Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.
Moderator: prim. prof. dr. Janko Kersnik, dr. med.
Polonica

Razlaga izvida

04.01.11 10:40

Pozdravljeni!

Prosim za razlago izvida:
S-Glukoza 2,3 mmol/l (low)
S-Sečnina 5,6 mmol/l
S-Kalij 4,61 mmol/l
S-Natrij 141 mmol/l
S-Klorid 103 mmol/l
S-Kalcij 2,53 mmol/l
S-Fosfat (P) anorg. 1,45 mmol/l (high)
S-Cel.CO2 26 mmol/l
S-Kreatinin 75 µmol/l
S-Urat 302 µmol/l
S-Bilirubin cel. 9 µmol/l
S-Bilirubin (dir.reak.) 3 µmol/l
S-Proteini 77 g/l
S-Albumin 48 g/l
S-A.Fosfataza 1,27 µkat/l
S-Železo (III) 35 µmol/l (high)
S-CRP pod 3
S-Holesterol 6 mmol/l (high)
S-HDL- Holesterol 1,5 mmol/l
S-LDL- Holesterol 3,8 mmol/l (high)
S-Trigliceridi 1,6 mmol/l

Naj povem, da sem stara 40 let, se zdravo prehranjujem in sem telesno aktivna. Rada bi ugotovila, kaj je lahko razlog za odstopajoče vrednosti.

Hvala in lep pozdrav
Spoštovani!

Vrednost sladkorja je zelo nizka, kar se navadno dogaja ob stradanju ali uživanju zdravil, ki znižujejo vrednosti.

Železo in fosfat lahko dobite z zdravo prehrano in prehranskimi dopolnili?

Holeterol pa je očitno gnetsko pogojen, če se ga sicer izogibate, in težko kaj bistvenega spremenite.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
o22 

Re: Razlaga izvida

12.01.11 16:45

Spoštovani! Na dom sem dobila izvid krvi ,kjer pa je nekaj odstopanja od normalne vrednosti.lepo prosim za pojasnilo.MCV-97,MCH-37,MCHC -382,ter makrocitoza.Boleham za ANKILOZIRAJOČIM SPONDILITISOM ,stara sem 48 let.Pred pol leta sem se začela zdraviti z biološkim zdravilom HUMIRA in od takrat imam tudi nekoliko slabše izvide.Tudi levkociti so na meji 9.5,hemoglobin nekoliko povišan 162.,ostalo v mejah normale.Ker imam pri revmatologu kontrolo šele čez 3.5 meseca,vas lepo prosim za razlago izvida oz,.če je nujni prejšni pregled'? Hvala vam za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani!

Zaenkrat ni potrebno ničesar ukreniti. Pri revmatičnih vnetnih boleznih se praviloma srečujemo le z anemijami. Očitno pa vaša zdravila uspešno delujejo tudi na tem področju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
mojca99

Re: Razlaga izvida

06.04.11 22:42

Pozdravljeni!

Tudi jaz bi prosila za razlago izvida. Izpostavila bom vrednosti, ki so prenizke oz. previsoke. Stara sem 29, v otroštvu sem imela idiop. nefrotski sindrom ledvic (10 relapsov).

S-Sečnina 1,6 (L)
S-Klorid 88 (L)
S-Cel. CO2 39 (H)
S-Holesterol 6,2 (H)
(S)LDL-Holesterol 3,6 (H)
K-Trombociti 379 (H)
MPV 7,3 (L)
Očistek kreat. (korig.) 1,2 (L)
dPt-Kreatinin I. 119 (L)
dU-Kreatinin I. 6 (L)

Najlepša hvala.

Lep pozdrav, Mojca
Spoštovani!

Nič kaj konretnega ne morem povedati. Imate manjša odstopanja v povezavi z nekaj slabšim delovanjem ledvic.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 9 krat 8?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.