//

Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
nimfa 

Re: Operacija želodca

19.10.08 07:40
RINA1,tudi jaz čakam na by pass,pa me zanima kdaj si bila na drugem pregledu, jaz sem na čakalni listi od 22.4.08, prvi pregled pa sem imela januarja 08, če katera ve kam naj se obrnem za info. naj prosim sporoči, saj sestra v SG pravi, da nima vpogleda na to listo, ker jo ima samo dr.B.Koliko prej so te obvestili,kdaj boš operirana? LP vsem in lep jesenski dan, nimfa
rina1

19.10.08 09:07
Čakala sem nekje od maja, ampak na zadnjem pregledu sem se že fiksno odločila za baypas. Mogoče je to pospešilo, ker pravijo, da so paypasi bolj redki in da zato prideš prej na vrsto. Res je, sestra pravi, da je samo od dr. B. odvisno kako in kaj. On baje dela listo. O datumu so me obvestili 2 meseca pred operacijo - če mene vprašaš prehitro, saj je bilo preveč časa za negotovost in mučenje same sebe, ali pa je ravno prav, da se psihično pripraviš. No mene je kar dajalo ta dva meseca. Kakor za koga. Nimfa, mislim da boš kmalu na vrsti. Kdor čaka - dočaka. Javi se, ko boš dobila datum.
Lepo pozdravljeni vsi skupaj. rina1
Anil jaz sem že doma par dni. Prišla sem na torek, v sredo operirana, v četrtek sem šla domov, ker sem bila čist ok. Po 3 urah po operaciji sem že hodila okrog. Pred operacijo sem shujšala 8 kg in je to bilo mogoče res lažje za dr. Breznikarja za operacijo in posledično tudi zame.

Danes sem šla že 1 km peš lepo počasi.
Jem pa zjutraj kavo z mlekom, za malico 2 dcl mleka, za kosilo krem juho, precejeno da ne bi bilo koščkov, za malico spet mleko, za večerjo pa čisto juho.

A mislite da je preveč?

Meni je rekel 1 mesec tekočo hrano. To pomeni ne pasirano ampak tekočo? Kaj mislite ve?

A mislite da lahko kar po knjižici v kateri piše 6ti dan po operaciji že pasirano?

Res bi mi pasal že kakšen drug okus!!!!!!!

Sandra
niki1 

19.10.08 16:31
Ojla rina 1 jaz sem bila na baypassu pred tremi meseci in se počutim super.Dobro prvih 14 dni si bolj slab ker ješ pač bolj tekočo pa vodeno hrano.Zdaj pa že jem vse.V bolnici si kakšne 4 dni da vidi dr.B če je vse vredu.Zadnji dan pa še greš na rentgen da vidi kako ti tekočina gre po želodcu dol.ti med tem piješ neko grenko tekočino.Bolečin pa nimaš nobenih,no vsaj jaz jih nisem mela.Drugi dan sem se že sprehajala po hodniku:)Tako da nič bat vse bo ok,samo zaupanje mej...Pa lep pozdrav..
anil 

19.10.08 19:06
Ej punce ...evo mene iz domačega naslonjača ..
Danes sem šla domov ,moram povedat da se počutim še kar vredu sicer mi je bilo na poti domov slabo in zato sem celo popoldne preležala sedaj pa sem že veliko boljše.
Danes sem jedla že tudi juhico prazno seveda ...pa malo par požirkov tekočega jogurta sem popila ampa se bojim da delam kaj narobe ,ker BREZNIKAR mi je rekel, da naj pijem 4 dni vodo in če res ne morem več naj pojem malo juhice , tako da sem si jo privoščila ko sem prišla domov, sicer pa bi jo dobila itak danes za kosio ,če bi še bila v bolnici. Vode še videt ne morem tako da pijem nesladkan čaj.
Me pa zanima, nekaj drugega ; takoj ko sem pojedja juho sem dobila drisko ,kaj je to normalno sicer gre iz mene samo se mi zdi jod (črno blato) me pa vseeno malo skrbi . Pa tudi en šiv to tam ko imam sondo se mi je vnel pa čeprav je B. dans to videl ni nič rekel - zanima me al moram takoj jutri k svoji zdravnici , pa še to: B mi je rekel da mi pripada 1 mesec bolniške , čeprav ni na odpustnico ni napisano zanima me če katera kaj ve o tem- al to kar sami osebni zdravniki vejo.

Mi je pa malo kar po eni starni žal da se nisem odločila za by-pass ker sem bila da si sama izberem glede na moj index. ne vem se mi zdi da je by -pass boljša rešitev al ne kaj mislite ve ????

RINA 1 veliko sreče 21-22.10 saj bo če sem jaz preživela ki se tak bojim OP potem boš tudi ti.

papa

ok toliko za enkrat se še kaj javim

19.10.08 20:05
ne sme ti biti žal-da si se odločila za trakec-opazuj šive,kjer imaš sondo,lahko si tudi izpraš z fiziološko raztopino-če se ti bo naprej vnelo,pa k zdravniku!Glede jedilnika si pa kar pomnagaj z knjižico-zato si jo dobila-bolniške mislim da ti pripada štiri tedne-kar korajžno in veliko uspeha pri izgubljanju kg!
lp
rina1

19.10.08 21:05
Punce, hvala vsem za vspodbudo. Zanima me, če v bolnici kaj kontrolirajo ob sprejemu ali ob odpustu, kako obvladaš kocke?
Niki1 povej prosim, če ti je bilo v tem času po OP kdaj slabo ali si morala iskati zdravniško pomoč ob morebitni preveliki količini hrane. Kako pa kaj zginjajo kilogrami?
Priznam, da sem ves dan zelo nervozna. Vidim, da ste imele nekatere par dni pred operacijo posebno dieto? Ali moram paziti na to, glede na to, da bom čez 3 dni operirana? Jaz jem namreč povsem normalno, saj mi je ena rekla, da si je zjutraj na poti v SG privoščila še zadnji veliki sendvič.
Vesela sem za vse vas, ki je operacija že za vami. Mene je zelo strah, pa toliko same operacije kot tisto: kaj če se kaj zalomi?
L.p.
rina1

19.10.08 21:13
Niki1, še to mi povej,s kakšnim indexom TM si šla na baypass?
Čao
shera 

19.10.08 22:47
Rina, ti se nič ne sekiraj, vse bo ok... Moraš gledat na pozitivno stran OP in misliti kako bo potem... :) Vem kako je, tud jaz sem to razmišljala dolgo časa preden sem se zares odločila za OP... Ma zmogle bomo, vse bo ok... :) Pa upam da se boš tudi ti kaj javila po OP... :) Pa da vidimo kako zgledajo še prvi dnevi po by-passu... :) Rina, drži se, vso srečo... :)
Anil bravo!

Jaz tudi jem jogurt in mi prav dobro naredi. Nasiti me za dalj časa. Pa še prebavo mi je uredil.
Spijem pa tja 1,5 l vode in grenkega čaja. Več ne utegnem. Mogoče kasneje več. Ker pijem po požirkih mi ne znese take količine v celem dnevu vase spravit.

Zdaj pa še to. Naj mi katera pove če je imela isti problem.

Namreč, ko vdihnem globoko me malo stisne v pljučih. Pa kr sapo mam ko grem po stopnicah. to je verjetno posledica operacije?

Upam no, da ne bi dobila pljučne embolije ali česa.

LP

20.10.08 21:43
ja sandrinika-to je posledica operacije-bo minilo-si še polna zraka,ker so te med operacijo napolnili,da je dr. lažje operiral-zato to tiščanje in stiskanje.
lp
Poskusi za dop. malico pol jogurta in pol kakija, ali 1 dcl mleka in kaki, jagode, kivi, pol banane, malo sadja moraš spraviti vase.
Če želiš preiti na pasirano hrano, poskusi. Npr. bolj tekoč pire, samo zmiksano sadje, idealno je npr. da kupiš korenje in grah skupaj zmrznjen, daš eno pest za 3 minute v čistomalo vroče vode, zmiksaš, dodaš eno žličko smetane ali margarine. Čez cca 1 teden dodaš temu eno žlico zmiksanega piščanca, purana, pač enega mesa, zaradi beljakovin, ker zaradi teh te bo dietičarka "gnjavila". Poskusi uvesti sojino mleko, tofu, spet zaradi beljakovin.

R
LP

Hvala za vse odgovore in nasvete. So zelo dobrodošli. Jih bom upoštevala!

Zanima me kje za vraga je ta cevka pod kožo. Jaz čisto nič ne čutim. A je tam, kjer je največja rana al kje?

ANIL, kako si ? Počutje?
Pri men je 100% bolje že kot takoj po operaciji, kar se bolečin tiče!

Piši malo kaj ješ in kako se počutiš!

LP Sandrinka
niki1 

21.10.08 12:42
zdravo rina1..Ja slabo mi je že blo ene dva krat po moji bedariji:)Ne prenašam sladkega pa pika,pred dvema dnevoma spet probala palačinke z eurokremom pa sem bla skor hin:)v narekovajih..Zdravniške pomoči nisem iskala sem pa šla malo okrog hiše pol pa zaspala za uro in mi je blo bolje.. Drugih problemov pri meni ni.Pred operacijo en teden je meni dr.Breznikar svetoval naj jem zelenjavo in meso..Zakaj nimam pojma on že ve:)Na op sem pa šla z indeksom 51.V treh mesecih sem shujšala že 21 kg,ene pa še celo več..Tako da rina1 samo korajžno in držim pesti..
anil 

21.10.08 13:56
oj punce ..

spet se vam malo oglašam.

Sandrika - jaz se počutim vsak dan boljše to ni kaj le še prepognem se težko ker me tam ko imam sondo boli saj so se mi šivi malo vneli, ampak se bila včeri pri moji zdravnici pa mi je rekla da bo še vse OK.Glede na to kakšna sem bila po narkozi sem sedaj super.

JEM.- madona priznam da so moje oči še kar lačne hahahah drugače pa jem juhe juhe in še enkrat juhe vvase spravim približno 1,5 dcl in niti žličke več ker me začne tiščat tam ko je trakec.Problem je pri meni ta da ne morem pit če sem prej jedla juho in potem ne spravim vsebe niti požirka več tako da imam kozarec vode ali pa stopljene b-vitamine kar za obrok.
Pila sem tudi mleko za zajtrk ampak čist malo.
to je vglavnem to no naj povem da sem si danes kupila knorovo juho iz brolokija in je seveda odlična pa ful me je nasitila ker tak kremasta.

zanima pa me : ali katero boli križ ali hrbtenica ker mene obupno boli se kar bojim da me ne bo vsekalo v križu.

ja pa tudi mene tak mantra pri vdihovanju.

aja pa še najpomembnejša novica : od kar sem šla v bolnico pa do danes imam 6,5 kg manj---in prav so mi prve stvari ki so mi bile prej tesne toliko za začetek upam da bo šlo tak lepo dol.

čao
shera 

21.10.08 18:56
Bravo ženske... :) Super ste... :)
Danes sem bila na gastroskopiji... :( Groza... Sestre ful prijazne, dr. tud, nimam pripomb... Ampak mene je ful dvigovalo... :( Pa nisem požirala sline, sam sem pa ful bruhala ta želodčni sok... Od jutra me že požiralnik direktno žge... :( Pa glava me je bolela tako da sem vzela nalgesin... Nisem zdržala... Verjetno od napenjanja... :( Jao, upam da ne bom več rabila it... Eto, ta preiskava mi je bila najbolj bljak, najbolj grozna zato sem jo dala na seznam pod št. 1... Pa je za mano, hvala bogu... Požiralnik in želodec sta dvanajstnik sta ok, na izvidu pod želodec pa piše blagi gastritis antruma, biliarni refluks, hiperacidnost... Pod drugo mi piše pa ph1... Ampak baje ni to nič hudega in ni ovira za operacijo... Zdaj grem pa net iskat kaj to pomeni... :)

No pa sem imela zanimiv rojstni dan... :)))
ka_ja 

21.10.08 22:30
SHERA, VSENAJBOLJŠE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NAJ SE TI IZPOLNI VSE KAR SI ŽELIŠ, SPLOH PA DA BI BILA TVOJA POT DO LEPŠEGA ŽIVLJENJA LAŽJA KOT DANAŠNJA:(.

Pa sej bo boljše...

Ostalim puncam pa, svaka čast, da se tako dobro držite po OP. Kar tako naprej, poročajte pa tudi kako bo s padanjem kilogramov.
Lp

22.10.08 07:54
Navedeno
Sandrinka
LP

Zanima me kje za vraga je ta cevka pod kožo. Jaz čisto nič ne čutim. A je tam, kjer je največja rana al kje?

cevke ne boš začutila, možnost je, da čutiš sondo. Je pa tam, na levi, kjer je največja brazgotina od rane. Ti pa kar iz lastnih izkušenj povem, da sem jo na začetku čutila zelo malo, ravno toliko, da je bilo nekaj trdega pod kožo, sedaj to sondo čutim v celoti.
Če boš kdaj delala rentgensko slikanje abdominalnega predela, pa boš videla na sliki odsev traku, cevke in sonde ;)
Pa vem, da je enim sonda "padla" malo nižje pod brazgotino kar nekaj cm, zakaj se to zgodi ne vem, ni pa nič nevarno ;)
shera 

22.10.08 08:48
Navedeno
ka_ja
SHERA, VSENAJBOLJŠE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NAJ SE TI IZPOLNI VSE KAR SI ŽELIŠ, SPLOH PA DA BI BILA TVOJA POT DO LEPŠEGA ŽIVLJENJA LAŽJA KOT DANAŠNJA:(.

Pa sej bo boljše...

Ostalim puncam pa, svaka čast, da se tako dobro držite po OP. Kar tako naprej, poročajte pa tudi kako bo s padanjem kilogramov.
Lp

Hvala za lepe želje ka_ja... :) No, danes sem že boljše, sploh ne vem da sem včeraj kje bila... ;) No, v glavnem, nič več ne boli... :)
Zdaj pa s polnim zagonom naprej... :)
Pozdravljeni!
Zanima me če kdo kaj več ve o operaciji bypass želodca.Hvala
pozdravljena MajaTutaja

Predpogoj za operacijo želodca - vstavitev bypassa je ITM vsaj 35 , 40 ali več in , da si že poizkušala razne diete... Pri svojem osebnem zdravniku se zmeniš za napotnico in nato je najbolje, da pokličeš v eno izmed bolnišnic, kjer te operacije izvajajo (priporočam ti Celje), da dobiš datum za prvi pregled, po opravljenem pregledu in pogovoru z zdravnikom sledi pregled pri endrokrinologu, anisteziologu in psihologu, pogovor pri dietičarki, ki ti tudi predpiše dieto, ki se je moraš držati, psiholog pa presodi, če si primerna za operacijo ..
Za vstavitev bypassa so primerni predvsem tisti z večjo telesno težo. Tisti , ki opravijo dajo skozi operacijo z bypassom hujšajo hitreje kot tisti , ki s kakšno drugo metodo operacije želodca. Operacija z vstavitvijo bypassa traja od 2 uri dalje... Po operaciji pa se je potrebno držati diete...

Lp.

22.10.08 20:45
Navedeno
malapikica
pozdravljena MajaTutaja

Predpogoj za operacijo želodca - vstavitev bypassa je ITM vsaj 35 , 40 ali več in , da si že poizkušala razne diete... Pri svojem osebnem zdravniku se zmeniš za napotnico in nato je najbolje, da pokličeš v eno izmed bolnišnic, kjer te operacije izvajajo (priporočam ti Celje), da dobiš datum za prvi pregled, po opravljenem pregledu in pogovoru z zdravnikom sledi pregled pri endrokrinologu, anisteziologu in psihologu, pogovor pri dietičarki, ki ti tudi predpiše dieto, ki se je moraš držati, psiholog pa presodi, če si primerna za operacijo ..
Za vstavitev bypassa so primerni predvsem tisti z večjo telesno težo. Tisti , ki opravijo dajo skozi operacijo z bypassom hujšajo hitreje kot tisti , ki s kakšno drugo metodo operacije želodca. Operacija z vstavitvijo bypassa traja od 2 uri dalje... Po operaciji pa se je potrebno držati diete...

Lp.

pozdravljena!
Sama sem imela op.baypass vmesecu avgustu.
moj itm. pred op.je bil malo nad35,kdo je primeren za to vrsto op.odloči psihologinja in pa kirurg.zakaj je tako ,se izve od tvojih prehranjevalnih navad,seveda če govoriš resnico pri psihologinji,to da so primerni tisti zvečjo telesno težo sama nimam te izkušnje saj je bil moj itm.ko sem že napisala35.
moja op.je trajala 1in in pol,in ne nad dve uri.
težav po op.nisem imela, saj sem se vstala 2 uri po op.in šla na malo potrebo.
Diete pa se je treba držati po vsaki taki op.saj se odločimo za nov zdrav način življenja in prehranjevanja.
pa lep večer želim.
shera 

23.10.08 15:02
Navedeno
RINA1
Jaz imam namreč 21. sprejem v SG in 22. predvideno operacijo baypass.

Hej Rina, upam da si uspešno prestala operacijo... Javi se kaj ko boš lahko... Vsaka izkušnja je dobrodošla... Upam da je vse ok...
Drži se... :)
shera 

23.10.08 15:02
Navedeno
RINA1
Jaz imam namreč 21. sprejem v SG in 22. predvideno operacijo baypass.

Hej Rina, upam da si uspešno prestala operacijo... Javi se kaj ko boš lahko... Vsaka izkušnja je dobrodošla... Upam da je vse ok...
Drži se... :)
Na pomoč!

Po 10 dneh po operaciji se mi je vnela rana nad popkom. Ta ni bila zašita.
Bila pa je od samega začetka suha in lepa. Danes pa mi je ven začelo malo teči. Zelenkasto rumeno. Se pravi gnoj. Rana se je malo odprla.

Ali naj grem raje k svoji zdravnici. Boli me pa nič. Mogoče po kakšen antibiotik...

LP
anil 

24.10.08 22:56
Sandrika - jaz bi na tvojem mestu šla .

Včeri sem bila ravno na prevezu pri moji zdravnici in mi je rekla da moram prit nazaj TAKOJ če mi začne kaj tečt iz katerekoli rane da mi bo dala antibiotik tako da je boljše da se greš pokazat.

in kako si grugač kaj ješ in ali imaš že kaj manj KG.

daj javi se kaj

lp
anil zdravo!

jem tekočo in pasirano hrano, jogurte. Včeraj sem pire krompir in spasiranega piščančka. Super je bilo. Neke hude skušnjave nad hrano nimam.
Imam 5 kg manj. Čeprav pa ne čutim neke hude sitosti, kot prve dni po 2dcl juhe. Verjetno zato ker še ni zategnjen trak. Nisem lačna ko pojem ampak ne čutim neke hude sitosti. pojem pa samo toliko, kolikor piše v knjižici.

Rana pa je že bolš se mi zdi. Ne teče več ven. Sem šla po razkužilo za rane in čistim večkrat na dan. Če bo slabše grem k dr.

Kakšno prevezo si imela? Jaz nisem imela nič. Še obliž sem dala dol drugi dan, ko sem bila doma. Kot mi je naročil dr. B.

Kaj pa ti ješ?

LP Sandra
anil 

25.10.08 12:53
Sandrika -
jaz sicer nisem več pametna ampak sedaj ko sem prebrala tvoj post pa vidim da se nama dogaja isto - še sreča ker sem že paničarla kaj če mi je zdrsnil trak ker ne čutim več tistega tiščanja (sitosti) kot sem ga še prejšnje dni. Sicer se mi to dogaja zdaj kakšna dva dni.
Jem pa predvsem juhe oz. vse tekoče pa kakšen jogurt pa 100% sok si stisnem iz pover yuicera...
no včeri pa sem delala segedin in sem si na fino zmiksala malo zelja in potem omako da je bilo fajn tekoče in moram povedat da mi je ful pasalo malo kislega sem pa se tudi počutila zelo vredu potem.

Veš kaj me zanima napisala si da imaš 5 kg manj ,mene pa zanima od kdaj maš 5 kg manj od takrta ko si prišla iz bolnice ali si se tehtaka preden si šla na OP, ker jaz sem se tehtala preden sem šla na op. in imam sedaj 8kg manj .Če pa gledam kile od takrat ko sem prišla domov pa me je manj samo 3 kg.

Glede preveze pa : mene so šivali tako , da imam vse rane šivane in potem
čez zalepljeno z to belo gazo.

lp.
Tudi mene je skrbelo, da mi je trak zdrsnil. Uf si me potolažila. Jaz sem se tehtala pred operacijo.
Sem pa že do same operacije shujšala 8 kg, zato mi mogoče gre malo manj dol.

Ker ko začnš hujšat gre najprej voda ven to je prvi teden pri meni 4 kg, potem pa počasi po 1,5 kg na teden.

Se nič ne obremenjujem, samo da gre dol.

Fino je brat poste in izkušnje enega, ko je skoraj istočasno bil operiran.
Popijem pa poleg hrane še 1,5 l vode. Več mi zaenkrat ne gre, ker ne morem 24 ur na dan imeti flašo pri sebi.
Prej sem komot popila po 3 l, ker sem lahko po 2dcl naenkrat spila, zdaj pa po požirkih težko. No se bom poboljšala.

LP Sandra

25.10.08 17:36
ja punce to je normalno-po operaciji je zelo majhen vnos hrane-potem pa lahko vase spraviš več-bo boljše ko bosta napolnjene-čeprav je isto-nekaj časa drži ,potem pa spet lahko malo več poješ-tako je pri meni-včasih pa poješ samo kakšen grižljaj,pa te že tišči-ne vem!
lp
anil 

25.10.08 22:58
paper - hvala ti si me pa potolažlila ,res je fajn da se lahko na tak načim človek informira . Punce zlate ste ....

Naj povem da sem danes grešila in sicer sem pojedla malo fulll mehkega ponfrija seveda sem žvekala ko n... preden sem ga sploh upala pogoltnit,sicer nisem nevem kaki ponfri -jedec ampak dans pa se mi je tak zaluštal da sem morala poskusit.

lep vikend
koma 

26.10.08 18:26
Živjo,
hvala za vse dobre nasvete na tem forumu. Sama grem na operacijo 6.11. v SG.Pred tem moram k anastezilogu, kdo ve za kakšnega v bližini LJ?
Gre mogoče še kdo na operacijo takrat?

27.10.08 08:00
kolikor mi je znano,boš morala k anesteziologu v SG.
lp
nimfa 

27.10.08 08:21
zanima me ali je jutri v SG klub operiranih, rada bi se ga udeležila, čeprav še nisem bila operirana.Ob kateri uri se dobite in koliko časa traja?
Ja jutri je klub, s pričetkom ob 14.15 uri. Traja cca 1 uro, do 1,30.
Ti svetujem, da si vsa vprašanja napišeš in jih na sestanku postaviš. Ni ti treba bit do konca, če se ti bo mudilo. Nekateri gredo po koncu še na pijačo in malo počvekajo.

Lepo se imej in vitamine jej!

R
nimfa

28.10.08 10:15
Hvala Morski galeb, prideva s kolegico. Lep dan vsem, Nimfa
shera 

28.10.08 13:02
Hej ženske... Mene pa zanima... Vse ki ste že bile operirane... Kdaj se nardi krvna slika, spirometrija, EKG in slikanje pljuč? Vse 14 dni pred OP al lahko tud prej? Ker jaz sem termine že imela, pol pa sem mislim da lih tukaj prebrala da se nardi to tik pred... Pa zdaj nevem, rada bi čimprej vse te izvide skupaj zbrala... Fenk ju že vnaprej... ;)
anil 

28.10.08 15:22
shera !

Jaz sem morala opravit te preiskave 14 dni pred OP, ker ,ko sem klicala anestezistko v SG mi je rekla da ti izvidi ne smejo biti starejši od 14 dni.To so izvidi katere zahtevajo ravno anestezisti in z njimi moraš prit na pregled k anest.

Če te še kaj zanima pa sao vprašaj.

Kje pa ste ostale; dajte no oglasite se kaj .....pišite kaj kako vam gre ....
shera 

28.10.08 15:58
Aaaaaa, soooooo, hvala... :) Napotnice že imam, sam niso časovno omejen... Itak pa mi je zdravnica rekla da za slikanje pljuč in vse ostalo čakaš dan, dva, tako da... Še mam čas pol... :)
Navedeno
nimfa
Hvala Morski galeb, prideva s kolegico. Lep dan vsem, Nimfa

Haj!

Kako se vama je zdelo? Sta dobili zadovoljive odgovore na svoja vprašanja?

Lepo se imej pa vitamine jej!

R

29.10.08 22:40
Lep pozdrav! Jaz bom pa nekaj stvari vprašala, ker enostavno ni mogoče, da bi vse prebrala. Potrebujem mnenje. Stara sem 19 let ITM 33.5
Imam kaj možnosti, glede na to, da lahko povem, da imam po očetovi strani težave s srcem, kar občutim tudi takrat, kadar se prenajem?

Zdaj pa dalje:)

Recimo, da možnosti so, se da kaj stvari opravit v Mariboru? In, če se lahko zgodi, da ti zavarovalnica ne krije teh stroškov?

Hvala za odgovore
shera 

30.10.08 16:15
Pogoj za operacijo je ITM 40 in več ali pa 35 s spremljajočimi boleznimi... Sladkorna, visok ritist ipd... Mislim da v tvojem primeru zavarovalnica operacije ne bi krila... Moraš pa vsaj 1 leto poskušat kako drugače shujšat... Z delavnicami, športom, dietami... Če ti to ne uspe si upravičena do operacije, vendar pod zgoraj omenjenimi kriteriji...

V Mariboru teh OP ne opravljajo, lahko se pozanimaš v LJ, CE ali SG...
Ojla!

Danes sem z vami prvič. Žal mi je, da vas nisem že prej najdla. No, odločila sem se za OP spomladi. Dala sem vse preiskave v 3 mesecih (bilo je malo "veze") in sem 16.9.2008 šla na pogovor k dr.B. Dal me je na čakalno listo in rekel, da bom čakala od enega leta do enega in pol. OK se sprijaznim in... V torek, 28.10.2008, torej dober mesec po čakanju, dobim klic, da se javim v bolnici 4.11.2008 in, da bom naslednji dan operirana. Skoraj sem doživela šok. Prisežem, to je bilo "bez veze". Panično iščem po netu kakašen forum in vas najdem, zahvaljujoč niki1. Hvala niki1!

No, zdaj je kar je. A vendar, odločili smo se za trakec pri operaciji. Jaz se pa zdaj, v zadnjem trenutku odločam, da prosim dr. B., da mi naredi bypass. Upam, da me ne bo čudno gledal. A se je kdo premislil v zadnjem trenutku o vrsti operacije, kakor jaz? Al pa sem edina?

Koma, jaz in ti bova ob istem času na OP. Jaz malo prej. Oglasi se, če boš lahko.

Danes sem pri svoji zdravnici slišala (sem namreč iz MB), da nekdo dela specializacijo za tovrstne OP v MB. Tako, da punce, katere niste še in se boste počasi odločile za OP, imate srečo delati jo v svojem kraju.

Toliko. Upam, da bo vse OK na OP. Če preživim (saj vendar moram, polna sem kreditov ;o))), se javiiiim, a mogoče tudi kaj prej.

Baaaaaj

31.10.08 05:54
ojla,lili-vanili-ne vem,če je pametno da se premisliš in se odločiš za obvod želodca.Ves postopek je pri tebi predviden za trakec,zakaj mišliš da je zate boljši obvod?Glej,pri trakcu je najmanjši poseg v telo,res pa je da se s trakcem počasneje hujša-tam nekje do 4kg mesečno-kar pa je čisto dovolj.Seveda,če se držiš bolj dietne prehrane,gre kakšen kg več.Ne vem,kakšen je tvoj itm,prehranjevalne navade itd.Če so ti rekli da je zate primeren trakec,tega ne spreminjaj.Sploh pa ne sedaj,ko si tik pred operacijo.Premisli in napiši kaj več!
lp
OJ!
ALI LAHKO KATERA POVE ČE JE ŠE KJE KAKŠNA PSIHOLOGINJA,KI SE UKVARJA S PREGLEDOM PRED OPERACIJO.(LJ,CE ALI KJE DRUGJE).HVALA ZA ODGOVOR
Samo LJ, CE in Ravne (žena dr.Breznikarja).

R
MORSKI GALEB:A v vseh krajih dela samo ona?
marelle

01.11.08 14:40
V Ljubljani v KC je pred operacijo potrebno iti k psihologinji ge. Mlinarič in to vsaj trikrat. Naročiš se na telefon 01/522-25-59. Na vrsto prideš v roku kakšnega tedna. Meni je všeč.
MARELLE:Hvala za odgovor.Ali si bila,ali še boš operirana v Ljubljani?Kam lahko pokličem in vprašam glede operacije?
marelle

01.11.08 18:12
V Ljubljani se naročiš, ali pa samo pokličeš za informacije, na oddelek za abdominalno kirurgijo - tel. 01/522-25-61. Mislim, da naročajo za vsak prvi četrtek v mesecu in so zelo prijazni.

Po prvem pregledu pri kirurgu ti dajo list z navodili in moraš opravit pregled pri točno določeni psihologinji (3x) - ta te spremlja tudi še eno leto po operaciji, pri točno določeni dietetičarki, to opraviš takrat, ko si prvič zmenjena pri psihologinji, da ne hodiš 2x, pri točno določeni endokrinologinji (z napotnico čakaš 3 mesece, samoplačniško 1 mesec - 80 EUR), ter pri kateremkoli kardiologu v KC (tudi zelo hitro prideš na vrsto). Ko imaš vse te izvide se naročiš na drugi pregled.

Vsak prvi četrtek v mesecu je popoldne tudi podporno-debatna skupina operirank in bodočih operirank v kleti kliničnega centra s psihologinjo.

Na prvem pregledu sem bila v začetku septembra, do danes sem bila tudi že 3x pri psihologinji, pri dietetičarki in kardiologu, čakam še na endokrinologinjo, potem pa se naročim na drugi pregled. Kako poteka po drugem pregledu, katere še preiskave je treba opravit in koliko časa čakaš na operacijo pa ne vem in se tudi sama priporočam za informacije, če jih kdo ima:)

Lp!
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 19 plus 6?