Domače živali

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje, ali povprašajte za nasvet.

oddam 4 mačje mladičke

avatar andreja 07.07.06 10:29
Naša Miška je skotila 4 prelepe mladičke, zdaj so stari 2 meseca in pripravljeni za oddajo.

Prva mucika je whiskas lepotička, sivo progasta, druga je želvovinasta, pol obrazka ima rumenega, pol pa črnega, tretji je oranžen medo, četrti, črni, pa je najbolj plašen in gleda kot mali gremlinček.

Želeli bi jih oddati ljubeznivim lastnikom, najraje po dva skupaj, ker se tako muce najbolje počutijo. Pri nas jih imamo že šest, tudi mama Miška gre zdaj v sterilizcijo, vendar se nam je zdalo škoda, da ne bi enkrat, glede na to, da je tudi sama lepotička, skotila podmladka.

Smo v Lj., muce so zaenkrat vajene le stanovanja (nismo jih še spustili iz hiše), prav tako mačjega WC-ja.

GSM 031 54 77 69

lp
andreja
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 07.07.06 10:32
Muce bodo pripravljene za oddajo čez 1 mesec, še bolje 2. Zdaj so še čisto premlade.-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aha 07.07.06 10:38
Ja a ne, res bi blo to skoda, ceprav se iz muc drek dela na cestah, in to najvec je takih, kot jih je imela vasa mama muca in ne najdejo doma, so brezdomne, osamljene, lacne in bolane....in vi optimisti, najprej producirate mladice, kljub poplavi mack, potem pa mislite, da boste nasli dobre lastnike, oz sploh kogarkoli za vase muce, glede na to, da na milijone macjih mladicev isce dom v tem casu.Poglejte si malo forume in prestejte muce , ki iscejo dom---preseneceni boste. Skoda je edin to, da je sedaj nacrtno rojenih novih 4 muc...kako bodo koncale pa sam bog ve.....iz teh 4 muc, se lahko razvije ne vem koliko mack, ker sem prepricana, da ne boste poskrbeli oz. razcistili z bodocimi lastniki glede sterilizacij in kastracij. In kako zmotno je tako razmisljanje,...samo eno leglo.....iz enega legla nastane cel kup mackov.
Sram naj vas bo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aha 07.07.06 10:44
Mogoce vam tale clanek ne bo skodoval, pa se zamislite kaj ste naredili. Ce v googla vpisete **** one litter, vam veliko vrze ven na to temo.

http://st15.startlogic.com/~justonel/article.html
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sisy 07.07.06 11:09
Danes mi je samo še to manjkalo. Včeraj ponoči sem lazla po bregu Ljubljanice, kamor je nek kreten odvrgel mačje mladičke. Slišala sem slabotno mijavkanje, ker pa je breg čisto obrasel s šavjem nisem mogla odkrit od kod to prihaja. Dva dni prej me je klicala prijateljica, da je na tržnici v Mostah mala lepa črno-bela mucka. Doma imam na dudi mačjega mladiča, ki se ga je nekdo skušal znebiti. Na vrtovih in smetiščih je kup mačkov, zavetišče je prenapolnjeno,
ampak važno je domače Miške veselo kotijo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar maja01 07.07.06 12:24
Tudi jaz se ne morem zadrzat ... v Gmajnicah je trenutno okrog 100 (ja, sto) mack za oddajo - od tega vecina mladicev. Polona jih ima v Horjulu okrog 20, ce pobrska po forumu (se res ni treba trudit) je oglasov za macje maldice malo milijardo ..
No, zelim vam uspesno oddajo :-/
m.-------
www.kosovir.si
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tanja! 07.07.06 15:08
Na DPMZ Trbovlje vsak dan dobivamo klice ljudi, ki bi radi oddali ali svoje ali pa najdene macje mladicke. Ze vec kot en mesec oglasujemo precejsnje stevilo mladih muck, pa nihce ne poklice zanje.
Na forumih se oglasuje cela grmada malih muckov....le kam bodo sli revcki?
Vceraj sem na cesti spet videla povozenega, komaj kaksna dva meseca starega mackoncka.
Sosedi so pred dobrim tednom zastrupili dva macka. Potrjeno s strani veterinarja.

Jebela cesta ljudje! A vam res ne gre v glavo, da je mackov nekajkrat prevec, da vecina nikoli ne bo nasla toplega doma, da je produciranje novih legel neeticno v taksni situaciji? Vse macke so lepoticke, tudi tiste z iztaknjenim ocesom in tremi nogami. Kje pise, da morajo biti mame? Zakaj na svet spravljati nove mladice iz tako sebicnih razlogov? Zakaj potem vi vseh stirih ne obdrzite, ce je mama taksna lepoticke, potem morajo biti tudi mladicki ljubki. Upam, da so vsaj razglisteni in cepljeni in da jih boste oddali v varne domove, kjer bodo novi lastniki poskrbeli, da se ne bodo vec razmnozevali in da jih ne bo ze cez en mesec povozila avto. lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 07.07.06 16:39
Tanja! in ostale

enkrat za spremembo povejte konkretno ,kaj storiti z vsemi prevečimi mucami, če poznate čarobno formulo in odpirajte posebne teme ravno na to problematiko, saj starejših tem nihče ne bere.

Tu pa se odajajo muce in še dobro, da jih odajajo sami, kajti prav lahko bi pristale v kakšni vreči in vodi, posledično pa v kakšnem zavetišču.
Upam, da muce dobijo lep dom.

LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Gea 07.07.06 17:01
Saj že veš čas trobijo čarobno formulo! Poskrbite, da ne bo več novih mladičkov, da bodo že obstoječi lahko našli nove domove!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 07.07.06 17:03
Čarobna formula: KASTRACIJA / STERILIZACIJA!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 07.07.06 17:10
mislila sem čarobno formulo glede, že skotenih muc.

za osveščanje pa odpirajte nove teme!!!!!!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 07.07.06 17:18
Konkretno bom odgovorila kaj naj ljuddje storijo:

- NAJ ZA BOŽJO VOLJO IN V IZOGIB VSEM TEM BOLJ ALI MANJ LJUBKIM, SREČNIM IN NESREČNIM MAČJIM MLADIČEM DAJO SAMICE STERILIZIRATI IN SAMCE KASTRIRATI DO VSAJ 5. MESECA STAROSTI.
TO JE ČAROBNA FORMULA!

- pozabite na tisto že zdavnaj preživelo ˇmuca mora imeti vsaj enkrat leglo", "naš maček mora vsaj enkrat skočit", "naša muca si želi biti mamica ... in smo ji zato omogočili materinstvo". Dajte se zavedat da gre pri živalih za nagon in ne čustovanje.

- in če se že zgodi, da se mačja samica obreji, če nimate dogovorjenih 10000% domov za bodoče mačje mladiče, kjer bodo poskrbeli za vsaj osnovno oskrbo in preprečili nadaljno produkcijo, odpeljite tudi brejo mačko na steilizacijo.

- dajte se zavedati, da pet ali 6 tednov ljubkih in prisrčnih igric ne odtehta mizernosti življenja, ki ga bo večina teh 'mačjih srčkov' imela.

In ne - vsekakor sedaj ne bom glasno ploskala od same vzhičenosti, ker je Andreja (in njej podobni) dala oglas na ta in morda še en forum in poskuša oddati te tako lepe mladiče in tako zaželjene mladiče.
Če so tako zaželjeni, jih naj obdrži in poskrbi za njih do njihove naravne skmrti, čez 13-15 let.

Kaj le mislite, da se zgodi z vsemi temi mladički, ki se oglašujejo in se jh ne more oddati? V najboljšem primeru bodo doživeli eno, morda dve leti in poskrbeli za nadaljni zarod 'zaželjenih' mladičev, kje v kaki luknji, pod avtom, grmovjem ... .

In biba - to kar bereš po forumih je le vrh ledene gore, mladičkov ki se skotijo in ki vsako leto na bolj ali manj grozljiv način že takoj ob rojstvu ali malo kasneje, ko niso več tako ljubki in zanimivi končujejo v vrečah, vodi, smeteh, bolj ali manj zmasakrirani, je 100x, 1000x in še kaj več.

Ne zatiskaj(te) si oči, da so ti mladiči, ki se pojavljajo po forumih edini, ki so se letos skotili.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 07.07.06 17:23
Biba - čarobne formule za skotene mladiče ni. Ne obstaja!

V njihovem primeru bo čarobno le to, če bodo doživeli in dočakali več kot eno leto in še bolj čarobno bo, če bo vsaj 10% po forumih in morda zavetiščih oglašanih mladičev dobilo novega lastnika.

Pa kaj mislite, da se zgodi z vsemi temi številčnimi mački po zavetiših? Ali res mislite, da so zavetišča sposobna vzdrževati tako finančno kot prostorsko invazijo 100, 200 in več mačk...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 07.07.06 17:29
simona

jaz osebno sem, kar dobro seznanjena s to problematiko, saj imam dva posvojena muca in si ne zatiskam oči pred resnico, hotela sem samo povedat, da je na tem forumu navada napasti vsakogar, ki želi odati mucka, ampak mucki so že tu in bolje je da jih odajo sami, kot da ti mačoni pristanejo v kakšnem zavetišču ali celo ...... Zato predlagam, da se za osveščanje lastnikov mačk odpirajo nove teme, kjer se jih lahko konkretno opozarja na že tako preveliko število le teh, saj starih tem tako nihče več ne prebira.
Upam, da smo se sedaj razumeli.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 07.07.06 18:04
Biba - vem kaj želiš povedati.
Ne, ne bo držalo, da se napade vsakega, ki želi mucke oddati -- velikokrat se ljudem pomaga, še posebaj, kadar gre za brezdomne mačke.

Se pa ljudem, ki se iz dneva v dan, tedna v teden, iz meseca v mesec .... ubadajo, trudijo, skorajda nimajo več svojega življenja, financirajo iz lastnih denarnic, ... ko rešujejo problematiko prekomerne populacije in razmnoževanja, preprosto zamalo zdi, ko preberejo post s tako vsebino.

Ko nekomu 10x lepo poveš o prednostih S/K, ko je na forumih že 1000x napisano - ja tudi nove teme so se odpirale, kaj potegne za sabo nekontrolirano množenje in da ne gre tukaj več za 'naravnost', temveč človeško sebičnost, neumnost in ko ljudem realno poveš kaj čaka te njihove igrive, ljubke mucke, ki so bile zanimive 5 tednov in pol, se ljudje takoj počutijo napadeni ...

Oprosti, ampak jaz (pa verjetno še kdo drug tudi ne) res ne morem ahati in ohati, kako so srčki in cukri, in kako upam, da bodo RES kmalu našli nov dom, če vem, da je realnost popolnoma drugačna.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mia_2006 07.07.06 18:40
Že en teden non-stop visim na forumih in čekiram, ali se je že kdo javil za 4 ljubke zaželene mucke, ki so prišli na svet zaradi tega, ker je pač NARAVNO, da se mačke parijo... in ker ljudje "ne moremo" nič za to, ker je "vedno bilo tako" oz. je to neke vrste tradicija... In ker za mačke prav res vedno zmanjka denarja.

Vedno upam, držim pesti, ampak se nihče ne javi - nihče! To pomeni, da bo ta človek še kar nekaj časa ali pa kar za vedno imel okoli 7 mačk. Seveda jih ne bo mogel oskrbeti, o sterilizaciji in kastraciji lahko le sanjam oz. se, kolikor bom pač sposobna, izprsim sama in plačam. seveda se mi bodo potem vsi smejali za hrbtom... Če tega ne bom naredila, bodo te mačke prepuščene same sebi, veselo se bodo parile po vasi in prenašale kužne bolezni. Iz nedolžnih pikic bo nastala cela mačja vojska.

Upam, andreja, da si spoznala, da si ga pošteno usekala mimo. Mladiče cepi in steriliziraj preden gredo v nove domove (če jih boš našla, seveda). Enako oskrbi mačke, ki so pri hiši, potem pa lahko mirno spiš.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andreja 07.07.06 18:50
dragi moji velepametni: tudi jaz bi lahko napisala, da so muce najdenčki, pa bi me vsi trepljali po ramah, kako sem dobra, ker skrbim zanje. Pa sem - za razliko od mnogih tukaj - pošteno napisala, da so naše.

Našim mucam gre prav dobro in če se ne bo našel kakšne nov lastnik, bodo pač ostale doma. Vseh naših 6 (odraslih) muck so najdenke in res ne vidim razloga, da stresate svoje frustracije na tiste lastnike, ki skrbijo za svoje živali (in za tiste, ki se pritepejo k njim), namesto na tiste, ki jih neodgovorno postavljajo na cesto, ko prerastejo fazo igračk.

skratka, ne pametujte. mislite, da imajo samo najdenčki s ceste pravico do prijaznega doma?

Sicer pa: par ljudi je danes že poklicalo in se zanimalo za mladičke.

Kaže, da je na tem forumu več ljubeznivih kot agresivnih obiskovalcev....
andreja
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 07.07.06 19:00
No, andreja, ko boš oddala svoje, mi pomagaj oddati še zavrženega mladiča, ki sem ga dohranila na dudo. Ne boš verjela, do sedaj, v 2-eh mesecih je prišel od vseh zainteresiranih samo eden na ogled, ostali so "odpadli", ker zame žival ni stvar, ki jo podariš in potem ostane tam nekje pozabljena. Muc je testiran in negativen, pa še 1x cepljen. Pa še vedno nima lastnika. Hm ja... Res jih je lahko oddati. Naslednjič, ko si boš zaželela čudeža življenja te lepo naprošam, da pomagaš kateri od forumovk, ki ne zmore več konstantnega vstajanja na 2 uri, masiranja in futranja na dudo.-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 07.07.06 20:06
Našim mucam gre prav dobro in če se ne bo našel kakšne nov lastnik, bodo pač ostale doma. Vseh naših 6 (odraslih) muck so najdenke in res ne vidim razloga, da stresate svoje frustracije na tiste lastnike, ki skrbijo za svoje živali (in za tiste, ki se pritepejo k njim), namesto na tiste, ki jih neodgovorno postavljajo na cesto, ko prerastejo fazo igračk.

Boš poskrbela, da bodo mladički pri tebi do dopolnjenega 12. tedna starosti?
Boš poskrbela da bodo testirani, razčrvičeni ter dvakrat cepljeni proti nalezljivim mačjim virusnim boleznim in proti levkozi?
Boš poskrbela, da bodo od tebe šli sterilizirani in kastrirani?
Boš poskrbela da bodo pravilno socializirani in bodo v tem času, ko so pri tebi pridobili vse tiste značajske lastnosti, ki bodo naredili mačka res hišnega družabnika?

Vse to se namreč razume pod 'pravilna oskrba mačjega mladiča', preden ga oddaš v novi dom.

In - zakaj se potem za njih išče nove domove, če že imajo dom (pri tebi) in lahko ostanejo pri tebi?
Ne bi bilo bolj prav, da se morebitni dom nameni tistim, ki ga res nujno in krvavo potrebujejo?

O tem, da smo pa vsi tisti, ki ne ohamo in ahamo in se ne strinjamo z vsemi neumnosti, baje agresivci, pa smo že tudi slišali ... Nič novega torej.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 07.07.06 22:13
Me prav zanima, kako so te klicali... Že nekaj časa se trudimo oddati n-mačkov in n-psov (pa imamo, za razliko od tebe, na voljo tudi veliko možnosti za brezplačne oglase v časopisih), pa ne gre in ne gre. Zadnjič me je en možakar klical za enega od kužov in ko sem rekla, da mora zanj plačati 14.000 sit (cepljen, čipiran, pregledan, razglisten), mi je rekel, kaj se ga gremo, da pes ni prašič!!!??? Ja, toliko o odnosu do živali, sterilizaciji, kastraciji in še o čem.... In o naših frustracijah!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simba 08.07.06 12:50
Če bi tej ubogi punci na malo bol prijazen način priporočili, naj da muco sterilizirat, bi velik več nardili, kot pa da ste jo skor raztrgal.

Se strinjam, glede sterilizacije, ampak mucki so zdej pač tukaj, nimaš kej, punca se pa vsaj trudi, da bi jim našla nov dom.Lepo od nje, kolk maš takih osebkov (na žalost), ki se jih znebijo po hitrem postopku. Nima smisla jo zdej napadat, kaj bi blo, če bi blo, pa če neb blo...
Mal bol se spoštujte med sabo, pa boste več nardil, kot pa na tak način.

Andreja, upam, da boš našla dom za mucke, muco pa najbolje, da pelješ sterilizirat - kot si že sama napisala - da ne bo več mladičkov. Jih je že tko preveč, kot lahko vidiš.

Pa tud za vse revčke po zavetiščih...žal mi je, da so tam končal in jim želim vse najboljše.

lp vsem, respect !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 08.07.06 15:01
O.K., o:k. - ni problema .. lahko še enrkat zelo lepo povem (čeprav v svojem in pisanju drugih nisem ravno) zasledila da bi jo raztrgali. Navajanje dejstev je daleč stran od 'trganja'.

Draga Andreja,

glede na tvoje pisanje, navajam:
".... sterilizcijo, vendar se nam je zdalo škoda, da ne bi enkrat, glede na to, da je tudi sama lepotička, skotila podmladka ..."

so ti mladički prišli na svet na tvojo/vašo željo, ker je pač mačja mamica tako zelo lepa, zato te prosim, da bodi tudi sedaj dovolj odgovorna in prevzemi nase posledice svoje želje in odločitve, oskrbi te mladičke , kot sem navedla v zgornjem postu in jih zadrži doma in zanje skrbi naslednjih 10-15 let.

Morebitne nove domove pa lepo, lepo prosim prepusti tistim, ki so na svet prišli neželjeno, neplanirano ter ne na željo njihovih lastnikov in ki resnično potrebujejo dom.
Sočasno, ko boš na sterilizacijo peljala mamo muco, pa vzemi s sabo še njene mladičke in pri njih prav tako poskrbi, da kljub njihovi lepoti in edinstvenosti, ne bo več potomcev, za katere bi morala v prihodnje iskati nov dom.

Bo tako bolje?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar silent 09.07.06 10:12
Zgrožen sem nad vašim brezmejnim sovraštvom do vseh, ki ne ravnajo natanko po vaših navodilih, celo takrat, ko se vedejo odgovorno (in poiskati dom živalim je odgovorno dejanje). Iz vaših zapisov pa bi sklepal, da imajo pravico do novih lastnikov samo zavržene mačke, ne pa tudi tiste, ki se skotijo znanim lastnikom. Absurd!

Če so tovrstne izpade prebirali tisti, ki odločajo o dodeljevanju sredstev na razpisih, se ne čudim, da so tole spletno stran tokrat spregledali. Škoda je, da s takimi izpadi kvarite ugled sicer odlične in potebne spletne strani.

Podpihovanje nestrpnosti do tistih, ki ravnajo drugače kot vi, spoštovani ljudje, je na tej (in drugih spletnih straneh) prepovedano, preberite si pravila uporabe, blatenje ljudi pa je kaznivo dejanje...

Predlagam vam, da spremenite naslov tega foruma v : Zasebni forum zavetišč!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar buča 09.07.06 10:43
Silent, če bi bolj spremljal tale forum (in ne samo, ko se prikradeš s svojo zgroženostjo v neko temo) bi vedel, da se ODGOVORNOST začne malo prej, ne z oddajanjem doma sproduciranih lepih muck. Dejstvo, da ste tako slepi in zaprti v razmišljanju je zgolj dokaz, da ne spadate na forum ljubiteljev živali. Forum je dovolj poučen, da reši svet, če ga le znaš brati. In če ti je, kot resničnemu odgovornemu ljubitelju živali, sploh kaj do tega, seveda. Prikladno si je namreč poskus oddaje svojih muck tolmačiti kot "odgovornost", vendar ali je sploh odgovorno poskrbeti za to, da so te mucki na svetu?? Ozri se okoli sebe, poglej za smetnjake, pod avtomobile, na ceste... boš videl, kaj pomeni tvoje tolmačenje odgovornosti. Za določena živa bitja popolnoma nič lepega...

Maša

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 10:48
silent

ja, to kar si ti sedajle napisal, se jim jaz trudim, že kar lep čas dopovedati, saj s svojimi posti samo škodijo živalim in še najmanj pomagajo, čeprav se imajo nekatere za izredne ljubitelice le teh.
Namreč ta forum je namenjen vsem ljubiteljem živali, tudi drugače mislečih, in če že želijo osveščati ljudi naj v ta namen odpirajo prav posebne teme, kjer naj bi se na nekem normalnem pogovornem nivoju, utemeljevalo zakaj je potrebna kastracija in ster.mačk, kajti z takimi napadi dosežejo le nasprotno, normalen človek se enostavno umakne iz foruma in ne polimizira z njimi.
Čudi me pa, da lastniki tega foruma dovoljujejo tako ravnanje nekaterih in se moderator ne umeša niti takrat, ko gredo žalitve že čez vso mero.
Včasih imam opčutek, da ta forum izkoriščajo za čiščenje svojih frustracij, kajti na ostalih forumih jim to preprosto ni dovoljeno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 09.07.06 10:54
Jaz imam pa eno vprašanje. Ni provokacija, me pa resnično zanima.

Glede na to, da imajo/te nekateri očitno veselje do nege, vzgoje, oskrbe itd. mladičkov, glede na to, da se zanje odločajo/te zavestno sklepam tudi, da imajo/te primeren prostor, čas in denar, da jim nudijo/te vse, kar mladiči potrebujejo... Glede na vse to me zanima, zakaj k svojim mladičkom ne vzamejo/te še kakšnega od zavrženih in na ta način pomagajo/te tistim, ki včasih resnično s težavo skrbijo zanje? Res bi bila vesela odgovora. Upam, da ga bom dočakala?-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 10:55
buča

jaz ga spremljam, že kar nekaj časa, pa razmišljam enako, kot silent, seveda z presledki, ker nimam časa noč in dan sedeti za računalnikom in debatirati, za razliko od nekaterih, raje pomagam bolj konkretno.
Kaj si pa mislim, sem pa napisala že v zgornjem postu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar silent 09.07.06 12:31
Ker vaše (napadalne) diskusije ne želim nadaljevati, bom odgovoril le še na tole - provokacijo.

Yo, spet ravnaš po istem kopitu. Ti si se odločila, da boš pomagala zavženim živalim. Prijazno od tebe. Ampak, to je tvoja izbira. Zakaj bi drugi morali ravnati enako kot ti? Pusti ljudem pravico do izbire in ne obsojaj jih.

Če bi lastniki živali sami poskrbeli za namestitev mladičev, potem zavrženih mladičev ne bi bilo. Logično, kaj ne? Zakaj pa bi morali še popravljati neodgovornost drugih? Da bi se sami sebi zdeli dobri in da bi jih drugi trepljali po ramenih? Da bi bili odgovorni namesto drugih? Odgovornost se začne pri sebi, preden se odločiš soditi druge.


lep dan vsem
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 09.07.06 12:33
To!!! :)
Poglej, kolikim iščemo vsaj začasni dom, pa nikjer nobenega z "dolgim gobcem"....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar silent 09.07.06 12:34
Še to - ali tudi od ljudi, ki imajo svoje otroke (in skrbijo zanje) pričakuješ, da bodo skrbeli tudi za tiste otroke, ki takih staršev nimajo, samo zato ker imajo prostor in denar za to?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar buča 09.07.06 12:39
silent napisal:

> Še to - ali tudi od ljudi, ki imajo svoje otroke (in skrbijo
> zanje) pričakuješ, da bodo skrbeli tudi za tiste otroke, ki
> takih staršev nimajo, samo zato ker imajo prostor in denar za
> to?


???? halo? Na cesto in pod kolesa s takimi otroki, ali kaj?! Ma, ne se zajebavat, no... Taprav predava o odgovornosti... A takim staršem, ki imajo otroke, pa jih ruknejo v kanto za smeti, tudi "pustiš izbiro"? Pa ti nisi normalen. In preden me kdo naskoči, ker delam primerjave med otroškimi in živalskimi mladiči - nisem jaz začela. Bil je gospod Silent.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 09.07.06 12:46
Popravek - nisem se odločila sama, samo še vedno sem tako neumna, da odnašam rit tistim, ki bi bili dolžni za te živali poskrbeti. Moja je samo odločitev, da ne pogledam stran. Mi pa ni v nikakršen užitek.-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simba 09.07.06 12:55
Ja tud men tak način "svetovanja" kot ga najdeš tukaj gor, ni všeč. Si predstavljam, kako nekdo, nič hudega sluteč, nekaj vpraša in potem te napadejo, da ti ni nič jasn. Kot da se ne da na lep način povedat in dat kakšen nasvet.

Spoštujem vse, ki se trudijo za boljše življenje živalic ( tud sama rada pomagam ) in vem, kaj hočjo povedat, ampak vse se da narest na bolj prijazen način in predvsem z malo več spoštovanja do drugih, ki še niso tako zelo ozaveščeni, kot oni.

Kot sem že omenla, sem včasih kar sodelovala na tem forumu, pa me je ta negativna nastrojenost "odgnala".

Lp, respect !
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 09.07.06 13:02
Ali zato, ker ti je težko, Yo, napadaš lastnike živali, ki so odgovorni in skrbijo zanje? Tole pa že sodi na forum Psihiatrija...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 13:42
ne buča, ni bil gospod silent, ti si ga zoped napadla s svojim čudovitim postom, ki meji že na skrajno nesramnost, vsaj malo tolerance prosim.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 09.07.06 14:28
Sicer pa je vaš "pogrom" tudi skrajno neetičen do živali - s tem pravzaprav skušate preprećiti, da bi tile 4 mladički dobili nov dom, ker ŠE niso na cesti (iz andrejinega pisma hvala bogu razberem, da jim ne bi bilo treba), da bi služili vašemu samoljubnemu "dobrotništvu".

Koliko gre pravzaprav tukaj sploh za pomoč živalim in koliko za nove Milene Močilnik, ki na koncu svoje odločitve o pomoči prelagajo na hrbte vseh?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 09.07.06 14:29
Se nisem hotela vmešat v tole debato, pa se sedaj pač ne bom več zadrževala.

Rada bi vedela, kdo tu piše, da so mucki najdenčki, v bistvu so pa pač domače leglo?!?

Andreja, prosim za argument. Upam, da to ni samo tvoja domneva, oz. "rekla kazala". Zares bi rada vedela, prosim za imena!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 09.07.06 14:48
No, jaz ne mislim postati MM, zato na tem mestu še enkrat (sem že večkrat) prosim za drugo vsaj začasno namestitev za najdenega mačka. Hvala.-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 15:01
Maja

poglej malo nazaj po forumu, pa ti bo kaj hitro kristalno jasno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 09.07.06 17:45
Sem prebrala vse teme prejšnjega meseca, pa nisem našla. No, saj ni važno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 19:29
če napišem

štiri muce iščejo nov dom, in ne me takoj napast, niso moje ampak jim nudim le začasen dom, ker sem jih našla na cesti brez mamice muce.
Stare so približno dva maseca, ena je črna, dve sta tigrasti, eded mačkon pa črno bel.
Res so zelo lepe in igrive, za njih iščem primeren dom.

No, kaj bi pomislila v tem primeru?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 09.07.06 19:52
Biba, kaj hočeš povedat?
Namiguješ, da nekateri lažemo? Mene ljudje prek forumov poznajo že 5 let ali več, prav tako moje živali. Si upaš napisat, da je zgodba "mačka na vroči pločevinasti strehi" izmišljena?
Če ni, kaj pa potem?-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 20:08
ne Yo, nič od tega,

odgovarjam Maji, na njeno vprašanje, ki ga je postavila malo više v temi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 09.07.06 20:15
Je tole morda odgovorno (kopiram iz oglasne deske http://zoo.doget.si/oglasi/podarim.asp)

-----------------

Podarim mucke(stari 2-3dni). Sedaj seveda še pijejo materino mleko, ampak če ne bo nobenega klica na to številko jih bomo morali dati stran. To si jaz sicer ne želim, ampak sosedje se pritožujejo zaradi prevelikega števila živali. Kraj:Gorenjska

------------------
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 09.07.06 20:36
Jaz sem eno naivno bitje, ki še vedno verjame v poštenost.

Sama oddajam 4 črne mačkone (iz 3 različnih legel), doma imam 2 mačka, ki pa sta samca-kastrirana (tako da mucki ne morejo biti od nobenega). Mucke oddajam preko DZZŽ, nudim jim začasen dom.

Je pa zares najbolj grozno to, da ljudje lažejo, ker vedo, da je njihovo početje napačno in bi bilo v primeru, da bi povedali resnico, obsojano.

Če veš, da je na cesti ogromno mačk, ki iščejo nove domove, poleg tega tudi kotitev ni ravno piknik za mamo muco...pa imaš doma mačko, ki ni sterilizirana, ima leglo in jih oddajaš s pretvezo, da so najdenčki....
Ne vem no-to se mi zdi bolj podlo od oglasa v smislu naša muca je mamica.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 21:44
ja Maja točno to,

ljudje se bojijo povedati resnico, ker so napadeni, želijo pa svojim muckom najti prijazen dom in po mojem je veliko bolje, da ga najdejo sami, kot pa da te muce pristanejo na cesti, kajti takih Maj kot si ti na žalost ni veliko.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 09.07.06 21:46
Meni se še vedno ni nihče javil za začasno namestitev. Čudno, a ne?-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 22:00
Yo

poskusi z oglasom, da odajaš doma skoteno muco, morda imajo take ljudje raje, samo poskusi pa mi potem povej, ker me res zanima ali s takimi napadi propagirajo odajo muc in so ljudje bolj zaiteresirani, morda, nikoli se ne ve.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 09.07.06 22:29
Ne, ne bom, ker ne bom metala ljudem peska v oči.-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 09.07.06 22:42
No bom pa jaz testirala, malo kasneje, ko se ta tema pozabi, res me zanima koliko klicev bom dobila če sploh, pa vam potem sporočim.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar avesqua* 10.07.06 13:56
Morda ste nekateri res krasni do živalji, ampak odnosa do ljudi pa (vsaj po pisanju sodeč) nimate ravno najboljšega. In tudi to se ... sčasoma ... povrne!

Objavim neko temo ... sem vse, samo človek ne ... potem pa od mene pričakujete pomoč? Ne, hvala.
Sprašujem se, zakaj npr. na mojpes ni tako žolčnih debat - pa ne morda zato ker Jana ne dovoljuje tako nizkega nivoja komuniciranja?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 10.07.06 14:21
Zakaj je tako strahotno boleče, če ljudje opozarjajo na posledice takih (nepremišljenih) odločitev in egoizma?

---
avesqua* ..

Objavim neko temo ... sem vse, samo človek ne ... potem pa od mene pričakujete pomoč? Ne, hvala.

Lahko prosim malce bolj natančno razložiš, kaj si hotela s tem povedati?
----

Sprašujem se, zakaj npr. na mojpes ni tako žolčnih debat - pa ne morda zato ker Jana ne dovoljuje tako nizkega nivoja komuniciranja?

Tudi na MPN so precej žolčne debate ravno pri takih temah, ker se Jana, še kako dobro zaveda posledic takih odločitev.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar buča 10.07.06 14:32
So forumi, kjer produciranje in oglaševanje nerodovniških živali ni dobrodošlo in so forumi, kjer se to celo podpira.

Maša

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sisy 10.07.06 14:50
Dajte si preberite malo višje post z naslovom Mlada bela mucka išče novo priložnost. Potem vam bo bolj jasno zakaj se nekateri tukaj razburjamo. Nekateri načrtno razmnožujejo mačke, drugi jih mečejo v smetnjake, tretji jih rešujejo, četrti pametujejo....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 10.07.06 16:16
OK, res bi lahko kakšno stvar kdo napisal malo bolj v celofan zavito, ampak bistvo ostaja: zakaj pri bogu bi nekdo namerno in načrtno razmnoževal mačke, ki se jih na stotine preganja po vseh mestih in vaseh?
Andreja, zelo zelo v redu si naredila, da si posvojila šest najdenčkov, ampak s temi štirimi novimi prišleki si, če malce računamo, pomagala le dvema, in če bo od teh tvojih mladičkov samo eden imel leglo, si naredilo bistveno večjo škodo kot korist in bi bilo boljše, če bi prvotnih šest brezdomčkov pustila pri miru.
In noben še tako rodovniški in vrhunski pes ali maček na svetu ni tako lep, da človeštvo ne bi zmoglo preživeti brez njegovega potomstva.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 16:25
ja. točno zato, in kaj hitro poseže vmes ali celo zbriše post.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 16:27
Buča, daj povej, kateri forum je to.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 16:28
žolčne že, ne pa nesramne.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 16:30
peti, pa žalijo vsepovprek.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 16:32
pa ne v teme, kjer se odajajo muce, naj se odpirajo posebne teme z vsebino osveščanja.
Drugače imaš pa prav.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 10.07.06 16:47
Kje je bilo v tej temi kaj nesramnega???????

- Ali morda to, da ljudi prosiš naj PRAVOĆASNO poskrbijo za S/K?
- Ali to, da jim napišeš, kaj za sabo potegne tako nepremišljeno produciranje?
- Ali morda to, da jih opozoriš kako je treba PRAVILNO poskrbeti za mladiče, če so že na njihovo željo prišli na svet, DA SE ODOVORNOST IN SKRB NE KONČA PRI 6 TEDNIH STAROSTI MLADIČEV in da so odgovorni ne le za njih, temveč tudi za vse morebtine naslednje generacije, če ramnoževanja ne bodo prekinili?
- Ali morda to, da ljudi prosiš, naj dom prepustijo res tistim odvrženim in nerečnim revežem ki jih je polno po grmovjih, kleteh, škatlah .... ?
- Ali da jih opozoriš na to, ne blefiraš in zavijaš v celofon resnice, kaj se zgodi z vsemi tistimi več kot 90 % neoddanimi in v enem letu skotenimi mladiči?

To zame namreč ni nesramnost - to je realnost.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar avesqua* 10.07.06 18:59
Bom pojasnila - če bom znala :(
Yo se sprašuje, zakaj ni odziva na njeno prošnjo - morda zato, ker smo nekateri naveličani njenih nesramnih odzivov. In še nekaterih drugih, ki ne znajo/te drugega kot napadati.
Kadarkoli se pojavi tema, ki vam ni pogodu, udri po siromaku - danes andreja, malo nazaj zvezdana ... in še in še in še!
Malo je ljudi, ki nastavijo drugo lice.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 10.07.06 20:02
Ja Biba pa kaj je s tabo?!?

Kdo pa bere te posebne teme, ki so namenjene osveščanju???

DZZŽ Ljubljana lepi plakate, nalepke, vodi brezplačne delavnice...po vsej Sloveniji. Ljudje se niti ne ustavijo, da bi plakat ali nalepko prebrali, le trgajo dol, ker jim je dolgčas.

Poleg tega je ogromno forumov, ki imajo odprte posebne teme, ki so namenjene prav temu, pa je bore malo zanimanja zanje.

Sploh ne veš, kako me pogreje, ko vidim teme, podobne tej-pa ne zaradi prvega sporočila, temveč zaradi celotnega dogajanja. Se mi zdi čisto prav, da se pove, kaj je prav in kaj ne. Ne razumem pa ljudi, kot si ti.
Namen Simone, Yo, aussie, mene...ni v provociranju, temveč v osveščanju. Če bi andreja brala teme, v katerih piše kaj in kako, mladičkov ne bi imeli!!!

Ne pa, da ima sedaj še polovico Slovenije v začasni oskrbi mladičke, ki so bili najdeni na cesti, v vrečkah, smetnjakih...

Pa človek še ne reče, če bi kastracija/sterilizacija stala ogromno denarja, bila nevarna za mačko... Pa ni tako!!! Verjemi mi, veliko bolj kot po sterilizaciji, se mačka muči, če ima non stop mlade in jo izčrpavajo.

Doma imam 2 samca in sta kljub temu, da ne bi imela mladičev, kastrirana. Zakaj? Ker ne mislim zgubljat živcev, ko ju po cel teden ne bi bilo doma (ko se mačke ženijo, je noro), ker je kastracija na nek način zagotovilo, da maček ne bo dobil AIDSa (za vse ostalo sta cepljena) in ja, tudi zato, ker se zavedam problematike mačjih mladičev, tako da moja mačka ne bosta imela nič s tem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 10.07.06 20:05
avesqua*

Mislim, da ljudje, ki jih omenjaš niso potencialni posvojitelji. Bodisi s tega vidika, ker sami oddajajo mačke, bodisi z vidika zahtev, ki jih ima Yo. Kljub temu, da oddajaš, mačk ne daš kar vsakomur-če ti je vsaj malo mar.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar avesqua* 10.07.06 20:18
Ni nujno!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andreja 10.07.06 20:24
Mucki so oddani novim lastnikom, hvala vsem, ki so klicali.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 20:33
Maja

verjamem, da te pogreje ampak zavedati se moraš, da je ta forum odprtega tipa in nekateri stopijo vanj samo zato, da bi odali svoje muce. zato tudi verjamem, da ne prebirajo starejših tem in so popolnoma neosveščeni glede kaosa, ki vlada v mačjem svetu, ampak z takimi napadi se človek, ki želi odati svoje muce, samo umakne iz tega foruma, kje pa potem pristanejo pa je vprašanje.
Daj povej mi po pravici, kaj misliš ,ali ni bolje, da jih odajo sami, kot pa da pristanejo na cesti.
Sem pa pregledala, ta forum skoraj v celoti in nikjer nisem zasledila nobene teme o ozaveščanju ljudi na temo kastracija ali steri. muc, nasprotno veliko tem , v kateri se lastniki trudijo odati svoje živali pa naj si bo pes ali muca zvenijo kot vojno polje iz katerega se je glavni igralec umaknil.
Tudi jaz imam dva posvojena muca, pa zaradi tega še ne obsojam človeške nevednosti.
In na koncu, poglej sama, kdo je še ostal v tej temi, glavnega igralca, že davno ni več, pa ravno njemu naj bi bili namenjeni ti posti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katjasa 10.07.06 20:37
Kljub temu, da je andreja meddrugim tudi dobila nasvet, da naj muce ne oddaja pred 3. mesecom starosti, se je zopet odlocila za "pametno" potezo in jih oddala veliko prezgodaj. Me prav zanima, kdo je te mladice dobil v roke, me prav zanima, ce je mama testirana za macjo levkozo, in me prav zanima, ce se je andreja z bodocimi lastniki zmenila za sterilizacijo in kastracijo in ce so bili mladici ocisceni zajedalcev.... Zanima me tudi ce bo andreja ostala v stiku in preverjala kako je z mladici. Bi si upala trditi, da je na vse to odgovor negativen. Res bravo za tako nespametno ravnanje. Nasrkali pa bodo itak spet nedolzni mladici.Ah....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 20:38
ha ha ha , no pa me je andreja prehitela, očitno zadnji moj stavek ne drži, glavni igralec je še tu in uspešno odal mačone.
Mislim, da je tole res najboljša reklama za odajo muc.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 10.07.06 20:45
Hja, očitno je lažje oddati načrtno pridelano leglo kot najdenčke... Skratka, preprost recept za oddajo - recite, da imate leglo, pa bodo kar prileteli. Meni se tale enačba nekako ne izide.
Andreja bo svojo mačko sterilizirala, je napisala, upam, da ima ostale mačkončke in mačkonke tudi porihtane in da je zaključila s filanjem mladičkov. Zelo pa dvomim, da je našla lastnike, ki bodo poskrbeli, da ne bo nadaljnjega razploda. V enem dnevu najti štiri takšne primerke se mi zdi rahlo utopično.
Glede ozaveščanja - ljudje se težave enostavno ne zavedajo, pojma nimajo, koliko psov in mačk išče nov dom, sploh ne razmišljajo. Meni je zadnjič en kolega rekel, naj javim, ko bomo imeli leglo, ker bi takoj vzel eno psičko od naše. In bil kar presenečen, ko sem mu povedala, da je sterilizirana. Pa tako je lepa... Sem mu razložila, kako je z zadevo, in je rekel, da nikoli ni razmišljal na takšen način, ampak da imam v bistvu prav. No, skratka, njegov naslednji pes bo iz zavetišča.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar andreja 10.07.06 20:52
mama je bila testirana za levkozo, mladički so bili skoteni 27.aprila, torej so stari 11 tednov (pri pisanju je prišlo do tipkarske napake, izpadla je vejica in 5 - torej so stari več kot 2,5 meseca), 2 sta bila oddana veterinarski družini, eden pa znancem, četrtega bomo odbdržali doma, ker nam j ebilo vsem težko, ko so odhajali. Mladiči so bili razbolhani (stronghold) in razglistani (pratel) pred enim mesecem.


S svojo agresijo ste naredili najslabšo možno reklamo zase in najboljšo za oddajo mladičev, z izjemo nekterih razumnih dopisovalcev, ki se jim zahvaljujem za umirjanje razgretih glav.

Morda pa je vaš pristop k oddaji mladičev napačen - ljudje so siti srceprajočih pritožb in pedagoških kazalcev, želijo ljubeznivo žival, ne pa tragičnih zgodb. Svet ni le črnobel...

Veliko sreče vam želim. Zahvalil bi se še vsem tistim, ki so umirjeno reagirali na vaše sovraštvo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 10.07.06 21:09
Bravo, Andreja, skrajni čas, da je nekdo tejle zbirki samoljubnih osebkov pokazal, kako so polni predsodkov!

Kot vedno, se z ljubeznivostjo da več doseči kot z vzvišeni in nesramnim pridiganjem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 10.07.06 21:13
Svet ni le črnobel... ----> Andreja, na žalost, v takih primerih je! Trenutno smo totalno "zafilani" z "najlepšimi, najbolj pridnimi, najbolj igrivimi, najbolj zaželjenimi, oh in ah..." mucki vseh barv in starosti (predvsem pa "tamalih"). In ne vem več, kam naj jih damo, oz. komu naj jih "poturimo". Nekajkrat na dan dobimo klic ali mail: ob cesti našli mucko, v smetnjaku mačji mladički, klic o zavrženem leglu,.... daj kliči tega, pa tistega, pa daj oglas, pa daj na radio,.... Poleg tega, da je zraven še neskončno število kužkov, ki si želijo v nov dom. Pa prijave o mučenju, pa zanemarjanju..... Včasih si grem prav na živce, ker skoraj barantam in težim s temi ubogimi živalcami, če bi jih kdo vzel vsaj začasno. One pa le nemo gledajo, ko jih "prestavljamo" iz enega doma v drugega.
Ja, kaj nam ostane drugega, kot da se nam ob takih namerno sproduciranih leglih strena!?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 10.07.06 21:18
andreja, misliš, da smo neumni, ali kaj???

Očitno smo vsi, ki ddajamo muce po par mesecev totalno nesposobni, saj si jih ti zelo hitro oddala.

Mah, saj je vseeno. Najbrž kriteriji pri oddaji niso bili tako strogi (če si jih zares oddala oz. se pač umaknila s foruma)-mi pač ni vseeno, kje bo maček končal čez par mesecev. Ne boš verjela, tudi najboljšemu prijatelju lahko mucka povoti avto!!!

Biba, nikjer nisem napisala, da so teme na tem forumu-informacije so drugje-tu še nisem zasledila veliko uporabnega.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar polona2 nepr. 10.07.06 21:19
Andreja,
pa vi še vedno mislite, da ne delate nič narobe? Spremljam temo že od samega začetka, preveč besed je padlo, se strinjam, ampak vseeno, ne vem, ali ste slepi ali kakšno težavo imate??? Vsi ti, ki so vas v tej temi kritizirali, imajo najbrž doma polno s cest in smetnjakov pobranih mačjih mladičev, vi pa prav z vrtčevskim entuziazmom razglašate, da je vaša ljubka mačka skotila 4 mladiče. Mogoče pa bi se kdo od posvojiteljev vaših mačjih mladičev drugače odpravil po mucka v Gmajnice, kjer jih imajo 100!!!, ne pa da vas rešujejo na ta način.
Upam, da boste sedaj končno sterilizirali vašo mačko in ne boste več delali škode vsem zavrženim muckom,ki veliko bolj potrebujejo nov dom, kot pa vi dva in pol meseca slinjenja okrog štirih luštnih malih kepic.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 21:58
polona2

dobro nekoga, ki ima doma muce pobrane s ceste ali smetnjaka, še razumem, da včasih izgubi živce(čeprav ne odobravam, kajti za tako poslanstvo so se odločile same in ni jih nobeden silil , da dajo začasen dom mucam, ampak vsaka čast jim, jaz sem raje posvojila dva muca in zaenkrat zaklučila z dobrotništvom), tebe pa ne morem, da si napisala tako žaljiv post, če želiš pomagat pojdi in posvoji kakšnega muca, ravno od teh deklet ali iz Gmajnic, kot si omenila že sama in šele potem očitaj nekomu, da je slep in da ima težavo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar polona2 nepr. 10.07.06 22:05
Biba, ne da se mi ukvarjati s teboj, res ne.
Če se bo komu moj post zdel žaljiv, naj prosi Primoža, da ga zbriše.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 10.07.06 22:14
Žaljiv post??? Hm....
Polona je napisala točno tako, kot je! In ona (+ še nekaj "bojevnic") je ena izmed skupinice iz Gorenjske, v kateri "migamo", kolikor se le da, da živalice ne bi ostale na cesti! Poleg zavetiških živali pomagamo tudi pri oddaji "namerno" (neodgovorno!) sproduciranih legel. Tako, da stavek "naj gre in posvoji kakšnega izmed njih" ni ravno na mestu!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 10.07.06 22:19
v kolikor je tako se ji pač opravičujem za zadnji stavek, ampak post je še vedno žaljiv.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Someone 11.07.06 13:29
Mene pa samo zanima, kaj naj bi Andreja po vaše ( polona2,aussie,simona...) naredila s temi štirimi mucki ?????????
Muca, na žalost, še ni sterilizirana, mladički so tu....kaj naj sedaj naredi po vašem mnenju ?!? Jih da raje v smetnjak, da jih bo kdo našel in potem bodo imeli pravico do skrbnih lastnikov in novega doma ?!? Ker če vas poslušaš, bog ne daj, da kdo posvoji mladička iz domačega legla, čeprav s tem prav tako pomaga ! Ali naj, kot sem že napisal, raje počaka, da bodo ti mucki postali žrtve ( čeprav ne namigujem, da bi Andreja kaj takšnega storila ), pristali v zavetišču in potem imajo pravico do doma ?!? Res me samo to zanima, kaj naj bi Andreja naredila SEDAJ s temi mucki. Ker da bo dala muco sterilizirat, je napisala že sama, takoj v prvem postu. Se pravi, bo pravilno ravnala. Mucki pa so pač prišli na svet in je vsaj toliko odgovorna, da jim je poiskala nove domove. Raje se spravljajte na tiste, zaradi katerih imate ve toliko dela.

Vem,da veliko pomagate na tem področju in se trudite, svaka čast, in tudi razumem, kaj hočete doseči, mislim pa, da se to da narediti na mnogo bolj prijazen način. Pa mogoče ste malo krivične do teh štirih muckov.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lolima 11.07.06 14:00
Someone, ocitno nisi vsega prebral...andreja se je ZAVESTNO odlocila za leglo, torej so muci prisli na svet NACRTNO. Ker je njihova muca tako lepa, so ocitno hoteli spraviti na svet se vec lepih mladickov, a ne kok so prijazni, ocitno je mislila, da muckov primanjkuje.
Vendar je naredila ogromno napako. Tukaj se sploh ne gre za te 4 malcke, ampak gre se za celotno situacijo, prevec mack- nepotrebno stepanje novih mack, gre se za to, da niso samo teli 4 malcki, vendar iz enega legla se razvije cel kup mackov. Kaj pa mislisi da bo z nasledniki od teh mladickov in tako naprej in naprej in naprej..... Preberi si link, ki ga je ena nalimala tam, na zacetku in bos videl kaj iz enega samega legla prinese za sabo.
Popolnoma neodgovorno dejanje in ravnanje s strani cloveka. Andreja je naredila ogromno napako in kriva bo za mnozico prezgodaj mrtvih mackov, naslednikov teh njenih "cukrckov", ki bodo po vsej verjetnosti umirali na cestah ali pa bili obeseni za drevo....ampak andreja se tega itak ne zaveda, ona vidi samo 4 malcke in "nic hudega", kaj bo pa naprej z nasledniki njene precudovite navadne domace macke, pa je niti najmanj ne zanima. Vsi vidite samo eno leglo, big deal...ampak zal, temu ni tako....nikoli ni samo eno leglo, edino ce bo zares zares zares sreca in so te malcke dobili ljudje, ki jih bodo dali kastrirati in sterilizirati- pravocasno. Pa se zmeraj je skoda, ker namesto teh malckov, ki so prisli na svet za brezveze, bi ti ljudje lahko vzeli vsak zase eno navadno macko s ceste, verjetno se celo popolnoma identicno, in s tem bi bile 4 muce s ceste na varnem.
V vsakem primeru skrajno butasto ravnanje lahkomiselnega cloveka.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lolima 11.07.06 14:05
Poleg vsega pa....kaj pa ce bo cez eno leto, tukaj kaksna forumovka nasla brezdomno macko, samo v tem krutem svetu, lacno in shirano, bolano...nalimala bo slikico in....kdo ve, kaj ce bo to eden izmed naslednikov njene, andrejine precudovite macke.... Itak ne bo vedela,niti je ne bo zanimalo cigava je ta macka, od kje prihaja in tako potem forumovke resujejo "vase" macke, macke od neodgovornih ljudi. A je treba tega?? A je res treba tega??
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar polona2 nepr. 11.07.06 14:08
Se lahko samo podpišem pod tole, lolima!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 11.07.06 15:00
....bog ne daj, da kdo posvoji mladička iz domačega legla...
Od kje ti to??? Rekla pa sem, da mi grejo na živce izjave v stilu: naša mucica si je želela biti 1x v življenju mamica... Blablabla! Če ste že tako čustveni in se postavljate v "mačjo kožo", potem poskrbite za tamale in dajte mucko in mladičke "porihtat" --> sterilizacija/kastracija, cepljenja,...
Če ne bereš dobro foruma - pomagamo tudi pri oddaji muck iz domačih legel ali jim vsaj iščemo začasne namestitve.
In močno dvomim, da je Andreja v 2 dneh oddala vse mucke!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 11.07.06 16:04
Ma sedaj ste pa res že malo paranoične, naj vas spomnim, da so vse te brezdome muce nekoč imele dom , če že ne one pa njihove mame ali stare mame in tako dalje. In, če bi vsi lastniki mačk, ki imajo željeno ali neželjeno leglo le teh, poskušali najti dom za svoje mucke, bi kaj kmalu ugotovili, da to ni tako enostavno in bi prenehali proizvajati legla ter začeli razmišljati o steralizaciji muc. Ker pa je tako malo odgovornih, kot je andreja, pa pristanejo te muce na cesti ali pa še kje drugje in ster. popolnoma odpade in takrat se začnejo nekontrolirano množiti.
Za kastracijo pa tako vemo, da je že sakoraj utopija, saj mačkon ne privleče mladičev domov.
In, če je andreja usekala mimo, bog pomagaj, je pa želela odati svoje muce in jim priskrbeti dom, kar je pa tudi pohvale vredno. Za tako obsedeno stanje ni, kriva andreja in njej podobni ampak popolnoma neodgovorni ljudje, ki mladiče enostavno popokajo v avto in jih odpeljejo v drug kraj tam pa se jih znebijo.
Zaradi takih imate ve toliko dela z iskanjem domov za te zavržene živali, in ti niti najmanj ne obiskujejo takih forumov, ker jih niti ne zanima, kaj si mislite o njih, opravijo kar se jim zdi in bodo naslednjič tudi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 11.07.06 16:26
Ja, ampak če se ljudje podobni andreji ne bi odločali za legla, bi mogoče ljudje, ki so vzeli njene mucke, vzeli kaknega od teh ubožčkov. V bistvu je vzela mesto oz. nov dom 3 muckom, ki so zavrženi (1 je bojda ostal doma).
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mia_2006 11.07.06 17:00
SOMEONE
sprašuješ, kaj naj andreja naredi s svojimi malčki... Naj sprejme odgovornost in jih zadrži pri sebi, jih pregleda, testira, cepi, zaščiti pred zunanjimi in notranjimi zajedavci ter sterilizira oz. kastrira. Enako naj naredi z odraslimi mačkami. Prevzeti odgovornost namreč ne pomeni, da mačke v 2 dneh oddaš (prezgodaj!) prvemu, ki pride mimo, ampak da jim poiščeš vestne lastnike, ki jim bodo nudili veterinarsko oskrbo, kvalitetno prehrano in jih sterilizirali oz. kastrirali. Upam si reči, da andreja takšnih lastnikov ni našla. Kaj to pomeni? 3 legla na leto, v vsakem od 4-6 mladičev krat število mačk. Lahko se zgodi, da bo kateri od potomcev teh mladičev pristal na cesti v smetnjaku; če bo preživel, se bo znova sparil in nastala bo kolonija mačk brez lastnikov, ki od rojstva živijo na cesti. In to pogosto kar v centru mesta, ob prometnih cestah. Za vse povožene, zavržene, utopljene, mučene potomce svojih mladičev bo kriva sama. Sliši se kruto, ampak na žalost je tako.

Andreja je mogoče mladiče res oddala (glede na to, kakšno je razmerje med ponudbo in povpraševanjem, je to praktično nemogoče). Ampak a bo ostala v stiku s temi ljudmi, se bo prepričala, ali so sterilizirane oz. kastrirane, cepljene, žive? Mala verjetnost. Odgovornosti za živali se ne znebiš s tem, da jih oddaš. Potrebno je veliko več. Če ti je mar, seveda. Če ti ni, potem pa izgleda vse še preveč lahko.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Mia_2006 11.07.06 17:01
SOMEONE
sprašuješ, kaj naj andreja naredi s svojimi malčki... Naj sprejme odgovornost in jih zadrži pri sebi, jih pregleda, testira, cepi, zaščiti pred zunanjimi in notranjimi zajedavci ter sterilizira oz. kastrira. Enako naj naredi z odraslimi mačkami. Prevzeti odgovornost namreč ne pomeni, da mačke v 2 dneh oddaš (prezgodaj!) prvemu, ki pride mimo, ampak da jim poiščeš vestne lastnike, ki jim bodo nudili veterinarsko oskrbo, kvalitetno prehrano in jih sterilizirali oz. kastrirali. Upam si reči, da andreja takšnih lastnikov ni našla. Kaj to pomeni? 3 legla na leto, v vsakem od 4-6 mladičev krat število mačk. Lahko se zgodi, da bo kateri od potomcev teh mladičev pristal na cesti v smetnjaku; če bo preživel, se bo znova sparil in nastala bo kolonija mačk brez lastnikov, ki od rojstva živijo na cesti. In to pogosto kar v centru mesta, ob prometnih cestah. Za vse povožene, zavržene, utopljene, mučene potomce svojih mladičev bo kriva sama. Sliši se kruto, ampak na žalost je tako.

Andreja je mogoče mladiče res oddala (glede na to, kakšno je razmerje med ponudbo in povpraševanjem, je to praktično nemogoče). Ampak a bo ostala v stiku s temi ljudmi, se bo prepričala, ali so sterilizirane oz. kastrirane, cepljene, žive? Mala verjetnost. Odgovornosti za živali se ne znebiš s tem, da jih oddaš. Potrebno je veliko več. Če ti je mar, seveda. Če ti ni, potem pa izgleda vse še preveč lahko.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Someone 11.07.06 21:17
Saj očitno tud ve ne berete postov, ker je Andreja napisala, da če muc ne bo mogla oddati, da jih bo obdržala doma in da je že nekaj brezdomih mačk končalo pri njih...mislim, da se spravljate na napačne ljudi. Ogromno je takih, ki mucke takoj po skotitvi pobijejo, jih odvržejo itd. in zaradi takih imate ve toliko dela, po takih je treba udrihat !
Andreja ima pač mladičke, našla jim je dom ( in ne morete kar posploševat, da jim sigurno ni našla dobrih lastnikov ),mačko bo dala sterilizirat...a naj se zdaj ubije zarad tega ?! In za njih so zdaj odgovorni njihovi novi lastniki, ne več ona. Halo, a zdaj bo ona kriva, če bo nekomu od teh novih lastnikov mucka povozil avto ?!? Jaz sem tudi kupil psa, pa sem zdaj sam odgovoren za njega, sigurno niso to ljudje, ki so mi ga prodali ! In jaz sem bil tisti, ki se je odločil, da bom dal mačko sterilizirat, ker je zdaj moja in jaz odgovarjam zanjo. A pol ste ve potemtakem še zdaj odgovorne za vse mucke, ki jih oddate ?!?In tudi ni rečeno, da če ti ljudje ne bi vzeli njenega mucka, bi ga pa šli iskat v zavetišče...kje to piše?!Konec koncev pa narediš dobro delo ali vzameš mucka iz zavetišča, ali iz domačega legla, če primerno skrbiš zanj.Dom in skrbne lastnike si zasluži zavetiščni ali domači muc.
Kot sem že napisal, spoštujem vaše delo...ampak,da linčate nekoga,ki je naredil napako in pustil štirim mladičkom na svet, a jim je našel dom, kar je v končni fazi najbolj pomembno...ne vem no. Razumem, kaj hočete povedati o načrtno skotenih mladičih ( ki so srečno končali ), ampak bolj me skrbijo nenačrtno skoteni, ki končajo v vrečkah, smetnjakih...take ljudi je lahko sram in take je treba spametovat .
Sploh se pa ne mislim več ukvarjat s to temo, ker očitno nočete dojet, kaj hočem povedat. Ne zagovarjam tega, da naj se domače mačke veselo razmnožujejo ( in seveda, da jih je treba sterilizirat/kastrirat in to poskušat omejit ) zdi se mi pa fer od Andreje, da če je že do tega prišlo, da je vsaj pravilno ravnala in našla muckom lastnike, ki bojo, upajmo, poskrbeli za njih.
Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tanja! 11.07.06 21:39
Za zivali, ki se bodo nekoc mogoce skotile pri meni (v vsem svojem zivljenju si se nisem upala privosciti nobenega taksnega ali drugacnega legla) bom odgovorna celo njihovo zivljenje. Ne vem zakaj je to tako tezko razumeti. Ce na svet spravis bitje, ki je povsem odvisno od cloveka, si zanj odgovoren za vedno. Pa tudi za vse njegove potomce....
Vse macke in precejsen delez psov na nasem drustvu oddamo ze sterilizirane ali kastrirane. Pa ne gre za "nase" zivali, temvec za najdencke. Zakaj tega ne storijo tudi ljudje, ki se odlocijo imeti leglo muc? 12 tednov star muc je ob predpostavki, da je zdrav, razglisten in pravilno hranjen ze dovolj velik za tak poseg. In vsi "nasi" macki, ki so bili sterilizirani oz. kastrirani pri tej starosti so povsem zdravi in srecni v novih domovih. lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 11.07.06 22:11
Ma daj Tanja, povej čisto po pravici kako dogo spremljate te živali, ki so v tako srečnih domovih, pa ne pozabi, da imam tudi jaz dva posvojena muca z vsemi papirji.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 11.07.06 22:16


Če sem prav razumel, vam "odgovornost" za oddane mačke omogoča (zahteva po stiku z novini lastniki), da še neomejeno dolgo vtikate svoje nosove in tako nadzorujete življenja nesrečnih lastnikov. perfiden nadzor, ni kaj.

Kaj res nobena med vami nima nikakršnega svojega življenja, da se morate nenehno vpletati v tuja?


Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Someone 11.07.06 22:25
Če na svet spraviš bitje, si zanj odgovoren vse življenje in za vse njihove potomce...haloooo?!?
Mislim,da če to bitje nekomu daš v skrbništvo oz. prodaš, da se tvoja odgovornost tu konča. Sam imam psa in dva mačka, za njih sem odgovoren jaz, za to sem se zavestno odločil, ko sem jih kupil oz. posvojil...jaz pazim nanje, jih negujem,jim kupujem hrano,jih vozim k veterinarju...tega ne počnejo ljudje, od katerih sem jih dobil.Od dneva naprej, ko so pristali pri meni, sem jaz odgovoren za njih in to mi je kristalno jasno. Vsekakor tega ne pričakujem od ljudi, pri katerih so se moje živalce skotile.
Sicer pa whatever...rad imam živali, ne maram, da trpijo, ne maram ljudi, ki jih mučijo, pobijajo ali zavržejo in spoštujem tiste, ki za njih lepo skrbijo...mislim,da se v tem vsi strinjamo and that's the point !
Lp!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 11.07.06 22:38
Očitno še nisi slišal, da se ob posvojitvi živali podpiše pogodba, v kateri je med drugim napisano tudi tole: Posvojitelj se zavezuje in strinja društvu omogočiti neovirano izvedbo potrebnega kontrolnega ogleda/kontrolnih ogledov in preverjanja /ne/ustreznosti življenjsko bivalnih pogojev živali. Če se ugotovi, da ne ravna v skladu z določili te pogodbe ter veljavnimi predpisi in ne upošteva posledičnih opozoril ter navodil društva v zvezi s tem za dobrobit živali in ureditev razmer, je seznanjen in se strinja, da lahko društvo zahteva, da žival vrne nazaj društvu v roku, ki ga določi društvo in mora žival vrniti, pri čemer vse nastale stroške v zvezi s tem krije sam. .....
Kar se tiče našega "privat" življenja - če se že greš prostovoljca, potem je logično, da se take stvari "raztegnejo" na cel dan. Ker živali ne izbirajo, kje in kdaj jih bo kdo odvrgel, kdaj je komu treba poiskati nov dom,....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 11.07.06 23:17
Ma daj recimo bobu bob, zakaj se lažje odajajo domače mačke, kot iz zavetišč ali društev, ja zato, ker ti v štartu za domačo mačko ni treba odšteti nič, medtem, ko posvojiš muco iz zavetišča, pa moraš odšteti nekaj denarja, za njeno steralizacijo ali pri mačkonu za kastracijo in cepiva, ja in zraven podpišeš pogodbo, da boš za njo skrbel v skladu z njihovimi zahtevami v primru, da se je naveličaš ali pride do kakšnih težav pa moraš žival vrniti. To, da so pa prostovolci ali delavci v zavetiščih odgovorni za njihovo nadaljno življenje ali pa, da bi kdajkoli preverjali kako posvojenci živijo, pa še nisem slišala niti videla, lahko povem iz lastnih izkušen, še nikoli me ni nihče preverjal, kako ravnam z mojima mačkonoma. Res pa je tudi nekaj, da nekatere zahtevajo od posvojiteljev skoraj nemogoče, od tega da mora muc biti v stanovanju in nikakor ne na vrtu, pa čeprav živiš daleč od prometnih cest, pa da ga moraš hraniti z točno določeno hrano in še in še. No, ko morebitni posvojitelj pokliče in mu zasčnejo naštevati svoje zahteve in stoji skoraj pred rasodiščem, se raje odloči za lažjo pot in vzame muca iz domačega legla, ter sam poskrbi za vse potrebno.
Ravno ta stroga merila odvračajo ljudi od posvojitelstva, pa čeprav, ko imaš enkrat muca doma te nobeden več ne vpraša, kaj počneš s tem mačkonom in je samo od sreče mačkona odvisno pri kakšnem človeku pristane.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 11.07.06 23:32
Veš kaj: če človek že v štartu ni pripravljen dati niti tolarja za žival, potem ga ne bo dal nikoli! Tak človek živali ne bo peljal k vetu, je cepil,...
Primer: zadnjič me je poklical možakar (kmet), ki je hotel NOja za na verigo. Ko sem mu rekla, da ga ne dam za na verigo, je spraševal, če imam še kakšnega psa za oddat (ko sem mu že na začetku pogovora omenila, da jih oddajam kar nekaj). Povedala sem mu za mešanca, za katerega pa bi moral odšteti 14.000 sit. In kaj mi je "frajer" rekel: Kaj se ga greste, pa saj ni prašič??? Malo je manjkalo, da mu nisem rekla, naj da na ketno svojo ženo in naj mu laja pred bajto...
To ti je odnos nekaterih do živali!!! Za na ketno pa lajat! Pa če to ni slučajno gospodarska žival, od katere vsaj kaj imaš, potem ni vredna niti tolarja... Pri taki vrsti ljudi ni prostora za ljubezen do živali!!! Ni šans, da gre katerakoli žival iz mojih rok v roke takega norca.
Glede preverjanja: iz katerega zavetišča si ti vzela mačke, nimam pojma. Niti ga nimam o tem, kako tam preverjajo lastnike posvojenčkov.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tanja! 12.07.06 07:54
Someone, misljena je bila moralna odgovornost. Vzrediteljica moje psicke mi vedno stoji ob strani in mi vedno bo. Ce bo treba tudi financno. O tem govorim. :)

"Za zivali, ki se bodo nekoc mogoce skotile pri meni (v vsem svojem zivljenju si se nisem upala privosciti nobenega taksnega ali drugacnega legla) bom odgovorna celo njihovo zivljenje. Ne vem zakaj je to tako tezko razumeti. Ce na svet spravis bitje, ki je povsem odvisno od cloveka, si zanj odgovoren za vedno. Pa tudi za vse njegove potomce...."

Biba, ne govorim o odgovornosti do zivali predanih iz drustva, zavetisca, temvec o svojih zivalih oz. o mladicih ce kdaj bodo. Mislim, da je bilo dovolj razumljivo napisano.

Kar pa se tice drustva, v njihovo delovanje in politiko se ne vtikam. Moje delo je ze dolgo omejeno na zgolj slikanje in oglasevanje zivali in obcasno pomoc pri taksni in drugacni oskrbi. Zame osebno so merila za posvojitev se premalo stroga, kar se je dostikrat ze izkazalo za resnicno, zato se posvojitev pac ne grem vec. lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 12.07.06 10:03
Nisem, govorila o psu za na verigo, čeprav se res še najdejo taki ljudje ampak jih je na srečo vedno manj in so psi tudi na kmetijah postali hišni ljubljenčki.
Če človek sam nima odnosa, do živali, mu ne pomaga niti, da zanj odšteje nekaj denarja, in denar ni garant, da bo za žival tudi lepo skrbel. Pri nas doma, že odkar pomnim, imamo muce in pse, pa do mene še nobeden, ni kupil niti posvojil mačk niti psov, vedno smo jih dobili od ljudi, ki so ta legla imeli in za njih niso v štartu odšteli niti tolarja, pa smo za njih vedno zelo lepo skrbeli in opravljaliu steralizacije že takrat, ko mnogi za to sploh še vedeli niso in lahko trdim, da se jim je godilo lepše kot mnogim, katerih lastniki so se bahali z pasemskimi psi, ja vse se začne in konča pri človeku.
Iz, katrega koli zavetišča, bi ju vzela me ne bi preverjali že zato ne, ker bi za ta namen rabili vsaj enega človeka, ki bi cele dneve skakal po terenu in preverjal, kako njihove živali živijo, to je pa čista utopija, čeprav osebno mislim, da bi pri nas res rabili nekaj ljudi v smislu policajev za živali, v dobrobit vseh živali, pa naj si bo podarjene, kupljene ali posvojene.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Someone 12.07.06 11:15
Aussie,sam imam 2 muci.Obe sem našel na cesti, kot mladički, se pravi nisem dal niti tolarja za njiju, pa za obe lepo skrbim, za zdravljenje ene od njiju je bilo že v štartu treba kar nekaj odšteti, sta sterilizirani, jesta kvalitetno hrano...itd. Prosim, da ne posplošuješ kar povprek. Za psa pa sem kar nekaj plačal in je deležen enake oskrbe, kot mački, ki sta bili zastonj.
Je pa verjetno kar nekaj takih ljudi, ki mislijo, da bi v zavetiščih morali biti še srečni, če oddajo kakšnega psa, čeprav bo na verigi...groza.Ko vidim psa na verigi, me kar stisne.Na žalost je še kar nekaj tako mislečih ljudi, sploh na podeželju, na kmetijah. Gleda te, kot da si malo usekan, če mu predlagaš, naj da sterilizirat mačko ali pa psa iz verige vsaj v pesjak, če že ne drugega. Važn, da se krave in prašiči "fajn redijo".
LP
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 12.07.06 11:49
Andreja kljub vsej svoji dobronamernosti desetih mačk itak ne bi smela imeti doma... S proizvodnjo novih mladičev se je njena dobrodelnost, ko je posvojila prvotne štiri, tako rekoč izničila. Zdaj ima sedem mačk, a ni to že čez zgornjo mejo?
Glede stroškov ob posvojitvi - v Gmajnicah je prispevek za psa (bil) nekaj manj kot 10.000. Pes ima opravljena vsa obvezna cepljenja, je razglisten in dobi ampulo proti zunanjim zajedalcem. Če vse to seštejem, koliko bi stalo pri veterinarju, je to krepko čez teh deset tisoč. Zastonjski psički pa se praviloma oddajajo brez opravljenih cepljenj, mogoče so razglisteni... Se pogovarjam z ljudmi, ki imajo "no name" pse, ki so jih dobili pri sosedu, se zgrozijo, ko izvedo, da moraš za posvojenčka plačati, ko pa jim razložim, kaj vse v bistvu dobiš za ta denar, dobijo kar dolg nos (vsaj tisti, ki so toliko osveščeni, da naredijo kaj več kot cepljenje proti steklini - samo to stane skoraj osem jurjev). Če pa je žival še kastrirana/sterilizirana, imaš pa v bistvu "čisti dobiček".
Tanja govori o moralni odgovornosti. Zagotovo je drugače, če oddajaš živali v zavetišču, ker je stvar tam vseeno malo bolj neosebna, kot če imaš te živali doma oz. jih oddajaš kot oseba. V življenju sem oddala eno samo žival oz. sem pomagala oddajati sosedovega (zanemarjenega) psa in sem imela kar nekaj dni ogromen cmok v grlu in kepo v želodcu. Sploh ker se je prvič zataknilo in sem se bala, da bo pes novega lastnika ugriznil. Je pa zato pri drugem posvojitelju šlo toliko lažje. Saj pri desetem psu bi bila verjetno že bolj sproščena, ampak res ni lahko.
Ja, in je prav, da se komplicira. Neustrezen in neozaveščen lastnik lahko pomeni napadalno žival in še več mladičev, ki se prej ali slej (če ne prva generacija, pa druga generacija potomcev) znajdejo pri ljudeh, ki jim iščejo nove domove.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 12.07.06 11:53
Ne posplošujem: samo povem, da obstajajo taki primerki!
Drugače pa se strinjam s tabo.
Nekateri takoj, ko jim poveš, da oddajaš žival, ki je iz zavetišča, za 3 sekunde utihnejo in potem razočarano: Ajaaaa??? Hm...ne vem, zakaj se tako bojijo takih živalic.... Kot, da so kužne! Pa v bistvu dobijo "komplet porihtane" živali in to za ceno, ki je dosti nižja, kot če bi vse to (cepljenje, K/S, čipiranje,....) urejali sami.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 12.07.06 12:11
No, zdaj pa postajate že absurdne, drage dame. Kaj ni prav ena med vami - Yo - tistim , ki imajo postor in denar za vzdrževanje živali ( s tem tudi Andreji) predlagala, da posvoji še kakšno mačko iz zavetišča? Torej sedmo (zdaj osmo)?

In kaj naj bi ona naredila z zadnjima dvema posvojenima mačkama? Ju pustila na cesti ali v smetnjaku? Ju dala v zavetišče, kjer bi dočakale v 30 dneh novega lastnika ali pa tudi ne? In kaj se s temi živalmi zgodi po tem roku?

Dajte, pustite ljudi, ki skrbijo za živali, končno pri miru. Morda skrbijo zanje drugače kot vi, vendar jih vsaj po določenem roku ne dajo "uspavati", ampk skrbijo zaje do njihove naravne smrti!

Najdite si že končno drugo kost za glodanje, saj ste v tem primeru o sebi pokazale najslabšo možno sliko, pa če se tega zavedate ali ne. Kdor je to spremljal, bo krepko premislil, predno bo iz vaših rok prevzel kakšno zavrženo žival in s tem pristal v rokah vaše inkvizicije.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 12.07.06 12:31
Zaradi že vnaprejšnje slabe vesti morda?

Predlagam, da nekaj dni ti sprejemaš klice namesto recimo Tanje ali Polone, pa boš potem povedala, kakšni ljudje so pripravljeni vzeti živali.
Bi bila zanimiva statistika, koliko je normalnih klicev, koliko pa kmetov, ki rabijo psa za na verigo in mačka za lovit miši (po možnosti kje blizu ceste). Ki ga seveda ne smeš sterilizirat/kastrirat, ker potem ni več tako priden.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 12.07.06 12:39
Torej v vaših pogodbah piše tudi to, da mačke ne smejo loviti miši?????? Mislim, da sem res zašel na forum Psihiatrije....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 12.07.06 12:43
Mah, daj ne obračaj besed....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 12.07.06 12:52
Prosim za jasen odgovor: kaj se zgodi z živalmi v zavetiščih, ki po določnem roku ne najdejo lastnika?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 12.07.06 13:33
Po zakonu se lahko žival, ki se jo po 30 dneh ne odda, usmrti. Potem pa je od zavetišča odvisno ali bo žival na njihovih "plečih" ali pa jo dajo evtanazirat!
Preberi si teme pod: Perun, Zonzani,.... in pa: Horjul,....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 12.07.06 13:45
Poznam zako, zato sem želel, da ga citirate, v vednost tistim, ki ga morda ne poznajo.

Zakaj torej napadate tiste ljudi, ki imajo pri sebi kakšno žival več (in skrbijo zanje!) , kot je v predpisih??? Ker jih skušajo rešiti pred možno evtanazijo, ki vam jo zakon predpisuje? Kje je tu vaša etika?

Svoje čase so takim službam rekli: konjederci ali šintarji....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 12.07.06 13:54
Enim je res težko dopovedati. RAVNO ZATO!
Andreja ni posvojila mačk iz zavetišča. Zaradi nje se včeraj v zavetišču niso odprla štiri mesta za štiri druge mačke. Kapiš?
Je pa lepo, da je pobrala šest tistih prvotnih muc. Zelo narobe pa je, da je dovolila, da so na svet prišle še štiri nove mucke.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 12.07.06 14:03
Pa smo spet na začetku: če bi lastniki sami poskrbeli za namestitev živali pri novih lastnikih, ne bi končale v zvetiščih. Torej je treba take lastnike podpreti in ne napadati!
Kdo pa pravi, da bi novi lastniki v nasprotnem primeru prišli k vam po živali? Dvomim..., sicer bi že bili pri vas...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ppp 12.07.06 14:03
Tale odstavek je tisti, ki gre v nos ljudem, ki rešujejo zavržene mačkone:

"........tudi mama Miška gre zdaj v sterilizcijo, vendar se nam je zdalo škoda, da ne bi enkrat, glede na to, da je tudi sama lepotička, skotila podmladka."

Načrtno parjenje mačk.....
Zakaj že? Da se Miška zdaj bolje počuti, ko je lahko enkrat postala mamica?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 12.07.06 14:10
Nekateri, če še nisi opazila, dvomimo tudi, da so sploh prišli k Andreji.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 12.07.06 14:10
Ah, kje so časi, ko bomo Finska???? Tam sploh nimajo zavetišč, ker je mentaliteta ljudi daleeeeeč pred nami (in še marsikom!)...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 12.07.06 14:14
Ne, tako je lepa, da si svet zasluži njene mladičke. Druga varianta je denimo čudež življenja - kaj je lepšega, kot videti, kako nastaja življenje in kako raste podmladek?

Ampak nekateri res niso sposobni videti dlje od svojega nosu, med njimi nekaj sodelujočih v tej temi.
Očitno bo treba pripenjat odlikovanja vsem tistim, ki imajo toliko pameti, da živali dajo sterilizirati/kastrirati, še preden se razmnožijo. Izvzeti so resni rejci.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 12.07.06 16:53
Ne Yoyo

saj ni tako hudo, saj poznaš tisti pregovor "pes ki laja ,ne grize", v resnici so to čisto prijazna dekleta, tukaj na tem forumu samo čistijo svojo jezo in nemoč, ker ne morejo čez noč spremeniti sveta, oz. Slovenije, na druhih forumih jim to namreč ni dovoljeno. Me pa veseli, da se je tem ženskem prerekanju priklučil moški in povedal svoje mišljenje. Si predstavljaš, kako teške besede bi šele letele, če bi se nam pridružil še kakšen zagovornik, svetosti življenja, ki je prepričan, da imajo vsa živa bitja enake pravice in mu je pojem kastracija ali ster. pohabljanje živali. Uh bilo bi zelo hudo ampak, zanimivo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 12.07.06 17:38
Jaz lajam in še grizem zraven! :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzy 12.07.06 18:26
Mene pa zanima (glede na to, da so resni rejci izzvzeti), zakaj se ne napada potem tudi tistih, ki načrtno parijo pasemske mačke in jih prodajajo za mastne denarje. A to je pa ok? Zakaj pa tem ne napišete, kako so nesramni, da bi mogoče kdo, namesto, da je od njih kupil mačka, šel ponj v zavetišče ?!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 12.07.06 19:03
Joj, buča bučasta!!! Prebrskaj malo po temah: rodovnik-nerodovnik, pa ti bo jasno. Ne da se mi že 12554698533-tič razlagati zakaj!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 12.07.06 19:45
Odlično, čista rasa se lahko pari, ostale pa je treba sterilizirati in iztrebiti.

Tako je ravnal že Hitler....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 12.07.06 19:52
ti kar, če ti je potem lažje.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 12.07.06 20:05
ja Lizzy

tole si pa lepo povedala,

ampak pasemske mucice so tako lepe veš in takooo zdrave ter prav posebne, da se jih res splača parit in prodajat za mastne denarce, pa še sterelizacija in kastracija ni potrebna. Glavno, da je v igri denar.
Pa čeprav imajo lahko tudi te nezaželena legla in kot je povedala že Lizzy, tudi one odžirajo mesta zavetišniškim mačkam.
Kakšna dvoličnost.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 12.07.06 20:08
Uh pa res , sakoraj grizeš, saj ti ni treba dokazovati, da si lahko nesramna,
to tu že vsi vemo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 12.07.06 20:09
Kdor ima tako veliko željo in seveda denar za pasemsko muco, navadne mačke pač ne bo vzel in jim te niso konkurenčne, ker takega človeka navadna mačka ne zanima.
Poleg tega sem skoraj 100%, da ta muca ne bo končala na cesti. Kar pa za andrejine mucke ne morem reči!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 12.07.06 20:21
Maja

jaz bi teh tvojih 100%, kar precej zmanjšala, naprimer, po naši vasi šminkira vaški frajer(kot mu pravimo)je pa rodovniški perzijec in ni kastriran, tako da mu je uspelo narediti, kar nekaj svojih potomcev, je pa res, da so mucki šli za med.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Maja. 12.07.06 21:06
Pa vzreditelj to ve?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 12.07.06 21:24
Maja
nebodi tako naivna, živiš namreč v Sloveniji v kateri je zelo zelo malo vestnih vzrediteljev, pa naj si bo mačk ali psov. Večini je prav malo mar, kaj se po prejetju denarja še dogaja z njegovimi mladiči, pokličeš ga eventuelno ti sam, če te slučajno še kaj zanima in če je kaj narobe z njim.
Vem iz lastnih izkušen, kot sem že enkrat na tem forumu razlagala sem lastnica maltežana, ki je bil kuplen pri res preverjenem vzreditelju s pogodbo, ki sem jo sama sestavila, pa me v dveh letih ni poklical niti enkrat, da bi me vprašal, kako gre njegovemu/mojemu maltežanu in imam dalmatinčka, ki pa je bil kupljen v Avstriji z izredno pogodbo, zavarovanjem, do starosti šetih let, z njimi pa smo res ohranili prijatelske stike, pa ne samo zaradi psa, ampak tudi zaradi nas samih.
Kje so šele mačke, pa ne mislim s tem, da niso vredne skrbi, da ne bo pomote.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 12.07.06 22:07
Resni rejci vseh pasemskih živali, tudi malih.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 12.07.06 22:10
No, konkretno poznam vzreditelja, ki je od bodočega lastnika zahteval črno na belem, da bo dal mačkona kastrirat, razen če se ne misli resno ukvarjati z vzrejo in se pošteno izobraziti na to temo. Evo. Eden je že. Za začetek.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 12.07.06 22:15
Ne, sploh ne gre za to, in če bi prebrala nekaj starejših tem, bi razumela. Tudi meni se ne da že n-tič razlagat.
In zelo veliko punc tu gori ima to, kar naj bi Hitler po tvojem iztrebljal. Tudi jaz.
In namenoma nisem napisala rodovniška vzreja, ampak resni rejci, kar pomeni, da jim ni vseeno niti za svoje živali niti za to, kam pridejo njihovi mladiči in kaj se dogaja z njimi. Da jim denar ni v prvem planu.

Preberi si temo o manchesterskih terierjih, se je drznil oglasiti potencialni bodoči lastnik! Potem pa si predstavljaj, kakšni se šele javljajo za "zastonjske " pse. BTW, ti terierčki so se lani prodajali po tisoč evrov, če se prav spomnim?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzy&Someone 12.07.06 22:46
Ja res, kakšna dvoličnost...ko lastnik pasemske mačke, poskuša najti dom za svoje drage mladičke, je vse lepo in prav, ko pa to skuša narediti lastnik navadne domače mačke je pa ogenj v strehi-je pa skrajno neodgovoren. Kot da maček ni maček. Čeprav konec koncev oba ravnata enako odgovorno...ne vem kje piše, da navadna mačka pri novem lastniku ne bo sterilizirana, da bo zavržena, povožena...pasemski pa se bo vse lepo godilo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 12.07.06 22:48
Dajte se že naučit ločevati:

A/ med ODGOVORNIMI, RESNIMI VZREDITELJI, ki poleg tega, da spoštujejo in upoštevajo vzrejne pravilnike, so člani klubov, registrirajo svoje pse/mačke, se izobražujejo, vzrejajo v korist pasme in delajo na njenem izboljšanju in razvoju, dobesedno živijo za svoje živali in jim je še kako pomembno v kake domove gredo njihove živali, ter so ODGOVORNI za njih in njihove morebitne potomce (če so bile prodane kot vzrejen živali) še po tem, ko so le-te že zdavnaj v novih domovih.

B/ med vzreditelji, ki so člani klubov in ki sicer bolj ali manj sledijo pravilnikom in poskrbijo za registracjo in se pri tem njihovo vzrediteljstvo (ki je bolj reja) konča

ter
C/ med dvoriščnimi rejci (ter preprodajalci)


Kar se pa tiče pasemskih mačk: letno se jih v Sloveniji skoti zelo malo, še od tega jih več kot polovica gre v tujino.
Več kot 90% skotenih pasemkih mladičev gre v S/K že pred odhodom k novim lastnikom, ali pa morajo to lastniki storiti do določene starosti (in ja, dober vzreditelj to preveri in nadzoruje). pa tudi od tistih preostalih ne gredo vsi v vzrejo in nimajo vsi potomcev.
Torej ni kake velike bojazni, da bi tisti mali procent 'odjedel' domove brezdomnim.

Mimogrede in ob tem, ko tako takole skriti za nicki, zadovoljno mahate z baje 'mastnimi zaslužki', ki jih imajo/mo vzreditelje pasemskih mačk/psov - zakaj za vraga se tega dobičkonosnega posla ne lotite tudi sami, če menite, da denar kar v potokih lije v žepe?
In zakaj za vraga nas torej ni več, če menite, da je to posel s katerim se da 'mastno zaslužiti' ?????
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 13.07.06 09:23
Simona

daj povej, koliko takih vzrediteljev, ki si jih omenila pod točko A je v Sloveniji in koliko takih, ki si jih omenila pod točko B.

in koliko, od teh vzreja mačone samo zaradi svoje ljubezni do njih.
Ma daj ne meči meni peska v oči, če ga mečeš že sebi.

Spet bom dala primer na sebi; za mojega maltežana sem pred dvema letoma plačala 22o.ooo sit v leglu jih je bilo 6, vzreditelj ima 3 samice, ki mu v povprečju kotijo 1 krat letno (vsaj, kolikor jaz vem, lahko tudi večkrat,
ga ne preverjam), koliko ga stane hrana, veterinar, cepljenja in vzrejni pregled pa vsi vemo.

Mojo dalmatinko pa sem kupila v Avstriji, po zelo zelo višji ceni, ker sem res hotela imeti kvalitetno psico. ko sem jo dala sterelizirati, se je vzreditelj čudil in bil celo nekoliko razočaran, vendar mi ni oporekal, ko sem mu razložila, da se ne želim ukvarjati z vzrejo, ker za to nimam dovolj časa niti želje, se pa tam odkrito govori o zaslužkih vzrediteljev, kljub strogi kontroli tudi davčnih organov v nasprotju z nami.

Morda se pri nas res ne da dobro živeti z vzrejo enega ali dveh legel na leto, ampak je zelo donosen postranski zaslužek.

Zato mi nikar ne govori, da parijo svoje psice ali mačkone samo zaradi vzrejnega veselja, ne jaz ti ne verjamem in verjetno nisem edina, je pač posel kot vsak drugi, ki pa je lahko zelo lep, še poebno ,če ga opravljaš z veseljem.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzy&Someone 13.07.06 11:42
Point mojega posta sploh ni bil, da se s pasemskimi mačkami služi mastne denarce. Tega ne vem, koliko se služi in nimam nič proti rejcem rodovniških živali, spoštujem pa VSE , ki skrbijo za svoje živali...torej tudi lastnike domačih mačk-seveda, če primerno skrbi za žival.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 13.07.06 11:54
Lastnik mačke (pasemske ali pa ne!!!) je dolžan:
1. Mačko oskrbovati s svežo vodo in hrano.
2. Zagotoviti primerno nego in ustrezno zdravljenje v primeru bolezni.
3. Z zagotovitvijo sterilizacije ali kastracije, osamitve, ali kontracepcije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.
4. Priporočljivo je preventivno cepljenje proti steklini, mačji kugi in levkozi.
5. Kaznivo je vsako fizično nasilje nad mačko in zapuščanje mačke.
6. Za humano usmrtitev-evtanazijo mačke oz. mladičev je pristojna le verificirana veterinarska ambulanta.

Zelo dobro si preberi točko 3!!!!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzy&Someone 13.07.06 12:13
Ja kolikokrat, še moram napisat, da se s tem strinjam ?!? Tud pri nas sta obe mački sterilizirani, čeprav sta v stanovanju in ni bojazni, da bi sploh imeli mladiče.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 13.07.06 12:14
Lizzy

ja tudi jaz nimam popolnoma nič proti pravim rejcem, nasprotno mislim dajih je še premalo, kajti v Sloveniji res nimaš veliko izbire, med res dobrimi, neglede koliko zaslužijo z vzrejo.
Moti pa me, ko nekdo trdi, da se z vzrejo ne da zaslužiti in da to počne iz same ljubezni do živali, halooo, potem pa naj žival proda po ceni ,da si z njo pokrije samo stroške, ne pa da je včasih cena take živali tudi krat10 ali več, da sploh ne govorim o tujini, kakšne vrtoglave vsote se vrtijo okoli določenih pasem, samo tam priznavajo zaslužkarstvo in odštejejo kar precej davka na ta račun. In tudi naši rejci, ki imajo dobra legla največkrat prodajajo, živali v tujino, ker za njh pri nas ni pravega zanimanja in to prav zaradi njihove visoke cene.
Spoštujem ljudi,ki to počnejo z ljubeznijo in veseljem in hkrati priznajo tudi zaslužek.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 13.07.06 12:32
Kaj, če bi si ti dobro prebrala točko 3.

Kjer lepo piše NEZAŽELJENIH LEGEL,pri andreji je bilo leglo zaželjeno, torej ni kršila prav nobenega zakona.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 13.07.06 12:33
Če je bilo tako zaželjeno naj ga pa potem ne ponuja naokoli!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzy&Someone 13.07.06 12:40
Aha pol morajo vsa zaželjena legla ostat doma ?
Sam vprašam.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 13.07.06 12:47
3. Z zagotovitvijo sterilizacije ali kastracije, osamitve, ali kontracepcije živali preprečiti rojstvo NEZAŽELENIH živali.

Tudi vi si DOBRO preberite to točko. Tudi domače mačke so lahko zaželene, ne le pasemske!

Sklep: zaželene končajo pri novih lastnikih, nezaželene pa (žal) na cesti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 13.07.06 12:47
tudi pasemske so zaželjene, pa se jih celo prodaja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzy&Someone 13.07.06 12:52
Sploh je pa ta debata malo zašla...
Andreja se je pač odločila imet mladičke, zdaj bo dala mačko sterilizirat (pohvalno), muckom je našla domove in upajmo, da bo za njih dobro poskrbljeno.
Sploh se nima več pomena prerekat.Kar se mene tiče...CASE CLOSED!

Lp!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Lizzy&Someone 13.07.06 12:55
Še to..Yoyo, se ti pridružujem pri tvojem zadnej postu.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 13.07.06 13:03
Neeee, zaželen legla so tista, ki se jih da prodati, vendar! :))))

Mislim, da prisotne dame najbolj moti, da je Andreja v 2 dneh uspešno oddala mladiče (oglas je bil objavljen tudi na forumu mojpes, pa je tudi na njem obvestilo o tem, da so mladiči oddani). Kaj še vedno ne razumete, da vi s svojim načinom komuniciranja prestrašite ljudi (in ne govorite spet o vnaprejšnji slabi vesti...) in jih odbijete. Tisti, ki se potrudi preko oglasa ali foruma (kakor tudi v zavetišču) poiskati domačo nepasemsko mačko, si jo želi in navadno zanjo tudi skrbi.

Vi pa s svojim odnosom ljudi vnaprej postavite v pozicijo neodgovornih in neukih (pridiganje in pogodbe ter "nadzor"). Tega pa ljudje nimajo ravno radi....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 13.07.06 13:05
...pridiganje in pogodbe ter "nadzor".... Tega pa ljudje nimajo ravno radi....

---> Balkan, kaj češ.... Saj sem že omenila, da smo še daleč za Finsko....
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 13.07.06 13:15
Simona

daj povej, koliko takih vzrediteljev, ki si jih omenila pod točko A je v Sloveniji in koliko takih, ki si jih omenila pod točko B.
Ma daj ne meči meni peska v oči, če ga mečeš že sebi.Biba - če si kdaj poklicala na mojo številko in povprašala, kje lahko kupiš mačko določene pasme, sem te verjetno usmerila na določene vzreditelje, hkrati pa te opozorila na nekaj stvari:
- da se pred nakupom o sami pasmi čimbolj informiraš
- da vzredirelja marsikaj povprašaš oz. kaj bi znala biti problematika pasme in
- na kaj je treba biti pozoren.

Izpostavila sem vzreditelje A, in verjetno med vrsticami namignila, da je treba biti malo previden pri vzrediteljih B, ter odsvetovala (zaradi slabih izkušenj ljudi) nakup pri ljudeh tipa C.

Zame so vzreditelji tipa A tisti, pri katerih bi tudi sama brez problema kupila novo mačko, če bi jo iskala ... In ja, imam kar visoka merila glede tega :))

Glede na to, da nas je 'vzrediteljev' A in B v Sloveniji tako zelo malo, da se vsi poznamo med sabo, da bolj ali manj vemo, kdo kaj počne in kako počne, bi rekla, da se sedaj tehtnica - vsaj v zadnjih letih - nagiba v prid tipa A ..
Ja, je pa še kar nekaj ljudi, ki si vzredteljstvo predstavljajo malo po domače. Definitivno pa tukaj nastopijo potencialni kupci, saj imajo le-ti pravico zahtevati določene stvari in lahko mirne duše odklonijo nakup pri B in poiščejo A.

Če si kdaj brala moje poste, si lahko zasledila, da VEDNO poudarjam, da niso vsi ki registrirajo mačke tudi DOBRI VZREDITELJI, in da se tudi med nami najdejo kakšen zvezdice, za katere bi bilo bolje, da bi doma sadile solato.
In na žalost se najdejo tudi taki, ki niso nič boljši od dvoriščnih rejcev ...
Z imeni tukaj ne bom operirala, če se pa človek želi poučiti, kdo kam spada, pa mu je tudi informacij dovolj na voljo ...

Ne skrbi - v zvezi s kvaliteto vzrediteljev, si ne mečem peska v oči, predobro poznam situacijo, da ne bi bila realna .:))))

In ja, poznam kar nekaj vzrediteljev tipa A, ki imajo svoje mačke in vzrejajo zaradi veselja in ljubezni. Ljudje božji, a res ne znate misliti, no .. A mislite, da te živali živijo od zraka? nehajte samo videt tisti enkraten znesek, ki ga vzreditelj prejme ob predaji mladiča ...

Če si tako prepričana, da je to tako dobičkanosen posel, se oglasi enkrat pri meni na kavi 8seveda če upaš stopiti iz anonimnosti), bova sešteli stroške enega leta, bom pa vzela prej eno tabletko za pomirjanje, da me ne bo spet kap ...
Imam pa še boljši predlog: za eno leto ti prepuščam vse svoje mačke, v popolno oskrbo, seveda boš za njih skrbela po mojih navodilih, jih razstavljala in imela leglo/a ki ga boš dobro prodala (po mojih navodilih in v skladu z mojimi zahtevami, do novih kupcev) .... Kot bi delala jaz. Boš na koncu leta povedala, kako ti je šlo ...
Aja, samo da ti prišepnem - med njimi so tudi kastrati, ki mi ne prinašajo nobenega dohodka ... ampak jesti, negovati in obiskovati veta morajo tudi oni ... In te nebodigatrebe imajo prav presneto dober apetit in posledilno veliko porabo peska ... :))))


=============
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 13.07.06 13:17
tudi pasemske so zaželjene, pa se jih celo prodaja.

Jp, in verjela ali ne - včasih tudi podarja :))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 13.07.06 14:50
Ne, aussi, tega ne marajo avtonomni odgovorni ljudje kjerkoli po svetu, ki premorejo vsaj nekaj samospoštovanja.

Taki ljudje pričakujejo vljudnost, spoštovanje in zaupanje vanje in se na daleč izogibajo tistih, ki jim tega ne dajejo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 13.07.06 15:29
Piše sicer ne, dogaja pa praviloma se. Ne samo z mačkami.
Jaz res ne vem, ali je tukaj v vsaki temi nekaj novih sogovornikov, ki res ne vedo, kaj se dogaja in kako je s temi živalmi, ki se parijo množično in nenadzorovano, imam občutek, da se vedno vračamo k enim in istim osnovnim dejstvom.
Mogoče bi morali namesto splošnih pravil za ta forum pripraviti nekaj dejstev, zakaj ni fajn, da je toliko potepuških mačkov in zapuščenih psov in kako se jih sploh toliko nabere.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 13.07.06 15:32
Tvoja moč sklepanja je nenadkriljiva.
Meni se res ne da. Daj, prosim, preberi kakšno starejšo temo z veliko postov, da se boš malo razsvetlila. Mačkov je toliko, da se drek dela iz njih, prav nobene potrebe, ampak res nobene potrebe ni, da bi se kakšen skotil načrtno.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 13.07.06 15:41
Yoyo, tole o novih lastnikih ti iz lastnih izkušenj ali kako?
Kaj pomaga Yo ali Tanji ali Poloni, če na hitro odda mačka, če pa ga novi lastniki ne kastrirajo/sterilizirajo, tako da ima potomce, ki potem po možnosti spet končajo na njihovih plečih? Ali pa širijo razne bolezni, ker lastniki pustijo, da se potepajo? Zato pač živali raje ne dajo iz rok.

Ti bom še desetič rekla, da malo preberi kakšno starejšo temo. Da se izobraziš o razliki med legli, ki nastanejo mimogrede, da mačke ne uživajo nujno, če so "fraj", kakšne bolezni vse imajo potepuške mačke, zakaj je treba zajeziti njihovo razmnoževanje. V takšnih okoliščinah ne more biti želenih nepasemskih mačjih (pa tudi ne pasjih) mladičev.
Če so Andreji tako všeč mladički, bi ji najbrž hitro lahko zrihtali zapuščeno leglo, da ga spravi gor.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 13.07.06 15:42
Saj bi se smejala, če ne bi bilo v bistvu žalostno. Da posvojiteljica proizvede potencialne potepuhe/zavrženčke.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 13.07.06 16:22
Simona

ne prav nikoli te nisem, klicala niti nimam namena, zame osebno je popolnoma vseeno ali je muc pasemski ali navaden cestni muc, kot ji tu rade imenujete. Tudi ko sem posvojila svoja dva mačona, ki sta popolnoma navadna muca nisem razmišljala o mačkah, ampak sem ob obisku zavetišča zagledala majhno kepico katera je takoj posvojila mene, z drugim je bilo pa skoraj isto, brez razmišljanja sem domov prinesla dva mucka, ki jih imam neizmirno rada in sta deležna iste pozornosti, kot moja dva psa, ki pa sta rodovniška in sta me v začetku, kar nekaj stala, vse štiri imam pa samo za hišne ljubljenčke, kar sem že povedala v prejšnih postih.
Da pa nekateri, kot trdiš iz same ljubezni vzrejajo muce, ti pa res ne verjamem, kajti že ti sama si omenila, da stane hrana, veterinar ,pesek itd. in da bi šli v svoj minus ali celo najemali kredite samo zato, da bi ljudem lahko ponudili pasemsko žival..........mmm..... nehaj no.
Kar se pa rastav pasemskih mačk tiče, ti pa moram povedati, da meni osebno gredo zelo na živce, slučajno me je sreča samo enkrat ponesla na tako rastavo. Ko sem opazovala, kaj vse lastniki počno s temi mačkami, da so videti lepše in kako jih ure prečešavajo, topirajo, lakirajo pudrajo, da prekrivajo napake, ne vem no meni to meji že skoraj na mučenje živali. Lastnik ves hepi, ko dobi njegov maček nagrado, maček pa beži pred njo,
res ne vem, sicer je to res samo moj pogled na vso to zadevo, če si se ti odločila, da svoje mačkone rastavljaš mi je popolnoma prav, upam pa ,da tudi muce uživajo.

Ne veš kaj, vse to ni zame, moje živali so ljubljenčki samo za certat in niti najmanj se ne mislim iti kakeršne koli reje in rastavljanja psov, čeprav sta bila moja dva ocenjena kot mladiča, zelo perspektivno, ne hvala in tudi če sem drago plačala zanju in me njuna hrana stane kar precej ju ne mislim izpostavljati, pa moje muce tudi rabijo pesek pa dobro hrano in hvala bogu smo zaenkrat še zdravi in nam, razen na kontrolne preglede in redna cepljenja ni treba hoditi k veterinarju, pa mislim da smo zadovoljni in srečni vsi.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 13.07.06 17:03
BIBA - če ste vsi - torej tvoja dva mačkona, tvoja dva psa in ti srečni in zadovoljni, potem imaš prav gotovo kaj časa odveč in bi se lahko aktivirala pri reševanju problematike preštevilčnih in neželjenih mačjih legel ...
Vedno so potrebne pridne roke, prosti domovi, kakšna soba, čas in ne nazadnje tudi denar za oskrbo le teh.
Dekleta (in fantje) ti bodo zelo hvaležni za kakšrnokoli obliko pomoči.

Mi je pa zanimivo brati tvoje odgovore - v enih praviš, da vzreditelji ne skrbijo in niso dovolj odgovorni za mladiče, ki so na njihovo željo prišli na svet, v drugih te moti, da se najdejo nekateri, ki kontrolirajo domove in lastnike pri katerih so njihovi mladiči nastanjeni ...
Po drugi strani praviš, da si šla po kar dva psa k vzredtielju in s tem pripomogla k 'njhovemu bogatenju' - le zakaj si to storila?
Potem razlagaš, da si dva mucka posvojila iz zavetišča ... Čemu? Da si olajšaš vest?

Glej, če te razstave ne zanimajo je rešitev preprosta - pač nanje ne hodiš.
Če te vzreja ne zanima - pač ne vzrejaš.
Zakaj jaz vzrejam - če te zanima, me lahko kdaj obiščeš. Kaj pa do takrat misliš o meni, in s kakim namenom vzrejam, mi je čisto vseeno. Od ljudi, ki niso sposobni širokega razmišljanja in uvideti še kakšno resnico kot samo svojo, mi mnenje ni pomembno.
Pa mislim, da takim, ki se trudijo vzrejati odgovorno, z znanjem in s srcem verjetno tudi ni ...

BTW - še vedno ti ponujam 'enoletni najem' mojih izkoriščanih in trpinčenih ter friziranih živali ...:))
Jaz si pa bom v tem času privoščila dva meseca dopusta na Karibih .. :)))

In - nepasemske muce običajno imenujemo 'domače muce', včasih mešančke, včasih jim rečemo muce brez dokazljivega porekla.
Zaenkrat med ljubitelji mačk še nisem zasledila da bi jim kdo rekel 'navaden cestni muc' ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Simona 13.07.06 17:12
Ne, YOYO .. večino nas ni zmotilo to kar anvajaš:

"
Mislim, da prisotne dame najbolj moti, da je Andreja v 2 dneh uspešno oddala mladiče (oglas je bil objavljen tudi na forumu mojpes, pa je tudi na njem obvestilo o tem, da so mladiči oddani). Kaj še vedno ne razumete, da vi s svojim načinom komuniciranja prestrašite ljudi (in ne govorite spet o vnaprejšnji slabi vesti...) in jih odbijete. Tisti, ki se potrudi preko oglasa ali foruma (kakor tudi v zavetišču) poiskati domačo nepasemsko mačko, si jo želi in navadno zanjo tudi skrbi. "

.. zmotil nas je stavek:

"...... skupaj, ker se tako muce najbolje počutijo. Pri nas jih imamo že šest, tudi mama Miška gre zdaj v sterilizcijo, vendar se nam je zdalo škoda, da ne bi enkrat, glede na to, da je tudi sama lepotička, skotila podmladka. ..."

.. kajti pri Andreji (in pri ljudeh, ki razmišljajo enako kot ona) je šlo za namensko paritev iz popolnoma napačnega vzroka.
In za posledice, ki bodo sledile tej paritvi.
Pa ne govorim zdaj samo o tem, da mucki niso bili cepljeni, testirani, govorim o tem, da bo vsaj eden od teh težko pričkovanih mladičev nadaljeval 'verigo' brezdomnih, neželjenih mladičev ....

Kaj misliš, koliko je še takih Andrej, Lojzk, Pepc, Janezov, ki storijo enako?
In koliko je še takih mladičev, ki že sedaj v tej, spomladansko-poletni 'rundi' ne bodo našli domov ..... ker pač njihovi lastniki ne oglašujejo po forumi, ker niti ne vedo za njih ... koliko jih je bilo pobitih tisti tenutek, ko so se skotili, ko so lastniki odkrili leglo nekaj dni ali tednov starih mladičev ...
Zavedajte se, da nas ena taka jesenska 'runda' letos še čaka ...
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 13.07.06 17:17
če jih je toliko nezaželejnih, kako to, da so tile takoj našli nove lastnike? Kje je torej razlika?
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 13.07.06 18:31
A pa ti res verjameš, da so jih?????
Poglej že samo na tale forum, pa ti bo jasno, da ni tako enostavno oddat mucka, ker jih ta trenutek oddajajo še 2376548 točno takih (ali malo drugačnih).
Drugače pa: očitno imaš čas - daj nam pomagaj najti domove za tega:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=69333&t=69333
in tega: http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=69334&t=69334
in tega: http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=69337&t=69337
in tega: http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=69338&t=69338 in te revčke: http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=69339&t=69339
pa tole lepotičko: http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=69688&t=69688
pa recimo te: http://med.over.net/phorum/read.php?f=44&i=69757&t=69757.....
Pa poglej še na ostale forume in oglase in ne vem kam še vse in se prepričaj, koliko "zaželjenih" ta hip išče nov dom!!!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Tanja! 13.07.06 19:17
Tudi jaz prosim, ce lahko kdo pomaga oddati vsaj kaksno od teh muck:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7900.0.html

ali pa katero od teh:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7740.0.html

Poglejte datum tega oglasa. Od takrat namrec poskusamo najti nov dom za Lilo in Ljubljancana:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4228.0.html

Tudi tale ze predolgo isce nov dom:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,6313.0.html

Sama nic ne dvomim v to, da je Andreja oddala svoje muce. Upam le, da so nasle topel dom. Cisto vse muce si ga namrec zasluzijo, "moje" nic bolj kot katerekoli druge. Te "nase" imajo zaenkrat (razen tistih 4 malih) varno zatocisce in sigurno ne bodo sle na evtanazijo, ker jih ne bi mogli oddati. Ce bo res nujno bom katero zacsno vzela tudi sama. Vseeno pa upam, da bo le kdo poklical. Do danes je bilo namrec kljub ogromnem stevilu oglasov bolj malo klicev. lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yoyo 13.07.06 19:27
Eh, vaši konstrukti realnosti resnično ne prenesejo nikakršnih informacij, ki jim nasprotujejo.

KAJ PA MISLIŠ, DA SO NAREDILI S TEMI MLADIČI, GLEDE NA TO, DA SO TUDI NA DRUGIH FORUMIH (mojpes, itd...), KJER SO OBJAVILI OGLAS, OBVESTILI, DA SO MLADIČKI ODDANI? SO JIH MORDA POJEDLI ZA VEČERJO?

Preveri sama - vzdevek briana, objavljen isti dan z isto GSM številko... Zakaj bi sicer umaknili oddajo s foruma, kjer je ni nihče napadal in kjer je več takih oglasov, v katerih nihče ne piše, da gre za najdenčke?

S tem je zame ta diskusija zaključena, saj nobena razumna beseda ne prodre skozi vašo samovšečnost. Ko vam propade en argument, začnete iskati drugega, ko vam jih zmanjka, se vrnete na začetek. Še pomisliti si NE UPATE, da je morda prav vaše avtoritarno obnašanje tudi razlog za vašo manjšo učinkovitost pri oddaji živali. Ki potem končajo .... vemo, kaj pravi zakon.

Razmišljam pa o tem, da bi dal prevesti to celotno diskusijo in jo poslal v presojo kakšni mednarodni organizaciji z zaščito živali, zlasti tisti dvolični del o razmnoževanju pasemskih in nepasemskih mačk... Morda boste bolj dojemljive za njihove kritike.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ime 13.07.06 19:43
Toleranca do takšnega razmnoževanja mačk je pač premosorazmerna s količino dlake na posameznikovi vesti.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 13.07.06 19:54
Simona najprej te prosim, da si prebereš vse moje poste v tej temi in boš našla prav vse odgovore na vsa vprašanja, ki si mi jih postavila, če se ti pa ne da, ti jih bom pa še enkrat na hitro napisala.
Nikjer, nisem trdila, da vzreditelji ne skrbijo dovolj dobro za mladiče, ampak,ko jih prodajo večina niti ne vpraša kaj se z njimi dogaja.

Prav nikjer nisem napisala, da me motijo tisti, ki naj bi kontrolirali domove in kako njihove živali živijo, saj me niti ne bi moglo motiti ker tega enostavno ni, če bi pa že bilo, bi pa društva ali zavetišča morala zaposliti osebo, če ne več, da bi to lahko kontrolirali.

Ja, dva psa sem kupila pri vzrediteljih, enega v Sloveniji, drugega v Avstriji, in sem tudi povedala večkrat v tej temi, da me sploh ne moti njihov zaslužek, moti me, da nekdo govori in hoče prepričati druge,da vzreja žival iz čiste ljubezni.

Tudi zakaj sem posvojila moja mačkona, pa sem tudi lepo povedala in sicer, ko sem šla na obisk v zavetišče, me je mala kepica posvojila kar sama in druga nič manj, in niti najmanj zaradi moje slabe vesti, ker je ne rabim imet.

Da mene mačje rastave ne zanimajo sem tudi že povedala in zakaj.
Zakaj sem dala mojo psico ster, sem tudi že povedala, ker se nisem mislila ukvarjati z vzrejo niti nimam zato časa.

Zakaj vzrejaš ti, me tudi najmanj ne zanima niti ne razmišljam o tebi, kar se pa tiče širšega razmišljanja tiče, ja tu bi se pa res dalo debaterati, katera od naju je bolj osko usmirjena in ne želi slišati še druge strani resnice.

Me pa čudi, da mi tako ponujaš svoje muce, jaz mojih živali ne zaupam nikomer drugemu, razen ožji družini. (pa da ne boš mislila, da sem nasedla)

Kar se pa tiče naziva" navaden cestni muc", ja tako sem jih poimenovala in povem ti še enkrat, pa če hočeš razumeti ali ne. Meni je prav vseeno ali je pasemski mačkon ali navadni cestni muc.......ne delam prav nobene razlike, drugače če še nisi opazila jim pa največkrat rečem MAČKONI.

In ,kar me je najbolj zmotilo, koliko me poznaš, da veš, kaj v življenju počnem in koliko imam časa ter s kom in zakaj izkoristim svoj prosti čas.
Misliš, da zavrženim živalim pomagajo samo te, ki nenehno visijo na teh forumih in se same proglašajo za največje ljubitelice živali, jaz pridem na forume le občasno in še to takrat, ko me delo prisili, da visim za računalnikom.

Sploh pa, stojim za vsemi mojimi posti v tej temi in prav malo mi je mar če sem zate ozkousmirjena.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Biba 13.07.06 20:52
no pa si me zavedla z navadnimi cestnimi mucami, še enkrat sem šla pregledat moje poste pa sem ugotovila, da ta izjava ni moja, ampak mi je popolnoma vseeno, kajti v tej temi sem sigurno pomislila na dvoličnost nekaterih , do navadnih hišnih muc ali po tvojem cestnih. Zame je maček, maček pa naj bo pasemski ali čisto navadni mačkon, vsak si zasluži lepega ravnanja.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 13.07.06 21:26
Yoyo, pravilna odločitev. Pojdi na teren (na obisk v zavetišča in k ljudem, ki imajo najdenčke v začasni oskrbi doma), malo prebiraj podobne teme na forumih, pojdi na tuje strani mednarodnih organizacij, na katere se sklicuješ, skratka, izobrazi se.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 13.07.06 21:47
Sem malo pobrskala po mojpes.com. Kakšna izbira in kakšni lepi mačoti. Skoraj ne moreš verjeti.
Tako da res močno močno dvomim, da je Andreja v šubu oddala tako rekoč celo leglo.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar aussie 13.07.06 22:59
To! :))
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Yo 14.07.06 05:20
Mislim, ste nasrale enih postov...

Yoyo, mislim, da si ti dala ta komentar - Andreji sem rekla za začasno namestitev, ne posvojitev. Očitno ji je to v veselje, meni pač ni.

O zaslužkarskih vzrediteljih in o tem, kako svetniški so ostali bom pa popnovno razmislila takrat, ko bo eden iz obeh skupin sredi noči priletel na kliniko in "rihtal" dobre vete za shirane in bolne mačke ter konkretno pomagal, ko pride do resnega problema. Ugibanje prepustim vaši domišljiji.

Dr. Muc še ni oddan. Ker sem neskončno tečna. Jp, ker ga nisem oddala enemu od cca 15-ih otrok, ki bi prišli takoj ponj, definitivno pa je zadeva padla v vodo, ko sem rekla, da mora zraven priti nekdo od staršev. Pa ker ga nisem oddala osebi, ki mi je razložila, da jih je v zadnjem mesecu posvojila 5!!!!!, pa so vsi bili v roku par dni povoženi. Pa neki muli, ki je vprašala, če lahko pride v petek ob 23-ih, ker ga rabi dostavit do polnoči v Kranj na rojstnodnevno zabavo enega od kolegov, za katerega so se odločili, da dobi za darilo mačko. Aja, da ne govorim o tistih, ki kličejo in si premislijo, ker maček nima "prave" barve oči. Mislim...

Me prav zanima, ja, kam so šli ti mladiči.-----
Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sisy 14.07.06 09:13
He he. Yo, a veš zakaj ji nisi mogla oddat. Ja prestari so že! Mene je včeraj neka oseba klicala, da oddaja male muce, stare 5 tednov. Ko sem jo prašala zakaj tako male, je rekla, da jih mora oddat dokler so še lepi, ker potem ko malo zrastejo in postanejo kumrni (ja tko mi je rekla) jih nobeden več noče.
Lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gobica 14.07.06 09:49
Imaš pa res visoka merila :)
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 7 minus 1?
Na vrh