Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.
Moderator: prim. prof. dr. Janko Kersnik, dr. med.
PetraMK

Bolečine v mišicah

23.04.12 15:21
Pozdravljeni,

imam 23 let in opravljam že dve leti delo čistilke. Že od začetka leta me pestijo bolečine v mišicah. Najprej so se začele v ramenskem delu hrbta (med lopaticama, vrat, desna rama - sklep) zdravnica me je napotila na fizioterapijo, kjer so me pasivno razgibavali, delali UZ ter elektrostimulacijo. Mišice so bile vidno otekle (besede fizioterapevta). Po 10 ponovitvah je bilo nekoliko boljše, sedaj pa so se začele bolečine v obeh rokah (samo nadlaht), najhuje je zjutraj, ko se je težko že odkriti. Gibi so že dve leti isti, tako da muskelfiber dvomim da je. So pa bolečine podobne, torej pekoča bolečina.
Prosim vas za vsaj malo smernic, kaj bi lahko bilo.

Hvala

Re: Bolečine v mišicah

23.04.12 21:31
Spoštovani!

Preveril bi sedimentacijo in revmatest, saj bi lahko šlo za kakšno revmatično bolezen, npr. polimialgijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
PetraMK

24.04.12 13:21
Zahvaljujem se vam za Vaš čas in odgovor.
Moram priznati da ste me kar malo prestrašili, še posebno ko sem se pozanimala in ugotovila da se bolezen pojavlja večinoma po 60.letu starosti... =)
Bom sporočila, ko bom kaj več izvedela pri moji osebni zdravnici

Lep pozdrav, Petra
B. R.

27.04.12 21:38
Pozdravljena MK

Mene je zelo zbodla tvoja zgodba glede teh tvojih bolečin. Popolnoma iste težave sem imela, tudi so me bolela ramena, vratna vretenca, nato obe roki nadlaht ni da ni me bolelo. Celo so me boleli kolki tako, da sem opravila vse možne preiskave celo sem šla na EMG, obeh rok nadlaht, da vidijo, če je kakšen živec poškodovan itd. Izvid je bil bp, ki mi je EMG. opravil zelo dober strokovnjak dr. Denišlič iz Ljubljane. No, z vratno hrbtenico itak imam težave, ampak takrat še niso bile tako izrazito hude težave. Nato so me napotili v zdravilišče za 14. dni. Ni pomagalo nič. Pri določenih vajah mi je celo prihajalo slabo in se mi je vrtelo, tudi sem imela glavobole ampak ne tako hude. Nato smo določene terapije opustili, da mi je bilo lažje. Zelo ti priporočam, da stopiš, do nevrologa in boš videla kaj ti bo rekel nevrolog. Pri meni se je končalo nato uspešno po obisku nevrologa in še, do določenih preiskavah.
Lep pozdrav in veliko zdravja ti želim
dona&

11.05.12 20:00
Podobne probleme sem imela tudi sama. Dolgo časa so me bolele, pekle mišice v predelu goleni in v ramenskem delu. Lep čas mi ni bilo jasno od kod te bolečine, ker jih nisem imela samo med športnimi aktivnostmi (se kar precej ukvarjam s športom), ampak bolj kot ne vseskozi. Ko sem zčela piti magnezij, so izginile. Sedaj ko sem bolj aktivna spijem dve tabletki na dan (400 mg), če kakšen dan pozabim, me pa zna kar precej vleči po mišicah.

Zdaj me pa zanima, kaj menite vi zdravnik na tole mojo "diagnozo"?
PetraMK

12.05.12 12:31
Po dolgem času se spet oglašam,

B.P. no nekaj podobnega je pri meni, samo da čutim in je tudi videti (oteklina na določenih mestih) da je problem v mišicah, ker imam v določenih momentih krče in prav čutim kako me vleče skupaj.
No jaz sem šla do moje osebne zdravnice, ki me je napotila k fiziatru, češ da bo on naredil nadaljne preiskave in me ustrezno zdravil. Odločil se je da se bo osredotočil na desno roko (res, me bolj boli, ampak mislim da nebi smel kar tako zanemarjati dejstva da me obe roki bolita) in me dal na RTG desnega ramena in UZ prav tako desno. No poleg tega pa rekel da sumi na dve mišici in da bo rehabilitacija lahko trajala tudi 2 leti. Medtem pa mi dal navodila, da naj čim manj-nič obremenjujem roko, naj si s toplimi ali hladnimi obkladki mirim mišice (lepo ampak potem pa se pojavijo krči) in tudi kakšna masaža ne bi bila odveč (se strinjam, vendar me preveč boli ob dotiku in nato se pojavijo krčiii) ....aja pa vaje za gibljivost (ki jih delam od začetka leta, ker mi je fizioterapevtka lepo povedala, da drugače ne bo nič)... a žal je vse to kar je v oklepajih preslišal :/

Meni pa se poraja vprašanje: glede na to da me tudi leva boli, naj delam vse z levo in po pol leta (ali prej) me bo začela ta še bolj bolet in potem?? Ne bom smela premikat rok ali kako?!

Naj povem še, da spoštujem delo zdravnikov, ampak na momente me z neposlušnostjo prav malo razočarajo :(

12.05.12 16:36
Spoštovana dona&!

Težko pojasnim. Glede na trenutni pozitivni izvid, bi iskanje vzrokov zaenkrat pustil ob strani.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

12.05.12 16:54
Spoštovana PetraMK!

Po moje bo najbolje, da se pogovorite z zdravnikom. Ne vem, kakšno diagnozo so vam postavili, zato tudi težko svetujem. Ne poznam bolezni razen sveže poškodbe, kjer zmerno obremenjevanje ne bi pomagalo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

rtg pljuč

17.05.12 14:56
Pozdravljeni!

Zanima me kaj pomeni izvid rtg pljuč:
RTG pc: Pokaže poostreno peribronhialno fibrozo, več desno bazalno. Infiltrativnih sprememb ne opazim. V želodcu več zraka.

Ker mi zdravnik pri pregledu rtg slike ni rekel nič posebnega, ga nisem podrobno spraševala. Šele doma sem videla kaj piše na izvidu.

Hvala in lep pozdrav

Re: rtg pljuč

19.05.12 00:20
Peribronhialna fibroza je pomnožitev gladkomišicnih celic in vezivnih celic, po domače brazgotinjenje okoli bronhijev.

Matjaž
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 19 minus 14?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.