Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.
Moderator: prim. prof. dr. Janko Kersnik, dr. med.
Ana  

KAko zbiti vročino

29.10.06 19:36

Pozdravljene.
Imam eno veliko vprašanje. Mož (35 let) je zbolel, včeraj sva šla k dežurnemu, ker je imel vročino ca.38.7*C, vendar je dohtar dal le Lekadol. Doma sem mu včeraj nonstop dajala obkladke, pa C vitamin, pa Lekadol je pil, vendar se mu je stanje čez noč tako poslabšalo, da je dobil 39.5*C vročine, v prsih mu je piskalo, zato sva zgodaj zjutraj šla nazaj k dežurnemu.

Po slikanju so ugotovili, da ima pljučnico, dobil je antibiotik. Sedaj pa se že cel dan močno poti, redno menjavam posteljnino, pije čaj, vitamine, Lekadol za zbijanje vročine. Vendar to ne pomaga kaj dosti, saj uro po Lekadolu močno švica, nato ga preoblečem, čez eno uro pa spet vročina 39.3*C. Samo takoj pa spet ne sme vzeti tablet, samo 4x na dan.

Kako naj mu še drugače pomagam, saj se mi ful smili. Samo leži, pa vegitira, nič ne je, sploh mu ni za nič. Kako naj mu zbijem temperaturo, da bo vsaj malo nižja?

Prosim, pomagajte!!!

KAKO DOLGO PA PONAVADI TRAJA VROČINA PRI PLJUČNICI?

Aja, pa mazala sem mu podplate z Mentoklar mazilom, pa po prsih, pa obkladke načelo, pa NIČ NE POMAGA!!!
Spoštovani!

Ko vzame lekadol, naj se tušira z mlačno vodo tako, da se polije in počaka, da se osuši in ponavlja toliko čsa, da boste srpavili vročino za eno do dve stopinji navzdol. Enako obkladke, dajajte po celem telesu, ne samo po stopalih (premajhna površina, da bi bilo učinkovito).

Poleg lekadola lahko vzame npr. narposy, ki bo še dodatno znižal termostat. Pri pljučnici je vročina lahko prisotna več dni zapored.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Jaz ko,sem pljučnico sem moral takoj, jit v bolnišnica, zdravnica mi rekla da je boljše zdravit pljučnico, v bolnišnici kot doma
Spoštovani!

V bolnišnico gre bolnik s pljučnico, ki je zaradi bolezni prizadet, tj. tako težko diha, da tkiva ne dobijo dovolj kisika, če je izsušen, ker se močno poti in ne more piti tekočin, če je izčrpan, ker ne more jesti... Ne pa kar vsakdo s plučnico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Baje če maš pljučnico se lahko baje žez noč zelo poslabša,kaj sepa zgudi če ob pljučnici nejemješ anibiotikov
Spoštovani!

Ja, baje, kje pa ste to pobrali.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Nisem probal pa če ne bi šel zdravniku in taj nebi mel antibiotikov,in bi mel pljučnico ne da bi vedel da jo imam,kaj se lahko zgodi
Spoštovani!

Nič posebenga do poslabšanja, ko bi moral zaradi zdelanost, prizadetosti ali izsušenosti v bolnišnico.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Piaa

Re: KAko zbiti vročino

05.12.09 11:57

Kaj pa če se prekuha? To sem tudi jaz naredila, pa je pomagalo. Nekaj v tem smislu da želi telo segreti zrak okoli sebe ko ima vročino, zato vročina reste in ko se zaviješ v deke, se telo začne segrevati in zrak okoli njega tudi zato se začne potiti in s tem znižuje temperaturo potem pa je potrebno še en dan ležat, ko je temperatura že normalna....?
Spoštovani!

Vsak ima svoje vraže in ravna kot mu ustreza. Če imaš vročino, je ni smotrno dodatno dvigovati, ampak znižati. Termostat obrne navdol aspitrin, paracetamol...

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

V drugi polovici novembra je izšla zbirka treh priročnik z navodili za bolnike [www.drmed.org].
lllalal

Re: KAko zbiti vročino

04.02.11 18:57

Mislim proslim lepo kaj pa je z vami . pustite ga kot je .. ne ne hahah .. obkldki pa bo mimo pa malcek krompirja narezanega v nogavice in na glavo =)
Marko Čepe

Re: KAko zbiti vročino

21.01.12 16:59

kaj pa lahko naredi nosečnica v 13. tednu nosečnosti, ki ima cca 37,7 vročine.

A lahko vzame lekadol ali kaj podobnega za zbijanje vročine?
Paracetamol v nosečnosti nima škodljivega delovanja (kategorija B) in je zdravilo iz izbora za zniževanje telesne temperature in zdravljenja blagih bolečin.

Matjaž
Spoštovani!

Se strinjam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
lolekbolek123

Re: KAko zbiti vročino

07.03.12 10:30

Spoštovani!

imam vročine 39.7 kako se bi je lahko najhitreje znebil. slišal sem da vodo in kis da se noter namoči brisača in se da na čelo samo temu ne verjamem.
Znate morda vi pomagati?

Lep pozdrav!

Kevin
Prav bi bilo, da se vprašate, zakaj tako visoka vročina. Sicer pa pomagajo mlačne kopeli in antipertiki (Lekadol, Aspirin itd).

Matjaž
Spoštovani!

Kisa ne potrebujete, hladite pa celo telo ne samo čela.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 19 plus 2?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.