18-30: Adolescenca in mladi odrasli

Forum je namenjen predvsem mladostnikom od 18 do 30 leta. Tu vam ponujamo prostor, da napišete s kakšnimi problemi se spopadate v vaših letih. Sem spadajo odnosi s starši, partnerji, prijatelji in avtoriteto ter tudi prve zaposlitve, bivanjska tematika in ostali življenjski stresorji.
Moderatorka: Gabrijela Ploj, diplomirana psihologinja
Mene zanima kdaj lahko gre najstnik ki ni polnoleten sam na morje z fantom/punco, ki je polnoleten.... ( mislim kdaj jih sprejmejo v hotel pa to).
EvaZ 

Re: najstniki sami na morju

02.04.12 20:07
Živjo, dumbo1245

Resnično ne vem, ali so omejitve v hotelih. V tvojem primeru je najbolje poklicati hotel, v katerega želiš iti, in jih vprašati. Oni bodo najbolje vedeli.

Eva Žnidar
Anon

03.04.12 17:19
omejitve so, nepolnoletna oseba potrebuje pisno potrdilo staršev za večdnevno bivanje.
Oseba stara do petnajst let potrebuje pisno dovoljenje že, če želi zapustiti državo brez staršev, kako je z bivanjem v hotelu pa ne vem.
sssstt

20.05.12 00:46
Pravzaprav je bil leta 2009 sprejet zakon, kjer so ta potrdila ukinili. Vsak otrok lahko potuje čez mejo samo z veljavnim osebnim dokumentom. Potrdilo se potrebuje samo za Bosno in Hercegovino, za druge države pa potrdila ne bodo izdali.
Sama sem lani potovala z mladoletnim bratom (13 let) v Pariz, tudi pri rezervaciji hotela ni bilo težav, nekateri hoteli imajo zahteve, da je tisti ki, hotel rezervira polnoleten, drugi hoteli pa sploh ne preverjajo starosti.
Avtor:

Naslov teme:

Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 6 minus 3?
To je moderiran forum. Vaše sporočilo bo ostalo skrito, dokler ga ne odobri moderator ali administrator.