Najbolj brane teme zadnjega tedna:
sre, 22. sep 2010
čet, 07. okt 2010
pet, 11. feb 2011
pet, 01. okt 2010
pon, 22. nov 2010
pet, 29. okt 2010
sre, 15. dec 2010
ned, 13. feb 2011
ned, 21. nov 2010
tor, 09. nov 2010

Javna tribuna: V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:00 |
Moderator |
|
joze55
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:03 |
|
bela_lisica
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:10 |
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:16 |
|
hčerkica
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:28 |
|
krvnička
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:33 |
|
balonček2
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:37 |
|
Eleonora1
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:38 |
Navedenobela_lisica
Tudi jaz bi imela eno vprašanje. Pred kakšnim dnevom sem opazila, da se mi je naredila bulica. Kolegica mi je rekla, da so mozolji, kjer se vidi spodaj mast nekakšen zunanji znak, da je preveč holesterola v krvi. Do sedaj imam samo en mozolček, vendar me vseeno skrbi. Kako pa lahko zdravnik ugotovi, če je v krvi preveč holesterola?
Hvala za kakršenkoli odgovor
NavedenoMety
Dober večer.
Pred kratkim sem zasledila, da nekatera hrana preprečuje kopičenje holesterola v krvi. Če je to res, vas prosim za informacijo, katera hrana je to.
Hvala in lep pozdrav,
Metka
|
cukrčekbabica
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 19:50 |
Navedenohčerkica
Bi vprašala za mojega atija in tudi zase. Je tik pred upokojitvijo in ugotovili so mu kar povišan holesterol. Malce sm v skrbeh zase, zato bi vprašala, ali na raven holesterola vpliva tudi kaj dednost? Stara sem 25 let in do sedaj še nisem imela težav, ne bi jih pa želela imeti v bodoče, zato bi potrebovala kakšen nasvet.
Lepa hvala
Navedenokrvnička
Ali starost vpliva kakorkoli na holesterol in na hitrost njegovega nabiranja v krvi?
Navedenobalonček2
Že na forumu holesterol sem dobila kar nekaj zanimivih informacij, vendar sem morda spregledala, kaj pomeni, če raven holesterola prepogosto niha. Če izmerjene vrednosti preveč nihajo. A je možno, da je v ozadju prisotna kakšna bolezen, ali se pač to dogaja kar tako, ne kaže pa to na nobeno konkretno bolezen? Hvala za pomoč
NavedenoEleonora1
Stara 40 let, v širši družini precej srčnih in možganskih kapi v starosti 50-70 let. Imam povišan holesterol - okrog 7 (vendar imam v tem tudi precej "dobrega" holesterola). Imam nizek pritisk, normalne triglicerde in normalen sladkor. Prehranjujem se s hrano proti holesterolu (imam vse naštudirano), vendar imam vseeno malce povišano telesno težo, ITM imam 26,8.
Priporočate zdravila proti holesterolu?
Hvala.
Navedenocukrčekbabica
Imam eno kratko vprašanje in prosim za odgovor. Kdaj je najbolje, da si človek meri holesterol?
Ups, še tole bi prosila, če mi lahko odgovorite. Kakšna je povezava med holesterolom in povišanim sladkorjem v krvi? Ali se to izključuje, ali morda "dopolnjuje".
hvala
Re: Začetek Javne tribune-V boju s prekomernim holesterolom25.10.10 20:09 |
Moderator |

© Med.Over.Net 2000 - 2012 | Pogoji uporabe
Siix d.o.o. - Tehnične rešitve in lastnik blagovne znamke. Zavod Med.Over.Net - skrbnik vsebinskega delovanja.