Neplodnost

Pogovori, izmenjava izkušenj in informiranje o neplodnosti.

IVM - MB

avatar lumpi 07.02.05 07:18
Pozdravljene ali še katera čaka na začetek IVM postopka in v kateri skupini ste. Jaz sem v tretji in začnem s tabletami 15.2., javite se skupaj nam bo lažje.

Lp lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 07.02.05 08:42
Pozdravljena Lumpi,

Tudi jaz sem v IVM postopku v Mariboru. Danes sem zakljucila s tabletami in 14.2. imam 1. UZ pri dr. Kovac-evi.

Lep dan se naprej, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar moni1 07.02.05 09:19
Živjo!

Jaz pa sem morala žal prekinit postopek IVM, ker je moral mož nujno na službeno pot za dlje časa in mi je zelo žal. Povejte katere tablete pa ste dobile? ali so to tiste, ki si jih moraš sam kupit? Lepo se imejte in naj vaam čim prej uspe.

LP moni1
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 07.02.05 10:01
Pozdravljena Moni1,

Jaz sem dobila tablete v lekarni v Mariboru, ki prestavijo M za nekaj dni in jih ni potrebno kupiti, ker so izdane na recept. Predvidevam, da jih je potrebno jemati zaradi tega, da je izbrana skupina punc istocasno v postopku (se pravi UZ, punkcija in ET), nisem pa prepricana.

Upam, da nam bos tudi ti kmalu sledila, ko se moz vrne domov.

Lep dan se naprej, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 07.02.05 11:07
Lori ali veš mogoče kdaj mora partner dati spermo, jaz sem pozabila vprašati, pa ima takrat en seminar, me zanima če bo šlo skoz. Kaj je pa pri vama problem? Želim da vama uspe, pa javi se še kaj.


Lp lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 07.02.05 11:31
Pozdravljena Lumpi

Jaz sem govorila z dr. Kovac-evo in je omenila, da mora biti partner s teboj ob punkciji in se naslednji dan, ker odda spermo dvakrat.

Jaz imam sicer ze 4 IVF postopke za seboj (eden na GK Lj. in 3 pri dr. Res-u). Vse neuspesne. Moz ima slab spermiogram, sama pa tudi nisem vec v rosnih letih. Menda naj bi imela tudi PCO, zelo slabo pa prenasam tudi hormonsko terapijo.

Sedaj sem se odlocila, da poskusim se tukaj. In kaj pricakujem? Pravzaprav ne prevec, ceprav so menda uspehi kar dobri.

Veselim se ze 14. marca, ko bom, ce bom zopet kupila CB.

Lep pozdravcek tudi tebi.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Doroteja. 07.02.05 22:00
Saj, če želita lahko ti sama neseš spermo v MB. v labaratorij.
Ni potrebno, da mora ravno mož biti zraven, samo tri dni ne sme sexsati in to je vse......... Jaz jih ogromno poznam, ki so same nosile spermo in so se hecale, da imajo v torbici otroke ha ha ha.........
Bo bo že enkrat uspelo, ni hudič, da ne bo. BO!

LP, Doroteja
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 14.02.05 08:37
Pozdravljena Lori, javi kako je bilo na prvem uz in kako bo potekala vsa stvar naprej, želim ti čimveč uspeha.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 14.02.05 10:44
Zivjo Lumpi,

Moj 1. UZ je za menoj. M sem dobila ze v cetrtek namesto v soboto, tako, da je zdravnica predlagala UZ ze v petek.

UZ poteka tako kot vsak navaden UZ, ceprav sem med potjo proti bolnisnici razmisljala kako bo vse skupaj potekalo, glede na to, da je bila M kar mocna. Pa ni bilo panike, ker sem imela dovolj casa pred in po UZ, da sem se uredila. Zdravnica je bila nad mojimi 'zadevami' navdusena in je rekla, da bo kar nekaj celic za punktirat. Juhu! (V primerjavi z zadnjim IVFjem, ko je bil samo en folikel in se ta prazen, je to pravo razkosje!!!)

Sledil je pogovor pri zdravnici, ki si je med drugim zapisovala nekaj podatkov o moji 'zdravstveni preteklosti' (IVF postopki, ginekoloske operacije ipd.). Omenila mi je, da moram za moza pridobiti se napotnico za Androlosko ambulanto.

Nato sem bila napotena na odvzem krvi, v 1. nadstropje, kjer sicer potekajo tudi punkcije in ET. Ob prihodu na oddelek sem bila navdusena ze nad samim sedezem, ki je v primerjavi z ljubljanskim pravo razkosje. Med sproscenim klepetom mi je sestra odvzela kar 8 epruvet krvi, in mi prijazno odgovarjala na vsa moja radovedna vprasanja.

Moram te opozoriti, da je potrebno zaradi vseh teh krvnih preiskav biti tesc, a ni panike saj vse skupaj res hitro mine.

2. UZ bom imela jutri, prav tako tudi odvzem krvi, vendar pa ni potreno biti tesc. Ce bo vse po sreci, bo stop injekcija ze v cetrtek, punkcija pa naj bi bila v soboto. ET je navadno 4 dan po punkciji.

Zdravniska ekipa priporoca 14 dni bolniskega staleza po ET, kar pa ne pomeni, strogega lezanja in mirovanja. Sama bom uzivala v sprehodih s psom, dobro hrano, kaksnem DVDju, se veliko imam neprebranih knjih v domaci knjiznici, poleg tega pa si moram urediti se mojo kuharsko knjigo in dokoncati pulover, ki sem ga zacela plesti ze pred casom. Upam, da bo tudi vreme ugodno, kar predvsem pozitivno vpliva na moje splosno razpolozenje in pocutje.

Poskusam, da ne razmisljam veliko o samem postopku, vendar ti moram povedati, da gre vse tako hitro in obcasno tudi mimo planov in nacrtov, ki sem si jih naredila, da me na koncu vse skupaj predvsem veseli in navdusuje.

Moj rezultat bo znan v zacetku marca, do takrat pa si zelim cimvec pozitivnega razmisljanja in uzivanja.

Zelim ti vse dobro, ob danasnjem dnevu pa ti zelim zaljubljenega Valentincka!

Ce se ne motim, ti zacnes jutri s tabletkami, kajne?

Na 2 modri!!! Lori


P.S. Oprosti, ampak zanima me iz katerega konca Slovenije pa si?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 14.02.05 15:15
Čestitamo Lori rezulatati so zaenkrat obetavni upam da bo tako tudi dalje. Hvala za podroben opis. Kako pride do večjega pridelka, če ne jemlješ nobenih zdravil, ali je punkcija tako hitro, ko se še razvije samo eden folikel ampak jih je še več? Torej si ti v 2. skupini ali vas je bilo več na ultrazvoku, kako dolgo je trajal cel postopek od ultrazvoka dalje? Jaz sem iz okolice Maribora.

Lp lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 14.02.05 16:13
Zivjo Lumpi,

Tvoj odgovor na moje pisanje sem pricakovala in razveselil me je ravno, ko odhajam domov. Hvala za dobre misli.

Glede rezultatov bi rekla, da se moram malo pocakati, ceprav sem tako zelo pozitivna, da se tudi jaz cudim. Tudi zdravnica in sestre so mi potrdile, da dobra volja in pozitivizem pripomorejo k celotni zadevi.

Glede vecjega pridelka, ne vem kaj naj ti recem. Pred casom sem na teh straneh zasledila, da je dobro, da partner uziva Q10 teblete in veliko vitamina C. Jaz pa jem tifol tabletke in pijem neki caj, ki mi ga je priskrbela kolegica. O le temu ne bi razpravljala javno, kajti sama ves, kaksne so lahko kritike, na naravne ali pa domace 'izdelke'; jaz pa negativizma trenutno ne potrebujem. Upam, pa da mi bo vse skupaj pomagalo.

Jaz imam trenutno kaksnih 10 - 15 celic, ki jih bo zdravnica lahko punktirala. Ne vem v kateri skupini sem, ker se v to debato z zdravnico nisem spuscala. Povedali so mi, da je bila januarska skupina odpovedana zaradi bolezni zdravstvene ekipe.

Kolikor sem lahko ugotovila, sem bila edina za IVM UZ prejsnji petek, glede na to, da sem M dobila 2 dneva pred napovedanim datumom. Priznam, da sem imela vse idealno nacrtovano, a se mi je plan porusil. In tako sedaj cakam na jutri, ko imam 2. UZ in da vidim/o kdaj bo tezko pricakovana punkcija. Upam, da v soboto, kajti mozek v sredo odhaja na sluzbeno pot in se vraca v petek.

Sama sem imela sreco, da sem cakala le 10 minutk v cakalnici. Ko sem prisla do ordinacije sem sestri oddala svojo zdravstveno kartico in dobila v zameno rdec kartoncek s stevilko. Sam UZ traja morda 10, 15 minutk. Razgovor pri zdravnici je vedno zame zelo pomemben in imam veliko dodatnih vprasanj, ki mi jih zdravnica res prijazno odgovarja in razlaga. Potem bos oddala se kri in za prvi dan bos gotova.

Se to; pridobiti bos morala se napotnico za Androlosko ambulanto za moza, seme pa bo moral oddati na dan punkcije in se naslednji dan.

Jaz sem sicer iz Ljubljane, kjer zivim dobrih 10 let, a sem rojena v Mariboru in se se vedno pristevam med Stajerce.

Lepo se imej.

Jutri bom sicer v 'totem' vasem koncu in upam na dobre novice. Dvomim, da se bom jutri sicer kaj oglasala, kajti dan bom popoldan prezivela v Grazu. Saj ves, 'shopping'.

Pozdravcek, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 15.02.05 08:12
Lori, pol pa danes vredu zrihtaj in fajn nakupuj. Kakšen čajček pa piješ, je to mogoče krvomočnica ali plahtica? Jaz ga pijem že kar nekaj časa. Tvoji odgovori so tako izčrpni, še enkrat hvala ti.

LP Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Althea 15.02.05 18:08
Zdravo, Lumpi!
Jaz sem tudi iz okolice Mb in sem prvič vpisana na čakalno listo od 20.11.2004.
Kako dolgo si čakala, da prideš na vrsto -tisto, ko lahko rečeš, da se je začelo zares?

hvala za odg.:)
LP;Althea
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 16.02.05 07:21
Zdravo Althea, kaj misliš na čakalno listo za IVM ali IVF. S postopkom za IVM sem začela kakšne 14 dni po razgovoru na katerega sem se predhodno naročila. S tabeltami pa sem začela včeraj in jih bom jemala do 27.2. 4.3 pa imam prvi ultrazvok s katerim se spremelja rast foliklov. Ta postopek bodo izvajali samo še do maja. Za IVF pa sem jaz prav tako na čakalni listi od 24.11.2004.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 16.02.05 10:08
Lumpi, dobro jutro.

Vcerajsnji dan je minil odlicno. Sledi moje kratko porocilce...

Ko sem prispela do cakalnice me je obsla misel, da bom cakala dolgo, dolgo, kajti vsi sedezi so bili zasedeni, poleg tega, da so 4 pari ze stali na sredini cakalnice. Nisem cakala dolgo, kajti bila sem edina za na UZ. Zdravnica je predlagala se en UZ jutri, nato pa bo (verjetno) ze kar 'stop' injekcija. Sledil je se odvzem krvi in bila sem gotova, ker krvnih izvidov ni potrebno cakati.

Jutri se bova z zdravnico verjetno dogovorili za mojo punkcijo, ki bo v soboto ob 10h. Lagala bi, da me ni strah, ampak veselim se ze, da bo vsaj nekaj 'pridelka' in to me navdaja z upanjem, da bom tudi sama docakala tako zeljeni dve modri crtici. Videla sem tudi sobe, v katerih pacientke lezijio po punkciji (in ET) in to mi je vsec, ker so v primerjavi z ljubljanskimi udobne in prijetne.

Glede cajckov pa takole. Jaz sicer ne verjamem v njihovo cudezno moc, ceprav vem, da skodovati ne morejo. Ze pred casom sem govorila s sosedo, ki je sicer iz Srbije. Dolgih 12 let sta se s soprogom trudila, da bi dobila potomca, pa ni bilo ne duha in sluha o nasledniku. Potem pa ji je njena babica predlagala, naj pije caj iz MACINE TRAVE. Zanimivo, kajti soseda je takrat cakala na 1. IVF postopek, ker pa M ni in ni bilo, sem ji predlagala naj naredi CB. Sele po dobrem mesecu ga je le opravila, ki je jasno pokazal tako zelo zeljeno nosecnost. Tezko ocenim, ali je cajcek pripomogel ali ne, ampak jaz ga pac pijem, kajti pitje zagotovo ni nic narobe. Caj pa sem dobila iz lekarne v Srbiji.

Ko sem se pred vec kot enim letom odpravljala v 3. IVF postopek sem prav tako pila ta cajcek, in takratni zdravnik je bil zelo navdusen nad mojimi notranjimi 'zadevami'. Smola je bila le, ker sem imela eno samo celico za punktirati in se ta je bila na koncu prazna. Sledilo je veliko razocaranje in IVF postopke sem za nekaj casa dala na stran.

Upam, da so ti moji odgovori pomagali. Ti si danes ze drugi dan na tabletkah. Ko bo celoten postopek za teboj sem prepricana, da ne bos mogla verjeti kako hitro se je vse odvilo. Nobenih hormonov in nobenega stresa, ti pa bos doma lepo v pricakovanju.

Resnicno bi ti privoscila dve modri crtici.

Lepo se imej in na pisanje v petek z novim porocilom.

Soncen pozdrav, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 16.02.05 14:48
Pozdravljena Lori vidim, da pridno hitiš proti cilju. Kako pa je kaj s celicami, nisi nič sporočila ali jih je še vedno toliko. Prav vesela sem, ko vidim kako se stvari pri postopku odvijajo, da se bom sama lažje podala na pot. Jutri pa le pogumno na še zadnji uz.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 16.02.05 15:16
Zivjo Lumpi,

joj, kako sem vesela tvojega odgovora in dejstva, da spremljas moje pisanje (ceprav sem se nekoc; tudi na teh straneh odlocila, da se ne bom vec oglasala).

Resnicno se mi vse tako hitro odvija... tudi sama bos videla, da bo vse skupaj prehitro za teboj.

Ravnokar sem brala stare (decembrske) zapiske o IVMu in sedaj se moj postopek ze skoraj zakljucuje; res prijeten obcutek, predvsem pa NOBENEGA stresa. Juhu (oprosti, ampak resnicno sem dobre volje!)

Joj, celic je malo morje (hihihi) cca. 10 -15 jih bo. Da vidis kaksno olajsanje, ko gledas tiste pikice na UZ (v primerjavi z ubogo revscino na IVFju pred vec kot enim letom). Vseeno bom pocakala se na UZ jutri, da vidim kaksno bo stanje, jih bo pa ocitno kar nekaj za punktirati.

V petek bo potrebna le se ena prava relaksacija (recimo dolg sprehod s psom in nato jacuzzi)... v soboto pa nato punkcija.

Upam samo, da bo kaj na koncu 'za noter dati'.

Sicer pa poskusi celoten postopek vzeti bolj kot zabavo in misli pozitivno. Ves, ko pridem v tisto cakalnico in vidim vse tiste mrke in zdolgocasene obraze; najraje vzamem v roke kaksno revijo in si mislim, da bo kmalu vse za menoj. Dobra volja resnicno pomaga, predvsem pa vedno nosi s seboj nasmesek na obrazu.

Sicer pa ti bom z veseljem porocala se v petek. Po punkciji pa se ti bom raje javila sele enkrat v nedeljo iz domacega okolja. V ponedeljek bom pocivala (imam dela prosti dan) v torek bo pa menda ze tako ET. Kako zelo se veselim ET. 14 dni bom uzivala z mozem, ki si je zaradi mene vzel dopust in mi bo delal druzbo.

Lepo se imej in pozdravcek v Maribor. Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 17.02.05 14:39
Hojla Lori!


Lepo je slišati, da je še vedno veliko celic pri tebi, saj to je dober znak za naprej. Kar pogumno na punkcijo v soboto, saj je za naše sončke vredno malo potrpeti pa če tudi ni vedno lahko. Sicer pa glede bolečin mislim, da se ne rabiš bati saj delajo pod narkozo, glede rezultata pa že sama praviš da si nabita s pozitivno energijo, kar tudi veliko pripomore k rezultatu. V petek se ti žal ne bom oglasla, ker imamo v službi tekmovanje v smučanju na Rogli in se vračamo šele v poznih večernih urah.

Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 18.02.05 16:34
Zdravo Lumpi,

verjetno nestrpno pričakujes moje pisanje!?

Danes je sicer že petek pozno popoldan. Včerajšnjega dne sem se veselila, vendar sem po eni uri in pol čakanja izgubila voljo. Uf, sovražim čakanje. Sledilo je še eno razočaranje, kajti moja zdravnica ob četrtkih očitno ne dela. Bil je sicer nek mlad neizkušeni zdravnik, v sobi pa je bil tudi prof. V. No ja, očitno zadeve ne gredo, kot sem si jih zamišljala. Moje notranje 'zadeve' so menda še vedno zadovoljive; tudi izraz na obrazu je bil o.k. Prof. mi je svetoval še en UZ danes zjutraj, tako, da sem noč preživela pri starših na Štajerskem, kajti vožnja v Ljubljano je postala kar utrujajoča. Danes naj bi me pregledal zopet prof. V., ki pa ga žal ni bilo. Po 2eh urah čakanja se me je že lotevala slaba volja. Ostale pacientke, so mi povedale, da dela UZ dr. Reljič, ki pa ga jaz žal ne morem ravno pohvaliti. Kakorkoli že, ob njemu je bila cela ekipa ostalih mladih neizkušenih zdravnikov in njegov odnos me ni prepričal, da bi mu lahko 'zaupala'. Sama sem namreč prepričana, da bi določen izbrani postopek vodil samo izbrani zdravnik; sedaj pa ima vsak zdravnik svoje mišljenje.

Dr. R., je predlagal odvzem krvi, ker pa nisem bila tešča, moram na ponovni odvzem krvi jutri ob 8.15. Uf, sem bila jezna in to sem tudi povedala njemu in ekipi, ki je bila z njim. Zakaj za hudiča, mi le-tega ni včeraj nihče omenil. Se pravi, če bi ne bila jedla bi mi lahko odvzeli kri in jutri mi ne bi bil potreben ponoven transport v Maribor. Ampak tako je; očitno je treba za otroka potrpeti. Bom že kako; se bom vsaj potem naspala, ko bo celotna zadeva za menoj.

Jutri imam tako odvzem krvi in stop injekcijo, kar pomeni, da imam v ponedeljek dopoldan težko pričakovano punkcijo. Ah, danes sem izvedela, da ti menda anestezija odvzame kar 5 let življenja (sem se kar malo zamislila, hihihi). No ja, tole še preživim, potem pa zadevo zaključim.

Sicer pa nasvet: Vedno, ko boš imela UZ ne jej pred pregledom, kajti nikoli ne veš, kdaj ti bodo odvzeli kri.

Tako. To je moje poročilo. Sedaj sem že doma in se poskušam sproščati za jutri in predvsem za v ponedeljek. Upam in želim si, da bi me punktirala zdravnica ali prof. V.

Kakorkoli že, upam in želim si, da bo celotna stvar kmalu za menoj in da se mi v čakanju kmalu pridružiš tudi ti.

Lepo se imej na smučanju in uživaj še zame. Jaz se ponovno javim v ponedeljek zvečer, ko se vrnem iz Maribora in ti napišem poročilo (upam, da bo šlo vse po planu!?)

Čuvaj se in vse dobro; predvsem pa na dve debeli modri črtici.

Pozdrav iz sončne Ljubljane, Lori

p.s. oprosti za kakšno tiskarsko napako, a nisem vajena tegala lap-topa.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 20.02.05 17:26
Hojla Lori. Do zdaj je šlo vse kot po maslu, kar preveč lepo je bilo slišati, zdaj pa neankrat takšni zapleti in nestrokovnost Upam da je bila to le izjema in da bo dalje vse ok. Želim da bi te punktirala prof. ali dr. Kovačeva saj boš tako tudi ti imele boljši občutek in tako bo rezultat boljši. Super, da so tvoje celice še vedno tako številne. Sedaj je verjteno stop inekcija že za tabo in upam da se dobro držiš, jutri pa sproščeno na punkcijo. Se opravičujem, da se ti javljam komaj sedaj ampak sem ves čas mislila nate. Drži se in pogumno naprej. Smučanje je bilo, super sem uživala malo še za tebe.

Lp lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 22.02.05 06:31
Hojla Lori, ali je s tabo vse ok, jaz sem že v skrbeh, upam da samo počivaš pa se še nisi javla.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 22.02.05 09:57
Dobro jutro Lumpi,

Oprosti za zamudo. Ampak moje poročilo sledi...

V petek sem se ti nazadnje oglasila. Bila sem kar malo razočarana, ker sva se z možem v soboto zjutraj odpravila v Maribor samo na odvzem krvi. Ampak moj mož je rekel, da naj mislim pozitivno. In sem. Še dobro, da v ambulatni ni bilo potrebno čakati in sem vse opravila v 10 minutah. Zelo prijazna sestra mi je razložila, kako bo zadeva potekala nadalje in na hitro mi je razložila še punkcijo. Oj-joj. No tako le stvar:

V podpis boš dobila obrazec, kjer boš napisala tvoje osebne podatke in vse bolezni, ki si jih že imela. Ob 22h zvečer boš morala dobiti 'stop' injekcijo. Jaz sem jo dobila kar na urgenci v Ljubljani, kjer sem se prav prijetno zabavala s sestrami in zdravnicami v nočni izmeni. Že dolgo se nisem tako zelo nasmejala, kot takrat.

Na večer pred punkcijo boš dobila še svečko, ki si jo vstaviš v nožnico, da se razkuži. Ne skrbi, ničesar ven ne odteka! Priznam, da tisto noč pred punkcijo nisem mogla spati. Vzela sem pesren za pomiritev, a ni pomagalo nič.

Naslednje jutro! Dan D!!! Ponedeljek 21. 2. 2005. (Lani sem na ta dan potovala z možem v Washington, danes pa delamo bebice!!!)

Vstala sva že pred 5 uro, kajti zapadlo je veliko, veliko snega. Vožnja je bila prav zoprna. Prispela sva. V metežu sva počasi korakala proti kliniki. Joj, kaj bi dala, da ne bi bilo treba na kliniko!? Ob 8.15 sva vstopila. Sestra nama je dala še dodatne obrazce za izpisat in podpisat. Potrebuješ še zdravstveno in osebno izkaznico. In vsi 'počasi' gremo v 1. nadstropje. Tam je soba za preobleči ali neke vrsta čakalnica. Z nama sta bila še 2 para.

Najprej so odpeljali 2 gospe, ki sta imeli samo punkcijo, jaz pa sem čakala, ker je to le 'operacija'. Moj mož je prvi igral 'rokomet' in kmalu je zaključil. Jaz pa sem tam še vedno nestrpno čakala. Joj, kako me je bilo strah. Žal mi niso takrat še dali nič za pomiritev. No, pa je le prišel dr. R. Očitno je nekje izvedel, da nisem bila navdušena nad dejstvom, da bi me punktiral on. A nisem imela izbire. Odpeljal me je v posebno sobo, kjer mi je v prisotnsti mlade sestre prijazno razložil postopek punkcije pod narkozo. Zelo sem cenila to njegovo iskrenost in poskušal si je pridobiti moje zaupanje. Mislim, da je to pripomoglo k temu, da sem mu zaupala, jaz pa sem mu povedala, da sem v preteklosti imela slabo izkušnjo z menjavo zdravnikov ob vsakem obisku v kliniki. Mislim, da je tudi on razumel mojo skrb in mi jasno povedal, da bo naredil najboljše kar more, kajti zavedal se je, da sva z možem že naredila dolgo pot, do tako zelo zelo željenega otroka.

Ker imam prolaps mitralne zaklopke na srcu sem prosila, da dobim antibiotik, ki naj bi ga vedno dobila ob posegu kjer je prisotna kri. Vse so uredili in sestra, ki mi je v soboto odvzela kri mi je ta antibiotik tudi prijazno napeljala v žilo. Čez cca. 20 min sem bila pripravljena. Z menoj je bila še vedno ista sestra, ko sem prejemala antibiotik in me poskušala spraviti v dobro voljo. Dobila sem nekaj za umiritev in po tistem sem bila kot v rožicah. Priznam, da od pomirjelavala nisem več vedela zase in takrat sem že komaj čakala, da bom punktirana. Pred odhodom v operacijsko sobo sem šla še na WC, nato pa v spremstvu sester v operacijsko dvorano. Ena izmed sester me je vprašala kaj bom sanjala, pa sem rekla, da o poročnem potovanju... in počasi sem zaspala... Moje telo je postalo mehko in breztežno.... odtavala sem na Sejšele, kjer sva z možem preživela nepozabnih 14 dni...

Ko sem se zbudila je bila ura 12.05. Najprej sem vprašala, kje je moj mož, pa mi je sestra rekla, da me čaka v sobi. In res, tam je sedel in me čakal. Neskončno sem ga bila vesela. Ko sem čez čas prišla k sebi, je k nama prišel dr. R. in nama povedal, da imava 7 lepih pikic. Joj, kar solze so mi zapolnile moje oči, kajti v prejšnjih postopikih sem pridelalala eno in nato nič pikic. Lahko si samo predstavljaš moje občutke. Na mojo željo sem dobila še injekcijo proti bolečinam, a me je takrat zagrabil v nogo krč, ki me je še dodatno izčrpal. Ob masaži sester je krč čez čas popustil, sestre pa so nenehno hodile na ogled, če sem v redu.

Tudi zdravnik je še nekajkrat prišel pogledat kako sem. Okrog 16h sva se z možem odpravila proti domu. Vožnja je bila kar naporna, ker sem še čutila bolečine, a sem preživela. Krvavela sem malo, danes pa že ne več.

Predvidevala sem, da bom lahko šla jutri v službo, a sem še vsa 'pijana' od narkoze, tako, da bom do ETja v četrtek ob 9h še vedno doma.

Ob odhodu, mi je zdravnik svetoval naj sedaj v teh dneh živim, kakor sem si vedno želela. In resnično bom. Danes sem dolgo spala. Mož je moral še na en 'rokomet' v Maribor, a je že na poti domov.

Kakorkoli že, draga Lumpi... ko sedaj počasi zaključujem moj IVM postopek, ne morem verjeti, da je bil vsega tako kmalu konec. Res, da je vsako pacientko strah punkcije in narkoze (tudi mene), S tako enkratno ekipo zdravnikov in vedno nasmejanih sester bi to ponovila še enkat ali dvakrat. Sama sem jim tudi jasno povedala, kako zelo sem jim hvaležna in da že en sam nasmešek pomeni več kakor pa vse drugo. Veselim se četrtka in ETja, ki me tokrat navdaja z velikim upanjem in pozitivizmom.

Ničesar ne morem pričakovati in tudi nimam nobene garancije, a verjamem, da so se potrudili z najboljšim.

Moj nasvet zate je, poskusi se sprostiti, vzami nekaj za pomiritev in ker veš, da je tam res izvrstna ekipa in zagotovo bodo naredili le najboljše. Ob vsakem UZ bodi tešča, ker ne veš kdaj ti bodo vzeli kri in najboljše je, da si vedno pripravljena. V službi si uredi, da boš doma in vse skrbi, ki te trenutno tarejo, jih pospravi v omaro. Sedaj se posvečaj le sebi, možu in svojim pikicam. Pri meni je celotni postopek minil v natanko 14 dneh.

Sedaj že jem Dabroston tablete in še neki hormon (mislim, da nekaj na E), in to 3 krat na dan po eno tabletko.

Upam, da sem ti odgovorila na vsa tvoja morebitna vprašanja. Oprosti, ker se ti nisem oglasila že prej, a v soboto sva šla še z možem na Brezje in eno prijetno gostilno tam blizu, kjer sva kar redna gosta. Sledil je en dolg sprehod v naravi s psom in potem domov...

Sedaj pa sledi le še dobro hrana in uživanje!!!

Če želiš še kakšen nasvet mi le piši... Pa na dve modri črtici.

Pozdrav iz zelo zasnežene Ljubljane, Lori

p.s. oprosti, za kakšno napako v pisanju, a se mi že malo vrti in grem nazaj v posteljo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 22.02.05 12:53
Hojla Lori, sem si kar oddahnila, ko sem zvedela da je s tabo vse, ok pa tudi to, da so bile pikice še vedno pri tebi. Držim pesti da bodo prišle tudi nazaj - vsaj ena, kaj pa praviš na dvojčke?

Koliko je trajala celotne punkcija - 4 ure? Kako dolgo si čakala na stop inekcijo- ali si bila kar cel večer tam? Zakaj pa jemlješ tablete?

Uživaj, kolikor se le da in se sprosti za največji podvig, ki te še čaka, mislim da je najhujše - glede bolečin že za tabo.


V četrtek pa bom močno držala pesti za tebe in tvoje pikice, da se boste spet srečno našle in ostale skupaj.

Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 24.02.05 19:37
Draga Lumpi,

Najprej se ti opravičujem, ker se ti debela dva dneva nisem oglasila. Danes je četrtek, 24. 2. 2005 ob 18.38. Sedim v domači dnevni sobi in neskončno uživam. Hm, verjetno te zanima kako je bilo... a naj te pustim še malo nestrpno... hihi. Da ti še malo osvežim spomin...

V nedeljo sem imela doma živčno vojno, a sem jo uspešno preživela. V ponedeljek je bil resnično napet in nervozen dan. Predvsem zaradi tega, ker pred punkcijo ne smeš ne jesti in ne piti. Obup, jaz pa sem strastna kofetarica. Ampak, sem preživela in sedaj bi še enkrat vse skupaj ponovila, ker je zagotovo manj stresno kakor IVF. Punkcija je potekala normalno, a pod narkozo. Spominjam sem, da sem dobila antibiotično zaščito za moje srce ob 10.30 in sem s tem zaključila ob cca. 11h. Približno pol ure smo morali počakati zaradi teh zdravil pred začetkom posega. Potem sem šla še na en minus, kjer sem pod vplivom pomirjeval (apaurin) skoraj padla iz WCja. Potem sem s pomočjo dveh izredno prijaznih sester šla proti sobi 'groze', ki ja je bila čisto navadna operacijska sobica z mizo obrnjeno proti oknu. Udobno se boš namestila, jaz sem pogledala še na uro, ki je kazala 11.25, 21.2.2005 (ravno na ta dan sem lani z možem potovala v ZDA). In ni trajalo pol minute, ko sem v sanjah odtavala na moje prečudovito poročno potovanje na Sejšele. Kako bo postopek potekal, mi je dr. R. razložil pred samim posegom v sobici brez ostalih gledalcev in poslušalcev. Sedaj se niti ne spominjam več podrobnosti, je pa sama punkcija tehnično bolj zahtevna in lahko traja malenklost več kot ostale punkcije. To, naj te ne skrbi, ker tako lepo spančkaš. No ja, ko sem se zbudila v sobi za prebujanje je bila ura 12.05. Takoj sem bila prepeljana v sobo, kjer me je že čakal moj možek. V bolnišnici sem ostala do cca. 17h. Čez dobre tri ure ti bodo ponudili šele malo grenkegaa kamilčnegačaja in kosilo, ki je žal brez okusa. Prosila sem tudi za injekcijo proti bolečinam. Dr. R. je večkrat prišel preverit moje stanje, kar me je zelo veselilo. Sedaj moram spremeniti mnenje o dr. R., in povem ti, da je resnično dober zdravnik. Opravil je izjemno delo in mi povrnil moj optimizem in dobro voljo.

In ko sem se vrnila domov v Ljubljano, sem samo še spala. Krvavela sem zelo, zelo malo ali lahko rečem skoraj nič. Še vedno sem čutila bolečine, a je bilo vredno potrpeti. V torek sem spala cca. 9 ur čez dan, v sredo pa cca. 4 ure. Tole spanje se je izjemno prileglo. Naspala sem se in odpočila. Včeraj sem šla ven za cca. 15 min okoli hiše s psom in potem še malo po naši ulici gor in dol, v največjem snežnem metežu. Uživala sem.

O svojih pikicah, ki so čakale name na varnem v Mariboru nisem razmišljala in sem se raje posvečala sebi in svojemu notranjemu miru.

Danes zjutraj sva se z možem odpravila proti Mariboru. Bila sva izredno dobre volje in o negativnem rezultatu sploh nisem razmišljala. Ko sva prišla do ambulante v kleti je mimo ravno prišel dr. R. , ki se mi je na široko nasmehnil in vedela sem, da me čakajo dobri rezultati. Nekaj minut kasneje sem bila poklicana v sobo, kjer me je čakala dr. G. (dr. Kovačeva očitno ob četrtkih ne dela, čeprav mislim, da je še vedno bolna). Dr. G. mi je povedala naslednje:

... si pripravljena???

No, kot veš smo dobili 7 celic v ponedeljek, 5 jih ni bilo o.k., so se pa oplodile le 2, ki pa sta na moje veliko veselje izjemna. Imava dva krepka embria. Sedaj imam 2 čudoviti pikici v sebi, tam, kjer se zagotovo najbolje počutita. Dr. G. je rekla, da je eden embrio čudovit, ker je izjemno močen in se fantastično razvija (omenila je, da bi to lahko bil sine), ta drugi, pa je kot normalen 3 dnevni embrio. Juhu, kako sem imela solzne očke. Sicer pa je punkcija opravljena hitro. Zopet prideš v sobico, ki te spominja na operacijsko. Se udobno namestiš in na levi strani na stropu je ekran, kjer ti pokažejo tvoje sončke. Najprej ti naredijo vaginalni UZ. Potem ti v nožnico vstavi račko ali kljun (karkoli) in ti zdravnica najprej vse lepo očisti in nato vate vstavi cevko, direktno do maternice in vate spusti tvoje pikice. Jaz sem začutila nekaj hladnega. Kako neverjeten občutek, Lumpi. Potem pod mikroskopim v laboratoriju še enkrat preveri, ali je res vse pri tebi - doma. Potem pa ti odpravi še kljun ali račko in še enrkat preveri z UZ ali je vse ok. Menda se vidi neki zračni mehurček in v njem je ta embrio. Joj, ne znam ti opisati teh občutkov, kajti so resnično enkratni. Potem še na mizi počakaš še nekaj minut, dobila boš navodila in počasi si oblečeš hlačke in greš v sobo za počitek.

Po transferju sem šla nazaj v sobo, kjer sem počivala še z eno drugo punco, ki je imela prav tako ET, a je imela spontani postopek. Debeli dve uri sva še z možem počivala, nato pa sva se počasi odpravila proti domu mojih staršev blizu Maribora na dobro kosilo, sledil je popoldanski počitek ali raje spanje in ob 17h sva varno prispela domov.

Sedaj pa sem na netu, da ti - jasno seveda 'poročam' o vsem... 11. marca imam pregled krvi. Mislim, da CBja ne bom opravljala, ker jemljem še vedno Dabroston in še en hormon, ki naj bi pripomogel k varni vgnezditvi.

Po pravici ti povem, da se o tem sploh ne obremenjujem, ker na to kar bo pač ne morem vplivati. Zdravniki in sestre priporočajo počitek vsaj 2 dni, kar pomeni, počitek, dobra hrana in uživanje. Lahko seveda kuhaš in hodiš sem in tja, da bi pa seveda počela karkoli 'divjega' pa odsvetujejo. Jaz pa trenutno uživam. Na službo sem trenutno pozabila in zame ne obstaja. Jutri bom začela z urejanjem kuharske knjige, kosilo mi je pripravila že moja mama, tako, da se bom zagotovo posvečala samo sebi. V nedeljo bom šla šele prvič malo na sprehod, da ne bom pozabila kako je v naravi.

Kako pa kaj tvoj IVM postopek? Si tabletke že pojedla?

Zanimivo, 10. 2. sem imela prvi dan M (čeprav bi jo morala dobiti šele 12.2.), 11.2. sem imela prvi UZ, 11. 3. pa moram v Maribor na odvzem krvi. Juhu.

Draga Lumpi, vidiš, da celoten postopek sploh ni tako zakompliciran. Celotna stvar je pravzaprav zaključena v cca. 14 dneh. Sedaj pa še cca. 15 dni in bo. Čeprav sem jaz nekako zaključila, bom še vedno nestrpno pričakovala tvoje 'poročanje', ker me zanima kako bo šlo.

Ne morem pa mimo dejstva in mislim, da je prav, da ti to tudi napišem, da so vsi zdravniki (dr. Kovačeva, doc. Reljič, prim. Vlaisavljevič, dr. Gavričeva in verjetno še kdo) in vse nepozabne sestre (sestra Daniela, sestra Marijav sobi za izdajo terapije in vse ostale sestre v ambulanti za neplodnost in sestra Božena v 1. nadstropju) zares superca. Jaz sama ne najdem pravih besed, kajti vsak moj obisk pri njih je bil zame pravo doživetje. Vedno nasmejani, vedno pripravljeni odgovoriti na moja radovedna vprašanja in čeprav so takšna in drugačna vprašanja že zagotovo slišali... so vedno bili nasmejani in počutila sem se kot nekdo, ki si želi otroka in vsi oni so mi bili pripravljeni pomagati. Hvala jim še enkrat.

Ti pa se le poskusi sprostiti in prepusti se vsem tem sestram in zdravnikom in verjemi, da bo uspelo.

Sedaj grem pa zopet nekaj jesti... dobivam apetit in to je že dobro.

Lepo se imej in čakam novičke....

Lep zimski pozdrav iz Ljubljane, Lori

p.s. oprosti za napake, še vedno nisem navajena na tole 'škatlico' na mojih kolenih. hihihi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 25.02.05 14:15
Lori, kaj naj rečem drugega kot super, da si postopek speljala že skoraj do konca, in seveda najvažnejše da nosiš s sabo dve prekrasni pikici- čuvajte se, da ostanete skupaj - držim pesti, samo en korak ti še manjka do cilja.

S tabo sem bila cel četrtek v mislih sem imela nek tak občutek,kot da je bilo mene tud malo strah,kaj bo in bila sem polna pričakovanj.


Javi se še kaj, jaz pa ti bom pridno poročala o svojih rezultatih ti pa čim bolj uživaj in se sprosti v teh 14- dneh in misli na vašo družinico.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 27.02.05 12:40
Hojla Lumpi,

Res je, imam dve prekrasni pikici (ki jih še kar naprej gledam na slikici) in ki me vedno znova navdajata z upanjem, po dveh modrih črticah.

Za menoj so že trije dnevi po ET in zaenkrat se počutim dobro. Občasno čutim sicer neko slabost, ki pa jo pripisujem tabletam, ki jih uživam trikrat na dan. Še vedno ne razmišljam o rezultatu, ker karkoli se je oz. se bo zgodilo bo pokazal čas.

Dnevi dejansko hitro minevajo, če si čas pravilno organiziraš. Spim dolgo, kajti mož hodi dokaj pozno službo, sledi zajtrk in počitek. Občasno pletem, počasi si urejam mojo kuharsko knjigo z recepti, ki jih imam sedaj napisane na premnogih listkih. Sledijo telefonski pogovori s prijateljicami (ja, ta mesec bo telefonski račun kar večji!!!) in potem bom začela kuhati. Zvečer pa si ogledam kakšen dober film in dneva je konec.

Danes, ker je nedelja grem z možem proti Gorenjski, na sneg. Resnično sem odklopila vse strese in upanje na dve črtici...

Čez en teden bom šla v službo, tako, da mi bo čas hitreje minil, v službi mi pa tudi ni nič hudega. 11. marca moram v Maribor na odvzem krvi.

Tudi tvoj čas se hitro približuje, ti pa resnično priporočam, pozabi na vse skrbi, naj te ne bo strah in vse skupaj bo kmalu za teboj (vse skupaj traja le slabih 14 dni!).

Jaz bom še vedno spremljala tvojo zgodbo, čeprav sem doma. Prosim, javi se še kaj...

Čuvaj se in kmalu pričakujem dobre novice, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Nati 02.03.05 14:12
Pozdravljena Lori!

Tovoji posti so resnično izčrpni in zanimivi.Še vedno pa ne vem kakšna je razlika med IVM in IVF. Mi prosim lahko razložiš?

Jaz imam za samo drugi neuspešen IVF-ICSI. V drugem postopku sem pridelala 7 celic od katerih sta se oplodili le dve, ki pa na mojo veliko žalost nista preživeli.

Iskreno upam, da bo tebi uspelo in da bo 11.3.tvoj najsrečnejši dan.


Nati
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 02.03.05 14:33
Hojla Lori, kako kaj preživljaš 'počitnice', se pridno razvajaš in čuvaš pikice?
Ali ti čas hitro mineva, drug teden pa v službo a ne, al si si že premislila. Kaj pa ti je pravzaprav svetovala dr. Kovačeva. Kaj sploh lahko počneš v teh dneh oz. česa ne. Pri meni ni še nič novega, ker še vedno čakam na menstruacijo. Tokrat jo vabim da se lahko začne postopek, hkrati pa me je strah če je ne bo zaradi tablet. Pišeda ni preveč dobro če zanosiš, sicer ne vem kakšne so posledice a dobro sigurno ni.

p.s. Kaj pa med postopkom ali lahko hodim na aerobiko - takrat ko imam samo še ultrazvoke, mislim da ne bi smelo biti nič narobe.


Lori lepo bodi in uživaj z možekom. Želim ti da ti čimprej mine čas do testa in da bo pokazal nosečnost.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar julci 02.03.05 19:11
Pozdravljena,
razlika med IVM in IVF je ,da ti pri IVM punktirajo nezrela jajčeca in jih sami dozorijo (postopek se dela poskusno) ,pri IVF pa ti ovulacijo reducirajo z injekcijami in ti punktirajo zrela jajčeca.Pri IVM-ju ne jemlješ nobenih zdravil,razen potem dabrastona po punkciji. Upam da zdaj malo bolj razumeš.

Lep pozdrav julci
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 03.03.05 19:29
Dober večer Nati in Lumpi,


Hvala za tvoj mail Nati. Oprosti, ker se tako pozno oglašam, a upam, da ni prepozno.

O IVF postopku lahko prebereš na spletni strani Klinike za neplodnost Maribor (www.ivf-mb.com) in poiščeš željene informacije. Njihova spletna stran je resnično super urejena.

Razlika med IVF in IVM postopkom je ta (nekaj je omenila že Julči), da ti pri IVF postopku vpodbujajo rast foliklov s hormoni, ki jih nato G spremlja z UZ. Ko je določeno število foliklov dovolj veliko sledi punkcija in nato ET.

Pri IVMju pa je bistvo, da pacientka ne dobiva vase nobenih hormonov in s tem preprečijo, da bi se kateri lahko pojavila hiperstimulacija. Da je pacientka izbrana za IVM postopek mislim, da imajo točna navodila kdo naj bi bil sprejet v ta program, ki ga financira Ministrstvo in SB Maribor. Ne vem točno kaj je pogoj za sprejem v program, vendar med drugim naj bi imela pacientka že kakšen opravljen IVF in da ima PCO. Program pa je na voljo le še do meseca maja.

Sama sem preživela zelo hudo hiperstimulacijo, 3 IVF, ugotovljeno mi je bilo (žal šele pred kratkim, da imam tudi jaz PCO), slaba gibljivost spermijev pri možu in zagotovo bi se še kaj našlo. Malo so pa v igri tudi najina leta.

Kakorkoli že; IVM postopek sem opisala v zgornjih postih. Celoten postopek traja približno 14 dni in ni resnično nič stresen za pacientko. Ker sem se vozila iz Ljubljane, me je edino pot sem in tja utrujala, a so me vedno sprejele nasmejane sestre in zdravniki. Utrujenost pa je ob vsakodnevnem klepetu s sestrami hitro minila.

Upam, da se boš pravilno odločila in zase izbrala najboljšo pot do dveh modrih črtic. Oprosti, kje pa si ti opravila tvoja dva IVFja?Hojla Lumpi,

joj kako pašejo počitnice. Sedaj, ko je 'vse hudo za menoj', se ne smem več pritoževati. Dnevi mi tako hitro minevajo, da ne morem verjeti, da je že četrtek zvečer. Občutek za čas sem izgubila...

Spim dolgo, čeprav po naravi nisem ravno zaspanka. Ko se mož odpravi v službo, prižgem radio in uživam. Ob zajtrku prebiram trač časopise in se zabavam. Sledijo dolgi telefonski pogovori s kolegicami in kolegi (telefonski račun bo izjemno visok ta mesec, hihihi!!!), skoraj sem že dokončala pisanje moje kuharske knjige in urejanje receptov. Ko se končno odločim, kaj bom kuhala, se odpravim do bližnje trgovine, nakupim sestavine in jasno, da s seboj pripeljem še pol nepotrebnih stvari in začnem kuhati. Uf, kako uživam. Sledi pavza, ker mi potem okrog poldneva postane zelo slabo in počivam. Nato malo pletem, pred dvemi dnevi se mi je pokvaril video, tako, da sedaj gledam le še DVDje. hihihi Dvakrat na dan grem s psom na minus okoli hiše; kakšnih dolgih sprehodov ne delam, ker je zunaj preveč mrzlo. Ob 17h navadno jeva z možem pozno kosilo. Potem pa se crkljava in uživava. Opazila sem, da mi izredno ugaja, če jem kislo solato, ki jo včasih na hitro moram dobiti kar v McDonald'su (kriza!). Potem sledi še kaj sladkega, recimo francoski rogljički z marmelado... joj, kako se to prileže tam po 21h uri.

Priznam, da o opravljenem postopku ne razmišljam več. Nenehno si govorim, da 'kar je, je' in mislim, da je tako tudi prav. Prva dva dneva sem recimo bolj počivala, a me je od 'zabušavanja' začel boleti križ. Tri dni o ETju pa sem začela živeti tako kot prej, le da ne počnem jutranje telovadbe zaradi moje poškodovane hrbtenice, se ne sklanjam, še vseeno pa operem perilo in ga v sušilcu posušim, malo sem celo likala.

V ponedeljek grem v službo. Jutri zaključim z bolniško in potem sem prepričana, da mi bo naslednji teden hitreje minil.

Nisem opazila, da bi imela 'nevem' kakšne nosečniške znake, ker se po 8ih dneh skoraj še ne more poznati. Pripravljena sem tudi na neuspeh tega postopka, a se ne obremenjujem, kajti s sekiranjem ne bi dosegla nič.

Ne skrbi, da ne boš dobila M, ker vedno pride. Pri meni je pač prišla celo dva dni prej, kot je bilo mišljeno/planirano. Ah, pri teh stvareh ne moreš nič planirati. Čimmanj se obremenjuj z mislijo o postopku in veseli se potem počitnic, ki sledijo.

Aerobika ti po mojem ne bo škodila, ker se s tvojimi jajčniki ne bo ničesar dogajalo v času postopka (no ja, postopek - to so samo UZ in odvzem krvi). Ti kar veselo pojdi telovadit, saj boš potem bolj 'aktivno počivala'. Spolnih odnosov s partnerjem ne smeš imeti od 'stop' injekcije dalje. Tudi jaz sem sedaj 'na suhem', a tako je. hihihi

Oprosti, ampak me že kar nekaj dni daje izjemno dobra volja in sprašujem se zakaj?!

No ja, sedaj bom končala. Počasi bo čas za nekaj sladkega... dopoldan sem spekla 'pijano nevesto' in čas je, da jo razrežem... njami.

Držim pesti, da bo kmalu vse za teboj. Še vedno sledim tvojemu pisanju in upam, da se še kaj javiš. Ah, kje je še moj 11. marec!!!

Ampak bo že prišel... takšen ali drugačen...

Lepo se imej in pozdravček iz ledene Ljubljane. Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 04.03.05 07:26
Hojla Lori malo si mi sumljiva s tvojim apetitom in kislo solato upam, da so ti znaki res tisti tapravi in pomenijo naš največji cilj. Držim pesti.

Danes imam prvi UZ ob 9.00 - ti poročam.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MoGo 04.03.05 10:24
Lori, z veseljem sem brala vajino pošto in vse kar se je dogajalo.

Imam eno vprašanje. Če je postopek IVM drugečen od IVF zaradi punkcije nezrelih j. kako to, da je pri tebi od punkcije do transferja preteklo le 4 dni? Ali si mogoče o tem povprašala zdravnike ali sestre.

Hvala za odgovor in vsem želim čimprej + ali ||.

LP, MoGo
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 04.03.05 11:09
Hojla Lori, jaz sem že končala s prvim UZ, vse je potekalo zelo hitro. Uz mi je delal prof. in koliko sem slišala bi naj imela 10 celic velikih 4mm drugega pa nisem izvedela. Dala sem tudi kri za hormonske preiskave in za danes zaključila. 2. UZ imam v ponedeljek.


Lp Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 05.03.05 20:41
Dober večer Lumpi,

oprosti za zamudo. Včeraj sem bila zelo uspešna, saj sem možu kupila kar 5 parov hlač. hihihi

Jaz se še vedno super počutim, edino slabosti me dajejo, ki pa jih pripisujem tabletkam, ki jih vsakodnevno uživam. Ponoči je bilo kar hudo, ker me je bolela glava, ker pa ne vem v kakšnem stanju sem, tablet nisem hotel vzeti.

Danes sem z možem 'bluzila' po city parku, hm, malo sem se zadržala tudi na otroškem H&Mu in si spočila oči na oblačilcih za novorojenčke. Hja, nekaj sem kupila, sicer pot pretvezo (če bi me slučajno nekdo videl, da je za mojo 5 mesečno nečakinjo). Oh, kakšno olajšanje, je potem sledilo!!!

Sicer pa me zelo veseli, da je prof. videl 10 celic. To je res dobro. Ja, vse gre pri njih tako hitro, le pazi, da bodi pri UZ vedno tešča, da ti lahko vzamejo kri, če bodo želeli.

Včeraj sem zaključila s bolniško, joj kako se že veselim službe. Potem bo moje obvezno jutranje opravilo ob kavici, da preverim tole najino dopisovanje. Juhu. Danes je že 9. dan po ET. Ah, kje je še 11... še vedno se mi zdi tako daleč... Sem pa zato danes uživala v kitajskem kosilu... joj kako je pasalo...

A si srečala še kakšno pacientko za IVM? Zasledila sem še en post od tebe malo višje... verjetno vam bo lažje, ko vas bo več na kupu, pa vse tako zelo hitro mine...

No, dovolj bo za danes. Sem zelo zadovoljna z mojim opravljenim delom... moja kuharska knjiga je urejena, pulover sem že skoraj dokončala, vse sem oprala in polikala, tako, da lahko grem mirne vesti nazaj v službo. hihihi

Ti pa le sedaj užiaj, naredi si nekaj planov za prihajajoče 'počitnice' in potem zelo uživaj. Predvsem pa se poskušaj sproščati od punkcije do ET. Jaz sem pretežno spala...

No, na pisanje v ponedeljek, ko bodo zopet sveže novičke, te gredo za med kot sveže žemljice. Up, zopet me je zaneslo... zadnje dni sem resnično dobre volje...

Lep in prijazen pozdravček od Lori.MoGo, dober večer,

Hvala za tvoj mail.

Res, ET sem imela 4 dan, kar je drugače od običajnega (3 ali 5 dni). Glede na to, da sem imela punkcijo v ponedeljek 21.2.; je mož oddal seme tako v ponedeljek in nato še v torek. Mislim, da so v ponedeljek samo preverili njegovo seme, moje nezrele jajčece pa so še umetno gojili v laboratoriju do naslednjega dne, kajti pri punkciji so odvzeli nezrele jajčne celice in to je bistov IVMa, da celice nato gojijo v laboratoriju. Jaz sem imela 7 odvzetih celic, 3 niso bile uporabne, 2 niso preživele 'gojitve', 2 pa sta bili ok. No, ena pikica je bila izvrstna in so jo naslavljali z 'NJIM', kar bi lahko pomenilo, da je fantek. Ampak karkoli že je, samo, da je, praviva midva z možem.

Trenutno se z ničemer ne obremenjujem/va in resnično uživam zadnje urice 'počitnic'.

Vse dobro in lep pozdrav, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 07.03.05 13:57
Hojla Lori, moj 2.UZ je za mano malo sem se načakala ker je bila dr. Kovačeva v operacijski, tako da sem zaključila ob 11.30. Stanje pa je bolj švoh koliko sem slišala je še par celic mislim da okrog 5 velikih od 4-7 mm. Kaj drugega mi ni uspelo zvedeti, ker je spet vse potekalo tako hitro. Sem sama na sebe jezna da nisem nič vprašala. 3. uz ima v sredo upam da bom takrat dobila kaj več informacij -se bom potrudila.


Želim ti da ti čas do testa čim hitreje mine in da bo pokazal zelo željen rezultat.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 07.03.05 14:23
Živjo Lumpi,

hvala, ker si se oglasila. Sem nestrpno čakala tvoje poročilo.

Ne govori mi o čakanju, ker sem tudi jaz sedaj že malo na trnih. Joj kako sovražim tole čakanje.

V sredo si vzami čas in poskušaj govoriti z zdravnico, tako, da boš vedela na 'čemu si'. Če te kaj zanima si kar zapiši na listek, kajti vem, da v ordinaciji punce rade pozabimo.

Upam, da bo v sredo boljše in mi boš sporočila še kaj lepega. Pa saj tudi 5 celic lahko veliko koristi... samo, da so kvalitetne... Sama velikost pa tudi mislim, da ni najbolj pomembna, pa saj tako še rastejo, tako, da poskusi zaenkrat vse negativne misli pozabiti.

Jaz sem danes po dolgem času v službi. Zjutraj je bila kar kriza vstati, potem pa je že šlo. Pred kakšnima dvema urama me je začelu hudo boleti v križu in sem že kar živčna. Ne vem kaj naj vzamem proti bolečinam. Obup.

Na minus hodim kar naprej, tako, da se mi že vsi smejijo. Imam kar veliko belega toka in občasne glavobole. Da o slabostih sploh ne govorim. Pa trebušček je napihnjen in je kar trd. Vse skupaj pripisujem tistim hormonskim tabletam... in želim si, da bo kmalu petek, kajti takrat bom odrešena vseh 'muk'....

Kakorkoli že, imej se lepo in misli pozitivno.

Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 08.03.05 08:47
Hojla Lori vidim da si spet veselo na delu, naj ti hitro mine in pazi na sebe in tvoje pikice. Če misliš da je v službi preveč naporno raje vzami bolniško. Se slišiva jutri.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 08.03.05 10:07
Hojla,

ja, sem veselo na delu!!! Ampak, mi resnicno ni nic hudega. Prav uzivam. hihihi Ze cel dopoldan sem na netu in uzivam.

Samo, kaj ko ura gre tako zelo pocasi. Jaz cuvam pikice... vceraj pa sem po kosilu prvic zacutila bolecine v hrbtenici. Ocitno sem prevec pocivala vse te dni, tudi vaje sem opustila... potem pa me je mozek nezno masiral (ali bolje, bozal!!!) kaksno uro, vzela sem tableto in bolecine so malo popustile. Danes pa sem naredila tistih nekaj pocasnih vaj za mojo ubogo hrbtenico in upam, da bo sedaj boljse.

Sedaj ze kar panicno hodim na wc, ceprav vem, da s tem ne bom nic dosegla. Imam kar obilen beli tok in vedno znova mislim, da je prisla.... (saj ves, kdo).

Ne cutim nobenih bistvenih sprememb, ker mislim, da imajo punce vse to v glavi. Pustim se presenetiti. Saj petek bo kaj kmalu naokrog. Bomo videli. Jasno, da ti tako sporocim.

V petek, bom verjetno v Mariboru, pa ce bos tudi ti takrat tam, pa se lahko vidiva.

No, dobro uredi jutri na 2. UZ. Sem opazila se en post, da si ti in Bella. Drzim pesti za obe.

Lep soncen dan in kmalu upamo na dobre novice.

Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 09.03.05 11:33
Lori, sem ti odgovorila na najinem postu... glede na to ker sem rabila malo dalj časa za odgovor in ker se bojim da si obupala nad mano, se ti oglašam še tu...

lep dan
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 09.03.05 14:36
Hojla Lori, jaz sem zaključila s 3.UZ sedaj mi je uspelo že več stvari vprašati , ne morem verjeti da sem se vsega spomnila. Dr Kovačeva je rekla da je celic dosti in da ne rastejo več, sedaj samo še čaka da se maternična sluznica odebeli da lahko naredi punkcijo, ki bo predvidoma v nedeljo. V petek imam še en odvzem krvi in zvečer verjetno stop inekcijo.

Kako pa kaj tvoje počutje, še letaš na wc, te še boli križ, al si polna pričakovanja in si na vse bolečine že pozabila. Kdaj boš v petek v MB, jaz sem naročena ob 8.30. Se bova lahko srečali da mi sporčiš veselo novico- držim pesti.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 09.03.05 15:33
Hojla Lumpi,

no, pa se ti tvoje stvari odvijajo na bolje. Juhu. Se malo, pa bo vsega konec... potem pa pocitnice!!!

Jaz sem danes ze 13. dan po ET. Vceraj sem govorila z znanko, ki je imela prav tako 24. 2. ET vendar v spontanem ciklusu. Vceraj mi je omenila, da je menda pozitivna. Hvalabogu.

Tudi mene je potem cel dan 'zulilo' ali naj naredim test ali ne. Jasno, da sem bila 'kura' in sla kupit CB, vendar sem pricakovala negativno, kajti tudi sestra Marija P. mi je rekla, da verjetno rezultat ni realen, kajti jem dvojne hormonske tablete.

Pravzaprav se sploh nisem obremenjevala. Z mozem sva raje sla k prijateljem in se dogovorili za poletne pocitnice, tako, da sploh ne razmisljam vec o kaj drugem. Danes ze cel dan visim na netu in iscem najboljso opcijo za na dopust.

Sama se sploh ne pocutim nosece. Pa vsi mi govorijo, da je trapasto, da stojim pred ogledalom in gledam spremembe na meni. Prsi imam sicer vecje kot obicajno, vendar ni ne vem kaksnih sprememb na bradavicah. Slabo mi je obcasno in obupno imam apetit. Noro.

Moj zlati mozek me sedaj fino masira (raje beri: boza) vsak vecer odkar me je zacel boleti kriz in priznam, da mi to tako zelo odgovarja. To mi delaj, je ze moj klasicen odgovor, hihihi

Ne vem, ali bom sla v petek v Maribor, kajti bojim se, da ce tudi mi odvzamejo kri, da bo pokazalo negativno in ne vem kaj naj naredim. Ah, sem cisto na trnih....

Ti bom jutri popoldan sporocila.... ce bom slucajno prisla v petek. Imela bom dolg crn plasc, moz pa ima sive lase.

Evo... upam, da se bom pravilno odlocila... cuvaj se in se naprej drzim fige.

Pozdravcek iz oblacne Ljubljane, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 10.03.05 12:01
Hojla Lori pa ne mi rečt da si po tako obetavnih znakih vrgla puško v koruzo. Pa saj ti je sestra Marija rekla, da rezultat ne bo pravilen, zato kar počakaj na pravi čas in naredi še en test. Za odvzem krvi pa ne vem kako je v navadi, a moreš nujno na odvzem, al je dovolj če sama narediš test.

Sporoči mi kako se boš odločila, jaz pa ti želim da ti bo test pokazal tako željeno nosečnost.


Lp lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 10.03.05 15:06
Hojla Lumpi

Hvala za vzpodbuden mail. Ne vem kaj mi je?!

Zaenkrat se vse dobro kaze... Danes je polnih 14. dni od ET. Mene pa ocitno ze nekaj daje... trema ali kaj za vraga?!

Takole sem se odlocila. Jutri ne grem v Maribor. Zakaj?

Prvic, ker bom kri dala ob 8h zjutraj, v eni ambulanti v Ljubljani in bom izvedela za rezultat ob cca. 12h.

Drugic. Na UZ tako se ne bo se nic videlo in bom raje pocakala se kaksen teden in grem potem k dr. Kovacevi.

Ne vem, resnicno sem trenutno malo zmedena, ampak ocitno tudi to sodi zraven. Obcasno se mi zdi, da bo tudi jutri krvni test pokazal negativno in potem bom zopet zivcna kdaj bo prisla ta prekleta teta iz Krvavca.

Ampak tudi to moram dati skoz. Danes sem dobila tudi SMS od kolegice, ki je imela ET isti dan kakor jaz in je v torek izvedela, da je pozitivna. In kaj danes? Vceraj je imela prometno nesreco in je na kirurgiji v Mariborski bolnici. Zvecer jo poklicem. Pa ce to ni usoda in kje je pravica???

Ne vem Lumpi, tako zelo si zelim dve modri crtici.

Kaksne znake imam??? Velike prsi (mojemu se tako zelo zelo smeji, hihi), trd trebuscek, povecan beli tok in obupen apetit. Pa obcasno me nekaj spika v okolici maternice in malo v krizu.

Komaj cakam, da grem domov, da se malo 'skuliram'...

Tudi ti imas jutri 4. UZ. Upam, da bos pocasi zakljucila in da te caka potem samo se punkcija. ET, je pa tako najlepsi del vsega, kajne?

Cakam na tvoje porocilo, jaz pa se javim se enkrat popoldan.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 10.03.05 15:07
Hojla Lumpi

Hvala za vzpodbuden mail. Ne vem kaj mi je?!

Zaenkrat se vse dobro kaze... Danes je polnih 14. dni od ET. Mene pa ocitno ze nekaj daje... trema ali kaj za vraga?!

Takole sem se odlocila. Jutri ne grem v Maribor. Zakaj?

Prvic, ker bom kri dala ob 8h zjutraj, v eni ambulanti v Ljubljani in bom izvedela za rezultat ob cca. 12h.

Drugic. Na UZ tako se ne bo se nic videlo in bom raje pocakala se kaksen teden in grem potem k dr. Kovacevi.

Ne vem, resnicno sem trenutno malo zmedena, ampak ocitno tudi to sodi zraven. Obcasno se mi zdi, da bo tudi jutri krvni test pokazal negativno in potem bom zopet zivcna kdaj bo prisla ta prekleta teta iz Krvavca.

Ampak tudi to moram dati skoz. Danes sem dobila tudi SMS od kolegice, ki je imela ET isti dan kakor jaz in je v torek izvedela, da je pozitivna. In kaj danes? Vceraj je imela prometno nesreco in je na kirurgiji v Mariborski bolnici. Zvecer jo poklicem. Pa ce to ni usoda in kje je pravica???

Ne vem Lumpi, tako zelo si zelim dve modri crtici.

Kaksne znake imam??? Velike prsi (mojemu se tako zelo zelo smeji, hihi), trd trebuscek, povecan beli tok in obupen apetit. Pa obcasno me nekaj spika v okolici maternice in malo v krizu.

Komaj cakam, da grem domov, da se malo 'skuliram'...

Tudi ti imas jutri 4. UZ. Upam, da bos pocasi zakljucila in da te caka potem samo se punkcija. ET, je pa tako najlepsi del vsega, kajne?

Cakam na tvoje porocilo, jaz pa se javim se enkrat popoldan.

Lep dan se naprej, Lori

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 11.03.05 10:46
Hojla Lori jaz že nestrpno čakam na veselo novico. Za mano je 4. uz. Dr. Kovačeva je rekla da moramo še malo počakati da je sluznica še pretanka, tako da imam naslednji in upam da zadnji UZ v nedeljo. V torek bi tako naj bila punkcija, če bo vse po sreči.

Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 11.03.05 11:15
Draga Lumpi,

kaj bi dala, da bi ti lahko porocala o veseli novici, pa ti zal ne morem.

Beta hcg je manj kot 0,5 kar pomeni, da zagotovo ni NIC. Menstruacije pa se vedno od nikoder.

Obupno jocem ampak moram se pobrati. Upam, da bo kaj vec srece pri tebi. Se mi porocaj, prosim.

Cuvaj se... Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 11.03.05 11:59
draga lori,

žal mi je da je tako... bodi žalostna, potem pa glej da čim hitreje spet štartaš novim zmagan nasproti... misliš da imaš kaj možnosti, da te pred majem še enkrat vzamejo (t.j. naslednji ciklus)...

drži se, ko boš bolj pri volji pa bi mogoče šle na kakšno kavo, če si za!

lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 11.03.05 12:31
Hojla Lori ne veš kako nestrpno sem čakala na tvojo veselo novico in držala pesti, a zgleda ni nič pomagalo. Kar stisnilo me je v želodcu, ko sem prebrala tvoje sporočilce. Pikica se je odločila da ne bo ostala s tabo. Ne vem kako te naj potolažim, rečem ti lahko samo to da močno močno držim pesti za drugič. Ali je ta rezultat res 100% ali še obstaja vsaj malo upanja?

Želim ti da boš čimprej pozabila na ta dogodek in se ponovno z nasmeškom na ustih podala v nov boj, saj sama praviš da pozitivne misli lahko ogromno pripomorejo. Danes pa se močno stisni k možeku in se malo pocartajta in potolažita, da vama bo lažje in da si bosta nabrala novih moči za doseganje cilja.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 11.03.05 13:09
Draga Lumpi,

hvala za tvoje besede. V taksnih trenutkih je edino to balzam za duso.

Sama ne verjamem v nicesar vec. Toliko pozitivizma in energije sem vlozila v ta postopek, potem pa sem zopet 'kaznovana'. Le zakaj?

Vikend bova z mozem prezivela v naravi, ker ne bom mogla biti zaprta med stirimi stenami. Je pa hudo...

Upam, da me bos vsaj ti kmalu razveselila... drzim pesti. Dobro opravi v nedeljo in ne pozabi se mi javiti.

Pa pa, zalostna Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 11.03.05 13:57
Hojla žalostna Lori, kaj mi hočeš povedati da se boš predala in da ne boš več poskušala. Najbolj da narediš kakšno pavzo pol pa z novim zagonom naprej proti cilju. Ali si že poskusila s spontanim postopkom. Zadnjič sem v čakalnici slišala pogovor eni ki je izkoristila že vse poizskuse pa je sedaj poskusila še s spontanim ciklusom in rezulati so bili do sedaj dobri celica je bila čudovita brez vskaršnih tablet, danes pa je imela ET.

lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 11.03.05 15:22
Hojla Lumpi,

ah, cisto sem na tleh... vsa moja energija je skopnela v trenutku.

Malo prej sem govorila z mozem, ki mi je povedal, da se naslenji cetrtek sicer vraca iz potovanja in v petek letiva na morje. Se dobro, da v hotelu Riviera dovolijo, da se nama pridruzi najin mali kuza. Pa kaksna masaza bo padla - pa bo. Vsaj za najini ranjeni dusi.

Vsaj necesa, da se veselim.

Trenutno nisem v stanju, da bi razmisljala naprej kot za eno uro; ampak mislim, da do poletja ne bom sla nazaj na kliniko. Zacela bom planirat dopust in mogoce v jeseni ce bom zopet tako pozitivna kakor sem bila sedaj.

Drzim pesti, da ti uspe. Sedaj si mi edino ti in mucica, da pokukam na tale forum. Le kaj bi brez tega?

No, cuvaj svoje zlate pikice in dobro opravi v nedeljo, v ponedeljek pa tako upam, da se se javis.

Prijeten vikend ti zelim, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 11.03.05 15:42
Zivjo Mucica,

hvala za tvoja maila. Ocitno sem spregledala, kajti se sedaj jocem.

Trenutno ne razmisljam o prihodnosti. Mislim, da do poletja ne bom sla niti blizu klinike. Ne morem in niti ne vem, kdaj bom zopet tako nabita s pozitivno energijo, kot sem bila sedaj.

Naslednji vikend sem rezervirala 'pocitnice' v Portorozu, ki me vedno pomirja. Se dobro, da se nama lahko pridruzi najin mali kuza za druzbo in dobro voljo. Pa kaksna tajska masaza in dobra hrana...

Ah, bom ze nekako.

Bila bi vesela, ce se srecava. Zadnjic si mi omenila, da si iz Kranja, a si 'na zacasnem delu' v Ljubljani. Tudi jaz sem tukaj. Sicer sem v centru. Mogoce poznas Opera bar, tam sem redna gostja.

No ja, javi se se, pa se kaj dobiva...

Lep in prijeten vikend, ti zelim, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 13.03.05 11:05
Hojla Lori, upam da boš na dopustu uživala in si napolnila baterije. Z možem pa si vzamita čas zase in se malo razvajajta. Želim ti da tvoja pozitivna energija čimprej priroma nazaj. Jaz sem danes že zaključila z UZ-jem. V torek sem ponovno naročena, saj sluznica še vedno ni Ok. Upam da bo v torek zadnjič. Se mi zdi da komaj čakam da bo to za mano, a se mi zdaj vse skup že malo vleče. 3X sem se že pripravila na punkcijo pa je bila vedno prestavljena. Ti poročam kako bo. Želim ti da čimprej ponovno zaživiš in pozabiš na žalost, čeprav sama vem da je to lahko rečt pa težko naredit. Drži se.

Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 14.03.05 07:54
Dobro jutro Lumpi

Hvala za sporocilce. Jaz sem sicer ze v sluzbi in pijem kavico.

Ah, razocaranje je se vedno v meni. Vikend je bil deloven. Sem se vrgla v delo in celo hiso generalno ocistila, kar pani malo, verjemi. Pa vse sem polikala, psa okopala in uzivala (ce se temu sploh lahko tako rece?). Niti kuhala nisem.

Komaj cakam petek, da grem na morje. Malo spremembe ne bo skodilo. Moz odpotuje, jaz pa se bom imela lepo. Bozji mir!

Upam, da bo tale punkcija cimprej za teboj. Edino kar je, da si zelo zejen, ampak si s kaksno krpico vlazi ustnice, kajti se 3 ure po pounkciji ne smes piti in jesti. Ampak bo ze... saj ves zakaj to pocnes....

Cuvaj se in vse dobro. Drzim fige za jutri, da bo ze koncno stop inekcija.

Lep in soncen pozdrav iz Ljubljane. Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 14.03.05 14:11
Ojla Lori,

sem šele zdajle prebrala tvoj post... sva čisto blizu veš... jaz namreč delujem na vogalu Tivolske in Gosposvetske, tako da je Opera bar na "dohvat ruke"... vsak dan imam pavzo med 11 in 14.uro, samo povej kdaj bi ti ustrezalo...

Se veselim...

Lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MoGo 14.03.05 14:57
Lori pozdravljena,

najprej hvala za odgovor. malo bolj pozno se ti zahvaljujem, vendar sem upala in čakala dobro novico.

Upam, da si danes že boljše. sama sem imela dva postopka, prvega so mi tik pred punkcijo prekinili. bila sem tako potolčena, da še z mojim nisem mogla govoriti po telefonu, ker so solze samo tekle.

Na žalost si moramo pomagati le sami, pa kakšna knjiga o pozitivnem mišljenju pride prav zraven.

Torej ne obupaj in ne žaluj preveč. Prižgi svečko za pikico, malo je potem lažje.

LP, MoGo
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 15.03.05 08:05
Hojla Mucica,

Prav vesela sem tvojega odgovora.

Jaz sem na Presernovi. Jaz pa sem lahko prosta med 12 in 14 uro. A si za to, da se dobiva jutri, v sredo 16.3. ob 12.15 v Opera Baru?

Tudi jaz se veselim srecanja.

Lep soncen pozdravcek iz Presernove, LoriMoGo zdravo,

Priznam, da me je tale negativen izvid cisto potolkel. Mogoce celo bolj kot kaksen prejsnji. Tako zelo sem bila prepricana v uspeh, da sploh nisem hotela razmisljati negativno. In se predvsem to, da nisem imela M sem res sla vsa navdusena na odvzem krvi... Ampak moj moz je rekel, da je to bilo za nekaj dobro. Jaz pa ne vem vec, kaj naj mislim?!

V petek greva v Portoroz. Oba sva potrebna pocitka. Uzivala bova v tajskih masazah in v plavanju. Vceraj sem si nekaj kupila za duso, tako, da sem se potem malo boljse pocutila.

Lepo se imej in vse dobro. Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 15.03.05 08:18
zmenjeno... ob 12:15 jutri... si piševa še zjutraj kaj bova imeli oblečeno, mogoče pa bi imeli nageljček v ustih... ;-)))

lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MoGo 15.03.05 10:57
Lori pozdravljena,

uživaj v Portorožu, nadihaj se morja, prepusti se masažam in odklopi - možgane na pašo.

Tudi sama sem prepričana, da so nekatere stvari za nekaj dobre - tudi negativne. Postanemo bolj odporni.

Prepričana sem, da nam bo vsem sotrpinkam enkrat usojeno, da bomo spregledale (+) in nato neskončno uživale.

LP, MoGo
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 15.03.05 12:16
Hojla Lori hvala za fige so pomagale, tako da imam danes stop inekcijo - končno, sem si kar oddahnila. Upam da bo dosti celic za spunktirat. Kako si pa kaj ti, se ti rane že počasi celijo. Lepo se imej na morju in si napolni baterije.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 16.03.05 08:00
Lori, sorry ne bo šlo, lahko naslednji teden? V službi imamo malce noro...

Lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 16.03.05 08:03
Hojla Mucica

ni problema... se vidiva drugi teden...

Hvala bogu, jaz sem ze pripravljena na Portoroz... juhu

Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 16.03.05 09:06
Hojla Lumpi,

juhu... se pravi JUTRI je dan D. Ah, saj ne bo nic hudega. Strah ima vedno velike oci. Sedaj, ko je ze vse hudo za menoj, bi se enkrat naredila enako, ceprav trenutno nimam moci za ponovni postopek.

Drzim fige, da bo veliko veliko celic. Sprosti se in veliko pocivaj... javi se sele, ko bos dovolj mocna. Najbolje je, ce veliko spis. Tako zelo 'pase'.

Jaz pa se resnicno veselim vikenda. Moz je zopet na potovanju in se vraca v cetrtek zvecer, petek zjutraj pa odrineva; in nas kuza tudi. Juhu

Drzi se in pozdravcek, Lori
Draga MoGo,

Verjamem, da so tudi nekatere slabe stvari za nekaj dobre. Tudi jaz upam, da nam bo enkrat usojeno... ampak...

Trenutno sem dala projekt 'baby' na stran in se posvecam sebi, mozu in kuzku. Baterije so prazne in vikend na obali jih bo zagotovo napolnil. Intenzivno delam na poletnih pocitnicah in nato na jesenskem potovanju. Juhu... Lani semnajino hiso celo 'zrenovirala' tako, da iscem nove projekte. Nekaj pac moram delat...

A si ti tudi v kaksnem postopku?

Imej se lepo in spomladanski pozdrav, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 16.03.05 11:18
Upam da bodo tvoje fige pomagale, zadnjič so. Bom se poskusila čimbolj sprostiti, upam da bo šlo. Vi pa uživajte na morju s polno paro. Koliko dni bolniške dobiš po transferju, kaj priporočajo?

LP Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 16.03.05 13:16
Hojla

Obljubim, da bom se naprej drzala fige. Pa tudi uzivala bom zate... juhu jutri je cetrtek.

Glede bolniske... Jaz sem jo imela od punkcije dalje, ceprav sem bila prepricana, da bom sla v sluzbo ze naslednji dan. Pa sem ugotovila, da je to stresno in po narkozi kar utrudljivo. Jaz sem naslednji dan spala 9 ur in se naslednji dan 4 ure... potem pa je bil ze ET. Po ET pa sem bila doma se 8 delovnih dni...

Osebno ti priporocam, da od jutri dalje ODKLOPIS sluzbo, ampak uzivaj... saj si menda na pocitnicah... saj ves, taksnih prijetnih, kjer delas otrocka...

Cuvaj se in tvoje porocilo pricakujem sele v cetrtek, kajti jutri raje pocivaj.

Pozdravi mi sestro Marijo (tista, ki bo tudi s tabo vecinoma pred narkozo) pa ji reci, da jo ona zalostna iz Ljubljane pozdravlja.

Srecno in veliko veliko pikic ti zelim. Lori

p.s. pa sladke sladke sanje...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 16.03.05 13:20
Hvala za lepe želje, sem kar solzne očke dobila. Upam da bo tista žalostna iz LJ spet kmalo vesela postala.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 16.03.05 16:13
Lumpi

zelim ti, da bodo v tvojih ockah kmalu solze srece.

Cuvaj se in v mislih bom s teboj.

Pa pa, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 17.03.05 11:06
Lumpi

danes je cetrtek ob 11.05.

Mislim nate in drzim fige... Upam, da je najhuje ze za teboj.

Ta 'lustno' sele prihaja...

Pozdravcek... Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MoGo 17.03.05 11:17
Lori, pozdravljena,

konec januarja sem imela v MB IVF z ICSI, ki je bil neuspešen, saj se je 10 dan pričala kazati rjavkasta sluz, čez dober teden pa M. Po punkciji (brez narkoze) sem bila kot napihnjena žaba vse do konca M. Sedaj sem imala že drugo in tudi upanje, da bo mogoče ratalo kar tako, je splavalo po vodi. Niso nama našli nič konkretnega, pač ne gre.

Septembra lani so mi stimulacijo tik pred punkcijo prekinili, ker folikli niso rasli - takrat je bil totalen šok. Pred tem sva imela še poskuse z IUI in slabo izkušnjo z omejitvijo kvote zdravli - konec leta jih je namreč zmanjkalo. Vse skupaj traja že 3 leta.

Za IVM nisem vedela in bom sigurno na naslednjem posvetu, ki pa bo po moje šele junija in naslednja terapija septembra, vprašala.

Najbolj žalostno pa je za naju to, da imama v ožjem sorodstvu dojenčka, ki ga kar pogosto paziva in pestvava.

Uživaj na morju.

LP, MoGo
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 17.03.05 14:55
Hojla MoGo,

moj moz bi rekel, da imata tudi vi2 ze kar lep 'delovni staz'.

Mi2 delava na otrocku pet let, on pa iz prejsnjega zakona se 15 let (se pravi skupaj polnih 20 let). Trenutno sem projekt 'bebica' dala na stran in se koncentriram na pocitnce. M je ze gotova, tako, da koncno nastopijo taksni in drugacni uzitki (plavanje, savnanje, tajska masaza ipd.). Resnicno sem potrebna pocitka.

Sama niti ne vem, kdaj bom zopet blizu kaksne klinike. En postopek imam namrec se 'v dobrem', tako, da bom morda naslednjic poskusila v Mariboru, kajti nad njihovo prijaznostjo in odnosom do mene, kot pacientko sem bila zelo navdusena.

Verjamem, da je zelja se vecja, ce imas v sorodstvu ali najozji druzbi prijateljev kaksnega otrocka. Tudi moja sestricna je dobila hcerkico pred petimi meseci. Joj, kaksni obcutki so to, ko jo lahko pestujem.

Upam, da bova kmalu docakali dve modri crtici, ceprav vcasih se mi zdi, da bi lahko prej zadela sedmico kakor pa docakala to, kar si tako zelo zelim.

Ampak, bom ze. Trenutno sem si postavila druge cilje, ki jih zelim realizirati v letu 2005.

Se bom pustila presenetiti.

Imej se lepo in drzimo fige za Lumpi.

Pozdravcek iz tople Ljubljane. Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 18.03.05 08:44
Hojla Lori punkcijo sem prestala. Sploh ni bilo hudo. Kar naenkrat sem bila v drugi sobi in so me spraševali če se mi še kaj drema. Sem mislila da še nismo niti začeli, pa je bilo že vsega konec. Ko sem po punkciji še počivala sem sicer čutila rahlo špikanje a ni bilo hudo. Včeraj sem malo krvavela a danes je že ok. Transfer bom imela verjetno v nedeljo oz. ponedeljek. Spunktirali so mi 16 celic - jupi, upam da se jih bo čimveč oplodilo. Pri nama so namreč problem plavalčki. Lepo se imej na morju.

Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MoGo 18.03.05 13:07
Čestitam Lumpi!

To pa je količina. Če je problem s plavalčki bodo narediti ICSI, vsaj tako je bilo pri meni. to sem videla šele po ET, ko sem dobila list.

Čuvaj se.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 18.03.05 14:03
bravo Lumpi, sem ful vesela in držim pesti, da boš v ponedeljek videla same lepe pikice in čez 9 mesecev se vesela smehljala lepi štručki v tvojem naročju...

te spremljam naprej...

lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 19.03.05 18:15
Hoja lori najlepša hvala za tvoje lepe želje in upam da se nama bodo obema čimprej uresničile.

Jutri ob 7.15 sem naročena za transfer, upam da bodo rezultati dobri. Danes že ves dan mislim samo na to.

Lepo se imej in naj se v tvoje življenje čimprej vselita veselje in tvoja pozitivna energija.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 20.03.05 17:12
Hojla Lori, končno sem dočakala transfer, štiri celice so se oplodile, dve sta bili vredu in dve so mi vstavili. Krvni test imam 4.4. Upam da bo hitro minlo.Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 21.03.05 09:05
Hojla Lumpi,

oprosti, ker se ti javljam sele danes zjutraj. Prebrala sem vsa tvoja sporocilca, a nisem bila v 'stanju' pisanja.

Sedaj pa le uzivaj na zasluzenih pocitnicah. Joj, kako ti privoscim.

Najine mini romanticne pocitnice v Portorozu so prehitro minile. V petek sva bila z mozem in kuzkom ze v Portorozu ob 11h. Joj kako smo uzivali. Tajske masaze in plavanje so naju zelo utrudile. V petek zvecer sva obiskala se prijatelja v Kopru, ki je pravi popotnik in smo se 'zacvekali' do dveh zjutraj. Sobota je bila dan masaz in uzivancije. Soncek je bil prekrasen in tudi nedelja je minila v podobnem vzdusju. Maserke so naju zelo zelo 'zdelale' in sedaj je obcutek popolne sprostitve. Sedaj ze delam na prvomajskih pocitnicah...

Sicer pa, uzivaj doma in cuvaj svoji dve pikici. Joj, kako se to lepo slisi. Ah... javi se se kaj...

Pozdravcek iz utrujene Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 21.03.05 11:22
Super Lori, me veseli da sta preživela prekrasne mini dopust in da sta sedaj bolj sproščena in umirjena. Upam da boš čimprej našla čudovit plan za prvomajske počitnice. Javi mi, saj tudi midva nekaj iščeva, pa se ne morava prav odločit, ker še ne vema kako bodo stvari tekle. Ti pa se kar posveti iskanju da bosta lahko potem spet uživala. Za mene so prvomajske počitnice nekje ob morju prava stvar. Ponavadi sva vzela zraven še rolerje in vse potke prevozila. Malo sva se tudi sončila pa si ogledala kakšno znamenitost skratka bilo je super.

Lepo se imej in pozdrav od Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 21.03.05 11:33
Hojla

joj, kako se danes vlece v sluzbi. Kmalu grem na kosilo. Njami, pa na en sprehod v Tivoli park.

Sicer pa... uzivaj in se uzivaj... se dobro, da imas tako krasno vreme. Jaz sem namrec imela sneg in mraz...

V glavnem, za mini dopustek sem navdusena nad Portorozem, ker imajo zopet neke ugodnosti za nekajdnevne pocitnice. Pa masaze in plavanje... Joj, kako se veseilm.

Mogoce, da bova sla kam v Istro, ampak mi ne disi prevec. Vse je odvisno od vremena. Bomo videli...

Sedaj sem se odlocila, da bom uredila okolico nase hise, pa nasadila se roze na teraso in pocasi iz shrambe prinesla se lesene stole in uredila, tako, da bo se bolj veselje hodit domov.

V glavnem, ti se prepusti meditaciji, dobri hrani in cudovitemu vremenu. Cez nekaj dni pa le pojdi na sprehod... Svezi zrak ti bo zagotovo koristil.

Cuvaj svoji dve pikici in lepo se imej. Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 22.03.05 13:05
Hojla Lori, ti si pa pridna. Midva sva stole in mizo že tud s podstrešja zvlekla in sedaj čakamo na sonček. Na sprehod bom zagotovo šla, upam da že danes če še bo sonček sijal. Vidim da si že izbrala nekaj idej za dopust. Midva pa sva nad Istro navdušena, zlasti za prvi maj, ker je tako blizu pa sva hitro tam. Čeprav je pa slabo to da nimava več kaj novega za odkrit, zato bo treba poiskati drugo lokacijo. Lepo se imej in upam da ti bo čimprej minil dan v službi.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 22.03.05 14:33
Zivjo Lumpi,

Joj, kako ti privoscim pocitnice. Uzivaj...

Jaz sem v sluzbi... danes je torek in zame relativno miren dan. Kako obozujem taksne dneve, hihi.

Ze kar nekaj pocitniskih katalogov sem 'obdelala' in se vedno mi je najbolj pri srcu Portoroz vkljucno z vsemi masazami - za taksne kratke pocitnice. Danes sem kar utrujena, kajti Tajke so me res fino obdelale, hihi. Istro sem tudi jaz obiskala po dolgem in pocez, Dalmacija pa je relativno dalec za nekaj dni obiska. Bomo videli.

Glede na to, da sva z mozem lani renovirala najino hiso, je se vedno ostalo nekaj lepotnih popravkov in moz je trenutno v 'feelingu' za delat, kar me zelo veseli. Jaz pa bi si na koncu praznikov privoscila malo pocitka. No ja, bova se ze uskladila. Pomembno je, da ne bo potoval.

Danes je prav prijetno v Ljubljani. Komaj cakam, da pridem domov, kajti moram do sivilje.

Moje 'otroske' zadeve sem trenutno dala na stranski tir, a se vedno mi je najljubse opravilo, da pregledam MON strani, se posebej to, na kateri smo se spoznali. Razmisljam, da bi se mogoce prijavila v MB za razgovor pri prof. pa sem se malo v zagati. Ne vem. Nekajkrat sem celo razmisljala o posvojitvi, a sem se vedno prepricana, da bom zanosila.

Ah, bom videla kaj bom naredila. Trenutno cakam na 4. aprila, ko mi bos sporocila veselo novico. Joj, kako bi mi polepsala pocitnice. Juhu

Uzivaj v sprehodu in cuvaj svoj zaklad in lepo se imej.

Pozdravcek od Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 23.03.05 21:06
Hojla Lori. S sprehodom ni bilo danes še nič, sem bolj po stanovanju šetala, jutri pa grem na sončeka. Mislim da ni nobenih ovir da se ne bi prijavila pri prof. mislim da je res pravi strokovnjak in mislim da še ni čas da razmišljaš o posvojitvi ampak še kar o vajinem otročku, saj zdaj je pa res že čas da vama uspe - že držim pesti. Meni je danes dan tako hitro minil. Malo sem kuhala malo pomivala, brala, pa kolegica je prišla na čvek in že je bil doma tudi fant. Sem se že skoraj navadila na novi tempo. Zjutraj se sicer malo jezim, ker sem že ob sedmih pokonci, a kaj ko ne morem več spat ko se enkrat zbudim.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 24.03.05 08:51
Dobro jutro Lumpi,

Ne sekiraj se zaradi zgodnjega vstajanja. A ni super, ko se tudi soncek prebuja skoraj ob istem casu in v stanovanje svetijo prvi jutranji zarki. Jaz sem imela to sreco, da je samo snezilo...

Skoda, da se bodo blizajoci prazniki pokvarili zaradi vremena. Smola. Ampak bo pa zato hrana in jedaca bolj teknila. hm... Jaz sem ze v fazi, ko delam 50 trebusnjakov vsako jutro. Pocasi bom morala zamenjati poletne in zimske 'cunjice'. Pa tudi trgovine me vabijo... joj kako se veselim... ampak se nisem cisto 'notr padla'.

Danes ti bo zagotovo sprehod koristil, kajti zunaj je prav toplo.

Mislim, da bi bilo dobro, da se narocim na en razgovor pri prof. Saj jaz zagotovo ne bi rada zacela s postopkom pred jesenjo.

O posvojitvi sem se ze pozanimala... nekaj osnovnih informacij imam. Malo sem brskala po netu in iskala informacije o posvojitvah v Ukrajini, Rusiji... Malo sem se pozanimala tudi na nasih ministrstvih, kjer poznam (ob sprejemih taksnih in drugacnih) nekaj ljudi in so mi pripravljeni pomagati pri urejanju dokumentov. Bom videla; vcasih imam preblisk in bi otroka sla kupit kar v trgovino, po drugi strani pa se vedno upam na mojega... Cas pa tako hitro mineva.

Kakorkoli ze, trenutno sem v akciji ciscenja moje pisarne, razmisljam o prvomajskih masazah na morju in poletnem dopustu nekje v Dalmaciji. Predvsem pa so misli usmerjene se na jesensko potovanje in dokoncanje dekoracij v nasem domu.

Ti, draga Lumpi, pa le uzivaj na 'pocitnicah'. Cuvaj svoji dve pikici in nestrpno pricakujem 4. april. Takrat pa pridem kar v Maribor, da se srecam s teboj.

Imej se lepo. In oblacen pozdravcek iz tote Ljubljane.

Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38* 25.03.05 07:37
Živijo punci,

no, da podam kratko poročilca iz mojega včerajšnjega izleta v MB pri dr. Reljiču... to je en "zlatko" vama povem! sicer pa Lori to ve, kajne?

no vglavnem, izvidi so vsi ok, celo rekel je da so boljši kot je pričakoval, sploh hormoni... nato sem mu zastavila vprašanje kaj je to IVM in takoj mi je ponudil postopek, saj se razvojni čas počasi izteka, mislim da predvsem financiranje s strani države... tako imava 01.04. razgovor pri dr. Kovačevi, da naju o vsem in z vsem seznani in ob M v aprilu bo štart s postopkom IVM, v kolikor bi bil neuspešen pa najkasneje v avgustu redni postopek IVF...

tako takšno je na kratko poročilo... ni slabo a ne?

lp
Saša
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 25.03.05 08:22
Hojla Lori. Včeraj sem bila pa le na sprehodu - bilo je super. Prav fajn se je bilo malo razmigat in nadihat svežega zraka. Sem se pa včeraj kar ves dan nastavljala sončeku na balkonu, da mi je bilo že kar vroče. A je zmagala Dalmacija -kje pa? Vidm da si še vedno polno zaposlena. Ja super da se vidima četrtega, da se spoznava še v živo. Kaj ti mogoče hujšaš ali si samo mišice malo krepiš da boš potem v boljši kondiciji za nove podvige ....? Lepe praznike ti želim.Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 25.03.05 09:17
DObro jutro Lumpi

Joj, kako uzivas... Kar privosci si... Se dobro, da je bilo nekaj dni soncka... pri nas trenutno dezuje. Fuj.

Ja, moje misli sem sedaj usmerila na prihajajoce pocitnice in urejanju okolice ob hisi. Za prvomajske praznike se veselim Portoroza, a me za cca. 5 dni pride okoli 130 jurckov, ce pa greva v Istro pa je skoraj dvakrat manj. Poletne pocitnice... joj kako bo to hitro prislo... Nasla sem eno ponudbo v vasici blizu Omisa, skoraj pravljica... a so prijatelji s katerimi gremo skupaj predlagali, da gremo raje na kaksen otok. Sedaj si dopisujem z enim agentom, ki mi ga je svetovala kolegica iz Zagreba, a mi Brac (Sutivan) ne disi prevec. Raje bi sla na Vis ali pa Korcula ali pa mogoce celo Mljet. Jaz sicer rada kuham, rada pa imam predvsem mir. Prijateljica se uci plesti, meni pa je to popolna relaksacija nekje v senci na obali. Moj moz in njen mozek s sinkom (6 let) pa bodo poceli taksne in drugacne vragolije. Pa se nas mali kuza (maltezan) gre z nami. Predvsem iscem dosti veliko hiso (vsaj 2 spalnici) in senco na obali in ob hisi in teraso in da je vse skupaj blizu morja. Pa mir mora biti... Imam se nekaj casa, zato sem prepricana, da bom ze nekaj nasla.

Kaj pa ti? Bosta tudi vi2 odsla kam? Glede na to, da bos v blazenem stanju pricakujem, da bos se bolj drzala nase preljube dezelica, ali pac?

Joj, a si ze pobarvala pirhe in spekla poticko? Jaz in moja druzinica se odpravljamo jutri na Stajersko k mojim starsem, kjer moja mama pripravlja pojedino. Groza... zopet bom morala hujsati... Moj moz bi bil seveda proti hujsanju, kajti pravi, da mi kaksen kilogramcek prav pase (sem namrec 180 cm visoka in imam 60 kg) pa vseeno... tam okoli trebuscka moram nekaj narediti. Sedaj sem zjutraj kar pridna kajti delam malo trebusnjake in nas ta mali (kuza) mi ob tem veselo nagaja, kajti misli, da je to igra. Ah...

No, sedaj pa grem se malo delat... da si vsaj malo cvenka zasluzim. Upam, da nas bodo nasi visji sloji spustili prej domov, kajti glede tega so pa res v redu. Rada bi sla se malo po nabavi, predvsem pa me nekaj zuli, da bi potrebovala nove cevlje (priznam, gresila sem... saj imam cevljev doma kaksni 70 parov).

Ah, pustimo to... lepo se imej in na pisanje v torek... Predvsem pa uzivaj... pa pikice pobozaj se zame.

Pa pa iz dezevne Ljubljane.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 25.03.05 09:21
Mucica hojla,

me je ze kar skrbelo kje si.

Kako lepe novicke za predpraznicno vzdusje... Ja, dr. R. je krasen... zadnjic sem Lumpi omenila, da me nekaj 'matra', da bi zopet v jeseni poskusala... pa kaj vem?! Mislim, da se nisem cisto prebolela mojega IVM neuspeha...

Sicer pa cakam, da se javis in ce si se zainteresirana, greva lahko na kavo. Naslednji teden; danes upam, da nas bodo sefi prej spustili domov. Joj, kako bi pasalo.

No, javi se... ce ne pa... jasno, da z Lumpi spremljava tudi tvoj IVM... sedaj bom pa se na prstih na nogah fige drzala... da bi le pomagalo.

Veliko pisanih pirhov in cimmanj dezja... od Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 26.03.05 14:58
Hojla Lori - prihe sem že pobarvala potičke pa nisem nič spekla, sta tašča pa ata pekla pa bo kar dovolj, ker nimamo dosti kandidatov, ki bi jo jedli. Danes sem bila spet na sprehodu, pa celo kopalnico sem očistila - vendar bolj v počasnem tempu. Malo smo tudi prali pa perilo vesli, sem kar vesela da mi dan malo hitreje mineva, pa se fant je doma to je najpomembnejše. Kakšno ponudbo pa imaš to za Portorož se mi zdi kar draga. Saj verjtno te tako tudi potem razvajajo. Midva greva tudi jutri k mojim staršem na kosilo. Pikici sem že pobožala za tebe upam da bo kaj pomagalo. Sem danes v Večeru zasledila, so nekaj pisali o IVM - metodi sem bila prav presenečena. Baje so jo začeli razvijati v skandinavskih državah in do sedaj se je z njo rodilo 100 otrok.


Uživajta praznike in se spočijta ( pa ne se preveč basat:-)))))))))), po tvojih podatkih sodeč nimaš nobenega kilograma preveč, se mi zdijo tvoje kile bolj švoh).


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38* 30.03.05 14:42
ojla Lori,

spet me nekaj časa ni bilo, ampak tokrat je kriva viroza... ravno tako dolgo je počakala, da sem pobarvala jajca, skuhala šunko in spekla potico, potem pa flak 38 vročine pa v postlo... no ja so se pa drugi basali z dobrotami... za razliko od tebe jih imam sama kar nekaj preveč in trenutno hujšam ;-))

seveda sem za kavo, le ta teden sem na bolniški, tako da drug teden pa velja... upam, da bo lepo vreme in da bova lahko se vsedli kam ven na sonček in kakšno rekli...

lep dan
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 31.03.05 13:55
Hojla Mucica,

Me je ze kar skrbelo kaj je narobe, ker se nisi nic oglasila. No, upam, da je viroza minila in da bos kmalu zdrava.

Jaz sem tudi se za kofetek. drugi teden naj bi bilo tudi toplejse vreme in se lahko odpraviva v Tivoli.

Jaz sem pa pridna punca in naredim vsako jutro kaksnih 100 trebusnjakov. Kok se mi fajn zdi...

No, sicer pa sem zacela razmisljati o posvojitvi... oz.... dejstvu, da bi bilo pametno oddati vlogo. Danes bodo ravno o tej temi govorili v oddaji Trenja. Ze komaj cakam, kaj bodo pametnega povedali.

Sicer pa, javi se v ponedeljek in se kaj zmeniva.

Cuvaj se in cauci. Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 04.04.05 09:47
zdravo ljubica,

v petek sem bila v MB in sem prišla v 8 skupino... tabletke začnem jemati 10.4., prvi UZ 25.4.

kdaj predlagaš da se srečava na kavi? sreda bi bila en tak fin dan, a ne?

lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 04.04.05 10:59
Zivjo Mucica

to pa je lustna novicka za ponedeljkov dopoldan. Drzim fige, tako kot za Lumpi.

Ja, sreda je fajn. Pa se vreme bi moralo biti ok. Bi slo ob 12.15 v Opera barcku ali greva v Tivoli (samo tam je postrezba obupna).

No, predlagaj. Cauci, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 04.04.05 12:42
Hojla Lori, žal ti moram tudi jaz povedati slabo novico. Sedaj bom počakala na poziv za ivf postopek, ker bi morala kmalu dobit odgovor. Lepo se imej.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 04.04.05 13:39
Hojla Lumpi

pa saj ne morem verjeti. Pa tako sem se veselila 4. aprila!!! Pa kaj je zdaj to? A je M sploh prisla ali kaj? Ali pa si imela isto smolo kakor jaz... M od nikoder, krvni test pa 0 Bhcg?

Ja, ti kar pocakaj na IVF... jaz sem se podala v druge vode... Z mozem sva se odlocila za posvojitev... ali vsaj, da se prijaviva. Malo sem se pozanimala, kaj in kako... tako, da bomo videli.

Trenutno delam na projektu 1. maj... Namesto Portoroza greva v Italijo za cca. 7 teden... Cinque Terre in Toskana. Juhu Ze 4 dni visim na netu in zbiram podatke. Pa se 2 knjigi sem kupila in zemljevid, tako, da bom verjetno poznala ze vsako luknjo. Moj mozek je rekel, da me pelje kamor hocem... (kako se to fajn slisi!!!)

Za poleti se se nismo nic odlocili. Ampak pride v postev dalmatinski otocek... nekje brez folka in da je veliko sence.

V jeseni gremo zopet na daljse potovanje...

Aha, pa se s cetrtkom dobim cistilko in likarico. Tako. Zivljenje bom/sem zacela uzivati z veliko zlico... Kredit za bajto, ki smo jo renovirali lani (350 m2) smo odplacali, sedaj pa je zopet malo lazje zivimo, hihi. V soboto sem si nakupila nekaj cunjic in nekaj za psa in tako...

Predlagam, da se tudi ti prepustis spomladanskemu vzdusju, projekt bebica das na stran za kaksen mesec, pa bos potem tudi malo boljse volje, ceprav vem, da je potrebno nekaj casa, da se srcne rane zacelijo. Pa kako zelo boli.

Upam, da se kmalu dobim z Mucico, da bova kaksno rekli... tudi ona kmalu zacne IVM in bom potem se zanjo drzala pesti.

No, draga Lumpi, cuvaj se in vzemi si cas zase. Ti bo zagotovo koristil.

Posiljam ti en velik objem. Lep pozdravcek od mene.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 04.04.05 14:29
Hojla Lori hvala za tolažbo - se mi zdi da sem že kar malo boljše volje samo nihče mi še ne sme nič okoli tega omenit pa že priteče kaka solzica. Menstruacije še ni, kaj ti je še vedno nimaš, kaj pa to pomeni? Vidim, da si dopustniško razpoložena - super kar prepusti se. Jaz sem tudi rekla da bom danes malo okrog lutala in malo migala, ker me kar razganja ko nisem mela kam dat energije teh 14 dni. Lepo bodi.Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 04.04.05 14:47
Opera bar bo kar fajn... torej v sredo ob 12.15

Se že veselim...

Lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 04.04.05 15:04
Draga Lumpi,

Verjamem, da ti je hudo. Ko bi le lahko bila s teboj... pojdi ven in daj si duska, jokaj in dovoli da re bolecina ven. Tudi jaz sem hodila po parku, pa ceprav me je cakalo v sluzbi veliko dela. Se dobro, da imam cudovitega sefa...

Ah, teta iz Krvavca je prisla... a sele po 5 dneh zamude. Pa se to je bilo bolj kot ne revno... Le 3 dni...

Sem si pa zato potem dala duska za posteljne aktivnosti... Moj mozek je rekel, ce sem morala vse nadoknadit?! hihi

Ja, priznam... sem cisto dopustniska in komaj cakam.

Sicer pa upam, da se bova uspeli kmalu srecat. Kdaj gres sedaj v IVF?

Cuvaj se in uzivaj na soncku. Pa pa od Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 04.04.05 15:06
Hojla Mucica,

jaz se tudi veselim. In kako se bova spoznali?

Bom imela kar malo treme... a bova ze premagali sramezljivost, kajne?

Si napiseva kaj vec v sredo zjutraj, kajne? Saj ves, nekaj o oblekah, pa kaksna frizurca, pa cevlji? ipd... hihi (Sori, mene ze razganja od dobre volje!)

Pa lep pozdravcek od mene, ki sem le nekaj hisk stran od tebe.

Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 05.04.05 08:38
Hojla Lori hvala za spodbudne besede, ampak jaz sem kar v službi ostala sem prej pozabla, pa niso me preveč spraševali kar je bilo super. Za ivf še nisem dobila pošte tako da še čakam.


Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lumpi 05.04.05 10:42
Hojla Lori ravnokar sem od tašče izvedela, da sem dobila pošto za razgovor za 13.4 - jupiiii. Morala sem ti povedat. Zdaj pa spet hitro delat.Lp Lumpi
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 05.04.05 11:44
Hojla Lumpi,

pa to je pa res lustna novica... a gres k prof. V. na razgovor? Joj, sedaj bom pa zopet pesti stiskala in upala... Pa si mi zopet dan polepsala.

Lepo se imej pa ne delaj prevec... poglej kako cudovito je vreme.

Pa pa, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 06.04.05 08:18
Živijo Lori,

torej danes je dan... ob 12:15 v Opera baru.... sem blond in sem oblečena v svetel jeans, hlače so spodaj celo malce posute z bleščicami...

mislim da se bova zlahka našli... pa ti?

lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 06.04.05 08:27
Zivjo

danes pa je dan D. Jaz sem imam malo blond pramenov in imam kostim (zal, pravila sluzbe). V roki pa bom imela Lady (hihi).

Se pravi v Opera Baru ob 12.15.

Ja, tudi jaz verjamem, da se bova nasli.

No, lepo se imej in pozdravcek od Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar mucica38 06.04.05 13:55
Ojla Lori,

mi je bilo lepo poklepetati s teboj... upam, da bova res to še kdaj ponovili...

lp
mucica
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lori 06.04.05 14:56
Hojla Mucica

tudi meni je bilo lepo. Predvsem pa mi je vsec, ker se najdemo taksni, ki si zelimo (skoraj) samo eno...

Imej se lepo in upam, da kmalu nasvidenje.

Cauci, Lori
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 6 krat 6?
Na vrh