Hujšanje

Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
Nujno rabim eno dieto - shujšati moram 10 kg v enem mesecu, ali pa vsaj v enem mesecu in pol.

Ce na internetu nikjer ne obstaja taka dieta, bi vas prosil, ce jo ima kdo doma, da mi jo potem posljete na moj email naslov:

kimipok1@email.si

Hvala!

Ojla

Kaj pa če bi poskusila z 3md dieto...Mau si preber prejšne poste:)
Buhteljček, 10 kg v enem mesecu je že kar malo drastično. Ne vem, zakaj želiš tako na hitro - če je kakšen zdravstveni vzrok, potem je bolje, da se obrneš na zdravnika. Sicer zdravniki odsvetujejo hitro hujšanje, ampak če gre za kakšno nujno stvar (npr. če čakaš operacijo, kjer teža povečuje tveganje), ti bodo svetovali, kako to najhitreje opraviš.
Pazi, saj je lepo videti takojšen rezultat, ampak problem je v tem, da se hitro hujšanje ponavadi vrne kot bumerang - trpiš in stradaš, izgubiš kile (in živce), ampak komaj čakaš (sanjaš!!!), da greš nazaj na normalno prehrano, nato se ti vrnejo vse kile in še kakšna povrhu.

Sicer je pa najbolj preprosto in splošno znano tole: pol manjši obroki hrane, prepoved sladkarij, mastnih stvari (mastno meso, majoneza, rumenjaki), piti veliko vode, ne jesti beljakovin in škroba istočasno in seveda MIGATI, saj za vsako izgubljeno kilo moramo pokuriti okoli 7000 kalorij. Na ta način mogoče ne bo šlo 10 kil v enem mesecu, ampak svojem telesu pa le prišparaš šok.

Saj te razumem, mi bi vsi radi shujšali čez noč (jaz prva, verjemi). Ampak tako žal ne gre.

Imam prijateljico, ki se je en mesec pred svojo poroko odločila za drastično shujševalno dieto, "da bo lepa nevesta". Nabavila si je tablete, ki vplivajo na možganski center za regulacijo lakote in je nekaj tednov živela dobesedno od zraka. Ker je končala v bolnici zaradi psihičnih in kardioloških težav, je bila poroka preložena za nekaj mesecev, mi vsi okoli nje pa nori od skrbi :-( Torej čuvaj zdravje in raje hiti počasi.
No pa še nekaj pozabljate pri tem. Diete že obstajajo, ki ti omogočajo shujšati toliko kg. Vendar volja?! Te pa ne prodajajo. In marsikdo ob tistih neumnih jedilnikih (ko ne ješ skoraj nič) izgubi voljo. Saj moraš bit res trdno odločen, da ne obupaš.

Predvidevam, da imaš verjetno v čez mesec in pol kakšen pomemben dogodek na katerem bi rada zablestela kajne?

Bom držala pesti, da boš izgubila kak kg, pa tudi če jih ne bo 10, boš vseeno zmagovalka!
Dekleta in fantje, ne norčujte se iz svojega zdravja. Kar nabiramo več let, tega ne moremo pokuriti v enem mesecu. Morda že, po tehtnici, vendar to je le voda (saj vemo, koliko jo je v našem telesu) in mišice. "Špeh" pa ostaja.
Adolf Hitler je eden od bolj znanih propagatorjev metode LAKOTA.

Metoda LAKOTA ima dve enostavni postavki:
- nič ne jej in pij samo vodo
- garaj cel dan

Dodatki so še:
- masaža s gumjastimi palicami
- spanje na ergonomsih ležiščih - gol les
- termo tretma - spanje na minus 10 cezija
- int...

Uspeh zagotovljen - zajamčeno... 10kg v enem mesecu !!!!

Za zdravstvene posledice ne odgovarjam :)

Če pa res želiš hitro dieto - potem samo pod nadzorom strokovnjaka... morda bi ti dr. Mateja Hafner s foruma Strokovnjak odgovarja znala povedati kaj več...

Mislim resnično, zdravje je zdravje...
lah kdo pomaaga???pa mi pove kak naj shujsam 5 kg plissssssssss????
Povej pri koliko kg začenjaš, ali že treniraš, kako se prehranjuješ sedaj. Tako ti bomo lahko svetovali kako se spravit k dieti in treningu. 5kg je realna izguba v enem mesecu. Sicer pa kg niti niso toliko pomembni, lahko na istih kg izgledaš neprimerno drugače :).
fitnessboy....kako potem obdržati težo? kateri treningi so primerni?

dieteeeee

16.09.08 18:42
a ima kdo kako dieto ampak zdravo!!!
in v cim hitrejsem cajtu zgubit vec kilogramov!!!
prosim javteee!!! tnx
Meni je pomagala ločevalna dieta ampak rabiš 3 mesece, potem pa moraš še vedno paziti na hrano, če ne ni nič. Pa telovadba seveda.
lep pozdrav
Rada bii shjšalaa saj sem definitivno predebelaa tehtam 59.kg velika pa sem sam 160 cm.mi lahko kdo pomagaa z prprosoo dieto ki mee bo stala malo in bom do poletja shujšala za 10-15 kg.prosim pomagajte mi.!!!
is this a joke?

pol če maš 45 kg,daj si preračunaj kak itm boš mela,pa saj boš podhranjena
Se opravičujem za prej napisane besede, da na tem forumu ni ljudi, ki bi se hecali s težo. Očitno sem v zmoti. 45 kil bi rada imela. Koliko si pa stara? Hodiš mogoče v šesti razred OŠ? Halo? Pa tudi če si velika 160 cm. Ne vem kake konstitucije si, a se mi vseeno zdi, da pretiravaš.
Sam mal komentarja: jaz sem tudi 160 cm, zdaj imam 55 kg, telesne maščobe 23%. Glede na leta (32 let)in tri otroke po vseh zdravstvenih tabelah spadam v idealo. Tudi na pogled sem čisto OK - nisem anoreksična, pa tudi špeh mi nikjer ne visi, nosim konf. 36 ali 38.

In glej, šment, na najdi.si mi vsakič ponuja LineoSnello in za hec vpišem svoje dimenzije. Po njihovi formuli bi morala imeti 48 kg????!!!! Shujšati 7kg????!!!!! O, matr, me je totalno razkurilo.
Sama imam 169 cm, 57 kg, 19% telesne maščobe in ITM 20 sicer imam hruškasto postavo, vendar popolnoma normalno izgledam pa mi napiše da je moja idealna teža 55,9 kg.....sem raje kar zaprla, malo neumno za moje pojme :)
jaz bi rada fuul hitro shujšala v 1mescu 8kg pa nevem kako zdaj jem samo jogurt in polnozrnat kruh pa juhe take lahke stvari...kako še naj si pomagam plis hepl meee
pozdravljene punce.rada bi vam povedala kako hujšam jaz.vsak dan pijem aloa vero gel 3 krat na dan pred obrokom.shujšala sem v 1 mesecu za 6 kg in se počutim fantastično.pijem jo že drugi mesec in kile kar grejo dol.sem zelo vesela mojih rezultatov
kje se ga pa da dobiti ta gel aloa vero pa kakšna je cena
Lahko probaš Be-Light, poglej na www.be-light.si ,deluje! Ampak to je pomoč... če ješ zvečer sladkarije nič ne pomaga.
ravno sem hotela odpret forum na to temo... ker me res zanimajo izkušnje glede tega izdelka... predstavitev na linku je dobra, a jaz sem vseeno skeptična...

če kdo to uporablja, mi naj sporoči

lp
Ob hitrem hujšanju se ti bodo joški povesili, koža bo mlahava, obraz pa upadel. Ne ga srat!!!
Heei**

Sm Tina in stara sm 14 let. Tehtam 58kg visoka pa sem 166cm. Mislim oz. vem da imam čisto preveč kil za svoja leta in velikost.
sama sebi se zdim ful debela, do poletja pa bi shujšala 6kg. Ukvarjam se s športom(ples, sprehodi, tek, učasih tudi kolesarim), čim manj sladkarij poskušam jest.
Prosila bi vas da mi malo pomagate z nasvetii!! Bi vm vrnila uslugo ampak saj vidite da še sama sebi nevem pomagat kaj šele vam.
Zato bi vas prosila, če kdo ima izkušnje s tem, pozna razne diete, kakšne tablete, bilo kaj drugega naj mi prosim odpiše na moj naslov: Tinii.x3@hotmail.com
Iskreno vam bm hvaležna če mi pomagate z. sm vam že zdej!!!!
PROSIM POMAGAJTE MI!!!!

Hvala, Tina
Navedeno
lunamesec
pozdravljene punce.rada bi vam povedala kako hujšam jaz.vsak dan pijem aloa vero gel 3 krat na dan pred obrokom.shujšala sem v 1 mesecu za 6 kg in se počutim fantastično.pijem jo že drugi mesec in kile kar grejo dol.sem zelo vesela mojih rezultatov

Heei**

Eii a to res pomaga??
kaj bi mi lahko prosim povedala kje se to kupi in koliko stane??
Zelo bi ti bila hvaležna!!!!
Če ti ie mi pošli podatke na moii naslov Tinii.x3@hotmail.com
Ravno 6kg si želim izgubiti v 1 mesecu.
Če bi imela čas bi mi lahko tudi poslala jedilnik?? ali kakšen nasvet napisala??
če mi boš pomagala res HVALAA!!!

užiwejj, Tina.
Tina, preberi si prvi prispevek v tej temi; http://med.over.net/forum5/read.php?93,5287017 To je moj nasvet.

Drugače pa mislim, da nisi ravno debela. Morda ti ni všeč tvoja oblika telesa, kar pomeni, da bi bilo bolje stopiti na rolarje (tukaj dela celo telo), kot pa se samo sprehajati ali iti kdaj na kolo. Roko na srce, še nekateri dedki in babice so bolj aktivni. Če greš kdaj v hribe samo gledaš z odprtimi usti kako maširajo v breg.

Ne glej toliko na tehtnico. Tudi več kilogramov je lahko zapeljivo in zdravo razporejeno po telesu.
Tina kaj res nimaš časa malo pobrskat oz prebrat par postov niže..o zdravem hujšanju je toliko napisanga,toliko vprašanega/odgovorjenega s strani strokovnjakov..punca le malo časa si vzemi,malo poste preberi in preštudiraj.
sigurno boš veliko našla,pol si pa lepo prehrano poštimaj,pa migaj še naprej.to je bistvo,ni bljižnjic,zato ne z glavo skozi zid ;)
stara sem 22 let imam 100kg, rada bi shujšala ampak nikakor mi ne uspe...shujšam pa se zopet zredim,... skoz sem lačna ,...obupana,... mi lahko pomagate
stara sem 22 let imam 100kg, rada bi shujšala ampak nikakor mi ne uspe...shujšam pa se zopet zredim,... skoz sem lačna ,...obupana,... mi lahko pomagate
Tijana, tukaj je kar nekaj nasvetov glede zdrave prehrane... Kot pravi memmi, treba si je vzeti čas, se malo potruditi in pobrskati med posti za pravimi informacijami pa boš sigurno našla kaj uporabnega... Edin nasvet ki ti ga lahko dam je to da se ne loti nikakršne diete, kot si verjetno že sama opazila se kilogrami po prenehanju diete vrnejo... Pa še kak zraven...

Če ješ mastno hrano lahko poskusiš s kapsulami alli... http://www.alli.si/?src=ppc&site=google&cmpid=1a&kw="ali"&match=Exact
Ampak vedi da so te le za pomoč pri hujšanju, zaradi tega ker jih boš uživala še ne boš shujšala... Hujšanja se je treba lotiti "v kompletu"... Vsakodnevno gibanje, jej malo in 5x na dan, ti garantiram da nikoli ne boš lačna... :) Pa saj to vse že verjetno poznaš a ne? :)

No, če ti nič drugo ne pomaga se lahko odločiš tudi za operacijo... Tukaj imaš veliko informacij... http://med.over.net/forum5/read.php?93,5244334
Prebereš si lahko še temo Operacija želodca...

Pa veliko uspeha pri izgubljanju odvečnih kilogramov... :)
tudi jaz moram shujšati!velika sem 174 in teška 77kg, sem mamica 2sinčkov (mlajši je star eno leto) in stara sem 25let. Čisto nič nisem zadovoljna z svojo težo, res imam teške kosti in mi veliko ludi pravi da sploh nisem debela a kaj ko bi jaz rada padla na 70kg če se da še kak kg dol. HUJŠAM Z LIMONO OZ. LIMONINIM SOKOM VSAK DAN ENA LIMONA Pa me zanima če je to pametno toliko limone popit, po šesti uri nič ne jem, pa tudi dopoldan samo sadje....no zdaj sem v enem mesecu in pol zgubila 4kg, preveč počasi gre to..
Shujšate lahko komot tudi s tem da jeste. jst npr. jem veliko mastne hrane in ogl. hidratov pa sem šla na dieto ki je bila sestavljena največ iz beljakovin(meso),zelenjave, sadja. V 6dneh sem shujšala 4 kile. Res ne hujšat tko da ste sam na npr. sadju raj razmislte kaj vas redi pa to odstrante iz jedilnika.
lep pozdrav vsem skupaj

mam problem nč ne delam doma in nocm jt vn sm 168 visoka in mam 77 kilogramov nevem kaj nej naredim redno se sprehajam in pijem toliko vode da mi je kar slabo rada pa bi shujšala
kako

hvala za odgovor
Navedeno
pipi65656
lep pozdrav vsem skupaj

mam problem nč ne delam doma in nocm jt vn sm 168 visoka in mam 77 kilogramov nevem kaj nej naredim redno se sprehajam in pijem toliko vode da mi je kar slabo rada pa bi shujšala
kako

hvala za odgovor

Zgleda bolj kot slana šala. Imaš veliko o tem napisano, le čas si vzami in preberi.
halooooo.....mal pomoči plis....mam 16 let in čez 3 tedne grem na morje kjer sm pred neki časa spoznala enga fuuuul luškanga tipa pa fuuul sva se zaštekala, pa me zanima koko bi lahko svojo postavo najbol spremenila... mam 70 kg vlka pa sm 167cm...sam jst mam močnejše noge...pa široke boke pa trbuh, drugač pa v pasu sem suha-rada bi vsaj zgledala mal bol vitka.....če ma kdo kak nasvet kako vadbo al pa kej..drugač pa zdrav se prehranjujem kokr se le lohk...torej plis....<3
Iskreno, izgubiti deset kilogramov v enem mesecu je precej neumno. Kot že povedano, hitro lahko izgubiš voljo do hujšanja, če ti je najljubše prepovedano. Ne samo, da moraš biti hudo vztrajen, če po dieti izgubiš nadzor in ješ kar vsepovprek, se kilogrami kaj hitro vrnejo. Takrat je ves trud zaman.
Drugače pa saj veš: ne pretiravaj z oglljikovimi hidrati (torej, žal mi je, ne jej belega kruha, pečenega krompirja, testenin z mastnimi omakami ...), odpovej se sladkarijam in sladkim pijačam. Kot že stokrat slišano: pij veliko vode, jej sadje in zalenjavo ter razmigaj svoje telo. Nič novega torej. Če torej nimaš posebnih zdravstvenih težav, posebne diete ne potrebuješ.
sem stara 14 let in sem debela..oče mi pravi da sem postala ''bajsa'' mama pa prav tako..sem velika 168cm in tehtam 64kg..imam debele noge ! prosim pomagajte mi da shujšam v enem tednu,kako?
Draga Tiija!

Si se tudi zredila v enem tednu? Dvomim. Računaj na to, da izguba telesne maščobe (pa čeprav še tako majhna) ni stvar, ki se lahko zgodi v enem tednu. Eno je shujšati 5 kil, saj že samo na račun izgubljene vode, ki se zadržuje v telesu, lahko toliko izgubiš. Druga stvar pa so maščobe - te namreč ne gredo zlahka s telesa. Sicer bi bilo verjetno prav, da izgubiš kako kilo, a zate mnogo bolj primeren način je telovadba, ki pa žal ne daje rezultatov v enem tednu.

Lp
Navedeno
tiija
sem stara 14 let in sem debela..oče mi pravi da sem postala ''bajsa'' mama pa prav tako..sem velika 168cm in tehtam 64kg..imam debele noge ! prosim pomagajte mi da shujšam v enem tednu,kako?

Tija,
jaz bi najprej za ušesa tvojega očeta in tvojo mamo! Še nekam razumem, če kako pikro izrečejo vrstniki, ampak starši! In to na račun postave!?? Jaz imam sina samo leto mlajšega in res mu kdaj rečem "lenoba", ker si to zasluži. Ampak ko je bil debel, mu enkrat samkrat nihče od domačih ni rekel "bajsi" ali kaj podobno žaljivega. Uf, nisem mogla mimo tega.
Drugače se pa strinjam z Lenko, v enem tednu ne moreš veliko storiti. Lahko se začneš ukvarjati s kakim športom (pa naj te vsaj malce veseli, ok?), malce pa popazi, da niso količine na krožniku prevelike, da ni preveč sladke in mastne hrane, predvsem se pa pazi fast-fooda. Prepričana sem, da veliko veš o zdravi prehrani.
Začni počasi, z majhnimi koraki in ti bo uspelo. Zagotovo!
Pa tudi mami (očetu) povej, kako se počutiš in kaj si želiš. Njuna dolžnost je, da ti pomagata in te vzpodbujata. In če ne bosta sodelovala, ju pošlji k meni v šolo!

PS: pri 168 cm in 64 kg zagotovo nisi bajsa, pa tudi suhica ne. Morda imaš le kak kg viška, največ 5 kg, verjemi. In s 5 kg viška ni NIHČE bajsa.
Najbolj pametno je hujšat s športom. Kilogrami ne bodo šli tako hitro dol, vaša postava pa se bo preoblikovala... Mišice tehtajo več kot ''špeh''.

Glede hrane pa... Pijte veliko vode, pojejte čim manj sladkorja in izogibajte se mastnim jedem.

Če boste to upoštevali, vam bodo kilogrami šli dol, pa še KUL boste izgledali.

Pri meni je delovalo.

Lp, Lanna
Heeiiillllaaaa

sem 12 letna punca z 70kg in 168cm.
rada bi čim prej shujšala ker imam itaq da preveč kil za svoje leta in višino.
če ve kdo kako pametno dieto,telovadbo ali pa kar koli,ki bi mi lahko pomagal bi vas prosla da me dodate na msn ali pa mi sporočite na miska1997@gmail.com.
hvaLa
zdravo! jaz sem pa punca, stara 12 let. kmalu bom 13. resnično bi rada shujšala, ker imam preveč kilogramov. saj meni se tako zdi. imam 75kg in 165cm. to je preveč, kajne? ali ima kdo kakšen nasvet, kako bi lahko shujšala? ali moram spremeniti način prehrane? ali se moram več gibati? drugače pa nimam veliko kondicije in je to pri meni teško, ker se mi začne vrteti :( ali kdo pozna kakšno varno, zaneslivo dijeto?

RESNIČNO BI RADA SHUJŠALA IN BI ZAPRLA USTA VSEM, KI S PRSTOM KAŽEJO NAME ZARADI TEŽE!

Hvala.
Navedeno
miiŠkaa
Heeiiillllaaaa

sem 12 letna punca z 70kg in 168cm.
rada bi čim prej shujšala ker imam itaq da preveč kil za svoje leta in višino.
če ve kdo kako pametno dieto,telovadbo ali pa kar koli,ki bi mi lahko pomagal bi vas prosla da me dodate na msn ali pa mi sporočite na miska1997@gmail.com.
hvaLa

Vpiši se na kako obšolsko dejavnost, nekaj v zvezi z športom, kjer vas bo več skupaj in boš redno telovadila in se tega ne boš niti zavedala.
Navedeno
pomagajte!
zdravo! jaz sem pa punca, stara 12 let. kmalu bom 13. resnično bi rada shujšala, ker imam preveč kilogramov. saj meni se tako zdi. imam 75kg in 165cm. to je preveč, kajne? ali ima kdo kakšen nasvet, kako bi lahko shujšala? ali moram spremeniti način prehrane? ali se moram več gibati? drugače pa nimam veliko kondicije in je to pri meni teško, ker se mi začne vrteti :( ali kdo pozna kakšno varno, zaneslivo dijeto?

RESNIČNO BI RADA SHUJŠALA IN BI ZAPRLA USTA VSEM, KI S PRSTOM KAŽEJO NAME ZARADI TEŽE!

Hvala.

Prvo spremeni način hrane, ker mladi res pojejo preveč sladkega in popijejo preveč sode, zelenjave pa sploh ne vidiš.
Kot sem odpisal en post višje svetujem tudi tebi.
Vpiši se na kako obšolsko dejavnost, nekaj v zvezi z športom, kjer vas bo več skupaj in boš redno telovadila in se tega ne boš niti zavedala.

lp
Navedeno
GoranP
Navedeno
pomagajte!

Hvala.

Prvo spremeni način hrane, ker mladi res pojejo preveč sladkega in popijejo preveč sode, zelenjave pa sploh ne vidiš.
Kot sem odpisal en post višje svetujem tudi tebi.

lp

Še ena stvar. Verjetno imaš povišan krvi tlak, ker se premalo gibaš in ješ dosti slabo hrano. Tako da svetujem, da greš do osebne zdravnice in se naroči na biološke preiskave(holesterol, ldl, hdl, trigliceridi) kjer boš videla ali bo potrebno uvesti specifično dieto obenem pa začni redno kontrolirat tlak, da veš kako vrednosti imaš.

Lp
Sam sem shujšal nekje 7 kg v dveh mesecih. 5 Kg je šlo hitro dol, saj je bila sama voda, sedaj pa bolj počasi, trudim se, da bom shušal še nekje 7kg. Moj recept sladkarije, alkohol, pohano, ogljikove hidrate po 1 uri vstran, laufanje zjutraj ali večer (lahko tenis, rolanje...., vsaj 1-2 uro aktivno, no razen teka 40 min nekje do 70% srčnega utripa)

Recept zagotovljen.
Kako doseči, da držiš pulz tako nizko (70%)?? Redno tečem od aprila 2-4krat tedensko, ponavadi zjutraj na tešče, včasih zvečer. Ponavadi odtečem 9-10km, dvakrat na mesec pa tudi kakšno daljšo razdaljo (17-21km). Prejšnji mesec sem si kupila polar uro, da bi merila utrip in kalorije. Ampak mi nikakor ne uspe ostati pri nizkem utripu. Že takoj na začetku mi poskoči na 80% MSU ali več, ko tečem v hrib pa sploh. Na začetku sem imela vklopljen zvočni alarm za trening izven območja (65-85% MSU), ampak je bilo to piskanje tako pogosto, da zdaj zvok izklopim. Med tekom včasih preverjam utrip, ampak je nizek samo pri teku po hribu navzdol. Brala sem, da je za kurjenje maščob najboljši tek na tešče pri nizkem srčnem utripu. Jutranji tek mi je najljubši, ne morem pa ostati na nizkem utripu, razen če bi šla tako zelo počasi, da bi se komaj premikala. To pa potem ni več tek. Ko tečem brez gledanja na uro, doma potem ugotovim, da povprečno tečem pri 88% MSU. Kakšen nasvet?
Navedeno
runner
Kako doseči, da držiš pulz tako nizko (70%)?? Redno tečem od aprila 2-4krat tedensko, ponavadi zjutraj na tešče, včasih zvečer. Ponavadi odtečem 9-10km, dvakrat na mesec pa tudi kakšno daljšo razdaljo (17-21km). Prejšnji mesec sem si kupila polar uro, da bi merila utrip in kalorije. Ampak mi nikakor ne uspe ostati pri nizkem utripu. Že takoj na začetku mi poskoči na 80% MSU ali več, ko tečem v hrib pa sploh. Na začetku sem imela vklopljen zvočni alarm za trening izven območja (65-85% MSU), ampak je bilo to piskanje tako pogosto, da zdaj zvok izklopim. Med tekom včasih preverjam utrip, ampak je nizek samo pri teku po hribu navzdol. Brala sem, da je za kurjenje maščob najboljši tek na tešče pri nizkem srčnem utripu. Jutranji tek mi je najljubši, ne morem pa ostati na nizkem utripu, razen če bi šla tako zelo počasi, da bi se komaj premikala. To pa potem ni več tek. Ko tečem brez gledanja na uro, doma potem ugotovim, da povprečno tečem pri 88% MSU. Kakšen nasvet?

Izogibaj se hribov.
Zakaj pa bi se morala izogibati? Bolj težko je najti popolnoma raven teren za daljši tek. Mogoče sem se narobe izrazila - ne tečem v hrib ampak v klanec :-) Pa še to ne ves čas. Če grem na 'mojo progo' sta pač vmes dva manjša klanca. Problem je, ker že na ravnem terenu presežem ustrezen utrip.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 2 krat 2?