Spremeniti svoj življenjski slog – spremeniti navade v prehranjevanju in povečati nivo telesnih dejavnosti – nikakor ni lahko, a prednosti postopnega in enakomernega zmanjšanja telesne mase so za zdravje lahko velike. V oporo so izkušnje drugih in nasvet strokovnjaka - na forumu Uravnavanje telesne teže.
hey prosim za en nasvet maja bom stara 15 let in imam 54 kg...rada bii do poletja shujšala vsa 7 kg prosim za eno čisto preprosto dieto ki bi bila poceni ker nimam dnara ...
Obupana<3, za kake resne nasvete si dala mnogo premalo podatkov. Predvsem je pomemben podatek o telesni višini, pa tudi o tem, kaj, koliko in kdaj ješ ter podatek o tvoji telesni aktivnosti. To so minimalni podatki, ki vsem, ki so strokovnjaki in ki to nismo, o tebi mnogo povedo, in na podlagi le-teh ti potem lahko svetujemo, kaj storiti.
En takšen zelo splošen nasvet, o katerem že ptički čivkajo, pa je čisto poceni (pravzaprav zastonj), je: - imej vsaj 5 količinsko manjših obrokov na dan, nikakor pa ne izpuščaj obrokov,
- jej veliko zelenjave,
- ogljikohidratna živila naj bodo pretežno iz kompleksnih ogljikovih hidratov, ki jih najdeš v polnozrnatih izdelkih (kruh, pecivo, testenine), rjavem rižu, kosmičih...
- sadje in ogljikohidratna živila jej pretežno v dopoldanskem času, torej do vključno kosila,
- dovolj primernega gibanja (najdi rekreacijo, ki ti je všeč, in se gibaj vsaj eno uro dnevno, vendar naj bo dovolj intenzivno).
Če pa boš napisala še kaj o svoji prehrani in gibanju ter telesni višini, pa ti bodo forumaši, ki imajo več izkušenj ali znanja kot jaz, z veseljem bolj natančno svetovali. Vse lepo ti želim.
Eh, izžarevanje energije v prazno, bi rekel moj bivši profesor filozofije. Če pa se Lukec zaradi tega bolje počuti..... Morda tudi njega pestijo odvečni kilogrami in preizkuša novo dieto: stresanje lastnega gnoja na druge, zato bom lažji:)))))))
Hay! Jst sm Sara stara sem 21 let tehtam 56 kg in sem velika 173cm.
V osnovni in srednji šoli sem tehtala kar 84 kg. Shujšala sem pa tako da sem vsak dan
preživela 2 uri v fittnesu 1ura teka na dan 5 obrokov sem imela in pri tem skoraj da ni bilo mesa.
v 3 mesecih sem izgubila 28 kilogramov seveda pa med hujšanjem nisem jedla ocvrtega mesa samo "praženega" na pari.Nisem zaužila niti enega hamburgerja pomfrija in podobne zdaj dokaj popularne jedi.Čeprav sem zdaj z hujšanjem končala in sem dosegla kar sem hotela še vedno na dan 1 uro tečem 2 uri sem v fitnesu in se zdravo prehranjujem. Načrtujem pa tudi postati vegetrjanka. :) Tako, da hočem vam povedati da je vse mogoče tudi brez nekih diet,tablet,lepotnih posegov in raznih aparatov samo potrebna je VOLJA!!!
LP. Sara :)
Gospodična Sara_Suhuca, čestitam za dosežek in za večletno vztrajnost. Te ste vsekakor premogli zelo veliko, saj ob vaši fizični aktivnosti (2+1=3 ure dnevno) prekašate veliko večino profesionalnih športnikov, razen mogoče tistih na bradlji, ki trenirajo po 5-7 ur dnevno. Zelo bi vam bil hvaležen, če boste ena od tistih vegeterjank, ki se zaveda, da so do svoje čudovite postave in do svojega zdravja prišli s trdim delom in ne samo s tem, da ne jejo rdečega mesa.
Ravnokar ste me tako zmotivirali, da sem se odločil tudi sam, da grem jutri spet tečt. Pa skleci, pa kolebnica, pa trebušnjaki...........res vas je prav fajn brat, vam povem.
Sara_Suhica Hay! Jst sm Sara stara sem 21 let tehtam 56 kg in sem velika 173cm.
V osnovni in srednji šoli sem tehtala kar 84 kg. Shujšala sem pa tako da sem vsak dan
preživela 2 uri v fittnesu 1ura teka na dan 5 obrokov sem imela in pri tem skoraj da ni bilo mesa.
v 3 mesecih sem izgubila 28 kilogramov seveda pa med hujšanjem nisem jedla ocvrtega mesa samo "praženega" na pari.Nisem zaužila niti enega hamburgerja pomfrija in podobne zdaj dokaj popularne jedi.Čeprav sem zdaj z hujšanjem končala in sem dosegla kar sem hotela še vedno na dan 1 uro tečem 2 uri sem v fitnesu in se zdravo prehranjujem. Načrtujem pa tudi postati vegetrjanka. :) Tako, da hočem vam povedati da je vse mogoče tudi brez nekih diet,tablet,lepotnih posegov in raznih aparatov samo potrebna je VOLJA!!!
LP. Sara :)
Kako lepo je prebrat take zgodbe...tudi sama sem enkrat že shujšala 24kg z veliko gibanja in bolj zdrave hrane...in res se da če se hoče ...jaz sem po tem zanosila in pridelala 20kg po porodu mi jih je šlo 12kg dol ampak ,ker nisem imela samokontrole sm spet pristala 87kg tko ,da grem ponovno v boj.
@Sara_Suhica - čestitam za tako lep uspeh. Sedaj si lahko marsikomu vzor in motivacija za naprej. Tudi sam jem res malo mesa in čedalje manj pečene hrane in rezultati so odlični. Ne glede kilogramov ampak glede lepe kože.
Počutje nasploh je odlično, imam več energije odkar jem več zelenjave ter sadja. S tem sem premagal tudi nespečnost in pa potrebo, da moram ponoči hoditi na vodo. Čutim, da se mi je tudi vid malce izboljšal.
@Nony - v preteklosti si že uspela, tako da veš kaj moraš storiti. Tudi zdaj ti bo uspelo!
Lp, Mitja
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prenesite si BREZPLAČNO e-poročilo (vrednost 37 €) | Skrivnostno Hitro Hujšanje | Pot do energije ter zdravega in uspešnega hujšanja!
Poslušajte punce ! ! Se mi rahlo zdi da se vse zajebawate ! !
- pomagaj mam preveč kil, sam ITM pa imam v rangu PODHRANJENE ... LOL
- kaj ste res tako naivne...??
Ite v gozd in pomagajte pri drvah da vam bo toplo pozimi, je kot ena vrsta fitnesa, ite na vrt koplite in sadite, imele boste zdravo doma pridelano hrano in poleg tega se bote gibale, ite pomagat staršem delat... vse pomaga... ite šole domov peš... jas hodim po eno uro v eno stran naštimam mp4 in še zraven plešem!! ni ga boljšega... igrajte se z kužkom če ga imate... zraven boste tekle in tega sploh neboste prištimale...
drugač pa ... nosite hlače z visokim pasom da vam lepo oblikujejo postavo... če ne vedno pa vsaj doma, kdo pa vas vidi... nosite spodnje majce.... mejte pokrit trebuh.... vsaj pozimi jeseni in spomladi... ker to je največ vredno... če imaš golo kozo nepoktito se telo brani tako da si ustvarja maščobne blazine zaradi mraza... pa četudi vi ne čutite mrzlote...
Sem velika 166 in tehtam 64 kg imam super rasporejeno težo, imam št. košarice 80B in spodnji del S. Izgledam po mnenju drugih kot -- "sex ikona" in verjamem fantom ki pravijo -- BOLJE DA LJULJA NEGOP DA ŽULJA + SAMO PSI SE IGRAJU S KOSTIMA!!
P
UNCE MALO VEČ GA ŽURAJTE IN MANJ PIJTE ALKOHOLA KER TA REDI, PREVERJENO ČE ŽURAŠ CA. 8 H IMAŠ DRUG DAN 2KG MANJ ;))
cccc..kki egoti..kaj koga briga kok maš..:) indeks pa kolk kg pa kolk cm.
vak ima svoje probleme in sigurno tle ni važno, da se sedaj vsak zase izpostavlja pa veča ego,.
poglejte imam eno dijeto s katero sem sama kar veliko shujšala in sicer iz 77kg na 66kg in to v enem mesecu je pa res da sem se je zelo držala će se odločite za njo vam nebo žal je pa res da ne ugaja vsem.... meni je zelo in želim shujšati šee žellim imeti 55kg in uspelo mi bo z trdno voljo.. dieta se imenuje zeleni slap..
imam 85kg in stara sm 19let
rada bi shujšala toliko da nebi mela na trebuhu več maščobnih obročov
mi lahko gdo priporoča kakšno dieto ali pa pove kako naj se znebim tega. :/
prosim.! :)
@upanje pri meni umre zadnje.! - Za izgubo obročkov okoli trebuščka priporočam aerobno vadbo 4-5x tedensko. Morala boš spremeniti tudi prehrano.
Čim manj predelane hrane in čim manj slabih maščob. Uživaj veliko sadja in zelenjave. Če želiš izgubiti nekaj kilogramov boš morala biti malce pridna in se držati tega.
Lp, Mitja
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prenesite si BREZPLAČNO e-poročilo (vrednost 37 €) | Skrivnostno Hitro Hujšanje | Pot do energije ter zdravega in uspešnega hujšanja!
oj,
prebiram vse nasvete, kolikor jih pač je "užitnih". Zdi se mi, da je najbolje preveriti in izprašati sebe, kaj koga redi. Če se najem mlečnih izdelkov in imam potem vedno več na tehtnici in okoli pasu, potem bo verjetno dieta s siri itd. zame neprimerna. Ali pa katerokoli drugo živilo.
Mogoče poskusite tako. Pri meni je delovalo.
Hmmm, načeloma ne prebiram forumov, saj le-ti po večini poneumljajo, zavajajo in podajajo argumente, ki nikakor ne vzdržijo trezne presoje. Slučajno sem prišel do te teme, iskal sem divje šparglje. Sem osebni trener, celo življenje športnik. Hujšanje je znanost, pomemben je individualen pristop, kljub vsemu pa je potrebno izhajati iz dejstva, da so najbolj učinkovite, najbolj enostavne stvari, predvsem pa realna opredelitev cilja. No, zdaj pa "študiozno" komentirajte in opravljajte, po domače, šinfajte. LP, King
Le zakaj bi bilo potrebno šinfati? To, kar pišeš, Kralj69, pravzaprav vse drži. Od tega, da pogosto (a ne vedno) taki forumi poneumljajo ljudi, do tega, da je hujšanje, če se ga lotiš zelo resno, prava znanost. Veliko stvari je potrebno razumeti, preden se lahko greš zdravo hujšanje. In če tega ne razumemo, je pametno poiskati individualno pomoč strokovnjaka, kajti vsak človek je individuum zase in ima svoje potrebe. Zato menim, da na tvoje pisanje pravzaprav ni kaj ugovarjati.
okej lejte to sploh ubistvu ni problem shujšat npr 10 kg v enem mesu jz sm stara 14 let sm visoka 162 cm in sm pred petimi dnevi mela 60kg,do dans sm shujšala že 2.5 v samo 5 ih dneh pa pač bl pazm kaj jem pa telovadm ni da zej ful stradam al pa kej. do konca maja hočm prit na 50 kg in mislm da mi bo to tut uspelo, in una da se takoj nazaj zrediš ni ciz res, to je res samo v primeru da ti takoj k shujšaš določeno št. kil se začnes nažirat tko k si se pred hujšanjem in to se nikoli nebo zgodil če boste želel obdržat to težo.
pa ps. na netu je ful diet za to.
draga lenaxoxo, preden napišeš kak komentar se poduči razliko, kako deluje metabolizem v najstniških letih in v zrelih letih. Pri tvojih letih verjamem, da z lahkoto hujšaš, kajti tvoj metabolizem je veliko hitrejši in ta se z leti spreminja. Do kakšnega 30. leta se da normalno hujšati, tako da se odpoveš pregreham in da nekaj časa posvetiš tudi rekreaciji, vendar ko ti dosežeš starost 40, 50, 60 ali več let, pa se ti presnova zelo spremeni.
Starejši si, težje hujšaš oz. moraš vložiti veliko več energije v izgubo kilogramov, kot pri tvojih letih.
Glede na to, da si v petih dneh shujšala 2,5 kg to ni ravno vzpodbudno, kajti na dolg rok si s tem uničuješ telo. Upam samo da s takšnim načinom hujšanja v bodoče ne boš imela nobenih negativnih posledic pri zdravju.
Jest sm prepričana,da vem kdo je kralj. Trenira mojo prjatlco p.... Ga bo zdej poklicala če je on k prav da so to čist njegove besede je pa letnik 69. Ljubo šaula,si ti? Sm gledala fotke na netu. Huuuudoooooo!!!!!!!
Sploh pa ni fer,da si napisala njegovo ime,če je sploh to on. Ne vem,če bo s tem zadovoljen in če nisi zaje prijateljice,ki jo trenira. Če boš kralj69 res še kaj napisal,sem resna stranka.
Očitno sem že z enim samim obiskom na forumu, povzročil čudna dogajanja. Petri "hvala", ker je "držala besedo". Mufna, kar se tebe tiče, me v zvezi morebitnega najinega sodelovanja, kontaktiraj po elektronski pošti, moj e-mail je objavljen. Sexy Ina, če si tista, ki je bila s Petro pred fittnesom, ti svetujem, da zamenjaš ime. Očitno bom moral še kdaj sem pokukati, da vidim, če se slučajno ne pišejo kakšne bedarije. Čestitam Petri za logično sklepanje, čeprav ji logika pri najinem sodelovanju ne bo koristila. Jaz v vsej svoji karieri, nisem ničesar govoril glede strank, vedno sem bil diskreten, komentarje sem posploševal v tretji osebi. Petra, zamisli se!!! Prijeten vikend vsem.
Živijo mene pa nekaj zanima rada bi shujsala ne newem kako hitro.. Nisem newem ka debela ampak zelim bol raven trebuscek... Ampak kot nekateri pravijo ZELENJAVA ZELENJAVA ZELENJAVA ... tega ne jeem niti poskusit ne morem ker mi je slabo ... Od mesa se odpovedujem ne popovno ampak tako cisto malo... Kaj naj naredim.?? In kako po lepem postopku shujsati.??
Živijo mene pa nekaj zanima rada bi shujsala ne newem kako hitro.. Nisem newem ka debela ampak zelim bol raven trebuscek... Ampak kot nekateri pravijo ZELENJAVA ZELENJAVA ZELENJAVA ... tega ne jeem niti poskusit ne morem ker mi je slabo ... Od mesa se odpovedujem ne popovno ampak tako cisto malo... Kaj naj naredim.?? In kako po lepem postopku shujsati.??
Sweet girl Živijo mene pa nekaj zanima rada bi shujsala ne newem kako hitro.. Nisem newem ka debela ampak zelim bol raven trebuscek... Ampak kot nekateri pravijo ZELENJAVA ZELENJAVA ZELENJAVA ... tega ne jeem niti poskusit ne morem ker mi je slabo ... Od mesa se odpovedujem ne popovno ampak tako cisto malo... Kaj naj naredim.?? In kako po lepem postopku shujsati.??
Jst nebi odpiral nove teme pa bom, kar sem napisal. No zadeva je taka, jst sm imel vse do prejšnega poletja zmeraj nekako dobro postavo in težo. Visok sem bil 190cm in težek 80kg. Malo so h kilogramom pripomogle tudi težke kosti. No potem pa je šlo prejšne poletje res vse navzdol. 2 meseca se dobesedno skoraj nisem premaknil iz hiše,jedel sem ogromno sladoleda,sladkarij in nasploh veliko hrane. Nisem pazil na nič in vseeno mi je bilo za vse na svetu še najmanj pa sem skrbel za svojo postavo. No razlogov za to ne bi omenjal ampak rezultat vsega tega je bil, da sem zredil na 105kg. Čez zimo nisem nič poskušal popraviti sedaj pa bi rad ponovno prišel na svojo prejšno postavo. Zdej vsak dan hodim tečt za okoli 20 minut in tudi nasploh dosti gibam vsak dan. Edino nevem kako je glede prehrane oz. diete, to poletje zagovoto ne grem na morje tako, da imam dosti časa in se mi nikamor ne mudi s kakšno ultra hitro dieto. No vseeno pa ne bi rad hodil čez poletje v ogromnih kratkih majicah, da skrijem svoj "špeh" :)
Čaw! Stara sem 20 let visoka 164 in težka okoli 60 kg. Na splošno sem s svojo postavo zadovoljna..edini problem mi predstavlja maščoba na predelu trebuha. Ker se na začetku avgusta s fantom odpravljava na enotedenske počitnice na Korčulo sem se odločila da poskušam ta "špehec" zmanjšati:) Vem da sem mogoče prepozna, da bi se ga znebila vendar me vseeno zanima vaše mnenje (predvsem tistih ki vedo o čem govorijo hehe) Odločila sem se da bom začela s tekom (2x na dan po 10-15 min) tekla bom zju3 na tešče in proti večeru. Trudila se bom vsak dan, vendar mi zaradi študijskih obvenosti nebo zneslo:S vsak dan pa tudi že tako izvajam vaje za noge in rit+trebušnjaki. Začela sem tudi piti zeleni čaj, ki pri meni osebno zelo dobro vpliva na prebavo:) Odločila sem se, da se nebom ničemur pretirano odpovedovala, zmanjšala bom le količino vnosa hrane poleg tega bom zagotovo prenehala z nepotrebnimi vmesnimi nezdravimi prigrizki:P popila bom tudi veliko vode. Mislite da mi s takim načinom lahko uspe zmanjašti količino maščobe okoli trebuha? Zahvaljujem se vam za pomoč in nasvete:)
Zdravo!
Stara sem 17 let, visoka 168 cm in imam 77 kg, Do 1. septembra bi rada izgubila 10 - 15 kg, Vsaj 10... je to možno? sicer sem že začela delati na tem.. vsak večer tečem, pazim pri prehrani (že en mesec)... prijavila se bom tudi na aerobiko ali pa morda fitnes. Je to zdravo, mislim... da toliko shujšaš v treh mesecih?
Zdravo.
ta tema bo zmeraj aktualna. Ljudje se pač v izobilici hrane, ob vse bolj stresnem življenju tudi potešimo s hrano. Eni več eni manj.
Rada bi vam povedala, da je poleg močne volje in želje, da se znebimo tega balasta, katerega prostovoljno vlačimo dan za dnem vsepovsod s seboj, potrebna tudi močna vizualizacija cilja. To pomeni, da moraš pred seboj v mislih videti cilj - kakšen boš izgledal od spredaj, zadaj, v profilu; katero konfekcijsko številko obleke boš spet lahko oblekel, kako si boš sam sebi spet všeč, ko se boš pogledal v ogledalo ...itd. To je zelo pomembno. Kajti volja en dan je, drugi dan je pa ni in s tem ko veš točno kaj hočeš, lahko tudi ta nihanja premagaš.
Pa še moje mnenje na temo v tem forumu: 10 kg na mesec je prehuda. Poskusi z 90 dnevno ločevalno dieto. Spremeni način prehranjevanja. Pri meni cela družina uživa ob novih receptih in okusih, kile gredo res da počasi ampak noben mi do zdaj še ni rekel da strada. Vsem veliko uspeha pri hujšanju!
Živjo !
Jaz bi pa zelo rada shujšala 8 kg, pa ne gre in ne gree ! Velika sem 1,85 m in imam 68 kg . Hočem jih pa imeti 60 kg. Ampak zdržim 5 dni, potlej se pa sam najem sladkarij in jem cel dan.
Nonimus, mislim, da bi v tem primeru le vzdrževala telesno težo. Praktično moraš porabiti več, kot poješ, da se ti za ustvarjeno razliko pokuri energija, uskladiščena v maščobnem tkivu. Najbolje je, da porabljaš kalorije z gibanjem (npr. poješ 1200 kcal, porabiš 1500 - nekaj za telesne funkcije, ostalo z gibanjem). Ni pa priporočljivo delati obratno, torej pojesti manj , da bi dosegla deficit kalorij (samo npr. 500 kcal, porabiti pa 1200 kcal). Govorim za to območje vnosa kalorij. Če vnašaš dnevno veliko več kalorij (npr. 3500) in jih toliko ne moreš pokuriti, potem je vsekakor potrebno zmanjšati tudi vnos kalorij.
Uh, pol me pa čaka dosti dela :)
Kaj to, da nesmem pojest 500 kcal in porabit več, je mišljeno zato, ker se potem upočasni metabolizem in poraba maščobe ali so kakšni drugi razlogi?
Js ne vem kk nej shujšam 5-6 kg v enem mesecu nujno zdravstveni razlogi.
PLEASE HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jst bi pa nujn rabla neko hitro dieto, v dveh tednih usaj 4 kg dol.
vem da te hitre diete niso učinkovite kao vse nazaj dobiš, ampak za to mi je vseeno
velika pa sm 162 cm in imam 50 kg
Sama sm shujšala v 2 tednih za 3 kg s tem, ko nism jedla sladkarij. Drugače pa se mi zdi zelo dober tale stavek :Kdor želi shujšati naj je telovadi toliko kolikor je prej jedel in je toliko kolikor je prej telovadil . :DD pa veliko sreče
Zaj tiste kateri hoče hitro shujšat imam recept... brez diet in vsega lari-fari sranja :D. Meni je delovalo zdaj če bo vam in če bote imeli voljo pa nevem :D
1- Hrano sem popolnoma spremenil, za zajtrk pojem ponavadi kake kosmiče, za kosilo si naredim solate, za večerjo pa kaki jogurt, med obroki pa jem sadje
2- Vsako jutro kolesarim in ko pridem domov še naredim nekaj vaj v firnesu
3- Vsako večer grem tekat in ko pridem domov grem ponovno malo v fitnes ( če nimate naprav so tudi trebušnjaki popolnoma dovolj)
Jaz sem v dobrem mesecu izgubil 12,7 kg. Je pa res da je bilo kar nekaj odrekanja sladkarij že en čas nisem jedel, drugač pa ni vse v teži zdaj kakih 8 dni nisem skoraj nič hujšal pa vseeno izgubljam na 'širini' telesa
mojster d.o.o Zaj tiste kateri hoče hitro shujšat imam recept... brez diet in vsega lari-fari sranja :D. Meni je delovalo zdaj če bo vam in če bote imeli voljo pa nevem :D
1- Hrano sem popolnoma spremenil, za zajtrk pojem ponavadi kake kosmiče, za kosilo si naredim solate, za večerjo pa kaki jogurt, med obroki pa jem sadje
2- Vsako jutro kolesarim in ko pridem domov še naredim nekaj vaj v firnesu
3- Vsako večer grem tekat in ko pridem domov grem ponovno malo v fitnes ( če nimate naprav so tudi trebušnjaki popolnoma dovolj)
Jaz sem v dobrem mesecu izgubil 12,7 kg. Je pa res da je bilo kar nekaj odrekanja sladkarij že en čas nisem jedel, drugač pa ni vse v teži zdaj kakih 8 dni nisem skoraj nič hujšal pa vseeno izgubljam na 'širini' telesa
samo malo vprašanje ...
kako naj jutranje kolesarjenje in nato stlačim pred službo, ki se začne ob 6,00?
zvečer mi še znese, a večina nas nima celega dneva na razpolago, da bi se ukvarjala samo svojo rekreacijo ...