Iščete delo, delavca?

Dobro službo in dobrega delavca je vedno težko najti. Povejte svoje reference, bodite pošteni do sebe in drugih. Prostor namenjen iskalcem dela in delodajalcem, raznim vprašanjem v povezavi s pripravo CV-jev, motivacijskih pisem, iskanjem prostih delovnih mest, pripravo na zaposlitveni intervju in podobno.
Moderator: ekipa portala mojaZaposlitev.si

Zaposlitev v Avstriji (kot dipl.medicinska sestra)

avatar Jessyy 08.03.12 23:16
Lep pozdrav!

Trenutno končujem diplomo iz zdravstvene nege. Ker bo kaj kmalu čas za zaposlitev me zanima, kako je z zaposlitvijo v Avstriji. Ker trenutno nimam nobenih delovnih izkušenj, me zanima ali je to ovira za zaposlovanje v tujini. Kakšne so vaše izkušnje? Kam se obrniti, da se lahko povežeš z zaposlovalci v tujini (saj po spletnih straneh je možno najti vse mogoče ponudnike, ki pa po mnjenju nekaterih le zavajajo ljudi). Kakšne so možnosti za zaposlitev, če ne obvladaš nemškega jezika? Kakšni so mesečni prihodk? =)

Hvala vsem za pomoč in odgovore
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Bee82 01.05.12 21:45
Najboljše je da na netu pogledaš spletne strani od raznih domov za ostarele in tam imaš ponavadi zraven kontakt, kam lahko pokličeš ali pišeš mail. Iščejo zelo med. sestre, ampak večinoma so to domovi, kjer delaš pač osnovno nego, ampak plača je pa za dipl :)...Z recimo 4-5 nočnimi na mesec in dvema nedeljama od 1800-2000. V bistvu skoraj vsak dom od meje (šentilj) pa do graza išče sestre in negovalke. Nemško moraš znati, čeprav moje sodelavke večino madžarke ga zelo biksajo in jih težko razumeš, one pa tebe še manj, pa je fajn če znaš, saj je tudi tebi lažje, ker to so avstrijci in oni ne govorijo "lepo" nemško ampak imajo grozno narečje in če ne znaš nemško potem teh njihovih dialektov ne boš razumela. Ne gledajo na delovne izkušnje jaz sem šla takoj po pripravništvu pa so me vzeli brez problema. Seveda jaz govorim za dom, v bolnišnico si je malo težje prit, za tja pa moraš res obvladat nemščino. Poguglaj malo mesta od meje do graza( no ne vem iz katere strani si) kje so domovi in poišči spletne strani, in tam imaš tel. štev in email. Jaz delam že eno leto in pol in sem zelo zadovoljna, sicer delam samo 75 % kar je 30 ur na teden (od 7 - 18.15), ker imam malega otroka , torej delam 3 dni, ostalo sem doma in zaslužim od 1400-1500 evrov, vozim pa se eno uro.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar stanislav 11.05.12 08:24
dober dan moje ime je stanko sem po poklicu zdravstveni tehnik,sem hodil 3 mesece na prakso v sem riach,končal,naredil ispit v pro-praxis graz,imam nostrifikacijo za flegerhelfere,ima kdo kontaktno številko,rabim nujno službo,znanje nemščine perfektno,začel bi takoj ,ker sem na borzi.lp moj gsm je 031392448
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Bee82 12.05.12 12:01
http://www.seniorenpark.at/
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sibila Medved 17.09.12 15:47
Če se zanimate za delo v Avstriji kot zdravsveni delavec, potem vam pomagamo pri urejanju Nostrifikacije in pri iskanju zaposlitve...
Zainteresirani pokličite na tel. 040/416110 za nadaljne informacije
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Belladonna 13.07.13 20:30
Prosim, iščem delo v Avstriji ali Nemčiji kot medicinska sestra ali negovalka, 051 211 084, če kdo kaj ve, prosim da me kontaktira! Brez službe sem in ne izbiram! Obvladam nemško!
Najlepša hvala!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ej ej ej 10.12.14 18:00
Živjo,


rada bi vas samo opozorila, da ne nasedate raznim posrednikom, ki vam "uredijo" službo, nostrifikacijo itd. Gre za (zame osebno) zelo umazan posel. Recimo, da bi vi zaslužili na uro v Avstriji 12 EUR, vam oni plačajo 8 EUR. Če delate samo po 6 ur na dan in so poleg vas "uredili" še 30 tako naivnim, preračunajte koliko denarja na mesec za nič dobi posrednik. Prav tako z našo zakonodajo niste zaščiteni, če plače sploh ne dobite ali niso plačani prispevki, saj tovrstni tiči hitro menjajo nazive s.p. jev ali d.o.o. jev, nenadoma izginejo ali pa se enostavno požvižgajo na vas.

Službe iščite direktno pri preverjenih delodajalcih.

Obrnite se tudi na Zavod za zaposlovanje, kjer imajo kontakte preverjenih delodajalcev v tujini. Dva moja znanca (diplomirana zdravstvenika) sta po tej poti našla zelo lepe službe v Avstriji, brez nategovanja.

Srečno :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar glamur34 05.01.15 11:32
Lep pozdrav

Mene pa zanima če kdo ve kaj lahko v Nemčiji delaš kot zdravstveni tehnik katero izobrazbo ti priznajo?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lana1995 19.01.15 14:58
Ima kdo izkusnje z delom v avstriji, namrec kot medicinska sestra. Zdaj koncujem pripravnistvo in bom v kratkem koncala strokovni izpit in bi zelo rada sla delat v Avstriji. Tudi obvladam nemski jezik. Zdaj pa me zanima kak potek delo naprimer v domu v avstriji kaksne so place in ce so potni stroski placani.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Sibila Medved Trummer osebni servis d.o.o. 26.03.15 16:45
pozdravljeni,

trenutno iscem za nase Avstrijske stranke vecje stevilo Diplomiranih medicinskih sester in zdravstvenikov ter zdravstvenih tehnikov, delavna mesta so v okolici Graza.

pogoj je dobro znanje nemscine in urejena nostrifikacija. pomagam tudi pri urejanju le te.
placilo je po Avstrijski kolektivni pogodbi.
vse usluge so za vas seveda brezplacne!

interesentipoklicite na 040416111,
pisite na mail: Team.maribor@trummer.eu
ali se osebno oglasite v nasi pisarni, na Loski ul. 13, 2000 Maribor (Kinocenter Kolosej)

veselimo se vasega obiska!

Lp, Sibila
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 22 plus 21?
Na vrh