Domače živali

Naši hišni ljubljenčki - naša sreča. Včasih povzročajo skrbi, včasih prave težave. Zapišite vaše dragocene izkušnje, ali povprašajte za nasvet.

vnete oči pri hišni muci

avatar prva pomoč 01.05.06 13:40
Muca ima vnete oči, včeraj je imela čisto malo vneto eno oko, danes pa ima vneti obe očesi. To je prvič, da ima te težave, stara je štiri leta, obnaša se povsem normalno, je igriva, apetit ima normalen. Dnevno je zunaj na vrtu kakšno urico, drugače je v hiši.
Ali obstaja kakšno mazilo? Obisk pri veterinarju seveda planiram. Kaj pa izpiranje očes s kamiličnim čajem? Kakšen drug nasvet? Hvala vsem že vnaprej!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar katjuška 01.05.06 13:59
izpiranje s kamilicami odsvetujem. lahko je več vzrokov za vnetje in vet mora ugotoviti, kaj je, ter predpisati ustrezno zdravilo.
lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Neja 01.05.06 17:00
Nočem te strašiti, a izcedek iz očk je lahko tudi znak mačjega prehlada, ki je pogostokrat tudi smrten, zato ne odlašaj z obiskom pri veterinarju.
Seveda pa držim pesti, da to ni to in da bo z muckom vse ok.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar arianna 03.05.06 18:32
ko se je k nam zatekel muc, je bil mali, kake 2 meseca mogoče star - bil je grozno prehlajen, vnete oči, kihanje, smrkelj smo non stop brisali - bogi je bil res - imel pa je ves čas apetit in skozi ves čas živahen - ni se pa negoval

dobil je antibiotike, vmes smo jih zamenjali in tisti drugi so pomagali še kar - zadeva se je vlekla več kot en mesec skoraj 2, zdaj pa je pol leta dobro (trkam)

tako da, če bo zadeva mogoče dlje trajala (kar upam, da ne bo, ker se te zadeve lahko tudi hitro pozdravijo) - ne obupaj
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar arianna 03.05.06 18:33
PS: raje čistiti pčke s fiziološko raztopino
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar krištof 17.07.06 13:32
Sicer kar malce dvomim, da bo oseba z imenom prva pomoč dejansko videla in odgovorila na moje sporočilo a vseeno.

Kako se je zadeva razpletla, kaj ti je veterinar predlagal.

Lep pozdrav!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Odgovori

Avtor:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 23 plus 19?
Na vrh