Družinska medicina

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.
Moderator: prim. prof. dr. Janko Kersnik, dr. med.
aviv  

divje meso ali kaj že?

03.10.06 14:46

Spoštovani

Sicer ne vem, če je prav, da se obračam na vas in tudi ne vem, kako naj vam opišem, kar imam namen vprašat.

Stara sem 28 let in tako kot pri starejših ljudeh, sem tudi pri sebi opazila vse bolj izrazito belo izboklino na členku prstanca na nogi. Ta bela izboklina ne boli, ne srbi, je pa zelo vidna, vse bolj pa je vidna nekoliko nad členkom. Izgleda kot ena velika bradavica, a me sicer sploh ne moti, le izgled je vse bolj izstopajoč. In ker sem to opazila predvsem pri starejših ljudeh, me zanima, kaj to je.

A niso starejši včasih temu rekli 'divje meso'? Izgleda kot predel kože, ki je nekoliko privzdignjen, v velikosti graha in izrazito bele barve (v primerjavi z barvo okoliške kože). Če zadevo otipam, je čutiti kot, da je pod kožo neko tkivo, vendar povsem neobčutljivo.

Najlepša hvala vnaprej in lep pozdrav.

Spoštovani!

Če si prav predstavljam bi utegnilo iti za zadeblejeno kožo zaradi kroničnega pritiska. Pri otiščancih je pritisk na tako spremembo boleč. Vprašajte pedikerko, če je to to, sicer pa se oglasite pri dzravniku, da vidi, ali je možno odpraviti z zamrzovanjem ali bo potrebno izrezati.

Lahko pa gre za ukrivljen palec in štrli zaradi tega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Spoštovani dr. Kersnik.

Hvala za vaš odgovor. Da bi šlo za kroničen pritisk, si skoraj ne predstavljam, kaj bi to bilo, ker večinoma hodim bosa. Pri čevljih me pa moda ni nikoli zanimala, pač pa čim več udobja (ker sem veliko tekla in nekajkrat zvila gleženj, tako da mi je udobje prvo). Pristisk sploh ni boleč, ne čutim nobene spremembe. Mogoče bo šlo pa za ukrivljen palec. Bom še vprašala pedikerko. Hvala.

Spoštovani!

Tudi to je možno, a me je presenečal opis, da je zadeblejeno. Pri ukrivljenem prstu palec sega čez ali proti kazalu, na stiku s stopalom pa štrli navzven.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 10 krat 6?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.