Neplodnost

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

IVF, ICSI - avgust

avatar deja55 20.06.10 17:35
A gre še katera avgusta v postopek?

To bo moj tretji. Tokrat pri Rešu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aja12 20.06.10 18:36
deja55,

sama sem ravno v soboto zaključila 2.ivf na gklj in premišljujem če bi šla k rešu. kaj moraš naredit, da prideš do njega? najprej posvet pri njem skupaj s partnerjem? kaj imaš s seboj?

sori, ko sem te takole napadla, a sem v razmišljanju in mi kaka informacija prav pride.

lp, aja12
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar deja55 20.06.10 18:57
Aja12, pokličeš v Zdravstveni dom Dravlje (01 510 68 00) in te sestra naroči. Ne vem, kako je zdaj z naročanjem, ker gre Reš na dopust. Prideta oba s partnerjem, prineseta napotnici in izvide prejšnjih preiskav. Pregleda oba, pri partnerju pregleda seme, tebi naredi UZ. Meni je potem napisal terapijo, čisto drugačno kot na GK, in avgusta, 2. dan M, začnem s špikanjem. Moram reči, da sem zadovoljna, da sem se odločila zanj. Na GK bi imela spet isto terapijo kot v prejšnjih dveh postopkih, brez ponovnega pregleda.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar neza30 20.06.10 19:22
živjo, punci

sem po četrtem ICSI, tokrat z najslabšim izzidom: imela 7 celic, pa se tud ena ni oplodila, torej brez transferja...šok! sm mislna da me bo pobralo!
sem pri rešu, vsakič mi je spremenil terapijo, urnik ima super, nimam večjih težav, ampak v vsem obupu razmišljam, kaj pa če bi presedlala na GK?? ampak če je to res kar berem, da ti sploh ne menjajo terapije..pa časovno tud niso najbolj prilagodljivi, ne? ne vem...en sam obup me je.

še dobro da so počitnice, možgančke mal na pašo pa bo. septembra grem v naslednji postopek, kaj pa mi preostane, ne? in najverjetneja kar k rešu...

srečno in držim pesti za vse ***
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar deja55 20.06.10 19:53
neza30, včasih že to, da spremeniš zdravnika, pomaga. Jaz sem nekako izgubila zaupanje v GK - dve enaki terapiji, vedno slabe celice, pa jim po prvem IVF ni padlo na pamet, da bi kaj spremenili. Tudi razlage, zakaj je tako, ni. Zdravnica mi je rekla, da mi glede na leta ne morejo spremeniti terapije. Zakaj mi je pa Reš čisto drugo predpisal, pa še kratki postopek? Poleg tega je na vsakem UZ drug zdravnik, na punkciji in transferju tudi. Na transferju sem imela drugič še študente zraven, brez da bi me kdo vprašal, če se strinjam. Že tako si pred transferjem čisto na tleh, ker ne veš, če bo, ko pa prideš noter, ti pa kup ljudi med noge gleda in posluša o tvojih težavah. Saj vem, da se morajo učiti ... Psihično pa je postopek za žensko naporen in si želi le, da bi bilo čim prej konec in bi šla domov počivat, ne pa da je še predmet proučevanja.
A z Rešem imaš ti drugače dobre izkušnje?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar anuca 21.06.10 14:11
Pozdravljene punce...

tudi jaz se vam pridružim avgusta septembra ...

grem v .IVF postopek...

Prvič semimela kratek postopek in pa 3 ampule menopurja
sedaj v drugem bom imela tudi kratek postopek in pa 200 enot puregona

lp
anuca
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar upanje77 21.06.10 21:31
Pozdravljene,

Tudi sama sem po četrtem in ponovno neuspešnem icsi postopku. Postopke sva imela na GK LJ. Zamrznejenčkov nisva nikoli imela. V peti postopek bova tudi midva šla jeseni. Imam namen, da bom ginekologu predlagala drugo terapijo Puregon..kratek postopek ne pa mild....

1.postopek sem imela Gonal (dolg postopek-hiperstimulacija-delna punkcija);
2.postopek Menopur (dolg postopek-delna punkcija)
3.postopek Menopur (Mild protokol.) - izvenmaternična nosečnost
4.postopek Menopur (MIld protokol)

anuca zanima me kdo ti je predlagal to terapijo??
Ali mogoče katera ve razliko med mild in kratkim postopkom razen tega da za mild začne špikanje 5. dan za kratek postopek pa 2. dan????

lp

upanje77
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar neza30 21.06.10 22:34
hvala, deja55...
Moje izkušnje z rešem sicer niso nič posebne, nimam pa slabih, kar je ok.
Sama mam PCO, moj možiček pa slabo seme. Stara sem 31.
Lani maja sem šla v prvi postopek, in potem septembra, februarja in zdaj junija:
1. suprefact, menopur 2x - 8 celic, 2 zarodka
2. diphereline, menopur 3x - 9, 2
3. diphereline, puregon 150 - 6, 1
4. menopur 2x, bravelle2x, dabrostone - 7, 0
Kot vidiš, je bil puregon pri meni poraz, je šel nazaj na menopur, dodal bravelle, kar pa mi je še zdaj cela uganka. Odgovarja mi njegov urnik UZjev, vse opravi hitro in jedrnato (meni je to všeč, kot praviš, želim da je hitro in da sem čim prej doma!), tam je vedno on in biolog (en ali drug, tretjega že ni)... prosim, dovolj neprijetno je ko samo ta dva bulta vame, pa že poza je čist zastrašujoča!!!

upanje77, žal ti ne vem pomagat... jaz sem vedno začela 2. dan in nekaj dni prej s suprefactom oz. diphereline, pri zadnjem pa šele 8. dan z dabrostone in nič prej.

srečno in lep dan... danes je prvi poletni ;)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar anuca 22.06.10 09:18
upanje77
jaz imam Dr.Bokal in mi je sama spremenila iz menopur na puregon...to me je sicer malo zamorilo, ker sem imela pri prvem postopku IUI puregon vendar sem začela peti dan samo 50 enot in sem krvavet začela so mi vse skupaj prekinili ter poslali na IVF.

zdej pa upam da bo drugače ker bom začela drugi dan in pa z dosti večjo dozo...
zdravilo nekateri pohvalijo zelo, drugi ne...bomo videli..

je pa uporaba puregona dosti lažja kot menopur kjer delaš mešanice sam...

lp
anuca
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar upanje77 22.06.10 09:54
Pozdravljene punce,

Pri nama je razlog moževa neplodnost - na GK LJ vztrajava, ker imajo postopek IMSI. Pri meni je problem, ker sem zaradi imn ostala brez desnega jajcevoda.
Z možem sva probala že nešteto stvari od prehrane, dodatkov vitaminov, zeliščni čaji, bienergetik...rezultat na 5. dan ET vedno 2 morule. Do blastocist sploh še nisva prišla. O puregonu sem slišala precej dobre rezultate tako, da naslednji postopek stavim na puregon. Nevem pa ali bi se še kontolirala glede prehrane ali ne ker rezultati so bili vedno enaki ne glede na dieto......sploh ne vem kaj bi še spremenila.....
Prosim svetujte nama, kaj naj še izvedeva, da izboljšava kvaliteto semena

lep dan
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar maj74 22.06.10 11:41
Upanje77,
morda ti pomaga moja izkušnja:
1. gonal + superfakt - 11 celic - 2 zarodka
2.menopur + superfakt - 8 celic - 2 zarodka
3. menopur + superfakt - 6 celic - 2 zarodka
4. milt (puregon 200 + citrotid) - 4 celice - 2 zarodka ( čakam na rezultat)

Puregon je zelo dober, baje zelo uspešen, v tujimi ga uporabljajo že kar nekaj časa. Meni je ginekolog razložil, da je postopek milt zelo priporočljiv, ker vzpodbuja dobre celice.
Upam da je to res:)
Prijateljici je s to terapijo uspelo, ne meni ne njej ni uspelo pridelati veliko celic, pomembno je da je ena ali dve dobre, pa da smo "gospe"pripravlljene na nosečnost.

Mislim, da je zelo odvisno od nas samih!! Verjemi, vem iz iskušenj, da slabo seme, slaba jajčeca izhajajo iz psihe. Poznam dva primeri pri moških ki sta imela slabo seme, najprej jim je ratalo na IVFju, čez leta doma!!!
Mislim, da se moški še težje spopadejo z neplodnostjo, jaz bi obema svetovala reflekno terapijo, tako da vama celotno telo "igra".
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar upanje77 22.06.10 13:58
maj74

Hvala za navedbo tvojih izkušenj, ker na ta način lahko kaj predlagamo ginekologu za spremembo terapije.

Mild sem imela zadnja dva postopka. Kratkega še nisem poskusila, zato bi ga predlagala za 5. poskus ter Puregon 200. Vedno imam ogromno celic cca. 20 vedno na koncu naju pričakajo 2 morule. Biologinja mi razlaga da je vzrok v nekvaliteti semena - nisem čisto prepričana mislim da je tudi z mojimi celicami očitno kaj narobe da se samo dve razvijejo in še to samo do morule. Ne vem več kaj bi delala za boljši rezultat

Glede refleksne masaže kaj predlagaš samo stopal ali celega telesa. Ali mogoče poznaš kakšnega kvalitetnega terapevta. Za Karmen sem že slišala - problem je ker sva s Primorske in mi je pot v Ljubljano dolga ter problem imam z dopustom.

iz srca ti želim da ti uspe - držim pesti
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar maj74 22.06.10 16:25
Upanje77

glede refleksne na primorskem res ne bi vedela, se bom pa malo pozanimala. Sem iz Lj, pa mi ni problem kamorkoli "skočit", tebi iz primorske pa verjamem da je. Morda je masaža stopal zadosti, morda zate pa celega telesa in stopal, ti sebe najbolje poznaš.
Kako partner gleda na to, pa gresta oba. verjamem da je Karmen ok, sem prepričana da imate tudi na Primorskem kakšnega. Saj takoj vidiš,če kakšne spremembe nadaljuješ, sicer pustiš. Mislim, da je to le dodatna stimulacija na poti do cilju.

Glede mild postopka je pa takole, od prve injekcije (5.dan M) do punkcije traja tam od osem do devet dni, to je vbistvu kratki protokol.

maj74
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar februar 20 22.06.10 22:14
Pozdravljene.......vsem, ki razmišljate o novem postopku in vsem, ki ste trenutno v postopku stiskam pesti, da kmalu zagledate plusek. Osebno bom šla septembra v nov boj,......moj peti. Za katerega upam, da mi prinese pozitiven rezultat in predvsem srečen konec.

lp, februar20


Srečno punce:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skratek2 23.06.10 09:13
Maj 74, kvaliteta semena se lahko zelo spreminja, tako da ni nič nenavadnega, če jim kasneje, ali prej uspe doma.
Jaz poznam primer, ko je bilo seme super, na ivf pa poraz....ker je mož pred par meseci preboleval pljučnico z visoko temperaturo, ta pa vpliva na spermo. Tudi biologinje so tako razložile paru, takoj po PO.
Sicer pa, samo da rata, pa ni važno kako.

lp
škratek
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Majalina 01.07.10 11:49
Pozdravljene,

tudi jaz imam IVF avgusta. Zame je to prvic tako, da mi bo vsaka nova informacija v pomoc. Danes sem sla na ginekolosko na posvet, pa so mi rekli naj pridem avgusta. razumem, vendar bi rada vsaj kaj zvedela. kako vse to poteka... kako dolgi, kako kratek protokol... a je potrebna bolniska... pocitek... ali sploh ne...

mi lahko kaj vec poveste?

hvala in veliko srece vsem!!!

m.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jeny 05.07.10 11:52
Pozdrav vsem skupaj!
Februarja sem opravila IVF postopek pri dr. Rešu! Prvič in USPEŠNO!!!!!
Postopek steče tik pred menstruacijo, traja pa dobrih 14 dni. Ker gre za hormonsko stimulacijo, je prisotne nekaj slabosti, vendar je verjetno odvisno od posameznice ali je bolniška potreba ali ne. Vsekakor pa je, oz. je bilo vsaj pri meni, potrebno nekaj dni po punkciji. Z veseljem odgovorim na vsa dodatna vprašanja, ker se še predobro spomnim, koliko je vsaka informacija takrat pomenila meni. PA POGUMNO!!!! BREZ STRAHU!!!!!! SAJ SMO VENDAR ŽENSKE KAJNE :)))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar majalina 05.07.10 12:25
Jenny,

najlepša hvala za odgovor. A si bila ti v kratkem ali dolgem postopku?

Napisala si, da postopek steče tik pred menstruacijo. Meni so rekli naj poklicem prvi dan menstruacije. A to pomeni, da se v naslednjem ciklusu zacne.. pred naslednjo menstruacijo?

oprosti za zmedenost in hvala za odgovor!!!

drugace pa cestitke!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jeny 05.07.10 12:52
Nikoli nisem zasledila izraza "dolg ali kratek postopek"....hmmmmm, tako, da ti na to vprašanje ne znam odgovoriti... Sicer sem pa naročena tik preden sem jo dobila- en dan prej in tudi začela že z inekcijami, običajno se pa res verjetno začne na sam, prvi dan menstruacije.
In ja, če so ti rekli da pokličeš, to pomeni, da greš v akcijo :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar majalina 05.07.10 13:31
Hehe, no, sej bom kmalu ugotovila :-)

samo se to mi povej... ali moras vec cas postopka biti v blizini kraja, kjer si v postopku... kolikokrat gres na ultrazvok,...

to me zanima, ker bom v tistem casu na dopustu in me zanima, ce lahko sploh kam grem...

postopka sta dva. en je kratek, drugi dolgi. pri enem zacnes z inekcijami drugi dan menstruacije, pri drugi varjanti pa 22 dan. vsaj tako mi je rekla sestra na ginekoloski...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jeny 05.07.10 13:40
UZ se opravi prvi dan, uradno potem šele 8 dan stimulacije, do 14. dneva, pa sem ga jaz imela skoraj vsak drugi dan, tako da..... morda za kak dan, kaj daljšega pa lahko kar pozabiš, tudi zaradi počutja samega. Je pa tako...Reš pove točno tisto, kar moraš vedeti tisti hip in do naslednjega obiska in niti pičice več, kar je, čle pogledam nazaj še najpametneje. Pač delaš tisto kar ti reče in nimaš kaj veliko možnosti, da kaj zamešaš :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar majalina 05.07.10 13:51
Jenny, res hvala za tvojo pomoč!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Jeny 05.07.10 13:55
Tisto kar ti bo najbolj pomagalo je, da probaš čim bolj odmisliti vse skupaj, se prepustiš toku in navodilom in močno močno verjameš v uspeh. PREVERJENO DELUJE! Pa srečno :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skratek2 06.07.10 08:41
Kratki postopek se začne že 2. dan M, dolgi pa, mislim da 21 dan ciklusa.

lp
škratek
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Nati21 07.07.10 11:46
Pozdrav vse!

Tudi sama začenm čisto v začetku avgusta pri Rešu (pravijo, da gre v tretje rado - upam ,da bo res držalo). Sedaj pa vsi najrpej na dopust, odklop in potem z (za)upanjem v nov postopek.

LP
B
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar amre 07.07.10 12:31
Nama je uspelo v četrtem postopku. Sem pa tudi sam rekla da bi probala s kratkim postopkom. V prejšnjih treh sem imela vedno dolgi postopek od terapije pa suprefact in menopur, sedaj v tem kratkem postopku pa sem imela puregon in cetrotide(ne vem če sem čist prov napisala) in včeraj sem končno tudi jaz nalulala en velik plusek :-)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar upanje77 08.07.10 12:54
Pozdravljene punce,

amre zanima me ali si pred postoki imela kakšno dieto, masaže ali pila kakšne dodatke...
ali je tudi pri vama vzrok moževa neplodnost?
kdaj si začela z inekcijami 2. ali 5. dan?
kakšno količino puregona si imela?


vse to me zanima, ker jeseni grem v peti postopek in ne vem več kaj bi počela, da bi prišla vsaj enkat do blastocist

hvala za odgovore in se lepo razvajaj
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maj74 08.07.10 13:13
Amre še na tej strani - ČESTITKE!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar amre 08.07.10 13:19
Upanje77 ja tudi pri nama je vzrok moževa neplodnost, pred postopkom nisem imela nobene diete,masaže in tudi nobenih dodatkov nisem pila. Je pa res da sem šla v postopek veliko bolj sproščena,vzela sem si dopust in lepo uživala. Preden sem šla v postopek sem se prepričala da sedaj pa bo in res se nisem nič obremenjevala. Z injekcijami sem začela 2.dan, imela pa sem 200 enot puregona. Zdravniku sem pa sama rekla če bi lahko probal zdej s kratkim postopkom.
Ko sva prišla na transfer so me čakale 2 zelo lepe blastociste in obe so mi vstavili tako da sedaj komaj čakam prvi UZ da vidim ali so se mogoče celo obe obdržale :-)

Upam in držim pesti da tudi tebi čimprej uspe!!!!!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar upanje77 08.07.10 13:29
amre hvala za odgovor

tudi sama sem nameravala ginekologu predlagat kratek postopek ter puregon, katerega še nisem probala. Odločila sem se tudi, da ne bova izvajala nobene diete, ker to naju samo še bolj obremenjuje.

sedej samo lepo uživaj in se razvaja
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar maj74 08.07.10 17:15
Upanje77
tako kot midva, tudi AMRE ni "komplicirala" zaradi postopka samega, ampak se prepustila usodi. Super, uspelo ji je. Tudi vidva se probajta čez poletje čimbolj sprostit, potem pa v boj.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar upanje77 09.07.10 07:42
punce res hvala za nasvete

vama pa želim res vso srečo, uživajta in se razvajajta.

na forumu se ne bom kar nečaj časa javljala, ker se hočem popolnomo odklopit od tega problema, kateri že kar pre-dolgo traja

uživajta
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar deja55 09.07.10 08:29
Amre, čestitke. A si bila pri Rešu?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar amre 09.07.10 09:19
Ne deja55 v lj na GK sem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skratek2 09.07.10 09:40
Deja vidim, da si skoraj že v akciji! Bravo, naj bo uspešna!

lp
škratek
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar deja55 09.07.10 17:47
Škratek, hvala. Avgusta pa akcija. Upam samo, da konec meseca.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skratek2 14.07.10 07:05
Kadarkoli, le da bo uspešna tale akcija! poročaj, da bom vedela kdaj navijat.....morda tudi ti zame

lp
škratek
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skratek2 27.07.10 09:11
Evo, avgustek je že slraj tukaj! Srečno Deja!

škratek
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skratek2 27.07.10 09:12
že skoraj sem hotela napisat!hahaha

škratek
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar deja55 27.07.10 13:37
Škratek, konec avgusta bo akcija. Na srečo sem predvčerajšnjim dobila M in bo tako avgustovska šele naslednja. Nisem še take volje, da bi že zdaj šla v postopek.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar skratek2 28.07.10 08:49
Ja, saj avgustek je skoraj že tukaj, potem pa še M in akcija! Naj bo uspešna!

škratek
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar O.Tiana 21.07.11 10:21
Pozdravljene punce, tudi jaz grem avgusta na prvi ivf postopek v Ljubljano.
Držim pesti za vse nas, da nam bo uspelo.

Lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar neza2010 22.08.11 12:58
Zdravo,

Samo zaželim vam veliko sreče. Sem bila med vami pred približno dvemi leti ( v postopku pri Rešu Sep. 2009). Še vedno me pri srcu stisne ko se spomnim kako je bilo - težkih dni pred in po.
Sicer vam lahko povem da sem bila na puregonu dolgi postopek ( punkcija 7 celic, oplojenih 5, vstavil dva - vmes me je še klical kje sem ko sem se vozila v Postojno, da se mojim celicam zelo mudi - zelo velike za 3 dni, zmrznjenčkov ni. Ratalo v prvo, sedaj imam dva fanta dvojčka stara 14 mesecev.
Pa še to: tretji dan sem šla direkt v službo, sploh nisem hotela razmišljat o tem - bo ali ne bo?!

Je pa res da sem bila popolnoma prepričana da mi bo ratalo v prvo! Drugačno mišljenje sploh ni prišlo v poštev!

No, pa lep dan vsem.
Neža
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pupika83 22.08.11 13:15
Neža, hvala za tvojo zgodbo in iskrene čestitke!!! Pa veliko veselja z dvojčkoma!

Tudi jaz sem verjela, da mi bo uspelo v prvo, ampak se žal ni izšlo :-( V petek sem začela z 2. postopkom in vem, da bo tokrat uspelo!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Karmen M.. 23.08.11 09:53
Pozdravljena,

za prvega 4 postopke. Ratalo je takrat, ko sem imela samo tri celice. Vstavil je tretji dan enega in ta se je prijel.
Po tem pa v 6-ič, ko sem imela 5 celic. Vstavil enega tretji dan in ta se je prijel.

Ni za obupat. Treba je hoditi na postopke, ki so psihično in fizično naporni. Pa enkrat bo, držim pesti!!

Pravila ni. Je pa res, da mi je bilo vmes zelo težko in ko berem tole, se spominjam kako je težko v taki koži, ko nikoli ne veš, ali ti bo uspelo, ali ne. Ne veš, ali boš v življenju brez otrok, ali ne.

Verjemite......tudi po tem, ko imate enkrat otroka, gre lahko marsikaj drugega narobe v življenju, v partnerstvu, zvezi....tako, da, nikoli ni človek brez problemov.

Srečno, Karmen
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 20 minus 3?
Na vrh