaj ga in če je pordelo, napeto in hudo boleče na otip, moraš TAKOJ k zdravniku. Včasih se pojavi vnetje, ki zna, če ni nadzorovano, prerasti v sepso, kar pa je zelo nevarno!
Prosim ne zameri, če sem te prestrašila. Ne čakaj na najslabše, vsaj telefon zavrti in pokliči bolnišnico, kakšno sestro, če ni zdravnika in ji povej o svoji težavi. Bolje, da ustreliš kozla, kot da čakaš in se ti zgodi najslabše!

Upam, da ni kaj hudega.

02.11.08 17:32
joj anil-sedaj pa je res bolje da pokličeš v sg,ne bi te smelo tako močno boleti-to je pa že preveč-tudi jaz te ne mislim strašiti-ampak če je bolečina tako močna in ne popusti je lahko vzrok kje drugje-pokliči ,sigurno je kdo v sg ki ti bo znal pomagati,kljub temu če je nedelja.Javi se,lp
Navedeno
Kolesarka
anili,

že v naprej se opravičujem, ker se na tovrstno operacijo prav nič ne spoznam. Res pa je, da sem imela cel kup drugačnih. Pa vendar... če se pojavljajo bolečine okoli rane, potem bodi zelo previdna. Opazuj predel, otipaj ga in če je pordelo, napeto in hudo boleče na otip, moraš TAKOJ k zdravniku. Včasih se pojavi vnetje, ki zna, če ni nadzorovano, prerasti v sepso, kar pa je zelo nevarno!
Prosim ne zameri, če sem te prestrašila. Ne čakaj na najslabše, vsaj telefon zavrti in pokliči bolnišnico, kakšno sestro, če ni zdravnika in ji povej o svoji težavi. Bolje, da ustreliš kozla, kot da čakaš in se ti zgodi najslabše!

Upam, da ni kaj hudega.

Ona ne more otipat rane, ker je znotraj, zato ne more vedeti, če je kaj oteklo, pordelo. To je čisto drugačna, specifična operacija od ostalih.

R

Za vse operiranke!

02.11.08 18:22
Nabavite si drobilec tablet, dobi se ga v Sanolaborju, povsod, kjer imajo med. pripomočke, tudi v zeliščnih trgovinah sem ga že videla. Je okrogla, plastična škatlica z barvnm pokrovom, primeren je tudi za v torbico, ni velik strošek. V lekarni se tudi dobijo kombinirani praški v prahu, 10 kom je skupaj pakiranih. Prah stresete na žlico, le-to v usta in z dvema požirkoma poplaknete.

Ne požirajte celih tablet, niti polovičk.

R
lili_vanili

02.11.08 21:33
Ojla,

upam, da bo še katera dala komentar na mojo vprašanje. Hvala vsem, katere se trudite.

Anil, upam, da bo s teboj vse OK. Madonca, piši kako je sa teboj, takoj, ko boš lahko...

02.11.08 21:56
Anil: upam, da je s teboj vse ok, glede na to, da se ne javiš, si morda odšla na urgenco? Ne vem sicer s kje si, ampak če še nisi šla, pojdi in to v SG. Glede na tvoje delovne dni...ja bi znala biti bolečina zaradi preobremenitve. Odkrito rečeno, mene še sedaj po 2 letih občasno špikne, ko se veliko smejem, ampak mine.

hmm...Omenila si, da te malo nižje pod sondo špika, meni se je to zgodilo nekaj dni po operaciji in ker sem se takrat seveda ustrašila, da ni kaj narobe, sem odšla v dežurno abdominalno ambulanto, nato pa so me kar poslali v SG (takrat še ni bilo tako znano o tej operaciji). V SG so mi potem naredili preiskave, pomembna je bila kolonoskopija in ugotovili da imam preveč zvito črevo. Morda je kaj podobnega pri tebi? Meni je bila bolečina, kot da bi me nekdo zaštihal v levo stran trebuha. Glede črevesja je pa sedaj z mano tako, da če se bo še kdaj pojavilo ali večkrat, ga bom morala iti krajšati, no pa me od takrat še ni zvilo, tko da se s tem nič ne obremenjujem.

02.11.08 22:04
Navedeno
anil

Tablete .-madona ko pa ne upam pogoltnit nobene tablete če pa jo zdrobim pa ima takoooooo grozen okus kot da bi pralni oprašek jedla ...kako pa ti vzameš tableto?

hvala zaenkrat

by

če je možno, najprej najdi alternativo v tekoči obliki, če ne gre drugače, zdrobit tableto. Sama imam drobilec tablet, kot je že napisala morskigaleb in če ne gre drugače ga uporabim. Vem da so določene tablete groznega okusa... sama dam najprej malo vode v usta, stresem čez zdrobljeno tableto, pogoltnem in nato hitro čez še malo vode ali kakšnega soka. Pa poskusi še z zatisnjenim nosom, mal bo pomagal ;)
shera 

03.11.08 11:04
Eto, jaz pa sem danes bila na UZ trebuha... In kaj so videli? 2 kamna v žolčniku, velika 2 cm... :( Sicer me je v tem predelu v zadnjih parih mescih tu pa tam "špiknilo" vendar temu namenjala nekih pozornosti... Je bilo zelo redko... Zdaj... Ta radiolog je rekel da sta precej velika, lahko se jih nardi še več in se mi žolčnik zamaši... Če pa ne delata nobenih problemov pa jih "še" ni potrebno odstraniti... Da naj se posvetujem s kirurgom ki me bo operiral in se baje lahko zmanjšanje želodca in odstranitev žolčnika istočasno opravi... Zdaj pa še čakam na nadaljne preiskave po spisku... Upam da mi ne bodo še česa drugega odkrili... :S
anil 

03.11.08 11:45
evo opet mene moram se vam javit ,ker ste vse tako prijazne in vas skrbi za mene....zato se vam VSEM in vsaki najlepše zahvaljujem za skrb..

ja včeri me je tako bolelo da sem mislila da mi gre zadnja ura ..pa se ne hecam ...pa sem poklicala v SG in sem dobila res enega ful prijaznega zdravnika na telefon, ki pa me je na fin načim prvo malo skregal in sicer da se moram jaz in seveda vse operiranke malo vzet k sebi, ker če se odločiš za OP se pač moraš zavedat da potrebuješ potem tudi čas da prideš k sebi ne pa da ko pridemo ženske domov takoj pred štedilnik letimo in že strežemo svojim bližnjim..da sploh ne govorim(je rekel) o tem da ste dvigovali otroka ki ima 14 kg. Tako da sem imela kar polna ušesa ,,rekel pa mi je da naj pogledam če mi kaj teče iz rane mogoče ( to bi bil znak vnetja notranjega seveda) in naj se vležem in nič ne delam in če se zadeva ne umiri vsaj iz najhujšega do jutra naj zjutraj takoj pridem kar v bolnico ,ker napotnica mi itak še velja od OP, če pa se mi bo vse skupaj malo umirilo pa naj grem, obvezno v torek (jutri) k Breznikarju na Ravne popoldan v ambulanto saj .
Tako danes pa mi je po čudežu res malo boljše sicer pa res nič ne delam še premikam se fulllll počasi ,tako da bomo pa videli kako bo še čez dan danes ..
.no rekel mi je še da se ne rabim bat če Breznikarja ni v službi lahko vseeno pridem ob katerikoli uri ker če je nujhno ga itak pokličejo v nasprotnem primeru pa so že tam tudi zdravniki ki jih je B. naučil kar nekaj o tem postopku in mi bodo znali pomagati...

Tanja - jaz sicer imam super prebavo zato si vsaj mislim da mi pa črevesje ne more nagajat ...ali pač...ne vem

se še kaj javim čez dan ....če ne bo hujše

lp

03.11.08 13:35
anil,super da si se javila,ja res me je že skrbelo-je pa res da ženske,ko imamo družino ne moremo in ne zdržimo da nebi skakale po hiši in jih stregle-ko pa nas boli-si pa ne upamo ali nočemo jamrat-no sedaj si slišala tudi od stroke-POČIVAT in POČIVAT!!
Bo boljše-ker si resnično pretiravala!Drži se!
lp
lili_vanili

03.11.08 17:47
Ojla Tanja Č,

vidim, da si imela OP dolgo nazaj. Če ti ni odveč, napiši par vrstic, kako se počutiš po tej OP, ali ostajaš shujšana (domnevam, da si zelo shujšala), oz. če se rediš, imaš trakec ali bypass, kako si premagala raznorazne ovire (željo po sladkem, ...)? Si imela kakšno težavo? Kar se spomniš, napiši, če ti ni težko, prosim.

Pa hvala in lep pozdrav,

Lili
koma 

03.11.08 17:59
Živjo vsem, hvala bogu anil, da si ok.Sama sem bila danes pri anasteziloginji v SG, vendarle me je že ponoči zelo skrbelo kaj je s teboj. tako da sem se že hotla sama premisliti...

Lejga zlomka, tako sem šla danes neprespana, prestrašena v SG...in pritisk 176/100, tako, da mi je potem rekla, da so vse preiskave ok, vendar če se pritisk do četrtka ne umiri ne morm na operacijo, naj vzamem kakšen apaurin...

Punce, kaj naj naredim, panika...
http://med.over.net/forum5/read.php?93,4920451

Tu je link zgodbe, ki jo je napisala moja hči. Jaz ne znam aktivirat linka, morda bo katera pomagala, hvala.

R
alyssa 

03.11.08 18:58
koliko pa to konkretno stane če greš samoplačniško?
Bariatrični trak je 7.200, bay pass pa cca 11.000 ojrov.

R
alyssa 

03.11.08 19:14
kolko časa pa se čaka preko napotnice in kako lahko sploh začneš ta "postopek"
Navedeno
alyssa
kolko časa pa se čaka preko napotnice in kako lahko sploh začneš ta "postopek"

Najbolje da se oborožiš z veliko časa, poleg pa steklenico vode in začneš brat tole temo, ki jo je odprl Dracon, vse lepo od začetka.

R
alyssa 

04.11.08 10:14
ja vem,deloma sem jo že prebrala,tako bolj mešano.bom šla od začetka,ko najdem čas.

za časovni okvir sem vprašala ker sem slišala da lahko traja tudi do 2 leti
anil 

05.11.08 16:59
ojla punce .

evo opet mene ...pri močeh..

no naj vam povem da je z menoj skorav že vredu tako da sem tudi sama olajšana ...sem pa sedaj zvedela kaj se je dogajalo z menoj(oz. se dogaja)
...stvar je v tem da sem ko sem prošla domov iz bolnice začela seveda z čisto drugim načinom prehranjevanja kot pa sem ga bila navajena prej in ,ko sem jaz jedla posledično nisem skoraj nič pila ampak sem kar vsako kruljenje v želodcu nadomestila za hrano...namesto da bi si privoščila kako vodo al pa kakšen 100% sok in vse to me je pripeljano do teh težav ki sem jih imam in sicer : hudo vnetje sečnih poti ,ledvic in mehurja ...tako dasedaj imam antibiotični sirup in seveda VELIKOOOO se trudim piti.

Skratka z mojo sondo in trakcem je vse vredu kar sem še posebej vesela ... in ni mi žal da sem se odločila za OP nikakor alyssa kar pogumno saj to je ključ do srečnega življenja ....še to spet je na tehtnici kg. manj juhuhu

hvala punce za vse nasvete in pomoč...

lp
shera 

05.11.08 18:56
Hej, anil, me veseli da je s tabo vse ok... :) Si nam pa res nardila skrbi... Ampak ok, so boš pozdravila pa bo vredu... :) Upam da čimprej... :)

Jaz sem bila pa danes pri endokrinologu, tako da me čakata še samo dietetičarka in psihologinja drug teden... Pa ponovno na drugi pregled k breznikarju... Mislim da mi bodo odstranili tudi žolčnik... :S Vsaj tako mi je moja zdravnica svetovala, boljše ne bo, lahko je samo še slabše s temi kamni... No, bom videla kaj bo rekel Breznikar...

Lepo se imejte, fajn vas je brati... :)
ka_ja 

05.11.08 20:14
Heiii deklete, vidim da ste še kr v redu. Malo se vam javljam med čakanjem na drugi pregled.

alyssa: tudi meni je bilo vse te strani na začetku te poti težko prebirat, saj so po 5-ih straneh vse besede enake in ne najdeš pravih informacij. Čakalna doba je do 2 let, druge ni kot vstrajnost.

shera: veliko sreče pri psihologinji in dietetičarki.

Lepo je brati o vaših uspehih :)

Pa pište kej.

06.11.08 09:35
o anil boga-no,saj veš zakaj vse te bolečine!Drži se !
Za alysso-trakec stane okoli 7.200€,na srečanju ki smo ga imele pa sem zvedela od ene operiranke ki je šla na bypass samoplačniško,da je cena ista za vse operacije-res pa je da sta bypass in odrez želodca bolj zahtevni operaciji in trajata dalj časa.Glede čakalne vrste,ja res je dolga lahko tudi do enega leta in pol-če pa bi bila med "zanimivejšimi" pacienti za kirurga,si lahko operirana že veliko prej.
Za shero-imaš pa smolo-vseeno,boš videla kaj ti bo povedal dr.Breznikar.Saj veš kaj pravijo-slab začetek-dober konec!

Drage punce,ki se zanimate za operacijo-zelo veliko je napisanega pod to temo-vzemite si čas in preberite vse od začetka-težko je pisati vsaki posebej ves postopek in se ponavljati.

Za komo-SREČNO danes v bolnišnici in javi se nam,ko se vrneš domov.
shera 

06.11.08 14:11
He paper, ja imam smolo ali pa tudi ne... Kakor se vzame... ;) Mogoče je dobro da so mi jih odkrili "že" zdaj... Ker moja sestra jih je tudi imela in je pol pod nujno morala na operacijo ker je že doživljala hude napade... In to pri 24 letih...

Pa še to... Če imate težave s termini pri endokrinologu... In ste v bližini Maribora... Jaz sem šla na fontano... Samoplačniško... Sem čakala 1 teden, pregled stane 48 EUR... Me je pregledal, in dal recept za dexametazon... Kri za pregled ščitnice in nadledvičnih žlez se pa odda v UKC Maribor brez čakalnih dob. Za informacijo, če katero zanima...

Koma, tebi pa vsi srečo... :)

Danes je že mali petek... :)
Lep dan vsem... :)
alyssa 

06.11.08 21:29
a je drugače tudi kaka starostna meja?ker jaz sem še kar mlada,pa se bojim da ko bi moji osebni dohtarci sloh rekla če mi bi hotla dat napotnico,da bi rekla,da sem še mlada,da naj kako drugač probam shujšat.
opera 

06.11.08 22:08
mislim da ni meje.Js sem stara 24 let pa sem dobila napotnico,ni blo nobenih problemov.
ka_ja 

06.11.08 22:59
alyssa: najpomembneje je, da si človek sam prizna, da ima težavo. Zdravnica bi ti pri tem morala pomagati ne glede na tvojo starost,naj bi bila polnoletna.Je pa res kar nekaj kriterijev ki pa jih moraš izpolnjevati... Ti so že bili kar nekajkrat omenjeni, tako da...

Zdravniki pa res znajo nekaterim odsvetovati to pot do uspeha. Ampak mi smo tisti, ki nosimo svojo težo in težave, ki jih nosimo posledično s tem.
Veliko je že to, da si se soočila sama s sabo. Čaka te pa res dolga pot, a nobena ni predolga, če je na koncu uspeh, ki ga žanješ vso življenje.

Vso srečo.
alyssa 

06.11.08 23:16
sam jst jih mam šele 21.pa mam že zdej tok kil kot marsikdo ki je starejši tukajle.:-( počutim se staro,res

07.11.08 07:49
Naj te potolažim, da sem jih jaz imela ob operaciji 23, poznam pa eno, ki je stara nekako toliko kot ti in je bila operirana avgusta ;) zato se ne sekiraj, če pa boš imela probleme z zdravnico, pa ti svetujem, da jo menjaš. Marsidko je to naredil.
lili_vanili

07.11.08 16:48
Ojlaaaa,

OP v sredo uspela, danes sem že doma. Razen, da mi je bilo malo od narkoze slabo, drugega nič hudega ni. Sem pa srečna, da je vse za mano. In mi ni žal. Kljub temu, da se injekcije bojim, kot hudič križa. Komu sem spoznala, imela je danes OP. Full lepa deklina, res krasna. Pri njej tudi OP uspela. Pozdravček koma.

Zdaj pa so prišli na vrsto vitamini, minerali in proteini. Izbrala sem si šumeče tablete Multivitamin. Ali jo že lahko danes spijem, glede na to, da sem imela OP v sredo? Pomagajte punce, prosim.

Res hvala za odgovore.

Lp,

Lili
anil 

07.11.08 22:10
LILI -VANILI--pozdravljena doma ...lepo da si OK in da je OP uspela .

Kaj se pa tiče multivitaminov pa tako jaz sem sicer pila samo vodo res 4 dni edino kar sem si privoščila (seveda z zdravnikovim dovoljenjem) je bila čista juhica v nedeljo ko sem prišla in potem še v ponedeljek in torek...
ampak mislim da z temi šumečimi tabletami ne moreš kaj dosti zgrešit...
sicer pa ti bodo lažje svetovale ostale punce ki ki so že dalj časa od OP imajo po mojem več izkušenj..

lepo okrevaj....

08.11.08 06:21
ojla,ti kar jemlji vitamine-obvezno-sedaj boš vnašala manj hrane in telo bo potrebovalo vitamine!Veliko uspeha!
lp

08.11.08 17:50
Moj nasvet je še zraven to, da ko šumeče tablete razpustiš v vodi, počakaj 10 minut, da gredo mehurčki ven. Mehurčkaste pijače namreč niso "dovoljene"
lili_vanili

09.11.08 17:43
Pozdravljene,

danes je 4. dan od OP. Jutri "začnem" s sadnim sokom (sadje - z jaboko in oranžo bom v sokovniku naredila sok). Zelenjavo tudi (brokoli, cvetačo in korenček). Ali je boljše korenček skuhati ali presnega v sokovniku stisnuti? Kaj pravite?

Tanja Č hvala za odgovor za multivitamine, zato sem raje zdrobila Unicap T, namesto Multivitamina.

Hvala tudi ostalim za odgovore in potrpežljivost.

Koma, ali si že doma? Daj se javi kaj... in lep pozdrav!

Lp,

Lili

10.11.08 11:44
Pozdravljene po dolgem času! Ali mi lahko katera pove, kako naj pridem do zdravstvenega doma v Ravnah; jutri imam namreč psihologinja in nimam pojma kam v Ravnah moram it. Hvala že vnaprej. LP
lili_vanili

10.11.08 12:51
Pozdravljena marilin,

najboljša opcija je, da pokličeš zdravstveni dom Ravne in njih vprašaš. Oni ti bodo točno povedali, kako do njih prideš. Jaz sem sicer bila tam, a sem imela navigacijo tako, da si nisem niti poskušala zapomnit pot. Danes res ne bi vedela, kako do tja prit. Pa lepo opravi jutri in veliko sreče.

Lp,

Lili

p.s. Komaaa...???

10.11.08 13:28
Hvala za odgovor, ampak v tem je problem, da je skoz zaseden, al ka...cel dan že kličem in nič... :)
shera 

10.11.08 15:17
Marilin... Najlažje boš našla tako... Ko se pripelješ v Ravne... Prideš do rondoja... zapelješ se okrog, na zadnjem odcepu greš ven... se pelješ čez ozko ulico... v prvem križišču desno potem boš pa zagledala veliko belo stavbo... če se želiš pripeljat pred vhod zaviješ levo, če ne pač tam nekje parkiraš... V stavbi sta 2 vhoda... Na enem piše urgenca, drug je pa kao "normalen" vhod... No, v tega drugega greš, 1. nadstropje levo... Pol boš pa že na vratih videla napis... :) Upam da sem ti vsaj malo pomagala... Pa... Drži se... :) Jaz jo imam pa v soboto... :)
Rina 1

10.11.08 17:58
Pozdravljene punce,
javljam se po 3 tednih, po OP baypass. Hvala vsem, ki ste me tik pred OP vspodbujale. Malo se je zapletlo z rahlim vnetjem, tako da me dr. B ni spustil domov 8 dni - vsako telo pač drugaće odreagira. Sicer pa sem OK, sedaj 18 dni po OP jem že kašasto hrano, tudi kaj trdega, seveda dobro prežvečenega, si privoščim npr, kos črnega ali koruzhega kruha. Počasi se že pripravljam na odhod v službo. 14 dni sem bila kar boga (slabotna, ker so mi vzeli kavo in hrano .., pa antibiotiki), ampak zdaj sem resnično vsak dan bolje, praktično brez težav in že hodim na krajše sprehode.
Hotela sem dati odgovor tebi Lili-vanili, pa vidim da si že bila na OP trakca. Me prav zanima, kako je reagiral dr. B, če si mu predlagala baypass, kot si napisala, ali si si ti sama premislila? Meni se zdi, da baypass priporoča predvsem nam malce starejšim. To je pač zahtevnejša OP, pri meni je trajala 1,50 min in je enkrat za vselej - povratka ni. Tudi sama sem bila do konca zelo skeptična, a sem se vseeno odločila. Ne vem sicer kaj me čaka čez 20, 30 let ob pomanjkanju vitaminov, zagotovo pa vem, da me ne čakajo oboleli sklepi, visok pritisk, skladkorna, pretirana debelost in vse ostale spremljajoče bolezni, morda celo infarkt. Prav lep pozdrav vsem, predvsem sotrpinkam Niki1 in Zorec 10.

10.11.08 19:10
Shera, bolj mi nebi mogla pomagat :) Hvala!
Mychi 

10.11.08 20:58
Zdravo vsem
No jaz sem bila 21.1.2008 na operaciji želodca (švedsju trak). Operirana sem bila v Ljubljani. Moram reči, da nisem bila preveč zadovoljna z samim seznanjenjem. Kirurg ni namreč z mano spregovoril ene same besede ne glede operacije ne glede karkoli drugega. No ampak je za mano. Imam pa probleme s prehranjevanjem. Ali bi katera, ki je bila na operaciji in so ji vstavili trak, bila pripravljena deliti svoje izkušnje glede prehranjevanja.
LP
Mychi
*******.******

10.11.08 21:28
draga marilin....

čisto odvisno iz katerega konca se boš pripeljala. tako da ti težko povem. ker če se pripelješ v smeri iz kotelj proti ravnam ti ne bo potrebno se vozit do rondoja kot ti je napisala shera,ker boš že prej prišla k zdravstvenem. sicer pa ravne sploh niso tako velike, tako da malo povprašaj ko prideš tja. ne moreš se izgubit. vem da je meni to lažje rečt ker sem iz teh krajev:) ko pa prideš do zdr. dom maš pa dve stavbi... v drugi so splošne in ginekološke ambulante.. ti moraš v prvo (skozi drugi vhod...če pa greš skozi prvega ni panike... se boš pa malo po hodniku sprehodla da boš prišla na drugo stran:))
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 krat 3?