Pediatrija

Zdravstveni nasveti, e-svetovanje, podpora in izmenjava mnenj o naših najmlajših.
Moderatorka: Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., specialistka pediatrije, specialistka šolske medicine

Simetikom

avatar vanili 19.11.07 12:19
pOZDRAVLJENI IN UPAM, DA JE PRAV NAPISANO.

iMAM dobre tri tedne starega sinčka, kateri pri dojenju tako hlasta, da je na koncu trebušček poln zraka. Ni dosti, da podre kupček, potem se še zvija, godrnja (joka sicer ne) kot medvedek, se napenja ipd. Bab´co sem vprašala za mnenje o "avstrijskih" kapljicah, ki jih vsi tako hvalijo in ki naj bi pomagale. Pa je rekla, naj preverim, če vsebujejo simaticom (ali nekaj takšnega), ker to je pomirjevalo in to odsvetuje. In res, vsebujejo to snov in zdaj sem vsa zasekirana, kaj zdaj, sploh pa poizvedujem o tej sestavini - v lekarnah pravijo, da ni nič takšnega (in je v simplex sirupih tudi), pediatrinja odsvetuje daljšo uporabo... Ne vem, kaj naj - zdaj imamo doma ene zeliščne kapljice, pa bogve koliko ne pomagajo...

Hudo mi je, ko ga vidim, kako se napenja in bi mu rada pomagala.

Prosim še za vaše mnenje o tej sestavini oziroma kakšne druge, bolj naravne kapljice. Kaj pa mislite o obisku homeopata (ta je res dober)?

Hcvala in lep dan!Popravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal Tanč ob 19.11.07 20:04.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
Tanč Tanč
Moderator
19.11.07 20:10
Pozdravljeni, vanili, spodaj sem kopirala sesatvine Sab Simplex:
Peroralna suspenzija Sab simplex vsebuje mešanico dimetikona in silicijevega dioksida, ki jo imenujemo tudi simetikon. Dimetikon je učinkovina, ki na fizikalni način zmanjšuje površinsko napetost plinov v želodcu in črevesu. Zmanjšuje prostornino plinov, ki se izločijo po naravni poti ali pa se absorbirajo. Dimetikon, ki je farmakološko in fiziološko neaktiven, se ne absorbira in se izloči nespremenjen. pH suspenzije je približno 4,5.

Kot vidite, o kakšnem pomirjevalu ni sledu.

Obstaja mnogo kapljic, ki so učinkovite, neučinkovite, po nekaterih virih učinkovite...vendar je dejstvo, da krči dojenčka nastanejo zaradi nezurelosti črevesja, zaradi česar pride do neustrezno prebavljene hrane s plini in napenjanjem. Ko bo otrok "dozorel" svoje črevesje, bodo krči prenehali.
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1574212,1574212#msg-1574212
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4199004

lp
(še vedno) TančPediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISKALNIK JE ZAKON!!!

http://med.over.net/forum5/search.php?46
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Sporočilo

OK! Za konverzacijo na tem forumu je potrebna vaša registracija.
Za konverzacijo na tem forumu je potrebna vaša registracija.

Kliknite tu za prijavo

Na vrh