Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.
Moderator: prim. prof. dr. Janko Kersnik, dr. med.
MOJCA 

bulica nad popkom

12.08.13 17:56

Spoštovani,

danes sem slučajno opazila, da imam kak mogoče cm nad popkom, rahlo desno manjšo izboklino. Imam preveliko telesno težo, nekaj tudi trebušne maščobe in, če v stoje pogledam navzdol, imam desno od popka večjo gubo kot levo od popka. KO sem si zadevo pretipala, se mi zdi, da sem začutila rahlo bulo v sede (pa tudi takrat ne vedno), če se uležem ne zatipam nič. V tem delu me nič ne boli, tudi drugih težav v zvezi s prebavo nimam.

Bi bilo iti smiselno pokazati zdravnici ali pa gre za kaj postranskega?

Hvala in lp
Spoštovani!

Najbolj verjetno gre za maščobno bulo. Zaenkrat ni treba nič ukreniti. ob naslednjem obisku pa jo pokažite zdravnici, da bo še z otipom to potrdila.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
mark123

Re: bulica nad popkom

21.01.14 00:23

Pozdravljeni,

Nad popkom na moji desni se mi je naredil kot neka zatrdina ni niti bulica ampak je neke 3 cm vertikalna zatrdina ki malo boli in če ležim na trebuhu čutim neprijeten občutek. Pa me zanima kakšno je vaše mnenje.

Najlepša vam hvala za odgovor,
Mark
Spoštovani!

Hmm. Če koža ni sprememnjene barve in ni nič bolj topla, ne bo šlo za vnetno spremembo, ampak za kakšne nategnjene ali natrgane mišice po kakšnih vajah.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 8 plus 12?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.