Računalništvo, telefonija, internet in televizija

Računalniki, programi, tabele, televizijski programi, operaterji, mobilni telefoni, tarife, nastavitve, programska oprema, e-naprave in povezave, hitrost interneta, wifi, cene....
Moderator: Aleš Poznič
diddlina

Kako povečati pisavo na računalniku?

05.03.09 08:06

Imam malo večji ekran (19 inčni) in se mi je kar naenkrat pisava pomanjšala, prej sem imela lepo nastavljeno, sedaj je pa vse tako minimalistično, da je škoda mojih oči za to.

Vendar pa, če kliknem desni gumb na namizju in grem Lastnosti in Videz ter dam Velikost pisave Velika, mi pisavo samo raztegne na debelo in je ne poveča tako kot sem imela prej nastavljeno.

A je to možno še kje drugje zrihtat, ker prej sem imela res lepo povečano, pa ne vem kaj sem naredila?

Hvala za nasvet.
Verjetno se je spremenila resolucija.
Nadzorna plošča - zaslon - nastavitve
Hvala, ampak tudi to ni to.
Greš po istem postopku kot si šla pa poiskusi na zadnjem zavihku 'nastavitve'potem je spodaj gumb 'dodatno'se ti odpre novo polje kjer ti piše 'nastavitve dpi'in tam spremeni iz 96dpi kot je privzeto na 120dpi.Vse nastavitve shraniš in ponoven zagon računalnika. Pa boš videla če je kaj boljš.Če bo preveč je treba pa v registru spremenit
Ko si že na "videz"-u, klikni dodatno in levo spodaj odpri namizje in tu
izbiraš velikosti ikon, opise ikon velikost črk v vseh programih (naslovne vrstice) izbiraš tudi velikost raznih opozorilnih oken itd.
Mogoče bi pa rešila če bi pc obnovila na zgodnejši čas, če sploh misliš to,
si pomanjkljivo napisala.
O hvala, to sem naredila, je bolje.

Lep dan.
Velikost in izgled zaslonskih pisav se lahko prilagaja na več načinov: prvi je v lastnostih namizja (Lastnosti... Nastavitve... Dodatno... Velikost DPI, kjer je pogosto treba izbrati namesto privzetih velikosti, ki so nam na voljo - ročno nastavitev, z drsnikom nastavimo želeno velikost, potrdimo in resetiramo računalnik.
Izbrano velikost DPI lahko kombiniramo s spremembami nastavitev posameznih opcij na zaslonu, ki jih je opisal Martin12. Tako si zaslonske pisave prilagodimo v več korakih tako, da nam bodo v zadovoljstvo pri delu - ne pa zgolj mučenje in napenjanje oči. Zlasti pri večjih in wide zaslonih si nekateri ne znajo/nočejo nastaviti razumljive velikosti pisav, bodisi da imajo res sokolji vid, jim to nekako ustreza ali pa tega - enostavno ne znajo. Nas, ki nam že malo ponagaja emšo, drobcene pisave vse bolj motijo, kar je razumljivo: z leti pride malce daljnovidnosti.
Izgled drobnih pisav v brskalnikih in večini drugih programov si lahko spreminjamo tudi s pritiskom na CONTROL in obračanjem koleščka na mišonu.
interpolacija

Re: Kako povečati pisavo na računalniku?

30.09.12 14:17

ma dej, prtisn ctrl pa mous scroll, pa se ti povečuje znižuje...ni treba tople vode odkrivat :)
 

Avtor: Naslov teme:
Zaščita proti e-slami:
Prosimo, rešite matematično vprašanje in vpišite odgovor v polje. Ta mehanizem je namenjen blokiranju programov, ki poskušajo samodejno izpolnjevati obrazce.
Vprašanje: koliko je 17 minus 9?