Družine v družbi

Imate družino? Potem imate tudi pravice. Jih poznate? Jih znate uveljaviti? Ne? Poiščite odgovore na tem forumu.
Moderator: Tomaž Merše, društvo Družinska pobuda
Bi mi kdo, prosim obrazložil stvar:

Rok poroda imam konec julija. S partnerjem sva se odločila, da bo izkoristil očetovski dopust v trajanju 15 dni. Zdaj pa me zanima slednje: na vlogo je potrebno zapisati točen termin koriščenja. Ampak kako pa naj vem, kdaj bom rodila? Ker na očetovski dopust bo šel, ko bom jaz rodila, prej pa ne. In kdaj oddam vlogo na CSD? Nekaj so mi zadnjič na CSD govorili tudi o priznanju očetovstva (ker nisva poročena), vendar je bila gneča in si niso vzeli časa za razlago, kot bi jo hotela. Kako je s tem?
Se kdo na to bolje spozna in mi je pripravljen razložiti zadevo?
Tudi sama sem oddala vlogo na CSD za dopust zase in denarni prejemek za pomoč ob rojstvu otroka. Ko se otrok rodi, moram to na csd sporočit ali kako?

Pa naslov otroka-ko ga prijavim-ga prijavim na naslov, kjer živimo? (ker namreč jaz sem še vedno prijavljena doma, živim pa pri partnerju).

Lepo prosim za te razjasnitve!

Hvala lepa za trud.
Živjo!
Za obrazložitev glede očetovskega dopusta poglej na internetu(vtipkaj očetovski dopust).15 dni oče koristi do 6.meseca starosti otroka(plačanih),ostalih 75 dni(neplačanih)pa če želi do 3.leta starosti.
Glede rojstva otroka ti ni potrebno nič sporočati na CSD,ker v porodnišnici storijo tudi to.Ko boš dobila rojstni list(nekaj dni po rojstvu),lahko daš vlogo za otroški dodatek na CSD.Rojstni list pa rabiš tudi za zavarovanje otroka-odvisno,po katerem bo zavarovan.Kopijo odneseš v službo.
Otroka prijaviš na naslov,na katerem bo dejansko živel.
Pri prvem otroku midva še nisva bila poročena,pa je mož moral takrat na upravni enoti podpisati izjavo o očetovstvu(pred 14 leti).Sedaj mislim,da lahko tudi na CSD.
Pa na občini se pozanimaj,kako je pri vas s pravico do enkratnega zneska ob rojstvu.
Jaz sem si veliko stvari,ki so me zanimale,pogledala na spletu,zato tudi tebi svetujem tako.
Čao,čao,pa veliko veselja z malim sončkom!
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 19 minus 18?