Pediatrija

Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.
Moderatorka: Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., specialistka pediatrije, specialistka šolske medicine

atropin kapljice

17.07.12 21:37

Spoštovani,

v ponedeljek imava s hčerko (skoraj 4 leta) pregled pri okulistu, s tem da morava v četrtek začeti z dajanjem atropin kapjic v oko 2x na dan. Pri prvem pregledu pred 1 mesecem mi je bilo rečeno, naj ne dajeva kapljic in se prenaročiva na pregled, če bi zbolela. Hčerka pa je sedaj ponovno rahlo smrkava - kar je žal itak 11 mesecev na leto :( Ali je to tudi ovira za atropin? Kaj se zgodi, če zboli oz. se pojavi vročina v času dajanja kapljic - kakšno škodo to lahko povroči? Malo so me prestrašili s temi kapljicami, očitno je to kar resna stvar... Predvidevam, da je bolje, da ostane doma in ne gre v vrtec, sploh ob tem sončnem vremenu, kajne?

Zahvaljujem se za odgovor.

LP Mateja

Re: atropin kapljice

18.07.12 18:52

Če je otrok na novo bolan, z znaki prehladne viroze, ni mogoče natančno pregledati in določiti tistega, zaradi česar je napoten na pregled. Ne gre za delovanje atropina na bolnega otroka, pač pa za to, da bolnega otroka ne moremo pregledati in je zato atropin nepotrebno dajati.
Če je evidentno bolna, boste morali pregled prestaviti.

lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46
 

Za konverzacijo na tem forumu je potrebna vaša registracija.

Kliknite tu za prijavo