Starši, učitelji in učenci

Forum za starše, ki se srečujejo z vzgojnimi dilemami v kontekstu šolanja, za učitelje, ki bi radi delili svoje dvome in podali svoje predloge, ter za učence, ki želijo izmenjati mnenja ali dobiti nasvete o šolski problematiki. Zaupajte svoje težave, predloge, pomisleke in pohvale.
Moderatorji: Lea Čerin, uni. dipl. pedagoginja, Tina Milharčič, univ. dipl. psih., Ana Domenis Cankar, univ. dipl. psih., in mag. Nataša Durjava, geštalt izkustvena družinska psihoterapevtka

SŠOF

avatar Zajc 19.10.08 11:18
Živjo!
Hčerka bo naslednje leto šla na srednjo šolo, oz. gimnazijo.
Sama si zelo želi na SŠOF, čeprav ima zelo dobre možnosti za gimnazijo. Res je, da je umetniški tip, vendar ne vem, če bi se ji SŠOF splačala.
Želi si namreč na smer fotografskega tehnika. Zanima me, če kdorkoli ve, če lahko po tej smeri opravlja splošno maturo in potem naprej študira, če je umetnost sama ne bo več toliko zanimala? Seveda me skrbi, ker sem slišala, da imajo dijaki SŠOF manjše možnosti za vpis na faks, da imajo manj znanja.
Hvala za vse odgovore.
Zajc
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sšof 25.10.08 21:13
Moja sestra je uspešno končala to srednjo šolo in se brez problemov vpisala na faks, ki ga že končuje brez problemov. Nadaljevala je v svoji smeri in ni rabila splošne mature.
Mislim, da lahko po tej smeri dela samo poklicno maturo, vendar pa se še vedno lahko potem vpiše na maturitetni tečaj, ki traja eno šolsko leto in je v bistvu priprava na splošno maturo. Tako da poti niso zaprte, le eno leto več bi trajalo. Najbolje, da se bolj pozanimaš še na tej šoli.
Mislim pa, da je najbolje hčerko spodbujet, ker bo imela veliko motivacije za učenje samo tam, kjer jo bo veselilo. Na govorice pa se ne gre preveč zanašati. Dijaki SŠOF imajo najbrž manj znanja npr. iz filozofije, sociologije ... imajo pa gotovo več znanja iz strokovnih predmetov.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jana3 12.11.08 11:36
Tudi moja hči se želi vpisati na SŠOF smer grafično oblikovanje. V OŠ je povprečna učenka (dober uspeh), zanima me, če ta uspeh zadošča za sprejem na to šolo.
Hvala za informacije!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar analoca 04.12.08 18:40
Na SŠOF je več smeri, ena med njimi je tudi gimnazija (umetniška) - ni torej vseeno, katero smer konča, če potem ne želi opravljati splošne mature, če to, seveda, potrebuje - tudi to je popolnoma odvisno od tega, katero smer študija si izbere. Na vseh programih na SŠOF so pa različni vpisni kriteriji, na vseh programih je tudi obvezno opraviti sprejemne izpite, ki se glede na izbrano smer tudi nekoliko razlikujejo. Zelo dobro je torej vedeti, kaj namerava kasneje študirati. Če naredi um. gimnazijo, ima pač več možnosti. Ne vem pa, če je zadošča dober uspeh.Najpomembnejše je, da opravi sprejemne izpite, potem pa je po mojem odvisno od števila vpisa v določenem letniku. Vendar pazite: če opravi sprejemne izpite za grafično oblikovanje, ne vem, če je dovolj, da se potem vpiše na um.gimnazijo, ravno tako obratno. Vsaka smer ima svoje sprejemne izpite in nekateri gredo za vsak slučaj na vse sprejemne.
Pa še nekaj: ne vem, če vedno izvajajo vse smeri - če vas zanima, je najbolje, da si ogledate njihovo spletno stran, pokličete na šolo.
Grafično oblikovanje je tudi smer na Srednji medijski in grafični šoli.
Kolikor vem, tam ni veliko vpisa in pogoji so bolj ohlapni, ker jih primanjkuje.
Se pa po "fotografiji" po mojem da opravljati spl. maturo, vendar zakaj ne bi šla vaša hčerka kar na umetniško gimnazijo na SŠOF, če ima dobre pogoje? Morda zaradi poklica, ki bi ga po "fotografiji" že imela...Tudi to je dober razlog, na gimnaziji dobijo namreč zelo široko umetniško znanje, predvsem na področju slikarstva, ne učijo se pa fotografiranja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar magdalena. 06.12.08 18:06
pozdravljeni.
vidim da poteka tema o sšof. moja hči si tudi želi naslednje leto na to šolo in sicer smer fotografski tehnik. zanima me kakšen izbor za poklic
ima saj jo malo skrbi da po končani šoli ne bi imela poklica saj
je fotografov zelo veliko. zanima me tudi kakšno možnost ima
za naprej študirat? slišala sem da je bivši dijak te šole nakoncu
doštudiral matematiko. ali je možno da če nakoncu nebo nobenega dobrega
poklica lahko gre doštudirat tudi kaj drugega kot npr. jezike ali kaj
podobnega?

v naprej se zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar učiteljica6766 19.12.08 22:55
danes greš lahko naprej študirat iz katerekoli srednje šole. Gimnazija je danes največji drek(se opravičujem izrazu).
Naj gre na tisto srednjo šolo, na katero si ona želi... ne na tisto, na katero vi želite da se vpiše.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Irenulja 23.01.09 00:24
Na srce vam polagam, pustite ji naj se vpiše v šolo, katero sama želi. SŠOF je dobra in praktična šola. Tudi študirat bo lahko šla iz nje, kar jo bo veselilo, danes imaš veliko zelo perspektivnih študijev umetniških smeri. Kaj bi bila dala, da bi meni starši dovolili, da sem se vpisala tja. Pa sem se, bolj kot ne, njim na ljubo vpisala v gimnazijo. Iz čiste odličnjakinje sem se prelevila v cvekarico. Vse na tej piflarski šoli mi je šlo na živce, strašno sem se dolgočasila. po dveh letih agonije sem se prepisala na grafično šolo, ko je bila vsj malo podobna SŠOF in - naredila brez problema. Ampak koliko problemom in frustracijam bi se dalo zlahka izogniti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar love doll 14.09.09 16:13
Živjo.!

sem še osnovnošolka (9.razred) in imam močno željo po ustvarjanju predvsem risanju in šivanju. rada bi se vpisala na SŠOF. imam pa kar 2 stvari ki me močno zaustavljata.
1. strah pred tem da ne bom naredila sprejemnih izpitov
2. ne vem za katero smer naj se odločim
P.S moj učni uspeh je pravdober (od 7. razreda naprej)
Lp in hvala za pomoč.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ultra_rh- 18.09.09 16:07
Živjo.

Sama hodim na Sšof in moram rečt, da je super. Križanke imajo neko megastično energijo.

Seveda je možno it na kakršnekoli fakse naprej, samo odvisno je od tega ali zahtevajo splošno ali poklicno maturo. Če je splošna ti največkrat pobere še eno leto, za maturitetni tečaj, drugače pa ni problema.

Drugače pa..
Halooooooo..
naj se otrok vpiše, tja kamor si želi. Ne pa da bo hodila 4 leta na gimnazijo.. in gnila za knjigam zarad STARŠEV, k si pač tako želijo..

Love doll..
Če rada šivaš, potem ti predlagam, da se odločiš za smer modno oblikovanje.
Tam se boš učila šivat in tako kot na drugih smereh boš imela risanje.

Lp..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sšof <3 20.09.09 02:57
Živjo!

Tudi jaz hodim na SŠOF in sicer drugi letnik umetniške gimnazije. Šolo lahko samo pohvalim.. sicer je malo "posebna" ampak tako jo imamo vsi radi.
Za smer gimnazije sem se odločila zato, ker nisem točno vedela katero smer bi šla..in ker imam po tem narejeno splošno maturo.. v OŠ sem bila prav dobra vsa 3 leta..
Sprejemni izpiti niso težki če imaš vsaj malo umetniške žilice... če jih ne narediš, jih pač ne spadaš na to šolo..

hja na fotografiji nimajo risanja nič.. tako,da če bi rada risala in to potem naj gre na kakšno drugo smer..
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sšofjevc 20.09.09 23:28
Na tej šoli sem zdaj 4. letnik gimnazije - likovna smer. Use je v redu, profesorji in predmeti, ni mi žal da sem se vpisal sem. Je pa en problem, namreč na šoli primanjkuje prostorov, kar 4 dni v tednu imamo na ekonomski srednji šoli na Roški in le ob petkih v križankah. Zaradi tega bojo najbrž omejili vpis na sšof.
Kar se tiče sprejemnih izpitov ni problema, če znaš vsaj malo bojo pozitivni. Ampak točke na sprejemcih ne štejejo pri vpisu, vsaj pri meni niso, zato je potreben zelo dober uspeh pri OŠ (jaz na primer sem bil prav dober v 9r, pa sem imel le eno točko manj od potrebnih (54/55), vendar sem bil v 2. krogu takoj sprejet)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maca 15.10.09 11:49
Pozdrav!
Imam dva sinova, eden je že pred nekaj leti končal grafično oblikovanje, mlajši je trenutno na fotografiji. SŠOF je super šola. Ima sicer tudi gimnazijsko smer, dva oddelka vsako leto, vendar so jih v letošnjem letu skoraj v celoti preselili na Roško, na srednjo ekonomsko šolo. To je za večino zelo neprijetno in so precej slabe volje, tako dijaki kot tudi starši. Za ostale smeri tega problema ni, ker zaradi strokovnosti potrebujejo posebne prostore (temnice, risalnice, šivalnice) in poteka pouk večinoma v Križankah. Vzdušje je prijetno, mnogo manj stresno kot na katerikoli gimnaziji.

Kar pa zadeva študij - na poklicni maturi lahko narediš še peti predmet, enega gimnazijskega, in potem se lahko vpišeš na kar precej visokih šol. Je pa tudi v Sežani redni študij fotografije, višja šola, v Ljubljani pa na Visoki šoli za dizajn, pa IAM in še nekaj jih je, samo da so samoplačniške. Poznam pa tudi nekaj dijakov, ki so šli študirat jezike, pa celo matematiko. Zgoraj je nekdo napisal (morda je starejša generacija), da točke pri sprejemcih ne štejejo. To ne bo čisto držalo, štejejo kar precej, saj jih moraš zbrati najmanj 20 od 40, da sploh lahko kandidiraš naprej. Zadnja leta je kar precej takšnih, ki zberejo 30 in več točk, tukaj pa je potem res pomembno, kakšne imaš še ocene v 9. razredu. Se pa da tudi zamenjat smeri, saj so sprejemni izpiti za gimnazijo, grafiko in industrijo enaki. Samo fotografi in moda imajo različne.

Vsekakor, probaj in ne se bat! Vso srečo!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Annja 30.10.09 13:42
Zdravo.
Jaz se imam namen upisati na SŠOF smer fotografski tehnik.
Zanima me pa če katera ve kakšni sprejemni izpiti se pišejo, ali je potrebno kaj risati....?

Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sarrra 05.11.09 20:46
Hey. Jzt bom letos končala OŠ in se že počasi odločam kam naprej. Želim si na gimnazijo (poljane al pa šubičko), ob enem pa me vleče tudi na umetniško gimnazijo. Zdej resno ne vem. Zlo rada rišem, oblikujem itd. in sem likovno nadarjena, vendar me zanimajo tudi jeziki, sociologija in psihologija. Če mi lahko kdo kej svetuje. O šubički in poljanah že nekaj vem me pa zanima kako je na umetniški gimnaziji. Kolk se pozna da je to umetniška gimnazija, mislm če maš pol kej mn drugih predmetov naprimer matematiko pa podobno. Aja pa kakšni so kej sprejemci. Kaj morš risat pa to.(drgač sm bla do zdej skos odlična)
Hvala že za naprej(:
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Petx 05.11.09 23:02
Tudi jaz obiskujem SŠOF, in sicer 2. letnik, smer grafičnega oblikovanja. Šola se mi zdi res super :D
Naši sprejemci so recimo zgledali nekak tako da smo najprej mogli narisat stol, potem pa iz papirja narediti 4 kocke in na vsako narisati en letni čas. Meni se zdi, da so vsi sestavljeni iz dveh nalog, in da pri prvi nalogi pač neki narišeš (stol, dežnik, čevelj, pač neko kompozicijo, ki ti jo tam postavijo), pri drugi nalogi pa narediš neko maketo (kocke, gradove ali pa čist neki tazga) Pa prva naloga je trajala eno uro, pol je blo pol ure pavze, potem pa še ena ura al neki za drugo nalogo, čeprou smo lahko delali dlje časa.
Upam da sm s tem karkoli pomagala. :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sšof <3 30.11.09 21:52
Navedeno
Annja

Zdravo.
Jaz se imam namen upisati na SŠOF smer fotografski tehnik.
Zanima me pa če katera ve kakšni sprejemni izpiti se pišejo, ali je potrebno kaj risati....?

Lp.

sprejemci niso težki.. treba je narest batvni krog..iz 3 osnovnih barv.. tko..po svoji logiki.. in pol primerjajo kok si kej zadel odtenke pa tko.. potem lestvico od bele do črne.. tko tut ene 10 odtenkov.. isto kot pri barvnem krogu..
potem pa dobiš še eno črno-belo fotografijo, na kareti morš pol izbrat nek motiv in ga naslikat z barvami..pač po svoje.. sploh ni težko no..
to je blo za leto 08 no.. :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sšof 04.01.10 19:08
js sm pa zdej 9.r. OŠ pa se nameravam vpisat na sšof za smer fotografskega tehnika pa me zanima kkšn fotoaparat si morš nabaut pa to.. če gdo ve bi ga lepo prosila za odgovor... pa predmetnik me tut mal zanima...

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zgublena xD 12.02.10 23:34
jst pa ne vem kaj naj sploh nrdim. vem da je že ful pozn. za sšof grem delat sprejemce za gimnazijo. če ih nrdim pa ne vem kaj naj nrdim. kr sm iz nouga mesta in je lj kr delč pa še tm bi mogla živet tu me mal mot. pa ne vem u bistvu kaj hočm al bi arhitekturo al oblikovanje al neki čiz tretga. sm zdej u 9m razredu.in sm odličnakinja. nubenga predmeta ne sovražmso mi pa nekateri bul ušeč k drugi. no poleg pač likovnega mi je še fizka dobra ti planeti pa to ne pol bi rada tut igrala pa dobr mi je tut za kamero stt pa režiserat kk film al pa kej tazga pa tut ful mam rada angleščino in sanjam o kšni izmenjavi v ameriki pa tut u matematki sm dobra pa u usm.no pa če bi šla na splošno in bi se pol hotla upisat na faks na industrijski dizajn bi blu tu ful težku?? vem da bi blu laži če bi šla na to likovno sm kaj pa če bi ugotovila da me kej druzga bul veseli pa bi bla pol na likovni in ne bi mogla it kej druzga naprej študerat in bi mi blo pol žou. kr sm slišala da ni tuk velik poudarka ne teh splošnih predmetih in si pol u zaostanku na faksu v teh predmetih.tk da ne vem zdej. plus moja mami še. ona mi guvori da lahku grem če si res ful želim sm pol vem da če grem bo fuul žalostna in res da se dela da grem lahku vem da noče da že grem.
no ok pa če rečm da se bom tje upisala. mene sm zanima kaku je ta pouk ko si enkat v eni šoli drugič v drugi. k je tu taku da si npr. 3 dni u križankah pa pol 2 dni na uni drugi šoli al letaš eno uro ke eno uro drgm.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar pain_ 18.02.10 11:36
mene pa sam zanima kok je matematike ce gres na fotografijo.. Pa ce so ucitli za mat. ok?...pač im not a big fan zto. -.-" xP hvala.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar borjarh 26.02.10 12:06
mene tut zanima kaki so kj sprejemci sploh ta kolaž oziroma 3d del... in pa kako je pomemben uspeh v OŠ in pa eksterci se to upošteva pri vpisu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar snap.snap 08.05.10 14:07
Hej!

Mene pa samo zanima, če imam kakšno možnost, da pred začetkom naslednjega šolskega leta prepišem iz splošne gimnazije (dober uspeh) v sšof, smer fotografski tehnik? Ne bi se rada prepisala zdaj, ampak ko končam prvi letnik. Na gimnaziji res ne nameravam ostat. Ima kdo že kakšne izkušnje s tem?

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar zanimanje 31.05.10 19:29
Jst bi se pa rad prepisal na SŠOF in me zanima kaki so sprejemci za smer Modno oblikovanje. Sm slišal da so za vsako smer drugačni. Če bi lahk kdo tuki pač napisal kaj je mogu delat pa tak. Pa še neki malga. Če mogoč ve kdo kaki so strokovni predmeti za to smer?

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ajetko 31.08.10 13:32
Haj !

zei sm šele 8. razred.. pa že mal razmišlam kam naprej pa tko. In privlač me SŠOF smer fotografski tehnik; sam to je tko ne.. nwm sprejemci ? kakšni so.. zmerom barvi krog, lestvica ? O tem pač nimam pojma : )
fotografiram solidno, ne bom rekla odlično, ker pač kokr mi rata(niam taprauga fotograskga aparata). In potem po končani tej šoli... greš na faks fotografija itd. al kaj??
Ker zelo me vleče v to smer.. pa kakšne službe lahk dubiš ? seveda.. poroke pa to, sam izt bi rajš kej tko najamejo te pa potuješ&fotografiraš (ja to je moja sanjska služba, če seveda sploh obstaja). ? :S hehe. prosm odgoovori, odgovori..

al pa umetniška gim. sej v to smer me tut vleče.. rada rišm in rišm SPET solidno.. in SPET kokr mi rata sej weeš. ;] drugač paa.. do zdei sm bla skos &skos odlična :]
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ......... 29.10.10 03:09
hej vidim da že kar nekaj časa teče tema o sšof pa bi še sama nekaj dodala za vse, ki jih nekaj malega zanima o tej šoli

sama sem pred 6 leti končala umetniško gimnazijo na sšof in tako kot vsi moji tamkajšnji pajdaši lahko rečem da je to najboljša šola za tiste, ki si želijo nekaj ustvarjalnosti ali pa kar prave umetniške poti, za mlade, ki so odprti, željni raznolikega znanja, predvsem pa si želijo odprto, prijazno in tudi nekoliko drugačno šolo. tam bo vsekakor prijetno, zabavno, drugačno in nikakor ne zadrgnjeno šolsko vzdušje, ki bi vas zadušilo s knjigami. kar se tiče izobrazbe ni nobenega strahu, kolikor si želiš vzeti toliko lahko dobiš. to da učenja na sšof ni pa vsekakor ne drži - vsaj na gimnaziji ne. ob veliko obveznostih, ki ti jih nalaga izdelava najrazličnejših likovnih programov je bilo vedno tudi kar nekaj učenja. za dobre ocene so bile ob tem potrebne tudi neštete prečute noči za knjigami. vendar pa stres verjetno ni niti približno tak kot na kakšni drugi gimnaziji, vse se da uzpeljati, zmeniti, uskladiti. predmeti ob kateih samo ustvarjaš pa so itak eno samo veselje in je zakon.
učitelji so dobri, najde se tudi kakšen morda nekoliko manj dober, tako kot na vsaki šoli. po končani šoli sem opravljala splošno maturo ki mi je brez pretiranega učenja dobro uspela, tako kot večini sošolcev. če obiskuješ tehnično smer potem lahko poklicno maturo nadgradiš z petim predmetom na stopnji splošne mature in nato se lahko vpišeš na marsikateri univerzitetni študij. trenutno končujem študij likovne pedagogike, imam pa veliko kolegov, ki so svojo pot nadaljevali na akademiji, slikarji, oblikovalci, kiparji in fotografi, vsi vredni visokega spoštovanja, pametni, razgledani in zakon ljudje, ki so večinoma vsi prišli iz sšof. take ljudi vzgajajo samo križanke in sama menim, da je to odlična šola za tiste, ki se v grebatorskem sistemu in plehkosti vrednot, ki prevladuje v slovenskem šolstvu in med mladimi, kot odraščajoči ljudje ne znajdejo najbolje in iščejo nekaj več. ustvarjalna žilica in nadarjenost pa je absolutno potrebna. na sprejemne izpite se je dobro nekoliko pripraviti, sedaj so verjetno že malo drugačni, v osnovi pa komisija ocenjuje perspektivično risanje, prporce, obvladovanje kompozicije, domišljijo, natančnost, enostavnost...itd. mene je v osnovni šoli pripravljala moja učiteljica za likovni pouk in brez tega bi mi bilo veliko težje čeprav sem bila zelo nadarjena. so neke osnove, ki se jih lahko naučiš in so na sprejemcih zelo pomembne. veliko dijakov pred sprejemci obiskuje tudi tečaje namenjene prav temu, kjer jih dobro pripravijo zato je ob velikem vpisu konkurenca lahko kar močna. sama menim, da so tečaji nepotrebni, so tudi zelo dragi, priporočam pa da si na spletu najdete kako točno potekajo sprejemni izpiti in kaj zahtevajo od vas ter se poskusite pozanimati kakšni so nekje standardi izdelkov na sprejemcih. veliko se lahko naučite sami, z vajo, vajo, vajo, prosite svojo učiteljico, mislim, da je to celo njena naloga, da vas pripravi na sprejemce ali pa ob sili obiščite kakšen tečaj.

to bi bilo nekako vse. šola je res zakon, kakšna škoda da se je gimnazija preselila na roško in da jo bodo v prihodnosti v celoti preselili iz križank. križanke imajo eno posebno energijo, ki jo razlikuje od vseh ostalih šol. ni sterilna ustanova, ni urejena, ni popolna ampak ima dušo. v šoli z dušo tudi učitelji niso brezdušni in niti najmanj učenci. to so zakon ljudje.

če razmišljate o vpisu na sšof lahko rečem samo to, da bo to vaša najboljša odločitev v življenju. pri meni je bilo tako in hvala bogu sem bila dovolj pogumna, da sem se uprla vsem, ki so dvomili v vpis na sšof. v osnovni šoli sem sicer bila v zaključnih letih prav dobra, učitelji so dvomili o vpisu v gimnazijo, na sšof pa sem bila vsa 4 leta prav tako prav dobra. starši so bili presrečni in tudi sami so ugotovili, da je to edina šola ki mi leži. nikoli nismo imeli nobenih več problemov, ki so se v OŠ kar naprej pojavljali - od vzgoje do ocen.

to je to. srečno vsem, ki želite na sšof
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ankoooo 29.11.10 15:39
živjo
ja tudi jaz zdej razmišlam za oblikovno srednjo (izdelovanje iz uporabljenih predmetov), pa me zelo zanima kaj je bilo na sprejemcih prejšne leto.

hvala za odgovor :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katarina. 12.02.11 10:30
okej...vem da sm zlozlo pozna ampak me neki zanima..pač sem odličnakinja že vsa leta v oš..in prav zares obožujem umetnost, risanje, vse! tudi sama doma kreiram in šivam obleke, malo fotografiram ampak ker mi je izobrazba najbolj pomembna bi se rsda vpisala na likovno gimnazijo. pač strah me je sprejemcou tko kt usazga.
bla sm učer na informatiucu in šola me je zelo pritegnila kljub njeni ''posebnosti'' :D
ampak me pa zelo moti eno. v razpisu je pisalo, da je omejitev 86 ali nekaj takega..torej to pomedi, da če so vpis omejili ni nujno, da bomo sploh kak dan imeli pouk na roški?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Millenium 07.04.11 18:29
ubistvu ni tako tesko... jaz vem da ko sem sla tja na sprejemce se mi je vse zdelo zelo cudno vendar ce greste tja na sprejemce nesite za sabo ipod, mp3,... zlo lazi bo
jaz sm sicer naredila... vednar ne vem ali sploh se hocem iti na to solo... zelo je cudno... ljudje, sola,... tam vidis res prave umetnike in sola je stara,... grozno no... tako da zdaj malo prelagam na euro gimnazijo in waldorfsko gimnazijo... res sta dobri...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jssss 18.07.11 09:56
Ja js tut fulll predlagam waldorfsko gimnazijo, kr maš zlo velik umetniškega, pa še za tiste ki radi potujejo so vsi izleti in ekskurzije zloooo zabavne in poučne...pa še gimnazija je! ^^
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar tralala 11 01.09.11 14:27
mene pa zanima če greš na smer fotografski tehnik a se lahk potem brez kakršnih koli izpitov upišeš npr. na pravno fakulteto?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sandra1991 10.10.11 19:57
Pozdravljeni,

Da še jaz postavim eno laično vprašanje. In sicer, jaz sem dokončala gimnazijo v Mariboru, študiram tudi tukaj in rada bi v prihodnosti opravila maturitetni/poklicni tečaj za fotografskega tehnika. Kako mogoče je to in kako bi to izgledalo?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Nimam pojma... 21.12.11 14:34
Hm, no žiujo, jst sm sicer letos šele 7. razred, ampak si ful želim delat u lajfu u showbiznisu, igra in muzka. To tut pač res skoooos delam pa čist uno u izi mi gre use in mam pač ful željo uspet u tem najrajš če se bo dal tut po svetu, pa me zanima še bi bla sšof primerna zame pa kera smer bi bla pol zame? Res hvala usm, k bi mi pomagal. :)*
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar spiritualmerry 28.12.11 21:43
Žiujo :)
Jst sm se odločila da se bom upisala na sšof in vrjetn na bl oblikouno al pa likouno smer torej ne za fotografskega tehnika...
ocene sm mela odlične in tut uspeh je biu odličn do osmga razreda. u osmmu razredu sm bla prav dobra za letoos še ne vem sam ciljam na prav dobr uspeh..mam umetniško žilco..rada rišm, slikam tko da bom sprejemne zdelala sam mal me skrbi zarad ocen če so kšne omejitve al pa če je kej narobe zarad prav dobrega uspeha lansklet? :)
hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar spiritualmerry 11.02.12 17:36
okej, hvala ti ful.
učer sm bla na informatiucih in so rekl da bojo 4 naloge da lansklet sta ble pa dve.
upam da zdelam, sej drgač mam ful željo po tem pa tut rišm dobr sam upam da me nebo trema zjebala pred sprejemci :s
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kikica :D 19.03.12 15:33
no d še jst neki dodam.....upisala sm se u 1. letnik sšof, smer fotografski tehnik....sprejemci so bli pa taki:
-nariši barvno lestvico-11 odtenkov- od bele do črne s čim manj opaznimi prehodi!
-
-
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 12323 07.06.12 15:21
Mene pa zanima če morš na SŠOF smer modno oblikovanje znat zlo dobr risat skice oblek?
Bolj me veseli izdelovanje oblačil, pa kaj delaš na sprejemcu?
sm pa 8. razred pa sm odlična
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar asdfghjkl 16.06.12 14:43
jst grem drug let u 1. letnik likoune gimnazije in čez par dni (sreda) mam upis pa me zanima kuk zgleda kj to?

12323 pomoje te to tam učijo tud pač skice oblek :)
Sprejemci so pa za gimnazijo in oblikouno enaki. Pač istu gledajo in če greš na enga in opravš (naprimr za gimnazijo) se lhku upišš tud na modo npr. Fotografi majo pa druge
Sprejemc je pr nas zgledu nekak tkule:
1.naloga: usak je dobil plastičn krožnik, kozarc, vilce, žlice, nož in je postavu u kompozicijo k mu je bla najbl ušeč in nrisu s svinčnikom
2.naloga: dobil smo neko abstraktno sliko k je bla zmaj čes bulš pogledu in s mogu pol z temperami nrisat zmaja in ga pobarvat na eno od treh tem. Al je biu hudobn zmaj, vesela,igriva zmajčica al pa zasanjan zmajček; nrest si mogu tud ozadje
3.naloga: dobil smo čb slikco dalmatinčka in smo ga mogli prlimat na risaln list tr nrisat sprehajalca in okolico (drug dan vem d so mel kojna)
4.naloga: dobil smo palčko in smo mogl s kolaža in šeleshamerja nrest strašilu na to palčko

Med nalogami so ble mislm d petminutne pauze, razn med drugo in tretjo je bla dalša ds kj pojedu lhku pa tku :)
Naloge so trajale 60 min (1.,3. semizdi) in 90 min (2,4)
Prporočam d s sabo uzamete ročno uro d boste vedl kuk cajta mate še kr cajt res hitr beži tam in pol u zadnih 20 minutah provaš nrest tričetrt izdelka

Sprejemci niso tžki in večino jih sprejmejo. Je pa kr napornu in k sediš tam in gledaš okul se ti zdi da usi fuul lepš rišejo in tu.

Zase sm jst groozn nrisala in sm bla stuprocentna d ne bom sprejeta in sm bla pol z 26 točkami tku da tud čes stoprocentn d ne boš maš še zmer možnost pač upanje no :D
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Aaaanastazija 14.07.12 19:18
Hejla.
Mogoče kdo rabi učbenike za 1. letnik likovne gimnazije? (2012/2013)
Dobro ohranjeni in cenovno ugodno, več pa se zmenimo s posameznikom...
če koga zanima naj se javi :)
Hvala in L.P.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar starši 16.07.12 14:58
Za učbenike smo zainteresirani. Objavi tel. številko ali mail, da se kontaktiramo. Hči gre jeseni v 1. letnik likovne gimnazije.
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar kaboom 24.07.12 00:27
jaz pa mam eno vprašanje. če se je možno prepisati iz smeri okoljevarstveni tehnik v smer fotografija. pa če se sprejemni dajo tudi zdaj kasneje nardit al ne?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Dreamer :) 10.09.12 19:35
Živjo mene pa neki zanima..pač jst sm 9.razrd in si že od 6. razreda ful želim bit modna oblikovalka.Sm pa mal živčna zarad šole ,ker se bojim da ne bi bla sprejeta,čeprov mam dost dobre ucene..(7.razrd-odlična,8.razrd-prav dobra,9.bomo še vidl ,)) Zanima me če ker ve kaksni so sprejemci pa kasne mam možnosti da pridm na to šolo...ker jst res nvm kam bi še lahko šla..hwala že vnaprej. :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar drawer 23.10.12 15:58
ej jst bi pa sam prosila če mi lohka sam nekdo pove primer kaj je treba nrisat na sprejemcih za sšof smer gimnazija :)

k jih grem letos delat pa ne vam ce sm dost dobra :(

hvala :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Filternet.si 04.12.12 18:16
Pozdrav vsem.

Vidim, da je za SŠOF veliko zanimanje, zato upam, da bom pomagala...

Več o šoli

Sprejemci

Nekaj napotkov (video!)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nkjwenfdewokćm 11.04.13 15:00
jst sm se tut upisala na umetniško gimnazijo, pa me zanima kakšne so ponavadi omejitve vpisa.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lllllllll 28.06.13 12:33
Živjo!
Letos sem končala 9. razred pa sem se vpisala na gimnazijo, sem premišljevala tudi o sšof ampak so bili moji starši bolj za gimnazijo pa sem se pač pol tako odločila. Svojo odločitev obžalujem. Zelo me zanima modno oblikovanje. Pač vem da to ni nič povezano s sšof ampak, če kdo ve če greš po gimnaziji lahko na ntf ali pa kam drugam študirat modno oblikovanje če si pač končal gimnazijo?
Hvala za odgovor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sšooooooooooooooooooooooooooooof 29.08.13 23:34
Heej.
Mene pa zanima koliko je priblizno stevilo fantov in punc na SŠOF-fotografski tehnik..pa koliko je kaj fantov pa punc nasplosno na soli. hvala :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kajchy 12.02.14 20:49
Ojla! Mene pa zanima pribljižna cena umetniške gimnatzije. drugače si pa res želim priti na to gimnazijo, vendar mi starši nasprotujejo, češ da iz tega ne bo nič, saj imam tako ali tako v čljižnem kraju splošno gimnazijo... kaj naj naredim?

LP, Kajchy
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ojojojiiiiffffjslodn 11.03.14 19:14
živijo, mene pa zanima če bi se dalo prepisati na sšof, sedaj namreč obiskujem 1. letnik gimnazije in nisem zadovoljna, hvala :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kimmy999 19.05.14 17:51
hej...
jeseni grem v 1. letnik likovne gimnazije, naredila sem sprejemce z 33 točkami. Vsa leta sem bila odlična, letos bom odlična ali prav dobra. Ko sem šla prvič na šolo, sem bila navdušena nad celotnim izgledom in drugačnostjo, drugič mi ni bilo tako všeč kot prvič, najbolj pa me moti šola znotraj- deluje mi nekako zaprto, kot labirint pa temno je notri.... seveda to ne vpliva na mojo odločitev, imam pa eno vprašanje...glede drog na SŠOF. Vem, da so droge povsod, in da moreš biti sam dovolj karakter da rečeš NE, ampak sama sem zelo občutljiva in hitro padem v družbo in vsem hočem ugajati, nekateri me svarijo da bom zapadla v droge(imam nekaj problemov, sem že pretirano hujšala, se rezala nekaj časa...) zato me res res zanima, koliko je dejansko drog na SŠOF? odgovarjajte prosim samo tisti, ki dejansko hodite na šolo, ne pa tisti, ki bi odgovarjali samo na podlagi govoric, razen, če ste prepričani, da so resnične.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KlaraL 21.05.14 18:01
Navedeno
Kimmy999
hej...
jeseni grem v 1. letnik likovne gimnazije, naredila sem sprejemce z 33 točkami. Vsa leta sem bila odlična, letos bom odlična ali prav dobra. Ko sem šla prvič na šolo, sem bila navdušena nad celotnim izgledom in drugačnostjo, drugič mi ni bilo tako všeč kot prvič, najbolj pa me moti šola znotraj- deluje mi nekako zaprto, kot labirint pa temno je notri.... seveda to ne vpliva na mojo odločitev, imam pa eno vprašanje...glede drog na SŠOF. Vem, da so droge povsod, in da moreš biti sam dovolj karakter da rečeš NE, ampak sama sem zelo občutljiva in hitro padem v družbo in vsem hočem ugajati, nekateri me svarijo da bom zapadla v droge(imam nekaj problemov, sem že pretirano hujšala, se rezala nekaj časa...) zato me res res zanima, koliko je dejansko drog na SŠOF? odgovarjajte prosim samo tisti, ki dejansko hodite na šolo, ne pa tisti, ki bi odgovarjali samo na podlagi govoric, razen, če ste prepričani, da so resnične.

hej
Sama končujem 2. letnik umetniške gimnazije. Naj ti povem, da ne kadim in ne uživam drog. To je povsem tvoja odločitev. Itak pou šole pač kadi travo... (ok mogoče mal več)... in če te kdo upraša če kadiš(travo) pa rečeš ne, te mal čudn pogledajo to je pa pač to. Zakaj bi se mogla obnašat tko kot drugi hočjo? Lej pač na naši šoli je folk skuliran. Usi usazga lepo sprejmejo v družbo. :)
pa še par stvari da ti povem. sama sm mislna kok se na tej šoli ne bo treba učit, no resnica je mau drgačna. ZLO se morš učit. Profesorji niso tok popustlivi kokr folk prav. Pač ubistu je najhuj na gimnaziji pomoje. in tud...ful pravjo kok naša šola potuje itd...no to ni lih tko. (če si ti na umetniški gim. ne prčakuj preveč. mi smo šli lansk let nekam na kras za vikend, letos smo bli v firencah 3 dni in drug let upam da gremo v pariz; če si pa npr. na keri drugi smeri pol ful več hodiš okol.:) )
kar se pa šole kot stavbe tiče...in hodnikov. LEPŠE ŠOLE PAČ NEBOŠ NAJDLA:D
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kimmy999 24.05.14 13:06
aha no hvala za odgovor:) kaj pa glede risanja, a se velik naučiš, so dobri učitelji itd.? Res ni kemije? Pa nekje sm še slišala da je za angleščino ful za******učitlca....A je velik pouka na roški, kakšna je pa tm šola?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kimmy999 24.05.14 13:11
aha no hvala za odgovor:) kaj pa glede risanja, a se velik naučiš, so dobri učitelji itd.? Res ni kemije? Pa nekje sm še slišala da je za angleščino ful za******....A je velik pouka na roški, eni pravjo da 3 dni eni pa 4? A drugač si ti zadovolna s to šolo? sej men se ne gre zdj neki za potovanja(pač ja fino je da je čimveč tega no) ampak tko glede pouka družbe učitlov, a je izpolnla tvoja pričakovanja? Bi se še enkrat vpisala na to šolo in to smer umetniške gim.?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kimmy999 24.05.14 13:21
čeprov je blo glede walfdorske že neki časa nazaj, bi rada še sama neki dodala, in sicer, da je moja sošolka hotla it tja, ker jo veseli umetnost, in je šla šolo pogledat, obetala si je ogromno, in je bla FUUL razočarana. pač rekla je, da to ni šola, če hočeš postat neodvisen; baje jih ful zavijajo v vato, skos so učitli neki s starši povezani pa vsak pondelk organizirajo neka srečanja s starši itd. ona je hotla na to šolo tudi zato, ker je lažja, pa vseeno gimnazija(uči se veliko, samo matematika, kemija, fizika ji delajo probleme)...in je rekla, da je matematka otročje lahka, da je pogledala zvezke, in se učijo snovi 7 razreda OŠ itd. .........kdorkoli razmišlja o walfdorski, nej si gre pogledat šolo, ker ni nujno da se ti dopade- nism rekla da je kej narobe s to šolo al karkol, ampak ta mja sošolka je bla navdušena, pol je šla pa tja in....ja, res si poglejte da ne boste razočarani pol(sicer pa to velja za vsako šolo)...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KlaraL 25.05.14 23:32
Navedeno
Kimmy999
aha no hvala za odgovor:) kaj pa glede risanja, a se velik naučiš, so dobri učitelji itd.? Res ni kemije? Pa nekje sm še slišala da je za angleščino ful za******....A je velik pouka na roški, eni pravjo da 3 dni eni pa 4? A drugač si ti zadovolna s to šolo? sej men se ne gre zdj neki za potovanja(pač ja fino je da je čimveč tega no) ampak tko glede pouka družbe učitlov, a je izpolnla tvoja pričakovanja? Bi se še enkrat vpisala na to šolo in to smer umetniške gim.?

Draga moja, js osebno če bi še enkrat zbirala bi mogoče šla na smer grafičnga oblikvanja.drgač mi je kul umetniška gimnazija. mot me to da mamo sam 3 ure risanja na tedn...in pač nasplošno na tej smeri ni tok poudarka na teh stvareh.ampak upam da bo drug let bolš ker mamo 6 strokovnih.:) in ne mi nimamo kemije. ene smeri jo majo sam nevem kere. učitli so večinoma ful dobri. Za angleščino ne vem kero profesorco mislš. Mi mamo letos enga novga pa smo najprej misln kok je bedn itd ampak smo se navadl negovga sistema. drgač lansk let smo mi mel sam enkrat na tedn v križankah, letos mamo trikrat. to zato ker smo gimnazija in pač druge smeri majo svoje prostore v križankah(npr fotografi majo temnice, grafiki une učilnce z apple kompi itd..) drgač nasplošno nebi zamenala te šole.:) sm ful vesela da sm tuki in tut folk je ful fajn in to. organizacija šole je na nuli, boš tut sama vidla prej al slej.ampak se da prežvet.:) js sm se še kr naučila v teh dveh letih, je pa res da če ti ne boš sam delau projektov in tega kar ti dajo pr strokovnih predmetih pač neboš znau nč več kt si znau prej. tk da ja.:) ti sam delej pa ti bo šlo dobr.:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar BaRbi 27.05.14 20:08
ojla....nevem kaj je res, sam js sm slišala da je baje folk na oblikouni čist u podnu...da so usi zadeti skook in skos med odmori kadijo.....da se drogerajo med poukom itd. baje da če greš tja se pol tut sam začneš tut če se nočš ker usi ostali pohajo al pa še kej hujšga. in nekdo mi je razlagu da so tut učitli ful čudni in pijani kr učasih in da sploh nevejo kaj učijo......po mojih informacijah je to podn od šole....je pa res da sm to slišala in valda da ni nujno res....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kimmy999 27.05.14 20:10
Hvala Klara za odgovore:) mi je res pomagal da je končno nekdo komenterau k hodi na šolo, ne pa eni k takoj k slišjo oblikovna zavijajo z očmi in govorijo vse mogoče itd. Hvala:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar eliee 02.06.14 10:11
Končujem 2. letnik splošne gimnazije in me zanima če je kakšna možnost da se prepišem na sšof, smer grafično oblikovanje? Drugače sem bila v oš vsa leta odlična, ampak mi gimnazija enostavno ni všeč.. Že od sredine prvega letnika razmišljam o prepisu in tudi s starši smo se dostikrat skregali zaradi tega, ker enostavno menijo da je gimnazija najbolša izbira... Tako da prosim ce mi kdo pove ce je to sploh možno , al bi morala nazaj v 1. letnik? +še kaki predlogi kako prepričat starše bi mi zelo prav prišli.:)
Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tigresss 12.06.14 11:09
Eliee,

Najprej se pozanimaj na oblikovni šoli, če ti lahko priznajo prva dva letnika gimnazije, s tem, da narediš diferencialne izpite. Jaz sem se iz gimnazije (končala 1 letnik), prepisala na grafično šolo, a to je bilo že 20 let nazaj. Tedaj so nam priznali vse predmete 1. letnika, ki so bili na obeh šolah isti, lahko sem se vpisala v 2. letnik. a sem morala do določenega roka narediti kakih 6 diferencialnih izpitov iz oblikovalskih predmetov. Obenem sem normalno hodila v drugi letnik. Morda bi ti morala narediti preveč diferencialnih izpitov, da bi se lahko vpisala kar v 3. letnik. Morda bi se vpisala spet v drugega, s tem, da ti na predmete, ki jih imaš opravljene, ne bi bilo treba hoditi. Pa bi ta čas recimo porabila za pripravo na diferencialne izpite. Ne vem, to so samo moja ugibanja, morala bi se pogovoriti z vodstvom oblikovne šole. Pokliči jih, se dogovori za razgovor in se nanj dobro pripravi. Napiši si svoje predloge na list. Prinesi tja tudi spričevala in kakšne druge diplome, če jih imaš. Ko boš ta razgovor opravila, pa se pripravi za še enega s svojimi starši.
Najprej obvezno počakaj na pravo priložnost. Ne napadaj staršev takrat, ko sta utrujena ali imata polno skrbi, to je ponavadi takrat, ko ravno prideta iz službe. Tudi ne načenjaj te teme, ko se vam kam mudi. Počakaj trenutek, ko bosta sproščena in dobre volje. Lahko pomagaš tudi sama ustvariti tako vzdušje. Na primer ekstra se potrudi z ocenami, redno pospravljaj stanovanje, prihajaj domov ob dogovorjeni uri. Potem jima povej, da si raziskala možnosti o prepisu na želeno šolo in da bi jima rada predstavila svoj načrt in jima seveda dala tudi možnost, da se ne strinjata, če jima ne bo všeč. Ampak prosi ju, da te poslušata do konca. Nato ju tudi prosi, da si vzameta nekaj časa za razmislek in vmes ne drezaj vanju kar naprej. In seveda se vseskozi trudi za prijetno vzdušje :)

Veliko uspeha!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tigresss 12.06.14 12:59
Eliee,

Naj ti svetujem kot mama dveh najstnikov, ki pa je imela pred mnogo leti iste dileme kot ti.

Najprej se pozanimaj na oblikovni šoli, če ti lahko priznajo prva dva letnika gimnazije, s tem, da narediš diferencialne izpite. Jaz sem se iz gimnazije (končala 1 letnik), prepisala na grafično šolo, a to je bilo že 20 let nazaj. Tedaj so nam priznali vse predmete 1. letnika, ki so bili na obeh šolah isti, lahko sem se vpisala v 2. letnik. a sem morala do določenega roka narediti kakih 6 diferencialnih izpitov iz oblikovalskih predmetov. Obenem sem normalno hodila v drugi letnik. Morda bi ti morala narediti preveč diferencialnih izpitov, da bi se lahko vpisala kar v 3. letnik. Morda bi se vpisala spet v drugega, s tem, da ti na predmete, ki jih imaš opravljene, ne bi bilo treba hoditi. Pa bi ta čas recimo porabila za pripravo na diferencialne izpite. Ne vem, to so samo moja ugibanja, morala bi se pogovoriti z vodstvom oblikovne šole. Pokliči jih, se dogovori za razgovor in se nanj dobro pripravi. Napiši si svoje predloge na list. Dobro jih poslušaj, ko bodo govorili in si kaj zapiši. Prinesi tja tudi spričevala in kakšne druge diplome, če jih imaš. Ko boš ta razgovor opravila, pa se pripravi za še enega s svojimi starši.
Seveda bi bilo najbolje, da greš na razgovor v oblikovno šolo skupaj s starši. Če meniš, da to ni možno, pojdi pač sama, a kot veš, bosta morala končno odločitev potrditi prav starša. Zato se morata z vsem strinjati. Če boš bolje informirana, se boš laže pogajala z njima. To pa moraš narediti v mirnem tonu, brez razburjanja, pogojevanja in trmarjenja.
Najprej obvezno počakaj na pravo priložnost. Ne napadaj staršev takrat, ko sta utrujena ali imata polno skrbi, to je ponavadi takrat, ko ravno prideta iz službe. Tudi ne načenjaj te teme, ko se vam kam mudi. Počakaj trenutek, ko bosta sproščena in dobre volje. Lahko pomagaš tudi sama ustvariti tako vzdušje. Na primer ekstra se potrudi z ocenami, redno pospravljaj stanovanje, prihajaj domov ob dogovorjeni uri. Potem jima povej, da si raziskala možnosti o prepisu na želeno šolo in da bi jima rada predstavila svoj načrt in jima seveda dala tudi možnost, da se ne strinjata, če jima ne bo všeč. Ampak prosi ju, da te poslušata do konca. Nato ju tudi prosi, da si vzameta nekaj časa za razmislek in vmes ne drezaj vanju kar naprej. In seveda se vseskozi trudi za prijetno vzdušje :)

Veliko uspeha!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tigresss 12.06.14 13:01
Se opravičujem za 2x oddan odgovor, sem mislila, da sprva ni bilo uspešno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Fazanka:) 28.06.14 17:53
Živjo, septembra grem na likovno gimnazijo(SŠOF). Dobili nismo še nobenega seznama za učbenike in ostale potrebščine, zato me zanima, kako je s tem- ali naj kupim nove čopiče, barve, risalne liste, ali počakam? Sošolka je klicala na šolo in rekli so, da ponavadi učitelji šele septembra povejo učencem, katere učbenike bodo rabili. Pa še nekaj, najbrž je treba vsak dan nosit s sabo liste, tempere itd.? imate navadne šolske torbe, ali te stvari nosite v vrečkah, velikih mapah?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KlaraL 14.07.14 15:21
Hej, sama hodim na sšof, in sicer zdaj bom 3. letnik umetniške gimnazije. Priporočam ti, da kar se tiče učbenikov počakaš do začetka šol. leta. In ne, ni ti treba vsak dan nost s sabo listov itd. Mi smo mel enkrat na tedn risanje. in smo takrat prnesl liste, svinčnike... če je blo rečeno da prnesemo tempere al kej podobnga smo še tist prnesl. Drgač pa maš lih zravn križank trgovino Art..pa smo ponavad kr med odmorom kupl liste.:)
Pa res ne kupuj kšnih novih svinčnikov, barvic, čopičov...če maš še stare, ki so čist uredu. :) Pa ponavad je tko da če vam naročjo da morte kupt nevem kok stvari...pou od tistga ne boste rabl.

aja no..kar se tiče učbenikov nej še rečem da na naši šoli je zmer tko da zadn dan zvemo stvari.:D
če boš rabla kšne učbenike ti lah tut js prodam.:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gimnazijka 04.01.15 00:51
Pozdravljeni!
Sem 1.letnik splošne gimnazije in ker mi gimnazija enostavo ne leži (zaenkrat mi kaže na dober uspeh) in zaradi vseh psihičnih problemov (zaradi šole), razmišljam o prepisu na SŠOF - fotografski tehnik, ker me zelo veseli fotografija, medijska umetnost itd. študirat pa bi šla v Italijansko Gorico na Visoko šolo za umetnost. 1.letnik bom končala na gimnaziji, a je možno da bi se vpisala direktno v 2.letnik na SŠOF saj nočem ponavljati 1.letnika. A je imel kdo podobne izkušnje? Prihajam iz okolice Ptuja torej bi morala bivati v DD, kateri je blizu šole, ugoden, in med boljšimi? aia zanima me še če naredim poklicno maturo za smer fotografski tehnik je možno študirat na Visoki šoli za umetnost v Gorici (digitalne umetnosti in prakse...) ali je boljše iti na srednjo medijsko šolo?
HVALA
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar teddybear345 27.01.15 19:11
Živjo!
Za vse, ki ste v dvomih glede vpisa na sšof..
Hodim v 1.letnik umetniške gimnazije,likovna smer in mi je super!
SPREJEMCI:če razmišljate o sšof, najbrž imate nekaj talenta in ljubezni do risanja. Ne bo škodilo, če doma malo vadite(kakšen stol po opazovanju, svinčnik, dežnik, kaj iz papirja), to pa bi moralo biti dovolj,ker res ni težko, mislim, da ni potreben noben tečaj, razen če boste imeli več samozavesti in si tega res želite.
LOKACIJA: Gimnazijci smo v prvem letniku v križankah samo enkrat, ostale dni pa smo na Roški, v isti stavbi kot srednja ekonomska, imamo pa svoje nadstropje. Telovadba je na Taboru, 3ure skupaj, tako da ni treba večkrat hodit tja. Seveda imajo Križanke svoj čar, je pa tudi roška v redu(razen stopnic ki vsem delajo težave;) Križanke so star objekt, zato mogoče na prvi pogled niso ravno klasična šola, ampak, hej, saj tudi mi nismo klasični učenci. Na začetku je nenavadno, ozki hodniki, starost, potem pa se navadiš in meni je postalo všeč, moje "razpadajoče"šole ne bi nikoli zamenjala za dolgočasno urejeno šolo.
DROGE:okej, vsi vemo kakšen sloves ima SŠOF. Ne bom lagala, res ogromno ljudi kadi, cigarete, travo, tudi kaj drugega. Ampak to se dogaja povsod, kdor hoče, bo probal in tudi z lahkoto dobil. Odvisno je od posameznika, ali bo šel v to ali ne. Seveda družba vpliva na to,ampak naj to ne bo eden od dejavnikov, ki odločajo o vpisu.
VZDUŠJE: osebno sem navdušena nad vzdušjem v šoli. Tukaj je toliko posebnih ljudi, ne le po videzu in stilu,da si res lahko daš duška in te ne skrbi, da boš preveč izstopal. Zanimivo je biti na tej šoli, ker res dobiš nek navdih, spoznaš zanimive ljudi, njihova mišljenja, naučiš se delovati v pestrosti,ki jo ponuja, ne najdem pravega izraza. V glavnem, meni je res v redu:)
UČITELJI:učitelji so učitelji in tudi na oblikovni ni dosti drugače. Ja, res jih je veliko malo"posebnih",utrganih, večina razume nas učence, umetnike in se malo prilagodi(pri glasbi npr. velikokrat poslušamo in zraven rišemo itd.). Še vedno je nekaj takih ki jih nihče ne mara, še vedno zahtevajo neko mero tišine, pozornosti in dela. Na splošno:ni popolno, se pa da preživet:)
TEŽAVNOST,DELO,UČENJE ITD.:
To ni neka posebno težka gimnazija, ni pa lahka, še vedno moraš delati in se učiti. Jaz sem bila vsa leta OŠ odlična, zdaj sem prav dobra, učim se pa približno isto kot prej. Dobro je ,če sproti,znese pa tudi par dni prej, saj veste kako je:) Tako da glede snovi, nalog res ni nekaj ful zahtevno, je pa zato toliko več dela pri strokovnih predmetih(risanje, likovna teorija, predstavitvene tehnike). Sproti se dobiva naloge za doma, projekte, pri katerih je treba biti natančen, saj je to likovna gimnazija in se gleda bolj strogo.Je bolj sproščeno, še vedno pa se moraš učit in delat, še posebej risat:)
ŠE KAJ?
Če vas še kaj zanima vprašajte:) Sicer sem tu komaj pol leta in se mnenje lahko spremeni, do zdaj pa mi ni žal. Pejte na informativce, na dan odprtih vrat, velika verjetnost je, da se boste v križanke zaljubili na prvi pogled.Šola je malo zmedena, zeloo neorganizirana, ampak prijetna, ima vzdušje, ima dušo. Ravnatelj na motorju je pa itak legenda;)

To je moje mnenje:)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar poskus odgovora 28.01.15 07:33
Navedeno
Gimnazijka
Pozdravljeni!
Sem 1.letnik splošne gimnazije in ker mi gimnazija enostavo ne leži (zaenkrat mi kaže na dober uspeh) in zaradi vseh psihičnih problemov (zaradi šole), razmišljam o prepisu na SŠOF - fotografski tehnik, ker me zelo veseli fotografija, medijska umetnost itd. študirat pa bi šla v Italijansko Gorico na Visoko šolo za umetnost. 1.letnik bom končala na gimnaziji, a je možno da bi se vpisala direktno v 2.letnik na SŠOF saj nočem ponavljati 1.letnika. A je imel kdo podobne izkušnje? Prihajam iz okolice Ptuja torej bi morala bivati v DD, kateri je blizu šole, ugoden, in med boljšimi? aia zanima me še če naredim poklicno maturo za smer fotografski tehnik je možno študirat na Visoki šoli za umetnost v Gorici (digitalne umetnosti in prakse...) ali je boljše iti na srednjo medijsko šolo?
HVALA

Poglej si predmetnik prvega letnika srednje fotografske - že v prvem letniku je nekaj strokovnih predmetov, iz katerih moraš narediti diferencialne. Je pa tako, da se celo ljudje iz umetniške gimnazije prepišejo v prvi letnik fotografije, če si premislijo - očitno so diferencialni prezahtevni. Torej po navadnem prvem letniku ni šans, da bi se kar tako vpisala v drugi.
Zdaj bodo sprejemni izpiti za oblikovne šole, tako da se hitro prijavi!
V Mariboru je tudi oblikovna šola - tam nimajo smeri fotografija?
Glede vpisa potem naprej moraš pa res pogledati na spletno stran izbrane visoke šole - tam verjetno vse piše.

Glede dijaškega doma - mislim, da je večina ljudi z oblikovne šole na Poljanski. Cena je pa povsod enaka, kolikor vem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar poskus odgovora 28.01.15 07:33
Aja, sprejemni izpit oziroma preizkus likovne nadarjenosti je itak predpogoj, da lahko sploh začneš razmišljati v smeri prepisa!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar poskus odgovora 28.01.15 07:36
Aja, v Mariboru imaš smer medijski tehnik.

Ampak vsaj to bi se pa res lahko sama potrudila, da pogledaš, na katerih šolah imajo programe, ki bi bili primerni za tvoje poklicne želje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Učitelj 26.10.15 19:58
Spoštovani osnosvnošolci in starši,
svojo šolsko pot boste najbolje zčrtali, če boste informacije oskali pri izvoru. Obiščite torej spletno stran želene šole, po potrebi pošljite vprašanja, jih pokličite ali se enostavno oglasite na šoli. Iskanje informacij po forumih, če so še tako dobronamerne, so plod lastnih izkušenj in so nemalokrat lahko zavajajoče.
Nenazadnje pa drži slednje, da je navažnjše slediti svojim sanjam, le to je recept za srečo.

Lep pozdrav vsem.

www.ssof.si
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Modno oblikovanje sšof 29.10.15 23:22
Mene zanima preizkus likovne nadarjenosti za smer modno oblikovanje, biu sm od 7 razreda dober...... In si ress zelo želim prit na sšof tudi sam rad oblikujem, izdelujem, šivam,kreiram, to me ress zelo veseli. :-)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sšof 13.12.15 12:38
Hej!
Jaz se tudi zelim vpisati v sšof in me zanima ce ve kdo kaksi bodo sprejemci naslednje leto, ker me je tega takooo strah.. Razmisljam pa tudi to, da ko koncam solo ne bom imela sluzbe..(ima ze kdo izkusnje s tem?) Sem velik stvari ze prebrala o soli, o sprejemih, sluzbah pa se vseeno nemorem odlociti v katero smer bi sla, saj rada risem,fotografiram,oblikujem :D.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar first things first 13.12.15 22:40
Najprej naredi sprejemne.
Srednja šola je za resno oblikovanje tako ali tako premalo in je treba znanje nadgradit, izpilit, se specializirat na visoki šoli/faksu/akademiji.
Kakšni so sprejemni izpiti, je znano, ker gredo vedno po istem principu. Število potrebnih točk je na več straneh na netu.
Otroci, telefone imate stalne po rokah, ves čas ste konektani, dajte še kaj koristnega kdaj poiskat z vsemi temi svojimi gadgeti, ne same fotke luštnih punc/fantov, muzko, posnetke, FB, instagram gonit.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar 1q2w3e4r 22.01.16 20:37
Ojla :)

Js sm zdej 9. razred in me zlo zanima risanje in nasplosno umetnost in bi se rada vpisala na sšof - umetniska gimnazija. Ampak me je strah kaksni so sprejemni izpiti pa ce jih bom nardila. Likovna mi gre drgac kr dost dobr in sm tut nadarjena na tem podrocju. Druga stvar, ki me pa zanima je pa, kko je z omejitvami opisov. Js bom vrjetno v vseh letih skupi zgubila 4 - 6 tock, in me zanima, ce mam se usejen moznost da pridm gor :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
  • Sporočilu lahko pripnete datoteke naslednjega tipa: gif, jpg, pdf, doc, xls, ppt,
  • Datoteka ne sme biti večja od 4,88 MB
  • Dodate lahko še 3 datotek
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 22 plus 7?
Na vrh