Starejši so modrejši

Veliko znanja, spoznanj, prodorno mišljenje, ustrezno ravnanje, bogate življenjske izkušnje – modrost, ki jo starejši imajo veliko. Povprašajte jih in izmenjajte izkušnje. Pozabite na samoto in poglejte, kdo od sovrstnikov se skriva tukaj.
V oporo vam je tudi nasvet strokovnjaka - na forumu Varovanje in zdravniška pomoč na daljavo– SOS GUMB

brezplačni pravni nasveti

avatar Generalmajor 01.03.07 10:40
Ali kdo ve za kakšne brezplačne pravne nasvete na internetu, podobno kot naprimer pravniki.info ali informiran.si, le da se ni potrebno nič registrirat?

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tomaz08 20.11.08 20:42
Nekdo najame pri banki kredit, ga zavaruje pri zavarovalnici, čez čas zboli in umre. Ali imajo vdova oziroma mladoletni otroci iz tega kasneje kakšne obveznosti.
Pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tomaz007 20.11.08 20:42
Nekdo najame pri banki kredit, ga zavaruje pri zavarovalnici, čez čas zboli in umre. Ali imajo vdova oziroma mladoletni otroci iz tega kasneje kakšne obveznosti.

Pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Afrodita21 21.11.08 00:20
Ja, kot je meni znano so dediči dolžni poravnati obveznosti pokojnika - ali po domače povedano dediči morajo plačati vse dolgove, ki jih je umrli imel.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar valenska 12.12.08 13:03
Da morajo dediči poravnati dolgove, je jasno.
Je pa res, da samo do take višine, kot je vredna dediščina.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Robert3 15.12.08 20:30
Pozdravljeni! Bil sem sovoznik pri prometni nesreči, ki se je zgodila med delovnim časom. Zdravnik me je napotil na fizioterapije, ker pa gre to preko koncesije sem le te dobil šele s 5.1.2009. Ko je poteklo več kot en mesec so poslali moje papirje na komisijo. Komisija mi je odobrila še 14 dni kar pomeni do 29.11.2008. Bolniško sem zaradi bolečin ponovno odprl 3.12.08 vendar mi je komisija spet podaljšala samo do 16.12.2008. Kaj v tem primeru narediti, če zavod za zdravstvo noče plačati fizioterapij prej, trdijo pa da si sposoben za delo. Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar etos 15.07.09 15:11
S sinom Živiva v hiši- stanovanju moje bivše tašče in tasta in sicer 25 let. Tako je bilo dogovorjeno ob ločitvi, vendar samo ustno. Plačujem mesečne stroške in se dobro razumemo. Letos je sin diplomiral in dobil službo.
Sedaj so mu rekli, da naj se jaz izselim. On lahko ostane. V primeru, da bi odšel z menoj ga čaka stanovanje. Zanima me kaj lahko storim? Se moram izseliti ali so mi dolžni zagotoviti stanovanje?
Lepa hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KSENIJA 23.07.09 15:02
OD MLADINSKE KNJIGE SEM V LETU 1999 PREJELA SKLEP O IZVRŠBI ZA NEPLAČANE KASETE. DOLG SE JE NANAŠAL NA LETO 1996,SEDAJ VEM, DA BI SE LAHKO PRITOŽILA NA 3-LETNI ZASTARALNI ROK, VENDAR TEGA TAKRAT NISEM VEDELA. V LETU 2004 SO MI SKLEP O IZVRŠBI POSLALI NA FIRMI, KJER SEM BILA ZAPOSLENA, KJER SO MI ODTEGOVALI OD PLAČE.PO DOLOČENEM ČASU, SO MI PO TELEFONSKEM RAZGOVORU Z REFERENTKO NA MLADINSKI KNJIGE IN FOTOKOPIJO O DODATNIH STROŠKIH ŠE TA ZNESEK ODTEGOVALI OD PLAČE V LETU 2005. MISLEČ, DA JE DOLG PORAVNAN, SAJ JE DELAVKA NA PLAČAH ODTEGOVALA PO NAVODILIH REFERENTKE IZ MLADINSKE KNJIGE, SEM BILA ŠOKIRANA, KO SO MI DECEMBRA LETA 2007 BLOKIRALI TRR ZA 734,00EUR.PO POGOVORU Z REFERENTKO MI JE TA REKLA,DA SO TO ŠE STROŠKI OD IZVRŠITELJA, ZAMUDNE OBRESTI IN DA MORAM PLAČAT.
ZANIMA ME KAJ LAHKO STORIM, SAJ MLADINSKA KNJIGA LETO IN POL NI NIČ URGIRALA ZA OSTALI DOLG. NA BANKI SO MI REKLI, DA SREDSTVA ZADRŽUJEJO, KER SODBA NI PRAVNOMOČNA.
NE VEM KAJ NAJ NAREDIM.

LEPO PROSIM ZA ODGOVOR, KER SEM SAMOHRANILKA, PODJETJE JE ŠLO V STEČAJ, NIMAM DENARJA ZA ODVETNIKA IN NA KONCU Z ŽIVCI.

HVALA LEPA.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Parafino 07.08.09 23:13
Vprašal bi kje lahko povprašam zakaj je Slovenija za majhnega človeka tako faking? Hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mojcy1984 13.08.09 12:38
Zanima me, če se lahko kakorkoli ukrepa proti avtorju objave posnetka na spletni strani youtube, če se ugotovi, kdo je posnetek objavil - zaradi zaščite pravic osebe, ki je na tem posnetku in je nekdo proti njeni volji objavil posnetek, na katerem je le-ta? Hvala za odgovor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ellis 17.08.09 08:08
Spoštovani!
S partnerjem živiva v izvenzakonski zvezi prib.13 let. na začetku je partner živel pri meni in mojima dvema otrokoma v enosobnem stanovanju, vendar je bil prijavljen na svojem naslovu. Po umetni oploditvi se nama je rodil sedaj 6 letni sin in takrat smo se v njegovo stanovanje, ki sva ga skupaj renovirala (za kar pa žal nimam dokazil) preselili partner, jaz najin sin in moj starejši sin. Mene in otroka ni želel prijavit na njegovem naslovu. Med tem pa se je tudi že starejši sin vrnil v moje stanovanje, kjer je ostala hčera. Tako da sedaj v njegovem stanovanju živiva sama z najinim sinom (s sinom naju ponovno ni želel prijavit na njegovem naslovu)! Ves ta čas sem jaz prijavljena na zavodu za zaposlovanje in prejemnik socialne denarne pomoči ter uradno tudi preživnine za sina 150e, prav tako pa tudi otroškega dodatka. Ves ta denar sem denar vlagala v njegovo stanovanje in v naše življenje za kar pa tudi ni dokazil! Sedaj se že 3.zdravim na psihijatriji zaradi živcev in med tem mi je partner po telefonu sporočil da naj bi spoznal drugo. Sama se z najinim sinom zaradi mojega zdravstvenega stanja in let (stara sem 47 let partner pa 38)ne morem vrniti v svoje stanovanje saj ne bom sposobna skrbeti za najinega sina, kar bi partnerju najbolj ustrezalo. otroka pa prav tako ne bi rada zapustila, saj ga imam rada in sem nanj navezana.
Zanima me, če imam v njegovem stanovanju sploh kakšne pravice in če sem do bilo česa upravičena ali mi lahko zmenjavo ključavnice enostavno prepreči vstop??? Zanima me tudi če je sploh smotrno iti v tožbo glede na to da niti nisem tam prijavljena in glede na to da sem prejemnica socialne denarne pomoči?
Prosim, če milahko čimprej odgovorite oz. vsaj malo svetujete, saj niti ne vem kam se naj vrnem po končanem zdravljenju na psihijatriji!!

S spoštovanjem Vas lepo pozdravljam!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar IRENA LEŠNJAK 02.09.09 12:12
spoštovani,
sem babica in imam 15 let starega vnuka.
Sprašujem,ali mu lahko v darilni pogodbi zapustim vikend še pred njegovo
polnoletnostjo? Ali njegov oče (moj sin) takšno pogodbo lahko izpodbiva, če njemu ne želim zapustiti vikenda? Kakšen delež potemtakem pripada sinu'?

S SPOŠTOVANJEM,

Fani
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar yena 21.09.09 14:43
ETOS,
vse, kar je dogovorjeno ob ločitvi, mora biti napisano (v primeru sporazumne ločitve v notarskem sporazumu, v primeru tožbe pa v odločbi sodišča), drugače nimate dejansko v rokah ničesar. Žal bivša tašča in tast od vas lahko zahtevata, da se izselite in vam nista dolžna zagotavljati stanovanja.

ELLIS,
žal pred zakonom z bivšim partnerjem niste živeli v izvenzakonski skupnosti, saj nista bila prijavljena na istem naslovu, pa tudi preživnina za sina, ki naj bi jo partner plačeval, je bila določena. Zato ima vaš bivši dejansko možnost preprečiti vam vstop v stanovanje. Ste pa upravičeni do preživnine, lahko zahtevate tudi zvišanje (pač glede na partnerjeve finančne zmožnosti). Če bi imeli dokazila (račune) za vlaganje v njegovo stanovanje, bi lahko zahtevali vsaj povrnitev vlaganj.

IRENA LEŠNJAK,
vnuku lahko zapustite vikend pred njegovo polnoletnostjo, vaš sin pa pogodbe ne more izpodbijati, razen če bi bil zaradi nje prikrajšan za svoj nujni delež (če je to vaše edino/pretežno premoženje), pa še to šele po vaši smrti in v primeru, da bi le-ta nastopila v roku enega leta po sklenitvi darilne pogodbe.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar DIDA 15.10.09 12:51
Zanima me, kako je s preklicem darilne pogodbe v primeru, da darovalec po podpisu pogodbe dobi otroka. V roku enega leta od dneva, ko je izvedel za razlog za preklic, lahko prekliče darilno pogodbo. Od kdaj se šteje ta čas? Od dne, ko je izvedel za nosečnost ali od dne, ko se je otrok
rodil?

Hvala in lep dan, D.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Soavtor 05.11.09 14:55
Pri zunajzakonski partnerici,ki ima dva otroka,sem živel 8 let v njeni hiši-nakar sva se eno leto nazaj razšla.3 leta nazaj sva oba vzela kredit za adaptacijo hiše,ki ga moram odplačevati še cca 2 leti in pol.Zanima me ,če je kakšna možnost da bi ona prevzeča moj kredit,ker se mi zdi milo rečeno neumno plačevati za nekaj česar že davno ne koristim več.Samo v tem času ,kar me ni več pri njej,sem vrgel skozi okno 2600eur.Njen predlog je da vzamem kavč in kuhinjsko mizo,to je po njenem mnenju fer.Seveda se s tem absolutno ne strinjam,rad bi dobil svoj delež nazaj,da mi pokrije moj kredit in zato me zanima kakšne so moje možnosti,da bi dobil ta denar povrnjen.Hvala za odgovor,Klemen.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cebek romana 19.11.09 08:00
vljudno vas prosim za odgovor, peljala sem se po levi strani kolesarske steze, ker sem bila namenjena v bliznjo trgovino, ko je iz dvorišča pripeljal osebni avtomobil in me s sprednjim delom avtomobila trčil, dobila sem poškodbe, pripeljala sem bila na UKC, med tem času pa je voznik podal neresnično mnenje. Ali mi pripada kakšna odškodnina? Sama sem morala plačati prekršek natem plačilnem nalogu pa je napisana pravilna vsebina poteka prometne nesreče? Prosim Vas za odgovor, hvala in lep dan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ninah 23.11.09 16:14
lp.imam eno vprašanje in sicer po moževi smrti imava z eno hčerko vsaka polovico premoženja.jaz živim v stari hiši ona si je pa nad garažo naredila stanovanje,ki nima hišne številke in spada pod gospodarski objekt.nato imava še travnike.sedaj sem pa hotela svojo polovico podariti vnukinji a hčerka noče da razdeliva.kaj lahko v tem primeru naredim?ali mi lahko ostane stara hiša in nje tisto stanovanje čeprav nima hišne številke,hvala za odgovor lep dan
att38a13.jpg att38a13.jpg
2K Pogled Prenos
Odgovori

Posreduj
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar xsenija007 23.11.09 16:37
Gre se za preživnino...Bivši mi plačuje 100e za nazaj,kar je dolžan,za sproti pa noče.Zanima me ko bom poslala izvržbo ali lahko na list napišem par stvari ali se to ne sme.In še kako je mogoče,da sem po 9letih dobila odločbo,o.z.izvršitelj bo šel do bivšega in kaj bo tam delal,če mi lahko razložite.Odvetnica je postala sodnica,kar mi ni nihče javil,zdaj pa me zanima ali je moj primer dala drugemu odvetniku in kako lahko zvem kateremu.Oprostite zmešnjavi,sem namreč čist na koncu,ker ne razumem ničesar več.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar crocuta 26.11.09 18:53
Pozdravljeni1

Problem v našem bloku je v tem, da nimamo ne inter. povezave ne kabelske televizije.
Zanima pa me če za postavitev sat. krožnika poterbujem 3/4 soglasji sostanovalcev ali lahko postavim sat. krožnik brez kakršnih koli soglasji.

Lep pozdrav in hvala za pomoč
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar hans 08.12.09 18:01
Pozdravljeni.k vam se obračam z vprašanjem ker ga nisem nikjer našel.stvar je taka.. moja mama kot lastnica parcele A preko katere poteka služnostna pot ki je že vpisana v zemljiško knjigo(že približno 15 let in ni bilo podpisane pogodbe o služnosti) do parcele B(kateri je do nedavnega bil lastnik njeni brat,vendar je parcelo prodal) in potem še dalje do parcele C.Zdaj nas pa zanima ker je seveda zdaj novi lastnik parcele B ali se mora podpisat pogodba o stvarni služnosti in seveda ali je upravičena do odškodnine od novega lastnika parcele B? da povzamem...vse tri parcele so bile nekdaj eno,parceli A in B sta bili eno in parcela C je bila njiva. po smrti stare matere je parcela A ostala moji mami in parcela B je ostala bratu parcela C je ostala prazna.lastnik parcele B (brat)umre in parcelo podeduje drugi brat kateri parcelo proda tretjemu lastniku.ostalo je napisano zgoraj. prosil bi vas za temeljit odgovor. hvala za odgovor lp boris bohnec
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar DANIJELA 10.12.09 18:44
Pozdravljeni
stara sem 26 let,živim še doma z dvema bratoma,oba sta zaposlena,a nobeden noče od doma!
Jst nimam redne službe,tako da si nemorem privoščiti najemnine!
Problem je v temu,da od obeh bratov punce živita pri nas,pa me zanima če se lahko kako pritožim,ker pač je dost psihičnega napora zame,ker oni delajo vse kar jim paše,jst sempa pač v kot stisnjena!A lahko kako po pravnih poteh spravim njihove punce ven iz stanovanja(stanovanje jeod mame in očeta,samo ona dva živita drugje),nobena od njih ni prijavljena!Jst bi rada samo mela svoj mir,i ne še njihove punce doma!
Hvala za odgovor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar xenija007 12.12.09 12:00
ja ,itak ,da jih prijavi,da nista prijavljene, anonimno ,probi dobit kakšno službo,da boš enakopravna z bratoma,ker pri denarju se vse konča.Ali pa se zmenite za prodaje hiše ,pa na tri dele,pol se pa odseli,mogoče si boš lahko celo kaj kupila.Prosi mami naj ti pomaga,da stera te babe iz hiše,ker na koncu,ko se bojo prijavile,bo nekaj pripadalo ,tudi njima.OBRNI SE NA OBČINO IN JIM PIŠI ALI POJDI OSEBNO,TO JE KAZNIVO.,DA NEKJE ŽIVIŠneprijavljen in po možnosti še kradeš državi npr. dobiš socijalno pomoč itd.Postavi se zase in ne vem zakaj ,bi ti v svoji hiši trpela.Tri familije v eni hiši ,ma poklal se bojo med seboj,babe pe sploh.POSTAVI SE ZASE,NE BODI ENA LULIKA.Še enkrat,prosi tudi starša za pomoč,naj se pa starša odločita ,da se hiša proda in deli na tri dele,Danijela povej ,če dobivajo kej od države ,če imata kej otrok.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vladimira 13.12.09 20:30
Pozdravljeni, zanima me naslednje. Z možem živiva v hiši mojih staršev, kjer sva si v mansardi popolnoma sama uredila stanovanje, zraven hiše sva prizidala prizidek. Starša bi rada prepisala ta del nama - vsakemu pol, imam še brata, ki sta mu starša finančno močno pomagala pri gradnji hiše. Katera vrsta pogodbe je najboljša, da ne bo kakšnih zapletov, v smislu, da bi brat želel še moj del hiše?
Hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ogo 14.12.09 12:29
pozdravjeni,zanima me nasljednje.že 25 let uživam 0,50 m širne ter 12 m dolžine sosdove parcele,nevedoč da je to njegovo.je možno da jaz ta del zemjišča prisostvujem s tožbo seveda. hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ogo 15.12.09 08:14
Navedeno
ogo

pozdravjeni,zanima me nasljednje.že 25 let uživam 0,50 m širne ter 12 m dolžine sosdove parcele,nevedoč da je to njegovo.je možno da jaz ta del zemjišča prisostvujem s tožbo seveda. hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar balgy 19.12.09 12:42
Pri predmetu prava moram narediti seminarsko nalogo na temo oderuštva.
Ker o tem v knjigah in na internetu malo piše, bi bila vesela če bi mi lahko pomagali in napisali kakšen dober primer na to temo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar riki__ 09.01.10 11:42
Pozdravljeni!
s svojo bivšo partnerico sva v skupnem gospodinjstvu preživela okrog 6 let. najprej v stanovanju, nato smo se skupaj z njeno rejnico odločili, da oba stanovanja prodamo (najino, ki je bilo pisano na partnerico, in stanovanje partneričine rejnice), ter si kupimo hišo. tako se je tudi zgodilo, nekaj denarja za nakup hiše sem prispeval tudi sam. ko smo se preselili, smo morali živeti v istem nadstropju, kasneje sva si s partnerico začela urejati zgornje nadstropje, da bova živela za sebe. v tistem nadstropju ni bilo niti ene stene, kaj da bi bilo še kaj drugega... no, v upanju na čimlepše življenje, sem vsak zaslužen € vlagal v material, po veliki večini vse proste ure preždel v teh prostorih, jih spravljal v pravilno obliko, ter se na koncu tudi vselil. prišel pa je čas, ko me je partnerica prevarala, bil sem prizadet, tako da sem čimprej želel od hiše, v zameno za vse sem dobil nič kaj veliko denarja vreden avto, ona pa vse ostalo... poleg vsega sem v hiši pustil tudi vse orodje, - kosilnica, motorka, zaboji in kovčki z orodjem, puromat... saj sem si mislil drek bolj mešaš, bolj smrdi, saj me je bivša partnerica začela govoriti, da mi itak ne bo nihče verjel da sem to kupil jaz s svojim lastnim denarjem. Minila so 3 leta, nakar mi pošlje terjatve pred tožbo za avtomobilsko zavarovanje iz leta 2007, ko je bil avto pisan še na njo, prav tako je bila ona sama podpisnica te police. prišla je na idejo, da sem tu dolžnik jaz... seveda to po mojem mnenju nikakor ni res...
sedaj, ko je sama začela mešati drek, pa me zanima, ali imam še pravico do vložitve zahtevka za delitev premoženja, in koliko možnosti imam da sem pri tem uspešen? Namreč tudi ta hiša ni pisana na bivšo partnerico, ampak na njeno rejnico...

najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Marinca 16.01.10 10:51
Z možem živima v hiši ,ki sva jo gradila skupaj,vendar je samo on lastnik.Poročena sva 16 let.Hiša je bila samo pod streho v grobem stanju,ko sva se poročila.Vsa leta sem imela kredite za hišo,vendar nimam nobenih računov.Sedaj naju z najinim sinom meče na cesto.Ali mi pripada kakšen delež?Ali lahko hišo prepiše na nekoga brez moje vednosti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Romana Cebek 17.01.10 17:27
Navedeno
"cebek romana"

vljudno vas prosim za odgovor, peljala sem se po levi strani kolesarske steze, ker sem bila namenjena v bliznjo trgovino, ko je iz dvorišča pripeljal osebni avtomobil in me s sprednjim delom avtomobila trčil, dobila sem poškodbe, pripeljala sem bila na UKC, med tem času pa je voznik podal neresnično mnenje. Ali mi pripada kakšna odškodnina? Sama sem morala plačati prekršek natem plačilnem nalogu pa je napisana pravilna vsebina poteka prometne nesreče? Prosim Vas za odgovor, hvala in lep dan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tončka 19.01.10 11:58
Na bolniški sem 7 mesecev zaradi poškodbe zlom kolka izven dela. Komisija me je sedaj dala delati po 4 ure dnevno, v podjetju pa so mi dali dopust. Sedaj me zanima kako se dopust obračunava če delaš po 4 ure dnevno.Prosim vas za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar berto 03.02.10 12:53
L.P.sem invalidski upkojenec sprašuje ali mi pripada invalednina in ali me mora obvesti osebna zdravnica,da mi pripada,ker mene ni nobeden obvestil tud,ko sem delal po 4 ure nisem dobil nič.hvala za odgovor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samir111 18.02.10 14:53
zanima me če bi lahko tožil brata na sodišču ker mi je razbil avto 16.5.2009 in do sedaj 18.2.2010 mi ni še nič odplačal in mi tudi noče.avto sem imel 1 mesec vrednost avta je bila 5300 eur kako lahko dobim vračilo za avto od njega ker je avto razbil do nevoznega stanja hvala za vašo pomoč in lep pozdrav samir
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Zulu 22.02.10 21:39
v jeseni 2009 sem od upravnika stavbe prejela obrazec za prijavo stanujočih v najetem dvosobnem stanovanju. Obrazec sem po navadni pošti poslala na njihov naslov, kot je bilo to tudi navedeno na obrazcu.

Nakar sem prez predhodnega opozorila prejela račun za 10 oseb, ki naj bi živele v 60m2 stanovanju.

v nadaljevanju prilagam delno kopijo odgovora, ki sem ga prejela z njihove strani:

obveščamo vas, da smo na osnovi vaše reklamacije pregledali prejeto pošto, vendar vašega obrazca o prijavi števila uporabnikov nismo našli oz. nismo prejeli.
Glede obračuna stroškov za 10 oseb pa vam ponovno podajamo pojasnilo, ki je bilo navedeno že na razdelilniku za 1/2010:
Razlog, da smo vam v skladu z 2. odstavkom 29. člena Pravilnika o upravljanju večstanovanjskih stavb (Ur.l. RS št. 60/09) za delitev stroškov po številu uporabnikov nastavili dvakrat toliko oseb kot se šteje za primerno skladno s 14. členom Pravilnika o dodeljevanju neprofitnih stanovanj v najem (Ur.l. RS št. 14/04, 34/04 in 62/06) je da za to vašo enoto (stanovanje ali poslovni prostor) nismo prejeli v roku dveh mesecev od uveljavitve Pravilnika o upravljanju to je do 15.10.2009 izpolnjenega in podpisanega obrazca za sporočanje števila uporabnikov.

Za obrazec, ki se je izgubil torej lahko mirno rečejo, da ga nisem nikoli poslala in mi stroške pomnožijo z 10! Kaj lahko v tem primeru naredim. Obrazec sem namreč poslala ponovno (tokrat priporočeno) in obenem prejela odgovor, da obrazca niso prejeli.

najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar matevžkrik 27.03.10 17:50
Na sodišču ti sodnica ne dovoli, da se izjaviš o vseh pomembnih dejstvih, ki bi lahko uplivale za pravilno odločbo. Je to zakonito in kaj narediti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Boža 14.04.10 23:55
Pozdravljeni!
Cestno podjetje Celje je gradilo cesto in pločnike skozi našo vas. Z deli še niso končali. Cesto je dvignilo za približno 20 - 50 cm. Ob cesti smo imeli betonsko ograjo, ki je bila visok 1,5.- 0,5 m, višina ograje je padala glede na cestišče. Danes na mestih, kjer je bila ograja najnižja je praktično ni več, na najvišjih delih jo je pa ostalo 70 cm. Včasih so do našega dvorišča, ki je bilo nekoliko dvignjeno glede na cesto, vodile tri stopnice, danes pa je "pločnik" v enaki višini kot dvorišče. Za to ograjo smo imeli vso dokumentacijo. Sedaj smo se odločili, da bomo na lastne stroške ograjo dvignili na prejšnjo višino. Zanima me, če smo opravičeni do kakšne odškodnine, saj kolikor vem nihče ne sme delati stvari v škodo drugega. Prav tako me zanima, če moramo pridobiti papirje za adaptacijo ograje (škarpe)?

Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar samir1111 19.04.10 22:34
samir111
Re: brezplačni pravni nasveti
18.02.10 14:53
zanima me če bi lahko tožil brata na sodišču ker mi je razbil avto 16.5.2009 in do sedaj 18.2.2010 mi ni še nič odplačal in mi tudi noče.avto sem imel 1 mesec vrednost avta je bila 5300 eur kako lahko dobim vračilo za avto od njega ker je avto razbil do nevoznega stanja hvala za vašo pomoč in lep pozdrav samir
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar joco 04.05.10 17:21
Pozdravljeni,prosim za pomoč.če mi kdo zana odgovoriti ali lahko tožim podjetje ,za koliko in kako to poteka.Namreč leta2006 sem se zaposlil in delal vse do leta2009 potem pa mi niso podalšali pogodbe vzrok pomankanje dela.Kasneje so me čez tri mesece klicali nazaj.Potem pa mi spet avgusta 2009 niso več podalšali pogodbe iz istega razloga,pomankanje dela,Sedaj pa so me zopet klicali nazaj vendar bi me radi zopet zaposlili preko zavoda,poslali so me že na zdravniški pregled in varstvo pri delu,kod plačnik pa je bil naveden zavod.Ker pa po podatkih zavoda ne ispolnjujem pogojev,da bi delal na isti firni preko zavoda mi pogodbe niso hoteli dati.Delodajalec pa je v tem času vzel drugega delavca,kateri pa sedaj dela preko zavoda,meni pa so rekli ,da me trenutno rabijo,saj ni potrebe po delavcih.V tem času sem pa dobil 14 popolnoma enakih pogodb ,,zaradi povečanja obsega dela,,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar anika87 08.06.10 22:47
Prodajamo zemljišče in kupec št. 1 nam je nakazal 500 € are. Ob ustnem dogovoru kupčije je kupec bil seznanjen s tem, da mi ne vemo točno ali imamo vpisano služnostno pot in, da se bomo pozanimali in razčistili... To je bilo ustno na kraju ogleda.
Nekaj dni kasneje mi je poslal mejl, v katerem sprašuje, kako imamo urejeno pot, glede na to, da ni vpisana v ZK. Se pravi, da VE, da ni vpisana, se je pozanimal. Jaz sem mu odgovorila z mejlom, da do parcele dostopamo po služnostni poti po parceli št. xxx. Točno tako sem napisala, nisem uporabljala besed, da imamo to vpisano v ZK, iz mojega stavka ni ravzidno, da imamo to črno na belem. Razvidno je, po kateri poti dejansko pridemo na parcelo.

Zdaj pa so se stvari malce zapletle s sosedo, ki je lastnica parcele s to služnostno potjo. Ona nam ne da podpisa, mi pa hočemo it na sodišče, da nam pot določi sodišče, kajti to pot so naši uporabljali 30 let.
Zdaj pa kupec odstopa od posla, ker mu je predolgo čakati, da nam spor rešuje sodišče in ker ne želi imeti neprijaznih sosedov.
Aro zahteva v celoti nazaj, ker pa je trenutno ne moremo dati, sem mu rekla, da mu jo vrnemo v celoti, ko prodamo zemljišče.
On pa je zdaj postavil ultimat, da želi imeti aro nazaj do čez 2 dni, v nasprotnem primeru nas bo tožil za zavajanje (mejl v katerem pišem, da pridemo na parcelo po služnostni poti), ker da sem ga zavedla s tem podatkom in, da je to kaznivo dejanje in da bomo morali vrniti dvojno aro.

O ari ni bila sklenjena nobena pogodba z nobenimi pogoji.
Ali lahko dobi tožbo?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar SANELA 23.06.10 14:06
Z izvenzakonskim partnerjem sva živela 13 let v moji hiši, ki sem jo podedovala po starših. On ima iz prvega zakona 3 otroke, jaz 2. V hišo razen manjših popravil nisva vlagala, ker ni bilo potrebno. Oba imava redne OD, jaz za tretjino večjega.
Ali bi res njegovi otroci imeli pravico do dedovanja, če bi on umrl pri meni? Ali ima pravico do kakršnega koli izplačila, čeprav je on živel pri meni?
Prosim vas za hitro pomoč in nasvet.
Iskrena hvala!
Sanja
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar saabina 08.07.10 16:33
pozdravljeni,

moje ime je sabina in imam nekaj vprašanj. že dve leti imam partnerja kateri je v sloveniji 13 let( prihaja iz makedonije) poročen in ima tri otroke in podjetje skupaj z ženo.
ker ima e nekj nepremičnin v makedoniji si nikoli ni želel urediti slovensko državljanstvo, kajti njegova žena ga ima.
v času zakona je kupil dva stanovanja ki pa ju je moral pisati na njo, ker ni imel državljanstva. 5 let pa tudi že skupaj vodita podjetje.
ker pa sem sedaj nepričakovano zanosila ( sem v 5 mesecu) partner pa že leto in pou živi pri meni, za vikende pa hodi domov- zaradi "otrok" in oni zame še nič nevedo, sem mu postavila ulitimat, oni ali jaz..
pravi da bi rad podal vlogo za ločitev, pa se boji da bi mu ona čisto vse pobrala, zanima me kaj bi v tem primeru on lahko dobil in kam se lahko obrneva.

hvala lepa za vaš odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jajer 10.07.10 17:28
V JPKOMUNALI Kranj ni vse zlato kar se sveti ali smrdi .Vtem podjetju smrdi praniški sistem ,ki je popolnoma zanič in nesposobnost pravniškega sistema mi je pobrala procente in delovne točke .Kot invalid z 13 točkovnim mestom in slabo delovno uceno sem se prijavil na razpis v isti firmi za upravlalca objekta --občasno kurir ,prestal tudi na delu ,ki ga opravlja G7.Podpisal sem pogodbo z mislijo da bo bolje a po pogovorih z nekdanjimi sodelovci in branjem pravni nasveti preko spleta sem videl kakšno napako sem storil .Namreč moja šefica je neka pravnica v JPK kranj in mi je pobrala nekaj točk in oceno z izpovedjo -razlago da tako ,tako dobim invalednino in to mi pokrije ostalo plačo .Verjemite več kot 100eu imam manjšo plačo in to ne samo jaz to je to .Ko pa to seštejem z vsemi meseci in leti se pa nabere 4800euplus procenti in še pri pokojnini se bo krepko poznalo .Imam poklic in ga nisem plačan .Kam naj grem po pravico Mogoče k MUSARJEVI .ne vem pravnica je vodja še druguh v pisarni a šolo nima dokončane in tudi pravniškega zaključnega ispita ni opravila .Kdo bo pa zza to odgovarjal ?Če je kdo ne sposoben v Komunali je pravni sistem ki se obrača po soncu in dela v megli .Taki sistemi bi morali biti zbrisani ,ker niso v prid podjetju ,kajšele delovem in delovkam .kAJ MI PREDLAGATE ?hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar yehudi 16.07.10 00:09
Pozdravljeni!
Imela sem prometno nesrečo. Na obvoznici me je zaneslo na spolzkem cestišču in sem zadela ob ograjo (drugih udeležencev ni bilo..razen DARSA). Ker sem smatrala, da nastala škoda ni velika, razen na mojem avtomobilu, ki pa je bil toliko vozen, da sem ga lahko normalno umaknila z cestišča. Na prvem možnem izvozu sem na najbližjem parkirišču TIK OB CESTI parkirala. Ker nisem poznala postopka, nisem sama poklicala policije. Čakala sem, da me pridejo iskat svojci. Sama sem bila takrat še v šoku (tudi zdravniške pomoči nisem še utegnila iskati). Čez nekaj časa so pripeljali policisti in naredili zapisnik, da je to pobeg s kraja nesreče.
Kako lahko policist oceni ali si ti psihično sposoben in da je bil to res načrten POBEG? Saj sem konec koncev bila še vedno ob cesti in se tresla!!!
Svetovali so mi, da naj dano kazen (500 EUR) poravnam v roku 8 dni, ker s pritožbo ne bom nič dosegla. Rok za pritožbo je pa verjetno 15 dni, kar je tako že mimo. Zdaj pa tudi zavarovalnica glede na to, da je v zapisniku naveden pobeg trdi, da moram vso škodo sama poravnat.
Ali bi s tožbo lahko dokazovala, da zdravstveno (psihično) nisem bila sposobna racionalno razmišljat in ukrepat takoj po nesreči? In koliko možnosti imam, da bi tožbo dobila?
Najlepša hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Matjaž Burina 05.08.10 07:49
Pozdravljeni

Pri privatniku sem od leta 2005 zaposlen za nedoločen čas. Delodajalcu sem izrazil željo po nadaljevanju šolanja (študij), se razume na lastne stroške, in mi je bilo jasno in glasno povedano, da je to izvedljivo samo v primeru sporazumne odpovedi. Sedaj me seveda zanima kake, če sploh kake, pravice imam, al so tu samo moje dolžnosti, pravice pa nosi delodajalec.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar BUMBI 15.08.10 09:24
Pozdravljeni,
imam sklenjeno pogodbo o namenskem varčevanju z rednimi mesečnimi pologiv trajanju 12 mesecev.
V 1. členu pogodbe je zapisano, da prvi obrok varčevalec položi ob sklenitvi pogodbe(24.08.2009), zadnji obrok pa zapade v plačilo 31.07.2010. Redni pologi so mi bili trgani z trajnikom vsakega 8-ega v mesecu, tako, da je bil zadnji obrok trgan 08.07.2010.
V pogodbi piše, da varčevalec razpolaga s sredstvi en mesec po dospelosti zadnjega pologa in sicer do vključno 31.08.2010.
Kaj pomeni " dospelost zadnjega obroka" oziroma kdaj imam pravico do privarčevanih sredstev?
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Jože
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zakaj sprašujete, če ni odgovorov? 15.08.10 22:28
Samo eno vprašanje: zakaj tukaj postavljate pravna vprašanja, na katera nihče ne odgovarja?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Nikky 78 16.08.10 14:49
Dragi Jože, po dospelosti pomeni, da zapade v plačilo.

Dragi Matjaž, nadaljevanje šolanje ne more pomeniti razloga za odpoved, saj je to tvoja pravica. V kolikor bi se to zgodilo, se obrni na delovni inšpektorat. Pa tudi glede ostalih pravic so merodajni.

Draga Sabina, sicer ne poznam makedonske zakonodaje, je pa po slovenski takole, kot partnerka poročenega nimaš pravic. Nisi v izvenzakonski skupnosti ampak samo ljubica :S Lahko prizna tvojega otroka, to je pa tudi vse, kar se tiče tvojih pravic. In najpogostejša moška laž je, da draga se bom vsak čas ločil!!!

Draga Sanela, otroci tvojega partnerja nimajo pravic na podedovani nepremičnini, v kolikor si jo ti podedovala, ne glede na vlaganja partnerja. Če bi en del pridobil partner kot nakup ali ko delež po oporoki, potem ste do tega deleži upravičeni vsi v prvem dednem redu oz. skladno z oporoko.

Draga Yehudi, pritoži se!

Draga Anika, dejstvo je, da ste zavajali kupca, ki je podatke preveril pri ZK sodišču, kar bi lahko tudi storili vi! Če želite služnostno pot vpisat, boste pač morali storiti tak korak.
Ara se ne vrača, če je kupec odstopil od pogodbe, ker je ara pač realni kontrakt oz. se vrne 2x če je od posla odstopi prodajalec. Ne razumem, zakaj se daje za tak posel ara, če je pa bolj ugodno, da se da predujem, ki se potem pač odšteje od višine cene nepremičnine. Toda kupec ima prav točki, glede zavajanja.
Če ste res tako dolgo uporabljali pot, pa se je xxx strinjal, bi bilo smotrno uporabiti določila o priposestvovanju.

Dragi Riki, tvoj rok za uveljavljenje vložkov v nepremičnino je dolg 10 let od dneva odselitve od nepremičnine. Torej kar imaš pisno, račune ipd. bo treba izterjati na sodišču. Enako tudi avta. Spravil si se v neugodno situacijo, ker si pač verjel na lepo besedo. Dlje kot čakaš, več časa priteče, prej zastara. Pazi na roke pri zastaranju različnih zahtevkov. Pomagaj si z OZjem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Matjaž Burina 18.08.10 12:22
Dragi Matjaž, nadaljevanje šolanje ne more pomeniti razloga za odpoved, saj je to tvoja pravica. V kolikor bi se to zgodilo, se obrni na delovni inšpektorat. Pa tudi glede ostalih pravic so merodajni.Nadaljevanje šolanja mogoče res ne sme bit razlog za odpoved; lahko je pa kot razlog navedeno karkoli. In komu misliš bojo skorumpirani delovni inšpektorji verjeli???
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nikky 78 19.08.10 11:34
Navedeno
"Matjaž Burina"

Dragi Matjaž, nadaljevanje šolanje ne more pomeniti razloga za odpoved, saj je to tvoja pravica. V kolikor bi se to zgodilo, se obrni na delovni inšpektorat. Pa tudi glede ostalih pravic so merodajni.Nadaljevanje šolanja mogoče res ne sme bit razlog za odpoved; lahko je pa kot razlog navedeno karkoli. In komu misliš bojo skorumpirani delovni inšpektorji verjeli???

Ja, dlje kot odlašaš, slabše zate. In za kakšnega delodajalca delaš, da mu je to v breme. Jaz poznam veliko ljudi, ki ob delu študirajo, pa nimajo težav. Ne razumem, zakaj bi imel ti težave, če študiraš? Izredni študij je prilagojen zaposlenim študentom in ne predstavlja večjih težav. In če ti študiraš za svoj denar, čemu to razlagaš delodajalcu? Ga je mogoče strah, da boš bolj izobražen odšel drugam? Mene osebno to ne bi oviralo, da grem študirati, kar me tudi doslej ni. Lepo se vpiši, delodajalcu pa ne rabiš nič reči dokler ne dobiš diplome. In še nekaj, imaš malo nenavadno mentaliteto. Niso vsi skorumpirani, niso vsi pokvarjeni in ne želimo vsi drugim slabo. Če želiš kak podrobnejši nasvet, mi pusti mejl in se lahko detaljno pogovorima okoli tega.
Jamranje na spletu ne pomaga kaj dosti.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar hajnšek 08.09.10 10:46
zanima me če mojemu otroku po očetovi smrti pripada kakšno nadomestilo po preževnini.imel je 2leti delavne dobe
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar vid07 09.09.10 20:18
Za sina, ki je trenutno na prestajanju kazni zapora v tujini smo vložili prošnjo za prenos kazni v Slovenijo. Med prestajanjem kazni v tujini so mu le to zmanjšali iz petih na štiri leta zapora (pomilostitev).
Zanima me ali se to zmanjšanje upošteva tudi pri nas v kolikor bi uspeli doseči prenos prestajanja kazni v Slovenijo.

vidikajan@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar modo 12.09.10 07:36
Prosim za pomoč!!

Sem razvezana, mati dveh otrok.Bivši ima redno službo, preživnino plačuje, vendar živi doma(pri mami) v kletnih prostorih. Svoje nepremičnine, ki sem mu jih odstopila je prodal.Sama poleg redne službe delam še dva honorarna dela, da živimo o.k.Letos sem adaptirala stanovanje, ki sem ga dobila darilno od staršev. Kako se lahko zavarujem, da bivši v primeru moje smrti tega stanovanja ne more prodati ali oddajati?Ali lahko pooblastim brata, da razpolaga z nepremičnino?Zelo nerodno je to, da je to polovica hiše in bi lahko dobil npr. najemnike kljub temu, da se moja starša ne bi strinjala(sama živita v drugi polovici).Kako se lahko dobro zavarujem oz. zavarujem koristi svojih otrok?

Hvala za odgovor!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kmetija1 14.10.10 12:28
Prosim za pomoč!
Sem dedinja po pokojnem bratu. Po zapuščinski razpravi sem postala lastnica hiše saj on ni imel otrok niti žene ali izven zakonske partnerice. Občasno je k njem prišla le neka prijateljica, ki pa sedaj noče nikakor zapustiti domačije, katera pripada meni. Sklep o dedovanju je pravnomočen in vse stroške po smrti brata plačujem jaz. Občasna prijateljica si je v času bratove bolezni v hišo naselila sobo vendar nikoli ni živela tam niti ni bila prijavljena na naslovu. Sedaj hodi na domačijo in nas preganja, zmerja, tepe in ne želi izseliti sobe. Po zapuščinski ni opravičena do deleža. Kaj lahko storim v tem primeru? Ali lahko zamenjam ključavnico brez njene vednosti, saj sem sedaj jaz lastnica te hiše? Kako ji naj povem, da sedaj ne more več sama hoditi po hiši?

Hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kiki82 26.10.10 14:06
Lp

Pred kratkim sva z možem kupila stanovanje, v objektu so 4 stanovanja in mi smo na vrhu, imamo še mansardo.Izvedeli pa smo da so lastniki pred nami oz.še eni prej dobili kos mansarde tako, da jim je lastnica pod njimi prepustila ta kos, s tem naj bi potem bila oproščena za popravilo strehe, kar pomeni da če popravimo streho, moramo mi plačati 1/2 cele strehe.to pa so napisali na en kos papirja že mogoče 20 let nazaj in pogodba niti ni overjena. mi smom kupili to celotno stanovanje in je vse pisano na nas, celotna mansarda, a moramo res vse na svoje stroške popraviti, ne glede na to da je gospa to urejala z lastniki, ki so bli 20 let nazaj tukaj?

Hvala za odgovor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar reneve 01.11.10 10:40
Živim v skupnem gospodinjstvu s partnerjem dve leti v mojem stanovanju, nisva poročena. On ima stanovanje, za katerega še plačuje hipotekarni kredit. Račune o najinih stanovanjih ima vsak svoje. Imava vsak po dva otroka, ne živijo z nami. Skupnih otrok nimava. Sedaj kupujem še eno stanovanje, plačala ga bom jaz, brez kredita. Lastnica bom jaz.
Ali v slučaju njegove smrti sem jaz dolžna plačati njegov kredit?
Ali v slučaju moje smrti bodo dediči tudi on in njegovi otroci?
Če sta odgovora pritrdilna, kaj lahko storim/storiva, da ni treba meni plačevati kredita in da bodo imovino podedovali otroci vsak od svojega starša?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar reneve 01.11.10 10:47
Navedeno
reneve
Živim v skupnem gospodinjstvu s partnerjem dve leti v mojem stanovanju, nisva poročena. On ima stanovanje, za katerega še plačuje hipotekarni kredit. Račune o najinih stanovanjih ima vsak svoje. Imava vsak po dva otroka, ne živijo z nami. Skupnih otrok nimava. Sedaj kupujem še eno stanovanje, plačala ga bom jaz, brez kredita. Lastnica bom jaz.
Ali v slučaju njegove smrti sem jaz dolžna plačati njegov kredit?
Ali v slučaju moje smrti bodo dediči tudi on in njegovi otroci?
Če sta odgovora pritrdilna, kaj lahko storim/storiva, da ni treba meni plačevati kredita in da bodo imovino podedovali otroci vsak od svojega starša?
Hvala za odgovor!
renata.vuk@elkatv.si
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pravni nasveti 09.11.10 19:12
Zakaj pa ne postavite vprašanje na sosednjem forumu Pravni nasveti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar letat 24.11.10 13:20
Pozdravljeni imam problem. V srednji šoli me je slovensko podjetje štipendiralo 4 leta. Sedaj sem zamenjal smer študija ter sem dobil dobil domov pismo v katerem so mi pisali iz podjetja da morem vrniti celotno štipendijo sedaj. Ker kot študent nimam sredstev za vračilo štipendije sem zaprosil, če bi lahko štipendijo vrnil po končanem šolanju a po nekaj dneh sem dobil mojo prošnjo zavrnjeno. Zanima me kaj še lahko storim da bi se mi vračilo štipendije odložilo po študiju saj bi se bil sicer prislijen zaposlitiže sedaj.

Najlepša hvala za vaše nasvete.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar OO47 16.12.10 11:24
Sem v ločitvenem postopku. Z možem sva lastnika 3 sobnega stanovanja vsak pol pol.
Ob ločitvi bosta oba otroka najverjetneje pripadala meni.
Zanima me,kdo odloči, komu pripada stanovanje ob ločitvi?
Kdo ima več možnosti, da ostane v stanovanju?
Mož ima možnost bivanja po ločitvi drugje, me 3 pa nimamo te možnosti.
Hvala.LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar James 18.12.10 08:26
Tebi vse. Trisobno stanovanje, deca in puf za nakup njegove nove garsonjere.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar JONAS 06.01.11 16:24
Zanima me, ali lahko najemnik družinskega groba po pokopu novega preminulega kratko malo odstrani imena ostalih, ki so v grobu še pokopani in so ta grob tudi pridobili? Se mora o tem predhodno posvetovati z ostalimi potomci.

Hvala za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar leaaa 10.01.11 11:13
Lep pozdrav,

zanima me kakšen je postopek za redno odpoved s strani delodajalca, kajti partenr je dobil vročeno odpoved pred novim letom, brez predhodnega obvestila. Delodajalec mu je sicer že v septembru preko telefonskega pogovora rekel, da je ostal brez službe in da naj z naslednjim dnem ne vstopa v podjetje. Ker je bilo očitno da želi delodajalec doseči 5 dni neopravičene odsotnosti iz dela in s tem izredno odpoved, je bil partner tudi na bolniški in vztrajal pri redni odpovedi. V npvembru mu je bila ponujena sporazumna odpoved, ki pa je partner ni podpisal, saj se z odpovedjo ni strinjal. V decembru pa so mu potem poslali redno odpoved iz poslovnih razlogov, kot razlog pa so navedli krizo in da no dovolj dela. Tukaj naj še omenim, da je partner v vseh teh treh mesecih neprestano skušal priti v stik z delodajlce preko telefona in preko e-pošte, na katero pa prav tako ni odgovarjal, poleg vsega pa je delodajalec en teden po tem, ko je fantu telefonsko rekel naj ne hodi v podjetje, zaposlil novega delavca!

Kaj mi svetujete?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar remando 13.02.11 09:31
oporoka v kateri naj bo napisano to kar je vaša želja uverjeno in v prisotnosti prič če ste se vi tako odločili potem nima pravice delitve vaš sin lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar remando 13.02.11 09:35
z izvržbo boste samo podalšali postopek v isterjavo dolga bo najbolša varjanta,mi se ukvarjamo z takimi zadevami najdete nas na remando@siol.net
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar remando 13.02.11 09:39
da si sposodiš 2100€ in 5let plačuješ na mesec 1900€ pa še zmeri nisi plaču glavnice remando@siol.net
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ReManDo 24.02.11 20:31
@Remando, samo nekaj. Če se res ukvarjate s temi zadevami, kot navajate, se spodobi, da jih tudi pravilno napišete. Torej izvrŠba, Overjeno itd.
Pa brez zamere!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nihče 02.03.11 11:38
In vi bi človeka ki vam pomaga še kritizirali...slovenci smo pa res čudni.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Anastassija 02.03.11 11:44
Zdaj se je na intarnatu odprla ena nova stran, kjer lahko pravni nasvet dobiš kap preko interneta. Jaz sem izkoristila ko so imeli še brazplačno akcijo. Zdaj pa mislim da je nekaj malega potrebno plačati.

Še povezava: www.pravninasvet.com

pa srečno

A.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mihhhec 04.03.11 14:58
Ja tudi jaz sem izkoristil brezplačno akcijo na www.pravninasvet.com. Žal sem včeraj ugotovil, da je te akcije konec. Ker sem kljub temu potreboval nasvet sem postavil vprašanje in sem moral plačati 10 EUR!! In danes zjutraj sem imel odgovor že nam e-mailu.

Vpršanje postaviš kar preko nekakšnega čarovnika, ki te vodi po korakih. Super zadevca!. Priporočam vsem, ki nimate denarja za drage odvetnike :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ceca 55 27.07.11 10:42
prodala sem gostilno in stanovanje drugi osebi .sklenjeno s pogodbo pri notarki,da mi izplačajo v petih letih,s tem da stavbno zemljišče ostane izključno v moji lasti.po petih letih sem mogla na sodišče,da bi izterjala svoj denar od gostilne in stanovanja.to sem tudi dobila,ampak gospa ki je od mene to kupila se je takoj po podpisu pogodbe upisala v zemljiško knjigo,ne da bi prej naredili izmero parcel in jih razdelili,na meritve ni pristala.takoj je vse skupaj zastavila na hipo lizin,ki ji je dal kredit.sedaj je na moji parceli vpisan hipo lizing kot lastnik.tožila sem gospo in hipo lizing in nas je sedaj sodišče napotilo na medijacijo.ali menite,da je gospa naredila goljufijo,ko se je upisala na moj del zemlje v zemljiško knjigo,ali je zemjliška knjiga naredila narobe,kajti v pogodbi je pisalo,da je zemlja v izključno moji lasti,in ali je hipo lizing naredil napako da ni pogledal pgodbo ki je na zemljiški knjigi in se upisal za lastnika tudi na moji zemlji.
Hvala za odgovir in lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar celly 23.08.11 14:02
Pozdravljeni!

Pred kratkim sem končala 3 letno zvezo ker se enostavno nisem več viedla v tej zvezi.
Med tem ko sva bila še skupaj mi je bivši partner podaril oz. dal računalnik sedaj pa ko sva šla narazen (jaz sem prekinila zvezo) zahteva ta računalnik nazaj in mi grozi z sodiščem in policijo.
Naj omenim še da mi je povedal tudi da je ta računalnik last njegove podjetja in da bo dobil račun s katerim bo prišel s policijo in mi bodo vzeli računalnik.

Sedaj mene zanima kako je s sodnega vidika glede te stvari ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar24.08.11 15:39
Lepo pozdravljeni,

Meseca julija sem podpisala pogodbo z enim lepotnim studiem. In sicer nisem plačala še nobenega obroka in tudi vaj nisem koristila, sedaj pa me zanima kako bi se dalo razveljaviti pogodbo. Ima kdo kakšne izkušnje???? Sicer oni pravijo da lahko na podlagi zdravniškega spričevala. Prosim če mi lahko kdo pomaga!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nkrneki 25.08.11 11:09
Lep pozdrav zanima me nekaj glede nepremičnine. Gre se za hišo kjer so mi vecinskilastniki je pa se druga lastnica ki ima 1/8 Hiše.Ali lahko mi zahtevamo fizicno razdelitev hise tudi ce se ona z tem ne strinja. Pa hvala za pomoc


lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Obupana11 25.08.11 11:27
Pozdravljeni,

pred 3 dnevi sem kupila avto Renault megana 1999, ravno včeraj se mi je pokvaril menjalnik, zanima me če lahko tožim prodajalca, glede na to, da je bil kupljen privat in ne v avtohiši... Se pravi videno kupljeno, gre pa za skrito napako, kako je pri tem?

Hvaležna bom vsakega odgovora. Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 600 25.08.11 11:39
kako si ziher da je skrita napaka?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MINSK 09.09.11 16:04
Moj otrok je aprila 2011 dopolnil 18 let. Ali se sedaj šteje za ožjega družinskega člana? Prav tako je nenadoma zbolel za AKUTNO PSIHOZO. Zanima me, koliko dni sem upravičen dobivati nadomestilo za odsotnost iz dela (bolniška) in ali se lahko ta odsotnost (bolniška) podaljša in za koliko dni? Kdo mi dodeljuje odsotnost iz dela? Moj osebni zdravnika ali zdravnik ožjega družinskega člana?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar luka1233 15.09.11 08:55
Društvo vsakoletno pobere članarino. Plačana članarina je pogoj za sodelovanje v žrebanju praktične nagrade (ob izteku leta) cca.10.000 Eurov. Kakšne davke odvede društvo in kakšne prejemnik nagrade???
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar acidek 21.09.11 14:59
Pozdravljeni!
Na poti v službo sem povzročil nesrečo, kjer sem se zaletel v parkirano vozilo ter se porezal po roki. Napihal sem 0.33..torej čez mejo.
Sedaj sem na bolniški. Ali lahko pridobim kakršno koli nadomestilo. Vem da smo zavarovani na poti v službo in nazaj, ter na delovnem mestu.Zdravnica me je vprašla tudi po nekem obrazcu za poškodbo pri delu?...
Hvala za morebitni odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Zoloft 26.09.11 10:00
Pozdravljeni!
Po skoraj tridesetih letih precej zglednega zakona sem se znašla pred razvezo. Mož si je nenadoma zaželel ustvariti novo življenje z drugo. Po letu dni frustracij, laganj, prikrivanja in obtoževanj je končno prišel na dan z zahtevo za ločitev. Imava dve polnoletni hčeri, od katerih se ena redno šola. Posedujeva stanovanje in vikend (za obe nepremičnini sva vpisana v zemljiški knjigi kot solastnika). Stanovanje sva kupila z namenom bivanja, vikend pa zgradila za preživljanje prostega časa in dopustov. Po najini smrti naj bi obe nepremičnini pripadli hčerama. Mož želi nepremičnino, katera naj bi mu po razvezi pripadla prodati. S tem pa se ne morem strinjati, saj ob nakupu in graditvi to ni bil najin namen, zato razvezi nasprotujem. Vem, da to lahko opravi tudi brez moje privolitve in me toži za delitev premoženja. Denarja za izplačilo nimam, nimam pa tudi nikakršne garancije, da ne bo denar od prodaje kakorkoli izhlapel, oz da ga ne bo treba deliti z žensko, ki ni vložila nič ali celo z novimi otroci. Kako lahko zaščitim interese najinih otrok? Rada bi tudi pripomnila, da mu ne oporekam uporabe nepremičnin, res pa ne želim, da se v njih sprehaja nova partnerka.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
Zoloft
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar SELENA 08.10.11 12:57
PROSIM ZA ODGOVOR! MOŠKI S KATERIM SEM SE SPOZNALA JE IMEL NA MOJEM NASLOVU REGISTRIRANO PODJETJE IN STALNO PREBIVALIŠČE Z MOJIM DOVOLJENJEM.S ČASOMA SEM UGOTOVILA , DA JE PODJETJE MOČNO ZADOLŽENO IN DA JE V PRETEKLOSTI GOLJUFAL IN IN SE SPRETNO IZOGIBAL SODIŠČU IN PLAČEVANJU RENTE POŠKODOVANI OSEBI.TUDI SIN JE ZELO PROBLEMATIČEN VEČ LET V ZAPORU IN ODVISNIK OD PREPOVEDANIH SUPSTANC.SKUPAJ STA ME IZSILJEVALA IN USTRAHOVALA SEDAJ PA MOŠKI NA PODLAGI STALNEGA PREBIVALIŠČA ZAHTEVA PREKO SODIŠČA UGOTOVITEV IZVENZAKONSKE SKUPNOSTI.KER SEM BILA PRI NJEMU NEKAJ ČASA ZAPOSLENA ME JE ODPUSTIL ZA EN DAN POTEM ZAPOSLIL , NAKAR ODPUSTIL ŠE ENKRAT IN KER SEM INVALID DRUGE KATEGORIJE NISEM BILA OPRAVIČENA NADOMESTILA ZA INVALIDNOST ZARADI NEZAKONITE PREKINITVE DELOVNEGA RAZMERJA.ALI SO TI PODATKI DOVOLJ ZA ISPODBIJANJE IZVENZAKONSKE SKUPNOSTI KATERO ON POSKUŠA DOKAZATI.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar veter777 18.11.11 09:57
Pozdravljeni!
Prosim za pomoč pri diemi,ki pesti našo družino. V izročilni pogodbi s katero smo prevzeli hišo je tudi člen,ki izročevalcu priznava dosmrtno stanovanje ter nego in pomoč v primeru bolezni in onemoglosti. Kaj to pomeni v primeru, da gre izročevalec v dom starejših? Kako je z doplačilom in nadaljno pravico uporabe stanovanja?
Hvala za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jožef 39 25.11.11 17:20
Spoštovani!Zanima me,če je zakonsko da so obresti višje od glavnice....lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar GORDANA 01.12.11 12:45
ZANIMA ME LASTNIŠTVO
KAKO JE MOGOČE UREDITI RAZMERJE MED FIZIČNO IN PRAVNO OSEBO
SEM LATNICA ZEMLJIŠČA NA KATEREM STOJI STAVBA KI JE V LASTI PRAVNE OSEBE VENDAR TO NIKJER NI VIDNO ALI SE LAHKO V ZEMLJIŠKI KJNIGI VPIŠE SMO LASTNIK STAVBE TOREJ NA ENI STRANI LASTNIKZEMLJIŠČA FIZIČNA OSEBA KI DAJE ZEMLJIŠČE V NAJEM PRAVNI OSEBI KI JE NA TEM ZEMLJIŠČU ZGRADILA STAVBO
NA DRUGI STRANI PA LASTNIK MOJE PODJETJE LASTNIK STAVBE

KOKO BI SE TO REŠILO DA ZEMLJIŠČA NE BI RABLA PRODATI PODJETJU

HVALA
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Regresni zahtevek 09.12.11 12:01
Pozdravljeni!

Moja hči je obsojena tatvine. Sodba se glasi da je v sosotorilstvu z nekom, vendar je sodišče v obsodbi napisalo, da morata obtoženca plačati odškodnino vsak 50%.
Po obsodbi je Zavarovalnica Triglav poslala regresni zahtevek hčeri (menda tudi drugemu obtoženimu), za 100% in zahtevajo, da mora moja hči poravnati celotno škodo, čeprav je sodišče napisalo 50%.

Bojim se, da če plačamo 50%, da bodo čez čas poslali še preostalo z velikimi obrestmi, ker na Zavarovalnici Triglav ne slišijo na 50%.

Kaj storiti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar metulja 13.12.11 20:57
Oče je poleg obstoječe hiše v kateri živi z ženo in s hčerko z družino zgradil novo 3 stanovanjsko hišo. 1/3 nove hiše je sedaj z darilno pogodbo prepisal sinu, 1/3 hčerki in 1/3 ženi. Za vsakega je sestavil svojo darilno pogodbo. Zanima me kdaj se plača davek in koliko ta znaša če je v pogodbi navedeno, da je 1/3 vredna 70.000 eur? Kako se bo podarjena nepremičnina štela v obravnavo za plačilo vrtca, upravičenosti do otroškega dodatka, dohodnino, če se mlada (hčerkina) družina takoj preseli (spremeni naslov) v to nepremičnino in je ta edina nepremičnina v lasti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar METULJČICA 22.12.11 23:24
Pozdravljeni,

Mož je pred cca 2 mesecema resno zbolel in je trenutno na bolniški, podjetje kjer je zaposlen je v resnih likvidnostnih težavah. Včeraj je domov prejel odpoved delovnega razmerja s 45 dnevnim odpovednim rokom.
Zanima me kako je z iztekom odpovednega roka, v primeru, če bi mož od ZZZS-ja slučajno prejel odločbo da je 4 ure zmožen za delo, za 4 ure pa še vedno nezmožen.
Ali bi bilo v tem primeru smiselno o odpovedi in izteku odpovednega roka obvestiti osebnega zdravnika in zdravnika ZZZS-ja.

Že v naprej lepa hvala za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andrejka55 23.12.11 15:35
Pozdravljeni! Moja mama in oče sta še živa in bi rada v oporoki zapustila vse premoženje meni. Tukaj je le še ena težava, da imam še enega brata s katerim se že 20 let ne pogovarjamo. Brat je že tožil starša da mu morata povrniti stroške, ki jih je vložil v hišo 25 let nazaj, in po 20 letih vlačenja po sodišču dobil nekaj denarja in eno parcelo. Kako se lahko zdaj zaščitimo, da bratu po smrti staršev ne bi pripadalo nič, ker bi šlo potem 20 let toženja v nič.

Hvala za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar remando 25.12.11 09:42
starša napišeta oporoko iz katere je razvidno da zapuščata vse vam,brezpogojno,sinu pa se lahko odrečeta iz razlogov ki jih imate kar dovolj lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar stramec 03.01.12 22:14
pozdravljeni!
v mesecu septembru sem kupila stanovanje v katerem sem bila 5 let podnajemnica.
kredit za stanovanje imam sama in ga tudi sama plačujem.
polovico stanovanja sem dala pisati izven zakonskemu partnerju z razlogom , da bo pri delu v stanovanju kaj postoril , in da mi nebi očitav da nič ni njegovega .
zaradi prekomernega uživanja alkoholnih pijač pa je nad mano začel psihično in fizično obračunavati
na tem naslovu je imel začasno prebivališče . stalo pa ima na drugem naslovu. ker pa je z mano in mojo hčerko iz prejšnja izven zakonske skupnosti fizično obračunal ima prepoved prebliževanja kot je to določilo sodišče . zanima me kako bi to polovico stanovanja dobila nazaj saj sem jaz kredito jemalec in zastavljalec kredita.in zanimajo me tudi stroški ki bi nastali z pridobitvijo stanovanja nazaj.
Hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar cookie kazyanin 03.01.12 22:30
spoštovani!
očim je z mano fizično obračunavav . ali mi pripada odškodnina in v kolikšnem znesku ?
hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sambroz2 09.01.12 09:59
Pozdravljeni!
zanima me eno vprašanje,sin je na svojem je brezposelni in ima dolgove ki jih ne more poplačati starša sta ločena in živita vsak na svojem kaj se lahko zgodi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar janko 53 09.01.12 19:40
sosed je na meji z mojo parcelo zgradil prizidek visine cca 250 cm brez nobenih dovoljenj in brez mojega nasprotovanja.Jaz sem na svoji parceli uredil zelenico in postavil zunanji kamin za zar ki sem ga delno naslonil na sosedov zid od prizidka cca 2 m2 zidu sem tudi oblozil z keramiko.Do sedaj mi sosed ni nikdar tega oporekal,sedaj pa je zacel zahtevati naj odstranim vse kar se mojega dotika njegovega zidu tudi keramiko.Zanima me ali imam pravico da si na njegovem zidu,ki stiji na meji moje parcele,postavim par keramicnih ploscic morda kasneje tudi ta zid pobarvam.Ta zid gledam smo jaz in mislim da imam pravico da si pogled malo polepsam. lep pozdrav in hvala za odgovor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ožbeja 16.02.12 10:37
Ker je bil brat alkoholik so starši že leta 1996 naredili darilno pogodbo s katero so mi podarili hišo .Zraven so navedli da jih brat pretepa zato so ga razdedinili .Tako sem sedaj jast lastnica hiše .Sedaj pa je brat prenehal piti in mati hoče svojo polovico podariti njemu.Ali je to mogoče saj jast tega ne odobravam ker brat prejema socijalni dodatek in vem da bo enkrat to moral vrniti in ker nima denarja bo del hiše dobila država. Hvala za odgovor lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gajtn 21.02.12 10:51
Kje bi lahko dobil brezplačni pravni nasvet glede poškodb. Najraj kakega odvetnika, ker je zadeva precej zapletena. A kdo ve?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar levček1985 21.02.12 11:37
hja ne vem kaj rabš, če gre za prometno se zihr lahk obrneš na tegale: www.odskodnina.pro, men so pomagal, imajo pa tud brezplačni nasvet ko prvič prideš k njim.
če maš kej druzga, pa ti bodo že povedal če si za njih zanimiv.vprašat ni greh

anyzway, velik sreče

L.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar darina 16.03.12 20:24
Pozdravljeni
prosim za nasvet
oče je s pogodbo o dosmrtnem preživljanju dal sestri hišo v kateri živim ...jaz nimam niti dosmrtnega stanovanja...kaj lahko naredim in ali lahko po nj. smrti uveljavljam nujni delež...ali lahko to pogodbo izpodbijam in kdaj
hvala za nasvet
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Irena Pešelj, Škofja Loka, [email protected] 19.03.12 14:56
Spoštovani!
Ali mi lahko prosim odgovorite na naslednje vprašanje:
Sem edina dedinja garsonjere v večstanovanjskem bloku, ki mi ga je z oporoko zapustil oče, ki je umrl že leta 2010. Sodišče je razpisalo dedno obravnavo šele letos (eno leto in pol po njegovi smrti) in mi s sklepom o dedovanju, ki še ni pravnomočen to stanovanje dodelilo v last, ampak z datumom njegove smrti in ne z datumom odločitve. Ker pa so v tem času nastali in še nastajajo ogromni fiksni in tudi fiktvini stroški, me zanima, ali je retroaktivnost sklepa pri dedovanju zakonsko določilo ( kateri zakon in člen) ali gre le za sodno prakso. Oče sicer ni zapustil nobenih dolgov. Gre za stroške vzdrževanja bloka, za elektriko, vodo, plin ... itd. Vseh teh storitev oče seveda ni koristil.
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam!
Irena Pešelj
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar annelaure 20.03.12 10:24
Navedeno
Irena Pešelj, Škofja Loka, [email protected]
Spoštovani!
Ali mi lahko prosim odgovorite na naslednje vprašanje:
Sem edina dedinja garsonjere v večstanovanjskem bloku, ki mi ga je z oporoko zapustil oče, ki je umrl že leta 2010. Sodišče je razpisalo dedno obravnavo šele letos (eno leto in pol po njegovi smrti) in mi s sklepom o dedovanju, ki še ni pravnomočen to stanovanje dodelilo v last, ampak z datumom njegove smrti in ne z datumom odločitve. Ker pa so v tem času nastali in še nastajajo ogromni fiksni in tudi fiktvini stroški, me zanima, ali je retroaktivnost sklepa pri dedovanju zakonsko določilo ( kateri zakon in člen) ali gre le za sodno prakso. Oče sicer ni zapustil nobenih dolgov. Gre za stroške vzdrževanja bloka, za elektriko, vodo, plin ... itd. Vseh teh storitev oče seveda ni koristil.
Zahvaljujem se vam za odgovor in vas lepo pozdravljam!
Irena Pešelj

Najprej eno vprašanje - kdo pa naj bi v tem času sicer kril stroške te garsonjere? Fiktivni lastnik? :)
132. člen Zakona o dedovanju določa, da preide pokojnikova zapuščina po samem zakonu na njegove dediče v trenutku njegove smrti.

Res pa ne morete prepisati hiše nase, dokler nimate pravnomočnega sklepa o dedovanju. Lahko bi se zgodilo, da bi tudi sodišče npr opravilo zapuščinsko obravnavo že kmalu po smrti, pa bi se potem zaradi pritožb in morebitne pravde dejanski zaključek postopka zavlekel za nekaj let. Seveda pa v tem času nastopijo določeni stroški.

Kar se tiče elektrike, plina, najbrž tudi vode, imate števce in boste pač sporočili novo stanje, ki ga bodo upoštevali. Plačan del se bo štel kot akontacija in bodo nadaljnji računi toliko nižji. Če pa še ni bil noben račun plačan, se zmenite in sporočite novo stanje in se bo plačalo pač po porabi. Je pa tudi vaša krivda, če v vmesnem času niste sporočili upravniku, da v stanovanju ne živi nihče in bi bili stroški temu sorazmerno nižji (stroški, ki se delijo na osebe in ne na kvadraturo), in tudi ponudnikom (npr odklopili telefon, če ga je imel, ipd). Določeni stroški pa z nepremičnino nastanejo, tudi če je prazna.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zoran t 11.04.12 21:48
Prosim za brezplačni pravni nasvet,
Po dogovoru s serviserjem sem motor.skuter pripeljal ob 8 uri zjutraj. Slišala sva se da je naložil nov program in po telefonu povedal da je cena 12 eur. Ob 16.45 pridem po motor , račun me čaka za 21 eur , malo se pregovarjam on telefonira in mi na koncu zaračuna 12 eur, plačam dobim ključ in mi pove da je motor zunaj pred salonom ob strani. Grem iščem motorja ni v minuti sem v salonu povem kaj je , iščeva ga skupaj, potem prodajalec pokliče serviserja ki pride in ga iščeva skupaj. pokličemo policijo, naredijo zapisnik. Jaz nimam kasko- zavarovanje ker imam motor vedno v garaži. Oni nimajo zavarovanje ne za servis ne za salon proti kraji. Kdo nosi krivdo ,kaj lahko pričakujem od firme ki prodaja in servisira motorje in skuterje. Hvala , zorantasic.vic@gmail.com
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar His_Majesty 30.04.12 00:02
zoran t

Zgolj moje lastno mnenje:

Serviser je prevzel oblast nad vašim vozilom in s tem postal tudi garant. To pomeni, da on odgovarja za kakršnokoli škodo, ki je nastala zaradi opustitve njegovih obveznosti. On bi moral ravnati s skrbnostjo dobrega gospodarja. Če dokaže, da je naredil vse, kar bi v danih okoliščinah naredil skrben gospodar, potem ne bo odgovarjal za nastalo škodo. To bo pa težko dokazal, ker skrben gospodar ne bi pustil vozila nekje zunaj salona(kot je razvidno iz vašega opisa).

P.S. Jaz sem šele študent prava, zato vam priporočam, da stopite do odvetnika in se z njim posvetujete o morebitni tožbi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mr.help 27.05.12 20:05
Na tem naslovu zastonj svetujejo študentje prava. Registracija ni potrebna.

http://www.pravozavse.si/


lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar siva20 04.06.12 12:43
lep pozdrav..simobil d.d. sem bila dolzna skoraj 900e,zato so mi z izvršbo zablokirali račun...decembra 2012 je bil ta dolg v celoti poravnan,kar se vidi tudi na izpisku od banke...račun so mi ponovno aktivirali,sedaj pa sem dobila spet isto blokado v višini 930e..rekli so mi da sem jim dolzna se 15 eurov..na sodišu so mi rekli da je bla izvršba delno umaknjena,in da mora simobil umakniti izvršbo..kako so sploh lahko aktivirali moj račun,če ne bi bilo vse poplačano...in kako mi lahko dajo blokado 930e,če sem jim pa baje dolzna se samo 15?vedno je bil drugačen odgovor..jaz sem danes to plačala..rekli so da ma sodišče čas 30 do 45 dni d aumakne blokado z računa...torej ko bom jaz prejemela sedaj plačo,bojo oni meni trgali,čeprav dejansko sploh nisem nič dolzna?je sploh mogoče kaj storiti?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar znalac 07.06.12 08:34
brezplačni pravni nasveti
vprašaj tukaj

http://med.over.net/forum5/list.php?286
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar razgoršek jožef 09.06.12 11:18
zamujanje plače
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ogrodraga 29.08.12 16:24
Kako se ubranim groženj soseda (med našo in njegovo hišo je javna pot), ki brez izbiranja besed grozi meni, da mi bo povrnil "nagajanje" ker sem priča o incidentu, pri katerem je njegova lovska psica na skupni javni poti oklala sestrinega psička belega višavca do krvi (sestra ga je morala oskrbeti pri dežurnem veterinarju, prijavili sva policiji) ?
Hvala za pojasnilo in lep pozdrav
Draga
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar hoj ogrodraga 07.09.12 07:47
Navedeno
ogrodraga
Kako se ubranim groženj soseda (med našo in njegovo hišo je javna pot), ki brez izbiranja besed grozi meni, da mi bo povrnil "nagajanje" ker sem priča o incidentu, pri katerem je njegova lovska psica na skupni javni poti oklala sestrinega psička belega višavca do krvi (sestra ga je morala oskrbeti pri dežurnem veterinarju, prijavili sva policiji) ?
Hvala za pojasnilo in lep pozdrav
Draga

Na žalost nikakor. Imam podobne težave s sosedom in se sproti učim, saj veš pri slabem sosedu spoznaš vse pravne pasti in luknje.
Predlagam ti da posnameš grožnje, danes je to moč z vsakim navadnim mobitelom, katerega imaš v žepu, če so pa vmes izrečene žaljivke, pokličeš policijo in ga prijaviš. Za žaljenje izdajo njemu plačilni nalog za grožnje pa ne. Ti mora najprej kaj narediti, na žalost.

Pa preveri, če je sedaj njegov pes zaveden v register okolju nevarnih, sosedu daj to nežno vedeti. On že ve, kaj to pomeni za njegovega psa, še posebej če ima psico za razplod > prodajo psiškov, je vprašljivo, če je mati popadljiva...

Osnovno pa je, da mu ne pokažeš da se ga bojiš!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aronluka 17.01.13 11:33
Pozdravljeni!

Z nekdanjo partnerko sva se dogovoril, da bi jaz odkupil njeno polovico stanovanjske hise katero sva zgradila v najinem razmerju in bi tako jaz postal 100% lastnik te nepremicnine. Postavila mi je pa pogoj da naj napisemo in notarsko overimo nekaksen papir, da v primeru moje smrti polovico hise pripada najinemumladoletnemu sinu. Zanima me ce je mozno ko to storim kasneje to pogodbo kakorkoli spreminjati brez njene privolitve ker je namrec ona skrbnica otroka, kajti bojim se, da bi moral jaz oz.moja sedanja partnerka s katero nameravava ziveti v tej hisi se enkrat odplacevati to polovico.

Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sebastijann 25.01.13 21:07
Lp,
imam vprašanje, Sosed bi mi rad zapustil njegovo premoženje (hiša, zemljišče) po njegovi smrti (trenutno pa za vse tudi jaz skrbim zan) saj noče da, to dobijo njegovi svojci! pa me zanima če lahko potem oni mene terjajo če (dama) naredima pogodbo brez vsakeršnega izpodbijanja? oz?
Lp,
Hvala za odgovor
Sebastijan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Good news 28.03.13 00:23
Na www.pravniportal.si lahko najdete možnost brezplačnih pravnih nasvetov. Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nasmith 01.06.13 08:06
Pozdravljeni,
DOBRODOŠLI NA TERENU MAJA finančna družba, Ali potrebujete posojilo za plačilo računov ali
začetek
svoje podjetje, lahko zaprosi za posojilo zdaj in da nas kontaktirate preko
E-pošta: nasmithnas@yahoo.com

posojilo uporabi

ime:
naslov:
Tel:
Starost:
Poklic:
Država:
Znesek posojila potrebno:
Trajanje posojila:
Namen posojila:

G. NASMITH
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar osumljena 07.01.14 08:44
osumljena sem kraja identitete osebe( na spletni strani narejen profil, njeni podatki, gre se za dopisovanje z osebo, žaljenje in v njeno slabo ime... ovadila me je ta oseba, 21 ga imam sodišče, kot osumljena oseba... Če sodišče nima trdih dokazov razen tega da sem na policiji priznala da sem jaz to bla, sem pa bla zmedena in prestrašena... hvala. lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Punchy 14.01.14 19:40
Pozdravljeni,

avtomobilsko zavarovanje imam sklenjeno pri zavarovalnici ERGO in sicer premium kasko zavarovanje. Nekdo mi je pri avtomobilu razbil sprednje luči, zato sem to prijavila tudi na policij in zavarovalnici. Ker gre za xenon prednje žaromete, ki spadajo pod serisjko in ne dodatno opremo vozila, so mi po 14ih dnevih dogovarjanja le priznali, da mi jih priznajo pod kritje škode, saj dodatno nisem imela zavarovanih žarometov.

Zanima pa me naslednje in sicer ali je res, da mi ne pripadajo originalni prednji žarometi ampak le replika? Na podlagi česa mi ne pripadajo, saj ima avtomobil sedaj originalne luči, ki spadajo pod njegovo serijsko opremo? Zakaj moram plačati 13 % odbitne franšize, če za škodo nisem bila sama kriva in sem vandalizem prijavila tudi policiji?

Najlepša hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Renči 04.03.15 14:30
Stanovanje sem kupila jaz, čeprav v njem živi mama. Napisala je darilno pogodbo tako, da meni kot hčeri podarja 4/10 in mojima hčerama po 3/10.Zdaj pa jo zanima, če to darilno pogodbo prekliče. Bila pa je prisiljena podpisati to pogodbo od mojega moža.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar denisSSSS11 17.03.15 12:39
lep pozdrav...sem denis...v mesecu novembru sem od bratranca kupil avto fiat multiplo.dogovorila sva se da mu vsak mesec po obrokih placujem tristo ewr...prvi obrok je biw novembra 300..do danes 17.3.2015 sem placaw 700ewr..dogowor je biw samo ustni in nisva nic podpisala.v petek 20.3.2015 bom placal naslednji obrok..in 10tega aprila se zadnjega...zaradi drugih tezav ki niso vezane na avto pa sedaj hoce avto nazaj!!rekel sem mu da naj mi prinese 700 ewr in awto lahko odpelje..vendar je rekel da tega denarja nebo dav..!!jaz imam doma napisano kdaj in koliko mesecno sem mu dav vendar njegovega podpisa ni...ob nakupu avtomobila mi je rekel da je avto se registriran vendar sploh ni biw!!!sedaj imam awto na popravilu..
ZANIMA ME KAJ STORITI V TEM PRIMERU?ALI LAHKO ODPELJE AVTO,GLEDE NA TO DA SEM MU 700EWR PLACAV??HWALA ZA ODGOWOR
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar crni drim 28.03.15 05:46
Pozdravljeni. Prosim za informacijo. Oče je predal svoj s.p. mojemu bratu brez moje vednosti. Zanima me ali mi pripada delež s.p. -ja oz. ali lahko od brata oz. očeta karkoli zahtevam?
Hvala za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar buahahahah 22.04.15 00:23
Pozdravljeni.

Imam eno vprasanje. kako je s tem zadevami.
od mojga fanta oce pa mati se locujeta in hise se prepise na vnukinjo. Pac ce onadva umresta.

Sedaj me pa zanima ali njihov sin lahko zahteva svoj delez? Kako je s tem.
Ze vnaprej hvala za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 124pr 22.06.15 18:29
Pozdravljeni!

Pred parimi leti sem imela prometno nesrečo. Zaradi sonca, ki mi je svetil v oči, sem se zaletela v parkiran avto ob cesti. od zavarovalnice sem pred leti prejela regresni zahtevek. takrat sem se dogovorila za obročno odplačevanje, saj sem študentka, doma nimamo veliko dohodka, poleg tega pa imam še počeno medvretenčno ploščico. Danes po dolgem času, so mi poslali opomin, da če ne plačam celega zahtevka, me bodo tožili. Toliko denarja, logično, nimam od nikjer vzeti, poleg tega nimam nobenega premoženja. Ker sem obupana, se s prošnjo, da mi svetujete, kaj storiti, obračam na Vas. Najlepše Vas prosim za pomoč!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 24 plus 4?
Na vrh