Bolezni prebavil (gastroenterologija)

Gastroskopija, kolonoskopija (brez bolečin z anestezijo), ultrazvok…
Imate težave s prebavili? Med njimi so pogoste gastroezofagealna refluksna bolezen, razjeda želodca ali dvanajstnika, kronična vnetna črevesna bolezen, sindrom razdražljivega črevesa, rak prebavil, žolčni kamni… Vas zanima, kako poteka diagnostika bolezni prebavil - ultrazvočna preiskava trebuha, gastroskopija, kolonoskopija (tudi v anesteziji ali sedaciji), diagnostika okužbe z bakterijo Helicobacter Pylori, laktozna intoleranca, alergije na hrano...?
Forum trenutno ni aktiven

Možni hemeroidi?

avatar Janez55 12.11.10 18:52
Spoštovani

Star sem 40 let, nekadilec. V družini imamo hemeroide, tudi sam sem imel zunanje že 2x (trombozirane), je zelo bolelo. Drugič je bilo to nekako 5 let nazaj, ko sem bil pri proktologu, ki mi je po proktoskopiji predpisal mazilo Modolex, ki je zadevo izboljšalo v kakšnem tednu.

Zadnje leto dni me večkrat peče v zadnjiku, ponavadi po odvajanju, ne pa vedno. Včasih odvajam in čez 30 minut me začne peči in včasih me peče ves dan. To traja on in off že leto dni. Ko sem se mazal s kremo sem na koncu prsta zatipal kot bi bile 1-3 male bunkice, tam kjer se analni kanal obrne nazaj (3-4 cm v anusu), po shemi sodeči je to anorektalna linija kjer je tudi notranja mišica zapiralka. Zdi se mi da je bilo tam. Naj omenim še, da že več let opažam, da se mi nekaj premika v zadnjiku in sicer navzven ni videti ničesar. Po veliki potrebi, ko mišico potegnem nazaj se čuti kot bi nekaj skočilo nazaj. Kadar imam hudo zaprtje me pri odvajanju tudi zaboli, ko gre blato tam čez. Vsaj po občutku sodeč bi lahko rekel, da je to povezano s temi nekaj bunkicami.

Zdaj zadnjih 10 dni je pa slabše, ker se mi ves čas zdi kot da imam nekaj v zadnjiku, na zunaj ni nič vidno. Zato me tudi bolj pogosto tišči na potrebo. Ko sem se mazal z olivnim oljem pred potrebo (se je pa priprvljalo), sem z grozo ugotovil, da te bunkice niso le dve ali tri, ampak cel grozd (pač prst prekratek, ne vem do kje sežejo, pa tudi črevo se zasuka). Gledano iz svoje glave so na zadnji steni, ravno na ovinku. Zelo sem se ustrašil da gre za analnega raka ki je v 10 dneh se tako povečal. Po odvajanju sem se kot ponavadi te dni umival z mrzlo vodo in ko sem se pol ure kasneje namazal, bunkic nisem več čutil! Sumim da so se potegnile višje in pred potrebo se premaknejo nižje, zato tudi občutek kot da imam nekaj notri, ker so ravno tam kjer je notranja mišica ki zapira. S tem da me zdaj neprekinjeno ves čas boli, no, bolj peče. Pač moteče je in nadležno in še slabe misli dobivam zraven (analni rak).

Kakorkoli, čakalna doba če ni urgentno je 2-3 tedne. Mene pa skrbi, bi lahko to bili notranji hemeroidi? Samo kot sem bral ti ne pečejo niti ne bolijo! Mene pa peče, moti in boli. Za zunanje so pa verjetno pregloboko.

Včeraj sem pa šel na potrebo in imel sem mehko, ne trdo blato in me je ostro zabolelo, ko sem mišico potegnil nazaj, da sem kar skočil :-( Me je že tako zabolelo v življenju, ampak ko sem imel hudo zaprtje. In od takrat je slabše, kot bi imel vse nekaj vneto. Tako da zdaj si pa res ne znam razlagati kaj bi to bilo in kaj so taki grozdi bunkic, ali je to tipično za tumor?

Kot pravim, te bunkice in premikanje med odvajanjem ni od včeraj, ampak že leta, me pa zadnje leto res večkrat in dalj peče po potrebi, zadnjih 10 dni je pa sploh slabše kot prej in zdi se kot da so bunkcije večje oz. jih je več in so nižje, pa spet ne vedno.

Maziva nič ne pomagajo. Hujšam ne (če ne pazim kaj jem se redim), krvi nisem zasledil vsaj nikjer, blato je glede na to da imam že več let tudi nervozno črevesje pač primerno temu, večkrat driska kot zaprtje, ampak nekako normalne debeline (vsaj ko nisem v obdobju driske), le to me teži in skrbi.

Če k temu dodam še da me je skoraj hkrati začelo boleti v modih oz. pod modi, je strah res prerasel že v paniko. Namreč mene je 8 let nazaj 2 leti bolelo v modih, sem bil na vseh preizkavah in niso ničesar odkrili. Imam sicer eno 1cm cisto in varikokelo, samo 8 let sem imel mir, zdaj pa je začelo skoraj hkrati s tem v zadnjici. Nikjer nisem pa zasledil da bi oboje bilo lahko povezano. Niti ne gre za bolečino samo v modih, ampak v predelu med modi in zadnjico, kot bi me v prostati ves čas na neprijetno dražilo, sicer imam zaradi tega draženja dobro erekcijo, samo ni najbolj prijetna. Enako kot 8 let nazaj! Takrat so dejali da gre lahko za nebakteijski prostatistis. Morda je le naključje in ni povezano s tem v zadnjici.

Zanima me, medtem ko čakam na pregled, samo vaše cenjeno mnenje. Vem da na daljavo in brez pregleda lahko le teoritiziramo, vseeno pa me zanima, na kaj vam vse tole (ali posebej) vleče. Bolj me skrbi zadnjik kot moda. Ne bi rad padel v paniko zaradi raka, zato me najbolj zanima, ali se rak anusa ponavadi manifestira na tak način z bunkicami v grozdu, bolečinami in premikanjem gor in dol...

Hvala in pozdrav

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
13.11.10 21:02
Pozdravljeni!

Lahko gre za za prolaps (zdrs) notranjih hemoroidov, lahko tipate le kožne gube, možne so analne bradavice, ki lahko zrastejo medseboj in dajejo videz tumorske formacije. Manj verjetno gre za karcinom, seveda pa ga ni možno izključiti. Vsekakor je potrebno spremembe videt, zato bo potrebno počakati na pregled pri proktologu.

Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 13.11.10 21:18
Bom počakal, ni druge.

Zdaj sem opazil še nekaj, ker se zadnje dni mažem z olivnim oljem pred odvajanjem, nekje sem prebral, da to lahko koristi. Pred odvajanjem so te bulice nižje (zdaj sem otipal da je ena večja in mislim da več manjših), so čvrste ampak ne trde. Po odvajanju jih pa ne tipam več, kot kaže se premaknejo navzgor. Mislim da je to tisti občutek, ko napnem mišico po odvajanju, da "zleze spet gor".

Vseeno me zanima, ali je ponavadi karcinom na takšnem mestu, ali je sploh mogoč hemeroid 3-4cm v globini tam pri notranji mišici, ko se črevesje obrne navznoter? Ker do pred 14 dnevi sem dve minimalni bunkici občasno tipal na tem mestu (očitno takrat ko sta zdrsnili dol), kakšnih težav pa nisem imel. Ali lahko karcinom, hemeroid ali analne bradavice tako hitro zrastejo (iz nemoteče majhne v ogromno v 10 dneh)?

No tudi če bi bil hemeroid, samo na boljše ne bo šlo verjetno?

Torej je napotnica za proktologa prava stvar, tu (zaenkrat) ne kaže da bi bila potrebna koloskopija? Mislim, če tipam s konico prsta, je dovolj proktološki pregled.

Najlepša hvala za pomoč

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 13.11.10 21:22
Samo še nekaj, pekoč občutek v zadnjiku pa ne kaže na nič konkretnega sam po sebi? Ko se mažem čutim, da me prve 3 cm zadnjika peče. Zadnje leto se mi to pogosto dogaja, zadnjih 10 dni pa konstantno. Niti karcinom niti hemeroidi ne morejo biti povezani s pekočim občutkov črevesja?

Zadnje dni me tudi bolj pogosto tišči in to kar nekaj časa preden grem na WC, kot bi tista reč v anusu motila iztrebljanje in prezgodaj dala signal. Ampak kakšna stvar lahko v 10 dneh se tako poveča? Ni to samo lastnost karcinoma?

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar coldrex 14.11.10 19:42
Spoštovani dr.,
javljam se vam zaradi težav, ki me nekoliko srkbijo.

Že nekaj mesecev nazaj sem se vam javil, ker sem ime težave z odvajanjem in na koncu sva prišla do nekega virtualnega zaključka, da naj bi imel t.i. iritabilni kolon (vetrovi, vsakično napenjanje ob odvajanju manjših količin blata, zaprtje, občasne driske itd.). Nikoli doslej nisem opazil krvi v blatu, NIKOLI.
Danes pa sem ponovno odšel na wc, seveda s pomočjo donata, ker če ne ne gre (občutek tudi imam, sploh ne čutim "stolic" oz. potrebe po odvajanju, če ne vzamem donata, po njem pa odvajam kar precej, kolikor pač gre, kot bi mi črevesje dajalo lažne informacije o napolnjenosti zadnjega dela črevesja, tako, da sem ostal nekako obseden s tem, da moram vsak dan vsaj 2x na veliko potrebo).
Nato sem šel hodit, 3 km skupno, in proti koncu me je začelo zelo srbeti v zadn. odprt. in rahlo tudi peči. In imel sem občutek, kot bi imel nekaj "mastnega, sluzastega". Zdelo se mi je čudno, ker se vedno po opravljeni potrebi obrišem in umijem z vodo še.

Vzel sem wc papir, se obrisal in zagledal veliko krvi, svetlejše barve upam, ne znam razlikovati med res svetlo in temno :) In občutek imam, kot da me nekaj skeli.

Ponavljam, blata danes nisem imel krvavega, kot še nikoli doslej, kri pa sem opazil na wc papirju kasneje.
Sicer pa že kak teden pijem deci do dva refoška po kosilu. Najbolj bi bil zadovoljen, če bi ugotovil, da je razlog vino, vendar vem, da ni.

Kaj pravite?
Star sem 26 let.
Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar gigabyte 15.11.10 04:12
Spoštovani, javljam se vam ob 4. zjutraj, ker sem nekoliko prestrašen.
Zbudil me je vse bolj pekoč občutek okrog anusa ali pa v rectumu, občutek imam, kot bi imel zelo povišano temperaturo tam. Čutim še občasna pretakanja, grenko kisel okus v ustih, kar nakazuje na refluks, ter rahlo salbost.
Pekoča bolečina poteka v valovih in se je prvič pojavila sredi noči.

Upam, da ste prejeli sporočilo o krvavenju.
starost, 25 let
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
15.11.10 20:03
Pozdravljeni!

Mislim, da gre vseeno le za hemoroide. Za pregled analnega kanala je najboljša preiskava rektoskopija, pri kolonoskopiji tega predela ne vidimo tako dobro.
Analni kanal si lahko mažete z mazili, lahko olivnim oljem, nekateri svetujejo maslo. Pekoč občutek je lahko tudi posledica preagresivnega umivanja tega predela. P.S. karcinomi ponavadi krvavijo, ker gre za krhko tkivo.

Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
15.11.10 21:01
Pozdravljeni!

Hemoroidalni vozliči ali zlata žila so varice hemoroidalnih ven. Poznamo notranje in zunanje hemoroidalne vozliče. Meja med njima je zobata črta. Notranji hemoroidi ne delajo težav dokler ne zakrvavijo in prolabirajo. Kri pri krvavitvi iz notranjih vozličev je svetlo rdeča, običajno na koncu iztrebljanja, ponavadi v lisah ali kapljicah-kri na toaletnem papirju!!!!!. Kadar pride do prolapsa (zdrsa) jih je potrebno operirati. Notranji hemoroidalni vozliči so najpogostejši razlog za krvavitev iz anusa. Zunanji hemoroidi so največkrat posledica kroničnega zaprtja, sedečega dela in neustrezne prehrane.
Zdravljenje: potrebna je skrb za redno odvajanje, blato mora biti mehko. Mazila in svečke, ki vsebujejo anestetike in kortikosteroide, ne zdravijo bolezni ampak le lajšajo težave. Za daljšo uporabo jih odsvetujemo, ker povzročajo atrofijo kože in srbež. Sicer hemoroide oskrbi proktolog-bodisi opravi sklerozacijo ali ligaturo teh vozlov, včasih je potreben op. poseg.
Analna tromboza (strdek v vozliču) je pogosti zaplet hemoroidov. Tromboza se lahko pojavi na enem ali več mestih na vhodu v analni kanal v predelu zunanjih vozlov. Vzrok zanjo je poškodba, ki je posledica napenjanja in težkega iztrebljanja. Bolniki ponavadi občutijo pekočo in zmerno bolečino v anusu, ki se v nekaj dneh umiri. Kadar je zajetega tkiva več, opazimo na vhodu v anus modrikasto oteklino, ki je omejena, trša in lahko boleča.
Iz hemoroidov se ne razvije rakasto obolenje. Poleg tega so raki anusa ponavadi bolezen starejših oseb, v starosti 25 let so velika redkost. Zaradi težav, ki jih vsi navajate, bo potreben obisk pri proktologu!!!!.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 15.11.10 22:54
Hvala za odgovor. Na pregled sem že naročen.

Samo še zadnje vprašanje. Kako se sicer kaže kri iz črevesja? Mislim svetlo rdečo razumem, ki kaplja v školjko ali ostane na papirju, kaj pa tisto ki je zmešana z blatom? Redno se mi dogaja, da je isto blato različnih barv, ponavadi dveh, temne in svetle rjave. Skratka je neenakomerne konsistence, temno je trše. Pa sem pomislil, ali bi bilo mogoče da gre za strjeno kri? Ali pa sem od skrbi samo zdaj bolj pozoren. Kako je sploh lahko različne konsistence, če grem vsak dan 1-2x na veliko potrebo. Trenutno so moje edine težave to kar sem napisal: prehitro me tišči in ponavadi me najprej neprijeten občutek daje šele čez pol ure moram na potrebo in peče me konstantno v anusu notri. Le blato je tako čudno zamešano kot da ne bi nastajalo sočasno. In sem malo panično pomislil kaj če se kje izliva kri in se tam bolj strdi in je neenakomerno potem.

Sicer vas ne bom več obremenjeval, bom počakal da pridem na vrsto.

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
16.11.10 07:35
Pozdravljeni!

Barva blata je odvisna od hrane, ki jo zaužijemo. Kot veste hrana vsebuje naravna barvila, zato je blato temnejše, če uživate borovnice, črno vino, špinačo... Konsistenca blata je odvisna od vnosa tekočine in zaužitja balastnih snovi. Kadar je blatu primešana kri, ki prihaja iz zg. prebavil, potem je blato črno kot katran. Če gre za krvavitev iz nižjih predelov je blato pomešano s krvjo in ni čvrste konsistence ampak tekoče.


Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 16.11.10 10:17
To o barvah vem. Skrbi me ker v istem odvajanju imam mešano temno in svetlo rjavo blato oz. trše in mehkejše blato, ki je različnih svetlosti. Kot da bi bilo zmešano iz dveh delov. Ampak ne razumem kako je lahko del blata "starejši" od drugega dela, je to lahko sploh normalno?

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar coldrex 16.11.10 14:53
Spoštovana dr. Smrekar,

tudi jaz vam postavljam še zadnje vprašanje.

Torej, kot napisano (starost 25 let) imam t.i. iritab. colon, ki je zna bit kar huda nadloga.
Zasledil sem, da je zapeka lahko tudi spremljevalec sindroma irit. kolona. Pogostokrat, predvsem, kadar je blato trše in se moram napenjati, imam občutek zapeke (razdraženosti) v predelu rectuma oz. nižje, včasih zna biti sila neprijetno.
Tudi v fazi mirovanja, recimo med vožnjo avtomobila se mi včasih zgodi, da začutim kot nek toplotni val v rectumu, ki izgine, pa se pojavi itd.
Pred dvema dnevoma sem kot skoraj vsakič potrebo opravil z napenjanjem in občutkom neizpraznjenega črevesja. Nato sem šel hodit in v zadnjem proti koncu me je začelo zadaj hudičevo srbeti, kot redkokdaj do sedaj.
Ker sem čutil nek čuden občutek, sem se obrisal in na wc papirju zagledal kar precej krvi. Nato isto noč me je prbudil že omenjeni pekoči občutek (toplotni val) v zadnjiku, ki pa je bil neznosen in nikakor ni ponehal, pekoč občutek se je še povečal , ko sem šel urinirat in naslednji dan nekje do popoldneva. Zanimivo pri tem je, da kljub tistemu krvavnju, en danes, ne včeraj ponovno kot vedno nisem opazil sledi krvi.

Zanima me, ali je tisto res bila kri ali je lahko bilo zaradi rdečega vina, ki sem ga popil 2 dcl tisti dan? (refošk)
Lahko je tisti občutek znak kakega vnetja prostate? Ker me sicer večkrat zaskeli v območju rectuma in tudi pod modi oz. pod korenom penisa, istočasno.

Kakorkoli, najleša hvala za odgovor in lep dan naprej,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
17.11.10 07:33
Spoštovani Janez!

Z vašim blatom in prebavo je vse OK.

Lp,Nataša SmrekarPopravljeno 1-krat. Zadnjič popravljal nsmrekar ob 17.11.10 07:33.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
17.11.10 07:38
Pozdravljeni!

Žal vas moram razočarati, vendar refoška ne morete izločiti v obliki tekočine, zaradi njega bi bilo blato le temnejše barve. Tisto, kar opisujete je kri in zato vam svetujem pregled pri proktologu tudi zaradi ostalih težav, ki jih opisujete.

Pri 25-letih so težave s prostato redke. V primeru bolečin v presredku je potreben pregled pri urologu.


Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 18.11.10 12:07
Spoštovana

Bil sem pri proktologu, ki mi je odkril samo rahlo povečane notranje hemeroide. Glavni simptomi, ki jih imam zdaj pa so:

1. Pekoč občutek v rektumu. Ponoči ga ni! Zjutraj ga ponavadi takoj ni, po odvajanju se pojavi ali pa tudi brez odvajanja. In potem peče cel dan, kot bi imel notri rano. S tem da lahko točno napišem kaj poslabša in kaj pomaga. Poslabša sedenje, ko sedim na ritnicah (čeprav peče notri ne zunaj), izboljša pa tek, hoja, savna, vroča kopel.

2. Namesto da bi me normalno zatiščalo in bi šel, me moti in je čuden občutek že ko se "pripravlja" na potrebo in to lahko traja tudi 30 minut ali več. Kot bi, ko se rektum polni, nekaj me napol dražilo na odvajanje, čeprav še ni čas za to. Ko grem je potem bolje oz. dobro. S tem da me zaradi tega tudi prej zatišči tako da hodim zdaj 2x na dan prej sem hodil pa 1x na dan.

To dvoje je edino. Blato je lahko kot sem že pisal, enkat mehko, popoldne bolj trdo, vse kombinacije iritabilnega kolona (to imam že 6 let), s tem da ni sledov krvi (niti črne, niti maronaste niti svetlo rdeče). Po potrebi ko me peče si včasih mislim da bo školjka krvava ampak ni. Kot sem napisal, hodim 1-2x na dan na blato.

Podobne simptome s tem da me je peklo in da sem imel občutek kot da imam neko kroglico notri ki se premika in me je tiščalo predolgo sem imel že lansko leto, letos februarja in maja, pa je potem izgnilo oz. se omejilo na to, da me malo peče po odvajanju recimo 5 minut. Včasih celo nič. Res pa je da tokratni napad je nekoliko hujši ker še ni nehal, bolelo me je tudi v modih (zdaj me manj).

Proktolog je dejal, da preiskava ne more pojasniti teh simptomov. Seveda se pojavi vprašanje ali je potrebna koloskopija ali ne. Zdaj če mene peče 4cm v zadnjiku ko se s prstom namažem in pregled ne pokaže vnetja, verjetno dogajanje zgoraj v črevesju ne more narediti da te na koncu peče. Kako pa je s tem občutkom da te tišči in te ne? Je to na tistem delu ki ga prokološki pregled vidi ali ne? Ker jaz imam tako kot da me boli ta mišica zapiralka, tudi če zadnjično mišico stisnem, me zaboli ponavadi ko me peče. Je možno, da bi bilo višje gor kaj kar bi vplivalo na te občutke? Pri koloskopiji se verjetno išče polipe, tumor in vnetno črevesno bolezen. Ali kaj od tega povzroča tak občutek kot da imaš nekaj notri pri mišici notranji itd. Ali tam kjer zavesno "stiskamo rit" je to tam kjer je hemeroidno področje? Verjetno smo različno občutljivi in lahko nekoliko povečani hemeroidi tudi dajejo take občutke. Pri tumorju se verjetno ne zdi, da ga čutiš kako ti leze dol po anusu, ali je pač tudi možno? Ker tumor ali polip ali vnetje višje gor bi verjetno ali kdaj zakrvavelo oz. bi moral malo večkrat na potrebo kot 2x na dan? Sklepam da tudi to, da sem imel morda milejše simptome so bili pa zelo podobni in trajali 14 dni večkrat že do maja potem pa so odšli, ne kaže na tumor ali polip (sklepam da nikamor ne odideta ti dve tvorbi).

Seveda če je indic da sem pri 41 v življenjski nevarnosti je vredno narediti še tako neprijetno preiskavo, ki me lahko še dodatno vzdraži črevesje, konkretnega indica glede na simptome pa ne vem če je. Problem je tudi ta ker se čaka dolgo (vsaj če ni simptomov kot je krvavitev) in pri moji psihi to pomeni spet hud stres, ki ga preživljam pred vsako tovrstno preiskavo in me bolj izmuči kot sama preiskava. Ker imam občutek da 8 let ne delam drugega kot hodim po preiskavah, videli pa (saj bom rekel na srečo vseeno) niso še nič. Ko sem zaradi gastroskopije in bolečin v želodcu skoraj padel s postelje en dan pred pregledom (tako me je bolelo in peklo) in so odkrili da nimam niti, niti rane niti vnetja, nič, od takrat tudi verjamem da lahko stvari bolijo tudi če se nič ne vidi.

Tako da... glede na oba simptoma ki sem ju opisal... da zadnjik težko peče zaradi debelega črevesa mi je nekako jasno (morda se motim), do kje pa mi čutimo "mišico zapiralko" in bolečine v zvezi s tem, pa ne vem prav dobro. Je to do hemeroidnega pletišča notranjega (do tam sem pregledan), ali lahko težave iz višje gor povzročajo bolečine v tej mišici in nelagodje preden grem na veliko potrebo?

Prav lepa hvala za odgovor (če še vztrajate z branjem do sem)

Vaš Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 19.11.10 17:22
Se opravičujem, ker vam spet pišem, res sem obupan. Odkar sem imel proktološki pregled 2 dni nazaj je samo slabše (ne pravim da zaradi pregleda, sploh ne). Tisti pekoči občutek v zadnjiku se je spremenil v bolečino, kot bi me nekdo s kolom zapičil notri :-( Tudi v topli kopeli in med tekom ne neha. Slabše je preden odvajam, ker me kot sem že omenil tišči pol ure za nič oz. za en košček. Na tistem koščku sem opazil tudi malo bele sluzi, danes morda tudi kri. Res ne vem, malo slabše vidim rdečo zaradi dedne napake, čeprav rdečo kri razločim od rjave. Tudi ni bilo tekoče, kot da bi bilo zmešano s sluzjo, malo se mi je zdelo na rdečo na določenih delčkih blata, in ni bilo od hrane kakšen košček, ker se je lepo razmazal potem med ostalo. Ne trdim, da je bila kri. Ne morem pa reči, da ni bila, zdelo se je da bi lahko bila, če me razumete. Na školjki pa je ni bilo tudi na papirju ne, če je bila je bila na blatu in to malo.

Od takrat se počutim, kot da imam pri 41 letih na glavi napis, da sem obsojen na smrt. Glede na to da me kar pošteno boli in vsak dan bolj, kar mi tudi ne kaže na nič dobrega, ne vem kaj naj naredim. Seveda vem da moram na koloskopijo, čeprav je verjetno zame že prepozno, če bi šlo za rektalnega raka, kot sem bral ima take simptome kot jaz :-((( Rektalnega mislim tega karcinoma ki napade rektum, tam kjer se nabira blato, ki potem sproži potrebo. Tam se mi zdi namreč da me boli in pritiska kot da imam otečeno (s prstom seveda ne morem do tja). Ker karcinom v zgodnji fazi nima simptomov, bi bil v tem primeru v zelo pozni fazi. Kot sem bral se pri raku zelo hitro poslabša stanje :-( Res me je peklo že pred pol leta in enim letom, a ne pol tako hudo. Imel sem tudi to tiščanje prezgodnje za premalo (tenezmi?), ampak ni bilo tako hudo kot je zdaj. Pol leta vmes je bilo pa ok, včasih me je malo zapeklo ko sem šel na WC. Hemeroidi so le nekoliko povečani in težko verjamem da bi imeli take simptome. Edino kar sem v obupu (danes je petek, nihče ne dela več) še našel kot možnost je proktitis, tudi za to imam vse znake. Morda še kakšnega več kot za raka. Samo ne razumem, ali lahko proktitis napade le rektum brez zadnjice (anusa)? Ker anus mi je proktolog pregledal in je bil ok. S proktoskopom pa rektuma ne more videti kot sem ga razumel.

Skratka, ne vem ali sem za urgenco da me odprejo, ali kaj lahko naredim, če sploh kaj. Priznam, da sem tudi psihično čisto na tleh, bolečina v rektumu pa mi ne dovoliti da bi mislil, da bo kaj bolje. Imam svečke doloproct s katerimi sem včeraj začel, pa ni nič bolje. Če bi bil proktitis bi verjetno bilo, pri karcinomu pa ne. Ali sploh lahko naredijo koloskopijo, če je nekaj tako narobe tam zadaj?

Vem da mi na daljavo ne morete pomagati, bom pa vesel vsakršnjega mnenja. Občutek, ko misliš da imaš pri 41 verjetno še mesec ali dva je strašen. Morda se vse skupaj motim, izgleda mi pa zelo črno.

Hvala lepa in lep pozdrav!

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 19.11.10 17:24
Joj se opravičujem, sem pozabil napisati. Vzrok mora bit nekje blizu te mišice zapiralke notranje, ker ko stisnem to mišico me tudi zaboli. In tam imam tak občutek kot bi imel nekaj notri, torej ali ogromen tumor ali pa vse zatečeno :-(((

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
21.11.10 21:14
Spoštovani!

Opisujete simptome, ki bi lahko pomenili vnetje prostate, tako da vam predlagam, da ponovno obiščete osebnega zdravnika. Bolečina pri vnetju je lokalizirana v presredek, lahko rektum, lahko je odvajanje blata boleče. Vsekakor je potrebno to razčistiti.Naj vam še povem, da se z rektoskopijo pregleda ves rektum in analni kanal, to je približno končnih 25 cm debelega črevesa, koloskopija pa je pregled celega debelega črevesa.

Lep pozdrav! M.Š.Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 24.11.10 17:08
Spoštovana

Najprej lepa hvala za potrpljenje z menoj.

Malo sem umiril misli. Najbolj me skrbi rak rektuma (ne anusa, rektuma). Ker na koloskopijo ne prideš takoj ampak moram čakati, je strah moj sovražnik. Zato vas lepo prosim če vam lahko še enkrat na čim krajše povem te čudne stvari, ali so tipične za raka ali niso (vem da tudi če niso ga lahko imam).

Do 6 let nazaj sem bil vedno zaprt. Mislim težave sem imel zaprtjem, ko sem kam šel sem potreboval odvajalne svečke. Potem se je nekaj zgodilo, kar sicer ni neposredno povezano s tem kar imam zdaj pa vseeno... Od takrat imam stalno neke težave s prebavo. 5 let nazaj je bilo kot bi imel vnet želodec, a niso nič našli. Od takrat imam menjavanje driske in zaprtja, včasih je tudi normalno blato. Za zadnje leto se spomnim pač, da imam vedno drisko (v smislu kašastega blata, kar sodi med driske) takoj ko se zbudim (early morning diahrroea). V glavnem je bilo zdaj pol leta bolje, edino to je bilo. Ko smo imeli dopoldanski turnus sem imel takoj ko sem vstal tako drisko. Včasih se zbudim že ure prej, preden bi se moral, ampak driske nimam potem takoj, vedno okrog 7 ure. Včasih imam zjutraj drisko in popoldne zaprtje (torej blato bolj v bobkih), lahko imam v enem odvajanju najprej bolj trdo in potem kašasto. Skratka, da ne opisujem preveč podrobno, v tem spektru. Ker je bilo zadnjih pol leta bolje, sem si pač rekel da imam razdražljivo prebavo. In ker se je to zgodilo 1-2x na dan, ponavadi 1x (zjutraj), ni bilo tako da bi tekal od WC na WC ves dan.

V zadnjih 12 mesecih sem imel že večkrat tako, da me je peklo v zadnjiku. Ne znam bolj natančno opisati, taka neprijetna bolečina, in vedno me je zraven tudi bolelo v modih oz. pod modi. Hkrati sem odvajal večkrat na dan, bolj urgentno in po malem. Ko sem odvedel je bilo bolje a včasih lahko za kratek čas. Preden sem pa odvedel me je pa včasih dalj časa tiščalo na pol, pa nisem mogel iti. In ker imam toliko teh težav da ne hodim za vsako takoj k zdravniku sem pač počakal in je minilo. Občasno se je pojavljalo, da me je peklo v zadnjiku, ampak le kratek čas po odvajanju, morda 10 minut. Tako da v tem nisem videl zdravstvenega problema. Torej od maja do 1. novembra je bilo tako. Blato je bilo ponavadi kašasto, lahko dvobarvno, vsake toliko me zvečer začne napenjati (kar pogosto) in ko ležem k počitku slišim kako se mi pretaka po črevesju, včasih uro ali dve. Požene me ne, pretaka se občasno kaj zaboli enkrat tam, drugič drugje.

Zdaj od prvega novembra se je pa tako začelo kot prejšnjikrat, ni me peklo samo po odvajanju ampak ves dan in seveda me je bolelo v/pod modi. Nekaj dni je bilo tako kot sem imel pred leti, ko sem v stanju neke čudne vzburjenosti, vse se mi zdi nekam napol oteklo, bolj pogosto me je tiščalo na vodo. Hkrati sem pa spet dobil te težave s pekočim rektumom. In tudi "mišica zapiralk", ta zunanja, ki jo kontroliram z voljo, ko stisnem "rit" me zaboli, občuti se kot zatečena, po odvajanju se zdi ne kot da je nekaj notri, ampak kot da je zatečena, da ni tako kot prej.

Ker sem sumil notranje hemeroide sem šel k proktologu. Seveda ni proktološki pregled nič kriv, ampak od takrat se mi je življenje čisto podrlo (7 dni nazaj). Opravil ga je z otroškim proktoskopom, ker sem povedal, da sem zelo občutljiv in me je pred leti zelo bolelo. Ne vem koliko cm je videl, zelo se bojim da 25cm nikakor, ker mi je na skici kazal da tak pregled pokaže do konca notranje hemeroidne linije samo.

Tisti dan ko sem imel pregled, me je v modih manj bolelo oz. ta vzdraženost je ponehavala, tudi peklo me je manj, bolj se je pojavljala topa bolečina v rektumu nekje in pa ta boleča zapiralka ali kako naj rečem. Sklepam pa da zapiralka ta voljna leži tako blizu da je bila gotovo pregledana.

Ker pred 2 tedni je bilo parkrat ko sem šel na WC tako, da ko sem odvajal in potem stisnil zapiralko mi je bilo dvakrat kot da me je nekje popraskal smirkov papir, bil sem prepričan da je hemeroid (samo blato je bilo mehko to je bilo čudno).

Skratka, našel ne nekoliko povečane int. hemeroide in nič drugega. Imam tudi svečke doloproct, ki naj bi pomirile, če bi bilo kakšno vnetje (videti ni bilo, samo sem trdil da se mi zdi kot da je otečeno). Ker ni nič našel konkretnega kar bi lahko bil vzrok takih težav, me je začelo bolj skrbeti. Naslednji dan sem imel bolečine in občutek, kot da imam v zadnjiku tenis žogo. Ko sem stisnil "ritno mišico" ni prijetno.

Po proktoskopiji se je pojavilo tudi to, da me je v spodnjem delu trebuha bolelo najprej cel dan, potem zvečer, včeraj je bilo bolje, ne vem kako bo naprej.

Kot sem napisal že v prejšnjih pismih, sem morda opazil kri na blatu. Morda pravim zato, ker resnici na ljubo ne vem. Če bi bila kri v školjki, na školjki, na papirju, to bi videl in vedel. Ker sem pa zaradi sluzi na blatu zadnje čase bolj opazoval blato, se mi je pač zazdelo da je na njemu na nekaterih delih nekaj kar bi lahko bila kri, ker je bilo enake konsistence kot ostalo blato. Bilo je pa tako malo, da to ali je bilo rdeče ali ne, ker sem delno barvno slep za rdečo, pri taki količini in bolj temno je bilo (a ni bil del hrane), enostavno ne morem oceniti. Če bi moral pošteno povedati je morda bila in če je bila je bila čisto povrhu blata in to 2 mm, ko sem skušal dobiti na palčko z vato je vse skupaj izginilo oz. se pomešalo in je bilo vse rjavo. Skratka, ne vem. Vem da na papirju in na školjki krvi ni bilo, to tudi sicer vedno pogledam že leta in vem da je to alarmantni simptom, nisem pa prej ravno tako podrobno pregledoval. Sem pred 5 leti a to nikoli ne prinese duševnega miru in kakšnega zanesljivega dokaza.

Kakorkoli, od proktološkega pregleda naprej imam težave s sedenjem. Zdaj me bolj boli kot peče, čeprav se danes spet vrača pekoč občutek z nekoliko bolečimi modi, ne vem kaj bo naprej. Najhuje je sedeti, pa ne vem zakaj. Absolutno najhuje je pa v avtu! Nekaj dni nazaj me je v avtu bolelo in me je kar začelo tiščati, pa doma ni bilo nič :-( Torej sedenje v avtu mi lahko lažni napad na potrebo povzroči, ponavadi je pa le zelo neugodno. Zdaj se bojim sedeti, zdaj bojim iti na WC, ker se mi zdi da bom zdaj zdaj videl kaj hudega v školjki.

Verjetno je vse odvisno ali je v blatu kri ali je ni. Če je ni je verjetno lahko več možnih razlogov, a žal ne najdem pametnega pa sem obrnil ves internet. Če je pa kri, sem nekako videl da je lahko vnetje ali pa rak rektuma. S tem da če bi bilo vnetje rektuma bi te svečke pomagale :-(

Zdaj sem se pa tako zasekiral da bom kmalu umrl, da to prav gotovo ni dobro. "Burning rectum pain" in "early morning diahhroea" prineseta same zadetke raka rektuma (torej dela med debelim črevom in zadnjikom, mislim da Slovenci nimamo izraza za to, pa tudi navaden človek loči le zadnjik od črevesa, čeprav je vmes rektum, ki naj bi bil skladišče za blato, ko te tišči).

Zdaj naj povem to, da blato ni kakšne debeline svinčnika res. Ko je kašasto je tako kašasto, prav zaprtja pa zadnje tedne nimam, ampak ko sem imel pred kakšnim mesecem kdaj bolj debelo blato je bilo konkretno. Zdj pa če si dam svečko notri in potegnem da gre gor, me na koncu zaboli (ne vem kako globoko sicer taka stvar gre, ali je bil ta del preiskan ali ne).

Ponoči skoraj nimam težav. Iz spanja me včasih zbudijo vetrovi, kot že mnoga leta. Bolečine in v modih in v rektumu pa izginejo. Tudi zjutraj ko se zbudim in "napnem zapiralko", se zdi skoraj normalna. Ponavadi je slabše po prvem odvajanju v dnevu, ki pa se zadnje čase zgodi takoj ko se zbudim (nikoli me ne zbudi to).

Seveda če človek misli da bo umrl pri 41 letih ima neke druge simptome še, da sem težko na mestu, moram ven, ker se notri ne morem sprostiti, začel sem teči po 10-14km na dan, da si odženem slabe misli... Med tekom načelno nimam kakšnih problemov, tudi vroča kopel ponavadi vsaj začasno pomaga.

Najbolj me je prizadelo to, da komaj sedim v avtu. Vem da so zunanji hemeroidi nek tak razlog, ki pa jih nimam, notranjih pa tudi ne čutim več ko se mažem (zgleda da so svečke in neke tablete za kapilare detralex pomagale). Mislim, ali je sploh lahko kaj drugega kot rak še to? Ker piše, da ko te boli ko sediš pri raku, takrat ni več v zgodnji fazi :-((( Saj si poskušam dopovedati, da potem morda ne bi več pretekel 14km, samo ne vem, nimam izkušenj s takimi bolniki.

Koloskopijo čakam, splošna zdravnica je na bolniški... Meni se pa zdi da ne bo tole nikoli bolje, samo slabše, ker tudi to da je zdaj slabše kot je bilo maja in februarja ko sem imel malo podobno kaže meni na raka, pravijo da je slabše. Saj niti ne vem kaj v sedenju pri avtu je tako moteče, sem si kupil obroč pa ni nič bolje :-(

Psiha sama pa kakor je mogočna pa če predpostavim za trenutek da nisem videl krvi, tudi ne more delati občutij, da imaš zapiralko otečeno in da se ne moreš peljati v avtu, oz. nekaj hudega verjetno mora biti.

Hvala za vsak nasvet
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
27.11.10 17:39
Spoštovani!

Najprej se vam moram opravičiti, ker ste tako dolgo čakal na odgovor. Tudi zdravniki smo samo ljudje in ne vsemogočni ali celo čarovniki, pa se nam zgodi, da zbolimo ali smo odsotni iz službe iz kakega drugega razloga.

Lotiva se vaših težav! Kar opisujete, ni rak rektuma! Če bi bolelo, bi imeli veliko srečo, da bi raka lahko odkrili v zgodnji fazi. Bolijo druge bolezni. Res bi bilo dobro pregledati tudi prostato. Pojdite na ultrazvočni pregled trebuha in prostate. Če bi radi ugotovili, če je v blatu kri, se naredi test. Lahko ga greste delat v laboratorij tudi sam, da ne boste čakal, da se osebna zdravnica vrne. Prisotnost krvi v blatu je tudi razlog za prednostno koloskopijo, zato je test tudi potrebno opraviti.
Skušajte se čimbolj sprostiti. Če vam fizična aktivnost pomaga, je to eden najboljših načinov, da sprostitev dosežete. Aktivno se tudi izogibajte tuhtanju in negativnim mislim!

Lep pozdrav! Marija Š.Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 28.11.10 09:28
Spoštovana

Najlepša hvala za odgovor. Odgovor je privilegij, ki ga prostovoljno nudite, tako da sem vesel, da ste mi odpisali. Sploh ni bilo tako dolgo.

Saj to kar ste napisala me skrbi, da ko rak boli ni več v zgodnji fazi, zato se bojim da je in ni več v zgodnji fazi.

Kupil sem si test za testirati prikrito kri v blatu (reagira na hemoglobim), upam, da je dovolj natančen. Ker sem jemal Doloproct svečke, ki so kolikor vem kortikosteroidne, piše da takrat ne smem testirati. Zdaj ne vem koliko dni je treba počakati, verjetno dan ali dva.

Kakorkoli, če pokaže kri potem je izvor v črevesju, hemeroidi niso in tudi napenjam se ne, ker imam vsako jutro drisko. Kaj sploh še ostane razen raka? Zelo bi mi pomagalo, da bi obstajalo še kaj drugega. Je to lahko Kronova bolezen (blažja oblika, ker ne grem 10x na dan na WC)? Ker kri v blatu se mi zdaj po brskalnju po internetu (vem da ni pametno) s temi simptomi zdi kot rak v pozni fazi :-( Saj pravite, če boli, ni v zgodnji fazi več :-(((

Da pa ažuriram svoj zapis... Trenutno je s pekočim zadnjikom nekoliko bolje, vozim še težko, se mi zdi kot da me boli notri oz. kot da sedim na golf žogici. Nimam pa trenutno tenezmov z malo blata večbarvnega in različnih konsistenc in sluzi (bele ali prozorne). Ne vem ali lahko Doloproct svečke vplivajo na to, danes jih neham jemati in se bojim da bo spet slabše.

Imam pa vsako jutri takoj ko se zbudim drisko. Ne vodeno, ampak kašasto nekonsistentno blato, me zatišči in to je to. Naredim dovolj, da potem ves dan ne grem. Me pa par dni zvija in napenja v trebuhu in to ves dan, da sem čisto živčen. Včeraj sem imel same vetrove in me je to bolelo, danes pa nimam vetrov, mi pa po črevesju piska in se pretaka. In to skoraj konstantno, razumem da se vsakemu kdaj, ampak samo čakam ali bo driska ali kaj, pa me ne zatišči več. Samo zjutraj, premehko blato (po definiciji je driska), brez sluzi, enakomerne barve. Kar s strahom grem na WC zjutraj. Čez dan pa piska in seveda me tudi boli po črevesju tu in tam od tega pretakanja.

Začeti me je po več kot 2 letih začel tudi želodec spet :-( S tem sem že imel težave, takrat niso nič našli. Potem je bilo nekaj časa bolje, zdaj se je pa vse združilo, poleg 6 let starih težav (napenjanje, vetrovi, premehko blato, jutranja driska, bolečine in stiskanje v želodcu) se je še ta bolečina v rektumu pridružila in da me peče in da težko sedim. Tudi v modih imam občasno neprijeten občutek. Včeraj v avtu denimo me je z občutkom, da sedim na golf žogi začelo tudi tiščati na vodo, pa sem imel prazen mehur. In skoraj sem dobil erekcijo za nič med vožnjo (to se mi ni še zgodilo). Zdaj sploh ne vem kje je težava, ne more biti vzrok tako v želodcu, kot v črevesju, v zadnjiku kot v modih...

Samo upam, da to, da je vsaj trenutno malo manj izražen simptom "bolečin v zadnjiku" in da nimam tenezmov in lažnih urgenc, kaže na to, da je lahko kaj drugega kot rak rektuma to?

Težav je pa enostavno preveč in opažam simptome anksioznosti, težko sem sam, nič ne morem narediti, trudim se da tečem po 10km na dan, zdaj ne ker je zapadel sneg.

S prebavo/urološkimi težavami se spopadam že 6-8 let in vedno se pridruži kaj novega, zdaj je pa vse skupaj + težave s sedenjem. Pa še bojim se da se mi ne povrne vnetje ko končam z Doloproctom. Sicer sploh ne vem ali je bilo vnetje, ker zapiralka me še zdaj malo boli in jo čutim preveč kot bi bila otečena, samo je nekoliko manj izrazito kot je bilo prejšnji teden po proktološkem pregledu.

Res ne vem kje se me glava drži, vendar bi to pripisal zdr. težavam, ne pa obratno.

Če imate iz vaše prakse kakšno idejo kaj se to lahko dogaja, bom zeleo vesel. Vem da je špekulacija (brez pregleda), pa vseeno. Razumem driske, napenjanje 10x na dan, ne razumem pa tenezme brez drisk in driske brez več kot 1x na WC, ampak z napenjanjem, enostavno mi ni logično vse je ravno obratno kot bi pričakovali.

Recimo včeraj me je ves dan zvijalo, se pretakalo in napenjalo, na WC nisem šel. To se je nadaljevalo tudi ponoči in zjutraj je bila driska. Enkrat in takoj ko sem ustal (to tudi sem bral da je značilost raka), zdaj je pa bolje, torej mi je malo odleglo.

Za vsak odgovor bom zelo hvaležen

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
28.11.10 21:32
Spoštovani!

Najprej bi vam in vsam, ki boste to brali, rada povedala, da ne delam na forumu zato, da bi mi morali biti posebno hvaležni, da je to kak privilegij. Za sodelovanje sem se odločila, ker se mi zdi, da lahko tudi z nasveti pomagam vam, potencialnim bolnikom. Tudi z nasvetom se lahko reši marsikatera dilema.
Pa nazaj k vašim problemom! Spremembe na končnem črevesu so s pregledom vidne. Če niso našli ničesar to pomeni, da ničesar ni, da so funkcionalne težave. Rakave spremembe se vidi, vzame vzorček in se ga dokaže. Preiskovalec je vedno toliko izkušen zdravnik, da tega ne more spregledati. Vendar se tudi KVČB vidi. To ni nekaj imaginarnega. Funkcijske bolezni pa se ne vidi! A to ni rak. Tako ste lahko mirni. Koliko časa po Doloproct svečkah se vzame vzorec? Najbolje je par dni. Sicer pa je treba test ponavljati v različnih časovnih razmakih vsaj še 2x, da se reče, da je merodajen rezultat.
Skušajte se umiriti, ne toliko misliti na odvajanje, rajši vsaj malo uživajte v zimski idili, ki nas je letos tako zgodaj razveselila! želim vam, da vam bi to uspelo in da se ne bi po nepotrebnem sekiral.

Lep zimski pozdrav! Marija Š. Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 30.11.10 10:17
Kot kaže so se zdaj moje težave preselile. V rektumu sicer še malo peče občasno, a ni več prav hudo. Mi je pa zato vsak dan slabo, malo me "šraufa", zjutraj imam drisko, napenja me, silno se mi pretaka po črevesju, zvečer me zelo boli v želodcu. Te vrste hudih težav sem imel 5 let nazaj in tudi vmes je bilo po par dni... Z eno besedo bi se opisal, kot da sem se nekoliko zastrupil s hrano. A se nisem. Samo počutje je tako, utrujen sem bolj, konstantno mi je slabo v želodcu ali pa me boli itd. Je pa tako da me lahko želodec eno uro zelo boli, potem me pa iznenada neha. Pred 5 leti sem imel gastroskopijo ki ni odkrila ničesar. Slabost se mi zdi prihaja iz želodca ali tankega črevesja ne iz debelega črevesja, vsaj tak občutek imam. Kot bi imel trebušno virozo. Samo to se je "razvilo" iz težav s tenezmi in rektumom se mi zdi.

Samo očitno je vse skupaj to povezano, kajne? In tako spreminjanje simptomov verjetno za raka ni ravno značilno? Malo boli želodec, malo ti je slabo, malo imaš drisko, malo ti piska in črviči, potem mine in si lačen, ješ in se ponovi... Sploh ne vem kaj bi tako lahko bilo, sem pa obupan, da se to dogaja in ne vem zakaj. Komaj sem zaspal tako me je želodec bolel. Ponoči je pa nehal. Tudi slabost me ni zbudila iz spanja. A takoj ko sem se zbudil se je vse začelo.

Morda ste imela kdaj podobnega pacienta, iščem karkoli, kar bi mi pomagalo, da bi izvedel kaj je to in kako resno je.

Hvala

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
30.11.10 21:58
Spoštovani!

Zdravilo Detralex lahko tudi zaradi zdravljenja hemeroidov jemljete dlje časa. Ne vpliva na rezultat hematesta. Enkrat dnevnemu odvajanju neformiranega blata sicer ne rečemo driska, pa to ni pomembno. Bolj je pomembno, da vas to muči, boli. Vseeno vam svetujem iti do zdravnika, nadaljevati preiskave in dognati, kaj je narobe in kako si pomagati. Bolnika s takimi težavami nisem imela. Vsekakor pa za raka vaše težave niti malo niso indikativne! Vseeno pojdite do zdravnika, da se pozdravite.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Janez55 01.12.10 11:52
Hvala, bom šel do zdravnika!

Mislil sem da je neformirano blato 1x na dan že driska. Saj vsak dan jem enako, danes pa ni bilo neformirano (sem pa moral takoj ko sem ustal spet), me je pa spet bolj začelo v rektumu boleti/peči. Nikoli konca.

Ugotavljam pa da samo po sebi to da moram takoj zjutraj in imam potem mir in da ni formirano in se nič ne napenjam in naprezam, ni slabo. Pravzaprav je huda zapeka hujša.

Samo še tole vas vprašam: Ali je lahko to tudi normalno da je pač blato po 10 dni skupaj bolj neformirano in premehko, potem spet v obratno itd.? Samo po sebi to ne pomeni kaj veliko? Ker bral sem da se pri raku izmenjujejo driske in zaprtje :-/

Bom pa šel do zdravnika in tako nadaljeval. Hvala za vso pomoč!

Janez
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
01.12.10 22:42
Idealno je to, da odvajate zjutrajin imate potem ves dan mir. Ljudje z zaprtjem imajo okrog odvajanja in napenjanja ves dan probleme, pa tudi iritabilni kolon pomeni pogosto napenjanje, siljenje na blato itd. Skratka, tako kot je pri vas, z odvajanjem ni nič narobe. Nejasno je le to, zakaj je boleče. Menjavanje driske in zaprtja pa pomeni naslednje: par dni ni odvajanja, potem pa se črevo sprazni najprej trde vsebine, nato še nekajkrat tekoče. Boli pa ne.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Grega881 16.02.11 15:50
Pozdravljeni!

Pred nekaj dnevi se mi je na zadnjiku naredila neka izboklina v premeru 1 cm, in na dotik zaboli, bolečina ni neznosna je pa moteča. Barva kože na oteklini se ni spremenila. Blato odvajam redno in brez težav. Dan pred odkritjem te otekline sem imel drisko, drugače pa vse ok. Sedaj me med odvajanjem ne boli zato sumim da to niso hemeroidi ampak vseeno me skrbi ker so dedni in moj oče in njegov oče jih imata oba. Boli me samo na dotik in če sedem na trdo podlago, na mehki ne čutim bolečine.

Hvala
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
16.02.11 22:22
Pozdravljeni!

Najverjetneje gre res za hemoroide-ponavadi jih zatipamo, kadar trombozirajo. Tedaj so tudi boleči. Svetujem vam mazila za hemoroide. Če se težave ne bodo umirile, pa je potreben pregled pri proktologu.


Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar suki 06.06.11 15:06
POzdravljeni!

Sem tri mesece po porodu in pojavili so se mi notranji hemeroidi.Tri dni sem jih mazala le s surovim maslom in je pomagalo, dokler nisem odvajala blata. Od takrat naprej pa ne pridem na "zeleno vejo". Hladim, umivam, mažem (maslo, šentjanževo olje), pa je čez dan bolje, ko pa grem naslednji dan zopet na veliko potrebo, pa se vse vrne na začetek. Boli kar precej, ob odvajanju pa priteče tudi kar nekaj sveže krvi. Naj povem, da še vedno dojim in ne vem, ali lahko uporabljam pripomočke v prosti prodaji. Kaj priporočate?

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
06.06.11 22:37
Pozdravljeni!

Za hemeroide ob dojenju lahko uporabljate kreme, ki so na voljo v prosti prodaji. Čeprav je najboljše hladno maslo. Če težave ne bodo popustile, pa bo potreben pregled pri proktologu, ki vas bo rešil težav.

Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nodi 1 07.06.11 10:01
Lep pozdrav
Imam podobne probleme kot vsi zgoraj. Imel sem že probleme s krvavenjem kakšno leto, pa sem bil na pregledu, kjer niso ničesar našli. Sedaj pa se je pojavila bulica. Imam pa drugo vprašanje. Kakšna je ustrezna prehrana pri hemoroidih? Nekje sem že prebral da izogibanje kavi in nikotinu, ampak ne kadim in ne pijem, tako, da bi prosil še za kakšen nasvet
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar suki 07.06.11 13:41
Pozdravljeni!

Najprej hvala za zgornji odgovor. Takoj včeraj sem šla v lekarno, kjer so mi priporočili Proktis M mazilo. Ima tudi nastavek, s katerim si lahko kremo apliciraš na notranje hemeroide. V zvezi s tem me zanima še par stvari. Aplikacija kreme z nastavkom je precej neprijetna, lahko bi rekla celo boleča (poskusila sem tudi s svečko, pa je še bolj bolelo). So to hemeroidi na takšnem mestu, da jih z nastavkom vsakič ranim? Je to mazilo tudi odvajalno? V navodilih piše, da naj se krema maže po odvajanju blata. To tudi upoštevam, vendar imam po nanosu kreme občutek, kot bi dobila klistir. Obvezno grem po kakšni uri zopet na stranišče. Naj povem, da se je blato po uporabi kreme tudi precej zmehčalo. V kolikšnem času pa naj bi se težave popravile? Skrbi me, ker me vsakič, ko grem na veliko potrebo zelo zapeče (predvidevam, da hemeroid poči) in priteče nova sveža kri. Odvajam mehko blato in brez napenjanja, pa še vedno. Se to potemtakem sploh kaj zdravi?
Močno upam, da se mi bo pozdravilo na takšen način, saj se zelo bojim obiska zdravnika in možne operacije. To pa zato, ker je bil pred desetimi leti operiran tudi mož in mu niso dali nič proti bolečinam. Rekli so mu le, naj se močno oprime mize in stisne zobe. Spomnim se, da mi je takrat dejal, da bi ga manj bolelo, če bi mu polomili vse šriti ude naenkrat (pa ni nagnjen k pretiravanju :)) Je to normalen postopek? Kako pa to sploh izgleda?

Se opravičujem, da sem natrosila toliko vprašanj. V zvezi s tem res nimam izkušenj, polega tega, da mi pri dveh malih otrocih (23m in 4m) tale situacija res močno "narobe hodi".

Še enkrat hvala in lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
12.06.11 12:04
Pozdravljeni nodi 1 in suki!

Hemoroidi so nadloga sodobnega življenja in so predvsem posledica prekomernega sedenja in zaprtja. Zaradi tega je potrebno skrbeti za vsakodnevno odvajanje mehkega blata, zaužiti je potrebno veliko tekočine ter uživati hrano bogato z balastnimi snovmi (sveže sadje, zelenjava in polnozrnati izdelki). Izogibati se je potrebno alkoholu, kavi, začinjeni hrani in orehom. Svetujemo čim manj sedenja. Pri odvajanju blata se je potrebno čim manj napenjati.

Kreme in svečke , ki se aplicirjo v črevo, lahko povzročijo pekoč občutek in vas lahko poženejo na blato. Vsi pripravki so namenjeni samozdravljenju. V primeru neuspešnosti je žal potrebno obiskati proktologa. Proktolog opravi ligacijo (podvezo) vozličev ali sklerozacijo (v hemoroide vbrizga sredstvo, ki povzroči, da se hemoroid zmanjša). Glede postopka ne morem reči ničesar, ker ga ne opravljam. Boleč je ponavadi v primeru, da je prisotno vnetje ali tromboza. Vsekakor se je glede postopka potrebno posvetovati s kirurgom ( za Lj na Parmovi, v Rožni dolini..). Lahko pa vam tudi predpišejo Detralex tablete, vendar ne vem, če se lahko uporabljajo med dojenjem.

Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Pepp 19.08.11 12:52
Pozdravljeni!

Pri odvajanju ob brisanju zadnjice vedno čutim, da se mi na koncu črevesja na zadnjici pojavi izrastek, torej ko se napnem. Drugače pa tega izrastka ne čutim. Naveden izrastek ne boli, ne srbi. Prav tako ni nobenih težav s prebavo in z odvajanjem.

Zanima ali bi lahko bilo kaj nevarnega.

Za odgovor se iskreno zahvaljujem.

LP!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
20.08.11 21:15
Pozdravljeni!

Najverjetneje gre za hemoroidalne vozliče ali za manjši zdrs (prolaps) rektalne sluznice. V kolikor vas to moti stopite do proktologa.


Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar volk 08.09.11 22:15
Pozdravljeni,

pred enim mesecem na morju sem opazil v blatu kri ob hitrem blatu ki sem ga imel. Ker je imel enake težave tudi moj prijatelj sem si mislil da ni nič narobe in da sem si anus le malo ranil.
Težava se mi je danes spet ponovila in sicer kri ni bila v blatu ampak samo na wc papirju.
Imate kakšno idejo kaj je to lahko. Kri ni bila svetla.

Hvala za odgovor

lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
13.09.11 22:49
Spoštovani!

Kri v blatu in na papirju pomeni samo, da je analna sluznica ranljiva. Ne morem pa reči, ali gre za vnetje, razjedo ali kaj drugega. Zato bi vseeno svetovala pregled pri zdravniku.

Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KŠT 29.01.12 07:57
Pozdravljeni.

Tudi jaz sem že nekaj časa imela težave s krvavenjem iz črevesja. Stara sem 24. Kri je svetle barve. Proktolog je ugotovil, da imam ob robu anusa analno fisuro, iz katere občasno krvavim. Sedaj pa že 5 dni, bolj izdatno krvavim po veliki potrebi in sicer nekaj kapljic svetle krvi. Je možno, da je za to še vedno kiva ta fisura, ali je lahko kaj drugega? Skrbi me, ker še nikoli ni trajalo tako dolgo. Največkrat dva dni, potem pa nekaj časa nič. Odvajam edno vsak dan zjutraj, mehko blato. Zdi se pa mi, kot da imam celoten vhod v anus malce modrikast in nebrekel. . .redno se mažem z olivnim oljem in aloe vero kot mi je priporočil proktolog. Prosim za pomoč.

Hvala.

KŠT
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
31.01.12 22:11
Spoštovani,

lahko gre za zaplet hemeroidov, ki se mu reče perianalna tromboza, Zdravi se kirurško, razen če je izredno majhno. Vsekakor bi vam svetovala iti k zdravniku.

LP, Marija Š, Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KŠT 01.02.12 12:06
Ponovno pozdravljeni.

Včeraj sem bila pri osebni zdravnici, ki pa mi je rekla, da se v pol leta, odkar sem bila pri proktologu ni moglo kaj veliko spremeniti, ter, da so krvavitve iz fisure, ki pa bodo najverjetneje nihale. Vendar sem danes zjutraj spet krvavela in me je že pošteno strah. Je možno, da to traja že toliko časa (vmes tri dni ni bilo nič, od tega sem bila en dan zaprta). Hvala in lp.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
01.02.12 21:03
Pozdravljeni,

strah vas ni treba biti, ker res ne more nastati nič nevarnega! Krvavijo benigne spremembe, ki se jih da pozdraviti. Če želite, se lahko k proktologu naročite samoplačniško, pa boste mirnejši.

LP, Marija Š. Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar KŠT 06.02.12 12:18
Hvala za vso vašo pomoč. Sedaj ne krvavim več, vendar se mi zdi, da tudi prebava ni vredu, saj izločam bolj malo blata, ki pa je trdo, ko se pojavljajo krvavtive, pa je to mehko in ga je več. Jem pa tako kot ponavadi. Ali je možno, da so te stvari med seboj kako povezane (fisura, prebava, tekstura blata)? Zanima me še, kaj bi bilo lahko narobe z robom anusa, ki izgleda kot bi bil malce otečen, kot kolobar, pa tudi občutek imam, kot da je nekaj tam. . .? Se pa redno pregledujem in ne izgleda da bi imela kakšno bulo ali kaj takega.

Hvala še enkrat. Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
08.02.12 18:51
Kot vsaka sluznica se tudi ta na prehodu v kožo lahko vname. Pomagajo mazila, ki se uporabljajo za hemeroide, na primer Doloproct ali podobno. Pa tudi po odvajanju se obrišite z robčki za intimno nego in ne s kakšnim grobim wc papirjem.

LP, Marija Š. Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar alan 06.08.12 21:32
pozdravljeni,

pred kratkim sem trombozo na zadnjiku in je bila tudi odstranjena. Vendar imam še vedno težavo po dolgi potrebi imam bolečino v črevesju ista bolečina se občasno pojavi po spolnem odnosu ko doživim izliv.Ta bolečina je tako močna v črevesju da ne pomaga niti en tablet proti bolečini.Ta bolečina izgine samo po sebi šele čez eno uro. Bil sem pri proktologu vendar mi je odstranil samo trombozo vse drugo je vredu, vendar meni je še vedno hudo ker ne morem normalno voziti kolesa ali dolgo sedeti, ker se po tem vedno pojavijo močne bolečine.Prebavo imam normalno in brez težav ker res skrbim na prehrano in higieno.
Prosim za odgovor in lep pozdrav
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar nsmrekar
Moderator
09.08.12 12:54
Pozdravljeni!

Poskusite z jemanjem Detralexa, ki se ga lahko kupi v lekarni (je v prosti prodaji).


Lp,Nataša Smrekar
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar sonček33 04.07.13 18:19
Pozdravljeni!

Zanima me koliko časa traja od začetne stopnje, da hemoroidi začnejo izpadati. Namreč imam tezave s hemoroidi ampak me zdravnik noce poslat naprej k proktologu predpisal mi je svečke in detralex. Zelo me skrbi, da bi mi hemoroidi začeli izpadati, ker imam za zdaj zelo neprijeten občutek v anusu. Se mi je pa vnetje sedaj pojavilo tretjic v 7 mesecih in vsako vnetje je hujše. Prej nisem imela nobenih težav. Stara sem 20 let.


Ze vnaprej se bam zahvaljujem za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
07.07.13 19:39
Spoštovani!

Razvoj hemeroidov je postopen, kako hiter, pa je nemogoče napovedati. Če vas zdravnik ne napoti, lahko greste na pregled samoplačniško, cene niso tako visoke, da ne bi mogli iti. A če predpisano zdravljenje ne bo pomagalo, vas bo zdravnik sam napotil. Najprej se zdravi konservativno, kar začnemo osebni zdravniki.

LP, Marija Š. Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar VegiMan 11.07.13 21:07
Spoštovani!

Vesel sem, da obstajajo taki forumi in taki profesionalci, ki nesebično z nasveti pomagajo ljudem!
Moj problem je tak: Star sem 43, pred dvemi meseci sem jemal Sumamed antibiotike (6 tablet-5 dni) zaradi eritema po vbodu klopa (začetna borelija). Med jemanjem tablet so se mi pojavile hude bolečine v področju zadnjika, kjer sicer imam hemeroide od najstniških let, vendar mi do sedaj nikoli niso povzročali kakih omembe vrednih težav, sploh pa ne vem ali so notranji ali zunanji, na vhodu v zadnjično odprtino čutim tipične izrastke. Tudi malo svetle krvi se je pojavilo na papirju.

Eritem je izginil, vendar so težave s hemeroidi ostale, nekaj ur na dan me zelo peče in skeli, kot bi me kdo ščipal s klešči tam spodaj. Blato odvajam 1-2x dnevno, mehkejše in včasih skoraj tekoče, res pa je, da pojem veliko zelenjave, ker sem že nekaj let vegetarijanec. Kaj dejansko naj v tej situaciji najprej naredim oziroma pregledam?

Hvala za odgovor!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar MarijaS
Moderator
17.07.13 22:14
Spoštovani!

Najprej hvala za spodbudne besede. Sodelavci mon-a se trudimo po svojih najboljših močeh prispevati svoje znanje in izkušnje v dobro ljudi. Se bomo trudili še naprej!

Opisane težave so hemeroidi. Če se na zunaj nič ne vidi, se imenujejo notranji, čim karkoli opazite preko analnega sfinktra, so zunanji. Zdravljenje je lahko konservativno, s kremami in tabletami, ali operativno, pri proktologu. Začnite vsekakor z mazili.

LP, Marija Š. Gašperšič
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar marko tutin 14.11.14 21:41
na levi nogi, tam15ccc cm, se mi je pojavila pekoča ,ob dotiku kot hrasta,, ali bradavica ki se premika ob dotiku , nato se odlušči in spet pojavi... ne vem kaj bi to bilo, sedim tudi po 12 ur na dan, drugače sem še kar zdrav...

hvala za odgovor
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jurij_bednarik
Moderator
16.11.14 21:16
pozdravljeni

na podlagi opisa seveda ne moremo svetovati. obiščite vašega zdravnika

lp

____

Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist
Klinika Pacient

Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx
Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx
Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lutkica1 27.11.14 10:19
Pozdravljeni

Probleme z hemeroidi imam že več let. Nekaj let nazaj sem imela kirurški poseg.

Ker so hemeroidi notranji in praktično ne bolijo sem se naučila živeti z njimi. Kot običajno gledam na to, da imam vsake toliko časa kri v školjki.

Caa. 3x pa je šlo to v ekstreme. Ko grem na stranišče tudi samo na malo potrebo, kri dobesedno lije iz danke. Ker to traja tudi po 4,5 sem vseeno postala bolj pozorna in me je začelo skrbeti. Ima kdo podobno izkušnjo?

Probleme imam z zaprtjem, na blato ne grem tudi po več dni, odvisno tudi od časa koliko je do mnstruacije.
Nekaj dni pred menstruacijo pa grem na blato tudi po 3x na dan v velikih količnihan.
Najbolj redno odvajanje blata je po menstruaciji, nato pa vedno slabše.

Vsak odgovor, mnenje je dobrodošlo
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jurij_bednarik
Moderator
01.12.14 15:35
pozdravljeni

predlagam vam, da se enkrat opravite pregled pri proktologu. verjetno bo potreben poseg še 1x. v kolikor kolonoskopije niste opravili vam svetujem, da omenjeno preiskavo opravite.

lp

____

Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist
Klinika Pacient

Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx
Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx
Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar lutkica1 12.12.14 09:12
Hvala na odgovoru.

Bila sem pri zdravniku in pri specialistu, ker se stanje ni izboljšalo.
Proktoskopijo so opravili, v naslednjih dnevih imam še kolonoskopijo
Sklep specialista je bil, da močnemu krvavenju niso vzrok hemeroidi :(

Upam, da krvavitve ne bodo ovirale posega kolonoskopije

Lp,
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jurij_bednarik
Moderator
15.12.14 08:51
pozdravljeni

krvavitev kolonoskopije ne ovira.

lp

____

Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist
Klinika Pacient

Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx
Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx
Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar JM22377 25.12.14 00:55
Pozdravljeni,

že približno 5 mesecev imam občasne tope bolečine v predelu zadnjika, ponavadi bolj v notranjosti. Prebavo sem imela dokaj normalno (občasno tudi driske ali zaprtje, odvisno od prehrane), krvavela nisem nikoli. Zunanjih hemeroidov tudi nisem videla, opazila pa sem, da ko se napnem, da mi okrog zadnjične odprtine nabreknejo žile, naredijo se nekakšne temno modre bunkice.
Ker me zadnje čase še bolj pogosto boli v danki, sem šla k proktologu, ki je dejal, da imam kar velike notranje hemerodie, ker pa sem šla na neko potovanje, mi jih ni upal podvezati. Rektoskopije mi ni mogel opraviti, ker nisem imela izpraznjenega črevesja, opravil je samo začetek rekstoskopije. Dobila sem tudi svečke Faktu, ki pa mi niti ne pomagajo.
Zadnje dni se mi na blatu (ki je nekaj na meji z drisko) občasno pojavlja tudi belo-rjava sluz (od svečk mogoče?) in tudi bolečina se je še povečala. Večkrat na dan se mi pojavijo tope bolečine v notranjosti, čutim jih že nekje pri trtici. Ko sem si danes mazala zadnjik, sem tudi začutila kot neko tkivo (mehko bunkico, ne vem točno?) v notranjosti anusa, nekje na globini 3-4cm. Ali je to lahko notranji hemeroid? Ali imam lahko te bolečine v danki in trtici od notranjih hemeroidov ali bi šlo lahko še za kaj drugega? Pri proktologu sem bila pred dobrima 2 tednoma, ali bi videl, če bi bilo kaj sumljivega na tej globini brez rektoskopije?
Naj ponovim pregled pri prokologu?
Stara sem 33 let.

Hvala in lepe praznike!
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar jurij_bednarik
Moderator
26.12.14 13:44
Verjetno imate res tezave z hemoroidi priporocam vam ponovni pregled pri proktologu in ligaturo ( podvezanje) hemoroidov

Lp

____

Jurij Bednarik, dr. med. spec. internist
Klinika Pacient

Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx
Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx
Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar Kala123 15.03.15 09:36
Pozdravljeni!

Že dalj časa se mi dogaja, da občasno čutim špikajočo bolečino v danki in malo višje, morda v tankem črevesu. Bolečina lahko traja tudi več dni skupaj. Sprva sem mislila, da so za to krivi vetrovi in napihnjenost, vendar pa je v zadnjem času bolečina pogostejša in močnejša - velikokrat ne morem normalno sedeti, včasih se tudi ponoči zbudim. Krvi v blatu nisem opazila, prav tako tudi kakšne izbokline ne. Mislite, da je lako kaj resnega in bi morala obiskati svojega zdravnika? Stara sem 21 let.

Lp
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava
avatar ManfredMervic
Moderator
15.03.15 18:52
Pozdravljeni.

Svetujem pregled pri vašem zdravniku. Lahko gre za tromboziran hemoroid.

LP

____

mag. Manfred Mervic, dr. med., spec. internist, spec. gastroenterolog
Klinika Pacient
Telefon: 0820 08240


Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx

Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx

Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8

*Ta odgovor je bil podan brez dejanskega pregleda in ga ni mogoče razumeti kot pravi zdravniški nasvet, prej kot nezavezujoče mnenje. Za korektno oskrbo se je treba osebno zglasiti pri ustrezno usposobljenem zdravniku.
Odgovori Citiraj sporočilo Povezava

Sporočilo

NAPAKA! Nimate dovoljenja za pisanje v tem forumu.
Na vrh